The Sims 4 Review – GameSpot, The Sims 4 Review | PC Gamer

Kajian Sims 4

Mengubah aktiviti individu ini menjadi cerita bentuk panjang tidak begitu menarik kerana ia berada di Sims 3, bagaimanapun. Dunia Terbuka Permainan Sebelumnya, yang membolehkan perjalanan lancar dan kawalan multi-SIM yang lancar, telah digantikan oleh lot yang lebih kecil yang dipisahkan dengan memuatkan skrin-sistem yang kembali ke permainan yang lebih lama dalam siri ini. Perlu menatap skrin pemuatan apabila anda ingin pergi ke taman cukup mengganggu; kembali ke rumah anda untuk mengekalkan ahli keluarga yang lain dan mendapati mereka berdiri tegak di hadapan rumah, menunggu arahan anda dan bukan secara semula jadi menjalankan perniagaan mereka, lebih -lebih lagi.

Control-Shift-C- “Motherlode.. Beberapa permainan begitu ditakrifkan oleh kod cheat mereka, namun jika anda ingin memindahkan keluarga digital ke tempat tinggal kelas atas tanpa menumpukan berpuluh -puluh jam untuk membina dana, kod ini adalah tiket anda untuk perkhidmatan pembantu rumah yang berpatutan dan rawatan tetingkap mewah.

Pendekatan ini memperlakukan Sims sebagai rumah boneka, peranan yang dipenuhi oleh Sims 4 dengan beberapa orang. Sekiranya anda ingin membina tetapi lebih suka tidak memfailkan butiran, permainan ini dilengkapi dengan pelbagai bilik yang disusun semula yang boleh anda muat bersama seperti kepingan tetris, tetapi jika anda menumpukan perhatian kepada seni seni bina dan reka bentuk dalaman, anda mempunyai siri yang paling diperkemas Set alat membeli dan bangunan belum. Beli dan Bina Mod berkongsi antara muka yang sama, menjadikannya mudah untuk mencampurkan penciptaan dan hiasan daripada memaksa anda untuk mendekati setiap aktiviti sebagai sisi lawan dari Simolean yang sama. Meregangkan dan menyeret dinding ke segi empat tepat modular? Semudah mengetahui cara menggunakan tetikus dan papan kekunci. Tidak pasti apa kategori catur yang ditetapkan di bawah? Taipkan kata kunci ke dalam medan carian dan pilih perlawanan terbaik. .

Klik untuk menyahpesar

  • Bermula pada:
  • Autoplay
  • Gelung

Mahu kami ingat tetapan ini untuk semua peranti anda?

Sila gunakan penyemak imbas yang berkebolehan video HTML5 untuk menonton video.
.
Maaf, tetapi anda tidak dapat mengakses kandungan ini!

Sila masukkan tarikh lahir anda untuk melihat video ini

Dengan mengklik ‘Enter’, anda bersetuju dengan Gamespot
Terma penggunaan dan dasar privasi

Bermain sekarang: Ulasan Video Sims 4

Di permukaan, nampaknya lebih daripada gaya dan objek yang cukup untuk dipilih: sofa pelbagai bentuk dan warna, jubin untuk menjadikan bilik mandi anda sebagai era 1970-an yang anda mahukan, dan cara lain untuk memperibadikannya rumah orang komputer kecil anda. Apabila tiba masanya untuk menubuhkan kehidupan masa lapang, bagaimanapun, sempadan menjadi lebih tegar daripada yang pertama muncul. Pilihan gaya ciptaan Sims 3, yang membolehkan anda tekstur dan cat permukaan dan tekstil anda dengan cara yang rumit, telah dijatuhkan, hanya meninggalkan warna yang telah ditetapkan di tempat mereka. Warna boleh membuat garis besar yang hebat untuk mengaitkan pelbagai bentuk dan gaya, tetapi sekiranya anda bersenjata untuk pedalaman eklektik, anda dengan cepat mendapati bahawa objek tidak selalu mempunyai warna yang sama di antara mereka. .

