13 Permainan Zombie Terbaik 2022 – Gameranx, 5 permainan zombie teratas untuk bertahan pada Oktober 2022 ini

5 permainan zombie teratas untuk bertahan pada Oktober 2022 ini

Makmal Penyembuhan Zombie adalah permainan video yang cutesy dan aneh. Pemain akan melalui bangunan asas dan pengalaman simulasi koloni dalam tajuk ini. Pada dasarnya, pemain berusaha untuk menyembuhkan zombi dan memaksa mereka untuk melakukan tawaran anda sendiri. Ini bermakna menjadikan zombi lebih sesuai untuk pertanian, pertahanan, atau membina struktur baru. Ini adalah satu perkara yang unik untuk genre dan yang patut ditambah sebagai tajuk bonus untuk diingat.

13 permainan zombie terbaik 2022

Kami biasanya melihat beberapa permainan zombie yang dibebaskan ke pasaran setiap tahun. Sekiranya anda menikmati melawan undead, mengumpulkan sumber, dan cuba terus hidup maka lihat senarai kami. Dalam senarai ini, kami akan menyerlahkan permainan zombie terbaik yang akan keluar tahun ini. Sudah tentu, anda ingin menyemak semula dengan kerap kerana kami akan terus mengemas kini senarai ini dengan maklumat baru dan permainan video.

Penafian: Hari Sebelum, Projekt Z, Tidak Ada Bilik Lagi Di Neraka 2, Ill Ness, Showa American Story, Pulau Wabak, Selepas, Matematik Dead, Symced: Off Planet, Stalker 2: Heart of Chornobyl dan Daymare: 1994 Sandcastle adalah dikeluarkan kerana ia ditangguhkan hingga 2023.

#13 The Last of Us: Bahagian I

Pemaju: Anjing Nakal
Penerbit: Sony Interactive Entertainment
Tarikh Siaran: 02 September, 2022
Platform: PS5

Yang terakhir dari kami sudah menjadi salah satu permainan terbesar sepanjang masa, tetapi dengan kerja anjing nakal dimasukkan ke dalam yang terakhir dari kami: Bahagian I, seekor kambing telah berjaya menjadi lebih besar. Setiap aset membina semula atau dikerjakan semula, setiap ciri kebolehcapaian yang boleh dibayangkan ditambahkan, dan setiap auns kualiti visual diperah keluar dari kedua -dua enjin dan PS5 – yang terakhir dari kami: Bahagian I adalah puncak apa yang perlu dilakukan. Sudah tentu, yang asal, dan remaster PS4 masih kelihatan dan bermain dengan sangat baik, tetapi pembuatan semula terbaru ini adalah cara terbaik untuk bermain dari sekarang.

#12 Lampu mati 2: Hubungan berdarah DLC

Pemaju: Techland
Penerbit: Techland
Tarikh Siaran: 10 November 2022
Platform: PC PS4 PS5 Xbox One XSX | S

Pelancaran Februari Dying Light 2 sudah menjadi permulaan yang luar biasa, tetapi pelepasan DLC ikatan berdarah kemudian pada tahun ini adalah ceri yang sempurna di atas kek yang sangat lazat. Anda boleh mengambil DLC ini setiap kali anda suka, dengan acara yang berfungsi sebagai cerita sampingan untuk permainan utama Light Dying 2-Aiden dipanggil oleh orang asing misteri untuk mengambil bahagian dalam percubaan untuk kelab perjuangan bawah tanah di Villedor, dan dari kursus, perkara -perkara yang diperkatakan dan dapatkan darah dari sana!

#11 tumbuhan vs. Zombies Garden Warfare 2: Edisi Deluxe

 • Pemaju: Permainan Popcap
 • Penerbit: Seni Elektronik
 • Tarikh Siaran: 16 Mei 2022
 • Platform: Microsoft Windows

Tumbuhan vs. Zombi boleh dikatakan sebagai francais yang sepatutnya menjadi besar seperti yang dilakukannya, tetapi ia berlaku, dan yang paling bersyukur untuk itu. Tumbuhan vs. Zombies Garden Warfare 2: Deluxe Edition adalah kompilasi terbaru tentang apa yang berlaku sebelum ini dan ia sangat besar.

