Fortnite Bab 4: Krismas 2022 Kulit mungkin tiba tidak lama lagi, semua kulit Krismas Fortnite dari setiap tahun – dot eSports

Semua kulit Krismas Fortnite dari setiap tahun

Contents

Krisabelle adalah kulit bertemakan Krismas dan mentega yang lain. Ia adalah watak yang memakai pakaian Christmassy yang terdiri daripada bahagian atas merah dan putih dan skirt merah, putih, dan hijau dengan stoking lutut tinggi.

Fortnite Bab 4: Kulit Krismas 2022 kemungkinan akan tiba tidak lama lagi

Fortnite Bab 4 betul -betul di sudut dan akan membawa banyak kandungan baru. Sejak bab baru akan dikeluarkan pada bulan Disember, Epic Games akan melepaskan acara Krismas baru, termasuk Kulit Krismas 2022.

Terima kasih kepada tinjauan Fortnite terkini, kami tahu bagaimana kulit Krismas yang akan datang. Sekiranya semuanya mengikut pelan, acara WinterFest yang akan datang akan dikeluarkan dalam dua minggu pertama bab baru.

Fortnite Bab 4 akan membawa kulit Krismas baru tidak lama lagi

Ingin mengetahui item yang mungkin ada di kedai esok? Lihat ramalan kami untuk kedai item Fortnite esok

Bantuan, pencipta kandungan Fortnite yang popular, menyiarkan video yang mendedahkan beberapa kulit Krismas Fortnite yang akan datang. Seperti yang ditunjukkan dalam video di atas, Epic Games akan menambah sekurang -kurangnya lima kulit yang berbeza untuk acara ini.

Penting untuk diperhatikan bahawa ini belum 100% disahkan. Walau bagaimanapun, pasukan pembangunan Fortnite mendedahkan kulit ini melalui tinjauan, itulah sebabnya ada peluang yang baik mereka akan dibebaskan tidak lama lagi.

Kebocoran Fortnite mendedahkan lima kulit berpotensi yang akan dikeluarkan semasa acara Winterfest yang akan datang. Berikut adalah senarai mereka:

  • Winterfest Jonesy
  • Trooper Assault Gingerbread
  • Fishstick Nutcracker
  • Winter Skye
  • Guff pokok Krismas

Semua watak -watak ini telah dikeluarkan dalam permainan. Walau bagaimanapun, mereka mempunyai kulit baru yang diturunkan dalam tinjauan Fortnite yang dikeluarkan sepanjang tahun 2022.

Imej di atas menunjukkan semua kulit dalam kaji selidik Fortnite terkini, yang dikeluarkan pada September 2022. Ini adalah tinjauan ketiga yang dikeluarkan pada tahun 2022.

Walaupun beberapa kulit telah dibebaskan, yang lain mungkin akan menjadi sebahagian daripada Fortnite Bab 4 Musim 1 Battle Pass. Selain itu, kami mengharapkan kulit Krismas akan dikeluarkan pada akhir tahun ini.

Adakah permainan epik akan melepaskan kulit Krismas percuma di Fortnite?

Permainan epik selalu murah hati semasa acara Krismas. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pemain telah dapat membuka kunci beberapa kulit Fortnite percuma, dan kami menjangkakan ini berlaku semasa acara Winterfest 2022.

Semasa Winterfest 2021, pemain boleh mendapatkan Polar Peely dan Krisabelle secara percuma. Ini diperolehi dengan membongkar hadiah Fortnite yang unik setiap hari, dan hadiah ini termasuk banyak kosmetik lain.

Walaupun ini belum disahkan, kami mengharapkan Fortnite Bab 4 untuk membawa lebih banyak kulit Krismas percuma. Selain itu, ada peluang yang baik bahawa salah satu kulit yang diturunkan dalam tinjauan juga akan dikeluarkan secara percuma.

Bas Pertempuran sedang menuju ke Fortnite Bab 4 Musim 4 tidak lama lagi! Lihat kedai item Fortnite terakhir hari ini!

Semua kulit Krismas Fortnite dari setiap tahun

Fortnite telah hidup untuk lima Krismas sekarang, dan pada masa itu, Epic Games telah memperkenalkan 55 kulit bertema Krismas yang berbeza yang pemain boleh bersukan untuk meraikan majlis itu dalam gaya.

