Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, Final Fantasy 14 Kelas: Panduan Anda Untuk Setiap Peranan | Techradar

Final Fantasy 14 Kelas: Panduan Anda untuk Setiap Peranan

Senjata, robot, dan lebih banyak senjata membentuk repertoar machinist. Machinists membina haba dan alat pengukur bateri ketika mereka menyerang. Haba boleh dibelanjakan untuk siri serangan yang cepat, sementara tolok bateri boleh dibelanjakan untuk memanggil turet automatik atau, pada tahap yang tinggi, ratu automaton. Seperti bard, ahli mesin sangat mudah alih dan jarang tinggal di satu tempat terlalu lama.

Sistem Armory

Dalam sistem senjata, mengubah gaya atau kelas pengembaraan anda -semudah mengubah apa yang anda pegang di tangan anda.

Setiap kelas mampu melakukan tindakan unik yang dipelajari ketika anda memperoleh pengalaman dan tahap anda meningkat. Selain itu, mencapai tahap penguasaan tertentu dalam pelbagai kelas akan membuka kunci pekerjaan, yang mempunyai pengkhususan yang lebih besar.

Kelas sesuai dengan mereka yang menginginkan fleksibiliti, kerana mereka membenarkan penggunaan tindakan yang dimiliki oleh disiplin lain. Sebaliknya, pekerjaan memberikan akses kepada tindakan eksklusif dan sesuai untuk situasi yang menuntut peranan yang jelas. Gaya pertempuran yang anda pakai sepenuhnya terpulang kepada anda.

Kelas

Eorzea adalah rumah kepada pelbagai disiplin yang boleh diambil oleh pengembara. Untuk menjadi lebih bersedia untuk berani Wilds, semua pengembara memulakan perjalanan mereka sebagai murid perang -tuan senjata yang hidup untuk panggilan pertempuran -atau pengikut sihir -seorang penyelidik erudite dari semua perkara esoterik.

Pengembara yang berpengalaman dapat mengambil kelas mempertahankan diri yang lain untuk mempelbagaikan kemahiran mereka. Sekiranya anda mencari lebih banyak usaha yang damai, anda mungkin menganggap menjadi murid tanah yang mengumpulkan dan menuai sumber semula jadi Eorzea -atau murid tangan yang menggunakan sumber -sumber ini untuk membuat barang -barang dan menjadikan keuntungan.

Murid -murid perang

Murid -murid sihir

Murid -murid tangan

Murid -murid tanah

Murid -murid perang

Pengikut disiplin ini menumpukan diri kepada penguasaan senjata dan peperangan yang dilancarkan dengan mereka. Melalui latihan fizikal yang ketat, mereka mengasah minda dan badan mereka menjadi instrumen pertempuran.

Gladiator

Pugilist

Marauder

Lancer

Pemanah

Penyangak

Murid -murid sihir

Jalan Magic Beckons kepada mereka yang mempunyai keinginan gelisah untuk belajar dan memerintahkan sihir dalam semua bentuknya. Penganutnya menggunakan artifak dan peninggalan untuk memanggil dan menyalurkan daya dalam diri mereka dan aether di sekeliling mereka, dari mana mereka kemudian menenun mantra kedua -dua kemusnahan dan pemulihan.

Conjurer

Thaumaturge

Arcanist

Murid -murid tangan

Bagi perancang, seni sintesis adalah teras dalam cara hidup mereka, memacu industri mereka. Mereka menggunakan senjata alat yang benar dalam mengerjakan segala -galanya dari kain yang paling halus ke logam yang paling berdaya tahan. Melalui kerja mereka, tradisi Eorzea terus hidup, dan kebudayaannya dipelihara.

