PC – Adakah PC Terraria mempunyai silang dengan mudah alih? | Forum Komuniti Terraria, adalah Terraria Cross Platform pada tahun 2023? Terkini

Adakah platform Cross Terraria pada tahun 2023

.., 1.4.4….9.1 untuk iOS), maka mereka harus bersesuaian untuk bermain bersama, selagi anda dapat menyelesaikan rangkaian dengan penghantaran port dll. Semua keperluan rakan mudah alih anda adalah IP, port dan kata laluan untuk bergabung.

PC Adakah PC Terraria mempunyai silang dengan mudah alih?

. Dan saya tidak bercakap tentang menggunakan silang bermain dengan penguin-permainan atau pelayan lain. .

(Dengan cara ini, saya memiliki seluruh dunia, jadi saya harus bermain, tetapi saya hampir sepanjang hari sehingga ia berfungsi)

Maranethan ������️

(Tidak tahu sama ada saya perlu menyiarkannya di forum mudah alih atau forum PC)

. . Saya bercakap mengenai pelayan survival biasa saya dan rakan -rakan saya boleh meneruskannya.

Crossplay antara jenis peranti yang sama (Apple Mobile – Mobile Apple) sekarang berfungsi, tetapi silang antara peranti yang berbeza dirancang untuk datang tidak lama lagi.

Pentadbir


Pentadbir

Selagi PC (s) dan peranti mudah alih masing -masing menjalankan versi Terraria yang sama (e.., 1.4.4..4.4..1 untuk iOS), maka mereka harus bersesuaian untuk bermain bersama, selagi anda dapat menyelesaikan rangkaian dengan penghantaran port dll. Semua keperluan rakan mudah alih anda adalah IP, port dan kata laluan untuk bergabung.

Crossplay antara jenis peranti yang sama (Apple Mobile – Mobile Apple) sekarang berfungsi, tetapi silang antara peranti yang berbeza dirancang untuk datang tidak lama lagi.

. …

Seperti

Slowestlight

Skeletron Prime

Selagi PC (s) dan peranti mudah alih masing -masing menjalankan versi Terraria yang sama (e.g., .4.4..4.4.9.1 untuk iOS), maka mereka harus bersesuaian untuk bermain bersama, selagi anda dapat menyelesaikan rangkaian dengan penghantaran port dll. Semua keperluan rakan mudah alih anda adalah IP, port dan kata laluan untuk bergabung.

Saya percaya bahawa Crossplay Apple/Android berfungsi, seperti yang ada pada masa lalu. ..4.

Adakah cara yang boleh saya gunakan seperti beberapa perkara alamat lain selain ip saya? seperti bagaimana beberapa pelayan dan hanya alamat IP rawak?

Salah satu rakan saya yang akan ditambah telah bermain melalui Steam (ini sebelum lelaki mudah alih bergabung) tetapi sekarang kerana jika kita semua mahu bermain bersama saya harus memberikan ip saya kepadanya juga IP saya. Itulah sebabnya saya mahu menggunakan alamat yang berbeza


Pentadbir

Adakah cara yang boleh saya gunakan seperti beberapa perkara alamat lain selain ip saya? ?

Salah satu rakan saya yang akan ditambah telah bermain melalui Steam (ini sebelum lelaki mudah alih bergabung) tetapi sekarang kerana jika kita semua mahu bermain bersama saya harus memberikan ip saya kepadanya juga IP saya. Itulah sebabnya saya mahu menggunakan alamat yang berbeza

Saya berfikir bahawa anda boleh bermain dengan rakan stim anda melalui stim seperti sebelumnya, dan hanya memberi maklumat IP/port anda kepada rakan mudah alih anda atau bukan sidang (adalah.e., Gog) rakan pc

. Semua itu adalah di luar pengalaman dan pengetahuan saya. Intinya adalah: jika anda menjemput orang untuk memainkan permainan dalam talian yang dihoskan di komputer anda, maka mereka mungkin dapat mengetahui apa IP anda, jika mereka mahu.

Sesetengah syarikat telah mengiklankan perkhidmatan mereka di sini: hosting pelayan (dibayar) kami tidak menyokong mana -mana yang tertentu, dan saya pasti ada orang lain di luar sana.

Adakah platform Cross Terraria pada tahun 2023?

Terraria menyokong crossplay merentasi platform berikut: . . Ini bermaksud bahawa beberapa platform tidak dapat melintasi antara satu sama lain. Anda boleh melihat kombinasi platform yang bersesuaian dengan crossplay di bawah.

Walaupun permainan ini juga boleh didapati di Nintendo 3DS, Nintendo Switch, Nintendo Wii U, Xbox 360 dan Xbox One, Terraria adalah platform silang hanya di seluruh platform yang disebutkan di atas. !

Kami terakhir memeriksa platform crossplay mana yang tersedia untuk Terraria 11 bulan dan 15 hari yang lalu . Kami menyemak permainan secara teratur untuk kemas kini, tetapi jika ada yang berubah dalam masa yang sama dan kami belum melihatnya, sila beritahu kami melalui halaman hubungan kami atau dengan menghantar komen di bawah.

