Permainan RTS terbaik di PC 2023 | Pcgamesn, permainan rts terbaik sepanjang masa, disenaraikan

Contents

Siri Europa merasakan seperti tiang-tiang di pusat katalog strategi besar paradoks. Meliputi tempoh dari 1444 hingga 1821, ia membolehkan pemain mengawal hampir mana -mana negara di dunia, dan kemudian meninggalkan mereka untuk mewujudkan sejarah. . Tidak ada perkara seperti kemenangan keras.

Permainan RTS terbaik di PC 2023

‘Terdapat beberapa permainan RTS yang hebat di luar sana, dari kegemaran klasik hingga permainan indie baru dan inovatif, dan kami telah mengumpulkan mereka semua di satu tempat.

Diterbitkan: 10 Jul, 2023

Apakah permainan RTS terbaik? Beberapa perkara yang memuaskan sebagai membina tentera yang besar dan hanya mencuci musuh anda seperti sungai di atas batu, menghapuskan kewujudan mereka dengan mudah sebagai satu klik.

Starcraft dan Age of Empires sebahagian besarnya menentukan genre dan merupakan beberapa permainan PC terbaik di luar sana, tetapi permainan indie seperti Northgard dan Driftland telah menunjukkan banyak suara lain yang boleh didengar. Kebangkitan Mobas telah mencabar adegan RTS dengan ketara sejak sedekad yang lalu, tetapi ini tidak menghentikan beberapa permainan yang layak daripada naik ke pangkat teratas untuk mendapatkan tempat mereka di Hall of Fame. Inilah kami mengambil permainan RTS terbaik di PC.

Permainan RTS terbaik di PC adalah:

Umur Empayar IV

. Walau bagaimanapun, entri terbaru dalam siri RTS yang legenda telah meletup ke Steam dan layak mendapat jeritan dengan haknya sendiri.

Age of Empires II kekal. Memperbaiki enjin yang dinaik taraf, grafik baru, dan pendekatan yang berbeza untuk reka bentuk tamadun, Age of Empires IV adalah permainan AOE moden untuk pemain strategi moden. Ia bahkan muncul rawatan sejarahnya kepada 11, dengan jam rakaman dokumentari kehidupan sebenar yang menerangkan konteks sejarah kempen, serta aspek khusus kehidupan zaman pertengahan.

Kempen juga cukup menyeronokkan, walaupun tidak jelas apa yang dibuat oleh masyarakat RTS dari multiplayer dan keseimbangan puak. Pastikan anda menyemak Umur Kajian IV kami, dan kami juga mempunyai banyak umur Panduan Tamadun Empires IV untuk diperiksa.

Permainan RTS Terbaik - GDI menyerang persaudaraan asas NOD dengan tentera yang penuh dengan tentera dan tangki di Command & Conquer: Remastered

Perintah & Conquer: Remastered

Sebagai latihan dalam menghidupkan semula salah satu permainan lama yang terbaik dan memberikan banyak kemas kini moden, Perintah & Penaklukan kami: Kajian semula Remastered mengatakan ia adalah versi remastered yang luar biasa. Ia merangkumi kempen asal untuk kedua -dua perintah & penaklukan dan perintah & penaklukan: amaran merah, misi pengembangan, dan juga tahap tersembunyi super rahsia. Tawaran ini sahaja mempunyai jam keseronokan, tetapi anda juga boleh mengambil tentera anda secara dalam talian untuk bertarung dalam pertengkaran terhadap rakan atau AI di banyak peta.

Struktur tentera asas adalah seperti yang anda ingat tetapi dengan kawalan yang lebih baik dan jukebox yang disesuaikan sepenuhnya yang menggunakan semua muzik dalam kedua -dua permainan. Perhatian khusus harus pergi ke cutscenes, rakaman asal mereka pernah hilang dari masa ke masa, tetapi melalui kerja detektif yang menimbulkan kesakitan, mereka kebanyakannya ditemui dan diperbaiki dengan standard moden. Jelas, pemaju adalah peminat permainan yang mempopularkan genre RTS, dan ini adalah penghormatan yang penuh kasih sayang.

Permainan RTTS Terbaik - Pangkalan di tengah -tengah Bulatan Artik di Northgard

Northgard

Permainan Viking yang inovatif ini tiba di pantai strategi kami pada pertengahan 2018 selepas berkhidmat di akses awal. Ia menduduki sudut genre yang tenang dengan cara yang sangat tegas dan sangat kompeten. Ditetapkan dalam dunia fiksyen, setiap pertandingan Northgard telah mengadakan perintah pendatang baru ke sebuah pulau yang anda perlukan untuk meneroka dan berkembang untuk membina kehidupan baru untuk rakyat anda.

Anda tidak membina bangunan dan unit merekrut – sebaliknya, anda mesti menetapkan populasi terhad anda kepada pelbagai ‘pekerjaan’ yang didayakan melalui bangunan. Permainan ini boleh menjadi agak tangan dalam banyak aspek, bahkan pertempuran berikutan model bimbingan vs. kawalan langsung. Anda tidak akan bersendirian di pulau itu sama ada, kerana orang lain juga akan mencari rumah baru untuk diri mereka sendiri. . .

Terdapat banyak laluan untuk kemenangan, dan setiap pulau yang dihasilkan secara prosedur mempunyai raksasa NPC yang misterius. Terdapat juga elemen survival: anda mesti mempunyai makanan dan bekalan yang cukup untuk melihat diri anda melalui fasa musim sejuk. Permainan ini mempunyai beberapa tambahan yang dibayar dalam bentuk puak baru, tetapi kebanyakan kemas kini utama-termasuk beberapa mod permainan baru-telah percuma.

Permainan RTS Terbaik - Beberapa puak yang berjuang di tengah -tengah padang pasir dalam abu keistimewaan: eskalasi

Ashes of the Singularity: Escalation

Walaupun tidak dapat dinafikan bahawa abu keunikan yang dilancarkan di tempat yang agak pelik, dengan kempen yang agak tidak bertulis dan apa yang dirasakan seperti kekurangan pilihan unit, ia matang dengan cara yang besar melalui kitaran panjang pembangunan dan pengoptimuman yang berterusan. Ia kini berdiri sebagai salah satu yang lebih unik mengambil RT berskala besar pada zaman moden.

Ashes of the Singularity mengambil mengangguk dari permainan gaya penghapusan total, syarikat wira dengan kenderaan ringan berasaskan skuadnya, dan nod sumber yang saling berkaitan yang berfungsi sama dalam banyak aspek ke wilayah dari Relic’s Seminal World War 2 RTS.

Ia menggunakan kuasa sokongan berasaskan struktur yang serupa dengan yang terdapat di Command & Conquer 3 sambil menyekat peningkatan pemain. Mengira Unit melalui Sumber Kuantiti yang terhad (yang anda juga boleh gunakan untuk mengaktifkan kuasa sokongan). DLC kempen telah bertambah baik dalam kualiti, dan sementara spesifikasi permainan menjadikannya sukar untuk dijalankan pada semua tetapi mesin yang lebih tinggi, Ashes adalah pesaing yang serius dalam ruang RTS berskala besar.

Permainan RTS Terbaik - Kerajaan zaman pertengahan yang tersebar di seluruh pulau yang terapung di ruang angkasa, hanya dihubungkan dengan jejak kaki yang tidak menentu di Driftland: The Revival Magic

Driftland: Kebangkitan Magic

Senang melihat wajah baru akhirnya membuatnya ke senarai ini – Driftland berada di akses awal selama beberapa tahun sebelum ia dikeluarkan pada April 2019. RT yang inovatif ini mengikuti acuan francais keagungan klasik, di mana kawalan tidak langsung adalah urutan hari. Anda adalah seorang ahli sihir yang dunia berada di salah satu daripada banyak kepingan dunia yang terapung, dan anda mesti mengembangkan pegangan anda dan mengembangkan ke yang lain dengan menghubungkannya bersama.

Ia bukan untuk semua orang, dan terdapat beberapa niggles kecil lain yang perlu dikerjakan dari masa ke masa, tetapi kesediaan Driftland untuk berani dan percubaan melakukan keadilan, dan sesiapa yang mencari permainan RTS fantasi baru tidak perlu melihat apa -apa selanjutnya.

Permainan RTS Terbaik - Turret mempertahankan terhadap kenderaan yang akan datang di Homeworld: Gurun Kharak

Homeworld: Gurun Kharak

Pengambilan baru pada mekanik siri klasik dan prequel ke homeworld asal, padang pasir Kharak cantik, menghantui, kuat, dan sengit. Walaupun kami pada mulanya ragu -ragu bagaimana “enam darjah kebebasan” RTS akan keluar di atas kapal terbang rata, Blackbird Interactive telah membungkus padang pasir Kharak dengan nuansa dan hati.

Salah satu kempen solo RTS terbaik dalam sejarah, ditambah dengan permainan yang menyembunyikan kehalusan yang mengejutkan, Homeworld: Gurun Kharak telah diabaikan oleh masyarakat RTS yang lebih besar. Hari -hari ini, ia boleh didapati sebagai sebahagian daripada bundle dengan Homeworld Remastered, yang juga mungkin bernilai diperiksa jika anda menyukai permainan klasik yang asal.

Permainan RTS Terbaik: Tamadun yang berkembang di Age of Empires 2

Umur Empires II: Edisi Definitif

Umur Asal Empires II sudah pasti titik yang tinggi dalam sejarah permainan RTS. Gabungan unit dan penyelidikan teknologi menggabungkan untuk mencipta salah satu permainan RTS yang paling dimainkan. Edisi muktamad pada pembuatan semula, mengemas kini bukan hanya seni tetapi juga unit AI, belum lagi ia mempunyai kempen baru dan tamadun segar.

Umur Empires II: Edisi Definitif mempunyai gabungan pertempuran, pembangunan civ, pembinaan, dan pengumpulan sumber yang mewah, yang bermaksud anda sentiasa sibuk mengklik sesuatu. Pertempuran lebih maju daripada dua pihak yang menggodam satu sama lain sehingga satu atau dua pahlawan bertuah muncul tanpa cedera. Terdapat kubu -kubu untuk menavigasi, mengepung taktik untuk digunakan, dan segala macam isu yang boleh menyebabkan serangan anda runtuh.

Sekiranya anda mencari lebih banyak kebaikan AoE, anda boleh membaca Umur Empires III: Ulasan Edisi Definitif Jika anda mempunyai kenangan indah tentang permainan itu, dan kami juga mempunyai panduan khusus untuk beberapa permainan lain seperti Age of Empires juga jika anda mahukan sesuatu yang serupa.

Permainan RTS Terbaik - Mechs and Tanks sedang berperang di Lembah Desert di Komander Tertinggi

Komander tertinggi

Ditetapkan semasa Perang Infinite, Komander tertinggi telah anda cuba untuk bertengkar keamanan dari kekacauan yang telah diketahui oleh Galaxy. Anda perlu menggunakan setiap sel otak terakhir untuk keluar di atas menentang AI dan senjata yang dahsyat yang mereka gunakan.

Syukurlah, mereka bukan satu -satunya yang mampu mengeluarkan senjata besar. Terdapat pokok teknologi yang besar untuk anda membajak sepanjang kempen. Namun, kemuncaknya adalah cawangan unit eksperimen, yang merangkumi segala-galanya dari pejalan kaki seperti ketam gergasi dan pangkalan pertama mudah alih untuk muatan nuklear yang mampu memusnahkan pangkalan musuh utama dengan serta-merta. Komander Supreme juga mempunyai salah satu sistem peta yang paling sejuk di sekitar, dengan keupayaan untuk mengezum dan dengan lancar supaya anda sentiasa boleh merancang langkah seterusnya. Beberapa permainan RTS membuat peperangan sci-fi kelihatan dan merasa hebat sebagai komander tertinggi, dan lebih sedekad kemudian, ia masih menjadi penanda aras dalam hal itu.

Permainan RTS Terbaik - Zerg seperti Xenomorph menyerang bangsa asing yang dikenali sebagai Protoss, di Starcraft 2

Starcraft 2

Starcraft 2 adalah titan genre RTS. Satu begitu monolitik yang banyak pemain baru takut walaupun mengambil permainan kerana mereka mungkin akan terkoyak dalam talian sebelum memikirkan kawalan kamera. Pilihan penyelidikan dan pembangunan yang berterusan akan menghancurkan yang paling tidak ragu -ragu di kalangan anda, tetapi ada kebebasan pilihan yang tidak terhingga sama ada anda bermain sebagai Zerg atau Protoss. Sebagai pemain baru, anda akan sentiasa menimbang sama ada untuk melabur dalam peningkatan kekal, penggemar jangka pendek ke unit paling kuat anda, atau unit baru seperti anjing robot gergasi-yang tidak mahu mereka?

Tetapi ia adalah berbilang pemain di mana kehebatan Blizzard yang menyeimbangkan bersinar, satu prestasi yang dicerminkan dalam warisan eSports yang mengagumkan permainan. Memenangi adalah perjuangan yang berterusan dan tidak kenal lelah untuk mencuba dan mengalahkan lawan anda, meninjau kemudahan mereka dan cuba menentangnya. Ringkasnya: Starcraft 2 Adakah segala -galanya Permainan RTS harus dilakukan tetapi dengan tahap menggilap yang masih sukar untuk dipadankan hampir satu dekad kemudian.

Permainan RTS Terbaik - Dua puak yang berjuang melawan satu sama lain di padang pasir di Dune: Spice Wars

Dune: Perang Spice

Masih hari -hari awal untuk Dune: Spice Wars, dengan ia masih berada di akses awal, tetapi hibrid RTS dan 4X ini menangkap intipati apa yang menjadikan Dune Frank Herbert begitu menarik. Sebagai salah satu daripada beberapa puak, tugas anda adalah untuk mempengaruhi dan memanipulasi orang lain untuk bertarung satu sama lain sambil mengosongkan semua rempah untuk diri sendiri. Terokai planet padang pasir Arrakis untuk mencari kampung dengan sumber yang berharga, dan menjalin pakatan sementara terhadap musuh -musuh yang biasa, semuanya sambil mengelakkan perhatian sandworms yang mematikan. Shiro Games mempunyai peta jalan dengan kemas kini masa depan untuk tahun depan, tetapi masih banyak yang dapat ditemui dalam permainan RTS yang besar ini.