Tukang kayu

Pandai besi

Armorer

Goldsmith

Pekerja kulit

Alchemist

Culinarian

Murid -murid tanah

Penuai Bounty Alam ini menggunakan pelbagai alat dalam kerja mereka dengan semua bentuk tumbuh -tumbuhan dan mineral. Perdagangan mereka merangkumi pengetahuan tentang semua sumber semula jadi Hydaelyn, sama ada di taman yang ditanam atau di luar rumah yang hebat. Sebagai asas ekonomi Eorzea, kesan mereka terhadap penduduknya tidak dapat dilebih -lebihkan.

Miner

Ahli botani

Fisher

Pekerjaan

Pekerjaan merujuk kepada jalan -jalan bela diri yang berkembang pesat pada masa dahulu tetapi sejak itu jatuh ke dalam kegunaan. Walau bagaimanapun, perkembangan baru -baru ini telah menyebabkan kebangkitan semula dalam populariti mereka.

Dengan mencapai penguasaan yang mencukupi dalam kelas tertentu, pengembara akan dapat memulakan mantel pekerjaan yang berkaitan. Sebagai contoh, gladiators boleh bangkit sebagai Paladins, pedang pedang yang melindungi rakan -rakan dari bahaya; Thaumaturges boleh bercita -cita untuk menjadi mages hitam, tuan -tuan sihir serangan; Walaupun konjur boleh menemui panggilan baru sebagai mages putih, tuan penyembuhan.

Rayuan pekerjaan yang paling utama adalah tahap pengkhususan yang tidak tertandingi yang mereka tawarkan. Potensi mereka paling disedari dalam situasi parti, di mana peranan yang jelas adalah kunci kejayaan. Tidak dapat dinafikan bahawa pekerjaan bersinar yang paling terang di syarikat orang lain.

Final Fantasy 14 Kelas: Panduan Anda untuk Setiap Peranan

Final Fantasy 14 Kelas: Panduan Percubaan Percuma

Panduan Kelas Final Fantasy 14 kami akan membantu anda menentukan dengan tepat apa jenis wira pahlawan anda yang akan menjadi. Dari Pahlawan Bold ke Reaper yang tegang, Final Fantasy 14 menawarkan pelbagai kelas untuk anda pilih.

Sejak pembebasan pengembangan endwalker yang sangat berjaya, Final Fantasy 14 telah berjalan dari kekuatan ke kekuatan. Terima kasih kepada percubaan percuma, tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk terjebak ke MMO yang terkenal.

Walau bagaimanapun, Final Fantasy 14 bukan semua moogles, bersosial, dan kelab malam; Ini adalah pertempuran kaya yang membuat pemain kembali untuk lebih banyak lagi. Dari kandungan kasual ke endgame endwalker, ada sesuatu untuk semua orang. Seperti kebanyakan JRPG, anda perlu memilih kelas; sekolah pertempuran untuk watak anda untuk mendedikasikan diri mereka. Nasib baik, watak -watak di Final Fantasy 14 boleh beralih antara kelas dengan tekan butang, jadi anda tidak perlu bimbang tentang melakukan satu disiplin seperti di World of Warcraft.

Walaupun kebanyakan kelas tidak tersedia pada permulaan kisah utama, ketika anda memperoleh tahap dan meneroka Eorzea, anda akan dapati 19 pekerjaan tempur yang tersedia untuk anda sepanjang perjalanan playthrough anda. Ada yang memerlukan meratakan kelas asas ke tahap 30, sementara yang lain dapat dikunci melalui pencarian sampingan di sekitar bandar -bandar utama. Semua dalam semua, kelas Final Fantasy 14 mudah dibuka tetapi sukar untuk menguasai. Dengan itu, inilah panduan berguna kami untuk membantu anda membungkus kepala anda di sekitar semua kelas yang ditawarkan.

Panduan Kelas Final Fantasy 14

Panduan Kelas Final Fantasy 14: Tangki

Sukar seperti kuku, pelindung yang mantap ini menjaga musuh -musuh yang diduduki sambil menghilangkan kerosakan yang dihormati.