Malah, Sims 4 sebagai peraturan terasa berkurang apabila dibandingkan dengan versi vanila Sims 3, sebelum mendapat manfaat tambahan yang membolehkan anda menjadi ghostbuster dan hidup dalam keadaan tinggi. Banyak yang telah dibuat dari ciri -ciri yang tidak dipotong, tetapi walaupun anda tidak mempunyai senarai ciri -ciri tersebut di tangan ketika anda bermain, gambaran yang tergelincir jelas. Saya tidak keberatan kecil yang saya mulakan pada mulanya mendakwa sehingga saya memutuskan untuk berbelanja di teleskop, item yang pada satu masa cukup padat untuk dimuatkan ke sudut kecil halaman. Sebaliknya, teleskop permulaan Sims 4, binatang besar yang kebanyakan ahli astronomi amatur akan membunuh untuk memiliki, tidak dapat dimuatkan, dan akhirnya saya mendirikannya di banyak orang awam, di hadapan perpustakaan. Sims Modders Sebelumnya (dan pengembangan Sims 2) telah memperkenalkan mikroskop kepada campuran, tetapi saya tidak mempunyai ruang untuk colossus berkualiti makmal di Sims 4. Batasan, batasan, batasan. Bukan sims yang saya sudah biasa sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Membuat rumah yang bagus adalah mudah-menyediakan anda

The Sims 4 tidak hanya mengambil. Ia juga memberikan untuk memberi, dalam bentuk interaksi sosial, objek, dan jalan -jalan lain yang menarik yang membuat memerhatikan Sims anda sebagai kegembiraan semata -mata. Multitasking berada di barisan hadapan perubahan ini: Sims menyambut pelawat tanpa meletakkan mangkuk bijirin dan berbual semasa berkebun. Menggunakan tandas juga bukan peristiwa sims anda harus fokus sepenuhnya, dan saya tertawa dengan sungguh -sungguh apabila versi digital diri saya duduk di John sambil bermain permainan di tabletnya; Ia benar -benar seperti mengintip sedikit saya. Sementara itu, anak sim sim saya merasakan sesuai untuk minum jus orennya semasa kencing, gabungan aktiviti yang saya tidak pasti saya dapat menyokong.

Saya tidak pasti saya harus berkongsi rasa tidak puas hati dengan wanita muda itu. Di The Sims 4, Sims agak muram, menjadi malu sekiranya anda menghantar satu sim ke bilik mandi ketika yang lain duduk di tandas, dan mendapat Randy ketika mereka berada di sekitar pasangan mereka. Anda sentiasa ditolak untuk memanfaatkan suasana hati ini, memperoleh mata untuk pencapaian kecil yang anda belanjakan pada ganjaran yang memberikan penggemar sementara (dapatkan tenaga segera!) atau peningkatan kekal (tidak pernah dipecat!). Sims juga mendapat akses kepada jenis interaksi sosial yang baru apabila mereka mendapat muram-Sims yang marah ingin mendapatkan pergaduhan, Sims yang memalukan memerlukan jaminan, fokus Sims mahu bermain catur, dan sebagainya.

Tiada kapsyen yang disediakanBuzzers Tangan dan Permainan Video Hologram: Hiburan yang terbaik!

Perubahan mood disertai dengan seruan yang tidak masuk akal dalam bahasa gibberish yang dikenali sebagai simlish. Satu sim yang saya simpan dengan teliti adalah sangat nakal, menipu jiran dengan buzzer tangan dan menghina sesiapa sahaja yang berani berkumpul di kelab ketika dia menghisap malam. Saya akan membuatnya mengolok -olok pakaian Sims yang lain, yang dia lakukan dengan nada yang menggembirakan, menyebabkan mangsa mundur dengan seram pada kegelisahannya. Saya memberikan sim yang sama sifat sombong, dan memilih animasi berjalan lalai yang memikat kepalanya ke atas sehingga dia dapat melihat ke bawah hidungnya di plebeians yang berani berjalan di bumi yang sama. Melihat strutnya barang -barangnya secara konsisten indah, walaupun dia bukan satu -satunya orang digital yang patut dikekalkan: miniatur saya akan menggunakan buku sebagai boneka, membuka dan menutup mereka seperti mulut dan meniru apa yang mereka katakan sebelum memecahkan mereka dan sebenarnya membaca. Menonton sims anda dalam tindakan bermaksud senyuman kerap merentasi wajah anda.