Permainan RTS Terbaik - Seluruh tentera lelaki dalam pertempuran untuk Middle -Earth 2, termasuk beberapa pahlawan legenda seperti Aragon dan Gandalf, berdiri dekat dengan monumen. Di sana

Lord of the Rings: Pertempuran untuk Middle-earth

Kami telah banyak memikirkan permainan ini baru -baru ini. Bukan sahaja permainan RTS yang baik, tetapi ia juga merupakan salah satu permainan Lord of the Rings yang terbaik sehingga kini. Tidak semestinya dari segi cerita teras buku tetapi secara amnya bagaimana pemaju di EA Los Angeles (yang akan terus membuat beberapa Perintah & Tange Games) berjaya menterjemahkan rasa bahan sumber asal.

Walaupun Renata memihak kepada tajuk kedua – yang dikeluarkan pada tahun 2006 – banyak pembaca telah memberi komen kepada kami kerana mereka lebih suka permainan pertama dari tahun 2004. Secara kritis mereka menerima kira -kira skor yang sama. Satu -satunya kaveat dengan penyenaraian ini adalah sangat sukar untuk mencari salinan sama ada permainan untuk dijual. EA kehilangan lesen pada tahun 2010, jadi anda terjebak dengan cuba mencari cakera terpakai atau … ‘lain’ bermakna. Bermain dalam talian terbaik dilakukan melalui perkhidmatan seperti gameranger, atau t3aOnline.Laman Web Bersih, Memelihara Mod Permainan Solo dan Multiplayer. Jika anda suka bermain klasik ini pada hari ini dan umur, anda memerlukan cakera asal, yang boleh menjadi sukar untuk sumber, tetapi sebaik sahaja anda melakukannya, anda boleh memasang mod untuk bermain pertempuran untuk Middle-Earth ditingkatkan dalam HD.

Itu semua permainan RTS terbaik di luar sana, tetapi jika anda sedang mencari pilihan permainan strategi terbaik yang lebih luas, maka kami mendapat senarai berasingan untuk itu, serta senarai untuk kedua-dua permainan strategi besar dan permainan strategi giliran di mana anda boleh bersembunyi di sebalik keselamatan kadar yang lebih santai. Sekiranya ia adalah aspek ketenteraan yang anda suka dalam kebanyakan permainan ini, maka senarai permainan Perang Terbaik kami juga akan dibaca.

Senarai Asal oleh Jason Coles, dengan sumbangan lanjut dari Dave Irwin, Alex Connelly, dan Joe Robinson.

Dave Irwin Dave adalah sebahagian daripada jiwa gelap atau pemburu raksasa, dan jika dia tidak bermain permainan pertempuran seperti Street Fighter 6, anda akan mendapati dia mengambil musuh dengan haiwan kesayangannya di Diablo 4, meneroka ruang di Starfield dan Dunia Fantasi Gerbang Baldur 3.

10 permainan RTS terbaik sepanjang masa, disenaraikan

Yang mana Permainan strategi masa nyata terbaik sepanjang masa? Tanya bahawa dalam bulatan yang betul dan anda akan mencetuskan perdebatan letupan yang boleh diteruskan selama beberapa hari. Genre RTS mungkin menjadi niche kecil dalam ekosistem permainan keseluruhan hari ini, tetapi tidak banyak komuniti yang lebih bersemangat. Ia juga lebih berpecah daripada kumpulan rintangan anti-Rom di Kehidupan Brian – dan itu mengatakan sesuatu. Split besar menunjukkan dirinya terutamanya dalam dua soalan. Pertama, sekiranya micromanagement atau macromanagement ditekankan? Kedua, sejauh mana secara mekanikal dapat permainan? Bagi sesetengah pemain, genre RTS adalah yang terbaik apabila anda boleh menghabiskan satu jam dengan tenang membina tentera dalam pertempuran AI dan kemudian menghapuskan musuh dengan satu langkah serangan. Walau bagaimanapun, bagi yang lain, ini adalah pertempuran yang membosankan dan pantas terhadap lawan manusia, di mana kelajuan dan ketepatan adalah sama pentingnya dengan pemahaman taktikal, adalah intipati RTS mereka. Selalunya sukar untuk mendamaikan idea -idea ini. Aspek penting dalam permainan RTS yang benar -benar hebat adalah mencari tempat untuk kedua -dua kumpulan.

Barisan ini akan mengambil kira perkara itu, serta pengaruh kebudayaan permainan dan konsensus umum dalam masyarakat. Terdapat satu peraturan: setiap siri akan diwakili hanya sekali, untuk memberikan perwakilan yang lebih luas tentang kepelbagaian genre ini. Baiklah: Kumpulkan peta anda, ketik ke dalam rizab mineral dan bersiaplah untuk sepuluh permainan strategi masa nyata terbaik sepanjang masa.

Gelombang populariti Viking yang masih hidup dalam budaya pop hari ini telah menghasilkan banyak permainan-termasuk wakil moden genre RTS. Northgard terasa seperti campuran permainan strategi masa nyata dan tajuk 4x, dan kadarnya pasti lebih perlahan daripada wakil-wakil genre emas dari tahun 2000-an-lebih banyak lagi Peneroka daripada Umur empayar dan melaksanakan prinsip ini dengan baik. Anda perlahan -lahan akan tersebar di sebuah pulau yang pelik, menghadapi bahaya dan cabaran yang tidak diketahui, dan harus memastikan penduduk anda bertahan pada musim sejuk yang keras di rantau ini. Ini lebih lanjut mengenai pengurusan sumber daripada jari cepat: anda perlu menyimpan rantai pengeluaran utuh, memenuhi keperluan, dan membina rizab untuk masa -masa sukar. Permainan ini tidak kekurangan pertempuran, tetapi mereka bukan elemen kompetitif utama. Sama seperti dalam permainan papan, terdapat keadaan kemenangan yang berbeza yang anda dan pesaing anda dapat berusaha ke arah – dan kebanyakan anda pastinya sudah berpengalaman bagaimana memanaskan malam permainan. Itu betul -betul apa Northgard IS: permainan papan strategi masa nyata yang sangat berjaya dengan viking kartun yang dicintai dalam peranan utama.

Dosa Empayar Suria: Pemberontakan

Dosa Empayar Suria: Pemberontakan adalah satu lagi campuran RTS dan 4X yang meletakkan anda dalam Perang Bintang antara tiga spesies yang berbeza. Anda meneroka, melawan dan membina dalam masa nyata, tetapi skala besar lokasi di Dosa empayar solar menjadikannya terasa seperti Stellaris: Dalam setiap misi pertempuran dan kempen berbilang pemain, sistem suria keseluruhan adalah taman permainan anda – asteroid menyediakan sumber, limbungan, makmal dan stesen pertempuran menyusun orbit planet, dan di antara, kapal perdagangan dan armada perang raksasa terbang ke belakang dan sebagainya. Skala semata -mata tajuk itu mengagumkan dan membuat beberapa saat ketika anda hanya ingin duduk dan menikmati cermin mata. Sama ada pertempuran armada dengan laser, peluru berpandu dan skuadron pejuang yang terbang, atau pengeboman nuklear planet dari orbit, skala dan tontonan hanya masuk Dosa Empayar Suria: Pemberontakan. Secara mekanikal, tajuk juga kuat: MacroManagement di beberapa planet adalah menyeronokkan, dan penciptaan kubu orbit dan pembinaan stesen pertempuran monumental adalah keseronokan murni untuk setiap peminat sci-fi. Micromanagement tidak diabaikan, walaupun: kapal perang anda mendapat pengalaman dari masa ke masa, yang membuka kebolehan tambahan dan membolehkan anda mengkhususkan mereka dalam peranan tertentu, dan mereka bahkan mendapat keperibadian berkat karangan terima kasih kepada ciri penamaan. Sekuel kini sedang dalam perjalanan, tetapi sokongan pemaju dan keserasian mod tinggi permainan – pastikan anda mencuba mod penukaran yang cemerlang untuk Star Trek dan Star Wars -telah memastikan bahawa ia masih ada ruang yang baik untuk memakan ruang yang baik.

Perintah & Conquer: Makluman Merah

The Perintah & Conquer siri sepatutnya mendapat tempat di Olympus RTS, dan Amaran merah telah banyak menyumbang kepada itu. Kisah kempen biasanya liar untuk siri ini: Albert Einstein menggunakan perjalanan masa untuk mencegah kebangkitan Hitler dan oleh itu Perang Dunia II, tetapi ini mempunyai kesan sampingan yang tidak diingini – Kesatuan Soviet yang kuat, tidak pernah lemah oleh perang, mencapai kuasa di Eropah sebaliknya. Pemain dibenarkan memilih kedua -dua belah pihak – pada pelancaran, satu cakera dibekalkan untuk setiap kempen. . Remaster baru-baru ini membawa siri ini kembali ke perhatian, dan lebih banyak spin-off seperti Amaran Merah 2 masih boleh dimainkan, walaupun beberapa penyertaan ke dalam siri ini telah berumur lebih baik daripada yang lain. telah juga memberi inspirasi kepada banyak klon, jadi estetika siri telah mempengaruhi seluruh generasi pemain RTS.

The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth 2

Bagi mereka yang ingin mencipta pertempuran dari filem epik, adalah alat yang sempurna. Dari reka bentuk unit ke muzik, permainan ini sesuai dengan lancar ke dalam Tuan cincin Mythos dan terasa seperti lanjutan interaktif filem – sama ada dalam kempen atau dalam pertempuran berbilang pemain. , Pertempuran untuk Middle-Earth 2 hanya permainan RTS yang sangat kompeten yang bahkan berjaya mencari ruang untuk berinovasi. Contohnya, ia mengambil inspirasi dari dan membawa wira dengan kebolehan dan sihir ke dalam permainan, yang pemain dapat menyesuaikan secara individu. Pembentukan Pasukan sangat penting dan caj berkuda mengetuk pasukan kaki dari kaki mereka dengan kesan bahawa tiada permainan RTS dapat meniru hingga ke hari ini. .

Saga ruang menceritakan kisah dalam gaya Battlestar Galactica . Terpulang kepada anda untuk menjaga kapal -kapal ini dan memastikan kelangsungan hidup mereka sehingga rumah baru dijumpai. . Selain menjadi ruang yang hebat, Homeworld Adakah kerja yang inovatif: Ini adalah permainan RTS pertama yang pernah membuka dimensi ketiga ruang kepada pemain-kapal boleh menduduki orbit yang berbeza dan mata strategik mengambil bentuk yang sama sekali berbeza daripada pada permukaan bermain dua dimensi. Homeworld dimainkan hari ini sebagai versi remastered yang kompeten dan telah menerima sekuel yang kuat dengan Dune getaran dalam Gurun Kharak .

Subuh Perang 2 dan abangnya Syarikat pahlawan dari hiburan relik mengikuti falsafah yang berbeza daripada kebanyakan tajuk dalam senarai ini: Bangunan asas dan perlombongan sumber aktif secara praktikal dibekalkan dengan. Sebaliknya, tumpuannya adalah untuk mengawal kumpulan pasukan dan watak pahlawan yang lebih kecil yang boleh ditingkatkan dengan alat dan unit khas. Sistem perlindungan luas permainan, bersama -sama dengan peningkatan ini, menyediakan kedalaman taktikal. Kisah dan reka bentuk dapat dikenali sebagai Warhammer 40,000 Melalui dan melalui, dengan Marin Angkasa, Orks dan Xenos lain yang menyembelih antara satu sama lain dalam pertempuran yang kejam dan tidak berguna. mempunyai adegan esport yang kompetitif untuk beberapa waktu dan juga disiplin di Sukan Siber Dunia, dengan pertempuran berbilang pemain sebagai tanpa belas kasihan sebagai kegelapan suram dari milenium ke -41. Permainan ini juga mempunyai mod gerombolan yang inovatif untuk ditawarkan, di mana pemain dapat bekerjasama dengan watak wira mereka untuk melawan gelombang musuh.

Komander tertinggi: Perikatan palsu

Tiada permainan RTS lebih baik untuk merendam pengguna dalam peranan komander tertinggi daripada Komander tertinggi . Ini disebabkan terutamanya oleh perspektif: dalam kebanyakan permainan RTS, anda boleh membiarkan kamera mengambil jarak jauh dari tindakan, tetapi di Komander tertinggi , . Tajuknya juga menawarkan pilihan untuk memindahkan peta mini ke skrin kedua-ketika meja anda sendiri berubah menjadi pusat perancangan strategik seperti dalam permainan lain. Komander tertinggi . Ini semua tentang mengoptimumkan strategi dan pengeluaran seseorang dan memenangi pertempuran material dengan membuang gelombang selepas gelombang di depan – atau tiga bidang sekaligus, jika itu membentangkan dirinya. . Malangnya, belum berumur dengan baik. . .

Warcraft 3: Pemerintahan Kekacauan

Sebagai pengganti yang sangat popular Warcraft 2, Pemerintahan kekacauan mempunyai kasut besar untuk mengisi – dan menguasai tugas ini dengan warna terbang. Kempen permainan di sekitar Arthas, Thrall dan Tyrande adalah revolusioner dan unsur -unsur RPG bersepadu seperti watak wira, tahap up dan peralatan mengubah genre selama -lamanya. Editor yang disertakan bukan sahaja dapat meludahkan peta multiplayer yang menarik, tetapi membuat minigames yang menyeronokkan dan kompleks. Keseluruhan genre MOBA serta banyak permainan pertahanan menara klasik telah disempurnakan Sebelum berdiri di kaki mereka sendiri. Tajuk ini juga mempunyai tradisi yang panjang dan berjaya sebagai disiplin eSports yang berterusan hingga ke hari ini. Warcraft 3 Menonjol untuk memberi tumpuan kepada micromanagement, dengan pertempuran dapat beberapa minit sebelum satu unit jatuh, dan komponen ekonomi yang diminimumkan – namun pembinaan klasik pangkalan dan pekerja mengumpul sumber masih ada di sini. Pembebasan versi malangnya bencana, tetapi juga dalam bentuk asalnya, Warcraft 3 masih merupakan tajuk yang sangat menyeronokkan dengan komuniti aktif hari ini.

