Final Fantasy XIV Starlight Celebration 2022 Panduan Acara | Techraptor, FFXIV Starlight Celebration 2022 menambah Starlight Steed Mount – Siliconera

FFXIV Starlight Celebration 2022 menambah Starlight Steed Mount

Final Fantasy XIV Perayaan Starlight 2022 berakhir 31 Disember 2022 jam 14:59 GMT.

Final Fantasy XIV Starlight Celebration 2022 Panduan Acara

Final Fantasy XIV Starlight Celebration 2022 Header Panduan Acara

Final Fantasy XIVSambutan Starlight kembali sekali lagi tahun ini, membawa perayaan perayaan kepada rakyat Eorzea. Kali ini, anda akan membantu seorang penyelidik menemui rahsia di sebalik sihir rusa, bertemu dengan wajah yang biasa di sepanjang jalan. Dalam Panduan Acara Final Fantasy XIV Starlight 2022 kami, kami akan terperinci bagaimana untuk menyelesaikan acara bermusim ini, bersama -sama dengan ganjaran yang anda akan dapatkan sepanjang jalan.

Tangkapan skrin menunjukkan lokasi Final Fantasy XIV Starlight Celebration 2022 Quest NPC AMH Garanjy

Final Fantasy XIV Starlight Celebration 2022 – Rusa kemasyhuran

Langkah pertama Final Fantasy XIV Sambutan Starlight 2022 boleh didapati di Old Gridania di X: 10, Y: 9.4. NPC AMH Garanjy akan berdiri di atas pentas di amfiteater Min Khetto, memberikan anda tahap 15 pencarian “kemasyhuran rusa”. Di sini anda akan diperkenalkan kepada Laurenssen, yang meneliti jenis sihir yang aneh di samping blitzen rusa.

Tugas pertama anda adalah untuk mengumpulkan beberapa kanak -kanak di Gridania untuk membantu penyelidikan Laurenssen. 2 boleh didapati di luar Panduan Lancer, sementara yang terakhir adalah sedikit di barat pasar (Guild Pekerja Kulit Aethernet Shard paling dekat jika anda ingin perjalanan pantas dan menjimatkan sedikit masa). Setelah bercakap dengan semua 3 anak, pergi ke Apkallu jatuh di bahagian utara Gridania lama.

Untuk bahagian akhir kemasyhuran rusa, pergi ke Persatuan Botanis dan bercakap dengan Laurenssen di Jambatan. Dari sana, bercakap dengan Laurenssen sekali lagi setelah dia bergerak ke sebelah timur Persatuan Botanis.

Hantu Starlight hadir

Bahagian kedua (dan akhir) Starlight Celebration 2022 dapat diterima tepat setelah menyelesaikan kemasyhuran rusa. “The Ghost of Starlight Present” bermula dengan anda menggunakan /melegakan emote di Laurenssen – ini boleh ditaip ke dalam kotak sembang, atau diakses melalui tab Sosial – Emotes). Dari sana, kepala terus ke jalan keluar dari panduan botani, bercakap dengan 3 NPC yang ditandakan di sepanjang jalan.

Setelah bercakap dengan NPC ketiga, menuju ke zon pemuatan ke gridania baru dan bercakap dengan blitzen berdekatan. Dari sana, anda perlu berinteraksi dengan NPC TOT ke Timur. Langkah terakhir adalah untuk kembali ke Amh Garanjy di Old Gridania untuk melihat cutscene terakhir dan menerima ganjaran anda.

Final Fantasy XIV Starlight Celebration 2022 Ganjaran, Gunung Starlight Steed

Final Fantasy XIV Sambutan Starlight 2022 Ganjaran

Ganjaran pertama diberikan secara langsung setelah melengkapkan Hantu Starlight Present – The Starlight Steed Horn. Menggunakan item ini dari inventori anda akan membuka kunci Starlight Steed Mount. Item lain boleh dibeli melalui pembekal bintang NPC di luar amfiteater Min Khetto. Ini termasuk perabot luar pokok yang diterangi, yang berharga 5000 gil.

