Kajian Dok Dek Valve Steam: Tidak Diperlukan – Dexerto, Deck Dock Steam Reddit

Stesen D accueil 6 en 1 H05A PD100W Pour Pont Vapeur, Sokongan NVCloser NGFF Protocolsm.2, Disque Dur à Semi-Conducteurs, Pangkalan SSD S6

Contents

Ini digabungkan dengan isu -isu yang mengelilingi antara muka pengguna apabila berlabuh perlu diperbaiki.

Kajian Dok Dek Valve Steam: Tidak Diperlukan

Dok Dek Steam

Dexerto

Dek Steam Valve akhirnya disertai oleh dok yang lama ditunggu-tunggu, tetapi ia tidak merasa perlu untuk harga yang tinggi.

Dek stim itu luar biasa. Walaupun kita tidak fikir ia adalah untuk semua orang lagi, ia terus mengejutkan kita pada setiap masa. Walaupun, mempunyai PC yang kecil dan mudah alih dengan satu port USB-C bermaksud bahawa satu-satunya cara untuk mengalaminya adalah melalui dok atau USB-C.

Apa yang membingungkan mengenai dok ialah harga $ 89 (kami membayar £ 79), untuk apa yang berkesan dapat dibeli di Amazon selama setengah, atau bahkan seperempat harga, bergantung pada sejauh mana pemilihan pelabuhan anda pergi.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Mungkin ia bukan kesalahan Valve walaupun, seperti dok spesifikasi yang sama biasanya akan membawa anda sekitar harga yang sama. Walau bagaimanapun, ia merasakan sedikit kemarahan untuk menjalin jumlah wang tunai untuk sesuatu yang tidak lancar, atau mudah digunakan sebagai dok suis Nintendo.

Spesifikasi kunci dok stim

  • Kabel paparan USB-C
  • HDMI 2.0 (4k60 atau 1440p/120Hz)
  • DisplayPort 1.4
  • USB-C Power Passthrough (tiada sambungan data)
  • 3x USB-A 3.1 Gen 1 port

Apa yang ada di dalam kotak: Dok, Pengecas

Reka bentuk

Dock Deck Steam adalah sekeping plastik yang bersih dengan semua pelabuhan yang diperlukan – dengan penampilan kejutan dari DisplayPort yang pastinya akan memuaskan kebanyakan orang dengan monitor moden.

Artikel berterusan selepas iklan

Di belakang, sebaik sahaja anda mula memasangkan wayar dan sebagainya, ia mula mendapat sedikit kemas. Tidak ada pengurusan kabel yang disertakan (walaupun sesuatu seperti tali leher yang boleh diguna semula), jadi anda sendiri. Sama seperti mana -mana PC, selagi anda tidak melihat di belakangnya, kekacauan wayar tidak boleh menyakiti anda.

Artikel berterusan selepas iklan

Belakang Dek Dek

Masalah utama dengan ini adalah hampir pasti, dok itu akan duduk di meja atau rak anda. Kabel yang menonjol di meja kami sekarang, bermaksud bahawa kami sentiasa menatap kekacauan yang tersebar.

Berkaitan:

10 teratas NFTs paling mahal yang pernah dijual

Artikel berterusan selepas iklan

Ini tidak akan menjadi masalah jika Valve telah mengambil daun dari buku Nintendo dan mencipta sebuah kandang untuk menjaga wayar di teluk. Mengikat mereka melalui belakang, atau merangkumi mereka akan membantu dengan estetika yang bersih yang dibawa.

Bit kegemaran, sebagai membosankan seperti bunyi, adalah reka bentuk kabel USB-C. Keputusan Valve untuk memasukkan titik sambungan yang betul-betul dihargai kerana menjaga perkara yang kemas.

Artikel berterusan selepas iklan

ciri-ciri

Deck Steam di Dok dengan Papan Kekunci

Di belakang, tiga pelabuhan USB-A, serta USB-C untuk pengecasan disertai oleh DisplayPort 1.4 dan HDMI 2.0. Terdapat juga pelabuhan Ethernet gigabit untuk menghapuskan Wi-Fi. Dengan dok ini, anda boleh menggunakan dek stim sebagai PC penuh.

Artikel berterusan selepas iklan

Walau bagaimanapun, sekali berlabuh, dan tanpa pengawal yang boleh ditanggalkan, anda ditinggalkan atas perintah apa sahaja pengawal yang anda ada. Ia bukan proses yang mudah, kerana pengawal yang kami uji ketika berlabuh bekerja hebat melalui sambungan langsung ke atas USB, tetapi berjuang untuk menguruskan sisi Bluetooth perkara.