Pembebasan adalah lompatan kuantum teknikal untuk genre RTS: untuk pertama kalinya, model 3D bergerak melintasi peta 3D dan menegak penting. Bukan sahaja projektil harus dipecat ke atas struktur atau bukit, balistik mereka harus diambil kira sehingga mereka sebenarnya memukul sasaran mereka. Unit boleh dikawal secara individu atau dalam kumpulan, dan terdapat arahan yang berbeza, seperti serangan dan rondaan. Ketua Pemaju Chris Taylor kemudiannya bertanggungjawab Komander tertinggi , di mana dia terus mengembangkan idea perspektif Jumlah penghapusan . Komander tertinggi Dan yang lebih baru Penghapusan planet ia telah menerima pengganti rohani, tetapi Jumlah penghapusan tidak menjadi asas kepada siri popular walaupun sangat penting. Hari ini, wargaming memiliki hak untuk jenama – setakat ini, tidak ada yang berlaku. Walau bagaimanapun, klasik masih boleh didapati hari ini sebagai muat turun digital, jadi ia lebih baik daripada beberapa persaingannya.

Seperti Subuh Perang 2 , Syarikat pahlawan , Ditetapkan dalam Perang Dunia II, pergi tanpa komponen ekonomi yang aktif dan pembinaan pangkalan kompleks. Sebaliknya, kumpulan kecil unit dan kenderaan mesti dikawal untuk menangkap dan memegang nod pada peta, yang seterusnya menjana pendapatan. Pasukan ini mendapat tahap veteran dari masa ke masa, yang memberi mereka kebolehan atau statistik tambahan. . . Syarikat Heroes 2, khususnya, . Yang baru diumumkan Syarikat Heroes 3 akan menundukkan kempen siri ke perubahan dan membuat pemisahan antara peta strategi berasaskan giliran dan pertempuran masa nyata yang biasa, menggunakan Jumlah perang .

Dengan Umur Empayar IV , Kemasukan moden dalam siri lama dikeluarkan pada tahun 2021, tetapi Umur Empires II dalamnya . Permainan ini, yang nampaknya raksasa selepas ekspansi yang tidak terkira banyaknya, menawarkan banyak kempen dan masih mempunyai komuniti multiplayer dan eSports yang aktif, yang telah mengalami zaman kegemilangan lewat, terutama pada tahun lalu. , Umur Empires II: Edisi Definitif . . Jika itu masih terlalu sibuk dan anda hanya mahu mengalahkan AI, anda masih boleh melakukannya – sebenarnya, anda juga boleh mengaktifkan cheat klasik seperti kereta kobra biru dan putih yang menghancurkan tentera tetapan zaman pertengahan dengan senapang mesin.

Sukar untuk menyatakan kesannya telah ada di dunia permainan dan eSports hari ini: genre MOBA mengesan asal -usulnya ke permainan tersuai di ruang angkasa yang kemudiannya ditapis Warcraft 3 . Semua orang dan ibu mereka telah mendengar istilah Zerg Rush, dan pelbagai wakil berkedut seperti pengasas bersama Justin Kan telah menekankan selama bertahun-tahun Starcraft 2 . Sekiranya anda memikirkan Starcraft , Anda mungkin mempunyai imej dalam fikiran anda tentang arena, pantai, atau hangar pesawat yang dipenuhi penonton di Korea Selatan yang menganjurkan pertandingan eSports televisyen. Sekiranya anda kerap menonton siaran eSports hari ini, tuangkan satu untuk Starcraft , Bapa esport moden. Kempen Starcraft: Perang Brood masih dianggap sebagai salah satu cerita RTS terbaik – watak -watak di sekitar Kerrigan, Raynor, Mengsk dan Dugalle adalah kompleks, dan kelainan dan perubahan cerita sangat menarik. Dari segi keseimbangan multiplayer antara tiga puak Terran, Zerg dan Protoss, tiada permainan RTS boleh memegang lilin . Ini adalah gabungan keperluan strategik dan mekanikal yang membuat Starcraft Permainan yang paling kompetitif dalam banyak mata-komponen masa nyata dalam nama genre, perhatian terhad pemain, menjadi sumber yang paling penting dalam . Sudah tentu, ini boleh menjadikan perlawanan berbilang pemain sangat mengecewakan, kerana anda perlu melawan diri anda sebanyak menentang lawan anda. Untuk pengalaman yang lebih santai, kempen inovatif dan mod pengganti bersama Starcraft 2 boleh disyorkan dengan mudah – yang terakhir juga boleh dimainkan secara percuma pada masa kini juga. Perang Brood Versi Remastered juga menjadikan klasik sedikit lebih mudah diakses oleh khalayak moden. Ditulis oleh Marco Wutz bagi pihak GLHF.

Best Western RPGS-Permainan Peranan Top 10 yang pernah dibuat, disenaraikan

Lihat 10 item

50 permainan strategi terbaik untuk dimainkan di PC pada tahun 2023

Karya seni dari ke dalam pelanggaran dan kepala asing yang besar dari xcom 2

Permainan Strategi adalah genre yang sangat besar dalam permainan PC, dengan permainan masa nyata, giliran, 4x dan taktik semua terbang bendera yang sama untuk memangkas tuntutan mereka sebagai permainan strategi terbaik yang benar. Senarai permainan strategi terbaik kami di PC merangkumi banyak. Kami ingin melihat pandangan luas di sini di RPS, dan setiap permainan yang disenaraikan di bawah adalah sesuatu yang kami percaya bahawa anda boleh suka dan bermain hari ini. Anda akan menemui klasik berusia 30 tahun yang terletak di atas kegemaran baru-baru ini di sini, jadi sama ada anda ke genre atau ingin menggali jauh untuk beberapa permata tersembunyi, kami telah mendapat anda dilindungi. Berikut adalah 50 permainan strategi terbaik kami untuk 2023.

Permainan strategi terbaik

Dalam senarai kami, kami telah memberi tumpuan terutamanya kepada permainan strategi mengenai pasukan yang memerintah beberapa jenis, jadi jika ia penyelesaian atau permainan koloni sim anda selepas itu, maka baca senarai permainan pengurusan terbaik kami. Beberapa permainan strategi di sini melibatkan sedikit bangunan, tetapi tidak ada pengurusan bola sepak atau persimpangan spageti. Dan jika kegemaran anda tidak membuat potongan, sila tahu nombor 51. Sekiranya tidak ada yang lain, ia memberi anda alasan yang baik untuk memberitahu kami tentang perkara di bawah. Anda juga boleh menyemak permainan strategi kegemaran pembaca kami sepanjang masa.

Manusia - Sebuah bandar pulau dengan menara Eiffel, pencakar langit, dan ciri -ciri moden lain di seluruh daerahnya

Kedudukan sebelumnya: 47 (-3)
Pemaju: Studio Amplitud
Tarikh Siaran: 2021
Di mana saya boleh membelinya? Steam, kedai permainan epik

Sebaik sahaja amplitud mengumumkan permainan 4x bersejarah mereka yang besar, tidak dapat dielakkan bahawa perbandingan akan ditarik ke siri tamadun. Tetapi umat manusia lebih daripada sekadar riff pada francais strategi klasik Sid Meier. Ya, terdapat beberapa usia teknologi yang berbeza untuk dimainkan, tetapi aspek yang paling menggembirakan manusia adalah bagaimana anda dapat menggagalkan budaya yang berbeza bersama -sama untuk mengumpulkan semua jenis faedah dan kesan yang berbeza. Di skrin, itu bermakna mempunyai pagodas Jepun yang bersarang sehingga piramid Maya dan rumah opera Itali. Secara keseluruhannya, terdapat satu juta peradaban yang berpotensi dibina di manusia, dan ia benar -benar mendebarkan.

Kadang -kadang, ia lebih banyak permainan teka -teki daripada 4x, memberikan rasa yang berbeza untuk tamadun. Dengan begitu banyak kombinasi yang berbeza untuk menyaring dan mengambil kira, ia boleh menjadi sedikit menggembirakan dalam playthroughs awal, tetapi cara anda boleh mentakrifkan semula rancangan permainan anda dengan cepat, berputar dynamos membuat wang ke dalam powerhouse diplomatik dan gergasi penyelidikan juga juga Masterstroke terbesar manusia. Sekiranya anda bosan dengan Civ, ini adalah alternatif kelas berat yang sangat layak.

. Syarikat pahlawan

Tangkapan tangkapan peperangan tangki dalam syarikat pahlawan

Kedudukan sebelumnya: 48 (-1)
Pemaju: Hiburan Relik
Tarikh Siaran: 2006
Di mana saya boleh membelinya? Steam, rendah hati

Syarikat Heroes Membuat Perang Dunia II Tampak seperti wilayah baru. Ia berjaya menikahi kemanusiaan kumpulan saudara dengan ramuan rts. . Itu sebahagiannya disebabkan oleh gambaran terperinci bahawa enjin Essence memungkinkan, tetapi ia juga turun ke misi yang berhati -hati.

Adakah permainan RTS mengendalikan kedua -dua Tenang dan Ribut serta Syarikat Heroes? Walaupun pertempuran bermula, biasanya terdapat lada tembakan ke arah penutup sebelum kecederaan berlaku, dan relik memastikan bahawa anda mempunyai masa untuk bertindak balas sebagai keadaan berkembang. Walaupun tentera itu hanya piksel di skrin, jangan terkejut jika anda mendapati diri anda membuat pilihan taktikal yang memastikan kelangsungan hidup mereka dan bukannya laluan paling cepat untuk berjaya. Kemasukan terbaru dalam siri ini, Syarikat Heroes 3 juga patut dilihat, tetapi bagi kami, yang asal masih hanya kira -kira pip ke jawatan itu. Hanya.

48. Dune II Legacy

Kedudukan sebelumnya: 47 (-1)
Pemaju: Westwood Studios / Open Sumber
Tarikh Siaran: 1992/2003
Di mana saya boleh membelinya? Ianya percuma

FRANK HERBERT-MENAWARKAN DUNE 2 1992 adalah datuk nenek yang hebat dalam permainan strategi masa nyata seperti yang kita tahu sekarang, tetapi pengalaman bermain yang menyenangkan hari ini. Di sinilah Legacy Dune 2 masuk, projek sumber terbuka yang mengulangi Westwood Studio’s Dune 2 menjadi rangka kerja baru, memberikannya antara muka yang lebih moden dan kepekaan grafik.

Dunia sudah tentu bergerak sejak rumah Atreides, Harkonen dan Ordos mula-mula berperang untuk mengawal rempah-rempah Arrakis, tetapi kombinasi dengan mudah, kenderaan yang sangat baik, reka bentuk makhluk dan merawat yang licik seperti orang-orang seperti orang yang sangat jarang. mencuri bangunan musuh meminjamkan daya tarikan yang tidak menyenangkan. Untuk pengalaman dune yang lebih moden, Dune: Spice Wars kini membentuk sangat baik dalam akses awal.

47. Defcon

44 (-3)
Pemaju: Perisian introversi
Tarikh Siaran:
? Introversi, stim, gog.

Defcon adalah permainan strategi yang paling mungkin membuat anda bangun dalam peluh sejuk. Ini adalah simulasi abstrak perang nuklear, di mana ketegangan meningkat bersama dengan tahap defcon, dan tawaran panik membawa kepada pengkhianatan pahit. Ini adalah permainan di mana orang dikurangkan menjadi nombor (dan abu). Skor diukur di megadeaths yang ditimbulkan dan, dalam keadaan lalai, menyebabkan megadeath di wilayah lawan bernilai dua mata sementara kehilangan sejuta rakyat di wilayah anda sendiri hanya kehilangan satu mata. Nilai kehidupan.

. Permainan strategi terdekat datang dengan seram.

46. Warhammer 40k: Gate Chaos – Daemonhunters

Ksatria kelabu berjuang melawan raksasa bos seperti orc hijau besar di Warhammer 40k: Chaos Gate - Daemonhunters

Kedudukan sebelumnya: 50 (+4)
Pemaju: Permainan kompleks
Tarikh Siaran:
Di mana saya boleh membelinya? Steam, kedai permainan epik

. Anda bermain sebagai pasukan kesatria kelabu yang gemuk dalam permainan taktik yang kacau ini, bekerja untuk menghilangkan galaksi mekar yang dahsyat, yang perlahan -lahan disebarkan di bintang -bintang oleh ejen -ejen tuhan kegemaran setiap orang Nurgle. Walaupun penutup masih memainkan peranan penting di sini, kesatria ini bermain terbaik apabila anda menghirup pelengkapnya dengan lebih dekat dan peribadi terima kasih kepada sistem penargetan ketepatannya, menjadikannya sejauh yang anda dapat dari manusia licin Xcom. Bloom sentiasa membuang keadaan pertempuran baru ke dalam campuran, juga, dengan musuh -musuh yang bermutasi dan mengembangkan ciri -ciri tambahan dan penggemar setiap beberapa giliran. Sekiranya pelbagai adalah rempah hidup, ini pasti akan menjadikan mata anda air.

Ia tidak melepaskan antara misi, sama ada. . Ia juga baru sahaja menerima pengembangan kewajipan yang cemerlang, yang menambah anak mech gergasi ke pesta anda dan banyak lagi selain. Secara keseluruhannya, Chaos Gate – Daemonhunters adalah campuran mendebarkan, dan yang paling penting, pokes cukup menyeronokkan dengan tradisi sendiri untuk menjadikannya mudah didekati oleh kepala bukan Warhammer juga.

45. Matahari tengah malam Marvel

Spider-Man, The Hunter dan Blade Strike Pose di New York di Marvel

Kedudukan sebelumnya: Kemasukan baru (-)
Pemaju:
Tarikh Siaran: 2022
Di mana saya boleh membelinya?

Salah satu permainan superhero terbaik yang mungkin akan anda mainkan, Marvel’s Midnight Suns adalah keseronokan, keseronokan pantas,. Dibuat oleh minda yang sama di belakang Xcom dan Xcom 2, Midnight Suns membawa watak-watak wira keluar dari penutup dan meletakkan mereka di depan dan pusat, sistem pertempuran berasaskan kad dan arena tempur interaktif yang menawarkan banyak peluang taktikal untuk momen kuasa buku komik yang betul. Ia juga mempunyai elemen RPG yang besar untuk digali di antara misi, memberikan anda tingkap ke dalam apa yang mendorong para wira -wira ini, dan isu -isu lain yang mereka hadapi, ketika cerita itu berlangsung. Walaupun MCU pada umum.

