Reddit – Menyelam apa -apa, bagaimana untuk mendapatkan lumenstone, bijih, & lumenspar dalam kesan genshin

Cara Mendapatkan Lumenstone, Ore, & Lumenspar di Genshin Impact

Razer Deathadder V2 Pro – Edisi Impak Genshin Razer Deathadder V2 Pro – Edisi Impak Genshin Razer $ 139.99 Beli Sekarang Rangkaian dan Mendapat Suruhanjaya Gabungan dari Jualan Kelayakan.

Kehilangan bijih lumenstone dan tidak dapat menjumpainya untuk menyelamatkan nyawa saya

Saya AR50 dengan Tahap 7 Adjuvant. Saya telah melakukan sedikit demi sedikit. Dan dari melihat panduan dan pencarian saya hustory saya. 60% pasti saya telah melakukan semua pencarian yang memberikan bijih lumenstone? Tbh mereka semua sama dengan saya, jurang itu belum menjadi kawasan kegemaran saya, sekurang -kurangnya.

Namun, saya kehilangan satu tahap sehingga 8. Panduan dalam talian adalah. dahsyat. Mereka semua mengatakan perkara yang berbeza. Keperluan pencarian yang berbeza, lokasi yang berbeza dan nama pencarian, dll. Dan saya tidak dapat memberitahu usaha mana yang mana kerana ia tidak jelas di mana ia berada. Jalur benar.

Pencarian semasa yang saya aktif dalam jurang adalah:

Dimming Cendawan untuk Bantuan mengatakan dia yang mencari Stone Bounty Jasm

Bagaimana saya memikirkannya? Saya sudah membazirkan dua jam untuk mencuba semula dan menyatukannya bersama.

Terima kasih atas nasihat yang boleh anda berikan. Saya bersedia menangis dalam kekecewaan. ��

Cara Mendapatkan Lumenstone, Ore, & Lumenspar di Genshin Impact

Tidak terdengar dramatik, tetapi Genshin Impact Lumenstone adalah lifesaver ketika meneroka jurang. Dan bukan hanya kerana ia membantu anda untuk benar -benar melihat, tetapi kerana ia memusnahkan benda lendir ungu yang mematikan dan membuka kunci dada harta. Apa yang Tidak Suka?

Walau bagaimanapun, dengan menggunakan mekanik pembantu lumenstone dalam jurang cenderung mencetuskan soalan seperti “Apa yang saya gunakan untuk ini untuk?”Dan” Di mana saya mendapat bijih lumenstone?”Untuk membantu anda, inilah yang perlu anda ketahui mengenai Impak Genshin Lumenstone Gadget.

Cara Mendapatkan Lumenstone dalam Impak Genshin

Seperti banyak perkara yang berkaitan dengan jurang, anda memperoleh pembantu lumenstone semasa Chasm Delvers World Quest. Selepas memulakan pencarian, tidak lama lagi anda dihantar ke gudang pelombong. Batu itu terbaring di dalam.

Ini mungkin agak mengelirukan, kerana anda tidak dapat berbuat apa -apa dengan pembantu lumenstone. Itu kerana ia hanya berfungsi di bawah tanah, dan anda juga perlu mengecasnya terlebih dahulu. Jadi buat masa ini, hanya fokus pada meneruskan delver Chasm. Kami menerangkan lebih lanjut mengenai bahagian menaik taraf di bawah.

Cara Menggunakan Lumenstone Adjuvant

Pembantu lumenstone adalah Impak Genshin Alat. Anda perlu melengkapkannya dalam menu alat dan gunakan butang yang sepadan (lalai “z” pada PC) untuk mencetuskan kebolehannya. Lumenstone mempunyai kegunaan berikut:

 • Ia memancarkan cahaya apabila tahap tenaga penuh, membantu anda melihat persekitaran anda dengan lebih jelas.
 • Ia memusnahkan konkrit, gumpalan ungu berlendir yang hidup dalam kekotoran Jasm.
 • Ia mengaktifkan mekanisme untuk membuka kunci cabaran, mencari kawasan baru, mendapatkan dada harta, dan lain -lain.
 • Ia digunakan untuk mengalahkan bos Ruin Ular dengan melepaskan cahaya mekar.