Kami tidak pasti jika ini adalah isu dek, gangguan pelik kita sendiri, atau isu pengawal. Menyambungkan pengawal Xbox mengambil sekurang -kurangnya dua atau tiga percubaan setiap sesi, dan pengawal PS4 kadang -kadang tidak akan menyambung sama sekali.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Papan kekunci dan tikus, sementara bagus untuk penembak dan permainan strategi orang pertama, berasa pelik di dalam Steamos dan mod desktopnya.

Walaupun dengan pengawal yang disambungkan, sebenarnya menguruskan untuk menavigasi menu tidak pernah terasa betul apabila menggunakan apa -apa kecuali dek stim itu sendiri.

Kekurangan akses segera ke menu rumah tanpa memukul setiap kunci, atau bahkan dengan pengawal yang disambungkan, kami terpaksa memburu Reddit untuk jawapan untuk masuk ke dalam pilihan kuasa (itu panduan+a).

Melanggan buletin kami untuk kemas kini terkini mengenai eSports, permainan dan banyak lagi.

Monitor dan resolusi

Terdapat rasa lag yang pelik di OS ketika menghubungkannya dengan resolusi yang lebih tinggi sebanyak 1440p. Pada monitor ultrawide kami (ergo ultrawide LG), semuanya berfungsi seperti yang dimaksudkan. Walau bagaimanapun, pada monitor Benq 4K yang kami gunakan untuk bermain konsol dan sebagai monitor sekunder, sehingga kami menukar resolusi ke 1080p atau 1440p.

Artikel berterusan selepas iklan

Walaupun antara muka pengguna kini memaparkan resolusi yang lebih rendah, melihat permainan dapat beroperasi secara bebas dari resolusi Steamos, ini tidak membuat perbezaan. Dalam ujian kami mengenai port PC yang belum dipetakan, permainan pada 720p kelihatan baik -baik saja.

Artikel berterusan selepas iklan

Kami juga berjaya mendapatkan beberapa tajuk yang lebih tua, atau kurang menuntut untuk berjalan pada 4k penuh dengan dek stim yang menjerit dari kipas kecilnya. Masih memukul 60fps.

Kesengsaraan penyimpanan

Walaupun, salah satu sebab utama untuk mendapatkan dok adalah untuk pilihan penyimpanan tambahan yang biasanya tidak anda inginkan pada orang anda. Walaupun kad SD adalah sihir murni, memuatkan dan bermain permainan AAA tanpa satu halangan, membuang pemacu 1TB NVME yang dimuatkan sepenuhnya dari Jualan Black Friday atau Amazon tidak dapat dipukul.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Apa yang harus menjadi situasi plug-in-and-go yang mudah, adalah pada belas kasihan Linux dan bagaimana rasa ini Linux mengendalikan dirinya sendiri. Terdapat sekurang -kurangnya 15 minit hingga setengah jam (jika anda seorang pemula) persediaan sebelum anda boleh pergi.

Walaupun begitu, setelah anda Fikirkan Anda melakukan segala -galanya dengan betul, anda akan mendapati anda tidak boleh hanya slot di dek dan pergi bila -bila masa yang anda mahukan. Kembali ke dek tidur pada waktu pagi, mengakibatkan kami kehilangan hubungan dengan pemacu mudah alih.

Artikel berterusan selepas iklan

Reboot membawanya kembali, tetapi mencabut dan mengulanginya kembali bermakna bahawa Linux tidak dapat mengopernya, tanpa cara untuk mendapatkannya kembali tanpa menuju ke mod desktop.

Artikel berterusan selepas iklan

Dek dek stim adalah, untuk semua niat dan tujuan, tepat apa yang dikatakannya pada timah. Ia akan meletakkan dek stim anda ke paparan yang lebih besar dan anda akan dapat bermain permainan atau menggunakan mod desktop sebagai PC penuh.

Artikel berterusan selepas iklan

Mod berlabuh terasa diabaikan

Masalahnya jatuh ke dalam pengabaian Valve terhadap mod berlabuh. Ketika kami mula-mula mendapat dek, memasukkannya ke dok usb £ 30 dengan HDMI, menghasilkan output sub-30Hz, menjadikannya tidak dapat dimainkan. Walau bagaimanapun, sejak beberapa kemas kini telah dan hilang, dok £ 30 yang sama kini berfungsi dengan sempurna.