Oleh itu, apabila zombi telah mengambil alih Sububria, tumbuh -tumbuhan didorong untuk mengambilnya kembali, dan mereka akan menggunakan semua spesies tumbuhan yang unik yang mereka perlu buat itu berlaku!

Dengan pelbagai mod yang boleh anda mainkan dengan pelbagai orang, anda akan menjadi sukar untuk tidak bersenang-senang dengan permainan ini.

#10 dibebaskan

 • Tarikh Siaran: 2 Mei 2022
 • Pemaju: Nordic Empire Games
 • Penerbit: Nordic Empire Games
 • Platform: Microsoft Windows

Jika anda seperti banyak orang lain, anda hanya mahukan permainan zombie di mana anda boleh melompat dan menembak banyak zombi dengan sebanyak mungkin senjata. Dibebaskan akan membiarkan anda berbuat demikian. Kerana dalam permainan ini, anda akan dibawa ke dunia roguelike dengan bangunan asas, mekanik pertahanan menara, dan tentu saja, banyak senjata untuk pergi dan menggunakan ketika anda meletupkan melalui kawasan yang dapat dimusnahkan sepenuhnya untuk mengeluarkan sebanyak mungkin zombi.

Tetapi pelbagai bukan hanya di dunia dan pelbagai senjata, tetapi pelbagai zombi! Yang besar, yang kecil, semuanya ada di atas meja (secara metafora). Oleh itu, pelajari taktik mereka, dan bawa semuanya supaya anda dapat bertahan!

#9 Rumah Mati: Pembuatan semula

 • Pemaju: Hiburan Selamanya.A., Megapixel Studio
 • Penerbit: Forever Entertainment S.A., Mikroid, permainan maksimum
 • Platform: PC, PS4, XBO, X/S, NS, PS5
 • Siaran: 7 April 2022

Walaupun peminat menikmati semacam “Renaissance” macam -macam dari segi permainan seram di sistem moden, ada masa ketika anda mendapat sebahagian besar genre dari permainan arked. Dan sekarang, salah satu yang paling terkenal dari mereka datang ke konsol melalui rumah orang mati: pembuatan semula.

Yep, permainan arked klasik akan datang ke konsol dan ia akan dibuat semula dari atas ke bawah untuk memastikan bukan sahaja ia bermain seperti permainan arked lama, tetapi ia menyampaikan ketakutan seperti tajuk asal.

Oleh itu, jika anda mencari perasaan sekolah lama untuk permainan, anda akan mahu mendapatkan tajuk ini.

#8 persekitaran

 • Pemaju: Playsurroundead
 • Penerbit: Playsurroundead
 • Tarikh Siaran: 24 Jun, 2022
 • Platform: Microsoft Windows

5 tahun yang lalu, virus datang ke dunia dan mengubah segalanya. Zombi dilahirkan, dan dunia tidak pernah sama.

5 tahun kemudian, dunia masih berantakan. Orang yang terselamat begitu bertaburan sehingga tidak ada yang dapat memimpin dunia ke masa depan, dan itu bermakna anda pada dasarnya sendiri dan berusaha untuk bertahan. Anda perlu meneroka dan menghancurkan tanah untuk mencari senjata dan bekalan agar anda dapat bertahan.

Berhati -hati, orang mati masih di luar sana, dan mereka akan datang untuk anda jika mereka merasakan anda. Adakah anda dapat bertahan? Atau adakah anda akan menjadi salah satu mangsa yang akan datang?

#7 permintaan vr

 • Tarikh Siaran: 22 September, 2022
 • Pemaju: Arcadia
 • Platform: PlayStation 4, Microsoft Windows
 • Penerbit: Spheroom, Arcadia

Bagi mereka yang menginginkan pengalaman VR Zombie yang benar -benar mengerikan, permintaan VR adalah untuk anda. Anda adalah sebahagian daripada bandar musim luruh, yang pada masa biasa akan menjadi tempat yang bagus untuk pergi dan tinggal … tetapi itu bukan apa yang sekarang.

Sesuatu yang mengerikan telah berlaku dan sekarang bandar ini ditutup dengan kabut kuning. Kabus yang mengubah orang menjadi raksasa, yang anda perlu berjuang untuk bertahan.

