Reddit – Menyelam apa -apa, 10 permainan terbaik seperti Diablo pada tahun 2023

10 permainan terbaik seperti Diablo pada tahun 2023

Saya mengambil salinan untuk Nintendo Switch pada hari pelepasan, dan berjaya bermain melalui cerita awal dalam beberapa hari.

Mencari permainan seperti Diablo 3

Saya suka grafik Diablo 3s, mereka masih kelihatan imo yang hebat, saya peduli dengan grafik, gaya seni, dunia gelap, suara akting, fantasi kelas di mana pilihan kelas rly penting. I menyukai cerita dan dialog watak yang unik untuk kelas yang berbeza. Saya suka bahawa setiap interaksi/baris dituturkan bukan hanya ditulis di skrin.

Saya suka pandangan isometrik, “gaya pelukis” watak dan persekitaran. Bagaimana ia kelihatan ketika raksasa berkerumun dari gelap, bagaimana terdapat begitu banyak sudut dan celah untuk diterokai.

Pada dasarnya saya suka Diablo 3 semasa mod cerita. Sebelum permainan akhir.

Mod Pengembaraan/Permainan Akhir – Saya memberikannya Kolej Percubaan tetapi mendapati saya tidak dapat menikmati permainan rampasan tulen, seperti pada roda hamster yang cuba mempercepat berjalan secara literal aktiviti yang sama 100 kali ke mungkin Dapatkan barang yang saya mahukan. Itu tidak berbaloi bagi saya.

TL; DR – Loved Diablo 3 Story Mode, Jangan peduli untuk mod permainan/pengembaraan akhir D3. Cuba mencari sesuatu seperti mod cerita D3, mengabaikan permainan akhirnya.

EDIT: Terima kasih semua! Ya saya tidak salah memanggil d3 gelap dan cerah. Moreso bermaksud dunia/cerita gelap. Saya pada dasarnya mahukan lebih banyak cerita, grafik yang didorong oleh estetika arpg yang saya rasa. Dengan perkara kelas/fantasi.

10 permainan terbaik seperti Diablo pada tahun 2023

  • 25 Julai 2023
  • Anthony Wallace

Diablo adalah salah satu francais permainan kegemaran saya sepanjang masa, ia adalah huru -hara, mengerikan, menjengkelkan pada masa -masa tetapi menyeronokkan, terutamanya apabila anda mula belajar tentang senarai tiub Diablo, kadar hit, bonus kerosakan dan lain -lain.

Saya telah membeli dan bermain Diablo 3 di Steam, Switch dan PS4 … Saya masih bermain hingga ke hari ini.

Tetapi permainan itu mula -mula dibebaskan sepanjang tahun 2012! Oleh itu, apabila saya melihat bahawa Diablo IV baru melepaskan saya di atas pagi.

Dalam beberapa kes, lebih banyak perkara yang sama sempurna.. Ada sebab kami menyukai tajuk sebelumnya.. kita hanya

Mari kita lihat permainan terbaik seperti Diablo pada tahun 2023.

Isi kandungan

Kredit Tambahan: Diablo II: Dibangkitkan

Diablo II: Dibangkitkan

Ia tidak akan menjadi lebih baik untuk kembali dan memainkan tajuk Diablo yang asal, jika anda belum.

Tetapi kepada sesetengah orang, ia tidak menarik untuk bermain permainan lama dalam francais yang dapat dilihat sebagai kualiti yang lebih rendah (dalam grafik dan permainan).

Well Blizzard telah membuat kami pepejal pada tahun 2021 dan memberi kami versi sepenuhnya Diablo II, yang dibentangkan dalam gaya visual Diablo 3.

Diablo II: Dibangkitkan

Pembuatan semula/Remaster/Apa sahaja yang anda mahu panggil ia membawa permainan klasik ke konsol permainan moden, dan juga memberikan fungsi unik untuk secara literal beralih antara grafik moden dan klasik di tekan butang. Ciri yang cukup hebat.