Perhatikan bahawa pembantu lumenstone hanya berfungsi apabila anda berada di dalam jurang dengan tenaga yang cukup. Anda boleh menyemak tahap tenaga di atas bar HP anda. Untuk mendapatkan isi semula tenaga, gunakan lumenlamp, totem cahaya, mentol lampu biru, seelies cahaya, atau lalat lampu (lihat gambar). Anda juga boleh menggunakan titik jalan teleport.

Cara Menaiktaraf Lumenstone Adjuvant

Setelah mendapat batu lumenstone, tidak mungkin untuk menaik tarafnya dengan segera. Anda perlu melakukan bahagian pertama Chasm Delvers World Quest sehingga anda boleh memasuki jurang (lombong bawah tanah) dan bertemu dengan NPC yang dipanggil Jinwe. Sebaik sahaja anda menemui tapak perkhemahan semasa Chasm Spelunkers, anda boleh kembali ke Jinwe untuk membuka menu Peningkatan Adjuvant Lumenstone pada bila -bila masa.

Untuk menaik taraf batu lumenstone, anda memerlukan dua perkara:

 • Lumenspar: Bijih biru berkilat yang tersebar di sekitar jurang (kawasan bawah tanah sahaja). Peningkatan Adjuvant Lumenspar berharga lapan Lumenspar. Dengan jumlah sepuluh peningkatan, sejumlah 80 lumenspar diperlukan untuk mencapai tahap maksimum.
 • Bijih lumenstone: One Lumenstone diperlukan untuk mendapatkan peningkatan kedua, keenam, dan kelapan, jadi anda hanya memerlukan tiga lumenstone bijih secara keseluruhan.

Cara mendapatkan bijih lumenstone

Jadi, bagaimana anda mendapatkan tiga keping bijih? Jawapan ringkas: Terus bermain melalui Quest World Chasm Delvers. Lebih khusus lagi, anda mendapat bijih lumenstone pada saat -saat berikut:

 • Ganjaran secara automatik untuk melengkapkan jurang: Spelunkers Sub Quest.
 • Ditemui berbaring di atas tanah di sebelah lubang gergasi yang muncul setelah melengkapkan Chasm Delvers: Serpihan Stone Heavenly.
 • Ditemui berbaring di khemah biru kecil setelah membuka pintu gerbang di Chasm delvers: oleh sebab itu, batu rohani turun?

Jangan risau jika anda melakukan pencarian tetapi terlupa untuk mengambil bijih lumenstone; ia masih akan ada.

Cara Mendapatkan Lumenspar

Mengumpul Lumenspar adalah lebih banyak kerja, tetapi anda akan menemui beberapa bahagian pertama dalam masa yang singkat. Perhatikan peta mini anda semasa meneroka: Jika anda dekat dengan lumenspar, penanda kecil akan muncul di peta. Ia juga merupakan idea yang baik untuk menggunakan Impak Genshin peta interaktif.

Beberapa petua lagi untuk memburu lumenspar anda:

 • Lumenspars pertama mudah dijumpai dengan mengikuti jalan utama melalui jurang. Pastikan anda mengambilnya, kerana anda memerlukan sekurang -kurangnya 16 daripadanya untuk membuka kunci kesan cahaya mekar (yang seterusnya diperlukan untuk membuka kunci jurang).
 • Lihatlah Tahap Peningkatan Sepuluh Lumenstone di bawah sebelum anda memutuskan untuk mengumpulkan semua 80 Lumenspars. Walaupun ia pasti pilihan, anda tidak memerlukan tahap tertinggi untuk meneroka sepenuhnya rantau ini.
 • Setelah mencapai tahap lapan, batu lumen anda boleh digunakan untuk mencari lumenspar, menjadikan semuanya lebih mudah.