Mengubah aktiviti individu ini menjadi cerita bentuk panjang tidak begitu menarik kerana ia berada di Sims 3, bagaimanapun. Dunia Terbuka Permainan Sebelumnya, yang membolehkan perjalanan lancar dan kawalan multi-SIM yang lancar, telah digantikan oleh lot yang lebih kecil yang dipisahkan dengan memuatkan skrin-sistem yang kembali ke permainan yang lebih lama dalam siri ini. Perlu menatap skrin pemuatan apabila anda ingin pergi ke taman cukup mengganggu; kembali ke rumah anda untuk mengekalkan ahli keluarga yang lain dan mendapati mereka berdiri tegak di hadapan rumah, menunggu arahan anda dan bukan secara semula jadi menjalankan perniagaan mereka, lebih -lebih lagi.

Tiada kapsyen yang disediakanKematian dan Woohoo. Lingkaran Sims Life

Semakin mendalam anda ingin pergi, lebih banyak sekatan jalan yang anda tersandung. Mungkin masuk akal bahawa permainan tanpa ruang yang besar untuk melintasi tidak akan menampilkan basikal, tetapi saya masih terlepas menunggang di seluruh bandar, zoom di atas bukit dan melalui lembah sehingga saya sampai ke tanah perkuburan dan mengganggu hantu di sana. Bukan sahaja pengangkutan hilang, tetapi begitu juga bukit -bukit dan lembah, semuanya dilapisi ke permukaan rata yang tidak seragam yang tidak menyokong ruang bawah tanah atau terraforming. Di tempat lain, penekanan pada tugas tertentu merendahkan diri dari mi freeform. Ketika memberikan pesta ulang tahun pertama saya, misalnya, saya sangat tertumpu pada memenuhi tugas -tugas yang ditetapkan seperti menghidangkan minuman yang saya gagal melihat betapa berbeza dengan kek hari jadi sims 4 daripada pendahulunya. Saya terlepas mampu membeli kek, berselerak di sekeliling belon, dan bersenang -senang. Ketika saya gagal menggembirakan gadis hari jadi, saya tidak merasakan seolah-olah saya tidak memberi semua orang masa yang cukup baik-saya rasa saya tidak mengklik perkara yang betul dalam urutan yang betul. Dalam perbezaan itu anda dapati perbezaan antara sims 4 dan pendahulunya.

Pendek kata, masalah terbesar Sims 4 adalah bahawa Sims 3 wujud, dan menggambarkan di mana ia tersandung dengan keperluan bermakna melihat di mana siri ini. Ini adalah permainan yang indah dan meriah yang menimbulkan smir yang berterusan, tetapi detik -detik Sims 4 tidak pernah merasa seperti sebahagian daripada gambar yang lebih besar. Spontaneity adalah terhad pada gilirannya, yang membawa saya kembali ke teleskop besar yang kini duduk di hadapan perpustakaan. Menatap Bintang bermaksud menahan skrin pemuatan, dan ketika saya menghargai perintah peringkat tertinggi yang saya dapat mengeluarkan kepada ahli keluarga yang bermain di lot lain, pada masa yang sama menghabiskan masa dengan sims lain bermakna bertahan lebih banyak skrin pemuatan, atau memaksa keluarga saya untuk melakukan perjalanan bersama. Saya suka melihat dan mendengar Sims 4, tetapi orang-orang digital kecil itu tidak begitu mempesona untuk membuat saya ketagih-tidak apabila versi sims 3 yang dihiasi jauh lebih menarik.

Kajian Sims 4

Sims 4 (8)

Sekali lagi dengan perasaan: ini adalah baik jika permainan asas biasa dengan alat kreatif yang hebat.

PC Gamer mendapat punggung anda

Pasukan kami yang berpengalaman mendedikasikan berjam -jam untuk setiap ulasan, untuk benar -benar sampai ke hati yang paling penting bagi anda. Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana kita menilai permainan dan perkakasan.