Sekiranya anda bersedia membantu Laurenssen lagi, anda juga boleh bercakap dengannya di Amfiteater Min Khetto. Setiap pilihan dialog akan membawa anda ke bahagian Gridania yang berlainan semasa anda memamerkan sihir rusa kepada pelbagai kanak -kanak. Walaupun tidak ada ganjaran langsung untuk ini, anda dapat bertemu dengan beberapa watak biasa dari Gridania dan seterusnya.

Final Fantasy XIV Perayaan Starlight 2022 f.A.Q

Boleh bebas memainkan akaun mengakses Final Fantasy XIV Acara Perayaan Starlight 2022?

Ya, bebas untuk memainkan akaun boleh mengakses acara itu, selagi mereka memenuhi keperluan pencarian Tahap 15.

Adakah barang perayaan bintang sebelumnya masih ada?

Ya, tetapi hanya melalui Final Fantasy XIV Kedai atas talian. Ini termasuk The Starlight Celebration 2021 Wind-Up Rudy dan Squirrel Emperor Minions, yang kini telah ditambah ke kedai.

Bilakah Sambutan Starlight 2022 Akhir?

Final Fantasy XIV Perayaan Starlight 2022 berakhir 31 Disember 2022 jam 14:59 GMT.

Lebih Final Fantasy XIV Panduan

 • Panduan Sanctuary Pulau
  • Final Fantasy XIV Island Sanctuary Guide Guide
  • Final Fantasy XIV Island Sanctuary Guide
  • Panduan Bengkel Sanctuary Fantasy XIV Pulau
  • Ujian Extreme Membuka Kunci dan Panduan Mount Drops
  • Panduan penahan
  • Panduan Mage Putih
  • Cara Membuka Kunci Reaper dan Sage
  • Cara Membuka Kunci Hunts Endwalker
  • Panduan Gear Endwalker untuk 6.0
  • Excitatron 6000 Treasure Hunt Dungeon Unlock Panduan
  • Final Fantasy XIV Arkasodara Panduan Quest Tribal
  • Final Fantasy XIV Omicron Tribal Quest Guide
  • Panduan arus elpis aether
  • Panduan Arus Garlemald Aether
  • Panduan Arus Labyrinthos Aether
  • Panduan Arus Mare Lamentorum Aether
  • Panduan Arus Thavnair Aether
  • Panduan Arus Ultima Thule Aether

  FFXIV Starlight Celebration 2022 menambah Starlight Steed Mount

  Sambutan Starlight FFXIV 2022 Menambah Starlight Steed

  Perayaan Starlight, acara percutian tahunan, akan kembali ke FFXIV pada 15 Disember 2022. Setiap tahun, orang boleh mengambil bahagian untuk mendapatkan barang khas. Yang ini tidak akan terkecuali. Square Enix sudah membuka halaman acara untuknya. Ia juga mengesahkan bahawa Starlight Steed Mount akan menjadi salah satu item yang dipaparkan tahun ini FFXIV.

  Seperti biasa untuk acara itu, pemain perlu melalui aktiviti untuk mendapatkan dua ganjaran. Untuk memulakan aktiviti Starlight Celebration 2022 di FFXIV, Anda perlu berjumpa dengan Amh Garanjy. Anda akan menemui mereka di Gridania lama. (Anda boleh menuju ke x: 10.2, y: 9.4 untuk bertemu.) Jika anda sekurang -kurangnya tahap 15, anda boleh menendang sesuatu.

  Sambutan Starlight FFXIV 2022 Menambah Starlight Steed

  Terdapat dua ganjaran untuk menyertai. Satu adalah FFXIV Starlight Steed Mount. Menggunakan Starlight Steed Horn memanggilnya ke sisi anda. Yang lain adalah pokok yang diterangi. Ini adalah barang perabot yang boleh anda letakkan di luar. Item perayaan bintang yang lalu akan berada di kedai bermusim. Sebagai peringatan, pada tahun 2021, kedua-dua item itu adalah Maharaja Tupai dan Rudy angin.

  Final Fantasy XIV tersedia untuk PS4, PS5, dan PC. Patch 6.3 akan muncul pada Januari 2023. The FFXIV Sambutan Starlight akan dijalankan 15-31 Disember, 2022.