Pahlawan

Dibuka dengan melengkapkan pencarian Peranan Tahap 30 Kelas Pangkalan Marauder, Warriors terkenal dengan penyembuhan diri dan penjanaan kesihatan mereka. Kombo asas mereka mengisi tolok binatang mereka yang boleh dibelanjakan untuk serangan huru -hara yang menakutkan seperti Fell Cleave dan kekacauan dalaman. Sudah tiba masanya untuk melepaskan binatang itu!

Kesatria gelap

Ksatria Gelap menyalurkan kuasa jurang untuk melindungi diri mereka dari serangan, menggunakan Mana dan Gagung Darah mereka untuk menyerang serangan yang lebih kuat (dan jahat). Walaupun, sebahagian besarnya, mereka tidak mempunyai penyimpanan diri, kesatria gelap membuatnya dengan menangani jumlah kerosakan yang sangat mengagumkan bersama -sama dengan keupayaan malam yang paling gelap, yang membolehkan mereka untuk kerap menghabiskan mana untuk mengelilingi diri mereka dengan halangan kegelapan murni.

Paladin

Paladin adalah kuasa besar pertahanan. Dibuka dengan melengkapkan pencarian Peranan Tahap 30 Kelas Gladiator, Paladins mempunyai keupayaan pertahanan dan sokongan yang kuat termasuk penyembuhan, pengurangan kerosakan, dan halangan untuk seluruh parti. Pahlawan ini adalah raja dan permaisuri utiliti dan pertahanan parti.

Gunbreaker

Tangki-kereta tangki yang menggembirakan ini menawarkan tindakan pantas untuk mana-mana pahlawan cahaya yang mungkin mengambil mantel pistol. Pekerjaan ini membina caj kartrij dengan kombo asasnya sebelum melepaskannya dengan serangan yang sangat cepat dan cepat menyerang. Untuk membuat perkara lebih menarik, senjata api mempunyai utiliti yang mengagumkan dan dapat melindungi diri mereka dan sekutu mereka dari bahaya.

Panduan Kelas Final Fantasy 14: DPS Melee

Pejuang -pejuang ini suka mendekat dan peribadi dengan musuh. Final Fantasy 14’s Mile DPS Classes menangani jumlah kerosakan yang tidak masuk akal tepat di tengah -tengah tindakan.

Ninja

Dibuka dengan melengkapkan pencarian kelas 30 Rogue, Ninja adalah pekerjaan yang sangat teknikal dengan siling kemahiran tinggi. Dengan menggabungkan seni ninjitsu yang dipanggil mudra dalam urutan yang berbeza, ninjas dapat menunjukkan pelbagai kebolehan yang aneh dan kuat, termasuk shurikens berais dan ledakan berapi. Di samping.

Dragoon

Diberkati dengan kekuatan naga, pahlawan -pahlawan yang tangkas ini melaksanakan urutan panjang kombo, yang paling baik dilaksanakan dari sayap atau belakang musuh bergantung pada yang anda gunakan. Dibuka dengan melengkapkan pencarian kelas Lancer’s Level 30, Dragoons membina pandangan naga dengan melaksanakan kombo mereka, yang mereka lepaskan dalam bentuk Nastrond: serangan lompat yang kejam dan sangat mencolok.

Biarawan

Satu lagi kelas teknikal, Monk tidak menggunakan kombo set per se, sebaliknya ia meminta anda untuk menyesuaikan diri dengan lalat, beralih melalui pendirian tempur untuk memisahkan sebanyak mungkin kerosakan semasa mengekalkan penggemar kerosakan anda. Langkah penamat Monk juga mengenai penjujukan. Namun, tariklah, dan anda akan menjadi kepalanya yang mematikan.