Harga: £ 50/$ 60
Tarikh Siaran:
Penerbit: Seni Elektronik
Pemaju: Ea Maxis
Multiplayer: Nope
Pautan: Laman rasmi

Ada kebencian yang jelas dengan cara hidup dibentangkan di sims yang sama -sama menghiburkan atau sedikit mengganggu bergantung pada mood anda. Siri ini lembut apolitik dengan cara rumah Barbie tidak berakal, dan dengan itu saya maksudkan bahawa ia tidak apolitik sama sekali . The Sims dimuatkan dengan andaian tentang cara orang berfungsi dan tentang cara kejayaan dalam hidup diukur, tetapi terasa churlish untuk menunjukkan mereka kerana itu hanya sedikit keseronokan, bukan. The Sims ditetapkan di dunia di mana membeli barang selalu hebat dan semua orang berusia dua puluh lima hingga enam puluh. Terlepas dari estetika alam sekitar, siri ini selalu berfungsi secara fungsional dan asasnya.

Yang baik. Pemilikan rumah yang dibina sendiri adalah fantasi yang sangat baik untuk membina permainan di sekitar, dan memandangkan dua perlawanan terakhir yang saya semak adalah mengenai penyembur bunian dan nazis yang tidak disengajakan, saya tidak pasti saya berada dalam kedudukan untuk memilih terlalu banyak lubang di dalamnya. Walau bagaimanapun, saya datang ke Sims 4 dengan keinginan untuk melihat pengalaman yang saya nikmati pada masa lalu yang semakin mendalam dan rumit oleh seni baru dan watak yang lebih bijak. Keputusan itu, pada kiraan itu, adalah kejayaan separa. The Sims 4 mewarisi sejumlah besar idea, matlamat dan struktur pendahulunya. Ini adalah sekuel dengan cara yang telah menjadi pelik kepada siri ini, permulaan baru yang memangkas atau menghilangkan sejumlah besar ciri dari Sims 3 dan ekspansionalnya untuk memulakan kitaran sekali lagi. Dengan berbuat demikian, Maxis telah membina semula permainan untuk menyokong gaya grafik baru, animasi yang lebih baik, dan sistem emosi yang mengubah rasa dan aliran permainan.

Butiran ini -positif dan negatif -sangat penting kerana merundingkannya adalah apa yang anda habiskan sepanjang masa anda. Sebagai permainan pengurusan, Sims 4 tidak mencabar. Ini mengenai kehendak pemenuhan ke tahap yang besar, dan sementara anda akan diminta untuk mendapatkan wang dan kedudukan sosial dan kejayaan kerjaya untuk mencapai kehendak tersebut sebenarnya mendapat soal waktu dan bukannya usaha. Setiap SIM mempunyai cita -cita seumur hidup, dipilih pada penciptaan watak, yang boleh ditukar pada bila -bila masa -seperti dalam sims 3. Kriteria lebih kompleks kali ini, tetapi ia benar -benar hanya jumlah perkara yang perlu dilakukan. Ceritakan Dua Puluh Lelucon, Tulis Lima Buku, Memiliki Anak Patung Voodoo, dan sebagainya. Menamatkan cita -cita memberikan pelbagai anugerah dan kebolehan khas.

Sims 4 Cheats: Hacks Life
Sims 4 Mods: Main Jalan Anda
Sims 4 cc: kandungan tersuai
Sims 4 dlcs: berbaloi?
Sims 5: Apa yang kita tahu setakat ini

Kerjaya sama, tetapi laluan promosi mereka lebih lama dan, sebahagian besar ganjaran mereka datang dalam bentuk barang baru untuk rumah anda. Di luar beberapa kotak teks gaya pilihan anda sendiri, anda tidak mempunyai interaksi dengan apa yang dilakukan oleh sim anda semasa hari kerja mereka. Sebaliknya, seperti yang pernah ada, anda cuba memenuhi kriteria tertentu dalam masa ekstrakurikulum mereka dengan harapan menghantar mereka bekerja dengan peluang yang baik untuk mendapatkan promosi. Ia menyenangkan dan menyerap, tetapi juga langsung sehingga cuba ‘permainan’ sistem terasa seperti tindakan salah tafsir. Sudah tentu, siri ini semakin mudah dari masa ke masa.

