Final Fantasy 16 PC: Anggaran Tarikh Siaran | EarlyGame, Final Fantasy 16 menjatuhkan kemas kini percuma; Versi PC & Dua DLC yang dibayar dalam Pembangunan | Shacknews

Final Fantasy 16 menjatuhkan kemas kini percuma; Versi PC & Dua DLC berbayar dalam pembangunan

Yoshida menyatakan bahawa lebih spesifik pada kandungan Final Fantasy 16 DLC dan versi PC mungkin akan berlaku sebelum akhir tahun. Pengeluar FF16 adalah salah seorang lelaki tersibuk dalam permainan, kerana dia juga bekerja keras di Final Fantasy 14: Dawntrail dan mungkin atau mungkin tidak mempunyai beberapa spesifik mengenai potensi FF14 dan FF16 Crossover.

Final Fantasy 16 PC: Anggaran Tarikh Siaran

Port Final Fantasy 16 PC telah diumumkan oleh Square Enix. Walau bagaimanapun, sejak permainan yang dikeluarkan pada PS5 pada bulan Jun, ramai pemain PC tertanya -tanya apabila FF16 akan keluar untuk mereka. Inilah semua yang kita tahu mengenai port pc ff16.

Final Fantasy 16 PC Anggapan

Selepas menunggu lama, Final Fantasy 16 dikeluarkan untuk PlayStation 5 pada bulan Jun 2023. Dan dengan menjadi pesaing yang kuat dalam permainan tahun ini tahun ini, soalan mengenai pelepasan untuk konsol PC dan Xbox berada pada tahap tinggi sepanjang masa. Terutama selepas pengumuman mereka bahawa Final Fantasy 14 akhirnya datang ke Xbox.

Semasa Pax West 2023 pengeluar Naoki “Yoshi-P Yoshida menumpahkan sedikit cahaya dan mendedahkan beberapa maklumat mengenai versi Final Fantasy 16 yang akan datang dan yang mencabar pengoptimuman permainan telah di kedai.

Belum memesan permainan? Dapatkan Final Fantasy 16 di sini di Amazon

Final Fantasy 16 PC Versi: Harapan Tarikh Siaran

Ifrit final fantasi 16

Final Fantasy 16 terikat kepada Sony melalui perjanjian eksklusif selama 6 bulan. Sekarang perjanjian itu perlahan-lahan datang dan bercakap tentang port PC dan di mana pasukan itu berdiri pada masa ini.

Versi PC masih memerlukan kerja untuk mencerminkan versi permainan PlayStation 5, khususnya memetik kekurangan skrin pemuatan ketika melakukan perjalanan di antara lokasi dan beralih dari cutscenes ke permainan. Pasukan tidak mempunyai masa untuk mengoptimumkan versi PC permainan, kerana mereka sibuk dengan versi PS5. Kami akan berkongsi lebih banyak mengenai versi PC apabila masa yang tepat, sila nantikannya.

Oleh itu, kami tidak mempunyai tarikh pelepasan, tetapi dengan dua cerita utama DLCS untuk Final Fantasy 16 dalam Pembangunan, Kita boleh mengharapkan permainan pada tahap pertama pada separuh pertama tahun 2024.

Tetapi semoga kita tidak perlu menunggu lebih setahun untuk versi PC, kerana ia berlaku dengan pembuatan semula Final Fantasy 7.

Inilah pengumuman rasmi dari Yoshi-P sendiri:

Artikel ini mengandungi pautan afiliasi yang ditandakan dengan [simbol membeli -belah]. Pautan ini dapat memberikan komisen kecil untuk kami dalam keadaan tertentu. Ini tidak pernah menjejaskan harga produk untuk anda.

Final Fantasy 16 menjatuhkan kemas kini percuma; Versi PC & Dua DLC berbayar dalam pembangunan

Final Fantasy 16 menjatuhkan kemas kini percuma; Versi PC & Dua DLC berbayar dalam pembangunan

Pengeluar Naoki Yoshida terkejut dengan orang ramai Pax West 2023 dengan beberapa pengumuman FF16 yang menarik.

