Permainan Shooter Orang Pertama ��️ Main sekarang secara percuma di CrazyGames!, Permainan FPS terbaik di PC 2023 | Pcgamesn

Permainan FPS terbaik di PC 2023

Contents

Sangat panas adalah satu bahagian permainan teka -teki, satu bahagian fps, dan satu bahagian simulator tembakan sinematik. Penembak unik ini dibina di sekitar keupayaan untuk melambatkan masa dengan berdiri diam. Mengambil masa untuk meninjau keadaan adalah kunci kemenangan, tetapi hanya kelajuan yang akan menjimatkan anda dalam permainan yang mustahil dan syaitan yang sukar ini.

Permainan penembak orang pertama

Pilih Loadout Senjata Kegemaran Anda dan dengan serta -merta melompat ke dalam permainan FPS dalam talian yang kompetitif. Anda boleh menyusun permainan ini dengan top, baru, dan kebanyakan dimainkan menggunakan penapis.

Tandas Skibidi: Jangkitan

Kirka.io

Deadshot.io

Mini Royale: Negara

Kekuatan peluru

Ev.io

Remix serangan ke hadapan

Remix serangan ke hadapan

Penembak masa 2

Sniper Shot: Masa peluru
Tandas Worms Shooter
Apocalypse Shooter Monster

Bertemu dengan kemarahan

Penembak lucu – hancurkan semua

Toon off

Pasukan Pixel

Pemburu dan alat peraga

Pertempuran gila

Pacman FPS

Q1K3

Arcane Mayhem: Tangkap Cape

Pembunuh

Multiplayer Arena Galactic Crazy

Multiplayer Arena Galactic Crazy

Apocalypse pistol gila 4

Apocalypse pistol gila 4

Tukang kebun senjata mesin

UFO Alien Wars

Projek: serangan balas dalam talian

Gorescript

Serangan Zombie

Penembak Zombi: Bahagian 2
Rumah Celestina: Bab Dua

Kiraan terakhir

Anda ditonton

Shooterz

Zombi Residen: Penembak Seram

Tag popular

Penembak orang ketiga

Cara Bermain Permainan FPS

Kebanyakan penembak orang pertama membolehkan anda memilih dari senjata senjata seperti pistol, senjata mesin, senapang, dan bahan peledak. Permainan ini juga membolehkan anda bermain di pelbagai peta 3D di lokasi yang berbeza. Anda boleh bermain sebagai sebahagian daripada pasukan dan menggunakan kerja berpasukan untuk kelebihan anda atau bermain mod permainan popular lain seperti percuma untuk semua (FFA) di mana ia adalah setiap orang untuk diri mereka sendiri.

Cara menjadi lebih baik di permainan fps

Sebaik sahaja anda menguasai kemahiran asas, lihat petua ini untuk meningkatkan permainan anda dan mula meraih pembunuhan:

 • Cari senjata yang berfungsi untuk anda
 • Jangan panik atau semburan – berfikir, bertujuan, dan menembak
 • Tentukan kepekaan tetikus anda sesuai dengan anda
 • Amalan menjadi sempurna, jadi terus bermain!

Permainan fps terbaik

Jika anda sedang mencari beberapa permainan FPS berasaskan pelayar terbaik dalam talian, anda berada di tempat yang betul. Menyusun oleh ‘Paling Dimainkan’ di bahagian atas akan membantu anda menapis tajuk kami yang paling popular. Seperti yang diketahui oleh mana -mana pemain gamer, permainan FPS dibina untuk PC – dan mereka sentiasa mempunyai multiplayer dalam talian.

Shell Shockers adalah salah satu daripada permainan itu, dengan peta yang hebat dan watak -watak eggy yang muncul terbuka dan kuning kuning apabila anda membunuh mereka. Bullet Force dan Forward Assault: Remix adalah dua permainan FPS dalam talian percuma yang menyediakan permainan klasik, pantas dan kompetitif.

Permainan FPS adalah beberapa permainan paling popular di laman web kami.

Permainan FPS ini percuma untuk dimainkan

Semua permainan penembak orang pertama di sini percuma untuk bermain di pelayar web anda, tanpa muat turun diperlukan. Ramai tajuk terbaik dimainkan di PC – atau hanya PC, tetapi banyak permainan FPS mudah alih tersedia.

Jika anda mahukan beberapa cadangan permainan FPS yang lain, lihatlah Apocalypse Pixel Crazy, Peperangan Pixel, atau Swap Blocky Worlds untuk Pertempuran Pasir Desert di Sandstrike.io.

Genre yang sama

Sekiranya anda ingin menembak dari perspektif yang berbeza, lihat permainan menembak orang ketiga kami. Kategori lain yang berkaitan termasuk permainan sniper, permainan pistol, dan permainan multiplayer.

Soalan Lazim

Apakah permainan penembak orang pertama yang paling popular?

 1. Shell Shockers
 2. Tandas Skibidi: Jangkitan
 3. Raja paintball
 4. Kirka.io
 5. Deadshot.io
 6. Mini Royale: Negara
 7. Kekuatan peluru
 8. EV.io
 9. Remix serangan ke hadapan
 10. Broker perang

Apakah permainan penembak orang pertama yang terbaik untuk bermain di telefon bimbit dan tablet?

Apa permainan penembak orang pertama yang diremehkan?

Apa permainan penembak orang pertama?

Permainan Penembak Orang Pertama (FPS) sedang menembak permainan dengan perspektif orang pertama. Mereka sering dimainkan secara kompetitif dalam talian. Anda boleh menggunakan senjata seperti pistol dan senapang patah ke bazookas yang kuat dan secara taktikal menurunkan musuh anda di pelbagai lokasi.

Main permainan penembak orang pertama dalam talian terbaik secara percuma di CrazyGames, tidak diperlukan muat turun atau pemasangan. �� Main shell shell dan banyak lagi sekarang!

Permainan FPS terbaik di PC 2023

Muat semula, Matlamat Melangkah, dan Selesaikan Permainan FPS Terbaik di PC, Dari Tegang, Taktikal, Rainbow Six Siege kepada semua penembak seperti Titanfall 2.

15 Penembak Orang Pertama PC Terbaik: Syaitan yang marah menembak Flamethrowers di setiap lengan dalam Doom Eternal

Diterbitkan: 12 Sep 2023

Apakah permainan FPS terbaik di PC? Dari kekacauan fizik klasik Half-Life 2 hingga dunia Halo Infinite yang indah, ini adalah permainan FPS terbaik. Selama lebih dari dua dekad, permainan FPS telah menjadi penggerak industri permainan PC. Mereka telah membiarkan kami pergi dari kedalaman neraka dalam azab ke luar ruang angkasa di Titanfall 2. Yang lain telah membawa kita ke jalan memutar melalui orang-orang seperti Ravenholm yang dipenuhi Zombie Half-Life 2, sementara ada yang memeluk bandar-bandar futuristik.

Sebilangan permainan ini sudah tua, yang lain baru, dan semuanya hebat. Kempen menakjubkan Wolfenstein 2; Rainbow Six Siege’s Tactical Multiplayer; Overwatch 2 dan pelbagai wira yang hebat. Tidak kira apa jenis tembakan maya yang anda buat, tajuk berikut akan memuaskan jari pencetus gatal anda. Oleh itu, retak buku jari itu, dan bersiaplah untuk membuat setiap kiraan pukulan. Ini bukan hanya permainan FPS terbaik, beberapa penyertaan ini juga termasuk dalam permainan PC terbaik kami.

Permainan FPS terbaik adalah:

Titik juruterbang di Giant Man dalam Perisai Hijau

Halo Infinite

Tidak ada yang mengalahkan perasaan memotong musuh dengan senapang pertempuran anda, merobek landskap di warthog, atau mengiris melalui musuh dengan pedang tenaga anda. Halo Infinite dengan bijak menangkap nostalgia dan rasa permainan halo klasik sambil mengekalkannya segar dengan inovasi seperti cangkuk bergelut dan permainan terbuka dunia.

