Kaveh/Lore | Genshin Impact Wiki | Fandom, Genshin Impact Kaveh Build.

Genshin Impak Kaveh Membina

Dengan impian dan kerjayanya sekarang bertentangan, Kaveh memberikan dirinya percutian yang panjang. Tetapi ketika dia pulang, dia menerima surat yang tidak dijangka dari Fontaine. Ia berasal dari ibunya, dan dia menulis bahawa dia telah menemui seseorang yang dia dapat mempercayakan sepanjang hayatnya, dan oleh itu akan berkahwin semula di Fontaine. Berita ini adalah bahawa dia akan, dengan gigih dan harapan yang besar, berkaitan dengan satu -satunya saudara.

Kaveh/Lore

Arkitek terkenal dari Sumeru yang mungkin terlalu peduli dengan terlalu banyak perkara. Dia adalah estet yang bermasalah dengan realiti.

-Mengesisikan dari laman web rasmi [1]

Kandungan

 • 1 keperibadian
 • 2 penampilan
 • 3 Pengenalan Rasmi
 • 4 cerita watak
  • 4.1 butiran aksara
  • 4.2 Kisah Karakter 1
  • 4.3 Kisah Karakter 2
  • 4.4 Kisah Karakter 3
  • 4.5 Kisah Karakter 4
  • 4.6 Kisah Karakter 5
  • 4.7 buku lakaran lama
  • 4.8 Visi
  • 7.1 Archon Quests
  • 7.2 cerita pencarian
   • 7.2.1 acara hangout
   • 8.1 cerita watak
   • 8.2 watak suara
   • 10.1 etimologi
   • 12.1 Tajuk Watak: Refleksi Empyrean

   Keperibadian []

   Arkitek terkenal dari Sumeru yang mungkin terlalu peduli dengan terlalu banyak perkara. Dia adalah estet yang bermasalah dengan realiti.

   -Kelompok sifat permainan dan teks profil

   Kaveh adalah arkitek Sumeru yang terkenal yang lulus dari Kshahrewar dengan penghormatan. Dia adalah pertahanan seni yang kuat dan sangat menghargai estetika dan kematangan artistik dalam kebanyakan perkara termasuk seni bina, reka bentuk dalaman, mekanik, dan juga bercerita. [2] [3] Berbeza dengan rasionalitas Alhaitham, Kaveh beroperasi dengan apa yang dia rasa betul, yang pertama dan terpenting.

   Kaveh mempunyai reputasi di kalangan pelajar Akademiya dan warga Sumeru dan digambarkan sebagai seorang jenius dan arkitek berbakat. Sebagai contoh, Sasani, NPC yang terletak di istana Alcazarzaray, mengagumi karya beliau [4] dan merasa malang kerana tidak mempunyai penghormatan untuk bercakap dengannya secara peribadi. Arab, NPC yang terdapat di hadapan rumah api Pharos, dan Nilou juga memuji Opus Magnumnya. [5] [6] Kaveh dicirikan oleh Faruzan sebagai anak yang baik dengan potensi dan idea asal dalam fikirannya [2] dan Dori sebagai unik di kalangan para ulama Akademiya dalam hal yang lebih terbuka. Alhaitham menerangkannya sebagai cahaya Kshahrewar dan pembina induk dan pengrajin. Menurut kisah watak Alhaitham, Alhaitham mengakui kecemerlangan Kaveh yang luar biasa dan menggambarkannya sebagai seorang jenius dan cermin yang sangat baik dari dirinya sendiri. Dia juga menyimpulkan bahawa dia memiliki keperibadian dan nilai -nilai yang tidak bersesuaian dengan kebolehannya. [7]

   Kaveh nampaknya bijaksana orang lain dan menunjukkan empati yang hebat terhadap orang di sekelilingnya. Dia mendekati orang tanpa ragu -ragu jika dia mengesyaki mereka menghadapi masalah dan juga meminjamkan tangannya dengan memberikan mora -Nya. [8] disebut oleh Alhaitham bahawa dia terlalu perhatian orang lain dan secara emosional rapuh. [Nota 1] Alhaitham bahkan menceritakan kisah di mana Kaveh membeli berpuluh -puluh kunci buatan tangan yang dijual di bawah kepura -puraan bahawa hasilnya akan membantu memberi makan anak -anak lapar. Kaveh menyatakan yang membantu orang lain membuatnya bahagia dan berfikir bantuan bersama, keadilan, dan kemarahan yang benar juga adalah apa yang mendorong dunia. [8] Dia juga nampaknya sangat bersemangat dengan kerjayanya dan mengerjakan jari -jarinya ke tulang untuk menggembirakan pelanggannya. [9]

   Oleh kerana kontras yang jelas dalam ideologi dan personaliti, Kaveh mudah terbakar apabila berurusan dengan Alhaitham. Pertembungan Kaveh dan Alhaitham dalam perselisihan yang sengit ditunjukkan dalam adegan permainan, garis suara watak, dan juga dalam mesej di papan buletin di seluruh bandar Sumeru dan pelabuhan Ormos. Dia juga tidak dapat bertolak ansur dengan alkohol, dengan mudah menjadi mabuk dalam beberapa gelas.

   Ulasan Pakar Gamespot

   13 Oktober 2020

   Penampilan []

   Kaveh mempunyai rambut berambut perang yang berbeza dengan ujung berambut perang kotor dan mata tajam dengan iris merah. Rambutnya menggantung di belakang kepalanya, dipuji dengan beberapa klip rambut merah yang memegang rambutnya, dan sedikit mengetuk. Di kiri Kaveh, dia memakai bulu biru yang terselip di bawah salah satu helai rambutnya dan di atas telinganya. Dia juga memaparkan sepasang perhiasan telinga yang keemasan dengan dataran merah dan biru kecil di dalamnya.

   Kaveh menghilangkan baju putih dengan tetingkap kolar tinggi dan segitiga dada. Di sepanjang kolarnya, dia memakai hiasan emas, sudut bersama dengan tanjungnya. Tanjungnya adalah gabungan hitam, emas, dan biru, tetapi merah besar. Ia dibahagikan kepada dua bahagian dengan corak yang rumit. Di sepanjang pinggangnya, dia memakai tali pinggang biru pesisir, tassels putih dengan perhiasan keemasan, dan penglihatan dendro di kirinya. Seluarnya berwarna hitam dengan beberapa corak dan kasutnya adalah sepasang stoking putih dengan struktur seperti sandal.