Setiap tahap, kebolehan, dan ganjaran lumenstone

Setiap Peningkatan Adjuvant Lumenstone diberi ganjaran dengan pengalaman pengembara, Mora, dan sepuluh keping bijih peningkatan mistik. Di samping itu, anda mendapat satu ganjaran yang unik dan kebolehan lumenstone baru. Berikut adalah gambaran keseluruhan:

 • Tahap 1: Lumenstone dapat menyimpan tiga tahap tenaga. Ganjaran: Satu resin yang rapuh.
 • Tahap 2: Lumenstone boleh mencetuskan cahaya mekar untuk memusnahkan tahap 1 yang mengalir konkrit (lendir ungu). Kesan ini boleh mencetuskan sekali setiap empat saat. Ganjaran: Dua Fates Katal.
 • Tahap 3: Jumlah maksimum tenaga yang disimpan meningkat kepada empat. Kecerahan dan julat juga meningkat. Ganjaran: Dua falsafah kemakmuran.
 • Tahap 4: Jumlah tenaga maksimum meningkat kepada enam. Ganjaran: mahkota wawasan.
 • Tahap 5: Jumlah tenaga maksimum meningkat kepada tujuh, dan cahaya mekar berkurangan berkurangan sebanyak dua saat. Ganjaran: Dua falsafah ketekunan.
 • Tahap 6: Lumenstone boleh memusnahkan Tahap 2 yang mengalir Konkrit Menggunakan Cahaya Mekar. Ganjaran: Dua Nasib Kenali.
 • Tahap 7: Jumlah maksimum tenaga yang disimpan meningkat kepada sembilan. Ganjaran: Dua falsafah emas.
 • Tahap 8: Jumlah tenaga maksimum meningkat kepada sepuluh. Selain itu, AoE Light Blooming meningkat dan boleh digunakan untuk mencari Lumenspar yang berdekatan. Ganjaran: Dua Nasib Berkaitan.
 • Tahap 9: Mulai sekarang, watak -watak boleh menggunakan pecut pecut dan alternatif semasa berdiri dalam mengeringkan kotoran. Setelah menggunakan cahaya mekar, aksara mendapatkan semula stamina. Ganjaran: Northlander Billet Trove (Rangka Tindakan Senjata).
 • Tahap 10: Lumenstone telah mencapai tahap tertinggi. Ganjaran: lumens, batu namecard cahaya.

Tahap lumenstone keempat mungkin yang paling penting. Ia memberi ganjaran kepada mahkota wawasan, yang merupakan perkara yang sangat jarang berlaku yang tidak dapat diperoleh dengan mudah melalui cara lain. Tahap Sepuluh Ganjaran Sebaliknya, Namecard, hanyalah latar belakang untuk profil anda. Tidak seperti ganjaran yang lain, ia tidak mempunyai penggunaan praktikal dalam permainan.

Adakah anda mempunyai pembantu lumenstone anda? Semoga berjaya dalam memburu anda untuk Lumenspar!

Mengenai Pengarang

Marloes Valentina Stella

Marloes adalah penulis lepas yang masih menganggap Skyrim adalah permainan terbaik yang pernah ada. Fantasy RPG adalah hidupnya tetapi dia juga suka menembak perkara. Dia pernah menulis untuk Games Radar, Game Rant, dan PCGamesn.

Semua lokasi Ore Lumenstone Genshin Impak

Genshin Impact Lumenstone Ore Lokasi: Skrin Peningkatan Adjuvant Lumenstone

Adakah anda cuba mencari bijih lumenstone dalam kesan Genshin? Kemas kini Genshin Impact terkini mempunyai garis pencarian untuk mendapatkan pemain untuk meneroka jurang, lokasi baru dengan lantai bawah yang mengandungi lombong bawah tanah. Walaupun anda boleh mengakses overground dengan hanya berjalan ke dalamnya, anda mungkin memerlukan bantuan untuk membuka kunci jurang dalam kesan Genshin.

Lombong ini mengandungi Genshin Impak Lumenstone Ore, jenis kristal khas yang mampu menyimpan tenaga. Pencarian baru ini memberi tumpuan kepada alat pembantu lumenstone, kristal yang hanya berfungsi dalam jurang, dan menyalakan jalan gelap di dalam gua. Dengan alat yang dilengkapi, ia terapung berhampiran watak anda dan memancarkan sumber cahaya apabila anda mengumpulkan barang tertentu.