Kajian Halo Infinite kami memuji penghantaran dan berat emosi perjalanan ketua utama di seluruh kempen pemain tunggal. Terdapat juga banyak keseronokan yang ada dalam multiplayer-formula Halo’s Formula Perlawanan Gaya Arena, Tembakan Panjang, dan Halo Infinite Senjata Spawns adalah kontras yang menyegarkan dengan mod multiplayer FPS yang lain di luar sana.

Call of Duty Modern Warfare 2

Call of Duty: Peperangan Moden 2

Ansuran terkini Call of Duty mengkaji semula hari moden; Permainan semula yang lembut pada tahun 2009 dengan nama yang sama, kempen pemain tunggal adalah pengalaman dunia yang membawa anda dari Amsterdam ke padang pasir Al Mazrah. Kajian Modern Warfare 2 kami mengatakan yang terbaik: “Modern Warfare 2 masih membungkus permainan punchy yang sama sebagai pendahulunya 2019.”

Tawaran Multiplayer Modern Warfare 2 lebih besar dari sebelumnya, dengan sistem platform senjata yang dilancarkan semula, dan juga mod permainan orang ketiga bagi mereka yang suka mengetahui apa yang ada di setiap sudut. Anda tahu apa yang anda dapat dengan permainan Call of Duty-pakej yang kukuh dengan beberapa peta yang menyeronokkan, senjata api yang sangat memuaskan, dan salah satu permainan Perang Terbaik Seluruh. Sekiranya anda mengambil gerombolan multiplayer, pastikan anda mengambil beban PDSW yang terbaik dengan anda – tidak ada yang lebih baik sekarang.

Warzone 2: Skuad tentera bersedia untuk melompat keluar dari helikopter

Warzone 2

Warzone 2 membina permainan yang bukan sahaja menetapkan semula genre FPS tetapi juga permainan Battle Royale. Terletak di Al Mazrah fiksyen, Warzone 2 tugas anda dengan satu misi – menghapuskan lawan anda dan menjadi skuad terakhir yang berdiri. Menggunakan tembakan hebat yang sama seperti Modern Warfare 2, Warzone 2 adalah pengalaman yang menarik dan taktikal yang memberi ganjaran kepada kesedaran situasi hampir sama seperti menembak orang di kepala.

Skuad naik, turun dan bekerja. Kontrak lengkap dan kubu kuat untuk mendapatkan wang dan beban peribadi senjata yang anda gunakan sendiri menggunakan ciri Gunsmith yang luas. Anda juga boleh main-main dengan jiwa musuh anda menggunakan sembang kedekatan dalam permainan baru. Sukar untuk berhujah terhadap Warzone 2 – ia adalah permainan FPS yang komprehensif yang juga menjadi permainan PC percuma, jadi anda tidak mempunyai alasan untuk tidak mencubanya. Jika anda bukan peminat membuat persediaan tersuai, jangan risau, kami telah mendapat anda dilindungi dengan Panduan Loadouts Best Warzone 2 kami.

Gempa

Gempa (2021)

Pertama dikeluarkan pada tahun 1996, Quake tidak diragukan lagi sebagai salah satu asas asas genre FPS. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, banyak yang dipanggil “penembak boomer” telah muncul, direka untuk membangkitkan daya tarikan retro yang sama, tahap labyrinthine, dan penembakan berkelajuan tinggi yang terdapat dalam permainan 3D klasik ID Software.

Tidak ada yang dibandingkan dengan yang asal, tetapi jika anda terlepas gempa ketika pertama kali keluar, Bethesda mengeluarkan versi remastered permainan semasa Quakecon 2021, lengkap dengan grafik yang indah dikemas kini dan juga episod baru untuk dimainkan melalui. Gothic Gothic, pertengahan fantasi gelap zaman pertengahan tidak pernah kelihatan begitu baik – tetapi yakinlah, permainan ini tetap tidak berubah; Masa untuk mengamalkan strafe-jumping anda.

Black Mesa

Black Mesa

Black Mesa adalah pembuatan semula Half-Life 1, yang dibuat sepenuhnya oleh peminat menggunakan enjin sumber terkini. Ia mengambil masa 15 tahun sebelum Black Mesa mencapai 1.0 pelepasan, tetapi akhirnya berlaku pada tahun 2020, dan ia layak menunggu. Pembuatan semula adalah versi semula kempen pemain tunggal klasik, menghapuskan teka-teki bertarikh dan urutan pertempuran untuk mencipta pengalaman ringkas. Para pemaju juga mencipta versi mereka sendiri yang diperluaskan dari Alien Planet, Xen, bahagian akhir Half-Life 1 yang dilaporkan dipotong oleh Valve. Jika anda tidak mengalami separuh hayat dan anda ingin melihat apa yang anda terlepas, Black Mesa adalah cara terbaik untuk menghidupkan semula FPS klasik ini, dengan beberapa orang yang percaya bahawa Black Mesa lebih baik daripada separuh hayat.

DOOM

Azab kekal

Doom Eternal Mengambil Gameplay Loop of the 2016 Smash Hit, dan sebagai Kajian Eternal Doom kami menerangkan dengan baik, melambai segala -galanya sehingga 11. Pemaju dapat dengan mudah memompa sekuel yang dimainkan sebahagian besarnya sama seperti Doom 2016, tetapi mereka memilih untuk mengambil setiap mekanik teras ke tahap yang lain. Setiap aspek telah diperbaiki, dari jumlah senjata yang anda miliki, ke pilihan pergerakan yang meningkatkan kadar permainan.

Dengan semua kuasa tambahan ini menjadi musuh yang lebih kuat, dilengkapi dengan kekuatan dan kelemahan mereka sendiri untuk anda mengeksploitasi. Anda boleh bermain Doom 2016 menggunakan hanya satu senjata jika anda benar. Kecuali anda membunuh musuh menggunakan pelbagai alat yang anda ada, anda akan sentiasa menjadi rendah pada sumber.

Meminjam Unsur dari Permainan Tindakan Terbaik, Doom Eternal berubah menjadi penembak kilat yang membuat pemain berfikir secara kreatif ketika mereka menghapuskan gerombolan makhluk terburuk neraka. Ada alasan yang baik mengapa azab kekal adalah goty kami untuk tahun 2020, ia benar -benar hebat.

Overwatch 2 Kedudukan Kompetitif: Sojourn Point Off-Screen, Diapit oleh Tracer and Mercy

Overwatch 2

Bandingkan dengan Team Fortress 2 atau League of Legends jika anda suka – Overwatch 2 mempunyai cukup persamaan dengan kedua -duanya untuk berkongsi beberapa rayuan mereka, tetapi cukup berbeza bahawa ia akan mengambil bulan untuk pemain untuk mengetahui kombinasi watak terbaik. Sesetengah orang mungkin tidak merasa seperti FPS ini adalah sekuel yang benar, sentimen bergema dalam ulasan Overwatch 2 kami, tetapi ia lebih daripada ‘Overwatch 1.5 ‘Sebaliknya.

Suis ke 5v5 dan pengenalan kunci peranan dari awal bekerja bersama untuk mencipta versi terbaik Overwatch setakat ini. Dengan mengurangkan jumlah tangki pada setiap pasukan, pemain menghabiskan sedikit masa menembak di Shields dan lebih banyak masa menangani objektif. Liga Overwatch juga telah mengkristal potensi e-sukan permainan. Jangan risau jika anda tidak semua sesi latihan selama lapan jam, walaupun-separuh pesona adalah rayuan pick-up-and-play, yang Cements Overwatch 2 sebagai salah satu permainan FPS terbaik di PC. Jika anda merancang untuk melompat untuk pertama kalinya, senarai Overwatch 2 kami, dan panduan Overwatch 2 Watak kami harus memberi anda petunjuk yang baik tentang siapa OP sekarang dan siapa yang tidak bernilai masa anda.

