FFXIV: Menukar penampilan anda dengan mudah menggunakan plat glamor – Millenium, Glamour – Final Fantasy XIV Panduan – IGN

Plat glamor

Ini bermakna anda boleh mendaftarkan rupa item dan kemudian mengeluarkannya dari pakaian dengan mengklik kanan di atasnya dan menekan Pulihkan.

FFXIV: Menukar penampilan anda dengan mudah menggunakan plat glamor

Di Final Fantasy XIV, pemain dapat mengubah bagaimana perisai kelihatan dengan menggunakan prisma glamor, tetapi berbuat demikian setiap kali anda menukar sekeping peralatan dapat melelahkan. Dalam panduan ini, kami akan melihat bagaimana untuk menyimpan pelbagai pakaian dan memohon kepada gear anda dalam beberapa saat.

FFXIV: Menukar penampilan anda dengan mudah menggunakan plat glamor

Sekiranya anda bosan dengan perisai bersalut anda di Final Fantasy XIV Dan ingin memakai sesuatu yang lain, mungkin terima kasih kepada sistem glamor. Mekanik ini membolehkan pemain memakai peralatan klasik mereka, tetapi mengubahnya.

Plat glamor, sebaliknya, boleh dianggap sebagai daftar set glamor tertentu yang anda akan dapat membuang peralatan anda tanpa membayar prisma dan pewarna glamor selain pembelian awal mereka. Plat glamor boleh digunakan pada bila -bila masa secara percuma, selagi anda boleh memakai sekeping yang anda cuba lihat dan anda berada di bandar utama.

Cara Membuka Plat Glamor

Untuk membuka kunci plat glamor, anda perlu terlebih dahulu menyelesaikan pencarian “jika saya mempunyai glamor” yang diberikan oleh Swyrgeim Di barat Thanalan (x: 12.6 Y: 14.3).

Membuat plat glamor anda

Setelah dikunci, anda akan dapat mengakses pakaian glamor di mana -mana penginapan permainan dan mula membuat gaya anda sendiri.

. Selepas itu, item itu akan memasukkan senarai glamor yang ada dan akan boleh digunakan dalam plat glamor tanpa batas.

Ini bermakna anda boleh mendaftarkan rupa item dan kemudian mengeluarkannya dari pakaian dengan mengklik kanan di atasnya dan menekan Pulihkan.

Penciptaan Glamor FFXIV - Final Fantasy XIV

Sebaik sahaja anda membuka kunci kulit yang ingin anda sertakan dalam plat glamor anda, anda boleh memilih Edit Plat Glamor untuk memasukkan menu yang sepadan dan memulakan prosesnya.

Plat Glamour FFXIV - Final Fantasy XIV

Plat glamor merangkumi semua peralatan yang boleh digunakan pemain dari kepala ke kaki – dan bahkan mungkin memakai glamours tertentu yang membuat beberapa keping tidak kelihatan.

Anda boleh mempunyai sehingga 15 plat glamor. Memadam seseorang juga akan membatalkan sebarang pewarna yang telah anda gunakan di dalam pinggan itu.

Membuka dan menggunakan plat glamor FFXIV - Final Fantasy XIV

Semasa membuat plat glamor, anda boleh memilih untuk mewarnai glam anda. Ini memerlukan dan memakan pewarna yang anda pilih, tetapi akan membolehkan anda mewarnai peralatan baru di mana anda menggunakan pewarna anda secara percuma.

Sebagai contoh, jika saya menukar sekeping dada perisai ke pakaian, pakaian itu akan menjadi warna yang saya tetapkan di atas pinggan setiap kali – tanpa memakan lebih banyak pewarna.

Kami harap kami telah membantu anda masuk ke dalam sistem glamor, dan ingin berjumpa lagi di kami Portal Final Fantasy XIV untuk lebih banyak panduan dan berita!

Sekiranya anda keluar dari pencarian senario utama di Final Fantasy XIV dan ingin meningkatkan tahap kelas menengah anda tidak pergi ke mana -mana sahaja. Inilah panduan asas kami mengenai cara membuka kunci dan tahap dengan rumah yang dibina di FF14!

Jarak jarak jauh agak biasa di Final Fantasy XIV tetapi adakah anda tahu anda dapat mempercepat pelekap anda? .

