Permainan Video Peranan Taktikal – Codex Gamicus – Pengetahuan Permainan Kolektif Kemanusiaan di hujung jari anda., Pengembaraan Taktikal – Studio Pembangunan dan Penerbitan Permainan

Permainan video taktikal

Kempen Tahap 1 – 12 Baru (Lost Valley DLC diperlukan):

Permainan video peranan taktikal

Permainan video peranan taktikal [1] [2] [3] [4] (disingkat sebagai Taktikal RPGs; kadang -kadang disebut sebagai Strategi RPGS, atau SRPG) [5] [6] [7] [8] [9] adalah permainan video yang menggabungkan unsur-unsur komputer tradisional atau permainan peranan konsol dan permainan strategi. Di Jepun, permainan ini dikenali sebagai “simulasi rpgs” (シミュレーション ロール プレイング ゲーム ? ), [10] [11] [12] [13] Penamaan yang mungkin kelihatan pelik kepada penceramah bahasa Inggeris asli. Ini berasal dari penggunaan “simulasi” Jepun sebagai tangan pendek untuk “permainan simulasi strategi”. Selanjutnya, di Jepun, istilah TRPG merujuk secara eksklusif untuk permainan peranan meja.

Kandungan

 • 1 reka bentuk permainan
 • 2 Sejarah
  • 2.1 8-bit asal
  • 2.2 konsol 16-bit
  • 2.Konsol 3 Kelima/Keenam
  • 2.
  • 2.5 RPG Taktikal di PC
  • 2.6 genre kabur
  • 2.7 Permainan dalam talian berbilang pemain secara besar-besaran
  • 2.

  Sub-genre permainan peranan ini terutamanya merujuk kepada permainan yang menggabungkan unsur-unsur dari permainan strategi sebagai alternatif kepada sistem permainan peranan tradisional (RPG). [14] Seperti RPG standard, pemain mengawal parti terhingga dan bertempur dengan bilangan musuh yang sama. [14] Dan seperti RPG lain, kematian biasanya sementara. Tetapi genre ini menggabungkan permainan strategik seperti pergerakan taktikal pada grid isometrik. [14] tidak seperti genre permainan video lain, RPG taktikal cenderung tidak memaparkan permainan multiplayer.

  Perbezaan yang berbeza antara RPG taktikal dan RPG tradisional adalah kekurangan penjelajahan. Contohnya, Taktik Final Fantasy Jauh dengan penerokaan orang ketiga yang tipikal ke bandar dan penjara bawah tanah yang tipikal di a Fantasi terakhir . [15] Daripada penjelajahan, ada penekanan pada strategi pertempuran. Pemain dapat membina dan melatih watak untuk digunakan dalam peperangan, menggunakan kelas yang berbeza, termasuk pahlawan dan pengguna sihir, bergantung pada permainan. Watak mendapat mata pengalaman dari pertempuran dan berkembang lebih kuat dan permainan seperti Taktik Final Fantasy Watak Anugerah Mata Pengalaman Sekunder yang boleh digunakan untuk memajukan kelas watak tertentu. [15] Pertempuran akan mempunyai syarat pemenang tertentu, seperti mengalahkan semua musuh di peta, bahawa pemain mesti dicapai sebelum peta seterusnya akan tersedia. Di antara pertempuran, pemain boleh mengakses watak mereka untuk melengkapkan mereka, menukar kelas, melatih mereka, bergantung pada permainan. [15]

  Sejarah [| ]

  Sejumlah permainan peranan awal menggunakan bentuk pertempuran yang sangat taktikal, terutamanya Naga dan Puteri (1982), Ultima III: Keluaran (1983) [16] dan Bokosuka Wars (1983), [17] yang menampilkan penggunaan awal pertempuran berasaskan parti, berjubin.

  RPG Taktikal adalah keturunan permainan strategi tradisional, seperti catur, [18] dan permainan peranan dan permainan di atas meja, seperti [19] Format permainan video RPG taktikal juga seperti RPG tradisional dalam penampilan, pacing dan struktur peraturannya. Begitu juga, Wargames Strategi Awal Table-Awam Seperti Surat berantai berasal dari wargames pertengkaran, yang terutama berkaitan dengan pertempuran.

  Asal 8-bit [| ]

  RPG terawal Jepun dikeluarkan oleh Koei, yang pertama Naga dan Puteri (ドラゴン & プリンセス) untuk PC-8001 pada tahun 1982. Ia menampilkan elemen permainan pengembaraan dan berputar di sekitar menyelamatkan puteri yang diculik. [20] Salah satu ciri yang paling menarik ialah sistem tempurnya: mengikuti pertemuan rawak, peralihan permainan dari antara muka pengembaraan teks ke skrin pertempuran yang berasingan, di mana sistem tempur berasaskan giliran taktikal digunakan, setahun sebelumnya Ultima III: Keluaran. [1] Kemudian pada tahun 1983, Koei menyatakan bahawa permainan-strategi pengembaraan hibrid permainan-RPG muncul kerana terdapat ketidakpastian pada masa itu mengenai apa yang “benar” RPG. [2] Percubaan hibrid awal ini meletakkan asas untuk strategi RPG genre.

  Bokosuka Wars, Permainan komputer yang dibangunkan oleh Koji Sumii untuk komputer tajam X1 pada tahun 1983 [21] dan dipindahkan ke konsol Sistem Hiburan Nintendo (NES) oleh ASCII pada tahun 1985, juga bertanggungjawab untuk meletakkan asas untuk genre RPG taktikal, atau “simulasi RPG “Genre seperti yang diketahui di Jepun, dengan perpaduan elemen permainan peranan dan strategi. Permainan ini berkisar di sekitar seorang raja yang mesti merekrut tentera dan memimpin tenteranya melawan pasukan musuh yang luar biasa, sementara setiap unit memperoleh pengalaman dan tahap di sepanjang jalan. [17] Ia juga dianggap sebagai permainan strategi masa nyata prototaip awal. [22] Satu lagi contoh awal yang terkenal yang dikeluarkan pada tahun 1983 adalah permainan KOEI Cita -cita Nobunaga, yang menampilkan perpaduan strategi besar, bertarung, taktikal, pertempuran berasaskan taktikal (menggunakan grid hex), dan elemen simulasi pengurusan, trend yang diteruskan dengan sekuelnya dan permainan Koei lain seperti 1989 Raja -raja Bandit China Kuno serta permainan capcom Takdir maharaja dibebaskan pada tahun yang sama. [23]

  Satu lagi contoh awal genre ini ialah perisian Kure Koubou 1988 NEC PC-88 Strategy RPG, [24] yang disebut oleh Hiroyuki Takahashi Perancangan Perisian Camelot sebagai inspirasi untuk Bersinar Siri RPG Taktikal. Menurut Takahashi, Hantu perak adalah “jenis tindakan simulasi di mana anda terpaksa mengarahkan, mengawasi dan memerintahkan pelbagai aksara.”[25] tidak seperti RPG taktikal kemudian, Hantu perak tidak berasaskan giliran, tetapi sebaliknya digunakan strategi masa nyata dan elemen permainan peranan tindakan. Ia juga menampilkan antara muka titik dan klik, untuk mengawal aksara menggunakan kursor. [26] Permainan serupa yang dikeluarkan oleh Kure Software Koubo pada tahun yang sama adalah , Hibrid yang unik antara strategi masa nyata, tindakan RPG, dan strategi RPG. Seperti RPG, pemain dapat meneroka dunia, membeli barang, dan tahap, dan seperti permainan video strategi, ia memberi tumpuan kepada merekrut tentera dan berjuang melawan tentera besar dan bukannya parti kecil. Sistem “gochyakyara” (“pelbagai aksara”) permainan membiarkan pemain mengawal satu watak pada satu masa manakala yang lain dikawal oleh komputer AI yang mengikuti pemimpin, dan di mana pertempuran berskala besar dengan watak kadang-kadang mengisi skrin keseluruhan.

  Walau bagaimanapun, genre itu tidak menjadi produktif sehingga Nintendo mengeluarkan dan menerbitkan permainan yang menetapkan templat untuk RPG Wargame Taktikal, Sistem Pintar untuk NES. Dikeluarkan di Jepun pada tahun 1990, Lambang api adalah asas untuk keseluruhan genre, mewujudkan unsur -unsur permainan yang masih digunakan dalam RPG taktikal hari ini, walaupun beberapa elemen ini dipengaruhi oleh RPG dan permainan strategi sebelumnya. Menggabungkan konsep asas dari permainan seperti Quest Dragon . Ia memperkenalkan ciri-ciri unik seperti bagaimana watak-watak itu tidak boleh ditukar ganti tetapi masing-masing adalah unik, dari segi kelas dan statistik, dan bagaimana watak yang kehabisan jalan cerita bukan linear ke genre, di mana pelbagai pengakhiran yang berbeza adalah mungkin Bergantung pada watak mana yang hidup atau mati, [29] konsep yang masih digunakan dalam permainan baru -baru ini seperti Kisah Janji Akhir. [31] Pertempuran berasaskan giliran yang sangat taktikal Lambang api juga serupa dengan banyak cara untuk memerangi edisi ketiga dan keempat]] Lambang api lebih realistik, kerana pengguna sihir dan senjata ajaib jarang berlaku sementara kebanyakan lawan adalah watak manusia dan bukannya raksasa. Game Boy Advance, bertahun -tahun kemudian, bahawa siri Fire Emblem diperkenalkan kepada pemain Barat, yang sehingga itu lebih akrab dengan RPG taktikal lain yang dipengaruhi oleh Lambang api, Bersinar , Taktik Final Fantasy, dan permainan Nippon Ichi seperti .

  Konsol 16-bit [| ]

  Siri adalah satu lagi contoh awal genre, yang pada mulanya dikeluarkan untuk The Game Boy pada tahun 1991. Kekuatan bersinar . Kekuatan bersinar Digunakan lebih banyak elemen RPG konsol daripada permainan terdahulu, membolehkan pemain berjalan di sekitar bandar dan bercakap dengan orang dan membeli senjata. Satu permainan yang dikeluarkan semata -mata di Jepun untuk Sistem Hiburan Super Nintendo (SNES), , .

  permainan lebih mirip dengan genre rpg taktikal yang milik, lengkap dengan pertempuran yang berlaku di grid isometrik. [34] Ia juga yang pertama menanggung nama “taktik” dalam tajuk, pemain istilah akan datang untuk bergaul dengan genre. Bukan sahaja watak -watak bergerak secara individu pada grid, tetapi pandangannya adalah isometrik, dan urutan pertempuran dikira untuk setiap watak secara individu. . Taktik Final Fantasy berkongsi beberapa kakitangan dengan dan berkongsi banyak elemen permainannya. Prequel kepada yang asal Taktik Ogre, Taktik Ogre: The Knight of Lodis kemudian dibebaskan untuk permainan Boy Game.

  Konsol kelima/keenam [| ]

  , dan 1999 Misi depan 3 dan Sega 1997 . Ia dikeluarkan oleh Konami dan menampilkan peta isometrik 3D yang boleh diputar oleh pemain. . Taktik Final Fantasy . Dibangunkan oleh bekas pekerja Quest, pemaju yang bertanggungjawab untuk Pertempuran Ogre siri, ia menggabungkan banyak elemen Taktik Ogre-.

  Pangkalan peminat Amerika yang setia telah ditubuhkan oleh Nippon Ichi, pembuat permainan PlayStation 2 yang popular La Pucelle: Taktik dan Disgaea: Jam Kegelapan. [35] permainan ini, Disgaea telah menjadi yang paling berjaya setakat ini, dan merupakan permainan Nippon Ichi kedua yang dikeluarkan di Amerika Utara (yang pertama , diterbitkan oleh Atlus) walaupun La Pucelle dibangunkan dan dibebaskan dahulu di Jepun. [34] Sepanjang generasi ini, syarikat telah mengiktiraf khalayak besar dan populariti jenis permainan ini, terutamanya Atlus dan Nintendo. La Pucelle: Taktik dan Disgaea: Jam Kegelapan, Atlus yang dilancarkan semula kerana permintaan yang tinggi, telah menjadi hits kultus untuk PlayStation 2.