CS: Pergi

Counter-Strike: Serangan Global

Melemparkan diri ke dunia yang menyerang: Serangan global untuk pertama kalinya adalah seperti menyelam ke dalam penggiling daging peperangan moden. Anda akan menghadapi pemain yang telah melancarkan versi peta ini selama lebih dari satu dekad. Anda akan mati untuk penembak tepat dengan puluhan ribu pembunuhan yang dicetak ke dalam pengakap mereka. Anda akan dihukum oleh pemain yang boleh membaca CS: Perintah Perintah Konsol dalam tidur mereka, duduk di seluruh pusingan semasa anda merakam kesilapan anda.

Kenapa, adakah anda memilih untuk bermain Counter-Strike: Serangan Global? Kerana berjalan kaki ke puncak papan pendahulu adalah pencapaian; Ganjaran yang diperoleh melalui kesabaran, kemahiran, dan ingatan otot, dan beberapa reka bentuk tahap terbaik dalam permainan. Ada sebab mengapa, walaupun hari ini, anda akan menemui pelayan yang menjalankan peta kuno seperti habuk 2 hari, hari keluar; Sebahagiannya, kerana CS biasa: Pergi kemas kini selamanya pastikan penembak ini segar.

Baru-baru ini, diumumkan bahawa penembak klasik akan mendapat sekuel dan tarikh pelepasan Counter-Strike 2 akan datang pada musim panas 2023.

Separuh Hidup 2

Half-Life 2

Lebih banyak daripada evolusi pendahulunya yang luar biasa, Half-Life 2 sering dipuji sebagai salah satu permainan PC terbaik sepanjang masa. Pengiktirafan tersebut tidak layak, sama ada. Sekuel yang lama ditunggu-tunggu untuk separuh hayat sangat bercita-cita tinggi, mendapat manfaat daripada dibangunkan oleh injap yang lebih yakin.

Segala -galanya lebih besar daripada yang asal 1998: persekitaran, musuh, cerita – ia adalah blockbuster dan yang pintar pada itu. Terdapat sahabat AI yang baik; Watak -watak sebenar yang wujud untuk melakukan lebih daripada mati secara lucu, dan fizik yang mengubah dunia menjadi tempat yang kelihatan nyata dan nyata.

Injap lagi berfungsi sihir dengan persekitarannya. Walaupun sering lebih besar dan lebih terbuka daripada separuh hayat, mereka masih dibuat dengan penjagaan yang sama dan perhatian terhadap perincian. Dan, yang penting, mereka tetap diingati, dari jalan -jalan berhantu Ravenholm ke benteng yang mengasyikkan, berdiri di atas bandar 17 seperti tiran keluli dan kaca. Umur mungkin telah memakai beberapa kilauan, tetapi ia tetap menjadi permainan FPS yang menarik dan menarik.

Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege

Terima kasih kepada sokongan berterusan dari Ubisoft, Rainbow Six Siege hampir tidak dapat dikenali dari penembak yang begitu muncul dengan merengek dan bukannya bang pada tahun 2015. Sekarang, dengan adegan e-sukan yang berkembang, aliran berterusan pelangi enam pengepungan, dan beberapa permainan multiplayer terbaik di sekitar, ia telah menjadi salah satu permainan menembak terbaik di PC.

Setiap saat mengepung pertempuran berkotak-kotak penuh dengan ketegangan dan bahaya, dari saat anda mula mengintai kawasan dengan drone anda-berdoa musuh-musuh anda tidak dapat melihatnya sebelum anda dapat mencari tebusan-untuk percubaan terakhir untuk menyelamatkan hari itu dengan menembak dinding dan menghancurkan siling. Multiplayer dan keterbukaan taktikal yang tidak simetris bermaksud bahawa tidak ada dua pusingan bermain dengan cara yang sama.

Ia adalah pertempuran psikologi kerana ia adalah satu siri senjata api; Permainan mengenai manipulasi dan kawalan semasa anda cuba membuat musuh anda bertindak balas dengan cara tertentu semasa anda cuba mengekalkan pasukan anda sendiri. Anda tidak pernah merasa selamat: serangan boleh datang dari mana saja, biasanya di mana sahaja sekaligus. Setelah bertahun -tahun ini merasa selamat di belakang dinding, persekitaran yang boleh destructible pengepungan memaksa anda untuk berfikir di kaki anda dan tidak mempercayai dinding.

Siege mempunyai halangan yang agak tinggi untuk kemasukan, tetapi pemain yang tidak pasti dapat melompat ke dalam edisi Rainbow Six Siege Starter Edition. Bagi mereka yang mengambil permainan Rainbow yang menghukum, anda boleh dijamin penembak Ubisoft Montreal berada di sini untuk tinggal bersama musim dan kandungan baru yang akan datang sepanjang masa.

Tarkov

Melarikan diri dari Tarkov

Terdapat banyak permainan FPS yang menimbulkan realisme mereka, tetapi tidak ada yang mendekati perhatian yang obsesif terhadap perincian yang dibayar oleh Escape dari pasukan Dev Tarkov ketika datang ke senjata, lampiran, dan pemodelan balistik. Bukan sahaja ada 60 senjata api yang melarikan diri dari Tarkov tetapi masing-masing boleh diubah suai atau dilucutkan ke titik di mana mereka tidak dapat dikenali dari rakan-rakan mereka. Anda boleh menukar tong, gunung, skop, lampu suluh, foregrips, genggaman pistol, pengawal tangan, lampiran muncung, stok, pemegang pengecasan, majalah, penerima, dan blok gas, dan pilih dari beberapa jenis pusingan untuk setiap jenis peluru. Tidak ada dua senjata yang anda dapati dalam raid sama ada.

Ini membawa kepada banyak masalah untuk pemain baru dan sesiapa yang, tidak tahu banyak mengenai senjata. Walau bagaimanapun, selepas timbunan rubel yang sia -sia dan inventori yang penuh dengan lampiran yang tidak berguna, anda akan mula memikirkan bagaimana untuk menyesuaikan setiap lampiran sebelum akhirnya membentuk ikatan emosi dengan binaan tersuai anda. Bahagian terakhir ini amat penting seperti melarikan diri dari Tarkov, jika anda mati dalam serbuan dan musuh memancarkan badan anda, anda akan kehilangan semua yang anda bawa dengan anda, walaupun senapang serangan anda.

Peraturan -peraturan kejam ini dapat melarikan diri dari Tarkov yang sangat menakutkan untuk pemain baru, tetapi sementara mudah kehilangan gear berharga anda, ia hanya mudah untuk masuk ke serbuan dengan sedikit lebih daripada pistol dan ekstrak dengan beberapa perisai dan senjata terbaik di permainan. Terima kasih kepada ekonomi yang didorong oleh pemain, anda juga boleh merampas objek yang tidak bernilai seperti patung dan perdagangannya untuk HK416 yang baru.

Melarikan diri dari Tarkov menonjol dari FPS dan permainan berbilang pemain lain dalam senarai ini kerana ia mencampurkan PvP dan PVE dengan lancar. Setiap serbuan memainkan peta besar dengan pemain yang memajukan tepi dan musuh AI yang memajukan di mata penting, biasanya di mana rampasan yang baik dapat dijumpai. Dari permulaan perlawanan, anda mempunyai sehingga 40 minit untuk membunuh, merompak, dan menjadikannya salah satu mata pengekstrakan yang ditetapkan. Sekiranya anda mati, anda hanya akan mendapatkan gear yang anda insur terlebih dahulu, dan hanya jika ia tidak dijarah dari badan anda terlebih dahulu. Jadi, bagaimana anda melarikan diri dari Tarkov? Nah, kami mendapat pelarian komprehensif dari panduan petua Tarkov di sini untuk memberi anda bantuan. Titik pengekstrakan sentiasa berada di seberang peta di mana anda melahirkan, jadi membuatnya melalui serbuan tanpa menghadapi musuh hampir tidak pernah didengar.