   Pengenalan Rasmi []

   Akademia Sumeru arus perdana cenderung menyembunyikan fakta tertentu dari semasa ke semasa, yang mana bagi sesetengah orang, bakat kadang -kadang boleh menjadi lebih banyak beban. Walau bagaimanapun, pandangan ini juga boleh menjadi alasan. Sebenarnya, itu adalah watak anda yang menentukan takdir anda terlebih dahulu. Idea yang disebutkan di atas adalah jenis yang Kaveh akan terus menafikan.

   Arkitek terkenal dari Sumeru, yang dikenali sebagai The Light of Kshahrewar. Dia adalah salah satu tokoh yang paling berprofil tinggi dalam industri.

   Sebagai pereka dan alumnus yang luar biasa, Kaveh mempunyai reputasi di kalangan pelajar Akademiya dan diisi sebagai model peranan oleh pelajar Kshahrewar. Malangnya, kerjayanya tidak begitu jelas seperti yang dibayangkan oleh orang. Perkara yang sama boleh dikatakan untuk banyak aspek lain dalam hidupnya.

   Tajuk, khabar angin, kemasyhuran, dan reputasi. Ini semua hanya produk sampingan karyanya. Dilengkapi dengan kemahiran reka bentuk profesional yang mengagumkan, Kaveh meletakkan hatinya dan jiwa ke dalam karyanya dan dipenuhi dengan cita -cita dan usaha untuk estetika dan arkitek. Pereka tidak bertanggungjawab terhadap pelaksanaan akhir pembinaan, namun mereka bertanggungjawab untuk semua aspeknya. Oleh itu, sama ada butiran reka bentuk, keselamatan dan keselamatan, atau kepraktisan, tidak ada usaha yang dapat diselamatkan dalam memastikan kualiti setiap aspek. Di samping itu, menjadi salah satu yang terbaik di bidangnya, Kaveh memberi perhatian tambahan kepada unsur -unsur estetika dan manusia yang dia bimbang sepanjang proses. Baginya, reka bentuk yang benar -benar bercerai dari realiti harus diklasifikasikan sebagai fantasi, sedangkan bangunan yang sebenarnya dimasukkan ke dalam pembinaan mestilah mempunyai nilai praktikal.

   Yang mengatakan, agak tidak dapat difahami bahawa arkitek yang luar biasa itu dapat ditangguhkan oleh satu projek. Nasib baik, sangat sedikit yang tahu mengenai perkara ini, dan kebanyakannya menyimpan rahsia itu. Bagi Kaveh sendiri, dia sangat takut bahawa rahsia kebankrapannya mungkin bocor. Oleh itu, adil untuk mengatakan bahawa dia tidak benar -benar menjalani kehidupan yang ideal.

   Cerita Karakter []

   Butiran watak

   Di dalam tanah yang penuh dengan bakat seperti Sumeru, seseorang praktikal dimanjakan untuk pilihan ketika datang ke pereka. Tetapi apabila seseorang bercakap tentang arkitek, hanya sedikit yang tidak akan secara sedar memikirkan “Kaveh.”Siswazah Kshahrewar pernah dinamakan arkitek terbesar dalam beberapa dekad dan dikenali sebagai cahaya Kshahrewar. Walau bagaimanapun, Kaveh sendiri tidak disengajakan oleh tajuk ini.

   Nama dan tajuk yang indah itu, kepadanya, pengakuan dan belenggu kedua -duanya. Contohnya, ketidaksolvenan Kaveh tetap menjadi masalah untuknya hingga ke hari ini. Seseorang yang tidak mempunyai kedudukan yang tidak dapat diakui hanya dengan perkara seperti itu, tetapi seorang arkitek terkenal tidak boleh. Malah, ketulusan yang tidak wajar mungkin mengakibatkan krisis reputasi baginya. Oleh itu, Kaveh tidak boleh tetapi mengelakkan topik ini untuk menyelamatkan wajah, dan dipaksa untuk menyamar sebagai seorang lelaki yang hidup dalam masa lapang.

   Terima kasih kepada kebolehannya sebagai pereka dan pencapaian estetiknya yang mengagumkan, orang percaya pada bakatnya, dan dengan itu, di fasadnya juga.

   Lagipun, apa yang mungkin masalah Kaveh, arkitek extraordinaire?

   Kisah Karakter 1

   Persahabatan Lv. 2

   Sehingga hari ini, seseorang dapat mendengar pelajar Kshahrewar membincangkan dan membuat spekulasi tentang alumnus mereka Kaveh di istana Alcazarzaray dan pelbagai bahagian Akademiya. Di dalam hati rakan-rakannya, Kaveh adalah seorang jenius yang hampir tidak dipisahkan dalam beberapa dekad yang lalu dan arkitek yang hebat. Kaveh telah, dengan karya -karya cemerlangnya, mengukir namanya ke dalam sejarah Akademiya. Sekiranya anda bertemu dengan pelajar Kshahrewar, tidak akan menyakitkan untuk mendengar mereka memuji pencapaiannya: dengan sendirinya merekabentuk istana Alcazarzaray, mengubahsuai rumah api mercu tanda Port Ormos, mengubah lif pelabuhan dan struktur pengendalian kargo, perintisnya Peranan dalam pengoptimuman ruang kawasan periferal di sekitar hutan dan lembah. Senarai terus.

   Berpakaian pencapaian ini, Kaveh telah menjadi lebih daripada nama mudah, tetapi sinonim untuk pencapaian dalam bidang reka bentuk. Ramai yang berharap mereka dapat menyambung semula seperti beliau: berbakat cemerlang di sekolah, dijemput untuk bekerja di pelbagai agensi pembinaan utama selepas tamat pengajian, dan meninggalkan selepas beberapa tahun untuk melakukan kerja di bawah namanya sendiri.

   Semua pembacaan orang luar hidupnya berhenti di sini, dan hampir tidak ada yang mengetahui kebenaran tersembunyi di sebalik cerita – kebenaran yang Kaveh sendiri cuba menyembunyikan. Memang benar, sudah tentu dia adalah pereka yang luar biasa. Sungguh memalukan, maka ini tidak membenarkannya menjalani kehidupan yang sempurna yang difikirkan oleh orang lain.

   Dia akan meringkaskan pengalaman masa lalu dengan cara ini: salah faham adalah menyusahkan tetapi tidak dapat dielakkan. Semua orang terdedah kepada kesukaran seketika dalam penghakiman dan pengaruh label tegar. Sebagai contoh, reaksi pertama mereka terhadap “pereka” adalah fantasi seseorang yang mendapat mora dengan jari -jari jari mereka, yang menjadi terkenal tetapi beberapa sebatan pena. Dan apabila orang berfikir tentang “seni,” perkara pertama yang muncul adalah imej yang pelik, tidak berasas dari beberapa jiwa yang kurang sopan, berpusat pada diri sendiri yang berayun di antara serangan kesuraman dan mania, dan yang terlalu suka bos orang lain tentang.