  Ia juga perlu diberi perhatian untuk memasukkan salah satu daripada RPG taktikal 32-bit yang pertama, Perang Guardian, yang dikeluarkan pada tahun 1993 di Panasonic 3DO. Walaupun permainan tidak mempunyai cerita, ia termasuk banyak mekanik permainan yang dilihat di seluruh RPG taktikal 32-bit; seperti putaran kamera isometrik, boleh ditukar ganti dan hibridisasi “pekerjaan” atau “kelas” untuk setiap watak, gabungan gerakan antara watak, dan penangkapan NPC dan memainkannya di sebelah anda.

  Konsol generasi ketujuh [| ]

  Valkyria Chronicles . . Mekanik ini membolehkan, antara lain: pergerakan bebas ke julat tertentu, manual yang bertujuan dengan kerosakan tambahan untuk kepala, sistem perlindungan terhad, dan bahaya masa nyata, seperti pemintasan api dan [37]

  Taktikal RPG pada PC [| ]

  . Perbezaan termasuk kecenderungan ke arah tema ketenteraan yang lebih kuat tanpa banyak elemen fantasi yang terdapat di rakan -rakan konsol (dan terutamanya Jepun), serta terperinci dan kebebasan taktikal yang lebih besar ketika berinteraksi dengan persekitaran sekitarnya. Contoh yang ketara termasuk Perikatan Jagged [38] [39] [40] dan Ribut senyap X-COM [38] [45] dan sekuelnya. Di luar konsol, permainan taktikal dan skuad baru sedikit dan jauh di antara.

  Contoh lain termasuk:

  • (1988) adalah pendahulu untuk X-COM Dibuat oleh pemaju yang sama, Inkubasi: Masa sedang habis Tajuk Strategi untuk menggunakan grafik 3D sepenuhnya dan menyokong pecutan perkakasan pada tuan rumah Nihon Falcom untuk Windows bermula pada tahun 1997. Permainan pertama dalam siri ini tidak pernah dikeluarkan di luar Jepun, Korea Selatan dan Taiwan. Permainan terbaru, VM Jepun, diterbitkan pada tahun 2002.
  • Gorky 17 (1999, a.k.a. Odium) adalah RPG taktikal oleh kengerian survival pemaju Poland. Ia juga merupakan tajuk pertama dalam siri yang memaparkan watak utama, Cole Sullivan. Judul kemudian dalam siri ini adalah penembak orang ketiga.
  • Taktik Fallout: Persaudaraan Keluli[46] [47] [48] [49] (2001) adalah kejatuhan Siri CRPGS oleh Interplay Entertainment yang dibangunkan oleh syarikat Australia Micro Forté. Termasuk dengan permainan ini adalah permainan miniatur atas meja berdasarkan Gugur Universe, dipanggil Watch Shadow (2000) adalah penyesuaian permainan video dari kuasa Tom Clancy memainkan hiburan red ribut novel. Ia juga telah dibandingkan dengan X-COM, [50] walaupun ia mempunyai sistem titik tindakan yang berbeza dan tiada unit yang boleh ditingkatkan permainan yang terakhir.
  • Kuasa kebebasan, [53] [54] (2005) – kedua -duanya oleh permainan yang tidak rasional – adalah beberapa contoh RPG taktikal yang dimainkan dalam masa nyata dan bukannya giliran.
  • Askar Anarki (2002) adalah permainan komputer taktik masa nyata berasaskan skuad oleh pemaju Jerman Silver Style Entertainment. Permainan melibatkan taktik skuad, kenderaan dan pelbagai senjata dan peluru.
  • The UFO siri permainan, UFO: Selepas, UFO: Afterlight, oleh pemaju Czech Interaktif Interaktif adalah X-COM-siri permainan yang diilhamkan yang menampilkan permainan masa nyata.
  • [38] [58] (2003) adalah RPG taktikal oleh pemaju Rusia [59]
  • Pertempuran untuk Wesnoth[60] (2005) adalah sumber terbuka, pelbagai platform RPG yang diilhamkan oleh Sarjana Monsters dan Warsong. [61]
  • Hammer & Sickle[62] [63] (2005) adalah RPG taktikal yang dibangunkan oleh syarikat Rusia Novik & Co dan Nival Interactive, dan diterbitkan oleh CDV . alam semesta dan mengikuti acara dalam siri utama. , Jam tangan (2007), oleh syarikat Rusia Nival Interactive dan menggunakan Brigade Nival E5: Kesatuan Jagged Baru[66] (2006) adalah gelaran masa nyata oleh pemaju Rusia Apeiron yang mempunyai persamaan yang kuat Jagged Alliance 2. [66] Ia menggabungkan sistem hibrid berasaskan masa nyata/giliran yang inovatif, syarikat memanggil “mod jeda pintar” dalam usaha untuk menambah realisme lebih lanjut kepada genre. [67] sekuel, hanya bertajuk .62, dibebaskan pada tahun 2007.
  • UFO: Extraterrestrials -. [68] Ia mendapat ulasan yang sangat bercampur -campur. [69]
  • Projek Xenocide X-COM.

  Genre Blurring [| ]

  . . Askar di Perang Perikatan Jagged.

  Beberapa CRPG, seperti bahagian -bahagian dari siri; [74] [75] Nethergate (1998-2007), Geneforge Kotak Emas . Kuil Elemental Evil (2003) mendengarkan kembali ke akar atas meja rpg taktikal dengan melaksanakan Dungeons & Dragons 3.. [76]

  Tir-nan-Óg (Bermula pada tahun 1984) adalah satu siri permainan video peranan yang dipraktikkan di Jepun di tingkap. Judul terbaru dalam siri ini juga dikeluarkan untuk PlayStation 2 dan PSP. X-COM Siri juga mempunyai lapisan strategik, lengkap dengan peta strategik dan pokok penyelidikan. Knights in the Nightmare (2009) menggabungkan unsur -unsur RPG taktikal tradisional dengan permainan tembakan neraka peluru ’em up.

  Beberapa MMO telah menggabungkan permainan dalam talian berbilang pemain dengan pertempuran berasaskan taktikal. , (2005), (2008), dan permainan Rusia Jumlah pengaruh (2009?). [78] [79] [80] Tactica Online Adakah MMORPG yang dirancang yang akan menampilkan pertempuran taktikal, mempunyai pembangunan yang tidak dibatalkan. Strugarden . [83] Gunrox (2008) dan

  Jepun tetapi tidak menikmati tahap kejayaan yang sama di Amerika Utara. Taktik Suikoden, Bandit Vanguard, Disgaea telah menikmati ukuran populariti yang mengejutkan, seperti yang mempunyai permainan perang tangan termasuk . TRPG yang lebih tua juga dikeluarkan semula melalui emulasi perisian, seperti pada konsol maya Wii. .

  RPG Taktikal Barat untuk PC kurang popular. Kebanyakan pemaju Barat memberi tumpuan dan membangunkan permainan strategi masa nyata dan giliran, ketika membangunkan permainan PC; Dan menurut satu pemaju, semakin sukar dalam beberapa tahun kebelakangan ini untuk membangunkan RPG taktikal untuk PC di Barat. [84] Beberapa, bagaimanapun, telah dibangunkan di Eropah Timur dengan hasil bercampur, seperti Ribut senyap.

  Rujukan [| ]

  1. ↑ Chaos Wars. Gamespot.
  2. ↑ Hasil carian untuk ‘”bermain peranan taktikal”‘. Gamespot.
  3. . Gamespot. Diperoleh pada 2007-11-26
  4. ↑ Hammer & Sickle. .
  5. . Yahoo! Permainan. Diperoleh pada 2007-11-26
  6. . ! Permainan. Diperoleh pada 2007-11-26
  7. ↑ Disgaea 2: Kenangan Terkutuk. .
  8. ↑ Vandal Hearts (Tajuk Kerja). . Diperoleh pada 2007-11-26
  9. ↑ Emblem Kebakaran: Batu Suci. Gamespot. Diperoleh pada 2007-11-26
  10. . GamePro (25 Februari 2005).
  11. .. IGN (27 April 2004). Diperoleh pada 2007-11-26
  12. ↑ Gantayat, Anoop (5 Oktober 2005). Final Fantasy Father membawa Ash ke DS. IGN. Diperoleh pada 2007-11-26
  13. ↑ sekarang bermain di Jepun – perkataan penuh mengenai siaran terkini dari luar negara.. IGN (7 Februari 2005). Diperoleh pada 2007-11-26
  14. ↑ 14.014.114.. Lord of the Rings: Taktik. Seni Elektronik.
  15. ↑ 15.015..2 Hollinger, Elizabeth; Ratkos, James (1997). Panduan Strategi Rasmi Taktik Fantasy Fantasy. Permainan Prima . p. . .
  16. ↑ Barton, Matt (2007-02-23). Sejarah Permainan Bermain Peranan Komputer Bahagian 1: Tahun Awal (1980-1983). Gamasutra. Diperoleh pada 2010-09-05
  17. ↑ 17..1Bokosuka Wars (Terjemahan), Nintendo
  18. ↑ Justin Leeper (17 Disember 2004). Laluan ke kemuliaan. Gamespy. Diperoleh pada 2011-05-19
  19. ↑ Barton, Matt (2008). Dungeons & Desktops: Sejarah Permainan Bermain Peranan Komputer. ISBN1-56881-411-9 . http: // buku..com/buku?id = imxu61gbtqmc . Diperoleh pada 2010-09-08 .
  20. ↑ ランダム ・ アクセス ・ メモ. Oh! FM-7 (4 Ogos 2001). Diperoleh pada 19 September 2011 (Traslation)
  21. . Sejarah RPG Konsol. Gamespot. Diperoleh pada 2011-01-06
  22. ↑ Silver Ghost (Terjemahan), Kure Software Koubou
  23. ↑ di belakang tabir – kekuatan bersinar, ↑ Kurt Kalata (4 Februari 2010). . Permainan Hardcore 101. Diperoleh pada 2011-04-02
  24. di Mobygames
  25. ↑ Tapak Rasmi. . Diperoleh pada 2011-05-19 (terjemahan)
  26. .029.
  27. ↑ Cite ralat: tag tidak sah; Tiada teks disediakan untuk ref yang bernama syaitan-survivor
  28. ↑ Cite ralat: tag tidak sah; Tiada teks disediakan untuk ref yang bernama Escapist-Imageepoch
  29. ↑ 34.034.1 Paroki, Jeremy. . 1up.. Diperoleh pada 2010-02-04
  30. ↑ ‘Masa melanjutkan,’ , Mac 2008, p105
  31. ↑ Speer, Justin. Disgaea 2. Gamespy. Diperoleh pada 2010-02-04
  32. . IGN (29 Oktober 2008). Diperoleh pada 2008-11-05
  33. ↑ 38.038..238.3 s., Dennis. . . . . . Genre permainan boleh dipanggil RPG Taktikal, menarik beberapa ciri terbaiknya dari permainan seperti X-Com, Jagged Alliance, Incubation dan Fallout.
  34. ↑ 39.039.139.2 Thompson, Mike (22 Jun 2006). Jam tangan malam. Majalah Helper Permainan.
  35. . . ↑ Calvert, Justin (3 Jun 2003). Butiran ribut senyap baru muncul. Gamespot.
  36. ↑ Thorsen, Tor (15 Januari 2004). Ribut senyap menjadikan bunyi keemasan. .
  37. ↑ Stok, Robert (20 Januari 2004). . . Diperoleh pada 2007-11-26
  38. ↑ Bailey, Kat (23 Okt 2009). Strategery: Pembuka selera Dragon Age. . Sejarah kejatuhan. . Diperoleh pada 2007-11-26
  39. ↑ Taktik Fallout: Brotherhood of Steel – Retroview. Rpgamer.
  40. ↑ Silent Storm: ulasan @ fi. . . Diperoleh pada 2007-11-26
  41. . .. .
  42. . . ↑ Kebebasan Pasukan Q & A. .
  43. ↑ Yam, Marcus (17 Oktober 2003). !. Skuad penembak . Diperoleh pada 2007-11-26
  44. ↑ Adams, David (22 Februari 2005). . IGN.
  45. ↑ Tri Synergy dan Cenega akan melepaskan sekuel RPG taktikal di Amerika Utara. ? .. . Diperoleh pada 2007-11-26
  46. . . . Diperoleh pada 2007-11-26
  47. ↑ Scalzo, John (27 Oktober 2005). UFO: Aftershock akan datang ke Amerika. ↑ Temuduga retak syurga. ↑ syurga retak. Metacritic. Diperoleh pada 2007-12-25
  48. ↑ Hodge, Karl. Pertempuran untuk Wesnoth 1.1.11. Macworld . Diperoleh pada 2007-11-26
  49. . ↑ Nival Interactive mengumumkan Hammer & Sickle. GameZone. Diperoleh pada 2007-11-26
  50. ↑ Hammer & Sickle. . Night Watch eksklusif tangan – pertempuran, kelas, dan mengubah filem Rusia yang melanda ke dalam permainan. Gamespot. Diperoleh pada 2007-11-26
  51. . Jam tangan malam. Eurogamer.
  52. ↑ 66..1 Mahood, Andy. . PC Gamer. Diperoleh pada 2007-11-26
  53. .62 & Briged E5. Kanser Taktik (16 Februari 2007). Diperoleh pada 2007-10-27
  54. ↑ UFO Eksklusif: Temu ramah Extraterrestrials. . Metacritic. Diperoleh pada 2010-05-27
  55. ↑ Xenocide FAQ. Diperoleh pada 2008-06-15
  56. ↑ UFO: Pencerobohan Alien (PC). Informer Strategi . Diperoleh pada 2008-06-15
  57. ↑ Pemimpin Skuad – Kotak itu mengatakan ‘Pemimpin Skuad.’Tetapi tidak ada pemimpin skuad di dalam kotak.. IGN (7 November 2000). Diperoleh pada 2007-11-26
  58. ↑ Geryk, Bruce (1 November 2000). Pemimpin Skuad (PC). ↑ Tie, Sing Chie (1 Ogos 2000). . . Perisian sifar jumlah . .”
  59. . Atari (8 Januari 2003). Diperoleh pada 2007-04-04 “` Greyhawk: Kuil Elemental Evil ‘akan mengembalikan pemain ke akar D & D’s dengan pengembaraan yang menentukan genre yang memulakannya sambil memanfaatkan sepenuhnya peraturan edisi ke-3, Pertempuran berasaskan taktikal.”
  60. ↑ Tir-Nan-OG pergi PSP, PS2. . Diperoleh pada 2008-06-15
  61. ↑ Wilkinson, Oli. Temu ramah dengan Ankama Studios. .jaring . Diperoleh pada 2007-12-02
  62. ↑ D Argenio, Angelo. . ↑ http: // terjemahan..?.ru & hl = en & ie = utf8 & sl = ru & tl = en
  63. ↑ Tactica Online. . Diperoleh pada 2007-12-25
  64. . Gamespot. Diperoleh pada 2007-12-25
  65. ↑ プラネタリア の 楽しみ 方 方 戦闘 システム (Jepun) . Strugarden [戦い と 癒し の オンライン rpg] 公式 サイト. Diperoleh pada 2008-04-25
  66. . RPG Vault (16 Oktober 2007). Diperoleh pada 2007-10-19 “Apabila memilih satu pasukan untuk membangunkan projek jenis dan skala ini, jelas bahawa kami memerlukan pemaju Rusia, orang yang sama yang mencipta permainan dengan persamaan dengan Jagged Alliance 2, baik dalam genre dan masa menetapkan. Saya merujuk kepada siaran seperti Silent Storm, Night Watch, Brigade E5 dan lain -lain. Projek -projek sedemikian belum diwujudkan di negara -negara Barat untuk masa yang lama, yang dapat membuat pembangunan lebih sukar.”