Menggunakan tangan sebenar anda dan semua yang anda dapati, anda perlu membuat senjata untuk bertahan bertahan dengan mutan sengit. Tetapi persoalannya tetap, apa yang berlaku di tempat ini, dan bolehkah anda hidup cukup lama untuk mengetahui?

#6 Evil Dead: Permainan

 • Pemaju: Saber Interaktif
 • Penerbit: Permainan Pasukan Boss
 • Platform: PC, NS, PS4, PS5, XBO, X/S
 • Siaran: Februari 2022

Dengan Evil Dead: Permainan akan membuang pemain ke dalam watak ikonik dari IP ikonik, seperti filem dan siri televisyen yang berbeza. Permainan multiplayer dalam talian ini bertindak seperti Dead by Daylight, tajuk permainan video yang popular yang mempunyai komuniti pengikut yang aktif hari ini. Dari apa yang kita tahu setakat ini, permainan ini akan mengikuti naratif di mana portal telah dibuka, yang membolehkan segala macam makhluk untuk bersembunyi ke dunia kita. Pemain mesti bekerjasama untuk melawan makhluk ini, bersaing untuk objektif dan menutup portal. Sementara itu, di kalangan kumpulan pemain adalah pemain yang mengambil peranan makhluk yang cuba menggulingkan manusia dan melepaskan neraka lagi ke dunia.

#5 SCP: Pandemik

 • Pemaju: Grray Interactive
 • Penerbit: Grray LLC
 • Platform: PC
 • Siaran: 22 Februari, 2022

SCP: Pandemik berpusat di sekitar organisasi yang menjalankan eksperimen yang mengerikan. Apabila pemberi maklumat memberi amaran kepada dunia projek mereka yang kini mengancam kehidupan manusia, organisasi taktikal elit dihantar untuk membersihkan kekacauan. Pemain akan melalui permainan ini kerana mereka menceburkan diri ke salah satu kemudahan untuk membersihkan beberapa kekacauan. Kami tahu bahawa pemain akan menembak melalui keselamatan untuk mengerikan makhluk yang ingin menenggelamkan gigi mereka ke dalam anda. Ini bukan permainan SCP pertama yang dikeluarkan ke dalam iklan pasaran yang kita tahu bahawa ansuran yang akan datang ini hanya dikeluarkan sebagai tajuk akses awal. Oleh itu, semasa ia akan dilancarkan tahun ini, pemaju masih akan aktif mengusahakan projek itu.

#4 Resident Evil Village DLC

 • Pemaju: Capcom
 • Penerbit: Capcom
 • Platform: PC, X/S, PS4, PS5, XBO
 • Siaran: 2022

Resident Evil Village adalah salah satu permainan yang paling penting dalam francais semula (dan tidak, bukan hanya kerana penciptaan Lady D … tetapi itu tidak menyakitkan!), dan memandangkan kejayaannya, tidak menghairankan bahawa DLC akan dibuat untuknya.

Dalam kes ini, Resident Evil Village DLC adalah pelbagai lapisan. Sebagai contoh, anda akan mendapat cerita DLC di mana anda akan bermain sebagai musim sejuk Rose tahun selepas peristiwa kampung ketika dia dibawa kembali ke kampung di mana dia diambil.

Terdapat juga cara baru untuk memainkan permainan utama melalui kamera 3 orang rd, tambahan ke mod tentera upahan, dan banyak lagi!!

#3 Protokol Callisto

 • Pemaju: Studio jarak jauh yang menarik, Skybound Entertainment
 • Penerbit: Krafton
 • Platform: PC, PS5, x/s
 • Siaran: 2022

Protokol Callisto adalah permainan yang dibangunkan di bawah Glen Schofield, yang mungkin anda ketahui dari Francais Angkasa Dead. Permainan ini mengambil sedikit perbandingan dengan IP. Malangnya, kami tidak melihat protokol Callisto pada masa ini, tetapi kami tahu bahawa ini berlaku di masa depan yang jauh. Ditetapkan pada 2320, pemain mengambil peranan seorang banduan dalam perjalanan ke kemudahan di bulan Jupiter yang dipanggil Callisto. Walau bagaimanapun, apabila tiba di bulan, semacam parasit asing telah meletupkan ulang -alik, meninggalkan anda dengan bukan sahaja peluang kedua kebebasan tetapi pertempuran besar -besaran terhadap ancaman besar ini. Dengan pembuatan semula ruang mati juga tidak lama lagi, kami berminat untuk melihat bagaimana protokol callisto membentuk dan membandingkan dengan IP yang telah ditetapkan. Pada masa ini, permainan ini dijadualkan untuk dibebaskan pada tahun ini, jadi lebih banyak maklumat mungkin akan mencari jalan keluar ke khalayak ramai lebih awal daripada kemudian.