Ini walaupun terdapat kerumitan tambahan yang dijanjikan oleh sistem emosi baru. Daripada sekadar ditadbir oleh keperluan biologi mereka, Sims kini mempunyai pemacu yang datang dari keadaan emosi mereka, dan, sebaliknya, membuka kunci tindakan baru di alam sekitar. . Di mana emosi lebih jelas menunjukkan janji mereka adalah dalam interaksi sehari-hari antara sims dan dalam peluang mereka memberikan pereka permainan untuk menyatakan sedikit keperibadian. Saya tertanya -tanya, dengan sungguh -sungguh dan sayang, mengenai sifat pemaju yang memutuskan bahawa sim yang yakin harus dapat ‘kencing seperti juara’, atau bahawa sim yang marah harus membuka kunci kuasa untuk ‘mempunyai kotoran yang marah’. Itu hanya tandas. Ada yang lain.

Sistem emosi adalah yang terbaik apabila anda mengarahkan sims anda secara langsung, menemui interaksi baru melalui perasaan mereka. Ia kurang berjaya sebagai sebahagian daripada simulasi keseluruhan permainan. Tanpa tangan anda untuk mendorong mereka ke dalam kerja, cinta, kreativiti atau jenayah, sim yang tidak dijaga akan samar -samar pada jus oren dan bijirin, menonton TV dan melayari internet sehingga bil -bil tidak dibayar, utiliti dimatikan satu demi satu, dan mereka memeluk Sekitar sahaja dan tidak berpuas hati. Ini selalu berlaku pada siri ini, tetapi Sims 4 sangat banyak untuk memperdalam kehidupan dalaman watak -wataknya yang memalukan bahawa tidak ada pilihan untuk mengambil brek dan hanya membiarkan simulasi dijalankan.

Emosi dan ciri -ciri kadang -kadang mewujudkan situasi yang menghiburkan. Saya melihat seorang ibu menjelaskan ‘woohoo’ kepada anak remaja hanya untuk dia menjadi malu dan lari untuk bersembunyi di bawah selimut selimutnya. Dalam satu kes, dua Sims yang kedua -duanya terlepas pesta ulang tahun mereka melarikan diri ke bilik yang terpisah untuk menangis. Saya melihat versi sim kecil editor pc gamer Samuel Roberts mengeluarkan kemarahannya dengan menjerit pada seorang anak di taman. Momen -momen kecil ini adalah hebat, tetapi dengan pendedahan yang berpanjangan, mereka menjadi terperinci latar belakang dan bukannya sebahagian daripada naratif anda yang berterusan. Dalam masa tiga puluh jam saya tidak pernah melihat sim yang saya tidak terus mengawal membuat keputusan yang berani kerana emosi, cita -cita atau sifat mereka. Pilihan tersebut ditinggalkan kepada pemain, walaupun anda telah memilih untuk automasi penuh. Ada rasa untuk itu, tetapi saya akan menyukai pilihan untuk membiarkan sims saya keluar ke dunia dan menonton apa yang mereka lakukan.

Sekiranya anda mahukan kehidupan jiran anda berubah dari masa ke masa, anda perlu micromanage itu sendiri. Mereka akan berumur sebagai Sims anda sendiri -dengan demikian, pada masa yang sama -tetapi sebaliknya pengaturan keluarga mereka tetap jauh seperti yang anda tetapkan. Dengan semua perhatian baru ini dibayar kepada siapa sim anda di bawah permukaan, ini adalah peluang yang tidak dijawab. Sistem emosi menambah kedalaman cara yang ada untuk bermain tetapi tidak, pada akhirnya, memberikan banyak ruang untuk yang baru.

Perhatikan Nada: Saya telah mendengar beberapa pemain lama menyatakan kebimbangan mengenai cara bahan promosi untuk Sims 4 yang memberi tumpuan kepada unsur-unsur Wackier Gameworld-Woohoo di Angkasa, Loji Pemakan Manusia, dan sebagainya. Semua perkara itu hadir tetapi ia termasuk dalam permainan bergantung pada pilihan cita -cita, kerjaya, dan reka bentuk dalaman anda. Reaper suram masih muncul ketika sim mati, dan dari kelahiran hingga mati kehidupan mereka disentuh oleh kebodohan, tetapi pada umumnya anda bebas untuk menetapkan nada yang anda inginkan untuk cerita tertentu anda.