   Kaveh tidak sesuai dengan fantasi imajinatif seperti itu. Dia tidak dapat menyelesaikan reka bentuknya dalam satu strok tunggal, malah menghampiri setiap pekerjaan dengan sungguh -sungguh. Dia berpakaian seperti orang yang berjaya, tetapi sebenarnya, dia tidak menilai merit projek dengan imbuhan sahaja. Dia berprinsip di luar kebanyakan orang lain di Sumeru, mempercayai bahawa “seni” adalah sumur kehidupan dalam reka bentuk, namun belum meninggalkan tujuan humanistik atau kepraktisan dalam proses. Memang, dia sanggup membuat beberapa kompromi untuk dua perkara ini. Kadang -kadang, dia berkompromi pada waktu rehat, masa -masa lain adalah hiasan dan perangkap projek. Dan kadang -kadang ia adalah gaji sendiri.

   Selepas bertahun -tahun, dia akhirnya berjaya. Istana Alcazarzaray selesai, dan dia kembali ke Sumeru dalam kemuliaan. Rakan -rakannya telah sia -sia tetapi pujian untuk istana yang diasingkan. Mereka menjatuhkan diri mereka di mana struktur bersatu fungsi seni bina dan naratif manusia ke dalam nilai reka bentuk yang elegan, mengakibatkan ketukangan mewah yang masih ada sebagai bukti ketepatan dan keanggunan, menulis semula suasana ruang pergunungan sekitarnya dengan kehadirannya. Tidak ada yang mengatakan bahawa istana Alcazarzaray kurang daripada percubaan yang sangat berjaya.

   Walau bagaimanapun, rakan sekerja itu tidak menyedari bagaimana Kaveh bangkrut ke atas projek ini kerana campuran prinsip peribadi, kehidupan yang sukar, dan masalah lain berlapis di atas satu sama lain. Lagipun, kebenaran-seperti kehamilan yang bermasalah kejayaan ini-tetap tersendiri terima kasih kepada usaha Kaveh.

   Kisah Karakter 2

   Persahabatan Lv. 3

   Kaveh dilahirkan dalam keluarga ilmiah klasik di Sumeru. Ayahnya berasal dari Rtawahist Darshan dan pernah bekerja di Akademiya, sementara ibunya telah lulus dari Kshahrewar, dan seperti dia akan menjadi di kemudian hari, dia juga seorang arkitek terkenal. Dipengaruhi oleh mereka, Kaveh berminat dengan reka bentuk seni bina dari usia muda. Mereka akan duduk di ruang tamu ketika dia duduk di rumah bermain dengan teka -teki blok yang mereka beli untuknya.

   Mereka adalah rumah di mana kata -kata tidak perlu, dan Kaveh akan mendapat pemahamannya tentang “rumah” dari masa ini.

   Walau bagaimanapun, hari -hari yang bahagia mereka tidak akan bertahan. Beberapa waktu sebelum dia menyertai Akademiya, bapanya akan, atas dorongannya, menyertai Kejohanan Interdarshan. Pertandingan itu sendiri bukan urusan yang rumit, tetapi bapanya, yang menjadi kegemaran untuk menang, akan menjadi juara dengan rambut, dan kemudian pergi hilang untuk suatu masa selepas itu.

   Tidak lama lagi, berita buruk datang: bapanya telah binasa dalam kemalangan di padang pasir. Tiba -tiba kemalangan ini melemparkan ibu dan anak lelaki menjadi kekacauan. Ibunya terkena sangat keras. Menjadi jiwa yang sensitif, lulus suaminya akan menyebabkan dia memecah, menghabiskan banyak masa dalam pemikiran yang cemas dan suram. Bagi Kaveh, dia akan melihat ketawa ayahnya dan berjanji untuk membawa sesuatu yang baik untuknya ketika dia keluar dari pintu itu setiap kali dia menutup matanya untuk tidur. Young Kaveh fikir bahawa dia tidak mengatakan apa -apa, bapanya mungkin tidak mengambil bahagian dalam pertandingan itu, dan dia tidak akan hilang selepas itu, dan akhirnya binasa akibatnya. Tetapi tidak kira bagaimana dia memohon, masa lalu tidak dapat diubah.

   Kematian bapanya, penderitaan ibunya. Semua perkara yang tidak dapat dikembalikan adalah mengenai satu perkara yang dikatakannya. Dari hari itu, dia akan hidup di bawah bayang -bayang kesalahan itu. Ibunya akan mengatakan bahawa suaminya adalah seorang lelaki dengan hati yang baik, dan kehidupan di sisi seseorang itu membuatnya bahagia. Memang, setelah berlalu, dia tidak akan tersenyum lagi. “Rumah” pergi dari tempat perlindungan kehangatan dan cahaya ke dewan yang sejuk dan sunyi. Kaveh sering mendapati ibunya duduk di atas sofa yang menatap tangannya yang gemetar dalam diam. Dia tidak dapat menarik apa -apa, atau juga mengandung reka bentuk dalam fikirannya. Setiap kali ini berlaku, Kaveh akan merasa seperti tangan gergasi menghancurkannya ke tanah, dan dia akan mempersoalkan dirinya: adakah bukan untuk saya, adakah keluarga itu akan berakhir seperti ini?

   Pada masa itu, dia masih muda, dan dia boleh melakukan sedikit. Daripada rasa bersalah, dia akan melakukan yang terbaik untuk menjaga syarikat ibunya, dan dia tidak akan memakai wajah yang kecewa di sekelilingnya, cuba menyokongnya dalam apa jua cara dia boleh, walaupun itu tetapi kejatuhan dalam baldi.

   Di tengah -tengah kekacauan ini bahawa Kaveh akan mencapai usia persekolahan dan, setelah lulus peperiksaan masuk, mendaftar ke Kshahrewar. Pada masa ini, dia pasti akan menghabiskan lebih sedikit masa dengan ibunya. Oleh itu, dia akan pergi ke Fontaine untuk meringankan jiwanya sedikit. Di sana, dia akan menerima tawaran pekerjaan, dan setelah kembali ke Sumeru, dia memaklumkan Kaveh mengenai berita baik. Kaveh tahu bahawa ini akan meninggalkannya untuk tinggal bersendirian, tetapi masih, dia bersetuju, dan juga melihat ibunya pada hari dia berlepas.