  Permainan video taktikal

  Palace of Ice - Nota Patch Siaran Penuh

  Palace of Ice Full Release Trailer kini keluar!

  • Kempen Istana Ais kini tersedia dalam satu dan berbilang pemain, yang akan mengambil masa 25h+ untuk selesai!
  • Ditambah Untuk kempen Istana Ice (watak perlu menjadi tahap 12 atau di bawah dan tidak mempunyai item tersuai).
  • dan Tiefling kepada pencipta watak
  • Ditambah Hutan bersalji, pedalaman kerdil, luaran dwarven dan Gua gunung persekitaran kepada pembuat penjara bawah tanah
  • Ditambah
  • Ditambah 3 Istana Baru Jejak Muzik Ais ke pembuat penjara bawah tanah
  • Ditambah untuk istana ais

  Solasta: Edisi Lightbringers

  ? Dapatkan obor anda dan sertai kami dengan edisi Lightbringers! Dapatkan pengalaman penuh Solasta dengan semua DLCnya dalam satu pakej – dengan semua nenek moyang, kelas dan subkelas dibuka. Jadilah bersendirian atau dengan rakan-rakan dengan koperasi dalam talian kami, nikmati beratus-ratus jam waktu bermain melalui tiga kempen rasmi: mahkota Magister, Lost Valley dan Palace of Ice. . atau menjadi pencipta penjara bawah tanah dengan alat pembuat penjara bawah tanah! Edisi Solasta Lightbringers mengandungi:

  • Mahkota Magister. .
  • Istana ais: Kempen Tahap 10-16, ia adalah kesinambungan mahkota Magister dan DLC terakhir Solasta. ! Juga membuka kunci nenek moyang gnome dan tiefling.
  • Hilang Lembah: . . .
  • Membuka Kelas Barbarian & Druid, serta keturunan separuh Orc.
  • Buka Kelas Warlock, Bard & Monk, serta keturunan Dragonborn.
  • !

  Kemas kini Kandungan Percuma:

  Semasa memuat turun kemas kini, datang dan tonton video komuniti untuk maklumat lanjut mengenai kandungan DLC.

  Umum

  • Dimainkan di Deck Steam! !
  • AI kini perlu membuat keputusan lebih cepat semasa giliran mereka.
  • lebih banyak perubahan pengoptimuman di semua lokasi yang , .
  • kawasan yang tidak dapat dicapai .
  • Tahap 13 hingga 16 kini ada Dalam kempen tersuai. Perhatikan bahawa mahkota Magister dan Lost Valley masih dihadkan pada tahap 12 kerana alasan keseimbangan dan untuk mengelakkan membuat fail simpan yang tidak serasi dengan Istana ais.
  • Manusia, bunian, kerdil, separuh dan separuh elok semuanya menerima 6 wajah baru .
  • Sekarang dengan betul menyatakan bahawa ia menghalang mengambil tindakan, tindak balas dan pergerakan (tidak seperti peraturan tablet, tidak berupaya di Solasta selalu menjadi keadaan “langkau”).
  • Petua alat yang ketakutan Tidak lagi menyatakan bahawa sasaran tidak dapat mendekati sumber ketakutan mereka (ciri ini tidak pernah dilaksanakan sehingga petua alat itu salah).
  • Menu Attunement sekarang memisahkan item sihir dalam setiap inventori watak (bukannya menunjukkan semua item sihir) untuk memudahkan untuk mencari item sihir yang anda ingin saksikan.
  • Menambah maklum balas apabila item yang disesuaikan .
  • Menukar “Membenarkan barang -barang tidak diketahui” tetapan pilihan ke dalam “.
  • Konsentrasi sekarang pecah dengan betul Apabila tidak berupaya, terkejut atau lumpuh.
  • Tahap 5 Spell Mind Twist kini mempengaruhi semua sasaran di AOE bukannya musuh sahaja. Mantra itu terlalu kuat dalam lelarannya sekarang dengan AOE CC & kerosakan, membayangi mantra lain pada tahap yang sama dan bahkan tahap yang lebih tinggi – ia masih kuat seperti sebelumnya tetapi anda perlu lebih berhati -hati tentang meletakkan parti anda.
  • Druid’s Wildshape .
  • Metamagic ejaan halus (Ahli sihir), yang menghalang musuh dari pemutus counterspell apabila digunakan.

  Item:

  • .
  • Maul dari pemusnah sekarang stuns untuk 1 pusingan bukan pusingan 1d3.
  • SouldRinker Dagger berurusan +1d4 memaksa kerosakan dan bukannya berurusan +kerosakan psikik 2d4.
  • Tetapkan beberapa senjata sihir yang memberikan bonus ATK +1 tanpa memberikan bonus dmg +1.
  • Memperbaiki beberapa senjata sihir yang memberikan +1 / +2 bonus DMG beberapa kali (sekali setiap jenis kerosakan).
  • Memperbaiki beberapa barang sihir yang tidak mempunyai jarang.
  • Tetap Hartanah Magic Pasif Tidak aktif jika item tidak dikenalpasti dan tidak memerlukan attunement (mengikut peraturan TTRPG, selagi item itu tidak memerlukan attunement, bonus pasif aktif sama ada anda menyedari mereka atau tidak semasa bonus aktif perlu dikenal pasti untuk digunakan).
  • Rapier keharmonian .
  • Untuk beberapa barangan sihir, seperti penipu (pisau).
  • Flaming, menghakis & kilat .
  • Levitating Boots .
  • Keperluan Attunement Dikeluarkan pada beberapa perkara yang lebih banyak (Atau yang tidak sepatutnya memerlukan attunement di tempat pertama): Boots of Elvenkind, Boots of First Strike, Bracers of Sparkles, Chime of Opening, Pipe of Haunting, Ring of Darkvision, Ring of Feather Falling, Ring of All Words, Ring Duta Besar, Pindaan.
  • pada tali pinggang regenerasi dan sihir yang memberikan rintangan kerosakan.
  • Cincin lightbringers kini boleh membuang kedua -dua bersinar dan terang.
  • Kakitangan Metis Memberi +2 ke Int Skill Check bukan hanya +2 ​​int.
  • .
  • Plat Dwarven Tooltip sekarang dengan betul menyatakan bahawa ia juga memberikan kelebihan pada perlembagaan penjimatan melemparkan.
  • Tali pinggang regenerasi . Perhatikan bahawa ini berbeza dengan ejaan regenerasi tahap 7 yang terus berfungsi walaupun sasaran dikurangkan menjadi 0 hp.

  . . . ! .

  • Versi botol tetap dari Kesakitan yang mendalam .
  • , & Malam yang panjang menjimatkan lemparan yang mencetuskan pada permulaan dan bukannya akhir giliran mangsa.
  • Memperbaiki versi anak panah/bolt tidak membenarkan lemparan penjimatan pada akhir setiap giliran dan tidak mempunyai tempoh yang betul.
  • Buffed semua racun yang boleh dibuat ke .
  • Buffed semua racun yang boleh dibuat Dari 10 – 15 hingga yang berikut berdasarkan jarang:
   • : Racun asas (+1d4).
   • Tidak biasa (DC 13).
   • Beban (dihalang), pelukan ghoul (+1d8 / lumpuh), sakit dalam (+2d8), malam yang panjang (+1d4,+1d4 pada akhir setiap giliran).
   • Sangat jarang (DC 17): Harimau fang (+3d6).
   • Legenda (DC 19).

   Kedai:

   Seperti masa berlalu, kami telah menyedari bahawa beberapa barangan yang kuat di Solasta hanya tidak mempunyai harga yang betul. Walaupun tidak ada masalah yang menimbulkan beberapa ratus syiling emas untuk mendapatkan rangsangan kecil seperti but yang memberi anda +3 ke gulungan inisiatif anda, dapat menetapkan kekuatan anda hingga 19 untuk hanya 1,500 emas dengan membeli taget Kuasa ogre terlalu banyak. Pada asalnya, kami ingin mempunyai pemain mencari kebanyakan barang sihir mereka melalui pertempuran dan penjelajahan, dengan kedai -kedai (dan kerajinan) berada di sini untuk mengimbangi RNG yang lemah. Oleh itu, kami telah memutuskan untuk membuat beberapa penyesuaian terhadap harga barang sihir yang lebih kuat. Tolong beritahu kami setelah bermain lebih banyak bagaimana perasaan anda, kerana kemungkinan penyesuaian lebih lanjut diperlukan.

   • Menyesuaikan harga barang -barang sihir yang paling bergantung pada sifat dan jarang.