Kami telah melihat segala-galanya dari Jonesy yang selesa hingga watak-watak penuh seperti Guff Gringle, Snowmando, Kane, dan Crackshot-sesetengahnya telah menjadi ikonik dan sangat dicari.

Berikut adalah senarai mereka semua, bermula dengan yang tertua pada tahun 2017 dan berakhir dengan kumpulan paling terkini pada tahun 2022.

Fortnite Kulit Krismas 2017

Nama kod e.L.F.

Nama kod e.L.F. adalah salah satu yang tertua Fortnite Kulit Krismas. Ia menyerupai watak Will Ferell dalam filem komedi Krismas 2003, Elf, dan mempunyai dua gaya tambahan: yang kelihatan jahat yang dipanggil Minty, dan yang berwarna biru yang dipanggil CodeName H.E.L.P.E.R.

Retak

Crackshot adalah ikonik. Ia pada dasarnya seorang askar mainan yang gila memakai pakaian seperti Krismas merah dan mahkota. Ia mempunyai empat gaya tambahan: biru, merah jambu, emas, dan retak -retak -yang terakhirnya lebih menyeramkan daripada standard.

GREEN GINGER

Ginger Gunner pada dasarnya adalah wanita roti halia yang mempunyai dua gaya, satu dengan wajah yang marah dan satu dengan wajah yang bahagia, serta sepasang sarung tangan merah dan pengawal putih putih.

Merry Marauder

Merry Marauder adalah setara lelaki Ginger Gunner. Ia adalah lelaki roti halia yang juga mempunyai dua varian, satu dengan wajah yang marah dan yang lain dengan wajah yang bahagia, dan sarung tangan yang sama dan pengawal shin.

Ops nog

Nog Ops adalah kulit Krismas yang cukup standard. Ia seorang wanita yang memakai topi Krismas dan pelompat hiasan yang berbulu dengan seluar jeans, tali pinggang, dan sarung tangan. Nama ini merujuk kepada eggnog, minuman yang berkaitan dengan Krismas dalam beberapa budaya.

Red-nosed Raider

Penceroboh merah-nosed serupa dengan ops nog dalam erti kata ia mempunyai pelompat berbulu bertema Krismas. Perbezaannya, bagaimanapun, terletak pada hidung merah, tanduk rusa, dan seluar jeans merah yang dimaksudkan untuk meniru Rudolph, rusa merah.

Yuletide Ranger

Yuletide Ranger adalah setara lelaki dengan ops nog. Ia mempunyai pakaian yang sama, dengan satu -satunya perbezaan adalah topi Krismas digantikan dengan topi perangkap, sering dikaitkan dengan musim sejuk.

Fortnite Kulit Krismas 2018

Crackabella

Crackabella adalah kulit yang serupa dengan retak, tetapi kelihatan lebih menawan daripada rakan sejawatnya. Ia mempunyai estetika mainan kayu, lengkap dengan pakaian putih, regal dan mahkota.

GLIMMER

Glimmer adalah Fortnite kulit yang kelihatan seperti elsa dari beku. Dia kelihatan seperti puteri ais macam-macam, dengan pakaian teal dan putih dan menghiasi perhiasan musim sejuk-esque untuk menambah bakat. Ia adalah sebahagian daripada set Wonderland Winter.

Gudang

Grimbles adalah kulit yang jarang berlaku yang meniru rupa gnome taman biasa. Ia mempunyai topi merah yang ikonik, wajah yang kelihatan porselin, dan burgundy, biru, dan teal untuk mengelilingi gnomish.

Krampus

Krampus adalah kulit legenda yang dikeluarkan sebagai sebahagian daripada set Krampus. Watak yang kelihatan jahat mempunyai lidah seperti kadal, mata ungu yang ghoulish, dan pakaian merah, putih, dan teal sesuai untuk warlock.

Ranger merah

Ranger merah-nosed adalah Jonesy berpakaian seluar merah, atas coklat, dan topi coklat dengan tanduk rusa di atas untuk meniru Rudolph rusa merah, dengan prop hidung merah untuk boot.