   Dia akan terus melihat walaupun selepas kapalnya telah lama meninggalkan pelabuhan. Dia akan sangat merindukannya, tetapi dia tahu bahawa ia adalah yang terbaik bahawa dia meninggalkan tempat yang telah datang untuk mewakili begitu banyak kesakitan untuknya. Demi dia, Kaveh tidak akan mengakui bahawa dia kesepian. Dia memberi jaminan kepadanya bahawa dia sudah dewasa sekarang dan dapat hidup secara bebas. Dan jika dia harus terjaga pada waktu malam dengan kesepian, kesakitan, atau kenangan keluarga mereka sekarang yang tersentuh, mengapa, itu adalah pencuci mulutnya yang hanya untuk menelan bapanya untuk mengambil bahagian dalam pertandingan. Seorang yang bersalah merosakkan ibu bapanya dengan begitu pantas mendapat semua yang datang kepada mereka, dan oleh itu dia mesti hidup dengan menanggung jenama itu.

   Memandangkan pemikiran sedemikian telah menjadi sahabatnya yang tetap sejak itu, seseorang boleh mengatakan bahawa “rumah” mengajar Kaveh bagaimana untuk menjaga, dan juga membersihkannya dengan keupayaan untuk dengan sengaja membahayakan orang lain. Dalam bertahun -tahun kemudian, dia akan tetap terperangkap oleh keperibadian dan cita -cita beliau, yang ingin membantu mana -mana dan semua yang memintanya, dan tidak dapat benar -benar menentang orang lain walaupun dia ingin mencuba dan menentang beberapa perkara. Walaupun dia sering melakukannya, rasa bersalahnya kekal. Lebih dari ini, dia tidak dapat menerima muhibah murni, kerana ketika dia membuat pilihan, dia percaya bahawa dia harus dihukum, dan mendapat keselesaan dalam kesakitan.

   Sekiranya Kaveh adalah patung, dia akan menjadi salah satu yang muncul tetapi tidak sempurna, tetapi yang akan menderita kemusnahan jika titik lemah di terasnya dijumpai.

   Kisah Karakter 3

   Persahabatan Lv. 4

   Selepas menamatkan pengajian, projek pertama Kaveh membantu dengan projek kumpulan dengan pelajar lain yang sama, walaupun mereka mempunyai mentor yang berbeza. Ini menjadi debutnya sebagai orang yang bertanggungjawab untuk reka bentuk, kerja itu sangat berat kepadanya. Tetapi dia (dengan kemasukannya sendiri) seorang yang degil, dan dia akan menghabiskan semua tenaganya dalam karyanya, dan dengan itu dia akan bahu kerja untuk orang lain, yang tidak berdosa jam, dengan segala macam projek selama dua tahun.

   Sebaik sahaja dia mendapat cukup pengalaman, Kaveh meninggalkan projek -projek koperasi ini untuk bekerja dengan namanya sendiri, memperoleh pelanggan yang menghargai gayanya. Ada yang akan memintanya untuk merancang bangunan, dan ini menandakan permulaan kerjayanya. Dengan mengerjakan kerja kerasnya, dia dapat menjimatkan jumlah Mora yang baik. Walau bagaimanapun, tidak lama lagi, untuk Kaveh memukul kesesakan. Permintaan pasaran sangat berbeza dengan reka bentuk akademik. Ia lebih pragmatik, lebih sombong, dan keperluan pelanggan jauh lebih sukar untuk bertemu daripada mentornya. Pada masa yang sama, trend akademik di Sumeru mengganggu kerjanya. Dia mula menyedari bahawa cita -cita dan matlamat kerjaya beliau, seperti yang dikatakan seseorang, tidak mudah dicapai.

   Lelaran baru sekolah-sekolah pemikiran dan pandangan di kalangan penyelidik sentiasa diwujudkan, dan tidak ada kekurangan mereka yang akan terlibat dalam pertanyaan diri dan diri sendiri, dengan perubahan dan penambahbaikan dalam faktor sosial yang menggalakkan pertimbangan sedemikian. Oleh itu, perkara -perkara yang pernah disyorkan mungkin suatu hari nanti menjadi objek kritikan, sama ada buku atau seni sebenarnya.

   Tetapi selain daripada mereka yang telah memberikan diri mereka sepenuhnya kepada seni, tidak ada yang dapat memahami apa artis di Sumeru harus bertahan. Oleh kerana pencapaian akademik menjadi lebih berharga di Sumeru, para penyelidik akan menghargai pencapaian akademik yang tulen dan kemahiran praktikal lebih tinggi. The Six Sage akan tumbuh lebih radikal dengan cara mereka, dan idea bahawa “seni tidak memberikan manfaat nyata” mula menjadi arus perdana. Oleh itu, mereka yang bekerja dalam seni akan dipinggirkan, dan subjek -subjek yang sering berkaitan dengan seni yang berusaha menjauhkan diri mereka sendiri.

   Projek -projek kejuruteraan yang dihadapi oleh Kaveh adalah sangat diselaraskan, berpakaian bakat atau gaya. Dia akan mencadangkan pelbagai reka bentuk yang indah, hanya untuk mereka menolak dengan alasan bahawa mereka adalah “persembahan yang tidak bermakna,” atau bahawa “projek ini hanya memerlukan bangunan praktikal.”Mengejar asalnya adalah untuk membuat reka bentuk yang baik untuk semua yang menggabungkan kedua -dua kecantikan dan kepraktisan artistik, tetapi sekarang bahawa seni telah menjadi jenaka, dan orang menolak keperluan dan nilai mereka, tidak ada yang akan memberinya kebebasan untuk bekerja pada reka bentuknya. Kaveh, mempercayai bahawa seni bina memang seni, tegas menentang pandangan sedemikian. Tetapi tugasnya mengharuskannya untuk mendapat sokongan teknikal dan pelaburan, dan oleh itu dia tidak dapat melarikan diri dari kalangan ini, dan dia juga tidak boleh meletakkan pandangannya di luar sana di tempat terbuka kerana takut dia mungkin menyeret terlalu banyak orang lain dengannya.

   Dengan impian dan kerjayanya sekarang bertentangan, Kaveh memberikan dirinya percutian yang panjang. Tetapi ketika dia pulang, dia menerima surat yang tidak dijangka dari Fontaine. Ia berasal dari ibunya, dan dia menulis bahawa dia telah menemui seseorang yang dia dapat mempercayakan sepanjang hayatnya, dan oleh itu akan berkahwin semula di Fontaine. Berita ini adalah bahawa dia akan, dengan gigih dan harapan yang besar, berkaitan dengan satu -satunya saudara.

   Kaveh menulis semula dan mengucapkan tahniah kepadanya, dan juga akan pergi ke Fontaine untuk mengambil bahagian dalam perkahwinan. Itu adalah urusan yang mudah, dan hanya beberapa tetamu yang hadir. Melihat ibunya tersenyum sekali lagi, Kaveh berasa gembira, tetapi merasa hilang lagi hampir sebaik sahaja selepas itu.