Jadi sama ada anda datang untuk gaya visual baru, atau hanya mahukan tawaran asal, “dibangkitkan” telah anda tutupi. Dalam darah! (Maaf, saya terpaksa membawanya ke sana)

Yang ini jelas dapat mengambil tempat nombor satu, kerana ia adalah pengalaman permainan yang paling digilap dalam senarai. Tetapi ia mungkin menipu, kerana ia tidak seperti Diablo.. Ia adalah Diablo. Ya tahu?

10. Deathspank

Deathspank

Pereka Permainan Ron Gilbert dan Clayton Kauzlaric menunjukkan kepada kami bagaimana ia akan menjadi seperti jika anda mengambil permainan gaya Diablo dan menjadikannya benar -benar tidak masuk akal dan bodoh.

Mencipta “Permainan Bermain Peranan Tindakan Komedi”, Deathspank adalah pelepasan 2010 yang menjadi trilogi penuh.

Secara meluas dianggap sebagai pengalaman yang menghiburkan, permainan ini berpengaruh dari Diablo dan Monkey Island.. Dua kegemaran peminat.

Jadi jika anda menginginkan Diablo, tetapi kejahatan adalah terlalu banyak untuk hati fana anda, periksa trilogi Deathspank.

9. Dungeons Minecraft

Dungeons Minecraft

Walaupun saya tidak akan menggambarkan Dungeons Minecraft sebagai pengalaman permainan yang paling menarik, ia pasti menggaru beberapa gatal Diablo untuk masa yang anda habiskan dengannya.

Saya mengambil salinan untuk Nintendo Switch pada hari pelepasan, dan berjaya bermain melalui cerita awal dalam beberapa hari.

Ia adalah pengalaman yang menyeronokkan yang menawarkan pelbagai jenis musuh, rampasan, dan serangan.

Dungeons Minecraft

Ia juga lebih menarik secara visual daripada yang anda harapkan dari permainan di Minecraft Universe.

Bukan permainan terbaik yang pernah anda mainkan, tetapi benar -benar bernilai harga kemasukan untuk beberapa penjara bawah tanah yang tidak masuk akal.

Ini pastinya permainan untuk dimuat turun jika anda mencari permainan seperti Diablo semasa kami menunggu perkara sebenar.

8. Dungeon Siege III

Dungeon Siege III

Siri Siege Dungeon mengesan akarnya sepanjang perjalanan ke tahun 2002, jadi ia bukan pendatang baru untuk genre.

Ini adalah lelaran 2011, Dungeon Siege III, yang paling dekat dibandingkan dengan apa yang kita cintai dan mengidam francais Diablo.

Ia juga menandakan yang pertama dalam francais yang akan dibangunkan oleh Obsidian Entertainment selepas Square Enix membeli IP dari Pencipta Gas Powered Games.

Pemain tidak lagi menggerakkan watak mereka melalui fungsi titik dan klik, tetapi secara langsung mengawalnya dengan papan kekunci atau pengawal.

Dungeon Siege III

Membuat banyak penambahbaikan grafik, permainan dan kualiti hidup pada francais yang sudah disayangi, Dungeon Siege III benar-benar puncak siri ini.

Dan seperti peminat Diablo, pengikut siri Siege Dungeon tidak sabar -sabar untuk permainan seterusnya … tetapi mereka perlu menunggu seperti yang lain dari kami.

Buat masa ini, mungkin kita semua boleh menukar tempat dan bermain francais setiap orang.

7. Drakensang Online

Drakensang Online

Drakensang Online adalah permainan video peranan dalam talian percuma dengan persamaan yang sangat jelas dan jelas dengan francais Diablo.

Drakensang Online

Pada asalnya dikeluarkan pada tahun 2012, permainan percuma ini dimainkan secara langsung di pelayar web komputer anda!

Oleh kerana perubahan bagaimana pelayar web berfungsi, dan plugin flash menjadi usang, permainan kini hanya dimainkan pada komputer Windows melalui plugin khas atau jika anda membeli salinan fizikal. Maaf pengguna macos (saya).