Titanfall 2

Titanfall 2

EA dan Respawn Dibina di atas segala permainan pertama mendapat hak dan seimbang multiplayer sekuel penembak ini dengan baik ia menjadi salah satu permainan PC terbaik 2016. Tidak ada apa -apa seperti penyesuaian Titanfall 2 yang renyah, perindustrian perindustrian dan pertempuran lincah. Seperti yang akan anda lihat dalam Kajian Kempen Titanfall 2 kami, bahagian solo FPS ini juga berfungsi sebagai intro yang sangat baik untuk mekanik permainan dan naratif yang menawan sendiri.

Kempen ini tidak pernah cuba untuk mengalahkan permainan dengan setpieces epik atau bom blockbuster. Sebaliknya, mekanik mentah melayani semua keseronokan: dinding yang berjalan di sekelompok musuh dan meniupnya dengan beberapa, yang memuaskan senapang patah anda terasa menggembirakan setiap kali. Lebih -lebih lagi, versi PC memegang hebat seperti yang kita lihat dalam ulasan port PC Titanfall 2 kami.

Respawn bukan sahaja menambah kedalaman kepada pemain tunggal; Mod Gelombang Co-op empat pemain adalah teman yang sangat baik untuk multiplayer yang kompetitif yang mengandungi pelbagai kelas Titanfall 2. Titanfall 2 adalah binatang yang lebih besar dan lebih baik daripada sebelumnya, dan nafas udara segar untuk genre permainan mech secara keseluruhan.

Walaupun tidak ada perkataan di Titanfall 3, Legends Battle Royale Apex Legends Respawn Entertainment ditetapkan di alam semesta yang sama. Pasti, dinding yang hilang telah hilang, tetapi senjata legenda puncak seperti Mozambique dan Hemlock berfungsi sebagai mengangguk yang sesuai untuk masa lalu pemaju yang indah ini.

L4D2

Kiri 4 Mati 2

Zombi Valve tidak seperti zombi lain. Di kiri 4 mati 2, mereka merosakkan anda seperti gelombang, merangkak dinding dan melompat melintasi jurang. Mereka disertai dengan spesial: undead yang sangat berkembang yang memaksa anda untuk bekerjasama. Seorang perokok akan menyeret anda ke lorong dengan lidah yang panjang di mana anda akan digerakkan oleh Undead Common. Seorang pemburu akan memasukkan anda ke asfalt sebelum merobek kerongkong anda. Boomer akan mengecas ke wajah anda dan meletup, menenggelamkan anda dalam gloop hijau.

Walaupun zombi adalah sepuluh sedozen dan meninggalkan 4 mati 2 telah lama wujud, ketegangan, reka bentuk tahap, dan mod yang tak terhitung jumlahnya memastikan ia tetap menjadi rompakan yang menarik. Ia tetap menjadi salah satu permainan co-op terbaik di PC.

TF2

Pasukan Fortress 2

Dalam shooty tambahan ini, urusan berasaskan kelas, lelaki kartun yang marah menangkap beg bimbit, bom pengiring, dan berdiri di atas nod. Team Fortress 2 adalah cemerlang, dan ia masih mudah salah satu permainan menembak terbaik di PC. Ia juga telah berkembang, dengan gunung-gunung kandungan, peta, mod, dan alat baru yang dibuat oleh pengguna. Permainan dalam talian seperti ini tidak pernah keluar dari gaya.

Premis ini semudah sekali: anda memilih watak dari pemain sembilan dan mengambil tempat anda dalam pasukan. Mod termasuk Tangkap Bendera, King of the Hill, dan muatan – yang terakhir melihat pasukan memandu bom ke hadapan di landasan kereta api, sementara lawan mereka berusaha untuk menahan mereka kembali. Ia adalah klasik yang telah menjadi mod perdana overwatch, tetapi ia ditapis untuk kesempurnaan di sini di Fortress 2 Pasukan Pertama.

Valorant

Valorant

Penembak Hero Riot akan menjadi sangat akrab dengan peminat CS: Go dan Overwatch, tetapi – seperti yang kita jelaskan dalam Kajian Valorant kita – itu bukan perkara yang buruk sama sekali. Valorant telah meneruskan perjalanannya ke hadapan pek FPS yang kompetitif, dan tidak sukar untuk melihat mengapa. Terdapat seorang pahlawan yang bermata terang untuk dipilih, masing-masing dengan segelintir kebolehan yang berguna dan seimbang. Senjata dan sistem ekonomi lurus dari CS: GO – mereka juga memanggil ‘AWP’ yang ‘OP’, yang hampir sama dengan perkataan yang sama. Pandai.

Perlawanan sengit dan memerlukan kemahiran, ketepatan, dan koordinasi pasukan. Sama seperti CS: Pergi, jika matlamat anda tidak berkesudahan atau reaksi anda tidak tepat untuk anda yang kasar – tetapi sekurang -kurangnya anda tidak perlu bermain menentang orang dewasa dewasa yang telah bermain debu 2 untuk dua puluh tahun yang lalu. Valorant tidak boleh lagi ditujukan kepada eSports, jadi jika anda mempunyai mata anda pada adegan yang kompetitif baru, ia datang sangat disyorkan – dan jika anda tidak suka komitmen perlawanan penuh, mod permainan spike tergesa -gesa adalah lebih cepat, lebih kasual, dan menawarkan keseronokan fps. Lihat Panduan Pasar Malam Valorant kami supaya anda dapat mengambil beberapa kosmetik yang akan membantu anda menonjol dari orang ramai.

Tidak nyata

Kejohanan Unreal

Epic membuat nama untuk dirinya sendiri dengan Unreal – mengagumkan dalam masa ketika penembak dikuasai oleh ID – tetapi dengan kejohanan Unreal 1999 yang Epic memperoleh Grand Monikernya. Kejohanan mempunyai konsep teras yang sama seperti Quake Arena tetapi menawarkan alternatif bagi mereka yang mencari beberapa lagi.

Antara senjata menarik permainan ialah Biorifle, yang menyebarkan enapcemar toksik. Anda juga boleh mengecasnya dan melepaskan mentol yang hebat, menggunakannya sebagai ranjau darat gelatin. Kemudian ada penebus, pelancar roket yang melepaskan kepala perang termonuklear yang boleh dipandu di musuh anda. Anda juga harus mencuba ripper, yang api melihat bilah yang melantun di sudut. Setiap pistol mempunyai kekuatan berasingan dan mod api alternatif yang memerlukan menguasai agar anda menguasai di arena.

Peta Kejohanan – lama dan baru – dipenuhi dengan seni bina yang tidak dapat dilupakan. Tidak ada yang agak seperti melompat di graviti rendah antara tiga menara stratosfera di DM-Morpheus-terutamanya jika anda boleh membuang seseorang di udara, menyembur kegelapan mereka melalui langit.

Jadi di sana anda memilikinya, permainan FPS terbaik di PC. Dengan begitu banyak permainan PC yang akan datang mengambil bentuk penembak-kita masih boleh bermimpi tarikh pelepasan separuh hayat 3 yang diumumkan, betul? Sekarang adalah masa yang mulia untuk menjadi peminat FPS. Oleh itu, berikan jari pencetus itu, teruskan mengamalkan kepala maya anda, dan mungkin memuat turun monitor FPS kerana lebih banyak bingkai tidak pernah menjadi perkara yang buruk.

Christian Vaz di barat London, dilahirkan dan dibesarkan, Christian menghabiskan sebahagian besar hari -harinya bermain permainan seperti Elden Ring dan Genshin Impact. Anda juga akan mendapati dia meneroka alam semesta di Starfield dan mengamalkan kombo di Street Fighter 6.

30 permainan penembak orang pertama terbaik yang pernah dibuat

Permainan penembak orang pertama yang terbaik yang pernah memberi kita perspektif baru mengenai permainan video apa yang boleh.

Oleh Matthew Byrd, Aaron Greenbaum | 10 Ogos 2023 |

 • Kongsi di Facebook (dibuka dalam tab baru)
 • Kongsi di Twitter (dibuka dalam tab baru)
 • Kongsi di LinkedIn (dibuka dalam tab baru)
 • Kongsi di e -mel (dibuka dalam tab baru)

| Komen Kira: 0

Permainan FPS terbaik yang pernah ada

Genre permainan masuk dan keluar dari fesyen sepanjang masa, tetapi selama lebih dari 30 tahun, penembak orang pertama telah menjadi salah satu sumber industri yang paling dipercayai untuk pengalaman blockbuster yang sering membantu menentukan masa depan medium.