   Ibunya akan meninggalkan semua hartanya di Sumeru kepadanya. Tiga hari kemudian, dia akan kembali ke Sumeru, dan sekali lagi merasakan keganasan rumah kosong – tindakan hanya duduk di atas sofa menyeksa dia dengan kesendirian yang tidak dapat ditandingi. Di sini, dia merasakan pepatah lama dari semua ulama bijak yang dipenuhi: “Lakukan perkara yang betul, tidak kira apa pun kos anda.”

   Kisah Karakter 4

   Persahabatan Lv. 5

   Semakin dia terus bekerja dalam industri pembinaan, semakin tidak menyenangkan Kaveh dengan keadaan masyarakat sekarang berkembang. Pada masa ini titik perubahan datang. Pedagang kaya, Lord Sangemah Bay, mencari dia untuk membina sebuah rumah persendirian.

   Lord Sangemah Bay telah menjadi terkenal, tetapi Kaveh tidak tahu bahawa nama “Tuhan” ini sebenarnya Dori sehingga mereka bertemu, dan tidak ada perhitungan kuasa dan kekayaannya. Dia hanya mempunyai dua syarat untuk rumah ini, bahawa ia menjadi besar dan mewah. Kaveh akan menyiasatnya mengenai gaya reka bentuk dan butiran lain, tetapi dia tidak peduli dengan seperti itu. Malah di kalangan pelanggannya, Dori menonjol sebagai sedikit keanehan. Dia melakukan perniagaan, tetapi sepertinya tidak peduli dengan apa yang difikirkan oleh penyelidik. Dia mahu rumahnya dibina di tempat yang terpencil-untuk keperluan perniagaan, atau dia mendakwa-dan Kaveh diberitahu untuk tidak bertanya terlalu banyak soalan dan hanya bertujuan untuk membuat harta pusaka yang sangat mengagumkan. Bagi estetika, Dori tidak merawatnya atau tidak menghalangnya daripada melakukan apa sahaja yang dia mahukan.

   Kaveh menyedari betapa jarangnya ia datang dengan komisen sedemikian. Projek pembinaan rumah tanpa batasan bermakna dia dapat memasukkannya ke dalamnya. Parti A akan mengeluarkan sumber daya, sementara Parti B akan melakukan kerja – bukannya bagaimana perniagaan mereka? Dan membenarkan pandangan akademik untuk menyekat pembangunan dan pertumbuhan yang tidak benar-benar salah? Oleh itu, dengan Kaveh melemparkan dirinya dalam merancang reka bentuk ini dengan semangat yang tiba -tiba, dan, dalam peranannya sebagai “Parti B,” dia menasihatkan Dori untuk membuat beberapa penyesuaian. Mogul sejati tidak dapat hidup di pergunungan. Sekiranya harta pusaka ini turun dalam sejarah, ia harus menjadi kecantikan yang benar -benar legenda! Taman adalah suatu keharusan, dengan bunga yang dipilih dengan teliti, tentu saja, dengan input ahli botani profesional. Konseptualisasi mesti berani, perancangan teliti. Bangunan itu sendiri akan mengutamakan kepraktisan, tetapi gudang dan kemudahan yang diminta akan terletak pada asas yang mewah. Dan untuk lokasi. Bahan tebing di pergunungan utara kelihatan baik. Lord Sangemah Bay akan terbangun setiap hari dengan tingkap ke pemandangan semula jadi yang paling indah yang boleh dimiliki.

   Walaupun Dori sentiasa menegaskan bahawa rumah itu tidak perlu dekat dengan tebing, semangat kejuruteraan dan selera estetik Kaveh mendorongnya untuk meyakinkannya sebaliknya. Oleh itu, projek itu bermula dengan berkembang, dan ketika hari berlalu, kerja terus berjalan di bawah pengawasan Kaveh.

   Namun cita -cita beliau tidak akan begitu mudah dicapai, kerana walaupun ketekunan Kaveh dalam memilih tapak telah rapi, dan dia telah membuat setiap pertimbangan, dia tidak dapat menjangkakan kelajuan di mana layu akan mengembangkan jangkauannya pada tahun itu. Ketika kerja itu selesai 70%, pada malam yang tenang, The Withering merangkak dengan senyap, memusnahkan semua yang telah dibina semalaman. Penglihatan mayat yang hancur penciptaannya melanda Kaveh seperti petir yang marah. Dori, yang telah bergegas apabila menerima berita itu, berada dalam kemarahan yang tiada tandingannya, menuntut Kaveh meninggalkan projek itu. Walaupun Rangers Hutan dengan cepat menyebarkan lobak, bangunan -bangunan itu melampaui penjimatan.

   Namun dia tahu bahawa sukar untuk mendapatkan peluang seperti ini lagi, dan dia memohon Dori untuk membiarkannya menamatkan istana Alcazarzaray. Dori akan menunjukkan masalah penting dengan ketajaman yang tegas: dia menjadi orang yang menegaskan perubahan laman web. Sekarang istana telah dimusnahkan, mengambil pelaburan yang diletakkan setakat ini, bagaimana projek itu dapat diteruskan, bahkan mengandaikan bahawa dia tidak meneruskan perkara itu dengannya? Sekiranya mereka membina semula struktur, siapa yang akan menanggung kos untuk kerugian?

   Kaveh duduk di atas runtuhan ketika dia merenungkan ini sepanjang malam. Dia mempunyai simpanannya, dan harta benda ibu bapanya telah ditinggalkan. Itu pernah menjadi “rumahnya, tetapi sekarang, ia hanya bangunan kosong. Dan apa itu “rumah,” pula? Seorang arkitek seperti dia tahu lebih baik daripada kebanyakan pembinaan keluarga atau orang untuk tinggal di dalamnya bukan “rumah.”Ini hanya sebuah bangunan.

   Ketika matahari terbit, Kaveh kembali ke Sumeru City dan menjual rumah itu. Menambah semua hasil dari penjualan itu, bersama -sama dengan simpanannya, kepada dana Dori telah menyediakannya dengannya, dia dapat menghasilkan 70% daripada Mora yang diperlukan, dengan Dori datang dengan yang lain.

   Oleh itu, istana Alcazarzaray dibina pada hari yang indah dan cerah. Kaveh telah memberikan semua yang dimilikinya untuk membina istana legenda yang bukan miliknya sedikit pun. Dia tidak mendapat satu mora dalam projek ini. Sebaliknya, sedikit kelebihan yang berlebihan pada kerja susulan akan menyebabkan dia banyak hutang kepada Dori. Walaupun Kaveh membuat persembahan token menentang, dia tahu di dalam hatinya bahawa dia tidak dapat menafikan fakta bahawa dia memang berhutang hutang ini. Hatinya sekali lagi dimakan oleh rasa bersalah lama itu, dan Lord Sangemah Bay, pedagang yang cerdik bahawa dia, dengan segera dapat melihat bahawa dia tidak membayar untuknya, tetapi untuk cita -cita beliau.

