Stardew Valley Mods Steam, Cara Menambah Mod ke Stardew Valley di Deck Steam.

Cara Menambah Mod ke Stardew Valley di Deck Steam

Memerlukan Stardew Valley 1.5.6 atau lebih baru di Linux/MacOS/Windows.

Smapi

Sesuai dengan pencapaian GOG/Steam dan Linux/MacOS/Windows, nyahpasang pada bila -bila masa, dan ada komuniti yang mesra jika anda memerlukan bantuan.

Dapatkan pertolongan

 • Tanya pada perselisihan
 • Tanya pada Reddit
 • Senarai Keserasian Mod

Apa yang baru

Lihat Smapi 3.18 Sorotan Siaran untuk Butiran.

Kemas kini ini membolehkan anda menyesuaikan pesanan beban mod dan melumpuhkan input konsol, meningkatkan prestasi apabila menggunakan suntingan kandungan mod, membetulkan suntingan peta multiplayer, menyediakan Stardew Valley 1 yang akan datang.6, dan menimbulkan semua mesej penolakan ke peringkat akhir.

(Peringatan untuk penulis C#: Pastikan kod mod anda siap untuk Smapi 4 yang akan datang.0.0, yang akan dibebaskan bersama Stardew Valley 1.6.)

 • 3.18.1 membetulkan suntingan tekstur mod kadang -kadang dipotong.
 • 3.18.2 Betulkan Simpan Backup Simpan Kosong Pada MacOS, Memperbaiki Pengendalian Perintah Player_Add Perintah Slingshots Custom, Menambah DelegatingModhooks untuk pengarang Mod, dan kemas kini kebergantungan.
 • 3.18.3 terutamanya membetulkan pepijat dan kesilapan, mengemas kini terjemahan Korea, menghilangkan bendera larageaddressaware, dan menambah persep.ISACtiveForscreen untuk penulis mod.
 • 3.18.4 Terutamanya menunjukkan sama ada anda tuan rumah atau ladang di tajuk tetingkap dalam multiplayer, meningkatkan arahan konsol test_input, meningkatkan sokongan untuk pemasangan automatik, kemas kini kebergantungan, dan membetulkan pepijat dan kesilapan.

Memerlukan Stardew Valley 1.5.6 atau lebih baru di Linux/MacOS/Windows.

Sokongan Smapi ♥

Smapi adalah projek sumber terbuka oleh pathoschild. Ia akan sentiasa bebas, tetapi sumbangan sangat dihargai untuk membantu membayar pembangunan, hosting pelayan, yuran domain, kopi, dll.

Terima kasih kepada Benjamin Schneider, Bpendragon, Brookivy, Elflion, Johnwawet, Jwdred, Maria Stokes aka Gamergal2001, Karmylla, Matthew Conklin, Minervamaga, Rafael Miranda, awak hebat!

Untuk pencipta mod

 • Smapi 3.18.4 untuk pemaju (termasuk Intellisense dan Output Konsol Penuh)
 • Dokumentasi Modding
 • Kod sumber

Cara Menambah Mod ke Stardew Valley di Deck Steam

Stardew Valley

Stardew Valley adalah antara permainan terbaik untuk bermain di dek stim, tetapi pengguna yang tidak dikenali dengan Linux mungkin menghadapi masalah menambah mod ke permainan pada peranti permainan handhold mereka. Nasib baik, tidak semua yang sukar dengan bantuan panduan yang berguna.

Stardew Valley adalah permainan hebat yang dibuat lebih baik dengan bantuan mod. Ini benar sama ada mereka baru ditambah untuk meningkatkan antara muka pengguna atau mengubah sepenuhnya permainan dengan sesuatu seperti Stardew Valley berkembang, kandungan buatan pengguna boleh membuat pengalaman yang lebih baik dengan permainan.

Saiz fail yang agak kecil, kemampuan semula yang tidak berkesudahan, dan keramahan pengawal menjadikan Stardew Valley muat turun yang ideal untuk dek stim dan ada yang tidak sanggup mundur dengan memainkan versi vanila permainan. Memasang mod di dek stim sepatutnya biasa bagi mereka yang telah melakukannya di Windows atau Mac, tetapi terdapat beberapa perbezaan ketika datang ke persediaan. Inilah cara melakukannya.