Tetapi ia adalah pertempuran kad yang benar -benar membuat Suns tengah malam menyanyi, dan secara beransur -ansur mengasah dek wira individu anda ke dalam mesin penghancur muktamad yang memenuhi semua sinapsis yang sama di otak anda sebagai memberikan skuad Xcom anda beban yang sempurna. Secara penting, setiap wira telah direka untuk membuat anda berasa sejuk dan kuat, dengan gerakan dan spesial yang dicari dengan cemerlang. Rasanya Biffing Hydra Drone ke dalam kren dan mengasyikkan Hellpits, seperti yang perlu dilakukan ketika anda bermain sebagai sekumpulan wira -wira yang kuat. Itu tidak bermaksud tengah malam Suns adalah pushover, walaupun. Jauh dari situ, kerana gelombang kedudukan musuh yang membengkak dapat membuktikan. ? Ini akan membuatkan anda ingin mengepam penumbuk anda sendiri terus ke udara.

44. Jumlah Perang: Shogun 2

Tangkapan skrin seorang pahlawan menunggang kuda dalam perang total: Shogun 2

Kedudukan sebelumnya: 46 (+2)
Pemaju: Perhimpunan Kreatif
Tarikh Siaran: 2011
Di mana saya boleh membelinya?

Hujah-hujah yang mana medan perang bersejarah Kreatif Sims adalah yang terbaik adalah tradisi yang dihormati masa di kalangan permainan strategi yang obsesif, dan anda mungkin akan mendapati banyak perbincangan itu cenderung untuk disimpulkan dengan Perang Jumlah 2011: Shogun 2. Dalam perbincangan kami sendiri, kami membuat kesimpulan bahawa Tiga Kerajaan Warhammer II dan 2019 adalah permainan Perang Terbaik yang terbaik yang boleh anda mainkan hari ini, tetapi Shogun 2 masih merupakan salah satu klasik sepanjang masa perhimpunan kreatif.

sibuk. AI diselaraskan dengan baik di kedua-dua peta strategik dan di medan perang taktikal (tidak selalu berlaku dalam perang total), dan kempen itu berjalan lancar dengan kemahiran yang cerdik: Jika anda membuang berat badan anda terlalu banyak, shogun sendiri akan melukis a Sasaran di kepala anda, dan semua orang akan datang kepada anda seperti ejen harta tanah setelah piring penuh dengan wang. Terima kasih kepada titik tipis terbina dalam ini, perkembangan adalah soal pengiraan yang teliti dan bidakan masa dan bukannya merebut tanah liar, dan pemikiran politik sama pentingnya dengan umum yang baik. Semua ini, untuk permainan yang kononnya mengenai melengkapkan tentera di medan perang dan melakukan tusukan besar, terasa sangat murah hati.

43. Northgard

Tangkapan skrin penempatan awal di Northgard

Kedudukan sebelumnya:
Pemaju: Shiro Games
Tarikh Siaran: 2018
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Wyvern, Bears Armored, Shirt Maidens, Draugr: Pada Face of Things, Viking-Mythology-Styled Northgard adalah kembali ke ketulusan tematik pada akhir 90-an/awal strategi masa nyata, tetapi ia menggabungkan apa-apa yang menggembirakan Pandangan, Hampir Simulasi Laluan Akan Datang Dari Tradisi Build’n’Bash. Terdapat ekosistem makanan keseluruhan, kedatangan musim sejuk yang biasa mengubahnya menjadi permainan survival macam -macam, anda boleh berdagang dengan raksasa dan pilihan anda yang klan yang anda kendalikan mempengaruhi gaya permainan anda pada tahap yang jauh melebihi pilihan unit semata -mata. Ini sangat banyak permainan bangunan serta permainan perang, tetapi melakukan pekerjaan untuk menjaga perkara-perkara yang bersandar walaupun berapa banyak plat yang diputar.

Kempen pemain tunggal memainkan biola kedua yang agak jauh untuk mod multiplayer yang menarik yang membuat ketegangan serta konflik, tetapi mana-mana cara anda bermain, Northgard adalah tanpa keraguan salah satu permainan RTS yang terbaik dari beberapa yang terakhir tahun.

42. Perpaduan Perintah

Tangkapan skrin senario pertempuran dari Perpaduan Perintah

Kedudukan sebelumnya: 43 (+1)
Pemaju: Permainan 2×2
Tarikh Siaran: 2011
Di mana saya boleh membelinya? Steam, rendah hati

Permainan gerbang yang sempurna. Mungkin anda telah berkecimpung dengan beberapa permainan 4x dan rts sekali. .

Terdapat banyak pemain perang yang berpengalaman untuk menikmati juga. Setiap peta nampaknya dibuat khusus untuk menggambarkan taktik khusus yang digunakan semasa kempen Stalingrad, dan ekspansi memperkenalkan pendekatan segar yang sesuai dengan realiti sejarah kempen baru mereka.

41. Warhammer 40k: Dawn of War

Tangkapan skrin pertempuran tangki di Warhammer 40k: Dawn of War

Kedudukan sebelumnya: 42 (+1)
Pemaju: Hiburan Relik
Tarikh Siaran: 2004
Di mana saya boleh membelinya? Steam, rendah hati

Walaupun Perang Jumlah Perhimpunan Kreatif: Warhammer II kekal sebagai salah satu permainan Warhammer yang paling popular yang boleh anda mainkan hari ini, permainan Dawn of War pertama Relic masih merupakan salah satu ekspresi digital yang terbaik dari Warhammer Universe Workshop Bengkel, yang sedihnya tidak diatasi oleh yang terkini Permainan dalam siri ini, Dawn of War III. Ini adalah permainan strategi paling gelap dan paling gelap, dan sementara permainan itu sendiri lebih terhad dalam skop daripada T’Warhammer, 40k Universe adalah cabutan yang lebih kuat daripada dunia fantasi elf ‘n’ imperials.

. .

40.

Tangkapan skrin OpenXcom

Kedudukan sebelumnya: 41 (+1)
Microprose / sumber terbuka
Tarikh Siaran: 1993/2010
Di mana saya boleh membelinya? Percuma, atau anda boleh membeli asal dari stim

. Mengapa mungkin untuk menghantar tentera ke pertempuran tanpa senjata? ? Mengapa antara muka begitu tidak mesra kepada pendatang baru?

Memang, UFO penuh dengan kerengsaan. Nasib baik, kini ada OpenXcom, yang memisahkan permainan dan meletakkannya kembali bersama -sama dengan asas kod baru yang direka untuk dijalankan di komputer moden. . . Sudah tentu, pembuatan semula Firaxis lebih baik hari ini, tetapi apabila anda berada dalam misi keganasan yang tebal, dengan chrysalid seolah -olah mencurahkan keluar dari dinding, atau pada waktu terakhir apabila anda akhirnya kelihatan mampu bertarung dengan orang asing , masih ada yang lain seperti x-com. Tidak juga Xcom.

39. Komander tertinggi: Perikatan palsu

Tangkapan skrin pertempuran dari Komander Tertinggi: Perikatan Forged

Kedudukan sebelumnya: 40 (+1)
Pemaju: Permainan berkuasa gas
Tarikh Siaran: 2007
? Steam, GOG

Pada mulanya, terdapat penghapusan keseluruhan. . RT Cavedog menjadi besar, menenun pertempuran sci-fi yang besar dan membina asas di sekitar unit komander pusat yang merupakan jantung mekanikal tentera pemain. Komander tertinggi diikuti sepuluh tahun kemudian. Jumlah pereka penghapusan Chris Taylor memimpin pengganti rohani dan memutuskan hanya ada satu cara untuk pergi. Lebih besar. . Unit permulaan tidak lama lagi (secara harfiah) hilang dalam bayang -bayang Spiderbots yang besar sebagai laser orbit mengunyah medan perang.

Tontonan sahaja tidak akan menjadikan komander tertinggi salah satu permainan RTS terbesar yang pernah dikeluarkan, bagaimanapun, dan terdapat banyak kedalaman strategik di belakang pertempuran bot blockbuster. Ini adalah permainan di mana pemain terbaik membentuk matlamat akhir fleksibel mereka sendiri daripada hanya bergegas ke bahagian atas tangga. Ya, ada pemanduan ke arah unit yang lebih besar dan lebih baik, tetapi laluan kemenangan banyak – ada yang melibatkan tangki amfibia, yang lain melibatkan bot serangan eksperimen yang besar dan tandatangan tenaga sisa mereka. Sesungguhnya, kami mengesyorkan bermain komander tertinggi: persekutuan palsu hari ini, yang merupakan perkembangan mandiri untuk permainan asas. .

38. Imperialisme 2

Tangkapan skrin imperialisme 2

Kedudukan sebelumnya: 39 (+1)
Pemaju:
Tarikh Siaran: 1999
Di mana saya boleh membelinya? GOG.

Salah satu permainan strategi rintangan yang sering dihadapi adalah mencari cabaran dan keseronokan dalam tugas dan tema yang tidak kelihatan menarik atau menghiburkan dengan segera. Permainan perang dan pengurusan taman tema mempunyai rayuan yang jelas, jelas, tetapi ketika percukaian dan logistik nampaknya menjadi perintah hari itu, permainan dapat dengan cepat kelihatan seperti pekerjaan. Imperialisme 2 adalah salah satu permainan seperti itu.

Walaupun skopnya mengagumkan dan idea memerintah negara dan membina empayar berpotensi menarik, permainan SSI memberi tumpuan kepada pengurusan buruh dan sumber, dan terutamanya mengenai menyelesaikan masalah bekalan dan ekonomi. Bahawa ia berjaya membuat unsur -unsur pemerintahan yang menarik dan mudah diakses adalah hingga kekuatan reka bentuk. Dengan menumpukan pada logistik, imperialisme dan sekuelnya menjadi permainan mengenai gambaran besar bahawa butiran yang lebih kecil adalah sebahagian daripada, bukannya senarai nombor dan spreadsheet rumit. Micromanagement keluar dan keputusan penting di seluruh negara adalah baik dan benar-benar masuk.

37. Slipways

Tangkapan skrin permainan slipways yang lengkap

38 (+1)
Kumbang
Tarikh Siaran:
Di mana saya boleh membelinya? Steam, GOG, kedai permainan epik

Ada yang mungkin memanggil slipways 4x-lite. Kami lebih suka istilah ‘permainan teka-teki bertemakan strategi’. Sebagai permulaan, ia jauh lebih cepat dan lebih banyak daripada yang lain pergi dan menaklukkan opera angkasa, seperti di sini anda ditugaskan untuk mewujudkan rangkaian planet interlinking yang makmur, menjaga sumber yang mengalir untuk memastikan semua orang mendapat perkara yang mereka perlukan untuk berkembang maju. Tangkapan? Slipways titular tidak dapat bertindih, jadi anda perlu memikirkan beberapa langkah di hadapan dengan setiap pengembangan.

Percayalah, menjaga semua orang gembira – versi siput ‘civic dan awam – bukan tugas kecil. Sekiranya planet mula mendapat antsy, maka anda menghadapi risiko keluar dari pejabat, mungkin ke dalam keranda ruang sejuk, mengakhiri larian anda. Tetapi inilah perkara itu, kebanyakannya berlangsung beberapa jam teratas – 45 minit jika anda baik – menjadikannya lebih mudah untuk mencelupkan kaki anda jika anda terlalu kelaparan untuk satu lagi pop di Stellaris atau Raja Tentara Salib 3.

36. Dominions IV

Tangkapan skrin peta kempen di Dominions IV

Kedudukan sebelumnya: 37 (+1)
Pemaju: Illwinter
Tarikh Siaran: 2013
Di mana saya boleh membelinya? Wap

Dari Archfiends to Gods. Dewa Wannabe. Pretender. Dominions IV, seperti Solium Infernum, boleh di luar biasa pada mulanya. Ia mempunyai peraturan yang rumit yang mengambil beberapa playthroughs atau kajian yang ditentukan mengenai manual yang besar untuk difahami, dan walaupun sesi bermula, berikutan aliran tindakan boleh menjadi sukar. Itu walaupun permainan dipisahkan menjadi giliran yang kemas, dengan set arahan yang berbeza untuk dimasukkan ke dalam tindakan. Terdapat bandar -bandar untuk membina, mata kemenangan untuk menjamin dan tentera bergerak di sekitar peta yang dijana secara rawak.

Peraturan yang rumit itu, bersama-sama dengan gabungan grafik yang berfungsi dengan baik dan antara muka yang menuntut, boleh membuat asas-asas sukar untuk dipahami. Atau mungkin tidak ada asas. . Pertembungan dewa bukanlah kulit raja atau kaisar yang berperang-ada murid-murid untuk memupuk, totem untuk menyembah dan segala macam bangsa yang boleh tertakluk kepada keinginan para pemura-putar yang mungkin terjalin.

35. Legenda yang tidak berkesudahan

Tangkapan skrin puak -puak yang berbeza mengisytiharkan perang dalam legenda yang tidak berkesudahan

Kedudukan sebelumnya: 36 (+1)
Pemaju: Studio Amplitud
2014
Di mana saya boleh membelinya? Wap

Legenda yang tidak berkesudahan sangat indah. Setiap bahagiannya dibuat dengan berhati-hati dan pemikiran, dan komitmen untuk membuat sub-genre yang sering formula menarik dan pelik dan menarik. Setiap dunia meminta untuk diturunkan, setiap puak mencetuskan rasa ingin tahu. Ada kultus yang pelik dan bandar tunggal mereka yang besar, yang secara fanatik meremehkan apa -apa yang mereka menaklukkan setelah mereka belajar apa yang mereka dapat dari itu. Terdapat tuan -tuan patah yang rosak yang saman perisai yang dihantui, tidak dapat menggunakan makanan tetapi dapat menghasilkan semula dengan ‘habuk’, mata wang ajaib misteri permainan, yang sendiri adalah kunci kepada mengapa salah satu puak kegemaran kita, puak -puak yang roving, sangat menarik. Mereka nomads terobsesi dengan mengumpul habuk untuk membuka kunci kuasa sebenarnya. Mereka benar -benar tidak dapat mengisytiharkan peperangan, tetapi mereka mendapat potongan setiap perdagangan pasaran dan boleh menyewa tentera upahan terbaik.