   . a. . panjang. . Walaupun jarak perjalanan yang panjang di antara lokasi sering mengimbangi yang dikeluarkan di mahkota magister, mereka yang telah mengalami Lost Valley mungkin merasakan bahawa cukup menarik – dengan ramai yang hanya memutuskan untuk berantai beberapa berehat lama untuk menyelesaikan kerajinan item sihir mereka. Satu lagi masalah adalah bahawa sistem yang ada mempunyai beberapa ketidakkonsistenan, dengan beberapa item yang tidak biasa yang memerlukan sehingga 48h kerajinan sementara beberapa yang jarang berlaku hanya memerlukan 24h. Inilah sebabnya kami juga memutuskan untuk membuat beberapa tweak pada nombor. Sekali lagi, jika selepas bermain untuk seketika anda merasa seperti beberapa perkara tidak berfungsi seperti yang anda mahukan, sila pastikan untuk memberitahu kami.

   • Tempoh asas kerana kerajinan telah berkurangan secara besar Kerajinan DC telah meningkat kepada DC 10/11/18/22/25.
   • Habis -habisan (Seperti racun dan ramuan) Ambil lebih pendek untuk menggalakkan kerajinan & menggunakannya lebih banyak semasa pengembaraan anda dan bukannya menyimpannya, dengan tempoh kerajinan asas 2h / 3h / 4h / 5h / 6h (DC yang sama).

   . Jangan disesatkan oleh tempoh kerajinan asas yang lebih rendah, DC yang lebih tinggi bermakna anda akan gagal kerajinan gulungan lebih kerap – jadi barang -barang yang sangat jarang dan di atas masih merupakan pelaburan masa yang besar.

   • Menyeragamkan harga hingga 10% dari kos item akhir.
   • Menyeragamkan harga semua item primed .
   • Tanpa mengambil kira barang -barang primat, harga bahan gabungan dalam resipi pesona harus kos sekitar 50% daripada harga item akhir.
   • . Nota: Sembunyikan Perisai Wilderness adalah pengecualian (menggantikan kekukuhan).
   • Menambah Missing +1 / +2 Senjata / Armours Crafting Resipi: Kulit Studded +1/ +2, Sembunyikan +2, baju rantai +1/ +2, Breastplate +2, Shield +1/ +2, Mace +2, Morningstar +1/ +2, Rapier +2, Quarterstaff +1 / +2, Spear +2, Warhammer +2, Greataxe +1, Greatsword +2, Maul +2, Handaxe +1/ +2, Javelin +1/ +2, Crossbow Light +2, Longbow +2, Crossbow Berat + 2.
   • Dinamakan semula sedia ada Mace of Smashing (+1d6 Kerosakan bludgeoning) ke Menghancurkan Mace untuk mengelakkan kekeliruan.
   • Manual kerajinan sekarang mempunyai sedikit ikon yang berbeza Antara bahan habis, barang -barang yang menakjubkan, perisai dan senjata.
   • Tweak beberapa resipi sekarang menggunakan semua bahan yang ada (Beberapa bahan sebelum kemas kini ini tidak pernah digunakan dalam sebarang resipi).
   • Dikeluarkan beberapa resipi dan item kerajinan yang rosak dari pembuat penjara bawah tanah, seperti skrol ikatan wading atau resipi kerajinan pendua untuk ramuan penyembuhan.
   • Tahap 5, 6, 7 & 8 skrol ejaan.

   Mahkota Magister:

   • Sangat mengimbangi empat kedai puak Sehingga mereka semua mula menawarkan barang yang lebih menarik setanding dengan Antiquarian.
   • Antiquarian masih akan menawarkan barang -barang yang mengagumkan (termasuk tambahan yang mereka tidak jual sebelum ini).
   • Arcaneum kini akan menjual komponen kerajinan yang jarang berlaku dan manual kerajinan yang jarang berlaku untuk senjata & perisai di atas gear primed yang diperlukan untuk mencipta mereka. Juga menurunkan keperluan puak untuk gear primed untuk mengelakkan mengunci sistem kerajinan di belakang satu puak.
   • Bulatan Danantar masih akan menjual semua +1 / +2 senjata dan perisai – termasuk yang hilang yang ditambah serta tongkat +1 & +2 Wands War Mage.
   • Menara Pengetahuan sekarang akan menjual manual kerajinan untuk barang -barang yang mengagumkan, tongkat sihir dan tongkat .
   • Skrol ejaan dan manual kerajinan untuk skrol ejaan telah diagihkan semula .
   • Dalon Lark kini menjual manual kerajinan ramuan, instrumen bardik (Semua 8 daripadanya!) dan beberapa barang sihir.
   • . Juga menambah Maul & Breastplate yang hilang ke kedainya.
   • Tambah tongkat mengenal pasti dan tongkat mengesan sihir ke kedai Hugo Requer, serta fokus sihir yang hilang sebelum ini. Beliau juga kini menjual semua jenis permata yang berbeza, termasuk 300 berlian berharga yang diperlukan untuk Revivify; serta manual kerajinan untuk racun asas dan ubat penyembuhan.
   • Circe Gerardoirin (Vendor Resipi di Manacalon Ruin) Kini akan menjual manual kerajinan untuk +1 / +2 senjata dan perisai (keterampilan, ketajaman, kekukuhan, keteguhan. ). Manual kerajinan untuk senjata dan perisai bernama kini kebanyakannya dijual oleh Arcaneum.
   • Beberapa manual kerajinan yang jarang berlaku telah dihantar kepada beberapa vendor kecil yang ada di dunia. Pastikan anda memeriksa apa yang mereka tawarkan!
   • sekarang akan dibekalkan semula Selepas masa tertentu (boleh menjadi sangat lama untuk barang -barang yang lebih jarang!.
   • Komponen kerajinan yang tidak dijual oleh Arcaneum atau Hugo kini boleh didapati di Caer Lem Setelah penipu menetapkan semula pangkalan mereka di sana.
   • Wilf WarmHearth dan Atima Bladeburn di Coparann kini akan mempunyai lebih banyak inventori yang dilengkapi dengan Gorim dan Hugo.

   Pek penyokong

   • Menambah 68 wallpaper baru seni konsep Dari Mahkota Magister, Lost Valley dan Palace of Ice di atas 37 yang asal .
   • Menambah 27 konsep seni raksasa dari Solasta.
   • Kandungan ini boleh didapati di folder stim anda . \ SteamApps \ Common \ Solasta \ Supporterartpack

   Pembuat Dungeon:

   • Menambah ciri peta dunia kepada pembuat penjara bawah tanah. Tambahkan lokasi anda yang berbeza di peta dunia anda dengan laluan di antara mereka, dan buat biomes dan pertemuan rawak untuk membasmi perkara!
   • . NPCS kini boleh menukar puak dan menyertai pihak di bawah kawalan anda! Nota: Tidak semua NPC boleh bertarung dengan betul, pastikan anda menggunakan yang ditandakan sebagai sahabat.
   • Menambah templat peniaga baru Untuk memudahkan pencipta baru (Dalon Fall dengan semua bahan & item primed, Magic Smith dengan semua +1 item, pedagang kedai Scavenger dengan semua alat dan barang standard, pedagang mengembara dengan banyak barangan yang menakjubkan).
   • Menambah alat & bahasa ke Peranan Pemeriksaan & Dialog Keupayaan.
   • Tambah potret NPC & PC ke ui dialog baru.
   • Menambah Resipi Basic Arrow & Crossbolt Buku di Pembuat Dungeon.

   Item

   • Dikeluarkan kunci DLC untuk semua item di luar Istana Ice Eksklusif (barang legenda).
   • kini diklasifikasikan di bawah peranti Magic dan bukannya mengembara gear.
   • Penyembuhan Penyembuhan kini juga diklasifikasikan di bawah peranti sihir seperti ramuan yang lain.
   • Ditambah Salap pemulihan (& manual kerajinan) ke DM.
   • Semua instrumen muzik (Bongo, Conch, Drum, Dulcimer, Flute, Horn, Lute, Shawn) kini diklasifikasikan dengan betul di bawah gear pengembaraan.
   • Serigala Dire yang bermutasi kini ditandakan dengan betul di bawah bahan -bahan (bukannya gear pengembaraan).
   • Spider Queen Venom ke pembuat penjara bawah tanah.
   • Arcane Shieldstaff kini ditandakan di bawah senjata.
   • Ditambah Pakaian Commoner (Masgarth, Dominion, Utara) dan Pakaian mulia (Masgarth, Dominion, utara, ceri, hijau, oren, merah jambu, ungu, merah, biru) ke pembuat penjara – mereka hanya pakaian mudah, tetapi kadang -kadang parti mungkin mahu berpakaian juga!
   • Menambah 10 gp & 1,000 gp “Item”, Melengkapkan pemilihan buasir emas (1 gp, 10 gp, 100 gp, 1,000 gp dan 10,000 item gp kini tersedia) untuk memudahkan untuk memberikan jumlah emas tertentu.
   • dan resipi kerajinannya dari pembuat penjara dan yang memberi kecekapan dengan Alat Agitator Abyssal.

   Keadaan

   • Menambah 26 syarat baru dari kempen rasmi hingga 20 yang sudah ada. Jadikan raksasa tersuai anda lebih berbahaya!
   • Gambit yang mengganggu: Kurangkan AC sebanyak 1.
   • : Ditahan & Ambil 2d6 Kerosakan Bludgeoning Setiap Giliran.
   • Penyakit yang membutakan: Kelemahan pada cek WIS, menjimatkan lontaran & buta.
   • Demam kotoran: Kelemahan pada pemeriksaan STR, menyimpan lontaran & serangan gulungan menggunakan str.
   • Minda api: Kelemahan pada cek Int, menjimatkan lontaran & keliru.
   • Penyitaan.
   • .
   • Kelemahan pada serangan gulungan terhadap makhluk yang menimbulkannya.
   • Dikutuk (x): .
   • Terpesona: Kurangkan AC sebanyak 2 dan tidak dapat mengambil reaksi.
   • Dikurangkan kelas perisai: Kurangkan AC dengan 3.
   • : Kelemahan pada lemparan penjimatan seterusnya.
   • Terganggu: Kelemahan pada lemparan penjimatan kepekatan.
   • Takut (ketakutan).
   • .
   • Berfikiran lemah: Int, wis, cha ditetapkan hingga 1 dan tidak dapat membuang mantra.
   • .
   • Tidak berupaya.
   • Tidak siuman: Tidak boleh mengambil tindakan & bergerak secara tidak sengaja.
   • : Tidak dapat membuang mantra dengan komponen lisan.
   • Pengaruh setan: Dikawal oleh musuh.
   • (Monsters adat hanya boleh menimbulkan syarat pada sasaran mereka, bukan pada diri mereka sendiri. Mengubah sasaran mereka tidak kelihatan tidak membantu mereka).
   • (Terdapat dua contoh yang ditahan).
   • Keadaan terkurung tetap tidak muncul di pembuat penjara bawah tanah.