Tidak ada satu elemen yang menjadikan permainan FPS begitu cemerlang, dan itu, cukup ironinya, sebenarnya yang menjadikan mereka cemerlang. Sejarah Genre ditulis oleh pemaju yang menggunakan sudut pandangan tertentu dan pistol atau dua sebagai asas bagi pelbagai pengalaman yang terus mengejutkan kita walaupun kita memberitahu diri kita bahawa kita telah melihat semuanya.

Itu adalah permainan yang kita ada di sini untuk meraikan hari ini. Penembak orang pertama yang terbaik mungkin telah memberi inspirasi antara satu sama lain, tetapi masing-masing akhirnya membawa sesuatu yang istimewa ke meja yang membantunya menonjol di antara beberapa persaingan yang besar. Ramai yang menawarkan sesuatu yang berbeza, tetapi satu perkara yang paling banyak berkongsi adalah perasaan yang anda dapat dari mendengar nama mereka.

Sebelum kita menyelam ke dalam senarai, berikut adalah beberapa nota mengenai kriteria yang digunakan untuk membuat pilihan ini.

Iklan – Kandungan terus di bawah

-Menentukan penembak orang pertama boleh menjadi rumit. FPS mestilah mempunyai perspektif dan menembak orang pertama, tetapi apabila ragu-ragu, kami melihat dengan teliti di bahagian “penembak” persamaan. Semakin banyak permainan menekankan penangkapan/pertempuran sebagai bahagian teras pengalaman, semakin besar kemungkinannya dianggap sebagai sebahagian daripada genre.

-Betapa menyeronokkan (atas sebab apa pun) permainan FPS akhirnya ditentukan oleh sama ada ia dipilih untuk senarai ini dan di mana ia disenaraikan, tetapi inovasi, kepentingan sejarah, dan panjang umur semuanya digunakan sebagai “faktor X” yang menonjol untuk menentukan kedudukan

-Permainan FPS sahaja dan multiplayer sahaja tidak semestinya menyalahkan kerana kekurangan mod. Walau bagaimanapun, pertimbangan khusus diberikan kepada permainan yang baik.

*Senarai ini telah dikemas kini untuk memasukkan penyertaan 26-30.

Rainbow Six: Vegas 2

30. Rainbow Six: Vegas 2

Rainbow Six: Vegas 2 pastinya lebih fokus tindakan daripada permainan awal di Rainbow Six francais. Namun, dalam beberapa cara, saya rasa Vegas 2Kebolehcapaian yang dipertingkatkan (secara relatif) membolehkannya menangkap “fantasi” pengalaman Tom Clancy lebih baik daripada yang lain Rainbow Six tajuk.

Vegas 2 Ciri-ciri reka bentuk tahap yang luar biasa, visual yang indah, dan gabungan taktik berasaskan pasukan dan tindakan nadi yang menarik yang menjadikan permainan sebelumnya seperti yang menghairankan menyegarkan pada francais. Seperti sekuel terbaik, walaupun, Vegas 2 hanya semuanya sedikit lebih baik. Ia juga mempunyai versi terbaik pengganas Hunt: salah satu mod co-op terbesar dalam sejarah FPS.

Iklan – Kandungan terus di bawah

F.E.A.R

29. F.E.A.R.

Permainan seram orang pertama telah menjadi jauh lebih biasa sejak sedekad yang lalu atau lebih. Pada masa F.E.A.R.Siaran 2005, walaupun, idea menggabungkan penembak orang pertama dan gelaran seram merasakan lebih banyak novel. Kebenaran akan terungkap, F.E.A.R. masih terasa cantik novel hingga ke hari ini.

Dengan menekankan elemen penembak orang pertama lebih banyak daripada kebanyakan permainan seram orang pertama yang moden lakukan, F.E.A.R. menawarkan pengalaman tindakan tulen yang hanya berlaku untuk menyelam ke perairan yang lebih ghaib. F.E.A.R.Gabungan musuh revolusi a.I. (Yang menghairankan baik hingga ke hari ini) dan kejahatan yang dilaksanakan dengan pakar menjadikannya salah satu tajuk yang lebih sengit dalam senarai ini.

Timesplitters: Masa Depan Sempurna

28. Timesplitters: Masa Depan Sempurna

The Timesplitters francais adalah permata yang hilang dari siri, dan Timesplitters: Masa Depan Sempurna adalah entri akhir (dan terbaik).

Setiap peringkat di Timesplitters: Masa Depan Sempurna mengambil pemain dalam perjalanan melalui tempoh masa yang berbeza. Walaupun kisah ini hanya mengikuti peraturan utama perjalanan masa, watak -wataknya pasti tidak dapat dilupakan (dan selalunya hanya lucu). Walau bagaimanapun, kempen hanya separuh perjalanan. Timesplitters: Masa Depan Sempurna juga penuh dengan tahap cabaran pilihan yang akan menguji kemahiran fps anda, kadang -kadang ke titik ingin mengeluarkan rambut anda dalam kekecewaan.

Sam Serius: Pertemuan pertama

27. Sam Serius: Pertemuan pertama

Beberapa permainan FPS memancarkan formula genre dengan mekanik RPG, rampasan rawak, dan dunia yang boleh diterokai. Sam Serius: Pertemuan pertama tidak memerlukan mana -mana perkara itu. Permainan ini hanya dilakukan dengan trak senjata dan musuh alien eklektik yang cukup untuk menyerang sebuah negara kecil, dan itu lebih dari cukup.

Sam yang serius adalah FPS yang sukar-belum-bercanggah untuk memastikan pemain menekan pencetus selama mungkin. Permainan ini bersandar pada senarai musuh, keperibadian bombastic, dan soundtrack kepala untuk menghiburkan peminat tindakan di mana-mana. Setiap peringkat terasa menakutkan, yang membuat setiap kejayaan merasa diperoleh. Permainan ini datang dalam dua versi: Sam Sam Classic dan Serius Sam HD. Selain daripada kesetiaan grafik dan keperluan sistem yang lebih tinggi, mereka pada dasarnya adalah pengalaman yang sama.

Iklan – Kandungan terus di bawah

Gempa

26. Gempa

Bahagian yang sering dilupakan dari GempaLegacy adalah hakikat bahawa perkembangan yang bermasalah permainan ini pada dasarnya memecah pasukan perisian ID yang pada dasarnya mencipta genre FPS seperti yang kita tahu. Sebelum mereka melakukan cara yang berasingan, pasukan itu menendang pintu dan menunjukkan kepada semua orang kuasa sebenar bentuk reka bentuk permainan yang muncul.

Gempa secara meluas dipuji pada masa pembebasannya sebagai versi yang sering lebih baik DOOM, Walaupun kita sekarang tahu ia lebih banyak daripada itu. Mod multiplayer yang luar biasa permainan ini memperkenalkan berjuta-juta kepada kegembiraan permainan dalam talian, sementara kempen pemain tunggalnya yang menghantui menawarkan gambaran yang menggembirakan pada jenis kempen genre ini akhirnya akan berkembang untuk ditawarkan. DOOM mungkin telah membuka jalan, tetapi Gempa menunjukkan jalan yang lebih baik ke hadapan.

Superhot FPS Gameplay

25. Sangat panas

Sangat panas adalah satu bahagian permainan teka -teki, satu bahagian fps, dan satu bahagian simulator tembakan sinematik. Penembak unik ini dibina di sekitar keupayaan untuk melambatkan masa dengan berdiri diam. Mengambil masa untuk meninjau keadaan adalah kunci kemenangan, tetapi hanya kelajuan yang akan menjimatkan anda dalam permainan yang mustahil dan syaitan yang sukar ini.