Di samping pengembangan dan penaklukan, terdapat arka cerita yang harus diikuti dengan menghantar tentera ke tempat yang betul, yang sendiri dapat memacu konflik atau pertengkaran politik. Dari unit khusus puak pada pertempuran taktikal berasaskan giliran ke peraturan puak esoterik yang walaupun, Tuhan membantu kita, menjemput peranan, segala-galanya tentang legenda yang tidak berkesudahan bertujuan untuk mengambil permainan strategi di suatu tempat yang baru dan lebih baik.

34. Druidstone: Rahsia Hutan Menhir

Tangkapan skrin pertempuran di dalam gereja di Druidstone: Rahsia Hutan Menhir

Kedudukan sebelumnya: 35 (+1)
Pemaju: Ctrl alt ninja
Tarikh Siaran: 2019
Di mana saya boleh membelinya?

Dari beberapa pasukan di belakang Dungeon Crawling Legend of Grimrock Games, permainan taktik berasaskan giliran ini hanya menawarkan keseimbangan yang tepat antara ke dalam pencari penyelesaian gaya pelanggaran, dan mitigasi bencana improvisasi di sepanjang garis Xcom. Menggunakan parti kecil tiga (dan kemudian empat) aksara, dinaik taraf antara pertempuran dalam gaya RPG klasik, pemain mesti menavigasi tiga puluh lima misi yang sangat direka dengan baik, menyelesaikan objektif teras untuk kemajuan dan memaku objektif sekunder untuk mendapatkan sumber peningkatan tambahan.

Tanpa urutan tunggal yang dikuatkuasakan untuk perintah misi, dan dengan misi memainkan semula untuk menyelesaikan objektif sekunder yang digalakkan, sangat jarang merasa terjebak, walaupun ada situasi yang cukup mencabar. Pakej keseluruhan dibalut dengan pakaian fantasi yang subur dan mengejutkan, dengan dialog yang lebih menarik daripada yang perlu, dan rasa pengembaraan yang meriah. Ini bukan permainan terpanjang dengan apa -apa cara, tetapi sifat buatan tangan setiap misi, serta pelbagai musuh, teka -teki dan objektif yang dihadapi, bermakna bahawa perkara -perkara tidak pernah menjadi basi.

33. Kebangkitan Bangsa

Tangkapan skrin sebuah kampung di negara -negara

Kedudukan sebelumnya: 34 (+1)
Pemaju: Permainan besar besar
Tarikh Siaran: 2003
Di mana saya boleh membelinya? Wap

. Merangkumi Sejarah Peperangan dari Catapults dan Karavels ke Kapal selam dan Pengebom Stealth, Ini adalah permainan kawalan wilayah dan membuat keputusan jangka panjang yang boleh disalah anggap sebagai permainan perang yang dipermudahkan.

Menggabungkan pengurusan sumber, pergeseran, formasi dan penggunaan rupa bumi, ia adalah permainan yang kompleks dan bermanfaat yang dijual dengan sangat baik pada pembebasan tetapi nampaknya tidak memicu perbincangan dengan cara yang banyak orang sezamannya lakukan. Sebagai permainan asal terakhir yang direka oleh pencipta Civ II, Brian Reynolds, ia berdiri sebagai buku yang sesuai untuk kariernya setakat ini, tetapi diharapkan bukan titik akhir.

32.

Tangkapan skrin yang menunjukkan pertempuran ruang epik antara dua kapal di Battlefleet Gothic Armada 2

Kedudukan sebelumnya: 33 (+1)
Pemaju: Tindalos interaktif
Tarikh Siaran: 2019
Di mana saya boleh membelinya? Steam, rendah hati

Berikutan dari penyesuaian formula perang total ke tetapan fantasi warhammer, Battlefleet Gothic 2019: Armada 2 membuktikan lagi bahawa tidak semua lesen bengkel permainan menarik ke arah biasa yang berbahaya. Ia menolak banyak butang yang sama dengan jumlah perang. Anda membina pasukan pelbagai unit yang berterusan pada lapisan kempen, kemudian meletakkannya di peta taktikal dan mendorong mereka ke dalam musuh dalam pertarungan yang panjang dan mengisar pembunuhan mikro. Perbezaannya ialah anda bertarung dengan Baroque, bintang-bintang bersaiz bandar yang dikelilingi oleh berjuta-juta orang gila.

Sudah tentu, tidak seperti apa sebenarnya . . Jika ada, permainan strategik adalah sedikit cahaya, tetapi tidak begitu banyak yang dirasakan dilucutkan, dan ada tahap penyesuaian naratif yang mengagumkan untuk setiap tiga puak yang dimainkan – manusia yang jelas, Sangat .k.A tyranids, dan kegemaran peribadi kami, terminator ruang Mesir Kuno yang sengsara yang dikenali sebagai Necrons. Walau bagaimanapun dan apa sahaja yang anda pilih untuk bermain, anda dijamin satu pertunjukan cahaya.

31. Tamadun Galactic 2: Alam Semesta Tidak Berdaya

Tangkapan skrin salah satu tamadun galaksi 2: alam semesta yang tidak berkesudahan

Kedudukan sebelumnya: 32 (+1)
Pemaju: Stardock
Tarikh Siaran: 2008
Di mana saya boleh membelinya?

Tamadun Galactic 2 berjaya dengan melekat pada asas -asas. Itu bukan untuk mengatakan ada apa -apa asas mengenai permainan itu sendiri, tetapi tidak ada kelainan yang tidak dijangka. Anda mengawal perlumbaan ruang angkasa dan anda menaklukkan galaksi, seperti yang dimaksudkan oleh tuhan-tuhan 4x. Permainan Stardock berjaya dengan melaksanakan semua ciri yang diharapkan – Diplomasi, Ekonomi, Pengurusan Planet, Peperangan – dengan fesyen yang menyenangkan.

AI terkenal, baik untuk cabaran yang ditawarkan dan cara ia beroperasi. Walaupun ia mendapat peningkatan pada tahap kesukaran tertinggi, terdapat juga percubaan yang boleh dipercayai untuk mensimulasikan strategi balas yang disesuaikan dengan tindakan pemain. .

30.

Tangkapan skrin pahlawan Might dan Magic III

Kedudukan sebelumnya: 31 (+1)
Pemaju: Pengkomputeran Dunia Baru
Tarikh Siaran:
Di mana saya boleh membelinya? GOG. Elakkan pembuatan semula HD.

Heroes of Might and Magic III hampir sempurna. Bahagian strategik permainan ini dapat menanamkan pengumpulan sumber dan pengalaman mengisar dengan kegembiraan penerokaan dan pencarian, sementara pertempuran taktikal jarang menjadi rotan walaupun batasan peta hex 11×15. Ini adalah contoh yang indah dari beberapa konsep mudah yang dilaksanakan dengan baik dan dikunci bersama -sama jauh lebih besar daripada jumlah bahagiannya.

Sebahagian besar kejayaan permainan terletak pada pendekatannya untuk perkembangan. Seperti yang sering berlaku dalam strategi dan permainan RPG, matlamat dalam setiap senario adalah untuk mendedahkan peta dan menjadikan semua nombor setinggi mungkin. Bina banyak unit, tingkatkan pahlawan dan kumpulkan emas sehingga tidak ada ruang yang tersisa di dalam tabung anda. Pengkomputeran Dunia Baru Pastikan bahawa selalu ada sesuatu yang menarik di sebalik kabus perang, bagaimanapun, dan setiap langkah ke arah kemenangan terasa seperti subplot yang hebat di sebelah kanannya sendiri. Lihat saja bandar untuk bukti – setiap bangunan dan peningkatan terasa seperti pencapaian, dan sebahagian daripada permaidani yang indah dan hebat.

29. Kebanggaan Neptunus

Tangkapan skrin Neptunus

Kedudukan sebelumnya: 30 (+1)
Pemaju: Permainan Helmet Besi
Tarikh Siaran: 2010
? Ianya percuma

Sekiranya anda terpaksa menggambarkan kebanggaan Neptune dalam beberapa perkataan, ia akan terdengar seperti hampir mana -mana permainan penaklukan galaksi lain. Planet dan kapal boleh ditingkatkan, dan, seperti biasa, anda akan berusaha mengumpulkan sebanyak mungkin sains, industri dan wang. Mudah. Twist dalam kisah ini adalah kelajuan permainan – atau, mungkin, jarak yang terlibat. Menghantar armada untuk meneroka, menyerang atau memintas mengambil masa berjam -jam. Tidak ada cara untuk mempercepat peredaran masa jadi apa yang perlu dilakukan semasa menunggu?

Kebanggaan Neptune bukanlah salah satu permainan freemium yang membolehkan anda membeli permata (mengapa selalu permata?) untuk tergesa -gesa proses bersama. Sebaliknya, sebahagian besar permainan berlaku dalam jurang antara pesanan, kerana pakatan dipalsukan, janji -janji dibuat dan belakang ditikam. .

28. Warhammer 40,000: Mechanicus

Tangkapan skrin adegan pertempuran kuil dari Warhammer 40k Mechanicus

Kedudukan sebelumnya: 29 (+1)
Pemaju: Permainan Kasedo
Tarikh Siaran: 2018
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Kebanyakan Xcom-Alikes akhirnya mengecewakan, tetapi Warhammer 40,000: Mechanicus berjaya mencapai rawatan yang cukup baik dari sub-genre tempur berasaskan Xcom, sambil menambah idiosyncrasi kreatif yang cukup untuk menjadikannya sangat menawan. Anda bermain sebagai puak techno-techno cyborg yang gila, merampas kedalaman makam asing untuk mencari teknologi kuno, pencerahan, atau kadang-kadang hanya bahan bakar tambahan untuk bintang-bintang anda. Tidak perlu dikatakan, makam adalah tempat berehat dengan banyak kerangka logam yang menyedihkan (ya, itu necrons lagi), yang ingin mengejar anda dengan akhbar yang dilancarkan dari radiasi hijau yang menyengat.

Ini adalah pengembaraan yang menangkap ketagihan ‘satu lagi misi’, dan ia juga ditulis dengan hebat. Pelbagai klerik siber yang bertentangan di belakang ekspedisi anda adalah watak yang benar -benar tidak dapat dilupakan, dan anda mendapati diri anda dicengkam – dan kadang -kadang juga ketawa – Seperti kisah mereka di antara misi. Permainan ini juga menetes dengan atmosfera, dengan medan perang yang muram, elemen-elemen yang dipilih-anda sendiri di antara pergaduhan, dan soundtrack perindustrian yang kasar yang terdengar seperti sekumpulan rahib Gregorian mungkin dibuat jika diberikan akses ke kilang terbengkalai, sintesis persediaan, dan lebih daripada sedikit ketamin.

27. Battletech

Tangkapan skrin yang menunjukkan adegan pertempuran padang pasir di Battletech

Kedudukan sebelumnya: 28 (+1)
Pemaju: Studio Harebrained
Tarikh Siaran: 2018
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Pada menghadapi perkara, Battletech mungkin kelihatan seperti Xcom dengan robot gergasi, tetapi saman logam besar itu bukan hanya untuk persembahan – mereka yang menjadikan Battletech begitu tersendiri. Mech besar tidak peduli apabila kehilangan lengan, misalnya – ia terus bertempur. Bekerja bagaimana untuk menurunkan tangki berjalan kedua -dua a) secara kekal dan b) dengan cara yang memelihara cukup untuk dibawa pulang dan digunakan sebagai bahagian untuk membina yang baru sendiri adalah strategi utama di sini. Anda perlu menyesuaikan kedudukan, pelbagai, peluru dan panas kerana pertarungan 80-ton ini bertembung dalam pertempuran berasaskan tegang, sementara meta-permainan melibatkan pengumpulan yang cukup untuk mengumpul penyelamatan yang cukup untuk membesarkan diri sebagai tentera Pokémon berukuran bersaiz bangunan bangunan.

Battletech kadang-kadang terlalu lambat untuk kebaikannya sendiri (walaupun mod dan alamat patch ini), tetapi tetap bersamanya dan ia menjadi permainan peperangan besi antara planet yang sangat memuaskan dan robo-pengumpulan.

26. Sinaps beku

Tangkapan skrin yang menunjukkan letupan peluru di sinaps beku

Kedudukan sebelumnya: 26 (-)
Pemaju: Mode 7 permainan
Tarikh Siaran: 2011
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Selama lima saat pada satu masa, sinaps beku membolehkan anda merasa seperti genius taktikal. Anda memberikan pesanan untuk pasukan tentera anda dan kemudian menonton sebagai musuh waltz ke dalam garis api anda, atau mendapati diri mereka ditangkap di antara batu dan tempat yang sukar, tepat di lantai pembunuhan. Lima saat seterusnya mungkin membalikkan segala -galanya walaupun, membuatkan anda berasa seperti dolt.

Kecantikan permainan yang bersih dan berwarna -warni Mode 7 adalah bahawa ia memainkan keyakinan dan intuisi daripada analisis terperinci. . Sekiranya anda mengetahui gaya lawan anda, anda mungkin dapat menyiram unitnya, atau menunggu mereka menunjukkan diri mereka sendiri. Mungkin anda perlu mengambil peranan yang agresif, mengetahui bahawa komander musuh ini lebih suka menubuhkan serangan hendap dan menunggu. Dalam beberapa minit yang singkat, anda akan melakukan manuver mengapit, menutup api, cuba melanggar dan membersihkan bilik, dan menonton dengan seram kerana semuanya berlaku lagi. Tetapi apabila rancangan bersatu? Anda seorang jenius lagi, sekurang -kurangnya lima saat lagi.

25. Imperator: Rom

Tangkapan skrin yang menunjukkan tentera anda di peta Imperator Rome

Kedudukan sebelumnya: 25 (-)
Pemaju: Studio Pembangunan Paradoks
Tarikh Siaran: 2019
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Pelancaran Imperator dipenuhi dengan reaksi yang sangat bercampur -campur dari para penyembah permainan strategi besar Paradox Development Studio, tetapi kami secara peribadi merasakan ia berdiri kaki ke kaki dengan yang paling kuat dari stablematesnya. Dengan tingkap pembukaan permainannya pada 304 SM, permainan ini mengikuti formula yang ditetapkan pada tahun 2000 Europa Universis: anda dibentangkan dengan peta dunia, di mana anda boleh meneliti setiap entiti politik yang diskret yang wujud pada masa itu, sebelum memilih satu untuk juruterbang seterusnya melalui masa.