Samurai

Samurai dikenali sebagai kelas DPS “egois” kerana ia mengorbankan semua kemungkinan utiliti untuk output kerosakan terbesar yang mungkin. Kelas mempunyai tiga kombo yang berbeza, yang masing -masing membina bentuk sen yang berbeza. Bergantung pada berapa banyak sen yang anda peroleh, serangan penamat anda akan berbeza. Walau apa pun bentuk yang diperlukan, pemenang samurai selalu dijamin dengan kritikal, jadi bersiaplah untuk jumlah besar.

Reaper

Ditambah dalam pengembangan endwalker, pelanggan -pelanggan yang tegang ini menggunakan gabungan kemahiran scythe dan sihir yang tidak sah untuk kesan yang mengejutkan. Menyalurkan kuasa avatar yang tidak sah, pembaikan peringkat tinggi dapat memasuki mod kafan, bergabung dengan avatar mereka untuk melepaskan serangan yang menakutkan.

Panduan Kelas Final Fantasy 14: DPS Fizikal Ranged

Sekiranya anda ingin menjaga musuh anda dengan panjang lengan, maka kelas DPS yang berorientasikan sokongan yang sangat mudah alih ini mungkin sesuai untuk anda.

Bard

Lengkapkan Tahap 30 Archer Class Quest, dan anda akan membuka kunci bard. The Bard adalah kelas DPS jarak mudah alih yang menenun lagu dan gambar menipu untuk menyokong sekutu dan menghalang musuh. Pengganti ini mempengaruhi seluruh pihak dan boleh bermakna perbezaan antara kehidupan dan kematian. Bards juga boleh memainkan instrumen mereka keluar dari pertempuran, juga, dan boleh didapati melancarkan perdagangan mereka di bandar -bandar utama Eorzea.

Machinist

Senjata, robot, dan lebih banyak senjata membentuk repertoar machinist. Machinists membina haba dan alat pengukur bateri ketika mereka menyerang. Haba boleh dibelanjakan untuk siri serangan yang cepat, sementara tolok bateri boleh dibelanjakan untuk memanggil turet automatik atau, pada tahap yang tinggi, ratu automaton. Seperti bard, ahli mesin sangat mudah alih dan jarang tinggal di satu tempat terlalu lama.

Penari

Penari adalah peniaga kerosakan mudah alih yang menawarkan utiliti dan sokongan yang tinggi kepada ahli parti. Penari boleh mengisytiharkan satu ahli pihak lain untuk menjadi rakan tarian mereka. Apabila mereka melakukan ini, pasangan mereka mendapat manfaat daripada penggemar berasaskan tarian yang dibawa oleh kemampuan langkah standard. Langkah standard dan langkah teknikal memerlukan anda menyatukan gabungan gerakan tarian yang berbeza di tengah -tengah pertempuran. Namun, tarik ini, dan parti anda akan berterima kasih atas penggemar kerosakan yang kuat yang anda akan buang.

Panduan Kelas Final Fantasy 14: DPS Magical Ranged

Tidak ada permainan Final Fantasy yang lengkap tanpa pengguna sihir yang kuat, dan Final Fantasy 14 tidak terkecuali. Mengapa mendapatkan tangan anda kotor apabila anda dapat menelan musuh anda dengan neraka yang menyedihkan?

Black Mage

The Black Mage adalah kuasa besar Final Fantasy 14’s Spellcasters. Dibuka dengan melengkapkan pencarian kelas Tahap 30 Tahap Thaumaturge, Black Mages terkenal dengan siling kemahiran tinggi mereka dan potensi kerosakan yang dahsyat. Dengan masa -masa yang panjang mereka, Mages Hitam adalah yang terbaik ketika mereka menanam kaki mereka dan meletupkan musuh mereka dari jarak jauh. Black Mages Menenun Ais dan Magic Fire Bersama, Menggunakan Yang Bekas untuk Mendapat Mana Semasa Membelanjakan Mana Mereka Untuk Yang Terakhir. Menguasai dualitas ini, dan anda akan menguasai Black Mage.