   Bugfix

   • Barbarian tetap Kemarahan yang tidak masuk akal .
   • The kini menyatakan bahawa rehat pendek akan memulihkan aksara yang diturunkan hingga 1 hp walaupun tanpa membelanjakan sebarang dadu hit.
   • Rompakan peluru sekarang akan menambah slot peluru yang diutamakan sebelum disimpan di dalam beg galas.
   • Tetap Semangat kaum kerabat kadang -kadang kehilangan bonus HP & AC mereka ketika menukar lokasi.
   • Tetap ada yang berahi .
   • perisai dengan mengklik dua kali walaupun tanpa kemahiran perisai.
   • Memperbaiki beberapa SPELLS AOE INDICATOR .
   • Semoga diperbaiki sekali dan untuk semua .
   • Akhir Setiap pengubah kemahiran di -5. Terima kasih orang rawak mengenai Discord yang membantu kami mencari sebab, saya minta maaf saya lupa nama anda!
   • Masalah teks tetap .
   • kehilangan tag primat mereka.
   • Memperbaiki beberapa raksasa membuat serangan kurang setiap pusingan daripada mereka sepatutnya. Hulk Smash. Banyak kali.
   • Tetap Bekas rompakan tidak betul menunjukkan barangan yang dijarah dalam log tempur. .
   • Strike Benar . !
   • .
   • Tetap Pakaian biasa tersilap menambah penalti ke stealth pengiraan seolah -olah perisai.
   • meningkatkan keterbacaan dalam persekitaran yang lebih bercahaya.
   • Tetap Skala daun (Wizard Greenmage) Tidak Bekerja Melawan Serangan Senjata Berdiri. Juga mengemas kini keterangannya untuk menyatakan bahawa pengurangan kerosakan tidak disusun dengan lemparan penjimatan ejaan yang berjaya (skala daun tidak lagi akan mencetuskan dalam kes tertentu).
   • Rantai Warlock “Bind Sprite” .
   • Doa penyembuhan Upcasting hanya berfungsi setiap 5 tahap ejaan.
   • Tetap Tongkat tongkat tidak ditandakan sebagai fokus ejaan.
   • Tetap Penghalang bilah tidak mempunyai tag “tumpuan”.
   • Tetap Menghasilkan api .
   • Pemutus Tetap Levitate dengan memakan tindakan utama kastor.
   • Tetap tidak menimbulkan kerosakan maksimum pada makhluk tumbuhan.
   • Tetap setengah ork di bawah kesan Death Ward memakan kedua -duanya Ketahanan tanpa henti dan wad kematian ketika dikurangkan hingga tepat 0 hp.
   • Pemulihan Arcane / Pemulihan Semula Jadi sekarang hanya muncul selepas rehat yang singkat jika slot ejaan telah dibelanjakan.
   • Tetap Eyebite .
   • Tetap Stoneskin tidak memberikan ketahanan terhadap kerosakan menindik yang tidak bersifat ajaib.
   • Tetap Kebutaan keadaan kadang -kadang menghalang garis penglihatan daripada mengemas kini walaupun selepas dikeluarkan.
   • Tetapkan ikon Untuk +2 perisai kulit, +1 & +2 perisai kulit yang disemat, warhammer ketegangan, tatal kegembiraan, tatalkan petanda yang mengerikan, tatal malediksi.
   • Memperbaiki aksara tanpa kecekapan dalam Sleight of Hand Sentiasa menggulungnya dengan kelemahan.
   • Tetap Sarjana unsur (Ulama elemental) tidak berfungsi seperti yang dimaksudkan.
   • Pembalasan Swift (Shadow Tamer Ranger), Tindakan balas (Berserker Barbarian) dan Tarian berputar (Monk Freedom) tidak berfungsi jika senjata yang dilengkapi mempunyai tag yang dilemparkan.
   • Tetap Pembalasan Kudus (Ulama Undang -Undang) Mengganggu ulama dan bukannya penyerang di bawah keadaan tertentu (sesuatu dengannya kadang -kadang mencetuskan walaupun musuh berada di luar jarak, ulama menyakitkan dirinya dalam kekeliruannya).
   • Tetap Serangan lisan .
   • Tetap Blast Eldritch mempunyai julat yang lebih rendah daripada sentuhan sejuk.
   • Tetap (Penembak ranger) berpotensi menyebabkan pembekuan jika makhluk mati / mati dekat dengan renjer.
   • Tetap Makhluk legenda kadang -kadang melangkau giliran mereka setelah menjadi CC’d walaupun keadaan dikeluarkan.
   • Tetap Seni mempertahankan diri (Monk) Tidak menyebut bahawa ia tidak berfungsi ketika memakai perisai.
   • Tetap Hadiah hidup (Baki Druid) Secara tidak betul menyatakan bahawa ia menyembuhkan pada permulaan giliran Druid dan bukannya giliran sasaran.
   • Tetap Pemulihan yang lebih besar tidak betul mengeluarkan keletihan.
   • Tetap Mel skala kekukuhan Menggunakan komponen kerajinan yang salah.
   • Tetap Ditandai nasib (Ulama undang -undang) tidak membenarkan penargetan semula selepas kematian dan menetapkan lemparan penjimatan yang berlaku pada permulaan dan bukannya akhir giliran.
   • Tetap tidak dapat belajar ritual dari tatal untuk Perjanjian tome warlocks dalam multiplayer.
   • Tetap makhluk yang dipanggil Beralih bermusuhan setelah diberi HP sementara dan kemudiannya dikeluarkan (dengan mengambil kerosakan dari musuh misalnya).
   • AI tetap kadang -kadang dapat menggunakan dalam rangkaian tindakan yang sama.
   • Watak tetap cuba berinteraksi beberapa kali dengan alat yang sama jika pemain klik spam di atasnya.
   • Tetap Pemilihan dipotong dari luar skrin selepas berehat jika watak berada di kedudukan 4.
   • Tetap Pakaian Sorcerer memotong kaki manusia yang lebih berotot dan naga. Permainan akhirnya dimainkan!
   • Memperbaiki pepijat yang sangat jarang berlaku di mana watak boleh kehilangan akses ke kemampuan spellcasting mereka dalam multiplayer.
   • Mengurangkan kesukaran beberapa Pertemuan rawak tahap rendah: 9 Bandit => 6 Bandit, 2 Hags + 2 Wolves + 1 Dryad => 1 Hag + 2 Wolves + 1 Dryad.
   • Memperbaiki item sihir / item / racun primed untuk memasukkan beberapa item yang hilang ditambahkan dalam kemas kini kemudian.
   • memerlukan attunement.
   • Perangkap mentol racun kebal terhadap kerosakan nekrotik.
   • Tetap Watak yang rawan membuat bunyi “sakit” mereka walaupun serangan terhadap mereka terlepas. Berhenti berpura -pura!
   • Musuh tetap tidak mengambil kerosakan dari Guardian Roh Semasa memasuki AOE melalui gerakan khas (burrowing, melompat. )
   • Tetap Serigala Musim Sejuk .
   • Musuh tetap dapat digunakan Reaksi jenis Parry walaupun tidak berupaya.
   • Memperbaiki Jubah dan pisau .
   • Memperbaiki kes pelik di mana mempunyai 2 spellcasters yang berbeza Haba logam . Secara peribadi saya fikir Spellcaster ke -2 sedang mengetuk rakan mereka, tapi hei.
   • Lebah yang menjengkelkan pada sasaran selepas pemuja Haba logam Pada yang lain akan membuat kerosakan logam haba sasaran lebah dan bukan sasaran asal. Ini adalah bukti bahawa lebah mempunyai sifat transitif dan perjalanan panas melalui lebah lebih baik daripada melalui logam haba. Hey berhenti mengatakan “neeeyd”!
   • Memperbaiki kes yang jarang berlaku di mana Perisai ejaan pengadil mahkamah tidak lagi akan memberikan HP sementara selepas mencapai tahap 7.
   • [COTM] Menara Magic: Memperbaiki penyekat yang boleh berlaku jika anda membuang ejaan cukup jauh untuk aggro soraks di bilik mahkota sebelum cutscene pra-perjuangan mula bermain.
   • [COTM] Pencarian pilihan gagal tidak lagi muncul di Papan Quest.
   • [COTM] : Tetap dapat mendapatkan watak yang tersekat di dalam sel penjara dengan meminum ramuan labah -labah mendaki untuk masuk dan membiarkannya habis. Adakah anda mendapat sel penjara yang berakhir? Oh, sel penjara berakhir adalah kegemaran saya!
   • : Tetapkan tempat dalam “Cari Jalan Keluar dari Maze” yang boleh memecahkan usaha utama ketika menggunakan Misty Step untuk melangkau labirin.
   • [COTM] Istana gelap: Menetapkan masalah yang boleh menyebabkan separuh parti berakhir di sisi yang salah pintu pada permulaan perjuangan melawan Aksha jika parti itu mempunyai lebih dari 4 aksara (i.e. . . Apa maksud anda tidak adil? GIT GUD Scrub.
   • : Memperbaiki senario di mana anda boleh masuk ke dalam pertempuran dengan segera selepas teleporting keluar dari bilik Mardracht jika anda tidak melawan Adam dalam perjalanan ke istana.
   • [COTM] .
   • [COTM] Gunung berapi: Memperbaiki penyekat yang berpotensi yang boleh berlaku jika watak membuka sarkofagus sementara seluruh parti berdiri di dekat pintu.
   • [COTM] Hutan Lava.
   • [COTM] Hutan Lava: Memperbaiki item Quest Hammer Dwarven yang tinggal dalam inventori setelah menamatkan Quest Treasure Wartime.
   • [COTM] Fikiran tuan: Memperbaiki pepijat kecil di arena di mana dua dada hanya boleh dibuka sekali.
   • Caer Elis: Memperbaiki penyekat yang akan berlaku kemudian di Temple of the Lost God jika pemain berjaya mengelilingi pencetus api unggun dengan mantra.
   • [COTM] : Memperbaiki masalah yang boleh membuat save auto rosak selepas perjuangan dengan arrok.
   • [Lv] Tetap Quest Party Garden tidak muncul dengan betul dalam log pencarian jika anda memulakannya dengan semua item yang diperlukan dalam inventori anda.
   • Akhir Lost Valley Semasa berpihak kepada puak rakyat.
   • [Lv] Kompleks: Memperbaiki pencarian “The Sphere Prism Key” bermula jika anda sudah berjaya memasuki makmal gelap melalui cara lain. Kerana, y’know. .
   • Kompleks: Tetapkan kunci utama pada badan kapten hanya membuka salah satu daripada dua pintu utama di luar dan bukannya kedua -duanya.
   • Kompleks: Memperbaiki contoh di mana pencarian tahanan dapat terjebak kerana NPC tertentu hilang.
   • [Lv] menetapkan beberapa tidak dikeluarkan dengan betul selepas pencarian mereka selesai (Forge Amulet, Laporan Rahsia, dll. .
   • [Lv] Dinas Gessa: Memperbaiki skrin pemuatan tak terhingga yang boleh berlaku ketika cuba pergi ke kayu primal setelah memperoleh pencarian ancaman primal.
   • [Lv] Caer Hyfrid: Laporan Rahsia Quest sekarang dengan betul gagal jika pemain itu marah Orenetis (kerana mereka ditendang dari istana).
   • [Lv] Paya: The Quest the Apprentice Lost kini betul -betul gagal jika Lysantir dibunuh di selnya sebelum membuka pintu. Maksud saya, anda membuang bola api kepadanya, apa yang anda fikir akan berlaku.
   • [Lv] Paya: Pengiring hutan sekarang akan gagal dengan betul jika anda membunuh Hasbrudal. Saya mula merasakan corak di sini.
   • Caer Hyfrid.
   • [Dm] menetapkan Pengaktif roll alat menggunakan skor persepsi pasif dan bukannya bergulir untuk persepsi.
   • Catacombs brasero_b tidak memberikan cahaya permainan dengan betul (dan bukan hanya cahaya visual).
   • [DM] Tetap Bandar paved_road_straight_1c / 2c / 3c dan 4c .
   • [DM] Tetap Pintu bandar tidak berfungsi dengan baik dengan pengaktif.
   • Bilik tinggi di bandar tidak berfungsi dengan baik dengan alat peraga yang boleh diletakkan di dinding.
   • [DM] menambah amaran untuk menghalang pengguna daripada mempunyai Di lokasi yang sama.
   • [DM] Tetap Kempen Pengguna disimpan secara tempatan dibenderakan sebagai item stim setelah memainkannya dalam multiplayer, menghalang penciptanya daripada mengeditnya sehingga mereka memulakan semula permainan.
   • [DM] Tetap Di Elven Palace, Towninteror, VallyPalace yang tidak betul diputar.
   • [Dm] menetapkan Trek muzik DM Menunjukkan Menara Wizard 4x.

   isu yang diketahui

   • Skrol identiti adalah cacat Dan jangan bekerja lagi. Wizard yang menulis skrol itu mungkin menulis kesilapan di suatu tempat, kami sedang dalam perjalanan untuk memperbaikinya.
   • Jangan berfungsi dengan betul apabila digunakan untuk senjata buat masa ini. Smith Dwarven terbaik kami masih berusaha mencari cara untuk menerapkannya dengan betul, ini bukan sains yang tepat.
   • Gnomes Rock Memainkan sedikit gurauan dengan menyalin kerja rumah Shadow Gnome dan kini mempunyai +1 dex dan bukannya +1 con. Kami akan kembali bahawa apabila mereka tidak dapat ditahan.
   • DM: Sprite nakal telah mengambil alih , Membuat menggunakan kesakitan yang besar kerana setiap strok utama akan membawa anda keluar dari kotak dialog. .