Cara Memasang dan Menggunakan Smapi Di Dek Steam Untuk Memainkan Stardew Valley dengan Mod

Di semua komputer, Smapi adalah standard. Perbezaan utama ialah bagaimana memasangnya berfungsi pada linux berbanding dengan sistem pengendalian lain. Bukan itu sahaja, tetapi pendatang baru dek stim mungkin tidak tahu bagaimana untuk mengakses desktop linux di tempat pertama.

Pelancaran ini akan membantu anda mendapatkan sesuatu dan berjalan. Ini paling mudah dilakukan dengan papan kekunci dan tetikus yang disambungkan melalui hab USB-C atau dok, walaupun masih boleh dilakukan dengan menggunakan kawalan dek stim melalui cara alternatif.

 1. Pasang penyemak imbas seperti Firefox atau Chrome di dek stim
 2. Tekan butang “Steam”, pilih “Kuasa” dan kemudian pilih “Tukar ke Desktop”
 3. Buka penyemak imbas di Linux
 4. Pergi ke Smapi.io, klik “Muat turun Smapi” dan pilih “Muat turun Langsung”
 5. Ekstrak .Fail zip yang merangkumi pemasang smapi
 6. Buka folder yang diekstrak
 7. Tekan Ctrl+Alt+T pada papan kekunci untuk memajukan tetingkap terminal
 8. Seret dan jatuhkan “Pasang di Linux.sh “fail ke tetingkap terminal
 9. Klik kiri pada tetingkap terminal dan kemudian tekan Enter
 10. Ikuti arahan untuk memasang Smapi, yang akan menambah folder baru bernama “Mod” ke fail tempatan Stardew Valley (lihat di bawah untuk maklumat lanjut)
 11. Log masuk ke mod Nexus dan muat turun mod yang ingin anda gunakan di Stardew Valley
 12. Mod akan dimuat turun sebagai .Fail zip. Ekstrak mereka ke folder “Mod” di fail tempatan Stardew Valley

Pengguna Windows dan Mac akan gembira mengetahui bahawa versi biasa Steam datang sebelum dipasang pada dek stim dan ia berfungsi sama seperti di linux. Cukup buka stim dari desktop, klik pada tab Perpustakaan, kemudian cari Stardew Valley di bar kiri. Klik kanannya, pilih “Properties,” kemudian pilih “Fail Tempatan,” dan akhirnya tekan butang “Layari”.

Ini membuka folder Stardew Valley, memberikan anda akses mudah ke kedua -dua fail yang anda perlukan untuk menambah serta folder mod sekiranya mod perlu dikemas kini atau dikeluarkan.

Pengguna yang telah menipu pengalaman Stardew Valley mereka di PC atau Mac boleh menyalin dan menampal mod mereka ke pemacu ibu jari dan hanya memindahkan mereka ke dek stim melalui hab USB-C. Pilihan lain menggunakan laman web yang membolehkan pemindahan fail, seperti Google Drive.

Perlu diingat ialah menambah mod ke Stardew Valley dengan ketara meningkatkan masa yang diperlukan untuk melancarkan permainan. Ini berlaku di kedua -dua dek PC dan stim, tetapi ia lebih ketara di dek stim. Tidak begitu sukar proses yang harus dielakkan pengguna, kerana mod Stardew Valley terbaik adalah bernilai menunggu.

Bolehkah anda bermain Stardew Valley berkembang di Deck Steam?

Dek Steam menyokong mod Stardew Valley, dan ini bermakna anda boleh bermain Stardew Valley berkembang di Deck Steam.

Stardew Valley Expanded menambah sejumlah besar kandungan baru ke permainan. Ini termasuk item baru, acara jantung baru, NPC baru, rakan baru, dan juga pilihan percintaan tambahan. Watak-watak yang biasa seperti Gunther dan Marlon kini dapat diperbaiki, sementara NPC yang tidak interaktif lain seperti The Redhead Cashier di Jojamart kini menjadi watak penuh. Ini tambahan kepada keseluruhan kandungan baru.

Stardew Valley berkembang menambah kandungan baru yang cukup bahawa ia patut dipasang semula untuk, walaupun setelah menyelesaikan playthrough menyeluruh. Satu -satunya tangkapan adalah bahawa ia memerlukan senarai panjang mod lain untuk menyokongnya, yang bermaksud ia memerlukan sedikit usaha untuk menarik. Tetapi usaha itu berbaloi untuk mana -mana peminat Stardew Valley.