Pasti bermain Sangat panas Dalam VR jika anda pernah mendapat peluang untuk berbuat demikian, tetapi tidak ada cara yang buruk untuk memainkan salah satu permainan FPS yang paling kreatif dan menarik yang pernah dibuat serta salah satu tembakan yang paling kuat dari adrenalin murni permainan.

Permainan fps senja

24. Senja

2018 Senja Mungkin menjadi penghormatan kepada beberapa klasik genre yang datang sebelum ini, tetapi cara permainan ini dengan sempurna mencipta perasaan bermain permainan tersebut dan bukannya banyak dari mereka yang sebenarnya bermain hari ini Anehnya mengangkatnya di atas banyak perintis FPS tersebut.

Malah orang yang biasanya tidak menyukai “Cari Tahap Kunci, Labyrinth, Pace Letakkan” gaya FPS yang Senja Memberi penghormatan untuk sering mendapati diri mereka tidak berkesudahan ketagih dengan mekanik kedap udara permainan ini, pacing yang luar biasa, dan bagaimana ia mengingatkan kita bahawa, di atas segalanya, permainan dimaksudkan untuk bersenang -senang.

Iklan – Kandungan terus di bawah

Permainan metro 2033 fps

23. Metro 2033

Metro 2033 berhutang hutang kepada beberapa permainan yang berlaku sebelum ini (termasuk S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, yang mana banyak ahli dari Metro 2033 pasukan bekerja), tetapi ketika datang ke gaya permainan fps atmosfera ini, ia mungkin masih menjadi yang terbaik.

Metro 2033 memeluk konsep seram hidupnya dengan cara yang walaupun penyertaan yang luar biasa ke dalam siri ini yang diikuti tidak pernah dapat dicipta semula. Atmosfera dalam permainan ini sangat tebal dan menakutkan bahawa ia dapat membuat anda merasa seperti tersentak untuk udara ketika anda memainkannya, yang menjadikannya lebih mengesan.

Permainan FPS Borderlands 2 FPS

22. Borderlands 2

Walaupun saya berasa seperti yang asal Borderlands Jujur semacam yang diremehkan dalam skema besar francais, sukar untuk menafikannya Borderlands 2 adalah ketika siri ini benar -benar menemui kedudukannya dan kekal sebagai permainan Borderlands Francais mengejar hingga ke hari ini.

Tidak semua orang adalah peminat humor permainan ini, tetapi keinginan untuk pergi jauh ke atas adalah boleh dikatakan sebab mengapa Borderlands 2 Oleh itu, dengan yakin menggabungkan aspek terbaik permainan co-op, rpg looter, dan penembak orang pertama. Dari kempen asasnya ke DLC yang luar biasa, ini masih merupakan salah satu pengembaraan FPS terbaik yang boleh anda kongsi dengan rakan.

Permainan Far Cry 2 FPS

21. Jauh menangis 2

Sebagai Jauh menangis siri (dan genre fps) terus “berkembang,” lebih mudah dari sebelumnya untuk menghargai Jauh menangis 2 Dan betapa banyak perkara yang permainan ini pada mulanya dikritik buat masa ini berasa seperti nafas udara segar.

Jauh menangis 2 adalah permainan bermusuhan yang sentiasa berusaha membunuh penyakit anda, sering kebakaran yang tidak terkawal, kekurangan sumber, musuh yang agresif, dan suram yang berlarutan yang hanya tumbuh lebih kuat ketika anda mula memahami kisah dan dunia. Ini adalah permainan yang menindas yang memaksa anda untuk berfikir di kaki anda dengan cara yang sedikit FPS, dunia terbuka, atau permainan survival pernah menyamakan. Saya akan mengatakan bahawa saya terlepas Ubisoft ini, tetapi jujur, ini adalah percubaan yang berani dan cemerlang walaupun untuk hari kemuliaan studio itu.

Ulasan permainan terkini

Gran Turismo: Kisah Benar vs. filem permainan video

Super Mario Bros. Ulasan Filem: Grafik Hebat Sembunyikan Permainan yang Tidak Berfungsi

Dungeons & Dragons: Kehormatan Antara Pencuri Kajian – Filem permainan ini layak

Iklan – Kandungan terus di bawah

Wolfenstein 2 Permainan FPS Colossus Baru

20. Wolfenstein 2: Colossus Baru

Saya rasa pujian terbaik yang boleh anda bayar Wolfenstein 2 adalah untuk mengatakan bahawa Wolfenstein: Perintah Baru melebihi hampir setiap jangkaan yang mungkin dan tidak juga permainan itu dapat menyediakan kita untuk tempat -tempat sekuel ini akan pergi.

Wolfenstein 2 adalah penghormatan terbesar untuk berlebihan bahagian parti kokain ini di Wall Street 80 -an. Hanya apabila anda fikir anda telah melihat perkara yang paling mengejutkan permainan ini akan dilakukan, ia akan mencari jalan untuk menaikkan masa dan masa lagi. Ia pastinya tidak menyakitkan bahawa ia juga meningkatkan mekanik tindakan yang mengejutkan yang membantu menjadikan pendahulunya seperti hit tidur.

Team Fortress 2 FPS Gameplay

19. Pasukan Fortress 2

Tidak akan sepenuhnya tepat untuk mengatakan bahawa tiada siapa yang berfikir Pasukan Fortress 2 akan berjaya. Sebenarnya, ramai orang pada masa itu dijangka menjadi permainan yang sangat baik. Namun, sedikit yang bersedia untuk bagaimana terlibat TF 2 akan dan bagaimana pertumbuhannya akan mengubah industri permainan video selama -lamanya.

Lihatlah cara TF 2 Walau bagaimanapun, kontroversial memindahkan kami ke era “Permainan sebagai Perkhidmatan”, dan anda akan mendapati bahawa ia hanya salah satu permainan FPS yang paling banyak secara mekanikal yang pernah dibuat serta bukti cara keperibadian dapat mengubah permainan yang sudah hebat menjadi sesuatu yang ajaib.

SWAT 4 FPS Gameplay

18. SWAT 4

Apa yang memisahkan SWAT 4 dari begitu banyak permainan FPS taktikal yang luar biasa yang datang sebelum dan selepas? Sekiranya saya terpaksa mengaitkan kecemerlangan permainan ini kepada mana -mana satu perkara, ia mesti menjadi “reka bentuk tahap.”

SWAT 4 menggunakan premisnya yang agak luar biasa (berbanding dengan permainan FPS taktikal lain) sebagai asas bagi beberapa misi yang benar -benar kreatif yang entah bagaimana menjadikan persekitaran yang seolah -olah biasa lebih menarik daripada beberapa dunia fantasi yang paling rumit. Dari menyusup kem pemimpin kultus untuk turun ke ruang bawah tanah rumah pembunuh bersiri, SWAT 4 sentiasa mencari cara baru untuk menggunakan permainan taktikal yang luar biasa untuk mengejutkan anda.

Iklan – Kandungan terus di bawah

The Operative: Tidak ada yang hidup selamanya meliputi seni

17. The Operative: Tidak ada yang hidup selama -lamanya

Memang benar bahawa Tidak ada yang hidup selamanyaKediaman yang seolah -olah kekal dalam pelesenan neraka hanya menguatkan suara mereka yang memanggil permainan fps 2000 ini salah satu yang terbaik yang pernah dibuat, tetapi itu tidak bermakna penembak pengintip Monolith tidak layak mendapat pujian.

Perkara yang paling mengagumkan saya Nolf Selama bertahun -tahun kemudian adalah bahawa ia sebenarnya permainan komedi. Walaupun menjadi permainan komedi yang benar -benar lucu biasanya merupakan pencapaian dalam dan dari dirinya sendiri, Nolf Melangkah lebih jauh dengan juga menawarkan salah satu kempen FPS yang paling kreatif dan menarik yang pernah dibuat. Permainan ini memegang baik di bawah analisis reka bentuk yang paling arif, tetapi warisan yang paling berkekalan adalah senyuman yang diletakkan di wajah anda.