Sgt. Musim sejuk

Tidak seperti kebanyakan kulit Krismas, yang cenderung bersemangat dan ceria, sgt. Musim sejuk kelihatan seperti badass total. Ini sesuatu yang serupa dengan kepala Santa Claus dengan badan Arnold Schwarzenegger dan tatu suku di tangannya. Ia adalah sebahagian daripada musim tujuh Battle Pass dan Sgt. Set musim sejuk.

Slushy Soldier

Slushy Soldier adalah kulit epik berdasarkan penampilan seorang salji. Ia mempunyai gigi emas, sweater Krismas merah dan biru, dan memakai tali wortel senjata yang kelihatan seperti peluru.

Sugarplum

Sugarplum adalah kulit berdasarkan watak Sugar Plum Fairy di The Nutcracker, sebuah balet dongeng yang ditetapkan pada Malam Krismas. Ia mempunyai sayap dongeng biru dan ungu, pakaian Krismas, dan topi biru dengan pompoms cascading.

Tinseltoes

Tinseltoes adalah kulit seperti elf yang mempunyai jenis pakaian yang anda harapkan dari bingkap berjalur elf-merah dan putih, sekeping dada merah yang ditutupi dengan pakaian hijau dan putih, dan topi yang sepadan.

Fortnite Krismas 2019 kulit

Komander yang selesa

2019 mempunyai banyak kulit Krismas yang mewah, tetapi komander yang selesa mungkin yang paling asas. Ini seorang wanita yang memakai topi Krismas dengan sweater perayaan yang sepadan yang mempunyai llama hijau di atasnya dan ketat.

Cutiepie

Comel, atau menyeramkan. Mengambil pilihan anda. Cutiepie dibebaskan dalam Bab 2 Musim Satu sebagai sebahagian daripada set Yule Nightmare, dan merupakan gnome wanita yang menakutkan, walaupun topeng boleh dimatikan, mendedahkan watak manusia punky.

Dolph

Pernah mahu berpakaian sebagai rusa bipedal yang memakai cermin mata hitam, sweater Krismas, dan seluar kargo? Itulah Dolph secara ringkas, dan ia agak melanda apabila ia dikeluarkan dalam Bab 2: Musim Satu.

Frosted Flurry

Kulit lain dengan reka bentuk yang mudah, Frosted Flurry adalah wanita yang kelihatan punky dengan rambut putih yang sejuk, puncak merah jambu dengan kepingan salji terukir ke atasnya, dan ketat biru berkilauan untuk mengelilingi rupa.

Ikan Frozen

Fishstick Frozen Dikeluarkan dalam Bab 2: Musim Satu sebagai sebahagian daripada set Legends Polar, dan ia melihat rakan kami yang berpotensi sukan sejuk beku ais dan bukannya oren yang biasa, maka namanya.

Frozen Nog Ops

Pelompat musim sejuk biru dengan corak putih dan biru yang diletakkan di atasnya adalah pusat kulit nog ops beku, walaupun beanie putih dengan logo salji salji dan seluar jeans putih dan kasut melengkapkannya dengan baik.

Globe Shaker

Globe Shaker adalah salah satu kulit yang lebih kemas dalam senarai. Ia mempunyai dunia salji dengan pokok Krismas di dalamnya sebagai kepalanya. Ia juga memegang yang sama dan mempunyai sweater oren terang dan seluar biru untuk dipadankan. Ia datang dengan gaya pudina, yang berwarna hijau dan ungu, untuk melihat yang berbeza.

Holly Jammer

Holly Jammer kelihatan serupa dengan Komander yang selesa. Sweater adalah sama -merah, berbulu, dan mempunyai reka bentuk llama hijau. Ia juga mempunyai topi merah, pakaian ketat merah dengan kepingan salji putih pada mereka, dan kasut coklat ugg.

Jolly Jammer

Jolly Jammer adalah sama dengan Holly Jammer dari segi Get-Up, tetapi ia adalah watak yang sama sekali berbeza.

Kane

Lupakan Grinch. Kane adalah penjahat Krismas yang paling menyeramkan mereka semua. Dikeluarkan sebagai sebahagian daripada set Yule Nightmare, ia adalah tongkat gula-gula yang kelihatan jahat dengan cakar logam dan topeng besi yang meliputi separuh wajahnya.

Lt. Malar hijau

Pada satu ketika, LT. Evergreen dianggap sebagai kulit berbayar kerana pada dasarnya Jonesy berpakaian sebagai pokok Krismas, yang pemain digunakan untuk menggabungkan ke dalam alam sekitar. Ia kelihatan cantik juga.