Tetapi permainan ini masih dimainkan oleh ramai hingga ke hari ini, dan secara meluas dianggap sebagai salah satu yang Diablo-Like di luar sana.

6. Pasir aura

Pasir aura

Sands of Aura adalah seperti Diablo terbuka yang sangat mengagumkan yang mempunyai beberapa elemen yang membezakannya daripada permainan lain dalam senarai ini.

Ya, ia mempunyai pandangan isometrik yang biasa dan kelihatan seperti permainan lain dalam senarai ini ..

Tetapi dengan pertempuran lebih mirip dengan permainan seperti jiwa, atau bahkan nier: automata, yang satu ini akan bermain jauh berbeza daripada yang biasa.

Dan sistem bangunan wataknya agak maju dan pelbagai.

Oh, dan adakah saya menyebut anda boleh memandu kapal pasir?

Pasir aura

Yang ini cukup keren untuk peminat Diablo, dan walaupun anda tidak … ia mempunyai banyak perkara yang sejuk yang menjadikannya benar -benar perkara sendiri.

Tidak boleh dirindui.

5. Torchlight II

Torchlight II

Torchlight II adalah crawler Dungeon Peranan Tindakan yang boleh digambarkan sebagai Diablo yang kurang jahat.

Gaya visual itu sedikit lebih fantasi dan suka bermain daripada Diablo dan Diablo-Like yang suram dalam senarai ini.

Permainan ini menampilkan penjara bawah tanah yang dijana secara rawak, satu ton raksasa, rampasan, dan semua pengalaman mengisar yang kita cintai dalam genre.

Torchlight II

Torchlight 2 dikeluarkan untuk Windows pada tahun 2012, OS X dan Linux pada tahun 2015, dan akhirnya pelabuhan untuk Nintendo Switch, PlayStation 4, dan Xbox One dikeluarkan pada tahun 2019.

Ia secara meluas dianggap sebagai salah satu yang terbaik dalam genre crawler penjara isometrik, dan ada juga yang memberikan kelebihannya di Diablo. Yang tuntutan berani, tuan.

4. Kejadian Darksiders

Kejadian Darksiders

Darksiders Genesis adalah satu lagi permainan yang saya rasa layak mendapat banyak pujian dan perhatian untuk melakukan perkara sendiri dalam genre penjara isometrik.

Mengambil langkah mundur (secara harfiah) dari perspektif orang ketiga yang biasa dari francais Darksiders, “Kejadian” adalah yang pertama dalam siri ini untuk berpindah ke sudut pandangan isometrik.

Kejadian Darksiders

Menampilkan penjelajahan penjara di Diablo, Exp Point dan Loot Collecting, Hack and Slash Combat, Light Hearted, dan juga beberapa elemen teka-teki platform.

Permainan ini benar -benar melakukan banyak. Dengan cara yang baik.

Ia seperti Diablo, ia seperti Darksiders … dan ia adalah satu keseronokan.

Kami tidak dapat membayangkan tidak termasuk ini dalam senarai permainan seperti Diablo. Jadi di sini, ya.

3. Borderlands 2

Borderlands 2

Saya tahu saya tahu.. penembak orang pertama seperti Diablo? Ab-so-luty! Dengarkan saya yang satu ini ..

Apa yang kita sayangi tentang Diablo, di teras semuanya? Satu tan rampasan. Gerombolan musuh. Pengalaman membina berjam -jam. Penggiling. Pencarian abadi untuk senjata yang lebih besar dan lebih baik.

Nah di terasnya, itulah yang berlaku di Borderlands. Satu -satunya perbezaan ialah anda akan melakukannya dengan senjata.. dalam perspektif orang pertama.

Borderlands 2

Borderlands adalah satu lagi francais permainan kegemaran saya sepanjang masa (saya pernah memanggil Borderlands 2 permainan kegemaran saya sepanjang masa).

Ia juga mengambil tempat dalam senarai permainan Xbox 360 terbaik kami sepanjang masa.