   • Barbarian magebane: Ejaan penghancur perubahan kepada tindakan bonus (vs tindakan), boleh digunakan Prof. Bonus setiap rehat yang panjang (vs rehat pendek).
   • Tradisi bard: .
   • Pejuang Spellblade: .
   • Pengadil mahkamah: Perisai Ejaan HP sementara berubah dari tahap 5x ke tahap 4x.
   • Heroism Bard: .
   • Ikon Senjata Baru .
   • Menambah Senjata sihir yang hilang: Greatsword +2, Greatsword +3, Scimitar +3, Gauntlet +3, Javelin +2, Javelin +3, Handaxe +2, Handaxe +3.

   Solasta: Palace of Ice DLC diumumkan pada Mei 2023!

   Sekitar tahun baru, kami mengatakan bahawa kami sedang mengusahakan sesuatu yang besar. Dan anda sudah bersabar. Sangat sabar! Sekarang, akhirnya masa bagi kita untuk mendedahkan DLC yang akan datang: Palace of Ice. Setakat ini kemas kini terbesar yang telah kami kerjakan setakat ini, Palace of Ice bukan hanya pengembaraan baru – ia adalah kesinambungan dan kesimpulan dari mahkota kempen Magister.

   Istana Ice DLC yang akan datang pada Mei 2023

   Ketika Caer Cyflen bergembira atas kekalahan Soraks di Badlands, Perikatan Snow menangis untuk mendapatkan bantuan. .

   Istana Ice DLC adalah kempen tahap 10 hingga 16 yang tinggi yang akan membawa pesta anda ke tanah beku Snow Alliance. Sekutu Caer Cyflen memerlukan bantuan anda sekarang lebih dari sebelumnya, kerana soraks bukanlah satu -satunya musuh yang telah dilihat akhir -akhir ini. .

   • 2 nenek moyang baru. Gnome dan tiefling akan tersedia dalam pencipta watak!
   • Kesinambungan kempen mahkota magister. Memperkenalkan pelan induk Soraks dan menamatkan ancaman ini sekali dan untuk semua!
   • Kembali wajah. Import fail simpan anda dari kempen sebelumnya untuk terus memainkan parti sebelumnya di peringkat yang lebih tinggi, dan temui watak dari kedua -dua COTM dan runtuhan demo telema! Perhatikan bahawa anda juga boleh membuat watak baru jika anda inginkan, kerana mereka akan bermula di Tahap 10 di Istana Ais.
   • Pertemuan peringkat tinggi. Bersedia diri, kerana anda tidak lagi menghadap bunian lagi! Semakin kuat sehingga tahap 16 untuk mengalahkan musuh yang paling kuat!
   • Co-op dengan sehingga 4 pemain! .

   Kandungan Pembuat Dungeon Baru:

   • Empat persekitaran baru: Gua Gunung (Dalaman), Dwarven City (Dalaman), Penempatan Dwarven (Luaran), Snowy Hills (Luaran)
   • Monsters dari Palace of Ice akan tersedia untuk digunakan di pembuat penjara bawah tanah
   • Letakkan lokasi anda di salah satu daripada tiga peta dunia yang ada (mahkota Magister, Lost Valley & Palace of Ice), hubungkan mereka bersama -sama dan tambahkan beberapa rempah dengan pertemuan rawak semasa perjalanan!
   • [PERCUMA] Sistem pengikut NPC baru: Buat pengikut NPC yang boleh menyertai parti (dikawal) untuk memberi mereka tangan semasa pertempuran!

   Kemas kini kandungan percuma untuk semua!

   • Manusia, bunian, kerdil, separuh dan separuh elok
   • Tahap 12 – 16 akan dibuka di pembuat penjara bawah tanah! Perhatikan bahawa mahkota kempen Magister dan Lost Valley masih terkunci pada tahap 12 maksimum kerana alasan keseimbangan.

   Baiklah, ini adalah akhir untuk hari ini! Terima kasih kerana membaca, dan jangan ragu untuk dilepaskan oleh forum kami atau pelayan Discord kami.

   Nota patch pelepasan kekuatan dalaman

   Nota patch pelepasan kekuatan dalaman

   Hei ada orang!

   Kekuatan dalaman DLC kini tersedia, ! Jadi, apa yang baru? Apa yang berubah? Semuanya akan diturunkan di dinding teks di bawah.

   17 Pencapaian Baru (Percuma):

   • Penilai Arcane: Item ajaib dikenal pasti secara automatik apabila dimasukkan ke dalam inventori anda
   • Badlands Marauder: Keuntungan +1 con, ketahanan terhadap kerosakan racun dan kelebihan pada gulungan terhadap racun
   • : Keuntungan +1 dex dan +2 sel kelajuan pergerakan
   • : Semasa menyerang dengan senjata dua tangan, berurusan kerosakan tambahan sama dengan separuh pengubah kekuatan anda (dibundarkan)
   • Jubah dan pisau: Setelah memukul musuh dengan senjata ringan, dapatkan +2 ac hingga permulaan giliran seterusnya (tidak timbunan)
   • : Setelah memukul musuh dengan senjata satu tangan, mereka kehilangan -1 ac selama 1 minit (tidak timbunan)
   • Kekuatan menghalang: Dapatkan +1 AC sambil menggunakan senjata dua tangan
   • Mender: Menstabilkan sekutu dengan pemeriksaan medecine menyembuhkan mereka dengan 1 hp
   • : Apabila membakar, kerosakan sejuk atau kilat, anda boleh menggunakan reaksi anda untuk menjadi tahan terhadap jenis kerosakan sehingga permulaan giliran seterusnya (sekali setiap rehat pendek)
   • : Musuh yang dilanda tindakan siap huru -hara mesti membuat roll yang dipertandingkan (melawan shove) atau terkejut
   • Dorongan yang menakutkan: Berjaya mendorong musuh membuat mereka kehilangan separuh daripada kelajuan pergerakan mereka sehingga akhir giliran mereka yang seterusnya.
   • Bersedia atau tidak: Mendapatkan kelebihan pada gulungan serangan semasa menggunakan tindakan siap
   • : Kali pertama anda menangani kerosakan dengan serangan yang tidak bersenjata atau senjata setiap giliran, berurusan racun tambahan / asid / api / kerusakan sejuk / kilat sama dengan bonus kemahiran anda (tidak dapat memilih sentuhan sentuhan beberapa kali)

   3 latar belakang baru (percuma):

   • Pertapa : Dapatkan 1 bahasa dan kemahiran dengan kelangsungan hidup, wawasan dan kit herba
   • Artis: Dapatkan 1 bahasa dan kemahiran dengan persuasi, penipuan dan prestasi
   • : Dapatkan 1 bahasa dan kemahiran dengan arcana, penipuan dan kit tatal
   • Catatan: Tidak seperti latar belakang sebelumnya, 3 latar belakang baru ini tidak mempunyai usaha khas dalam kempen mahkota magister.

   • pengawal ! Hurray!

   Penambahbaikan Pembuat Dungeon (Percuma):

   • Boss Monsters kini boleh digunakan di pembuat penjara bawah tanah. Tindakan legenda termasuk. .
   • Banyak raksasa dan barang yang sebelum ini hilang kini telah ditambah juga!
   • Pergi mencuba beberapa penjara bawah tanah tersuai Dibuat oleh masyarakat. Sebilangan besar sangat hebat!

   3 kelas baru (

   • Bards: College of Lore, College of Hope, College of Heroism, College of Tradition
   • Bhikkhu: Cara tangan terbuka, cara hidup, cara cahaya, cara kebebasan
   • Warlocks: The Fiend, The Hive, The TimeKeeper, The Tree

   1 perlumbaan baru (Kekuatan dalaman DLC diperlukan):

   • Dragonborn! . Contohnya, naga hitam memberikan ketahanan terhadap asid dan nafas asid, sementara naga emas memberikan ketahanan terhadap api dan nafas api.

   Penambahbaikan umum (percuma):

   • .
   • .
   • Empat jenis instrumen boleh didapati untuk digunakan sebagai tumpuan spellcasting: seruling, seruling, gendang dan tanduk.
   • . Semasa bertukar, anda tidak akan diminta untuk memilih pilihan metamagic setiap kali anda cuba membuang mantra.
   • Senjata ajaib yang tidak dikenali sekarang akan menimbulkan kerosakan ajaib dengan betul. Hakikatnya tidak mengetahui sifatnya tidak menjadikannya kurang ajaib.
   • Tindakan Sedia sekarang akan mencetuskan apabila musuh yang tidak dapat dilihat tidak dapat menyerang anda.
   • Menambah letupan Eldritch, ejekan penglihatan, teguran neraka, malediksi, pertanda yang mengerikan dan mantra kegembiraan kepada permainan (Bard & Warlock)
   • Menambah sistem “rampasan cepat”: komponen kerajinan rompakan dari semak / bunga tidak lagi membuka tetingkap rampasan.
   • Roh -roh yang paling baik di atas AC, HP dan kerosakan kerana mereka terlalu lemah.
   • Menambah beberapa senjata / perisai primed yang hilang kepada peniaga di COTM dan Lost Valley. Sekiranya ada yang masih hilang, sila hubungi kami!

   Pembetulan pepijat umum (percuma):