   Dan jika seseorang mahu martir seluruh kekayaan mereka di atas mezbah cita -cita mereka, yang dia akan menghentikannya? Pembinaan akhirnya hanya perniagaan, tetapi cita -cita tidak ternilai. Mengenai bagaimana Kaveh akan menjadi tempat tinggal selepas itu, itu adalah cerita yang berbeza.

   Kisah Karakter 5

   Persahabatan Lv. 6

   Setelah bangkrut, Kaveh memasuki tempoh kemurungan. Istana Alcazarzaray pernah sekali -kali memenuhi lubang di hatinya yang telah dibuka oleh begitu banyak perkara, tetapi ia juga membuktikan kepadanya sekali lagi bahawa tidak kira apa yang diberikannya untuk mencapai cita -cita beliau, itu tidak mencukupi. Dia sekarang tidak berarah, dan dilukis di dunia di mana dia tidak dapat pergi ke mana -mana tanpa Mora. Namun dia terbiasa sejak belia untuk memakai depan yang berani, dan oleh itu Kaveh tidak mahu membiarkan rakan -rakannya dan kawan -kawannya tahu bahawa dia sudah dekat dengan wang walaupun selepas menjual semua yang dimilikinya, dan dia pergi ke sebuah kedai minuman, di mana dia akan Pesan beberapa botol dan berbual untuk menghibur dirinya. Satu botol kemudian, dia akan runtuh di meja, hanya untuk bangun dalam kedudukan yang sama selepas itu.

   Lambad, pemilik Tavern, telah menempah tempat duduk dan beberapa minuman percuma untuknya dari kebaikan, dan sebagai terima kasih, Kaveh membantunya mengubah reka bentuk dan membentuk semula kawasan tempat duduk di lantai tavern. Dia kadang -kadang akan bertemu rakan -rakan dari hari -hari persekolahan Akademiya, dan dengan mereka dia akan berpura -pura bahawa dia berada di sini untuk minum dan mengumpulkan inspirasi. Dia akan menghabiskan lebih dari dua minggu dengan cara ini, di mana dia akan menemui kawan itu bahawa dia tidak lagi disebut “kawan.”

   Semasa membincangkan rakan -rakan lama Kaveh, penulis akademiya semasa, Alhaitham of Haravatat, akan selalu disebutkan. Alhaitham mendaftar di kemudian hari daripada kebanyakan orangnya, tetapi grednya menonjol di atas selebihnya. Orang tidak tahu siapa dia atau di mana untuk mencari dia secara normal, hanya bahawa dia adalah seorang pelajar yang mendapat markah tinggi. Dan apabila namanya disebutkan, bahkan penyelidik lama dari Kshahrewar akan menggelengkan kepala mereka dan mengatakan bahawa dia terlalu pintar dengan separuh dan sukar untuk disampaikan.

   Pada masa itu, Kaveh hanya berpisah dengan ibunya dan tinggal bersendirian. Dia akan bertemu dengan pelajar junior ini di perpustakaan pada masa -masa, dan akan bercakap dengannya kerana rasa ingin tahu, dan dengan itu dia bertemu dengan genius Haravatat Alhaitham. Tetapi masa akan terus membuktikan bahawa pemikiran yang ingin tahu sahaja tidak membuat kawan membuat. Bagi Kaveh dengan cepat menyedari bahawa Alhaitham, walaupun dua tahun juniornya dan diakui kedua -duanya sangat berbakat dan sangat berbakat, juga berbeza dengannya, sama ada dalam keperibadian, berurusan dengan orang, arahan akademik, dan sabitan.

   Masa Kaveh di sekolah akan meninggalkannya dengan banyak kenangan, yang paling tidak menyenangkan adalah projek kumpulan yang mereka lakukan bersama. . Pada mulanya, yang lain juga akan mengambil bahagian dalam projek koperasi, tetapi ketika kerja berkembang, para pelajar lain keluar secara beransur -ansur kerana mereka tidak dapat bersaing.

   Itulah kali pertama Kaveh menyedari perbezaan yang kejam dan terlalu intuitif dalam bakat antara individu. Akademiya mengaitkan bakat dan sumber ke tahap yang melampau, dan semua di sini tahu bahawa. Seperti yang disukai oleh Alhaitham, perkara -perkara tertentu mempunyai had atasnya yang ditentukan oleh bakat dan batas bawah mereka ditentukan oleh kerja keras. Orang biasa dan jenius akan dipisahkan oleh pelbagai realiti praktikal, dan mereka tidak perlu memaksa diri untuk masuk ke dalam kumpulan yang mereka tidak tergolong dalam. Kaveh, bagaimanapun, tegas dalam kepercayaannya bahawa ini adalah hasil daripada halangan yang muncul semasa proses itu, dan kebijaksanaan itu harus ditemui oleh banyak orang. Untuk mengelakkan pelajar lain dari sandaran, Kaveh menghabiskan banyak masa dan usaha membantu mereka dengan kerja mereka, meletakkan beban yang besar di bahunya sendiri. Alhaitham berterusan dalam menegakkan pandangan yang bertentangan, mempercayai Kaveh terlalu idealistik dalam caranya – akademik bukan kerja amal, dan keselamatan sementara tidak akan mengubah realiti perbezaan mereka dalam kemampuan. Oleh itu, perselisihan timbul antara kedua -duanya.

   Akhirnya, hari itu datang ketika hanya dua orang yang tetap bekerja pada topik ini: Alhaitham dan Kaveh. Pertikaian di antara mereka terkumpul ke jisim kritikal sebelum meletup secara spektakuler. Kaveh berpendapat bahawa Alhaitham terlalu banyak egois, bahawa dia boleh menjadi lebih baik dialu -alukan di kalangan orang jika dia hanya peduli untuk membantu lebih kerap. Alhaitham untuk bahagiannya menunjukkan bahawa idealisme yang tidak praktikal Kaveh hanya penerbangan dari realiti, dan ia akan menjadi beban kewujudannya suatu hari nanti, dan sumber altruisme Kaveh tidak sia -sia tetapi rasa bersalahnya yang tidak dapat dielakkan. Pada masa itu, lebih daripada apa -apa lagi, Kaveh merasa dipotong dengan cepat oleh seseorang yang merupakan sahabatnya. Alhaitham telah melihat melalui realiti bahawa dia tidak pernah dapat menghadapi, menyebabkan dia merasakan gigitan realiti untuk pertama kalinya, perasaan yang membuat Kaveh dengan tegas mengisytiharkan bahawa dia menyesal membuat kawan-kawan dengan orang ini yang terlalu bijak. Kedua -dua cara berpisah dalam strok tunggal. Alhaitham akan mengeluarkan namanya dari tesis itu, sementara Kaveh akan merobek salinan tesisnya selain kemarahan – hanya untuk meletakkannya kembali bersama -sama dengan penyesalan yang mendalam. Dia merasakan bahawa dia tidak akan dapat mengubah kawannya, dengan sebaliknya juga benar.