Jam -jam pengisaran dan penjarahan yang banyak adalah apa yang saya gemari mengenai kedua -dua francais permainan.

Dan dengan satu tan DLC, dan tiga permainan utama dalam francais, Borderlands pasti akan membuat anda sibuk untuk masa yang lama semasa anda menunggu pembebasan Diablo seterusnya.

2. Jalan pengasingan

Jalan pengasingan

Path of Exile adalah satu lagi permainan video peranan yang dimainkan secara percuma yang tidak takut untuk menunjukkan pengaruhnya.

Dikeluarkan untuk Windows pada tahun 2013, Xbox One pada tahun 2017, dan PlayStation 4 pada tahun 2019 … Pemain mempunyai banyak pilihan untuk mengakses Diablo yang hebat seperti ini.

Permainan ini juga telah digambarkan sebagai pengganti rohani untuk Diablo 2, dan permainan ini secara harfiah dibangunkan oleh peminat Diablo yang kecewa dengan kekurangan siaran.

Jalan pengasingan

Terdapat satu ton ekspansi untuk permainan, yang akan datang seperti baru -baru ini pada Februari 2022.

Dan Path of Exile 2 dirancang untuk 2023-2024, yang akan menawarkan jalan cerita baru yang bermain bersama cerita semasa, kedua-duanya menumpu pada final yang sama.

Memenangi Permainan PC 2013 Tahun Ini oleh Gamespot dan Permainan Peranan PC Terbaik 2013 oleh IGN, Path of Exile jelas melakukan sesuatu yang betul.

Kami sangat mengesyorkan permainan ini kepada semua peminat permainan isometrik.

Senarai yang sukar untuk berpangkat, dan kami hampir memberikan tempat nombor satu ke Path of Exile.

Tetapi apabila anda melihat permainan akan datang, anda pasti akan bersetuju dengan slot nombor satu kami permainan ini seperti Senarai Diablo ..

1. Hades

Hades

Hades telah memenangi lebih banyak orang sejak dibebaskan pada tahun 2018, dan ia juga memenangi satu tan anugerah, termasuk empat permainan pengiktirafan tahun.

Ia adalah crawler penjara seperti penyangak di terasnya, tetapi menawarkan konsep permainan yang unik di mana pemain mesti melawan jalan mereka melalui beberapa bilik yang mesti dibersihkan untuk maju ke kawasan seterusnya.

Hades menggabungkan bercerita dengan seni permainan cantik dan permainan permainan yang menarik … dan benar -benar pengalaman permainan yang luar biasa untuk tidak terlepas.

Hades

Dengan bercerita dan dialog yang lebih menarik daripada apa-apa seperti Diablo-seperti dalam senarai ini, Hades berjaya membentangkan beberapa unsur yang biasa yang kita semua suka semasa memberi kita lebih banyak lagi.

Hades telah dikeluarkan untuk Windows, MacOS, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One dan Xbox Series X/S. Jadi apa alasan anda kerana tidak mengambilnya sekarang?

Hades membuat penampilan di senarai permainan indie terbaik kami di Switch. (Walaupun, saya secara peribadi akan memberikan kedua -dua Hades dan kedudukan ke timur jauh lebih tinggi!)

Terima kasih kerana membaca permainan kami seperti Artikel Diablo!

Artikel ini mungkin mengandungi pautan sekutu. Sekiranya anda menggunakan pautan ini untuk membeli item, kami boleh mendapatkan komisen. Terima kasih atas sokongan anda.

Anthony telah menjadi kekasih permainan video Sejak dia dapat ingat. Dia menjadi nomad sepenuh masa pada tahun 2018, tinggal di seluruh Asia. Dia memfokuskan semangatnya dalam permainan retro dan mula mencipta permainan untuk warna Game Boy semasa tinggal di Nara, Jepun semasa Pandemik 2020. Dia kini berada di Chiang Mai, Thailand, di mana dia menghabiskan sebahagian besar masa permainannya, berjalan -jalan lama dan bertemu dengan seberapa banyak anjing liar yang mungkin.