Fortnite VR Dimainkan oleh Sypherpk Menunjukkan Metaverse, Fortnite Update menggoda sokongan VR yang berpotensi untuk Quest – VRSCOUT

Fortnite Update Menggoda Potensi VR Sokongan untuk Quest

Ingin mengetahui item yang mungkin ada di kedai esok? Lihat ramalan kami untuk kedai item Fortnite esok

Sypherpk memainkan Fortnite di VR, menunjukkan konsep pertempuran royale di Metaverse

Fortnite terkenal dengan pengalamannya yang mendalam yang menghubungkan gelung dengan Pulau Multiverse Maya. Ia telah menghubungkan pelbagai alam semesta genre yang berbeza yang memasuki dunia pulau bergelung. Oleh kerana itu, Gelung seolah -olah pengalaman dan menyaksikan senario dan pengembaraan yang berbeza.

Akhirnya, ini mewujudkan konsep Metaverse, di mana orang mencari platform maya untuk berkomunikasi dan mengalami peristiwa yang tidak mungkin di dunia nyata.

Komuniti permainan juga memainkan peranan utama dalam menjadikan konsep Metaverse ini menjadi kenyataan lebih awal daripada yang diharapkan. Sypherpk melangkah lebih dekat dengan konsep ini dan menunjukkan peminatnya kemungkinan bagaimana gelaran Battle Royale yang ikonik dapat dialami dalam VR.

Ingin mengetahui item yang mungkin ada di kedai esok? Lihat ramalan kami untuk kedai item Fortnite esok

Sypherpk memainkan Fortnite di VR

American American YouTuber Ali “Sypherpk” Hassan telah mengumpulkan fanbase yang besar sepanjang kariernya sebagai pencipta dan pencipta kandungannya. Dalam salah satu video baru -baru ini, dia mengalami Fortnite di VR menggunakan Oculus. VR, juga dikenali sebagai realiti maya, boleh dialami menggunakan konsol alat dengar, yang membolehkan pemain mengalami permainan dalam mod FPP (perspektif orang pertama) semasa sedang direndam sepenuhnya dalam permainan.

Fortnite dalam vr

Sekiranya benar, ini akan menjadi kemenangan utama untuk Meta. Fortnite Pada masa ini menarik 2 yang mengagumkan.5 hingga 4 juta pemain sehari di semua platform. Memperkenalkan asas pemain ini yang besar untuk pencarian hanya akan meletakkan lagi barisan peranti VR yang berdiri sendiri sebagai syarikat utama untuk pengguna arus perdana. Bagi sama ada atau tidak Epic boleh mendapatkan permainan dan berjalan menggunakan perkakasan Quest adalah perkara lain sama sekali. The Quest 2 agak terhad oleh pemproses Qualcomm Snapdragon XR2. Yang menyatakan, Fortnite kini boleh didapati di peranti iOS dan Android, jadi idea permainan yang berjalan di alat dengar VR yang berdiri sendiri tidak masuk akal.

Ia juga bernilai menunjukkan bahawa Epic tahun ini memperoleh $ 2B dari Sony Group Corporation dan Kirkbi ke arah pembangunan platform Metaverse. “Permainan Epic terkenal untuk membina pengalaman yang suka bermain dan kreatif dan memperkasakan pencipta yang besar dan kecil,” Kata Søren Thorup Sørensen, Ketua Pegawai Eksekutif Kirkbi. “Sebilangan pelaburan kami memberi tumpuan kepada trend yang kami percaya akan memberi kesan kepada dunia masa depan yang kami dan anak -anak kita akan tinggal di.”Pelaburan ini akan mempercepatkan penglibatan kami dalam dunia permainan digital, dan kami dengan sukacitanya melabur dalam permainan epik untuk menyokong perjalanan pertumbuhan mereka yang berterusan, dengan tumpuan jangka panjang ke arah Metaverse masa depan.” Kredit Imej: Epik