#2 Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction

 • Pemaju: Ubisoft
 • Penerbit: Ubisoft
 • Platform: PC, PS4, PS5, XBO, X/S
 • Siaran: 20 Januari 2022

Tom Clancy’s Rainbow Six Games adalah mengenai permainan fps taktikal. Salah satu siaran yang lebih popular yang terus mencari sokongan dalam talian ialah Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege. Tajuk ini mempunyai pasukan pemain yang bekerjasama untuk mengalahkan musuh melalui satu siri pusingan. Sekarang, permainan dengan formula yang sama tetapi tetapan yang berbeza akan tiba tahun ini. Tom Clancy’s Rainbow Six: Pengekstrakan berpusat di sekitar pasukan taktikal pemain ketika mereka melawan musuh bermusuhan baru. Daripada pengganas, permainan ini berpusat di sekitar parasit asing yang kelihatan menyebarkan jangkitannya yang maut di seluruh dunia. Pemain akan menembak makhluk ini dan menyelamatkan mereka yang dijangkiti. Bercakap tentang makhluk, kita tahu bahawa akan ada pelbagai jenis sub-jenis untuk melawan. Masing -masing akan mempunyai kebolehan dan atribut yang unik. Ini mungkin penyamaran, memanggil musuh ke arah lokasi, atau memancarkan gas beracun. Ia mendapat sedikit perhatian dalam talian, dan kami pasti berminat untuk melihat bagaimana permainan ini bertahan terhadap Tom Clancy’s Rainbow Six yang sudah mantap: Pengepungan.

#1 mati cahaya 2: Tetap manusia

 • Pemaju: Techland
 • Penerbit: Techland
 • Platform: PC, NS, PS4, PS5, XBO, X/S
 • Siaran: 4 Februari 2022

Mati Light 2: Tetap Manusia Akan Sekali Lagi Menetapkan Pemain Kembali Ke Dunia yang Dipenuhi Dengan Zombi. Malah, permainan akan berlangsung lima belas tahun ke dalam kiamat, di mana banyak manusia telah diturunkan kepada apa -apa. Hanya kawasan kecil yang tinggal bagi mereka yang ingin mencari perlindungan, tetapi tempat -tempat ini sering berada di bawah kawalan puak -puak yang berbeza. Dalam permainan, pemain akan dihantar ke salah satu tempat selamat ini, yang berada dalam pertempuran yang berterusan antara puak. Sama seperti ansuran sebelumnya, ada tumpuan pada Parkour dan Undang -undang Pertempuran. Dengan zombi yang sangat agresif pada waktu malam, pemain perlu freerun, peti besi, dan memanjat dari bahaya. Pemaju juga menyatakan bahawa mereka tweaked pertempuran untuk bekerja lebih bersama Parkour. Oleh itu, semasa anda berkembar dan berjalan di sekitar kawasan itu, anda boleh menyatukan satu siri serangan huru -hara.

Bonus

Makmal Penyembuhan Zombie Bonus

 • Pemaju: Thera Bytes GmbH
 • Penerbit: Aerosoft GmbH
 • Platform: PC
 • Siaran: 2022

Makmal Penyembuhan Zombie adalah permainan video yang cutesy dan aneh. Pemain akan melalui bangunan asas dan pengalaman simulasi koloni dalam tajuk ini. Pada dasarnya, pemain berusaha untuk menyembuhkan zombi dan memaksa mereka untuk melakukan tawaran anda sendiri. Ini bermakna menjadikan zombi lebih sesuai untuk pertanian, pertahanan, atau membina struktur baru. Ini adalah satu perkara yang unik untuk genre dan yang patut ditambah sebagai tajuk bonus untuk diingat.