PJ Patroller

PJ Patroller mempunyai pakaian yang sama seperti Komander yang selesa, Holly Jammer, dan Jolly Jammer, tetapi ia datang dalam tiga gaya tambahan -Camo, corak, dan perayaan, yang mempunyai corak dan warna yang berbeza.

Patroller Polar

Boleh dikatakan salah satu kulit Krismas terbaik yang dikeluarkan pada tahun 2019, Patroller Polar adalah beruang kutub yang kasar dan lasak memakai jaket peluru, seluar tempur, pasukan, dan patch mata.

Menggigil

Shiver adalah kulit Krismas yang sempurna untuk Fortnite Pemain yang ingin melihat penampilan yang berbeza dari semua pelompat bulu yang bersemangat. Ini syaitan ais, lengkap dengan tanduk dan sayap beku.

The Devourer

Devourer sepatutnya menjadi sesuatu yang serupa dengan orang salji yang keji, dengan perbezaan utama ia mempunyai satu mata seperti siklop. Benar -benar salah satu kulit Krismas yang paling menakutkan sehingga kini.

Wooly Warrior

Epic tidak pernah mengeluarkan kulit raksasa penuh untuk Krismas, tetapi mereka melepaskan Wooly Warrior, yang merupakan perkara terbaik seterusnya. Ia seorang wanita berpakaian seperti satu, dengan sedikit fros ditambah di atas.

Yule Trooper

Memandangkan betapa popular Skull Trooper sejak penubuhannya di Fortnitemares 2017, Yule Trooper dibebaskan pada tahun 2019 sebagai varian Krismas. Ia mempunyai rupa yang sama tetapi sukan pakaian Krismas merah dan putih sebaliknya.

Fortnite Krismas 2020 kulit

Blinky

The Fortnite Kulit Krismas yang paling mewah dan glamor pada tahun 2020 adalah, tanpa keraguan, berkelip. Dikeluarkan dalam Bab Dua Musim Lima sebagai sebahagian daripada set pasukan Twinkle, ia pada dasarnya adalah orang yang berkilat dengan bintang -bintang yang berkilat dan beberapa alat Krismas seperti topi, selendang, dan kantung.

Jonesy yang selesa

Cozy Jonesy adalah kulit yang mempunyai watak kegemaran peminat memakai sweater perayaan seperti ayah dengan topi perangkap kelabu dan seluar khaki. Ia dikeluarkan dalam bab dua musim lima sebagai sebahagian daripada set komando koko.

Raider Gingerbread

Tidak ada perkara seperti kulit yang terlalu banyak, dan Raider Gingerbread masih lagi popular. Daripada menjadi wanita roti halia yang penuh sesak, itu adalah watak manusia yang berpakaian untuk melihat bahagian.

Holly Striker

Penyerang Holly adalah kulit yang sederhana. Ini adalah watak yang kelihatan olahraga yang memakai pakaian ketat merah dengan bahagian atas tanaman yang sepadan dengan corak Krismas, ditutupi dengan jaket hijau dan merah yang bagus, dan memegang bola salji. Ia juga dibundel dengan Holly Jolly Hatchet Back Bling.

Karve

Karve mungkin Krismas yang paling keren Fortnite kulit setakat ini. Dikeluarkan dalam Bab Dua Musim Lima sebagai sebahagian daripada set serbuk segar, ia pada dasarnya merupakan watak pintar jalanan yang memakai trek hitam dan sweatshirt yang sepadan yang ditutupi dengan jaket pufer bertema Krismas merah dengan tudung berbulu.

Encik. Dappermint

Encik. Dappermint adalah tebu gula-gula yang paling menarik yang pernah anda lihat. Dia benar -benar tebu gula -gula dengan kasut bot emas, fedora hitam dan emas dengan bowtie yang sepadan, dan misai epik.

Snowbell

Snowbell adalah kulit seperti elf yang lain. Ia mempunyai pakaian hijau dan emas yang terdiri daripada topi yang tajam, satu bahagian atas dan skirt, bingkap, dan kasut, tetapi juga mempunyai gaya biru dan pudina-yang terakhir kelihatan jahat.