   • Memperbaiki titik hit sementara baru yang mengatasi nilai lama walaupun jumlah titik hit sementara sebelumnya lebih tinggi. Ia semestinya sentiasa menyimpan jumlah tertinggi.
   • Memperbaiki pepijat yang jarang berlaku di mana Druid Kindred tidak dapat memanggil haiwan kesayangan mereka sehingga mereka menyamakan kedudukan
   • Logam haba tetap tidak berfungsi dengan betul selepas beberapa pusingan pertama. Sekarang anda boleh kembali memasak veteran itu hidup, anda raksasa.
   • .
   • . “Kerana itu terlalu banyak perisai, dan itu haram! – .
   • Memperbaiki contoh yang jarang berlaku di mana mendorong boleh menyebabkan kesilapan. Tolak, ralat.
   • Memperbaiki AC menyusun dengan tidak betul dalam beberapa keadaan. Baff adalah hari -hari orang -orang barbar yang berlari -lari di pakaian empress mewah mereka untuk jumlah gila AC.
   • NPC bersekutu tetap kadang -kadang membuat serangan berkisar dengan memukul udara dengan senjata huru -hara mereka. Itu. . Gunakan Crossbow anda.
   • Memperbaiki beberapa petua yang menunjukkan tali pendua dan/atau kosong
   • Memperbaiki beberapa tanda pemburu (dari pelbagai rangers) tidak menyusun dengan betul pada sasaran yang sama
   • . Yang tidak masuk akal.
   • Pendatang tetap memanah memberi bonus kerosakan pada serangan huru -hara. Sekali lagi. Berapa kali kita mesti membetulkan anda.
   • Reaksi Ranger Marksman tetap tidak mencetuskan mantra.
   • Skala daun Greenmage tetap juga tidak mencetuskan dengan betul terhadap mantra.
   • Naga tetap kehilangan ciri tiringan mereka
   • Shapeshifting tetap sebagai baki druid manakala watak lain mati untuk tiba -tiba mencetuskan permainan jika tidak ada orang lain yang dapat membuang semula. Pada dasarnya permainan pergi “tunggu, Druid dapat menghidupkan semula, tetapi tidak dapat menghidupkan semula. . Orang mati tidak dapat diselamatkan, permainan berakhir “. Oh permainan, anda melakukan yang terbaik.
   • Rentetan Teks Pembalasan Suci Undang -Undang Kudus Hukum – dan semoga ia tidak perlu lagi menangani kerosakan kepada ulama dan bukannya penyerang.
   • Memperbaiki masalah di mana pelatih yang hilang (Lost Valley) boleh keluar jika Lysantir meninggal sebelum sampai ke Orenetis atau Hasbrudal
   • BROW SAVING BARBARIANS ‘
   • Pengitar semula Ranger Marksman tetap tidak berfungsi dengan betul semasa melancong di peta dunia
   • Kemarahan Barbarian tidak boleh lagi berfungsi ketika memakai perisai berat
   • . Baik itu mengecewakan.
   • Memperbaiki masalah di mana. . Sekiranya watak anda jatuh tidak sedarkan diri semasa anda membuka inventori, dan anda kemudian menggunakan item dari sana semasa tidak sedarkan diri, permainan pergi ledakan. Tahniah kepada seorang lelaki itu kerana mencari pepijat ini.
   • Kerosakan, menusuk dan menusuk kerosakan yang ditimbulkan oleh mantra kini harus dianggap sebagai “kerosakan ajaib” dengan betul untuk tujuan mengatasi rintangan dan imuniti. ?
   • Memperbaiki interaksi yang pelik antara pengelakan Rogue dan pertalian elemen ahli sihir Draconic yang akan menghalang pengelakan daripada mencetuskan.
   • Tujuan Cepat Pemasar Ranger Tetap Ranger yang benar -benar ditumpaskan dan mensasarkan setiap musuh yang anda temui sebelum ini. Ia semestinya betul -betul menargetkan musuh terakhir yang anda serangan.
   • Penyakit gagak gergasi tetap tidak melakukan apa -apa. Anda sekarang akan menderita di tangan gagak gergasi.
   • . .
   • Penghakiman Tetap Paladin’s Aura Kebenaran tidak memberikan bonusnya dengan betul pada mantra dengan pelbagai projektil
   • Memperbaiki kes di mana watak -watak tidak akan menjadi kebal terhadap kehadiran Dragons ‘yang menakutkan setelah berjaya membuang simpanan mereka
   • Memperbaiki langkah gergasi (Lost Valley) yang tersekat jika anda membebaskan rugan setelah gagal pemeriksaan pujukan
   • . Turun Presiden Mister!
   • Anda tahu bagaimana dalam kebanyakan permainan taktikal, unit terbang mengambil kerosakan tambahan dari busur? . pintu. . . Meta pintu sudah berakhir, masa untuk mencari eksploitasi lain terhadap unit terbang.
   • .
   • Memperbaiki beberapa kelewatan animasi yang akan berlaku dalam keadaan khas dengan serangan peluang, lawan yang rawan dll.
   • Gagal meyakinkan Orenetis dalam dialog penting menjelang akhir permainan akan mencetuskan pertempuran seperti yang dimaksudkan
   • Menyerang Marin Ving pada akhir permainan akan teleport Cafrain ke pertempuran sehingga dia tidak lagi menyekat perjuangan dengan tidak dapat dicapai
   • Hujah Penjimatan Pain Oblivion yang Oblivion Pain untuk mencetuskan pada akhir giliran musuh dan bukannya permulaan.
   • Mantra yang dilemparkan dari dalam dunia keburukan dapat lebih lama dapat dikira dari luar
   • Item yang direka bentuk tetap hilang jika crafter terlalu banyak dibebaskan apabila kerajinan selesai
   • Tetap dapat membuang tentakel hitam di udara
   • Tetap tidak dapat meninggalkan kawasan berkuat kuasa hitam setelah gagal melemparkan simpanan sekali. Ada apa dengan anda, tentakel hitam? Mengapa anda menimbulkan banyak masalah?
   • Memperbaiki beberapa pengiraan yang menjadikan mantra tertentu sedikit lebih rendah daripada yang dimaksudkan
   • Memperbaiki pepijat di mana Mardracht akan hilang dari cutscenes sendiri (wut?

   • Memperbaiki pepijat di mana item boleh hilang apabila menggunakan “rampasan semua” jika ia akan menjadikan watak itu terlalu banyak
   • Memperbaiki desync yang boleh berlaku apabila pemain mencetuskan perjalanan pantas ketika sudah bergerak melalui pelan tindakan
   • Memperbaiki lebih banyak desync yang boleh berlaku apabila memanipulasi item dalam inventori
   • Memperbaiki masalah yang jarang berlaku di mana parti itu dapat terjebak di lokasi jika tuan rumah cuba meninggalkan kawasan itu tepat ketika pemain lain mula berinteraksi dengan sesuatu yang lain
   • Memperbaiki desync lain yang boleh berlaku ketika memberi barang kepada puak yang berbeza
   • Memperbaiki masalah yang dapat menghalang pemain daripada menyertai lobi ketika kata laluan lebih dari 20 aksara. Wow itu adalah beberapa kata laluan panjang yang anda dapati di sana.
   • Memperbaiki desync yang boleh berlaku jika urutan naratif dicetuskan semasa satu orang masih memuatkan
   • . Ed. wad?
   • Mengklik ikon kedudukan pemain sekarang akan memindahkan kamera ke mereka
   • Ping tetap pada pengawal menghantar beberapa ping sekaligus

   Pembetulan / Penambahbaikan Pepijat Pembuat Dungeon (Percuma):

   • Semasa bermain kempen tersuai, permainan kini juga akan menyelamatkan auto setelah menukar lokasi / menamatkan rehat yang panjang (5 min cooldown)
   • Memperbaiki tingkah laku kamera semasa dalam dialog di penjara bawah tanah adat
   • Tidak lagi mungkin untuk menamakan raksasa tersuai dengan nama raksasa dalaman yang ada, yang akan menyebabkan kempen tersuai lain menggunakan raksasa yang sama untuk disembunyikan. Yang mengambil sedikit masa untuk mengetahui, terima kasih kepada setiap pencipta yang terlibat!
   • Lampu mana kini boleh ditetapkan seperti di atau di luar di pembuat penjara bawah tanah
   • Skrin pemuatan tetap antara lokasi selalu sama
   • Memperbaiki masalah di mana dialog boleh terjebak jika tiada peranan yang sepadan ditemui dalam parti
   • Menambah banyak raksasa yang sebelum ini tersembunyi di pembuat penjara bawah tanah
   • Menambah banyak item yang sebelum ini tersembunyi di pembuat penjara bawah tanah

   Isu yang diketahui:

   • Terdapat kelewatan yang panjang setiap kali berhenti pembuat penjara sebelum kembali ke menu utama.
   • Roh Kindred Druid mempunyai pilihan semangat yang diserang dengan nama yang pelik – jangan pilihnya, itu adalah pemegang tempat yang akan kita keluarkan di hotfix!
   • Teks Penerangan Roh Kindred masih menunjukkan nilai AC, HP dan kerosakan lama dan bukannya nilai buffed
   • Beberapa watak ujian yang kami mainkan dengan memutuskan untuk bertahan dan masuk ke dalam kategori Pregen, mereka akan ditangani tidak lama lagi. Watak -watak itu ialah: Corthyn Dosa, Jane Storm, Iela Olfborn, dan pada tahap yang lebih tinggi yang bernama Lore08 Bardy dan Hope08 Bardy. Terdapat juga 4 tahap 12 aksara Burg Dormer, Esbery Dudley, John Guert dan Ros Hasting yang tidak seharusnya berada di sana kerana. baik siapa yang akan bermain dengan watak tahap maksimum?
   • . ?
   • Semasa mengambil barang rampasan dari tanah, anda akan sering melihat mesej “beberapa item tidak sesuai dengan inventori” – jangan risau, itu adalah pepijat teks. Kecuali inventori anda benar -benar penuh, barang -barang itu sebenarnya dijemput.

   Baiklah, masa untuk anda kembali ke Solasta! Sekiranya anda sedang mencari orang untuk bermain koperasi berbilang pemain, pastikan anda jatuh Pelayan Discord kami untuk bertemu rakan baru!

   Artikel oleh Myzzrym Tactical

   Solasta kini boleh didapati di Xbox One & Xbox Series X/s

   Solasta kini boleh didapati di Xbox One & Xbox Series X/s

   !

   ! Baca di bawah untuk maklumat lanjut.

   .A.Q.

   ?

   Pembelian Solasta: Mahkota Magister dan mana -mana DLC di kedai Microsoft menjadikan mereka berdua tersedia di PC dan Xbox! .

   Adakah DLC tersedia di xbox?

   Ya, semua DLC boleh dibeli di Xbox.

   ?

   Ya, anda boleh meneruskan playthrough PC anda di Xbox dan sebaliknya

   Adakah terdapat Crossplay Multiplayer antara PC & Xbox? Bagaimana dengan Crossplatform antara konsol Xbox yang berbeza?

   Ya, anda boleh bermain multiplayer dengan Xbox (Xbox One ke Xbox Series X/S) & Pemain PC (Microsoft Store, Steam, Gog) & Mac Players (Steam) dalam sesi yang sama!

   Adakah pembuat penjara boleh didapati di xbox?

   .mod.io/ dan mainkan mereka di xbox, anda tidak boleh membuat kandungan tersuai secara langsung melalui pembuat penjara di xbox. Pembuat penjara bawah tanah dianggap terlalu kompleks untuk menyesuaikan diri dengan kawalan pad, jadi membuat peta & kempen tersuai terhad kepada versi PC buat masa ini.

   ?

   Belum lagi! .

   ?

   Anda boleh mendapatkannya di kedai Xbox di sini!

   Artikel oleh Myzzrym Tactical

   Lost Valley - Nota Patch

   Lost Valley – Nota Patch

   Hei ada orang! Hilang lembah akhirnya di sini, dan dengan itu terdapat satu tan penambahbaikan percuma seperti mod Co-op multiplayer dalam talian yang lama ditunggu-tunggu. , Solasta adalah -60% Panggilan primal adalah -20% !

   2 – 4 pemain Mode Co -op Multiplayer Online (percuma):

   • !
   • Sesuai dengan kedua -dua kempen rasmi (Mahkota Magister & Lost Valley) dan Kempen Kustom Pembuat Dungeon.
   • Semua Simpan Fail Boleh Dimainkan Baik Dalam Pemain Tunggal dan Multiplayer (Anda boleh meneruskan sesi berbilang pemain sahaja atau menjemput rakan anda untuk membantu anda dalam perjuangan yang sukar).
   • Semua kandungan diselaraskan dengan tuan rumah – jika mereka memiliki DLCS, anda juga akan mendapat akses kepada mereka semasa bermain dengan mereka!

   • : Spellcasters anda tidak lagi bisu ketika menghantar mantra, dan kami telah menambah animasi spellcasting tambahan untuk boot! .
   • Kerajinan: Bosan harus memilih latar belakang tertentu untuk membuat ramuan dan barang sihir? Kami telah menambah dua kejayaan untuk menyelesaikan masalah itu!
   • Sistem kejutan membaik pulih: Sekarang lebih setia kepada peraturan meja dengan pemeriksaan persepsi individu untuk setiap musuh yang terkejut, membuat pergaduhan lebih banyak lagi!
   • Kemas kini pertemuan rawak: Bukannya mengejutkan / terkejut, pertemuan rawak kini sering akan diperjuangkan dengan lebih merata dengan kedua -dua pihak.

   Menaik taraf pembuat penjara (percuma):

   • [Quest] Menambah editor pencarian. Tambahkan pencarian ke kempen tersuai anda untuk memberi pemain objektif khusus dan memberi ganjaran kepada mereka dengan pengalaman dan item
   • [Dialog] Menambah editor dialog.
   • [Jadual Loot] Menambah Editor Jadual Rampasan. Buat jadual rampasan anda sendiri untuk dada dan raksasa untuk mengawal apa yang pemain dapat
   • [Senjata] Anda kini boleh menyesuaikan senjata sepenuhnya dengan dadu kerosakan tambahan, jenis kerosakan, lontaran dan juga keadaan
   • [Gadget] menambah alat keluar berbilang yang membolehkan pemain memilih peta mana yang mereka pergi ke seterusnya
   • [Props] menambah alat baru ke persekitaran yang sedia ada, seperti pintu perangkap, perabot yang dimusnahkan, buasir mayat, sungai, menara.

   • .
   • Persekitaran baru untuk diterokai, Lost Valley tidak berlaku di rantau yang sama seperti mahkota magister.
   • .

   9 subkelas baru (Lost Valley DLC diperlukan):

   diperlukan):

   • [Persekitaran] Menambah 4 persekitaran baru dari Lost Valley: Jungle, Swamp, Valley City & Valley Palace
   • [Monsters] Menambah raksasa baru dari Lost Valley, seperti Golems, Hags, Dryads dll.