5 permainan zombie teratas untuk bertahan pada Oktober 2022 ini

Cuba permainan zombie untuk masuk ke semangat Halloween Oktober ini. Lihat senarai permainan Zombie Top 5 kami untuk bertahan pada bulan ini.

12 Oktober 2022 8 min Baca

Ikut kami

permainan zombie, permainan zombie, permainan zombie teratas, zombie

Tidak ada yang mengatakan Halloween seperti bermain permainan zombie pada bulan Oktober. Sekiranya anda berminat untuk bertarung dengan undead dalam pelbagai tetapan, maka pergi ke 5 permainan zombie teratas kami untuk bertahan pada bulan Oktober 2022. Senarai ini merangkumi tajuk baru, dan juga beberapa yang lebih tua yang masih bertahan sehingga sekarang.

5. Cahaya gelap

Tarikh Siaran: 29 September, 2022
Dibangunkan oleh: Mirari & Co.
Diterbitkan oleh: Mirari & Co., Maple berbisik

Dark Light adalah permainan zombie metoridvania soulslike soulslike. Ia boleh didapati di PC, dan kemudian di Nintendo Switch. Ia pada mulanya dikeluarkan pada tahun 2020 dan telah mendapat akses awal sejak itu. Kini dikeluarkan sepenuhnya, permainan ini lebih besar dari sebelumnya.

Anda bermain sebagai pemburu gelap, salah satu daripada beberapa tentera manusia elit yang tersisa. Anda dijatuhkan ke dunia yang rosak dan musnah, dan mesti mencari jalan untuk menutup kekosongan gelap memusnahkannya. Pengedap Kekosongan Ini adalah satu -satunya cara untuk menyelamatkan planet ini dari azabnya yang akan berlaku. Semasa meneroka dunia, anda akan menemui makhluk ghaib, termasuk makhluk asing dan zombi. Musuh -musuh ini menjatuhkan shards, yang boleh anda gunakan untuk menguatkan diri anda. Ini penting kerana lebih mendalam anda menjadi semakin kuat musuh anda, dan semakin kuat anda juga harus.

Eksplorasi dalam permainan ini sangat tidak linear, yang tipikal permainan Metroidvania. Terdapat banyak penjejakan belakang dalam permainan ini, kerana peningkatan membuka laluan baru yang dapat anda pelajari. Pertempuran dalam permainan sangat seperti jiwa. Anda tidak boleh hanya menggodam dan mengurangkan perjalanan anda. Sebaliknya, pemain mesti meluangkan masa, dan mempelajari corak serangan lawan mereka. Selain daripada menyerang, pemain juga boleh mengelak atau menyerang serangan musuh, yang membuka banyak kemungkinan pertempuran.

Sekiranya anda merasa seperti mencabar diri sendiri, sambil meneroka dunia yang menghantui yang indah, maka cahaya gelap adalah untuk anda.

4. Lampu malap.

Tarikh Siaran: 27 Januari 2015
Dibangunkan oleh: Techland
Diterbitkan oleh: Warner Bros. Hiburan interaktif

Dying Light adalah permainan seram survival orang pertama yang terbuka. Ia boleh didapati di PlayStation 4, Xbox One dan Series X | S, Nintendo Switch, dan PC. Walaupun permainan ini adalah salah satu permainan lama dalam senarai ini, ia juga merupakan salah satu yang paling berjaya. Ketika mati cahaya pertama keluar, ia menjadi gelaran terlaris pada bulan pembebasannya. Ia juga merupakan kejayaan komersial, menjual 20 juta unit pada April 2022. Atas sebab tertentu, minat pemain di dalamnya diperbaharui, kerana tweet orang mempertahankan permainan dan memanggilnya salah satu permainan terbaik di dunia mula muncul di Twitter.

Permainan ini mengikuti kisah Kyle Crane, ejen usaha bantuan global yang menyamar yang dihantar untuk memulihkan fail yang dicuri. Semasa di tanah, Kyle digigit oleh zombie, sebelum diselamatkan dan dibawa kembali ke menara, tempat perlindungan bagi mangsa yang selamat. Melalui kisah permainan, Kyle dapat mengenali mereka yang tinggal di menara, serta orang yang memegang fail yang dia perlukan. Kyle mesti memutuskan sama ada dia harus melengkapkan misinya, atau membantu mangsa menara.