Ini adalah momen yang hebat dalam sejarah untuk dipilih, dengan Rom yang bersiap-siap di antara keruntuhan awal dan pengembangan ke dalam juggernaut yang memakan benua, Carthage bersembunyi di sayap, dan segala-galanya untuk bermain dalam kejatuhan kekacauan Alexander dari Empayar Alexander. Rom sendiri adalah sakit kepala yang indah untuk dimainkan, dengan politik dalaman dan infrastruktur semakin sukar dan lebih sukar untuk dikendalikan kerana legiun merampas lebih banyak wilayah: ini adalah permainan yang kurang membina empayar, dan lebih banyak lagi untuk memegangnya bersama. Bagi mereka yang tidak berpuas hati dengan Imperator pada pelancaran, ia sudah mengalami beberapa patch transformatif (dan percuma) untuk menangani kritikan pemain, dan reaksi dari peminat nampaknya menggalakkan. Sekiranya anda tidak mencelupkannya setakat ini, sekarang adalah masa yang tepat.

24. Jagged Alliance 2

Tangkapan skrin Jagged Alliance 2

Kedudukan sebelumnya: 24 (-)
Pemaju: SIR-TECH CANADA
Tarikh Siaran: 1999
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Sangat luar biasa untuk berfikir bahawa tiada siapa yang telah mengambil Jagged Alliance 2 di muka dan keluar di atas. Terdapat permainan lain dengan lapisan strategik dan pertempuran taktikal berasaskan giliran, pasti, dan terdapat banyak permainan yang merawat tentera upahan, senjata dan peluru dalam fesyen yang hampir fetishistik – tetapi Jagged Alliance 2 masih yang terbaik dari jenisnya?

Keraguan merayap sekali-sekala dan, tidak dapat dielakkan, yang membawa kepada pemasangan semula cepat dan beberapa hari hilang dalam perang untuk Arulco. Jagged Alliance 2 adalah Masih dalam kelas sendiri dan walaupun bertahun -tahun dihabiskan di syarikatnya, sukar untuk menyatakan sebab -sebab mengapa ia telah bertahan. Kepuasan mendapatkan wilayah di rayapan perlahan di seluruh peta adalah salah satu sebab, dan ketegangan pertempuran taktikal adalah yang lain. Malah pengurusan inventori terasa betul, menjadikan setiap skuad bersamaan dengan parti pengembara RPG. Tetapi itu adalah watak ahli skuad yang menyekat perjanjian itu. Masing -masing mempunyai keperibadian yang cukup untuk menggantung seratus cerita – ingat masa Fox membalut luka Grunty di dalam tembakan tebal giliran sebelum dia berdarah, atau masa Sparky membuat tembakan yang tidak baik dan menyelamatkan seluruh bacon skuad? Sekiranya anda tidak, pergi bermain Jagged Alliance 2 dan buat beberapa kenangan.

23. Perintah & Conquer Remastered Collection

Kedudukan sebelumnya: 23 (-)
Pemaju: Permainan Petroglyph, Lemon Sky Studios
Tarikh Siaran: 2020
Di mana saya boleh membelinya? Wap

Sebenarnya, siri Command & Conquer yang lama tidak pernah menjadi satu perkara, tetapi dalam ingatan yang popular ia cenderung ditakrifkan oleh gabungan peperangan yang boleh diakses tetapi meletupkan peperangan dan sabun sabun sabun opera sabun fmv cutscenes. Koleksi remastered merombak perintah & penaklukan asal dan amaran merah pertama, ditambah dengan semua pek pengembangan yang berkaitan, dengan cara yang membuat mereka kelihatan seperti yang mereka lakukan dalam kenangan yang sama. Ia mulia.

C & C tetap menjadi puncak ’90 -an, dari masa genre kelihatan tidak dapat dilupakan, dan ia tetap dimainkan, cukup mencabar, dan penuh dengan kegembiraan yang berkhemah. Kepada kredit besar EA, koleksi remastered melakukan permainan lama yang bangga, memberikan FMV yang tidak masuk akal dalam resolusi moden, mengubah pixelated sprite seni crisp, memohon penambahbaikan UI dari permainan kemudian kembali ke yang asal, serta membina semula multiplayer, sambil menambah editor peta, Dan banyak lagi. Ini adalah pakej yang hebat – dan heck, berbaloi untuk muzik remastered sahaja.

22. Taktik gear

Tangkapan skrin skuad anda dalam taktik gear

Kedudukan sebelumnya: 22 (-)
Pemaju: Kerosakan percikan, gabungan
Tarikh Siaran: 2020
? Steam, Microsoft Store / Xbox Game Pass

Taktik Gears adalah, seperti namanya mungkin, permainan taktik berasaskan giliran yang ditetapkan dalam dunia perang yang gemuk, berkembang pesat. Gabungan ganjil, anda mungkin berfikir, tetapi ini adalah permainan yang uratnya berjalan mendalam dengan jenis kehebatan yang mendalam, taktikal seperti X-com anda dan, sesat. XCOMS. Terhadap semua kemungkinan, ia benar -benar ternyata, walaupun dalam dunia gear yang tidak masuk akal, minda benar -benar adalah otot terkuat.

Kempennya adalah skuad yang direka dengan lancar dan tidak henti. Mekaniknya dibina untuk mencontohi gaya permainan yang agresif, gerombolan yang mengasyikkan dari ayah FPS yang ditakrifkan bata, dan anda akan kagum bagaimana yang diterjemahkan kepada genre yang sama sekali berbeza. Satu-satunya peninggalan yang ketara ialah kekurangan meta-permainan strategik atau pengurusan apabila setiap pertempuran berakhir. Sebaliknya, ia kembali ke medan perang dengan gear dan kemahiran yang baru dijarah yang anda peroleh dari meratakan. Itu mungkin bukan cawan teh protein semua orang, tetapi jika anda selalu cenderung untuk menikmati pergaduhan Xcom daripada menghabiskan masa yang menggantung di pangkalan anda, ini adalah permainan taktik untuk anda.

21. Anno 1800

Tangkapan skrin beberapa ladang di Anno 1800

Kedudukan sebelumnya: 21 (-)
Pemaju: Byte biru
Tarikh Siaran: 2019
Di mana saya boleh membelinya? Uplay, kedai permainan epik, merendah diri

Siri terkini dalam siri pengurus koloni separa bersejarah Ubisoft, Anno 1800 merangkumi peralihan dari zaman belayar dan pertanian berskala kecil ke era enjin guntur, elektrik dan rumah penyembelihan yang kita semua tahu dan suka dan suka. Selain menawarkan pembinaan bandar masa nyata yang kompetitif terhadap kedua-dua AI dan lawan manusia, Anno juga mempunyai lapisan tambahan RT maritim terbina dalam di mana anda mengarahkan kapal kecil kapal untuk berdagang, meneroka, menjalankan misi berasaskan ganjaran, melawan lanun, atau menyerang pesaing anda.

Ia boleh menjadi sibuk pada masa -masa, dengan sekurang -kurangnya dua peta berasingan (Dunia Baru dan Lama) bermain pada satu -satu masa, tetapi ini bermakna anda tidak pernah, tidak pernah ada sesuatu yang perlu dilakukan. Anno 1800 juga sangat cantik, dengan garis pantai dan hutan yang thrum dengan keindahan yang dapat dieksploitasi, dan animasi bangunan yang rumit dan kompleks yang menjadikannya benar -benar bernilai untuk mengezum di jalan -jalan anda dan melihat apa yang sedang berlaku.

20.

Kedudukan sebelumnya: 20 (-)
Stoic Studio
Tarikh Siaran: 2014
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

. Walaupun Banner Saga 2 boleh dikatakan yang terbaik dalam trilogi, memperkenalkan lebih banyak jenis dan kelas musuh untuk menjaga sesuatu yang menarik, ini adalah tindakan kedua naratif yang lebih luas, jadi ia pasti bernilai bermain dari awal.

Pseudo-Rotoscope, seni bertemakan Norse adalah mulia, tetapi apa yang memberikan saga spanduk secara keseluruhannya adalah kekuatannya adalah bahawa ia adalah semacam mood rolling lebih daripada apa-apa lagi. . The rasa Saga Banner adalah apa yang paling mengasyikkan, mengangkat tropes pilihan anda sendiri ke suasana sebenar. Terdapat sistem tempur berasaskan giliran yang cukup mantap di sana, di mana anda kerap sampai ke tentera gergasi bertanduk. Beberapa pukulan ditarik, mungkin, tetapi saga sepanduk mempunyai lebih banyak bahan daripada yang mungkin diharapkan dari permainan yang kelihatan sangat seni yang dipimpin.

19. Mereka berbilion -bilion

Tangkapan skrin pencerobohan zombie dalam mereka adalah berbilion -bilion

Kedudukan sebelumnya: 19 (-)
Pemaju: Permainan N -Natantian
Tarikh Siaran: 2017
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Mereka berbilion mengambil strategi masa nyata, pertahanan menara dan survival zombie, dan menggabungkannya ke dalam satu pengalaman menghukum, memberi ganjaran, yang lazat. . Tahun ini adalah 2260, dan selepas salah satu daripada wahyu zombie klasik yang merosakkan bumi, sisa-sisa dunia yang ditanam steampunk ini kini tinggal di dalam sebuah kota berdinding besar untuk menjauhkan nasties undead. Tetapi tidak lagi! Di dalam kempen mereka yang luas, anda mesti menjajah pos baru di dunia di sekeliling anda, membina komuniti baru dari awal sambil melindungi mereka dari gerombolan lapar.

Perkara istimewa tentang mereka adalah berbilion -bilion, adalah cara yang membuatkan anda takut dan di jari kaki anda walaupun pada saat -saat kedamaian relatif. Cara ia meninggalkan anda perlahan -lahan meneroka ke luar dari pusat peta dan melihat berapa beribu -ribu zombi menanti anda, di luar sempadan bandar anda. Cara ia menghasilkan anekdot yang hebat dan hebat dari kepahlawanan Achillean dan keputusasaan Sisyphean. .

18. Enam zaman: menunggang seperti angin

Tangkapan skrin seorang clansman memohon pemimpin anda dalam enam umur menunggang seperti angin

Kedudukan sebelumnya: 18 (-)
Pemaju: Tajam
2019
? Steam, GOG

Enam Ages berfungsi sebagai permainan strategi kerana ia mengenai mempengaruhi orang, bukan hanya mengumpulkan sumber. Lembu dan kuda dan makanan sangat penting, pasti, tetapi mereka bukan segalanya, dan anda perlu mengukur banyak perkara yang tidak dapat dikira. . Anda mengetuai sebuah kampung di tanah yang berbahaya, konflik agama, dan krisis alam sekitar. Ya, ia mempunyai tas keperibadian sebagai penasihat anda yang ceria dan mengadu, dan anda meneroka nilai -nilai asing budaya yang berwarna -warni, namun mudah dibentuk, tetapi ada keputusan strategik yang sukar untuk membuat setiap tahun, walaupun keputusannya adalah untuk tetap kursus.

Kejayaan adalah mengenai membuat keputusan yang baik dalam banyak peristiwa, tetapi juga mengarahkan usaha jangka panjang klan anda di belakang tabir. Di mana anda meneroka dan bila? Adakah sihir berharga anda akan menonjol? Dan keputusan itu tidak akan pernah bercerai sepenuhnya dari keadaan yang lebih luas. Penyelesaian yang ideal mungkin jelas tetapi tidak dapat dibeli, atau bercanggah dengan rancangan lain yang anda jalani. Mengukur semua faktor politik, ekonomi, ketenteraan, agama, dan kadang-kadang terhadap rancangan jangka panjang anda adalah kegembiraan bercerita dan cabaran serebrum sekaligus.

. Jumlah Perang: Tiga Kerajaan

Tangkapan skrin yang menunjukkan pertempuran dekat antara tentera yang menentang dalam jumlah perang tiga kerajaan

17 (-)
Pemaju:

Di mana saya boleh membelinya? Steam, rendah hati

. .

Untuk sebahagian besar, perang keseluruhan klasik. Sebahagian besar masa anda akan dibelanjakan untuk membina bandar -bandar, merekrut tentera dan menggerakkan tentera anda di peta China ketika anda mencuba dan menyatukan tanah yang hancur anda, tetapi apa yang membezakan tiga kerajaan adalah tumpuannya yang sengit pada orang -orang klans individu anda, memberikan setiap kempen teras yang sangat manusia dan emosi dari mana untuk membina strategi anda dari. Tidak pernah sebelum ini kita merasa begitu melabur dalam jumlah tentera perang kita, dan kemenangan tidak pernah merasai lebih manis (atau mengalahkan lebih banyak usus). Pasti, ia akhirnya bersandar lebih banyak ke arah sejarah ‘percintaan’ daripada faktual yang sejuk dan sukar, kita biasa melihat dari permainan perang total, tetapi bagi kami, semuanya lebih baik untuknya. Sekiranya anda baru dalam siri ini, tiga kerajaan juga merupakan tempat terbaik untuk bermula dengan batu negara, kerana kedua -dua kempen dan pertempurannya lebih mudah difahami daripada sebelumnya.

16. Syarikat Perdagangan Offworld

Tangkapan skrin roket yang melancarkan peta dunia di luar dunia

Kedudukan sebelumnya: 16 (-)
Pemaju: Mohawk Studios
2016
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Ini adalah perkara yang jarang berlaku untuk mencari permainan yang slot dengan kemas ke dalam genre tetapi nampaknya tidak mengikut banyak – jika ada peraturan yang ditetapkan dari . Syarikat Perdagangan Offworld adalah salah satu permainan sedemikian. Ini mengenai koloni di luar dunia, kecuali anda tidak bimbang untuk menjaga penduduk anda bahagia dan sihat. .