   Selepas itu, kedua -duanya akan bertembung dalam jurnal akademik beberapa kali, masing -masing mengkritik perspektif yang lain. Sebelum ini, “penyahkodan runes dan falsafah seni bina runtuhan tamadun Raja Deshret” telah membuat kemajuan yang besar. Buah -buahannya di hadapan linguistik telah memenuhi pelbagai jurang dalam logik tatabahasa beberapa bahasa kecil kuno, yang membolehkan penafsiran yang berjaya banyak teks penting. Begitu juga, hasil yang dicapai dalam kajian seni bina telah berjaya meningkatkan struktur beban untuk beberapa ciri medan khas di Sumeru, yang meningkatkan kehidupan mereka yang tinggal di kawasan terpencil. Untuk menggalakkan projek itu, Akademiya bahkan telah menetapkan tapak penyelidikan secara khusus untuk kegunaannya. Malangnya, kekurangan tenaga kerja dan penglihatan bersatu di pihak penyelidik utamanya, akhirnya akan berhenti.

   Projek gagal ini menjadi bahagian masa lalu Kaveh yang tidak dapat dielakkan. Semasa bertahun -tahun berlalu, dan dia dipukul kembali oleh masa dan masa realiti lagi, Kaveh terpaksa mengakui bahawa kegigihannya yang dilahirkan dari pemikiran yang penuh harapan tidak selalu berguna. Hanya ketika dia diberikan tanpa wang, akhirnya dia memahami makna yang lebih mendalam di belakang kata -kata temannya yang lalu. Seseorang yang ingin naik ke Taman Syurga atas langkah -langkah yang diperbuat daripada udara nipis pasti akan menanam kaki mereka di tangga kosong dan jatuh ke kematian mereka. Sebagai seorang jenius, Kaveh merindukan kepunyaan orang ramai, secara sedar takut pemisahan daripadanya – ini adalah perbezaan antara dia dan Alhaitham.

   Kembali ke soal meja itu di kedai minuman, Kaveh sangat terkejut melihat Alhaitham, yang secara kebetulan hadir untuk membeli alkohol, di tempat ini. Alhaitham untuk bahagiannya dapat segera memberitahu bahawa Kaveh berada dengan cara yang sangat buruk. Setelah ditindas oleh kehidupan terlalu lama, Kaveh benar -benar membongkar semua kesengsaraannya ke sahabatnya di sana dan kemudian. Lagipun, tidak ada tempat untuk bersembunyi dari masalahnya, jadi apa gunanya menyembunyikan mereka di hadapan seorang sahabat yang dia telah jatuh begitu kuat? Dia akan meratapi banyak kemalangan yang telah menimpa dia, hanya tersentak ketika mereka meninggalkan kedai di malam hari, dan matanya jatuh ke tempat di kejauhan yang pernah dipanggilnya di rumah. Alhaitham, sebaliknya, mendengarkan dengan teliti kata -kata Kaveh, dan melihat melalui dia sekali lagi, bertanya kepadanya soalan yang sukar: “Bagaimana merealisasikan cita -cita anda untuk anda?”

   Hanya realiti yang dapat memaksa seorang penyelidik untuk mengakui bahawa mereka salah, tetapi Kaveh tidak tahu apa yang harus dipertimbangkannya. Dia merindukan fantasi yang sangat sempurna dan indah sehingga tidak perlu melarikan diri, walaupun harga impian ini kehilangan dirinya sendiri. Dia masih percaya bahawa cita -cita beliau tidak tersilap, dan kesalahan itu hanya terletak pada kaedah yang digunakan untuk mencapainya.

   Orang tidak boleh berputus asa, walaupun mereka berbuat baik dalam usaha untuk membuat sesuatu, hasilnya masih akan mempunyai makna bagi sesetengah orang. Walaupun dia tidak dapat memasuki tanah yang dijanjikan dari cita.

   Bagi realiti seperti Phantasm, seperti bagaimana dia mendapati diri mereka kehilangan tempat tinggal rumah kawannya dengan kejadian, atau bagaimana rumah ini, sekarang di bawah nama penulis, telah ditukarkan dari pusat penyelidikan yang sama, Akademiya telah menawarkan mereka kembali pada hari itu , atau bagaimana aset akademik yang berlebihan ini tidak akan berubah menjadi kediaman sama sekali selepas banyak urus niaga, jika Kaveh tidak dapat diselesaikan untuk menyerahkannya. Atau bagaimana, mengetahui dengan baik bahawa Alhaitham tidak pernah melakukan perbuatan baik tanpa syarat, Kaveh akan dibelenggu oleh hati nurani yang bersalah dan secara proaktif menyebut membantu kerja -kerja rumah, hanya untuk dibebani dengan semua tugas domestik. Ini mungkin menjadi kegusaran bagi seseorang pada titik yang rendah dalam kehidupan, tetapi mereka juga membuktikan bahagian yang paling tak tergoyahkan dari masa lalu adalah kawan yang tidak akan pernah berubah. Rasionalitas dan kepekaan, bahasa dan seni bina, pengetahuan dan perasaan manusia. Perkara yang tidak pernah dapat diintegrasikan adalah apa yang membentuk kedua -dua belah cermin – sememangnya, dari seluruh dunia.

   Buku lakaran lama

   Persahabatan Lv. 4

   Buku lakaran lama yang tebal dengan penutup kulit. Ia tidak hanya mengandungi doodle, tetapi juga beberapa keratan. Pemiliknya mesti menggunakannya sebagai semacam buku memorabilia:

   Page 1: “Asas Lukisan Senibina,” Pengarang: Faranak. Postscript: “Buku Ibu. Adakah saya hanya, atau penutupnya kelihatan sedikit dibasuh?”

   Page 15: Lukisan sederhana yang menunjukkan seseorang jatuh ke dalam Quicksand. Ia “tersembunyi” kerana ia [sic] Halaman sebelum dan selepas ia tersekat bersama menggunakan gam. Postcript [sic]: “Bapa. Maafkan saya. Saya tidak tahu apa yang harus saya tulis untuk. Tolong maafkan saya.”