Isu lain adalah betapa buruknya proses sambungan. Untuk semua kesalahannya, dan tingkah laku yang sudah lapuk, suis Nintendo dan dok itu berfungsi seperti yang anda harapkan. Dek Steam mempunyai pelbagai selang menyebabkan saya kebimbangan sama ada atau tidak ia akan dipaparkan pada skrin.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Ini digabungkan dengan isu -isu yang mengelilingi antara muka pengguna apabila berlabuh perlu diperbaiki.

Malah di atas DisplayPort, tanpa memerlukan jabat tangan HDMI, rasanya ia dapat runtuh pada bila -bila masa. Sekali lagi? Berfungsi dengan baik. Dalam mod desktop, anda juga boleh menggunakan skrin yang lebih kecil sebagai monitor kedua jika anda mahu.

Adakah anda memerlukan dok Dek Steam?

Deck Steam di Dok

Dalam segala kesungguhan, jika anda tidak mampu membeli dok Dek Steam, dan tidak merasakan keperluan untuk memilikinya semasa ia dipasang, terdapat satu juta pilihan di luar sana yang akan sesuai dengan anda. Ya, anda tidak mendapat sokongan segera di sekelilingnya, tetapi keterbukaan peranti hanya bermaksud bahawa anda tidak akan memerlukan dok rasmi pada bila -bila masa tidak lama lagi.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Mod berlabuh masih terasa seperti kerja yang sedang berjalan. Sesuatu yang mungkin menjadi lebih baik, atau boleh menjadi lebih teruk bergantung pada kemas kini. Ia adalah perkara yang baik untuk dimiliki, tetapi mungkin bukan untuk $ 89.

Keputusan

Kami tidak kecewa dengan pembelian dok Dek Steam. Ia adalah dok USB-C yang bersih dan benar. Walau bagaimanapun, hanya ada perasaan yang berlarutan bahawa ia tidak membawa cukup ke meja yang mana -mana dok lain yang boleh didapati di Amazon boleh lakukan. Selain keperluan untuk menjaga sesuatu yang menyenangkan secara estetika, itu.

Station D’Accueil Multi-Ports USB SSD M2 NVME Hub USB-C, HDMI 4K 60Hz Pour Ayaneo Jsaux Dock Steam Deck Asus Rog Ally, Accessoires

Station D'Accueil Multi-Ports USB SSD M2 NVME Hub USB-C, HDMI 4K 60Hz Pour Ayaneo Jsaux Dock Steam Deck Asus Rog Ally, Accessoires

Station D'Accueil Multi-Ports USB SSD M2 NVME Hub USB-C, HDMI 4K 60Hz Pour Ayaneo Jsaux Dock Steam Deck Asus Rog Ally, Accessoires

Livré en 14j dès $ 5

Kedai Teknologi OliLijin

Alxum-Station d'Accueil Pour Disque Dur SSD, USB C Vers Sata Hdd, 2.5 poules, 3.5 pouces, clone hors ligne s6

Alxum-Station d’Actueil Pour Disque Dur SSD, USB C Vers Sata Hdd, 2.5 poules, 3.5 pouces, klon hors ligne s6

325 Vendu (s) 5

Livré en 14j dès $ 5

Station d'Accueil à caj Rapide Pour Les Tourists, Adaptateur de Type C Airies S6 Pour Surface Pro 4, 5, 6, 7, 8, X, Répartiteur de Réplicateur

Station d’Accueil à caj Rapide Pour Les Tourists, Adaptateur de Type C Airies S6 Pour Surface Pro 4, 5, 6, 7, 8, X, Répartiteur de Réplicateur

10 Vendu (s) 4

Livré en 14j dès $ 5

Kedai Kedai Digital Tech Club 3C

8bitdo-manette de jeu bluetooth sans fil avec chargement, manette de jeu ultime tour nintendo switch, manette wap deck, s6, windows 10, 11

Annonce

8bitdo-manette de jeu bluetooth sans fil avec chargement, manette de jeu ultime tour nintendo switch, manette wap deck, s6, windows 10, 11

+ 600 Vendu (s) 4.9

– 5% en ditambah avec les pièces

Livré en 15 jours

Orico-Station D'Accueil Double Baie M.2 NVME SSD, 10Gbps USB 3.1 Type-C, Disque Dur Multi-Disce, Station d'Accueil Pour Copie et Clonage

Orico – Station d’Actueil double baie m.2 NVME SSD, 10Gbps USB 3.1 Type-C, Disque Dur Multi-Jisque, Station D’Accueil Pour Copie et Clonage