Kejiranan telah disusun semula dengan cara yang akan menjadi kontroversi dengan peminat Sims 3 dan sesiapa sahaja yang takut bahawa siri ini akan mengalami masalah yang sama yang menimpa sepupunya, SimCity. Terdapat dua ‘dunia’ untuk mendiami, Willow Creek dan Oasis Springs, dan masing -masing terdiri daripada segelintir kawasan kecil dengan empat atau lima plot bangunan pada setiap satu. Anda hanya boleh memuat ke dalam satu bahagian dalam satu masa, dan perjalanan di antara lokasi menyebarkan skrin pemuatan (diberkati pendek). Kereta dan basikal Sims 3 hilang. Pada mulanya, ini mewujudkan rasa bahawa permainan ini sebenarnya merupakan koleksi vignettes terpencil -kejiranan miskin, kejiranan yang kaya, daerah komersial, taman.

Selepas lebih banyak masa dengan permainan, jelas bahawa ini tidak adil. Sims yang dikawal AI memasuki setiap kawasan dalam jumlah yang besar, dan walaupun skrin peta abstrak tidak mempunyai rasa hidup yang sama seperti dunia terbuka Sims 3, kawasan individu merasa lebih aktif daripada yang mereka lakukan sebelumnya. Dengan sedikit tinkering, ia juga mungkin untuk menyesuaikan kata -kata kecil ini dengan menukar plot untuk menyokong pelbagai jenis bangunan. Anda boleh membina kafe dan muzium anda sendiri serta rumah, dan yang menggalakkan tahap keterikatan peribadi yang obsesif yang banyak peminat akan mencari. Ia juga kelihatan seperti lebih mudah untuk berkembang pada masa akan datang.

Pada mulanya saya agak ragu -ragu mengenai peranan perkongsian awan di Sims kerana sinis yang berlarutan mengenai dasar ‘Everything Mands Online’ EA’s EA’s. Dalam kes ini, ia berfungsi dengan cemerlang. Galeri ini merupakan repositori pusat untuk reka bentuk anda sendiri untuk sim, bilik dan bangunan yang menghubungkan ke rangkaian untuk memuat naik ciptaan anda dan memuat turunnya dari orang lain. Sekiranya anda ingin menyiarkan Barack Obama ke kawasan kejiranan anda, mencari namanya di galeri akan menemui sesuatu yang anda boleh gunakan dalam beberapa saat. Pemain sudah berkongsi rumah imajinatif, dan saya mengesyaki bahawa mungkin untuk mengisi setiap bangunan dalam permainan dengan tafsiran pemain yang berbeza tentang apa yang kelihatan seperti Taylor Swift.

Sinisisme sedih dibenarkan oleh harga yang diminta, bagaimanapun: permainan ini mengejutkan £ 50/$ 60 pada asalnya. Ea tahu bahawa mereka tidak perlu mengikuti trend permainan PC semakin murah dan lebih murah kerana Sims akan selalu dijual, tetapi itu tidak seperti alasan. Ketiadaan kedai microtransaction membuat harga yang diminta merasa kurang seperti peramparan, tetapi EA masih tidak mampu menjual produk mereka dengan cara yang tidak membuat anda merasa sedikit dieksploitasi. Sekiranya anda berminat dengan permainan, anda harus menimbang harga itu terhadap hakikat bahawa ini adalah pengalaman yang mantap -dan bahawa anda mungkin akan membayar untuk pengembangan di masa depan.

Selepas seminggu bermain, bagaimanapun, saya yakin dapat memanggil ini permainan asas Sims yang terbaik hingga kini. Ia memberi manfaat dari segala yang telah dipelajari oleh Maxis sejak membuat Sims 3, dan ia menyediakan platform yang kukuh untuk membina masa depan siri. Ini permainan yang anda tahu, tetapi sedikit lebih baik. Tidak ada permainan lain yang menawarkan apa yang dilakukannya. Ada keselesaan dalam perasaan yang biasa.

Terima kasih kepada subreddit Sims kerana menawarkan perspektif mereka dalam larian untuk menulis ulasan ini. Input anda sangat membantu.