Glamor

Halaman Panduan Wiki IGN dan Walkthrough untuk Final Fantasy 14 menerangkan sistem glamor, yang membolehkan anda menghiasi watak anda dalam beberapa jenis gaya fesyen yang berbeza seperti yang anda lihat sesuai.

“Glamour” adalah sistem transmogrifiksi reborn alam, atau sistem kesombongan seperti yang disebutnya. Ia membolehkan pemain, dalam satu contoh, mengambil penampilan gear yang lebih rendah dan plopnya ke gear peringkat tinggi yang mereka pakai. Atau anda hanya boleh mencampur dan memadankan kepingan yang berbeza bersama -sama dengan keinginan anda sendiri.

Final Fantasy 14 -20211025010534 1.jpg

Cara membuka kunci sistem glamor

Terdapat beberapa cara untuk membuka kunci sistem glamor di Final Fantasy 14. Bermula pada tahap 15, anda dapat menyelesaikan dua pencarian Swyrgeim di barat Thanalan (x: 12.6, Y: 14.3, aka Vesper Bay) yang membuka kunci kedua -dua aspek sistem glamor: “Jika saya mempunyai glamor” (untuk memohon glamor dan menggunakan plat glamor) dan “benar -benar glamourous” (untuk membuat prisma glamor dan dispeller glamor).

Sekiranya anda ingin menggunakan kaedah lain untuk membuka kunci sistem glamor untuk apa jua sebab, anda mesti menjadi tahap 50 atau lebih tinggi dan melakukan pencarian lelaki yang bertambah baik di Mor Dhona (x: 22; y: 6) yang terletak di utara The Aetheryte.

Prisma glamor

FFXIV 12122021 002520 376.png

Prisma Glamor dan Dispellers boleh dibeli dari Quartermaster Syarikat Grand masing -masing di bahagian Materi Tahap 2. Anda juga boleh mencari prisma glamor dan dispeller glamor di kebanyakan papan pasaran, kerana pemain cenderung menjual barang -barang ini dalam kuantiti yang banyak di semua pelayan. Sekiranya anda ingin membuat prisma glamor dan dispeller glamor anda sendiri, anda boleh melakukan ini dengan mudah apabila anda menguasai mana -mana pengikut pekerjaan tangan sehingga 15 dan bercakap dengan swyrgeim di Vesper Bay di barat Thanalan dan mengambil usaha “benar -benar glamor”. .

Dresser glamor

FFXIV 12122021 002338 293.png

Anda boleh menghidupkan hampir semua gear menjadi item glamor semasa anda melawat Glamor Dresser. Dressers glamor ini ditemui di dalam bilik penginapan dan barak syarikat besar anda. Sebaik sahaja anda berada di hadapan satu, anda akan melihat menu yang merangkumi semua item yang telah anda perhatikan (di sebelah kiri) serta tetingkap kedua di sebelah kanan yang mana anda boleh mengimbas melalui tab yang berbeza dan lihat peralatan di dada senjata atau inventori anda yang masih belum dipelopori.

Apabila anda sudah bersedia untuk menukar sekeping peralatan ke dalam item glamor, pilihlah dari menu kanan dan belanjakan salah satu prisma glamor dari inventori anda untuk mengubahnya menjadi pilihan dalam menu Glamour Dresser. . Sistem plat glamor sangat berguna untuk membuat pakaian dan mudah menerapkannya dengan cepat tanpa kembali ke meja rias glamor.

Plat glamor

FFXIV 12072021 003314 629.png

Plat glamor adalah pakaian pratetap yang boleh anda berikan di dresser glamor dan memohon dari menu watak anda semasa berdiri di mana -mana bandar atau zon kediaman. Anda boleh menyediakan 15 plat glamor secara lalai. . Anda boleh melihat pakaian anda semasa anda mencampur dan memadankan barang glamor yang berbeza.

Apabila anda berpuas hati dengan susun atur plat glamor anda, tekan butang simpan untuk menguncinya. Kemudian, apabila anda sudah bersedia untuk memohon plat glamor anda, pilihlah plat yang anda mahukan dan pilih butang Guna untuk memohon kepada gear semasa anda. Perhatikan bahawa anda memohon glamor ke atas gear sedia ada dalam menu watak anda, jadi apabila anda menggantikan kepingan gear dengan peralatan baru, anda kehilangan kesan glamor pada slot peralatan yang sepadan sehingga anda kembali ke bandar dan memohon plat glamor yang sama sekali lagi.