⏱ Permainan ini dikeluarkan 12 tahun, 4 bulan dan 7 hari yang lalu

!

Gabungan Crossplay 1:

Maklumat: Sokongan asli Mac hanya dengan chipset M1 yang juga boleh menjalankan permainan iOS.

Terraria adalah permainan mengenai penerokaan, pertempuran, dan bangunan. . Semasa mereka maju, pemain akan mencari cabaran baru dalam bentuk musuh yang lebih kuat untuk mengatasi.

Mengenai Terraria

. Pemain dapat meneroka dunia ini, melawan raksasa dan bos, mencari harta karun, dan membina rumah dan bandar mereka sendiri. . Sekiranya anda menikmati permainan seperti Minecraft atau Stardew Valley, maka anda mungkin akan menikmati Terraria juga.

Lihat video Terraria di bawah:

Kesesuaian Zaman Terraria

. Ia mengandungi keganasan yang tidak realistik terhadap watak manusia. .

?

Nasib baik, ya! . . Tetapi ingat, Terraria mempunyai gabungan pelbagai crossplay, yang saling eksklusif. . Periksa “Butiran Cross-Platform Terraria“Bahagian di bahagian atas halaman ini untuk melihat kombinasi yang berbeza.

 • Android
 • Nintendo 3DS
 • Nintendo Switch
 • PS Vita
 • PS4
 • Steam (PC)
 • Windows PC
 • Xbox 360
 • iOS
 • Android
 • Google Stadia
 • Steam (PC)
 • Windows PC
 • iOS

Adakah ia silang platform di PC?

.

 • Terraria bersesuaian dengan Crossplay di seberang Windows PC/Steam dan linux dan mac.

Adakah ia silang platform di PlayStation?

Ya, Terraria bersesuaian dengan PlayStation.

 • Terraria disahkan bekerja dengan silang di seberang PS3 dan PS4 dan PS Vita.
 • Juga, Terraria berfungsi dengan baik dengan platform silang dengan PS4 dan PS3 dan PS Vita.
 • .

?

Tidak, Terraria adalah tidak Crossplay Sesuai dengan Xbox.

 • Malangnya, Terraria adalah Pada masa ini bersesuaian dengan Crossplay Xbox 360 dan Android, Google Stadia, Linux, Mac, Nintendo 3DS, Nintendo Switch, Nintendo Wii U, PS Vita, PS3, PS4, Windows PC/Steam, Xbox One atau iOS.
 • tidak Pada masa ini bersesuaian dengan Crossplay Xbox One .

Adakah ia silang platform di platform lain?

Ya, Terraria bersesuaian dengan platform lain.

 • Android dan Mac, iOS dan Google Stadia.
 • Google Stadia dan Mac, iOS dan Android.
 • Linux .
 • Terraria disahkan sebagai bekerja dengan crossplay antara .
 • Walau bagaimanapun, Terraria adalah tidak Crossplay Betweem Nintendo 3DS .
 • tidak Crossplay Betweem .
 • Terraria adalah tidak Crossplay Betweem Nintendo wii u dan Android, Google Stadia, Linux, Mac, Nintendo 3DS, Nintendo Switch, PS Vita, PS3, PS4, Windows PC/Steam, Xbox 360, Xbox One atau iOS.
 • Terraria berfungsi dengan baik dengan platform silang di seberang iOS .

Apa itu Crossplay/Cross-Platform?

. Contohnya, seseorang yang bermain di PC boleh bermain dengan seseorang yang menggunakan konsol, seperti PS5, atau pemain PS4 boleh bermain dengan pemain Xbox One.

Crossplay adalah cara terbaik untuk berhubung dengan rakan -rakan yang mungkin tidak memiliki konsol yang sama seperti anda!

?

. .

Untuk arahan penuh mengenai Crossplay Terraria, lawati laman web rasmi.

?

. Sebagai contoh, jika anda mempunyai watak atau telah mencapai tahap pada PS4 yang anda mahu mainkan pada Xbox One, anda boleh menggunakan silang untuk memindahkan kemajuan anda.

!

. .

?

Ya, Terraria adalah permainan berbilang pemain. Terraria secara rasmi menyokong mod pemain tunggal, berbilang pemain dan koperasi. Semua tajuk lain yang dipaparkan di laman web kami juga merupakan permainan berbilang pemain.

Permainan serupa

. Jika anda suka bermain permainan ini maka anda mungkin juga bersenang -senang bermain trailblazers, Risiko Hujan, Ark: Survival Evolved, Red Dead Online, Pox Nora atau Powerwash Simulator. Setiap permainan ini menawarkan sesuatu yang unik yang mungkin anda nikmati.

Kesimpulan

Kami harap anda dapati halaman ini berguna. Sekiranya anda ingin kami mengemas kini tajuk tertentu, atau jika anda melihat permainan yang baru -baru ini menambah sokongan Crossplay, sila jatuhkan mesej di komen di bawah. Kami melakukan yang terbaik untuk memastikan pangkalan data silang platform kami yang komprehensif sebanyak mungkin.