Ia tidak mengandungi pertempuran langsung, tetapi ia adalah salah satu permainan yang paling kejam dan kompetitif yang mungkin anda mainkan. Dicipta oleh pasukan yang diketuai oleh pereka Tamadun IV Soren Johnson, Syarikat Perdagangan Offworld adalah permainan mengenai kesan keputusan. Segala -galanya, walaupun ragu -ragu, mencipta perubahan, dan kerana asas keseluruhan permainan berada dalam fluks – angka -angka yang mendorong segala -galanya dapat dilihat dan sepenuhnya diramalkan – ia mewujudkan ruang di mana anda menjadi proaktif dan reaktif secara serentak. Mustahil untuk bertindak tanpa mempengaruhi status dan membuat keputusan pesaing anda, dan pada masa kesan satu perubahan telah dirasakan, segelintir lain telah berlaku.

. Dunia Jauh: Alam Semesta

Tangkapan skrin kapal dan planet di dunia yang jauh: Universe

Kedudukan sebelumnya: 15 (-)
Pemaju: Kuasa kod
Tarikh Siaran: 2010
Di mana saya boleh membelinya?

Dengan membenarkan pemain menyerahkan pemerintahan tanggungjawab, dunia yang jauh menjadikan semuanya mungkin. . . Daripada menegaskan bahawa anda mengendalikan beratur binaan, reka bentuk kapal dan tindakan ketenteraan di seluruh domain anda yang berpotensi luas, Dunia Jauh membolehkan anda mengautomasikan mana -mana bahagian proses. Sekiranya anda ingin duduk dan menonton, anda boleh mengautomasikan segala -galanya, dari kapal pengakap individu ke penjajahan dan pelancongan. Sekiranya anda berfikiran ketenteraan, biarkan komputer mengendalikan ekonomi dan pop pada jalur laksamana anda.

Selain membenarkan permainan beroperasi pada skala yang tidak masuk akal tanpa menuntut terlalu banyak dari pemain dalam perjalanan micromanagement, automasi dunia jauh juga mengupas kembali lapisan untuk mendedahkan kerja mesin. Ini adalah permainan ruang dengan sejumlah besar kemungkinan dan dengan membolehkan anda bermain dengan COGS, ia berjaya meyakinkan bahawa semua kemungkinan itu berfungsi seperti yang mereka perlukan.

14.

Skrin peta yang menunjukkan Denmark, Sweden dan Komanwel di Europa Universalis IV

14 (-)
Pemaju: Studio Pembangunan Paradoks
Tarikh Siaran: 2013
Di mana saya boleh membelinya? Steam, rendah hati

Siri Europa merasakan seperti tiang-tiang di pusat katalog strategi besar paradoks. Meliputi tempoh dari 1444 hingga 1821, ia membolehkan pemain mengawal hampir mana -mana negara di dunia, dan kemudian meninggalkan mereka untuk mewujudkan sejarah. Sebilangan besar rayuan berpunca dari kebebasan – EU IV adalah kotak pasir strategik, di mana bereksperimen dengan sejarah alternatif adalah sama seperti (jika tidak lebih) menghiburkan daripada cuba mengejar apa -apa jenis kemenangan. Tidak ada perkara seperti kemenangan keras.

. EU IV juga prihatin dengan menyampaikan dunia yang boleh dipercayai, sama ada dari segi faktor sejarah atau mekanik yang meyakinkan. .

13. Mutant Year Zero: Jalan ke Eden

Adegan pertempuran dari sifar tahun mutan

Kedudukan sebelumnya: 13 (-)
Pemaju: Wanita berjanggut
Tarikh Siaran: 2018
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Itik dan babi berjalan ke bar. Bunyi seperti persediaan untuk jenaka yang dahsyat, sebenarnya permulaan pengembaraan taktikal yang sangat baik berdasarkan RPG meja dengan nama yang sama. Sudah tentu, berjalan di mana-mana yang tidak disarankan di Mutant Year Zero, permainan yang bergantung pada anda menyelinap melalui playpens besar untuk memilih sudut serangan anda atau memilih stragglers untuk menipis gerombolan sebelum taktik giliran yang bising bermula.

Ini adalah daya maju/keperluan stealth yang memberikan mutan tahun sifar rasa yang berbeza, ketika anda mempelajari julat kesedaran, memecah dan menyelipkan parti anda tiga ke dalam titik serangan hendap dan berdoa bahawa kebarangkalian berada di sisimu. Apa yang boleh dengan mudah diserahkan kepada pengoptimuman steril dibumbui dengan kebolehan mutasi yang unik – kawalan minda, sayap rama -rama, berkebun senjata – dan sekumpulan pahlawan yang anda akan beralih antara untuk memenuhi pelbagai cabaran penyamun, robot dan mutan.

Ia juga merupakan permainan yang jarang berlaku untuk mencapai banyak bercerita dengan sedikit gangguan, sebagai banter yang pendek dan bersahaja menetapkan pahlawan -pahlawan kita dan mengisi jurang dalam tradisi yang menyeronokkan – ia adalah dunia kita, tetapi ditetapkan dalam masa depan yang cukup jauh bahawa sampah sehari -hari telah berlaku kepentingan mitos. Ia lucu dan terang di kakinya, dan berapa banyak permainan dalam senarai ini dapat menuntutnya? Untuk keseronokan tambahan, dapatkan benih dlc jahat, juga – ia mempunyai moose bernafas api. Berapa banyak permainan dalam senarai ini yang boleh dituntut ?

12. Starcraft II

Tangkapan skrin pertemuan pertempuran sengit di Starcraft II

Kedudukan sebelumnya: 12 (-)
Pemaju: Blizzard Entertainment
Tarikh Siaran: 2010
Di mana saya boleh membelinya? Blizzard

Starcraft II adalah ideal platonic permainan RTS multiplayer mikro-berat. Menonton pemain pakar di tempat kerja membingungkan, kerana klik per minit meningkat dan keseluruhan permainan jatuh ke dalam corak pelik dan kadang -kadang tidak boleh dibaca. Menurut Wiki Starcraft, pemain yang mahir dapat melakukan kira -kira 150 tindakan produktif setiap minit.

“Oh mengganggu”, anda mungkin berfikir, “biasanya saya hanya mengklik tetikus saya 150 kali setahun kecuali saya memotret lebah ke gambar wajah ahli politik.” Jangan takut. Starcraft II boleh disertakan di sini kerana ia telah menyempurnakan bentuk seni yang hanya beberapa yang berdedikasi dapat benar -benar menghargai, tetapi kempennya mengandungi pelbagai misi yang berani, dan banyak baldi yang menyenangkan. Walaupun kempen pemain tunggalnya adalah satu ‘nope besar dari segi bercerita, warisan pengembangan yang paling terkini dari kekosongan mempunyai mod archon yang bahkan menawarkan dua pemain, jadi anda boleh berkongsi semua tindakan tersebut dengan Chum dengan chum.

11. Jumlah Perang: Warhammer II

Menara Kuil Aztec di atas hutan dalam Perang Jumlah: Warhammer II

11 (-)
Pemaju: Perhimpunan Kreatif
Tarikh Siaran:
Di mana saya boleh membelinya? Steam, rendah hati

Untuk semua pujian yang ditimbulkan pada perang total: shogun 2 dan tiga kerajaan, ada satu perkara yang mereka kekurangan serius. . Jumlah Perang: Warhammer II, bagaimanapun, menyelesaikan kekurangan vitamin M siri dengan aplomb. Secara teknikal, permainan ini lebih seperti DLC yang benar -benar Titanic untuk Perang Jumlah Asal: Warhammer daripada sekuel sebenar. Walaupun ia mempunyai set puak sendiri dan peta kempennya sendiri, kemuliaannya yang sebenarnya boleh dikatakan dalam kempen empayar fana, yang menumbuk bersama peta dan puak untuk kedua -dua perlawanan untuk pengalaman yang indah. Ia akan bernilai harga yang diminta untuk itu sahaja.

Kami merenung menggantikan T’Warhammer II dengan T’Warhammer III yang lebih baru dalam peringkat semula ini, tetapi sebanyak yang kita suka epik raksasa terkini Kreatif, ia masih menjadi adik -beradik tengah ini sekarang yang berpegang pada hati kita – jika Tidak ada yang lain, ia mempunyai ekspansi dan kemas kini percuma tahun dan tahun untuk menyelidiki di atas kempen utama. Memandangkan perbezaan besar antara puak -puak (rangka, lanun vampire, cicak aztec dan kambing kanibal hanyalah hujung gunung es), permainan ini boleh dikatakan menawarkan banyak replayabiliti yang lebih besar daripada yang lain dalam siri ini juga.

. Umur Empires II: Edisi Definitif

Tangkapan skrin penyelesaian berhampiran sungai di Umur Empires II Edisi Definitif

Kedudukan sebelumnya: 10 (-)
Pemaju: Empayar terlupa
Tarikh Siaran: 2019
Di mana saya boleh membelinya? Steam, Microsoft Store / Xbox Game Pass PC

AOE2 adalah tanda air yang tinggi dari format 2D, isometrik-ish, berkumpul-dan-siang. Ia sangat seimbang, sempurna, dan menawarkan gabungan permainan ekonomi dan ketenteraan yang tepat. Edisi muktamad, bagaimanapun, adalah lebih daripada sekadar zombie glammed-up AoE2. Ia adalah Frankenstein seksi gergasi, dengan kandungan lima ekspansi yang berasingan (empat daripadanya pada asalnya dibuat oleh peminat yang sangat berbakat), dan sebuah istana yang penuh dengan kandungan baru, dijahit ke badan permainan asal (dan tidak, anda ‘ Salah: Frankenstein adalah Nama raksasa. Saintis dipanggil Microsoft). Oh, dan mereka membuatnya kelihatan sangat cantik juga, dan menambah berpuluh -puluh UI kecil dan mengawal penambahbaikan untuk mengelakkan gangguan seperti yang perlu ditanam secara manual.

Dengan 35 tamadun untuk bermain sebagai, 136 misi pemain tunggal lebih daripada 24 kempen, lebih banyak peta berbilang pemain daripada yang kita boleh dikira, dan juga mod latihan terbina dalam untuk mendapatkan orang untuk mempercepatkan untuk berbilang pemain, lebih daripada dua kali ganda saiznya permainan asal, dan beratus -ratus jam bersenang -senang walaupun sebelum anda mula memerangi orang lain. Sekiranya tidak pernah ada AOE2, dan ini telah dikeluarkan dari mana -mana pada tahun 2019, ia akan meletupkan minda orang. .

9. Invisible, Inc.

Kedudukan sebelumnya: 9 (-)
Pemaju: Klei Entertainment
Tarikh Siaran: 2015
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Beberapa tahun yang lalu, mendakwa bahawa Mark of the Ninja adalah apa -apa selain karya Klei akan dianggap kasar. Bahawa studio telah mencipta permainan yang lebih kreatif, cerdas dan menyeronokkan sudah kelihatan tidak masuk akal, tetapi tidak kelihatan, Inc. betul -betul itu. Dan, indah, tidak kelihatan, inc. adalah salah satu permainan taktikal terbesar yang pernah dibuat, tumpuannya hanya pada beberapa unit yang dapat dikawal untuk adegan ketegangan yang luar biasa. Ini jenis permainan di mana anda melemparkan tangan anda ke udara pada permulaan giliran, yakin bahawa semuanya hilang, dan memetakan rancangan sempurna sepuluh minit kemudian.

Penambahbaikan genre yang mencuri dan mencuri yang biasa sebagai permainan taktik berasaskan giliran layak mendapat pingat untuk keberanian yang luar biasa, dan tidak kelihatan, inc. Mungkin menjadi permainan berasaskan giliran yang terbaik sepenuhnya yang dikeluarkan dalam satu dekad. Segala -galanya dari struktur kempen ringkas ke gaya bermain yang sangat disesuaikan telah direka untuk menggalakkan percubaan serta mewujudkan ketegangan yang disebutkan di atas. Ini adalah permainan yang percaya bahawa maklumat adalah kuasa, dan skrin akan memberitahu anda semua yang anda perlu tahu untuk bertahan. The Genius of Invisible, Inc. adalah bahawa ia mewujudkan drama dan ketegangan sedemikian dalam persekitaran prosedur yang tidak terhingga, yang menyesuaikan diri dengan keinginan peribadi anda.

8. Alpha Centauri Sid Meier

Pemandangan atas tanah di Alpha Centauri

Kedudukan sebelumnya: 8 (-)
Pemaju: Permainan Firaxis
Tarikh Siaran: 1999
Di mana saya boleh membelinya?

Selepas Bumi, Bintang. Pembebasan Tamadun yang Mengecewakan: Beyond Earth hanya berkhidmat untuk meningkatkan stok Alpha Centauri. Mencatatkan penjajahan planet baru, Alpha Centauri bukan hanya salah satu permainan strategi 4x terbesar yang wujud, ia juga merupakan salah satu permainan sci-fi terbesar. Tidak ada permainan sebelum atau sejak itu telah berjaya membina naratif yang dikarang yang kuat yang berlaku di antara dan di belakang sistem gilirannya. Ia adalah perkara yang lengkap, dan beberapa gred di atas ruang biasa opera hokum.

Ia boleh menjadi kulit semula – tamadun III dalam semua tetapi nama – tetapi alpha centauri secara radikal memikirkan semula blok bangunan asas permainan 4x, bermula dengan planet itu sendiri. Membuang idea jenis medan, Firaxis mencipta sistem prosedur yang memetakan kontur dan iklim untuk mewujudkan bukit dan lembah yang boleh dipercayai, bersama dengan air yang mengalir di seluruhnya. Apabila permainan berterusan, nampaknya proses penjajahan adalah pembalikan tamadun, di mana dataran subur menjadi parut perindustrian. Anda mencipta syurga daripada bekerja dengan kemusnahan, atau nampaknya. Sudah tentu, itu bukan keseluruhan cerita. Sudah ada kehidupan di planet ‘baru’ ini, selepas semua, dan masih ada kehidupan di Alpha Centauri dan akan selama beberapa dekad yang akan datang.

7. Stellaris

Skrin Tajuk Persekutuan Stellaris

Kedudukan sebelumnya: 7 (-)
Studio Pembangunan Paradoks
Tarikh Siaran: 2016
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Paradox yang pertama ke dalam 4x skala galaksi mempunyai sedikit permulaan yang berbatu dalam kehidupan, tetapi pembetulan besar dan bahkan ekspansi DLC yang lebih besar telah menyaksikan Stellaris terus berkembang menjadi sesuatu yang jauh lebih mengesankan, dan yang paling penting lebih banyak, daripada sekali adalah.