Goldeneye 007 multiplayer

16. Goldeneye 007

Gelap sempurna secara teknikal boleh menjadi permainan yang lebih baik, tetapi jika inovasi, konteks sejarah, dan kenangan indah semua faktor “x” pemecahan, maka Goldeneye 007 Benar -benar layak mendapat tempat di mana -mana senarai permainan FPS terbaik.

Sejuta perkataan telah ditulis dengan betul mengenai apa Goldeneye lakukan untuk permainan FPS konsol, tetapi saya tidak tahu sama ada mungkin untuk memuji permainan ini cukup untuk cara ia merayakan kegembiraan unik multiplayer tempatan atau kekuatan mengejutkan kempen pemain tunggalnya. Beberapa pada masa itu mungkin telah ditulis Goldeneye Off sebagai versi yang lebih rendah dari permainan FPS PC terbaik, tetapi tahun -tahun telah baik untuk kesucian pengalaman ini.

Battlefield Bad Company 2 Gameplay

15. Battlefield: Syarikat Buruk 2

Syarikat Bad 2Multiplayer adalah huru -hara, kreatif, tidak dapat dilupakan, ketagihan, dan semua perkara lain yang anda kaitkan dengan Battlefield Multiplayer legenda siri yang terbaik. Apa yang memisahkan permainan ini dari penyertaan yang luar biasa dalam francais ini, bagaimanapun, adalah kekuatan kempen pemain tunggalnya.

Syarikat Bad 2Penyayang penyayang persekitaran yang boleh destructible sempurna dilengkapi dengan rasa humor yang sering gelap yang jarang anda lihat dalam penembak ketenteraan. Tidak mengejutkan bahawa beberapa Battlefield Peminat masih mengejar tinggi yang mereka dapat dari bermain permainan ini buat kali pertama.

Iklan – Kandungan terus di bawah

Permainan Kempen Halo 3

14. Halo 3

Halo 2 adalah permainan yang luar biasa yang mengubah landskap FPS konsol selama -lamanya, tetapi ia juga merupakan permainan yang dibelenggu oleh isu -isu pembangunan yang membawa kepada tempoh masalah yang tidak dapat dilupakan, kempen yang jatuh pendek dari potensinya, dan beberapa masalah keseimbangan yang ketara. Kenangan anda tentang permainan itu layak mendapatnya, tetapi apabila ia datang kepadanya, Halo 3 menawarkan pengalaman yang lebih lengkap.

Halo 3Multiplayer yang luar biasa boleh dikatakan versi sempurna dari HaloMultiplayer legenda dan jenis permainan kompetitif yang mudah dilewatkan pada masa ketika ada beberapa tajuk yang cuba melakukan apa yang dilakukannya. Kempen sekuel cemerlang ini juga merasakan seperti penghantaran yang tepat untuk siri ini (walaupun akhirnya tidak terbukti), sementara Halo 3Mod Forge membawa kreativiti dan panjang umur adegan mod PC kepada pemain Xbox 360 di mana sahaja.

Titanfall 2 watak seni fps

13. Titanfall 2

Sebelum anda memutuskan untuk menjadi terlalu sukar bagi mereka yang tidak boleh berhenti bercakap Titanfall 2 Dan enggan berhenti memohon sekuel yang betul, pertimbangkanlah itu Titanfall 2 semoga menjadi salah satu permainan FPS paling lengkap yang pernah dibuat.

Titanfall 2Multiplayer boleh dikatakan menyedari potensi yang besar dari pendahulunya, tetapi ia adalah Titanfall 2Kempen yang sering memberi inspirasi kepada peminat untuk menjerit kepada anda untuk menggugurkan segala -galanya dan bermain permainan ini. Beberapa permainan dari kempen zaman keemasan FPS menyaingi cita -cita dan kreativiti Titanfall 2Naratif, dan lebih sedikit masih mempunyai hati yang hampir sama.

Baca lebih lanjut

Bioshock Big Daddy Hero Art FPS

12. Bioshock

Saya akan meninggalkan “Adakah Bioshock Penembak orang pertama?”Debat kepada anda dan sebaliknya memberi tumpuan kepada bagaimana Bioshock menggunakan konsep teras penembak orang pertama untuk meningkatkan seni naratif permainan video melalui manfaat yang sering diabaikan dari bercerita alam sekitar.

BioshockStory and World meneroka kegelapan yang gelap dari keseluruhan konsep penembak orang pertama. Adalah tindakan kita sendiri, atau kita telah dipaksa ke dalam perspektif instrumen yang tidak berdaya? Bioshock mungkin telah diikuti dalam beberapa jejak langkah genre yang cukup besar, tetapi peliknya menjadikannya lebih mengesankan bahawa ia sering dilihat sebagai pengalaman muktamad dalam subgenre tertentu ini.

Iklan – Kandungan terus di bawah

Quake 3 Arena

11. Quake 3 Arena

Ramai yang meragui perkara itu Quake 3 Boleh meninggalkan kempen pemain tunggal dari pendahulunya dan menjual sendiri berdasarkan semata-mata atas rayuan mod Deathmatch multiplayernya biasanya dibungkam ketika mereka bermain permainan dan mengalami kelajuan yang menggembirakannya.

Quake 3 menekankan kelajuan dengan cara yang sedikit permainan sebelum dan lebih sedikit sejak pernah berani. Melambatkan Selalunya adalah hukuman mati, tetapi apa yang benar-benar mengagumkan tentang penembak ini sepanjang tahun-tahun kemudian adalah kedalaman yang mengejutkan dari permainan yang seolah-olah arcade seperti itu dan bagaimana ia mencabar anda untuk menguasai satu siri mekanik yang sering tidak digunakan secara tragis dalam permainan multiplayer moden.

Tournament Unreal 99 Gameplay

10. Kejohanan Unreal

Masih luar biasa untuk berfikir bahawa Kejohanan Unreal dan Quake 3 dibebaskan hanya beberapa minggu, dan lebih luar biasa untuk berfikir bahawa Kejohanan Unreal boleh dikalahkan Quake 3 Pada apa yang dianggap sebagai permainannya sendiri.

Mengetepikan perdebatan itu buat masa ini, mari kita bersama -sama untuk memuji Kejohanan Unreal untuk mekanik, visual, mod, senjata, dan, yang paling penting, boleh dikatakan reka bentuk peta multiplayer sepanjang masa. Ini sememangnya memuaskan dan sengit sebagai penembak multiplayer PC.

Gameplay Doom 2016

9. DOOM (2016)

Sangat mudah dilupakan sekarang, tetapi ada masa ketika kebanyakan orang mengharapkan DOOM Untuk menjadi salah satu kekecewaan hebat 2016. Bukan sahaja DOOM francais pada tali pada masa itu, tetapi permainan multiplayer yang agak mengecewakan ini meninggalkan beberapa yang takut yang terburuk

Sebaliknya, DOOM Ternyata boleh dikatakan penembak orang pertama yang terbaik dari zamannya. Walaupun anda seorang yang optimis yang meramalkan cara DOOM akan berjaya dengan begitu berjaya kembali ke tahap permainan terbaik dalam siri ini, anda mungkin tidak dapat meneka cara -cara lagu, humor, humor, dan penceritaan yang benar -benar luar biasa akan menggabungkan yang terbaik dari permainan FPS retro dan moden sementara menaikkan bar untuk genre.

Iklan – Kandungan terus di bawah

Call of Duty 2003 FPS

8. Panggilan tugas

Dengan penuh hormat kepada Pingat kehormatan francais dan banyak ansuran yang hebat dan inovasi yang berkekalan, itu adalah bukti kualiti Panggilan tugas bahawa ia menawarkan pengalaman penembak WW2 yang muktamad sehingga anda perlu mengingatkan orang itu Pingat kehormatan bahkan perkara.

The Panggilan tugas Pasukan pergi untuk memecahkan yang satu ini dan entah bagaimana mencari cara untuk mengubah detik -detik yang paling sengit di Pingat Kehormatan: Serangan Sekutu ke dalam kempen FPS keseluruhan. Panggilan tugas mencabar setiap had teknikal yang dirasakan di zamannya dan menawarkan reka bentuk tahap/kempen yang anda boleh berdebat.