2 September 2023 6:33 PM

Final Fantasy 16 adalah salah satu permainan terbesar pada musim panas. Walau bagaimanapun, ia tidak kelihatan seperti persegi enix yang dilakukan menceritakan kisahnya. Pelakon suara permainan datang ke Pax West 2023 untuk panel khas, tetapi ada kejutan untuk peserta ketika pengeluar FF16 Naoki Yoshida muncul melalui mesej video yang direkodkan untuk mengumumkan bahawa permainan itu mendapat kemas kini percuma sekarang. Tambahan pula, dua DLC berbayar sedang dalam perjalanan, seperti versi PC permainan.

(Spoiler kecil dipaparkan dalam video di bawah, jadi pembaca berhati -hati.)

Kemas kini percuma terbaru Final Fantasy 16 dijangka siap sebelum akhir hari Sabtu, 2 September. Ia termasuk pakaian alternatif untuk beberapa watak permainan, serta pilihan untuk menukar kulit senjata tanpa menjejaskan statistik. Yang merangkumi pedang bawang baru, yang termasuk dalam kemas kini ini. Pemain yang lebih baru juga akan menerima pilihan untuk mencuba beberapa susun atur pengawal yang berbeza

Yoshida juga terus membincangkan masa depan Final Fantasy 16, baik di PlayStation dan PC.

“Satu perkara yang sangat kuat adalah bagaimana orang mahu melihat lebih banyak cerita Valisthea dan menghabiskan lebih banyak masa dengan penduduknya,” kata Yoshida dalam alamatnya semasa panel Final Fantasy 16 PAX 2023. “Untuk menampung, pasukan pemaju telah memulakan kerja dua ansuran DLC berbayar. Akhirnya, sementara Final Fantasy 16 dibebaskan sebagai PlayStation 5 eksklusif, kami sedar bahawa ramai di antara kamu telah meminta versi PC. Oleh itu, izinkan saya mengambil kesempatan ini untuk secara rasmi mengumumkan bahawa pembangunan pada versi PC sedang dijalankan.”

Yoshida menyatakan bahawa lebih spesifik pada kandungan Final Fantasy 16 DLC dan versi PC mungkin akan berlaku sebelum akhir tahun. Pengeluar FF16 adalah salah seorang lelaki tersibuk dalam permainan, kerana dia juga bekerja keras di Final Fantasy 14: Dawntrail dan mungkin atau mungkin tidak mempunyai beberapa spesifik mengenai potensi FF14 dan FF16 Crossover.

Final Fantasy 16 kini boleh didapati di PlayStation 5. Mereka yang berminat untuk membaca lebih lanjut mengenai perkara itu boleh menyemak ulasan kami. Bagi mereka yang tidak memilikinya, perlu diingat bahawa versi digital kini dijual buat kali pertama di kedai PlayStation.

Ozzie telah bermain permainan video sejak mengambil pengawal NES pertamanya pada usia 5 tahun. Dia telah masuk ke dalam permainan sejak itu, hanya secara ringkas melangkah ke tahun -tahun kolejnya. Tetapi dia ditarik balik selepas menghabiskan beberapa tahun di kalangan QA untuk kedua -dua THQ dan Activision, kebanyakannya menghabiskan masa membantu untuk meneruskan siri Hero Guitar di puncaknya. Ozzie telah menjadi peminat besar platformer, permainan teka -teki, penembak, dan RPG, hanya untuk menamakan beberapa genre, tetapi dia juga penyedut besar untuk apa -apa dengan naratif yang baik dan menarik di belakangnya. Kerana apa permainan video jika anda tidak dapat menikmati cerita yang baik dengan Coke Cerry Segar?

  • Square Enix
  • Siri Final Fantasy
  • Berita
  • PAX WEST
  • Final Fantasy 16
  • Final Fantasy XVI
  • Pax West 2023