Snowmando

Snowmando adalah kulit lain berdasarkan orang salji. Perbezaan utama, bagaimanapun, adalah varian yang diperkuatkan dengan pakaian seperti tentera dan banyak jisim otot di lengan bersalji.

Skuad Frost

Skuad Frost adalah kulit Krismas yang sempurna bagi mereka yang menginginkan satu yang menekankan gaya bandar di atas bakat perayaan. Ia terdiri daripada pakaian putih dan biru yang sesuai untuk melintasi salji, dengan urat biru seperti grafiti terukir.

Fa-la-la-la-fishstick

Fa-la-la-la-fishstick adalah, baik-anda meneka-ikan humanoidsty. Kulit yang jarang dibundel dengan bling belakang ikan dan ikatan ke dalam tema Krismas berkat pakaian hijau dan putihnya, yang direka untuk kelihatan seperti pokok Krismas tradisional, lengkap dengan perhiasan di atas.

Fortnite Krismas 2021 kulit

Kutub kutub

Ya, anda meneka. Kutub kutub didasarkan pada kulit peely seperti pisang yang kita semua tahu dan suka, tetapi dengan sentuhan musim sejuk bertema Krismas. Ia kelihatan seperti pisang beku, lengkap dengan warna biru berais.

Krisabelle

Krisabelle adalah kulit bertemakan Krismas dan mentega yang lain. Ia adalah watak yang memakai pakaian Christmassy yang terdiri daripada bahagian atas merah dan putih dan skirt merah, putih, dan hijau dengan stoking lutut tinggi.

Blizzabelle

Blizzabelle adalah kulit yang sangat mirip dengan Krisabelle, dengan perbezaan utama menjadi bahagian atas, skirt, dan kaus kaki berwarna biru dan putih menjadi tema bersalji, seperti badai salji dan bukannya merah dan putih.

Jonesy bersatu yang selesa

Jonesy bersatu yang selesa pada dasarnya bersamaan dengan Blizzabelle. Daripada menyumbangkannya yang biasa, watak ruji memakai pakaian bertema musim sejuk biru dan putih.

Fortnite Christmas 2022 kulit

Artik Adeline

Arctic Adeline adalah kulit Krismas gaya hip-hop yang sejuk yang mempunyai keseimbangan yang sempurna dari bakat dan gaya. Ia termasuk cermin mata hitam, hoodie, trackpants, yang semuanya mengikat semangat Krismas.

Guff Gringle

Guff Gringle mungkin kulit yang paling sejuk dari semua. Pada dasarnya Santa Claus tetapi dengan satu perbezaan utama -badan merah dan putih berbulu yang menyerupai sesuatu yang serupa dengan ayam Krismas.

Sled siap guff

Guff siap luncur serupa dengan Guff Gringle, tetapi bukannya menyerupai Santa Claus, ia kelihatan lebih seperti Yeti. Ia mempunyai bulu putih dan coklat daripada putih dan merah, serta tanduk rusa.

Snowdancer

Snowdancer kelihatan seperti sesuatu di antara pop diva dan malaikat, yang masuk akal diberi nama. Dia digambarkan sebagai dongeng musim sejuk di Northern Climes, dan merupakan sebahagian daripada set balet FAE.

Graveheart

Graveheart kelihatan jauh lebih malaikat daripada snowdancer, dengan jejak gargoyle. Ia mencolok dan berkilauan, dengan jejak warna yang melengkapkan warna kelabu, putih, dan biru yang menutup kulit dan pakaiannya.

Penulis kakitangan untuk dot eSports. Saya seorang peminat peminat yang bersemangat dengan pengalaman bertahun -tahun yang meliputi semua perkara permainan, eSports, dan streaming. Saya mempunyai cinta tambahan untuk Dota 2, Pokémon, dan Apex Legends.

Fortnite Christmas Skins (2023) – Semua Tahun & Senarai Penuh!

Kulit Krismas terbaik untuk meraikan cuti!

Gambar melalui permainan epik

Pada tahun 2023, Epic dan Fortnite harus menambah beberapa kosmetik tematik yang menakjubkan ke dalam permainan semasa Krismas. Catatan ini akan mempamerkan semua kulit Krismas Fortnite, termasuk pakaian ikonik yang telah dikeluarkan pada bulan -bulan musim sejuk sebelumnya. Sekiranya anda berminat untuk memperoleh kulit ini, mereka mungkin akan tersedia pada bulan Disember kerana epik cenderung membawa kembali kulit percutian ke kedai.