Apa yang membezakan permainan ini selain permainan zombie lain adalah tumpuannya pada parkour. Permainan ini mempunyai kitaran malam, di mana zombi menjadi lebih agresif pada waktu malam. Untuk mengelakkannya, Kyle mesti menggunakan kemahiran parkournya untuk bergerak di atas bumbung bandar dan elakkan bersentuhan dengan yang dijangkiti. Kebebasan pergerakan ini dalam permainan zombie adalah revolusioner pada masa itu dan masih bertahan sekarang. Permainan ini mengajar anda bahawa anda tidak perlu menghadapi dan melawan setiap zombie yang anda lihat. Berlari jauh dari mereka juga merupakan pilihan.

Sekiranya anda ingin mengalami keseronokan mendaki atas bumbung untuk mengelakkan zombi, maka permainan ini adalah untuk anda.

3. Ritual sker

Tarikh Siaran: 7 Oktober 2022
Dibangunkan oleh: Wales Interaktif
Diterbitkan oleh: Wales Interactive

Sker Ritual adalah penembak orang pertama yang berpusat di bulat dan merupakan pengganti rohani pembantu rumah sker. Permainan ini boleh didapati di PC, walaupun pemaju merancang untuk melepaskannya di konsol lain juga. Ia kini berada di akses awal, dengan pemaju meminta pemainnya memberi maklum balas untuk pelancarannya.

Sebagai permainan survival berasaskan bulat, ia sangat serupa dengan permainan seperti membunuh lantai. Pemain boleh memilih untuk bermain solo, atau dengan sehingga tiga rakan dengan jumlah empat. Kesukaran skala permainan dengan bilangan pemain, jadi jangan mengharapkan ia mudah hanya kerana anda mempunyai pasukan. Setiap perlawanan bermula dengan pemain hanya mempunyai peralatan lalai mereka. Apabila pemain membunuh musuh, mereka berpeluang menerima mukjizat. Keajaiban ini membolehkan pemain memilih dari tiga kuasa rawak, yang menaik taraf atau mengubah statistik pemain. Statistik yang boleh diubah termasuk penangkapan pemain, huru -hara, bom tangan, dan penyembuhan. Pemain juga mempunyai kemahiran yang boleh dikenakan, yang boleh digunakan semasa situasi melekit.

Ketika pemain melewati pusingan, musuh -musuh yang mereka hadapi juga menjadi kuat. Musuh, yang disebut sebagai orang yang tenang, kembali dari permainan asal. Musuh -musuh ini bervariasi dan termasuk zombi, serta monstrositi yang tidak berwajah. Pemain mesti bekerjasama untuk bertahan banyak bahaya Pulau Sker. Sekiranya anda bersendirian, maka anda memerlukan semua nasib yang anda dapat.

Sekiranya penembak berasaskan bulat lebih banyak perkara anda, pastikan anda mengambil ritual sker.

2. Kampung Evil Resident

Tarikh Siaran: 7 Mei 2021
Dibangunkan oleh: Capcom Co., LTD
Diterbitkan oleh: Capcom Co., LTD

Resident Evil Village adalah permainan seram survival dan sekuel langsung kepada Resident Evil 7. Ia boleh didapati di PlayStation 4 dan 5, Xbox One dan Series X | S, dan PC. Sebab mengapa saya memasukkan permainan ini dalam senarai itu ialah 28 Oktober 2022, Edisi Emas Resident Evil Village akan dibebaskan. Edisi Emas Permainan (tersedia di PlayStation, Xbox, dan PC) termasuk pengembangan Winters, yang mengandungi tiga ciri utama baru. Ciri pertama adalah mod orang ketiga, sesuatu pemain yang diharapkan, kerana permainan ini pada asalnya orang pertama. Ciri kedua ialah Shadows of Rose, pengembangan cerita yang memberi tumpuan kepada Rose, anak perempuan Resident Evil 7, dan protagonis kampung Ethan. Akhirnya, ia juga merangkumi perintah tambahan tentera upahan, yang memperkenalkan peringkat baru dan watak -watak yang boleh dimainkan.

Capcom menghilangkan ciri Resident Evil Village yang kontroversial

Franz Christian Irorita · 5 bulan yang lalu