Livré en 14j dès $ 5

LECTEUR DE CARTE SD ET TF TOUR MACPLEPRO AIR, HUB USB C, BOîTIER SSD M.2 NVME, HUB S6, Répartiteur USB

LECTEUR DE CARTE SD ET TF TURUN.2 NVME, Hub S6, Répartiteur USB

9 Vendu (s) 5

– 1% en ditambah avec les pièces

Livré en 14j dès $ 5

Station D'Accueil USB 5 EN 1 Pour Surface Pro 5 Pro 4 Pro 3, Staties Airies S6 AVEC emplacement TF USB 3.0 HDMI 4K yang serasi

Station D’Accueil USB 5 EN 1 Pour Surface Pro 5 Pro 4 Pro 3, Staties Airies S6 AVEC emplacement TF USB 3.0 HDMI 4K yang serasi

3 Vendu (s) 1

Livré en 14j dès $ 5

BATTERIE 20V Pour Worx WX390/WX176/WX166.4/WXINO 2.1 WX800/WX678/WX550/WX532/WG894E WG629E/WG329E, 2000mah, 1500mah, Meilleur Prix

BATTERIE 20V Pour Worx WX390/WX176/WX166.4/wxino 2.1 WX800/WX678/WX550/WX532/WG894E WG629E/WG329E, 2000mah, 1500mah, Meilleur Prix

10 Vendu (s) 5

Rocoren-Station d’Ccueil Deck Steam, Airies USB C, HDMI yang serasi, 4K, 60Hz, RJ45, S6, Steamdeck, Nintendo Switch, Asus, Rog Ally, 6 EN 1

249 Vendu (s) 4.8

– 5% en ditambah avec les pièces

Livré en 15 jours

Kedai Rasmi Rocoren
Aller à la page aller
Classement des Mots Clés
Résultats tuangkan dek dek stim terbaik

Cherchez-Vous Une Bonne Affaire Best Steam Deck Dock Reddit ? Explorez une besar gamme des meilleurs deck wap terbaik dock reddit sur aliexpress tuangkan artikel trover le parfait tuangkan vous ! En plus des marques de qualité, vous bénéficierez de remises lors de vos achats de deck wap terbaik dock reddit durant nos super promotions. N’oubliez pas cette étape: filtrez les artikel ayant des avantages comme la livraison et le retour gratuits, et profitez au maksimum de votre expérience d’Achat en ligne !

Profitez des Dernières Offres terbaik Deck Steam Dock Reddit Sur Aliexpress

Avez-Vous Vu Quelque Memilih Perhatian Votre Attiré ? Vous Pouvez Maintenant Le Commander et Profiter de Bonnes Affaires Sur Aliexpress ! Il vous suffit de parcourir notre vaste sélection des meilleurs best wap deck dock reddit et de filtrer par meilleure correspondance ou par prix pour trover celui qui vous convient le mieux ! Vous pouvez également filtrer les artikel qui offrent une livraison gratuite, une livraison rapide ou un retour gratuit tour afiner votre recherche de best wap dock reddit reddit ! Besoin d’Ade Pour Trover Le Best Steam Deck Dock Reddit Le Plus Populaire ? Il vous suffit de trier par «commandes» et vous troverez les best wap deck dock reddit les plus vendus sur aliexpress ! C’est simple et cela ne prend que quelques kedua tuangkan trover ce que vous cherchez. Pour en Savoir Plus, Lisez Les Avis Authentiques Laissés Par Les Acheteurs Afin de Pouvoir Faire Votre Choix. Ces avis vous aideront à trover le meilleur deck wap terbaik dock reddit Dans une gamme besar, quel que soit votre belanjawan, qu’il s’agisse de marques de qualité ou d’Articles à prix abordable. Vous pouvez également consulter des offres et des promotions memberitahu Que le festival International du Shopping 11.11, notre promosi ulang tahun notre promosi d’été mencurahkan économiser un maksimum maksimum. Si vous êtes un nouvel utilisateur sur aliexpress, permettez-nous de vous confier un secret. Juste Avant de Passer VOTRE COMMANDE, Prenez Un Moment Pour Vérifier Les Coupon Disponibles, Ils Vous Feront économiser Encore Plus Sur Best Steam Deck Reddit. Qu’il s’agisse de kupon tuangkan les nouveaux utilisateurs ou de coupon vendeurs, vous pouvez trover de nombreuses réductions en parcourant medan aliexpress ou en jouanant à nos jeux amusia !