Paradox sering melekat dengan permainannya untuk jarak jauh, seperti yang kita lihat dengan orang-orang seperti Tentara Salib Kings II dan bandar-bandar: skylines, tetapi setakat ini Stellaris yang paling banyak mendapat manfaat daripada pendekatan ini. Keseluruhan sistem telah ripped out dan diganti dengan nama slicker dan smarter galactic empayar-bangunan. Perjamuan Tusuk -peradaban Angkasa sekarang ini luas dan pelik, semua peperangan gen dan pemberontakan sintesis bersama -sama dengan lebih banyak yang diharapkan seperti orang asing imperialistik, dan ia jauh lebih baik untuk bermain pacifistik daripada yang pernah. Empayar ini sangat banyak berlaku.

6. Tamadun Sid Meier VI

Gambaran keseluruhan beberapa tamadun dalam Civ 6

Kedudukan sebelumnya: 6 (-)
Pemaju: Permainan Firaxis
Tarikh Siaran: 2016
Di mana saya boleh membelinya? Steam, rendah hati

Sangat mudah untuk menolak nilai penambahbaikan tambahan. . Tamadun VI bukan lonjakan besar untuk siri ini, tetapi satu atau dua langkah masih menjadikannya yang terbaik. . Anda dapat mengambil sebuah negara dari konsepsi ke penguasaan dunia yang dibantu robot. Memenangi perlumbaan ruang angkasa, menjangkiti dunia dengan budaya (anda). Tekan PBB. Dapatkan Nuked oleh Gandhi. .

Civ vi lucu bahawa strategi besar melalui tonggak yang lebih kecil. Anda mungkin mencapai benua baru untuk meningkatkan kelajuan penyelidikan untuk teknologi utama, atau memberi tumpuan kepada memenangi pusingan negara dengan beberapa utusan yang baik. Lebih banyak perancangan bandar, terima kasih kepada daerah khusus dengan bonus adjacency. . Ia menyempurnakan idea -idea siri ini telah dimainkan selama beberapa dekad. Tidak ada perubahan yang revolusioner, dan tidak juga kesan kumulatif mereka. Mereka masih menjadikannya civ terbaik setakat ini, dan permainan civ hebat.

5. Desperados III

Doc, Hector dan Isabelle dari Desperados 3 Berbaring di Tempat Tunggu di Sungai Canyon

Kedudukan sebelumnya:
Pemaju: Permainan Mimimi
Tarikh Siaran: 2020
? Stim, gog, rendah hati

Memilih antara taktik Desperados III dan bayangan mengambil petang janggut; Tetapi jika pengembaraan taktik stealth masa nyata Mimimi telah mengajar kita apa-apa, itu adalah nilai tindakan yang dipertimbangkan dengan teliti. Reinvigorating sub -genre yang tidak aktif tidak aktif sejak hari -hari kemuliaan komando dan desperados, studio Jerman mengingatkan kita tentang kesenangan pembunuh kecil yang mengalir melalui diorama, di bawah berjaga -jaga – belum lagi sangat hijau, dan segitiga – mata saraf. Tambahkan antara muka yang elegan, berkomunikasi dan kebolehan watak pintar dan pintar dan itu adalah yang terbaik genre.

Beberapa tweak penting melihat variasi koboi yang menang dalam pengembaraan ninja 2017: untuk permulaan, keupayaan untuk membekukan sepenuhnya tindakan dan program dalam pelbagai watak untuk mendapatkan takedown yang diselaraskan besar. Walaupun ciri utama taktik bayangan, masa berterusan di sana, menjadikan ini lebih banyak aplikasi pembedahan. Kedua, pengenalan Stealth Social, seorang LA Hitman, menambah lebih banyak variasi ketika anda menggalakkan penyamun untuk memiliki ‘kemalangan’ di sekitar lembu rodeo dan merancang penculikan yang berani dari pesta besar. Mencapainya tanpa anak panah kawalan minda dan kami memberi salam kepada anda. Yep: Desperados III adalah akar ‘tootin’ gred-a snoopin ‘.

. Raja -raja Tentara Salib 3

4 (-)
Pemaju: Studio Pembangunan Paradoks
Tarikh Siaran: 2020
? Wap

The Crusader Kings Games adalah Strategi/RPG Hybrids. Walaupun anda akan menghabiskan masa memerintah tentera dan menakluki wilayah, anda juga akan risau tentang kehidupan sehari -hari penguasa yang anda kendalikan. Anda akan bimbang tentang cita -cita saingan pengikut anda, tertanya -tanya sama ada isteri anda yang cemuhan marah dengan hidangan kotor atau merancang untuk membunuh anda, dan takut dengan orang bodoh yang anda baru berkahwin. Taruhan drama keluarga ini adalah sama pentingnya dengan depan selatan anda, kerana apabila penguasa anda akhirnya runtuh di bilik takhta, anda akan mengambil alih kawalan pewaris mereka, dan harus hidup dengan semua akibat dari tindakan sebelumnya.

Ini adalah permainan strategi besar yang sistemnya mencipta cerita nyata, kerana mereka mengenai orang dan bukannya mengenai manuver yang mengapit. . Sekiranya anda tidak memainkan permainan Raja Tentara Salib sebelum ini CK3 adalah di mana anda harus bermula. Ini bukan permainan mudah, tetapi tutorial, tooltips dan susun atur baru akan membantu anda. Sekiranya anda telah memainkan permainan Raja Tentara Salib sebelum ini, maka anda mungkin tidak memerlukan kami untuk memberitahu anda apa yang hebat tentang siri atau permainan mana yang harus anda mainkan. . Tetapi apabila tiba masanya untuk anda teruskan, Raja -raja Tentara Salib 3 adalah pewaris yang layak.

3. FTL: lebih cepat daripada cahaya

Pandangan overhead kapal angkasa di FTL: lebih cepat daripada cahaya

Kedudukan sebelumnya: 3 (-)
Pemaju: Permainan subset
Tarikh Siaran: 2012
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

Permainan Upteen menawarkan fantasi sebagai juruterbang kapal angkasa yang roguish, tetapi masa kanak -kanak menghabiskan menonton Star Trek mungkin meninggalkan anda dengan matlamat hidup yang berbeza. Fantasi di mana terdapat musuh di skrin paparan, kebakaran di bilik enjin, dan kelangsungan hidup anda bergantung pada penumpang asing misteri yang anda ambil di planet terakhir yang anda lawati. FTL berseri dalam mencipta senario fiksyen sains seperti ini.

Ini adalah roguelike di mana anda mengawal kapal angkasa kecil dan krew mereka dari perspektif atas ke bawah. . Anda akan diserang oleh slavers di kawasan di mana suar solar secara berkala merosakkan kapal anda. Anda berharap anda dapat menyelamatkan salah satu hamba itu dan mendapat ahli krew baru, tetapi ada juga risiko yang sangat nyata yang anda akan ditiup dan kehilangan semua kemajuan anda. . . Sekarang tentukan: anak kapal mana yang akan anda berkorban dengan menghantarnya ke dalam vakum untuk membaiki enjin? FTL menjana detik -detik dramatik ini dengan mudah, sambil mudah dijemput, berjalan pada apa sahaja, dan dengan pelbagai yang cukup untuk membuat anda dihiburkan selama bertahun -tahun. .

2.

Kedudukan sebelumnya:

Tarikh Siaran: 2016
Di mana saya boleh membelinya? Stim, gog, rendah hati

XCOM 2, bersama -sama dengan perang pengembangan yang sama yang sangat baik dari yang dipilih, adalah salah satu permainan strategi terbaik sepanjang masa – dan ia menjadikan semua yang lebih luar biasa dengan betapa berbeza apabila melangkah ke pengembangan yang disebutkan di atas. Perang yang dipilih adalah Keju Superheroik ke Chalk Taktik Gerilan XCOM 2. Di mana Xcom mengambil negara berjalan jauh dari kerumitan taktikal yang luas dari 90-an X-com yang asal, Perang Of The Sprint yang dipilih penuh ke benua lain.

Askar terbaik anda tidak akan hanya mahir dalam penggunaan senjata – mereka akan menjadi Avengers, yang mampu melakukan kepahlawanan sci -fi yang paling tidak masuk akal. Lebih baik lagi, lapisan asas/strategi memecahkan cecil kedua-dua Xcom dan Xcom 2’s Golden Path of Upgrades, yang membolehkan pelbagai cara yang berbeza untuk menghilangkan kematian yang perlahan oleh Sumber Sumber. Ia, diakui, sangat, sangat bodoh, dan cuba mengekalkan kira -kira sembilan nada yang berbeza sekaligus. .

1.

Kedudukan sebelumnya: 1 (-)
Pemaju: Permainan subset
Tarikh Siaran: 2018
? Stim, gog, rendah hati

Di dunia yang sempurna, ada sesuatu yang akan datang dan dengan mudah melompat mechs berasaskan giliran ini vs giganto-beasts susulan ke FTL, tetapi dari segi permainan strategi kita akan keluar dan memberitahu hampir semua orang untuk keluar dan bermain sekarang? Tidak ada jawapan lain – terutamanya dengan penambahan kemas kini edisi lanjutan percuma baru -baru ini. Ke dalam pelanggaran melemparkan setiap mililiter strategi mandi air mandi tanpa kehilangan walaupun sedikit bayi dalam proses. Ia meminta anda untuk memberi tumpuan hanya kepada masalah yang paling segera: lelaki anda di sana, musuh asid-spitting adalah di sana, pencakar langit yang penuh dengan orang awam yang tidak berdaya di sana: Apa yang akan anda lakukan, hotshot?

. . Tindakan dianggap sebagai pelanggaran. Gagal melakukan sesuatu yang berguna dengan salah satu daripada tiga unit anda hampir selalu mengeja azab. . . .

Karya Klasik Segera yang bahkan tidak jauh cuba memberitahu kami ia adalah karya. Ia hanya berlaku dengan pekerjaan.

Dari senarai

Malangnya, seperti setiap peringkat semula, tidak dapat dielakkan beberapa permainan yang kita akhirnya mengucapkan selamat tinggal. Hanya ada peralihan kecil kali ini, tetapi kami telah bertukar -tukar di Suns Midnight Marvel dan mengucapkan selamat tinggal kepada Lelaki Perang. Penyertaan sebelumnya yang telah kami bersara dari senarai juga termasuk pengorbanan dan subuh manusia.

Ini tidak bermaksud bahawa kita masih belum menyukai permainan ini, atau mereka tidak akan dipaparkan di sini lagi pada masa akan datang, tetapi sekarang mereka hanya kekurangan 50 pemotongan teratas.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit

 • Syarikat 1C
 • 2k
 • Permainan 2K
 • Pengembaraan Tindakan
 • Umur Empires II: Edisi Definitif
 • Studio Amplitud
 • Android
 • Anno 1800
 • Aspyr Media
 • Battletech
 • Kumbang
 • Terbaik terbaik
 • Pemandangan Burung / Isometrik
 • Blitworks
 • Blizzard Entertainment
 • Permainan kad
 • Perintah & Conquer Remastered Collection
 • Syarikat pahlawan
 • Perhimpunan Kreatif
 • Defcon
 • Desperados III
 • Druidstone: Rahsia Hutan Menhir
 • Dune II: Pertempuran untuk Arrakis
 • Seni Elektronik
 • Europa universalis IV
 • Firaxis
 • Permainan Firaxis
 • Fokus hiburan
 • Fokus rumah interaktif
 • Sinaps beku
 • FTL: lebih cepat daripada cahaya
 • Permainan berkuasa gas
 • Skim Harebrained
 • Permainan Hellbent
 • Manusia
 • Indie
 • Ke dalam pelanggaran
 • Introversion
 • Invisible Inc
 • Permainan Kasedo
 • Permainan Kitfox
 • Klei Entertainment
 • Mac
 • Matahari tengah malam Marvel
 • Mode 7 permainan
 • Multiplayer kompetitif
 • Mutant Year Zero: Jalan ke Eden
 • Kebanggaan Neptunus
 • Nintendo DS
 • Nintendo Switch
 • Northgard
 • Syarikat Perdagangan Offworld
 • Studio Pembangunan Paradoks
 • Paradox interaktif
 • Pc
 • PS1
 • PS4
 • Ps5
 • Teka -teki
 • Hiburan Relik
 • RPG
 • Sega
 • Shiro Games
 • Tamadun Sid Meier VI
 • Pandangan sisi
 • Pemain tunggal
 • Starcraft II: Wings of Liberty
 • Stardock
 • Stellaris
 • Strategi
 • Strategi: Strategi masa nyata
 • Strategi: Strategi berasaskan giliran
 • Teks
 • Perhimpunan Kreatif
 • Mereka berbilion -bilion
 • Thq
 • Thq nordic
 • Tindalos interaktif
 • Jumlah Perang: Shogun 2
 • Ubisoft
 • Ubisoft Blue Byte
 • Berbanding kejahatan
 • Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters
 • Warhammer 40000: Dawn of War – Soulstorm
 • Warhammer 40000: Mechanicus
 • Xbox 360
 • Xbox One
 • Xbox Series X/s
 • Xcom 2

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

.

Katharine adalah ketua editor RPS, yang bermaksud dia sekarang harus dipersalahkan untuk semua ini. Selepas menyertai pasukan pada tahun 2017, dia menghabiskan masa empat tahun di lombong perkakasan RPS. Sekarang dia mengetuai pasukan editorial RPS dan memainkan apa sahaja yang dia dapat mengangkat tangannya. Dia sangat separa dengan JRPG dan pengambilan pencarian, tetapi juga suka strategi dan permainan taktik berasaskan giliran dan tidak akan pernah mengatakan tidak kepada metroidvania yang baik.

Barangan senapang patah kertas batu

Senapang patah kertas batu dimiliki oleh Gamer Network Limited, syarikat Reedpop dan anak syarikat Reed Exhibitions Limited.

© 2023 Gamer Network Limited, Gateway House, 28 The Quadrant, Richmond, Surrey, TW9 1DN, United Kingdom, didaftarkan di bawah nombor syarikat 03882481.

Hak cipta terpelihara. .