Kiri 4 Dead 2 FPS Gameplay

7. Kiri 4 Mati 2

Kiri 4 mati Bukankah permainan pertama seumpamanya, tetapi penembak zombie co-op mengetuk sesuatu yang kita tidak pernah tahu yang kita mahukan. Gabungan tindakan hampir seperti arked, reka bentuk tahap yang luar biasa, persembahan sinematik, dan kesukaran yang hampir sempurna menjadikannya ketagihan segera untuk berjuta-juta.

Baik, Kiri 4 Mati 2 semua itu dan banyak lagi. Ia sememangnya permainan terbaik seumpamanya, tetapi dalam sejarah besar permainan FPS, perkara yang benar -benar menetapkan Kiri 4 Mati 2 selainnya adalah betapa mudahnya untuk kembali ke sana beberapa tahun kemudian dan bagaimana keinginan untuk bermain ini dengan rakan -rakan tidak pernah nampaknya hilang.

Permainan FPS 1999 Counter-Strike

6. Counter-Strike

Dikeluarkan pada masa ketika permainan FPS berbilang pemain sepatutnya secepat mungkin, Counter-Strike Bucked hampir setiap trend genre dengan memaksa pemain untuk merangkul bentuk permainan yang teratur di mana hanya beberapa peluru dapat menentukan permainan. Ia adalah jenis percubaan berani yang hanya boleh datang dari luar industri, dan ia benar -benar cemerlang.

Counter-Strike boleh dikatakan permainan fps kompetitif terbesar yang pernah dibuat. Walaupun pada peringkat awal, ia adalah pengalaman berbilang pemain yang seimbang yang memerlukan satu set kemahiran yang unik. Walau bagaimanapun, luar biasa mempelajari tali dalam permainan ini jarang dirasai seperti tugas. Ini adalah salah satu permainan FPS yang paling penting yang pernah ada, dan ia pasti salah satu yang terbaik.

Iklan – Kandungan terus di bawah

Halo Combat Evolved FPS Warthog

5. Halo: Pertempuran berkembang

Sungguh memalukan bahawa bahagian “pertempuran berkembang” HaloNama penuh begitu sering diabaikan kerana itu benar -benar perkara yang memisahkan penembak legenda ini dari hampir setiap permainan FPS pada masa itu. Kaedah yang anda gunakan untuk berperang HaloMusuh perjanjian mungkin kelihatan standard sekarang, tetapi cara tajuk ini memaksa anda untuk berhati -hati mempertimbangkan taktik pertempuran anda terhadap yang benar -benar pintar.I. Penentang benar -benar membantu mengubah segalanya.

Sekali lagi, bagaimana anda boleh menyalahkan sesiapa yang kebanyakannya ingat Halo untuk multiplayernya? Perlawanan Lan 16-pemain mungkin kelihatan rendah hati sekarang, tetapi hakikatnya adalah bahawa walaupun permainan multiplayer dalam talian terbesar tidak dapat dipadankan HaloMultiplayer tempatan yang terbesar dan paling berani.

Permainan FPS PC Half-Life

4. Separuh hayat

Tidak ada yang benar -benar mencari permainan seperti Separuh hayat Pada tahun 1998. Secara jujur, beberapa orang pada masa itu dapat membayangkan perkara sedemikian. Dalam era di mana permainan FPS ditakrifkan oleh gaya logam berat mereka, kempen filem B, dan multiplayer Deathmatch, idea penembak orang pertama dengan cerita untuk memberitahu dan dunia untuk menjual yang tidak sentiasa mengorbankan tindakan untuk naratif nampaknya mustahil.

Adakah anda tahu apa yang benar -benar mengagumkan? Separuh hayat Tidak hanya menggunakan format FPS untuk menceritakan kisah yang luar biasa: ia melakukannya dengan cara yang mentakrifkan semula apa yang kita bicarakan ketika kita bercakap tentang rendaman dalam permainan. Beberapa pemaju hingga ke hari ini dapat meniru gaya bercerita itu, dan walaupun mereka, lebih sedikit lagi yang akan dapat berinovasi genre fps dengan cara yang sama seperti itu Separuh hayat Adakah.

FPS Gameplay Doom 1993

3. DOOM

“Godfather” yang sering disebutkan permainan FPS benar-benar tidak memerlukan pengenalan. Ada sebab mengapa penembak orang pertama dipanggil “DOOM Clones “selama bertahun -tahun selepas pelepasan permainan ini.

Apa yang benar -benar luar biasa, adalah bahawa DOOM Adakah perkara pada tahun 1993 bahawa pemaju permainan moden masih berjuang untuk mencipta semula. Malah versi yang tidak bertenaga DOOM Masih mempunyai keupayaan untuk merebut anda dengan tekak dan tidak membiarkan anda pergi sehingga anda melihat akhir kempen kejamnya. DOOM pastinya yang pertama dalam banyak cara, tetapi perkara yang paling penting mungkin hanya cara yang terbaik.

Iklan – Kandungan terus di bawah

Permainan Half-Life 2 PC FPS

2. Half-Life 2

Telah dikatakan bahawa sebahagian daripada sebab mengapa Valve telah teragak -agak untuk menyelesaikan Half-Life 3 adalah bahawa mereka mencapai titik di mana mereka merasakan jangkaan untuk permainan telah menjadi tidak realistik dan memudaratkan. Baik, anda boleh berhujah bahawa Half-Life 2 dibebaskan dalam keadaan yang sama. Bagaimana anda membuat sekuel ke salah satu permainan PC yang paling besar, paling inovatif, dan disayangi sepanjang masa? Bagaimana permainan itu akan memenuhi jangkaan?

Baik, Half-Life 2 tidak memenuhi jangkaan: ia melebihi mereka. Half-Life 2 tidak begitu banyak menyala jalan ke hadapan untuk genre kerana ia melompat ke udara dan mendarat di suatu tempat pemaju lain tidak dapat melihat tetapi sangat ingin menjadi. Ini adalah permainan pemain tunggal yang hampir sempurna yang melakukan perkara-perkara dengan reka bentuk pacing dan tahap yang jujur ​​merasa lebih menyegarkan sepanjang tahun ini memandangkan berapa banyak studio yang tersesat dari cahaya kecemerlangan tajuk ini.

Call of Duty 4: Permainan FPS Perang Moden

1. Call of Duty 4: Peperangan Moden

Terdapat dua era Panggilan tugas permainan, dan masing -masing mewakili dua era reka bentuk FPS yang berbeza. Era pertama (seperti yang diwakili oleh beberapa permainan Call of Duty yang pertama) lebih banyak mengenai kempen pemain tunggal dan pilihan multiplayer percuma. Era kedua francais memberi tumpuan kepada perubahan gaya multiplayer yang akan menjadikan siri ini menjadi fenomena global.

Baik, Call of Duty 4 adalah permainan yang menjembatani kedua-dua era itu dan entah bagaimana berjaya memaparkan kempen pemain tunggal terbaik dalam sejarah FPS dan beberapa multiplayer terbaik dalam sejarah FPS.

Walaupun ketika kami dimanjakan oleh yang luar biasa Panggilan tugas kempen, Peperangan moden orang yang terkejut dengan cerita yang mengejutkan dan misi cemerlangnya (diserlahkan oleh legenda “All Ghillied Up”). Kami tidak tahu pada masa itu, tetapi multiplayer permainan juga akan terus mengubah tajuk FPS yang kompetitif selama-lamanya dan membantu menjadikan francais ini menjadi nama isi rumah berbilion dolar.

Ini adalah pakej FPS lengkap yang mewakili hampir semua yang kami mahukan dari genre ini. Ini adalah kejayaan yang benar yang menyampaikan dari segi multiplayer dan pemain tunggal dengan cara yang beberapa permainan sejak pernah bermimpi cuba meniru.