   • ? .
   • +1 dan +2 versi maul, tombak dan silang silang boleh didapati akhirnya! Sekarang senjata Dwarven kami akhirnya dapat kembali berjumpa dengan keluarga mereka.
   • . ! Itu tidak mungkin salah.
   • Rosak dikongsi antara druid dan semangat kerabat mereka kini ditunjukkan dalam log tempur. !
   • Penebus kini mempunyai animasi memanjat yang betul dan bukannya melakukan penyamaran UFO.
   • Item fokus druid kini boleh didapati di kedai -kedai, Druids bergembira!
   • Unit terbang kini boleh bergerak melalui ruang merangkak. Anda tidak lagi perlu membatalkan terbang ke merangkak melalui lubang kecil itu!
   • Anak panah dan projektil lain kini ditumpuk secara automatik semasa membuka beg rampasan. Itulah hamba kita yang tidak kelihatan di tempat kerja di sini, cukup kemas eh?
   • Menambah tongkat mengenal pasti bahawa kos 500 gp bagi pihak -pihak yang miskin pengembara yang tidak mempunyai akses kepada semua ini yang sangat penting.
   • Kaster peringkat tinggi kini akan memberi keutamaan menggunakan mantra AoE mereka yang lebih kuat, dan keutamaan penggunaan cantrips telah diturunkan. Caster peringkat rendah juga akan melakukannya jika AI mematikan diaktifkan.
   • .
   • . Kini memaksa sasaran untuk melangkau giliran mereka selagi mereka gagal menjimatkan mereka pada gilirannya.
   • .
   • Hit kritikal automatik pada makhluk lumpuh kini dijelaskan dengan betul dalam log tempur.
   • Dada kosong kini dibasuh dalam pelan tindakan (minimap). Anda tidak lagi perlu ingat apa yang sudah anda jubah dan apa yang belum anda raih!
   • Menambah tekstur baru ke perisai kulit +1 dan +2 yang disemat

   • Druid tetap tidak diberikan Quest XP jika mereka berada dalam bentuk liar. ?
   • .
   • .
   • . Penipu kecil itu. Tetap.
   • Memperbaiki beberapa senjata yang tidak berorientasikan dengan betul apabila dipegang dalam tangan kiri watak.
   • Dinding duri kini betul menangani kerusakan pemotongan dan bukannya menusuk kerosakan. Kenapa? .
   • Memperbaiki panel kerajinan tidak menunjukkan semuanya dengan betul apabila pelbagai item selesai kerajinan pada masa yang sama.
   • Soraks dan Werewolves kini betul -betul merugikan pada penjimatan mereka terhadap Moonbeam. Kerana itulah yang baiknya mantra. Shapeshifters.
   • .
   • Pertumbuhan Spike tidak lagi menjejaskan makhluk terbang. Kerana semua orang tahu makhluk jenis terbang kebal terhadap serangan darat.
   • Memperbaiki kritikal kejam tidak menggunakan kerosakan serba boleh apabila relevan.
   • .
   • Tidak sengaja menyeret dan menjatuhkan item ke slot yang sama ia sudah tidak lagi memakan tindakan anda.
   • Elves dan separuh elf hanya teringat bahawa corak hipnosis dianggap sebagai kesan pesona dan mereka harus mempunyai kelebihan untuk menyelamatkan ejaan itu.
   • .
   • .
   • Setelah membaca semula peraturan untuk kali seratus, DM juga menyedari bahawa menggunakan tatal ejaan harus menghalang kastor untuk membuang ejaan aksi bonus pada giliran yang sama. Tiada penipuan!
   • Rintangan Kerosakan Pelbagai / Kerosakan Kerosakan Jenis yang Sama Tidak Lagi Stack.
   • Membatalkan tindakan proksi dengan kunci melarikan diri sekarang akan mengembalikan tindakan dengan betul.
   • Ketepatan yang tidak jelas kadang -kadang tidak berfungsi dengan baik untuk senjata jarak jauh dan serangan sihir jarak jauh.
   • Wand of Winter kini betul -betul membasahi ribut ais dan bukannya hama dan tongkat blight sekarang betul -betul membuang hama dan bukannya ribut ais.
   • Flaming Sphere kini betul -betul ditingkatkan apabila dilemparkan oleh ahli Arcanist kejutan
   • . Apakah itu? Mesti angin.
   • Rintangan kemarahan barbar tetap tidak berfungsi dengan betul terhadap pemotongan ajaib, kemusnahan dan menusuk.
   • Perlindungan tetap dari kejahatan yang bekerja tanpa mengira jenis makhluk musuh. Semestinya telah dinamakan perlindungan dari banyak perkara.
   • Memperbaiki emosi tenang tidak berfungsi dengan baik pada sekutu.
   • . Perubahan ini hanya terpakai jika anda memadam fail aksara Preka yang ada dari folder.
   • Ogres tetap membuang jaring mereka dan bukannya javelin mereka. Maksud saya diberikan ogres bodoh, tetapi tidak bodoh itu.
   • Tanda pemburu tetap bekerja dengan peluru berpandu sihir, menjadikan musuh menjadi keju Swiss.
   • Tetap mengesan sihir tidak memerlukan kepekatan.
   • .
   • .
   • Loket tetap penyembuh yang tersekat secara kekal pada caj sifar. .
   • .
   • Druid liar tetap kadang -kadang menjadi tidak dapat dikesan sepenuhnya oleh musuh ketika tersembunyi.
   • Senjata sihir tetap dapat menargetkan senjata ajaib, yang tidak melakukan apa -apa. AWAK KALAH. Selamat Hari Tuan!
   • .
   • Skrol tetap kadang -kadang tidak boleh digunakan oleh kastor walaupun mereka adalah sebahagian daripada senarai ejaan domain / sumpah mereka.
   • Goodberry tidak lagi boleh dilemparkan di peta dunia jika keadaan pemutus tidak dipenuhi (seperti tidak mempunyai tumpuan yang dilengkapi)
   • Tetap dapat membuang levitate atau terbang pada makhluk yang sudah terbang.
   • . Sial mereka Remorhaz mempunyai rahang yang kuat.
   • . Kelas huru -hara bersukacita.
   • Memperbaiki menggerakkan musuh ke atas atau ke bawah dengan Levitate menjadi tindakan bebas, yang membawa kepada taktik yang sangat menyeronokkan seperti “Fryer Deep” di mana kastor akan berulang kali menghidupkan musuh masuk dan keluar dari mantra kawasan yang merosakkan seperti Wall of Thorns.
   • .
   • Tetap. oh tuan yang cukup buruk. Memperbaiki sistem kejutan di peta dunia terbalik. . .
   • Kerdil tetap memegang silang silang yang salah. . .
   • Penghalau raksasa besar yang dikeluarkan dari tangga yang membuat raksasa besar tidak dapat berjalan naik dan turun tangga pada masa lalu
   • Makhluk kini akan memainkan animasi terbiar mereka selepas emote mereka di Bestiary untuk mengelakkan pergerakan yang berlebihan sambil melihat statistik mereka.
   • Watak yang tidak sedarkan diri tidak lagi berhak untuk menggulung persepsi terhadap watak -watak dalam Stealth.
   • Berserkers tetap berada dalam mod melulu. Ya mereka marah, tetapi semua orang perlu bersantai dari semasa ke semasa.
   • Naga emas tetap tidak kebal terhadap api. Apa itu kejujuran ini?!
   • Tindakan senjata rohani tetap tetap dapat dilihat walaupun setelah digunakan pada gilirannya.
   • .
   • .
   • Memperbaiki butang Dodge kadang -kadang tetap kelihatan walaupun selepas digunakan.
   • Memperbaiki tentakel hitam sebelum ini tidak memerlukan kepekatan.
   • Bolt membimbing tetap tidak menunjukkan cahaya yang kelihatan pada sasaran, walaupun ia memberikan cahaya yang redup.
   • .
   • . Anda mendapat smite! Dan anda mendapat Smite! Semua orang mendapat Smite!
   • Perlindungan tetap dari tenaga yang berlangsung 24 jam bukan satu jam.
   • Mantra pemutus tetap dari skrol kadang -kadang tidak mengambil kira atribut spellcasting kastor.
   • Tetap dapat membunuh komputer anda ketika menghantar beberapa kebakaran faerie yang tidak dapat dioptimumkan. .
   • Tetap tidak dapat membuang percikan asid pada musuh bersebelahan jika salah satu daripadanya besar.
   • Tetap tidak dapat menandakan perisai terang sebagai tumpuan
   • Tetap dapat berinteraksi dengan patung -patung yang tidak kelihatan semasa perjuangan tertentu yang mungkin atau mungkin tidak melibatkan naga di COTM
   • Memperbaiki Flame dari Create Flame Tidak Dapat Disiapkan sebagai Cantrip.

   Pembetulan / Penambahbaikan Pepijat Pembuat Dungeon (Percuma):

   • [Gadget] Menambah alat untuk mengeluarkan NPC dari peta
   • [Gadget] Menambah alat keluar maya yang membolehkan pihak keluar dari peta dengan berinteraksi dengannya
   • [Gadget] Menambah alat teleporter ke watak teleport dalam peta yang sama
   • [Alat] alat keluar kini boleh diaktifkan / dinyahaktifkan
   • [Gadget] Pengaktif masuk kini boleh berinteraksi dengan alat lain
   • [Lore] Teks Lore kini direkodkan ke dalam jurnal dan boleh mempunyai tempoh paparan tersuai
   • Kempen / penjara bawah tanah yang dimuat naik tanpa gambar kini akan menjadi lalai ke logo solasta
   • Memisahkan bidang Penerangan Kempen menjadi 2 Bidang: Keterangan (Kempen Lore) dan Maklumat Teknikal (Maklumat untuk Pemain)
   • Nama item penuh kini akan muncul sebagai tooltip semasa melayang item di dada
   • Plat pengaktif kini akan diserlahkan apabila alt ditekan
   • Alat kurang upaya tidak lagi menyerlahkan apabila menekan alt
   • Memperbaiki masalah di mana perangkap tidak akan diaktifkan dengan betul
   • Memperbaiki masalah yang boleh berlaku apabila inventori saudagar tidak mengandungi barang
   • Memperbaiki masalah yang berlaku di mana beberapa kempen berkongsi nama yang sama
   • Kabinet tetap tidak mempunyai perlanggaran
   • Memperbaiki masalah di mana beberapa alat perumahan tidak diselaraskan dengan betul di persekitaran “bandar”
   • Memperbaiki semua lootpacks menunjukkan “CR 0”

   Isu yang diketahui:

   • Memuatkan Ralat: Tidak dapat memulihkan maklumat berbilang pemain yang diperlukan dari pemain lain“, Pastikan untuk menyemak masa jam komputer anda. Sekiranya ia tidak disegerakkan dengan betul dengan masa nyata token keselamatan yang dihasilkan mungkin tidak sah, dengan itu mengunci anda daripada bermain dalam talian.
   • Terdapat eksploit di mana anda boleh merekrut watak yang sangat penting (banduan) terlalu awal semasa kempen DLC, yang menjadikan permainan itu pergi sedikit pisang jika ia berlaku.
   • .
   • Dalam pertarungan bos tertentu, jika pertempuran tidak berakhir kerana pengawal masih berjuang tetapi anda tidak dapat menemuinya, dia tersembunyi di dalam bilik dan anda perlu merampas kunci pada mayat bos sebelum membuka bilik itu.
   • Jangan tambahkan aksara seperti / atau \ dalam nama watak anda, ia akan menjadikan fail watak tidak sah.
   • Nasib yang dipinjam (domain kerosakan) boleh digunakan walaupun melancarkan lemparan simpanan dengan kelemahan
   • Sasaran sukar difahami (domain kerosakan) kadang -kadang boleh bertahan pusingan tambahan

   Baiklah, masa untuk anda menuju ke Lost Valley! Sekiranya anda sedang mencari orang untuk bermain koperasi berbilang pemain, pastikan anda jatuh Pelayan Discord kami untuk bertemu rakan baru!