Senarai Kulit Krismas Fortnite

Inilah pandangan kami semua pakaian Krismas menjelang tahun!

Fortnite Christmas 2022 kulit

Kumpulan pakaian Krismas untuk 2022 kelihatan bergaya dengan Graveheart dan Snowdancer, tuan rumah Winterfest tahun ini di Lodge. Sled Ready Guff dan Guff Gringle membawa getaran percutian, bersama dengan Artik Adeline. Set kulit yang sangat berkualiti tinggi, pada pendapat kami.

Fortnite Christmas 2021 kulit

Kumpulan pakaian Krismas untuk 2021 adalah antara yang paling keren, secara harfiah! Peely kutub membolehkan anda menggegarkan pandangan pisang biru sejuk. Kulit Krisabelle perayaan dan rakan sejawatannya yang biru dari sekolah “Oakwitch Academy.”Jonesy bersatu yang selesa melengkapkan tema biru dengan sweaternya yang sangat selesa!

Fortnite Christmas 2020 kulit

Kumpulan pakaian Krismas ini untuk 2020 adalah sekumpulan campuran? Kenapa? Kerana banyak daripada mereka belum dibebaskan. Kami masih mempunyai beberapa hari sehingga hari yang meriah, jadi selebihnya pakaian mungkin atau mungkin tidak dibebaskan terlebih dahulu. Kami berharap mereka. Walaupun satu pakaian, khususnya, mencuri pertunjukan dari semua tahun sebelumnya, kita bercakap mengenai Encik. Dappermint kerana pakaian itu luar biasa.

Seperti tahun lepas tahun ini adalah satu lagi tahun yang hebat untuk kulit percuma, kerana anda boleh mendapatkan Snowmando dan Frost Squad untuk menyelesaikan Operasi Snowdown Cabaran.

Sekiranya anda mencari semua kulit dalam permainan, pastikan anda menyemak Galeri Fortnite Skins kami.

Blinky
Nilai item ini: Hantar penilaian
Penilaian: 3.4/5. Dari 726 undi.

Jonesy yang selesa
Nilai item ini: Hantar penilaian
Penilaian: 3.4/5. Dari 513 undi.

Fa-la-la-la-fishstick
Nilai item ini: Hantar penilaian
Penilaian: 3.8/5. Dari 646 undi.

Raider Gingerbread
Nilai item ini: Hantar penilaian
Penilaian: 3.9/5. Dari 787 undi.

Holly Striker
Nilai item ini: Hantar penilaian
Penilaian: 3.7/5. Dari 430 undi.

Nilai item ini: Hantar penilaian
Penilaian: 3.7/5. Dari 326 undi.

Encik. Dappermint
Nilai item ini: Hantar penilaian
Penilaian: 3.7/5. Dari 440 undi.

Snowbell
Nilai item ini: Hantar penilaian
Penilaian: 3.9/5. Dari 647 undi.

Fortnite Christmas 2019 Kulit

Kumpulan pakaian Krismas untuk 2019 jauh lebih baik, pada pendapat saya berbanding tahun sebelumnya. Set Command Cozy adalah sekumpulan kulit yang indah, terutama nilai yang anda dapatkan untuk harga terendah untuk pakaian. Anda mendapat empat gaya dengan satu kulit, dan kebanyakan orang akan mempunyai cukup v-buck untuk mendapatkannya! Globe Shaker adalah pilihan kulit yang sangat hebat dan unik, dan dunia itu sendiri sangat berbeza. Yule Trooper adalah konsep hebat yang memberi anda sedikit mimpi buruk sebelum getaran Krismas. Shiver, sementara tidak langsung berkaitan Krismas, adalah pilihan musim sejuk yang menyeronokkan yang menonjol dari kulit lain. Ia bagus jika anda menyukai musim ini, tetapi tidak mahu sesuatu yang berkaitan secara langsung dengan percutian.

Ini juga merupakan tahun yang hebat kerana pemain mendapat peluang untuk mendapatkan dua kulit secara percuma! Sekiranya anda membuka hadiah anda semasa Winterfest 2019, akhirnya anda akan mendapat LT. Pahlawan Evergreen dan Wooly secara percuma!