Summoner

Summoners adalah bahagian unik Final Fantasy. Dibuka dengan melengkapkan usaha kelas Arcanist yang berkaitan di Tahap 30, pengguna sihir ikonik ini berputar antara saman kegemaran peminat seperti Ifrit, Garuda, Titan, dan Bahamut. Setiap Summon memberikan akses pemanggil kepada repertoar mantra yang berbeza, yang menawarkan pelbagai yang menyegarkan.

Penyihir merah

The Red Mage adalah bicu semua perdagangan. Ia mempunyai serangan ajaib yang kuat yang crescendo dalam kombo huru -hara yang elegan. Paling penting, ejaan kedua setiap cast mage merah dimatikan dengan serta -merta. Ini bermaksud bahawa Mages Merah boleh rantaian rantaian yang bijak untuk meningkatkan output kerosakan mereka. Di samping itu, mages merah dapat menghidupkan semula sekutu yang jatuh yang, apabila digabungkan dengan keupayaan mereka untuk melakukan cast segera, menjadikan mereka mesin kebangkitan.

Panduan Kelas Final Fantasy 14: Penyembuh

Terakhir, tetapi sekurang -kurangnya, kita mempunyai penyembuh. Jangan tertipu. Walaupun pekerjaan ini sangat baik untuk menjaga sekutu mereka hidup, semua empat pekerjaan penyembuhan menawarkan peluang permainan dinamik serta output kerosakan yang dihormati.

White Mage

The White Mage adalah, dalam banyak cara, Penyembuh Final Final Klasik. Mereka adalah tuan output penyembuhan mentah, serta penyembuhan dari masa ke masa. Di samping itu, tolok lily mereka, yang membina ketika mereka menyembuhkan orang lain, akhirnya boleh digunakan untuk melepaskan kesengsaraan Afflatus, mantra kerosakan yang kuat dan segera. White Mages juga mempunyai akses kepada suci, mantra merosakkan AOE yang kuat yang menghalang musuh, aset yang ketara semasa tarikan besar di penjara bawah tanah.

Ahli astrologi

Pakar lain yang sembuh dari masa ke masa, ahli astrologi menggunakan mekanik cabutan kad yang unik untuk sekutu buff. Lukis kad yang betul dalam urutan, dan anda akan mendapat penggemar yang kuat yang skala bergantung pada tiga kad terakhir yang anda mainkan. Mereka juga mempunyai akses kepada ramalan, buff kerosakan parti yang kuat yang mereka boleh gunakan setiap dua minit.

Sarjana

Dibuka dengan melengkapkan pencarian kelas Arcanist Tahap 30 yang berkaitan, para ulama adalah pekerjaan penyembuhan yang unik, menggabungkan halangan pelindung dan bantuan dongeng. Ulama dapat mengisi semula aliran aether mereka sekali seminit untuk mengakses penyembuhan dan peminat segera yang kuat. Mereka juga mempunyai akses kepada kesesuaian, buff pertahanan parti yang juga meningkatkan kelajuan sekutu anda.

Bijak

Baru ke Endwalker, Sage adalah penyembuh penghalang dengan mekanik yang unik yang mengikat kerosakan dan penyembuhan mereka bersama. Dengan menggunakan Kardia, anda memilih seorang ahli parti untuk menerima penyembuhan yang pecah setiap kali anda menggunakan ejaan kerosakan. Di samping itu, mereka mendapat akses kepada Toxicon, ejaan kerosakan AOE segera yang kuat dengan menggunakan mantra penghalang sasaran tunggal mereka. Sage adalah gabungan ikonik penyembuhan dan laser yang mematikan.

Bersenjata dengan pengetahuan ini, anda kini bersedia untuk memilih jalan untuk pahlawan anda yang sesuai untuk anda. Eorzea tidak akan tahu apa yang memukulnya.

Buletin Techradar

Daftar untuk menerima berita, ulasan, pendapat, analisis, tawaran dan banyak lagi dari dunia teknologi.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.