Sepanjang perjalanan pencarian, anda perlu membawa pembantu lumenstone ke Jinwu untuk menaikkan alat. Ini membolehkan anda menyimpan lebih banyak tenaga di dalam alat, dan mendapat ganjaran dalam permainan seperti pengalaman pengembaraan, mora, dan nasib kenalan. Inilah semua yang anda perlu tahu mengenai bijih lumenstore di Genshin Impact.

Cara mencari alat pembantu lumenstone

Setelah meterai pada jurang telah rosak, anda boleh memulakan The Chasm Delvers garis pencarian. Meluncur ke arah papan kayu besar yang dipegang oleh kren turun ke lombong. Dapatkan kristal biru yang bercahaya untuk mencetuskan cutscene pendek, diikuti dengan tutorial mengenai cara menggunakan pembantu lumenstone.

Biarkan saya masuk: Berikut adalah cara anda boleh membuka kunci domain Lost Valley

Anda boleh ambil Lumenlamps dan Lucklight lalat Untuk menggerakkan pembantu lumenstone, bagaimanapun, alat ini mempunyai jumlah penyimpanan yang terhingga kecuali anda menaik tarafnya. Semasa anda membuat kemajuan di gua, anda akan dapati Jinwu, Juruteknik Keselamatan Siapa yang dapat meningkatkan alat anda setelah anda mengumpulkan cukup Lumenspar dan Lumenstone Ore.

Genshin Impact Lumenstone Ore Lokasi: Pengembara bercakap dengan Jinwu di lombong

Di mana untuk mencari bijih lumenstone

Ore Lumenstone Pertama adalah ganjaran pencarian untuk menyelesaikan Chasm Spelunkers. Langkah terakhir usaha meminta anda bercakap dengan Zhiqiong yang membentangkan anda dengan bijih lumenstone pertama anda, membolehkan anda menaik taraf pembantu lumenstone melebihi tahap dua.

Apabila anda selesai Serpihan Batu Syurga pencarian di mana anda perlu mengaktifkan mekanisme di dalam jurang, berpaling ke kiri selepas bercakap dengan Zhiqiong untuk mencari Ore Lumenstone Kedua di atas tanah. Gunakan bijih ini untuk mengambil pembantu lumenstone anda ke tahap enam.

The bijih lumenstone ketiga dan terakhir boleh didapati setelah anda memperoleh Kunci ke dewan berbatu dari Khedive. Pencarian membawa anda ke pintu gerbang yang Zhiqiong ingin meneroka, menuju ke pintu gerbang dan gunakan kunci baru anda untuk membuka kunci pintu. Bijih Lumenstone boleh didapati di dalam khemah biru seperti yang anda jalani melalui pintu pagar. Anda boleh menaik taraf pembantu lumenstone anda ke tahap lapan, memberikan anda dua nasib yang saling berkaitan untuk digunakan pada mana -mana spanduk kesan Genshin.

Razer Deathadder V2 Pro - Genshin Impact Edition

Razer Deathadder V2 Pro – Edisi Impak Genshin Razer Deathadder V2 Pro – Edisi Impak Genshin Razer $ 139.99 Beli Sekarang Rangkaian dan Mendapat Suruhanjaya Gabungan dari Jualan Kelayakan.

Itu sahaja yang anda perlukan untuk mencari bijih lumenstone dalam kesan Genshin. Sebaik sahaja anda selesai dengan usaha ini, lihat halaman Peristiwa Impak Genshin kami di mana anda dapat mencari acara semasa dan akan datang yang akan datang ke permainan anime. Kami juga mempunyai panduan Kod Impak Genshin jika anda mencari cara cepat untuk menuntut beberapa primogem ganti, mora, dan banyak lagi.

Christian Vaz di barat London, dilahirkan dan dibesarkan, Christian menghabiskan sebahagian besar hari -harinya bermain permainan seperti Elden Ring dan Genshin Impact. Anda juga akan mendapati dia meneroka alam semesta di Starfield dan mengamalkan kombo di Street Fighter 6.