   Halaman 26: borang permohonan topik. PostScript: “Permulaan yang baik. Kolaborator pintar seperti itu sukar didatangi.”

   Page 31: Beberapa nota akademik dan lukisan seni bina. PostScript: “Pandangan kami diselaraskan, dan mereka lengkap.”Barisan ini telah dilepaskan.

   “Pandangan kami bercanggah, tetapi melalui percanggahan bahawa lebih banyak spekulasi dan falsafah mungkin dilahirkan.”Barisan ini telah dikekalkan.

   Page 42: Sampul tesis yang telah dirobohkan, kemudian disatukan lagi. Tiada PostScript.

   Page 47: Petikan dari penerbitan sekolah. Tajuk asal tidak diketahui, dan kandungan yang dipelihara adalah seperti berikut:

   “Yang mementingkan diri sendiri tidak dapat memahami destinasi akhir kebijaksanaan. Walaupun kita semua mungkin mendakwa mempunyai tempat di dewan pembelajaran yang hebat ini, kita mesti faham bahawa ia adalah orang, dan bukan pengetahuan, yang menjadikan dunia kita apa itu. Tanpa kapal, pengetahuan tidak mempunyai rumah. Nilai universal mestilah sememangnya mempunyai merit yang dinamakan seperti itu, dan menafikan makna umum mereka tidak bermakna bahawa pandangan minoriti akan timbul dengan sewajarnya. Ini berlaku dengan estetika. Kecantikan adalah sesuatu yang objektif yang ada di hati manusia. Ia tidak akan kehilangan nilainya semata -mata kerana sesetengah orang tidak dapat memahaminya.

   “Untuk melihat diri sebagai kapal yang hebat akan jatuh ke kesempitan penyelidik. Tahu bahawa kebenaran tidak pernah wujud demi individu. Logik dunia wujud bersama dengan alam semula jadi, dan ini tidak akan mudah berubah sama ada ia ditafsirkan sebagai atau tidak. Kepercayaan yang berlebihan dalam objek itu adalah pendedahan diri yang sama, manifestasi kekurangan keyakinan terhadap subjek. Lebih-lebih lagi, seseorang yang cukup percaya diri tidak perlu sentiasa menggunakan bentuk alamat jamak, seperti ‘kita.’Saya sendiri cukup untuk mengekalkan kedudukan ini – ini saya boleh menegaskan.”

   Page 56: Lakaran tangan Akademiya. PostScript: “Saya mungkin tidak akan kembali bekerja di sini, tetapi saya berharap saya dapat kembali ke tempat ini sebagai penceramah di mimbar suatu hari nanti.”

   20 halaman yang mengikuti penuh dengan jadual waktu kerja dan nota yang mengiringi gambar. Tulisan tangan berjalan dari tepat ke kemas, menunjukkan masa itu semakin ketat, dan yang menulis nota sibuk dengan kerja.

   Halaman 85: lakaran terlalu indah untuk dipanggil seperti itu. Nampaknya beberapa kerja kuat pembinaan dalam miniatur. PostScript: “Dilaksanakan, tetapi memerlukan terlalu banyak sumber. Perincian yang perlu dipertimbangkan.”

   Page 91: Doodles berantakan. Seluruh tempat. Tiada PostScript.

   Page 92: Sijil Pemindahan Harta Tanah. PostScript: “Ini mungkin impulsif saya, tetapi saya tidak dapat menolak kemungkinan ini yang memenuhi saya dengan begitu banyak harapan. Semoga semuanya berjalan lancar.”

   Page 101: Beberapa coretan kecil. PostScript: “Saya sudah selesai! Saya tidak dapat melukis. Saya tidak akan melukis esok.”

   Page 107: Gambar reka bentuk dalaman. Ini nampaknya menjadi lantai kedua Lambad’s Tavern. PostScript: “Bolehkah saya melakukan sesuatu yang lebih baik?”

   Page 112: Rekod Sewa. PostScript: “Maksud saya, saya tidak akan menyebut ini perkara yang buruk. Tetapi bagaimana keadaannya seperti ini? Lelaki itu pasti tidak akan membawa saya tanpa alasan dan tanpa mengharapkan apa -apa. Tetapi apa yang boleh saya lakukan untuknya?”

   Page 115: Draf reka bentuk beg pakaian. PostScript: “Mehrak adalah perkataan kuno, yang saya gunakan sebagai nama untuk beg ini. Ini bermaksud ‘sedikit cahaya.’Lebih daripada apa -apa, saya harap ia benar -benar dapat memahami apa yang saya katakan.”

   Penglihatan

   Persahabatan Lv. 6

   Walaupun dia masih pelajar, Kaveh sering sibuk dengan pelbagai projek. Pada masa ini, dia akan melawat banyak runtuhan dengan rakan -rakan pelajar. Mereka semua sangat muda pada masa itu, dan masih belum dapat turun ke tengah -tengah makam, tetapi mereka berjaya mencapai hasil yang signifikan.

   Walau bagaimanapun, kajian reruntuhan kuno datang dengan risikonya, dan mereka akan mendapati diri mereka terasa walaupun profesionalisme mereka. Semasa carian sedemikian, pasukan pelajar menghadapi bahaya, dan ada gua-masuk. Sekiranya tidak kerana Kaveh menolak dua pelajar Kshahrewar dari kubur, mereka pasti akan mati di sana. Bagi Kaveh sendiri, walaupun dia juga melarikan diri dengan kecederaan ringan, dia tidak dapat menghentikan perubahan hati pelajarnya. Dia percaya bahawa dia membantu mereka mencapai keputusan, tetapi sebaliknya kebanyakan pelajarnya hanya melihat perbezaan yang dirasakan, dan bermasalah dengan keadaan, mereka memilih untuk berhenti dari projek itu.

   Kaveh tahu objek yang dikenali sebagai “Visions.”Dia pada mulanya berfikir bahawa mereka akan muncul pada saat -saat krisis, tetapi dia telah melalui satu krisis fana seperti itu, dia tidak menerima nikmat para dewa, tetapi sebaliknya terpaksa menggunakan semua kekuatannya untuk menyeret semua orang dari api.

   Bertahun -tahun kemudian, Kaveh lulus, meninggalkan Akademiya, dan melemparkan dirinya ke dalam karyanya. Dia kemudiannya tidak lagi berfikir tentang visi untuk beberapa waktu, atau bahkan mempertimbangkan lebih lanjut mengenai jenis orang yang akan dimiliki oleh item tersebut. Orang mengatakan bahawa hanya mereka yang mempunyai hasrat dapat menerima nikmat ilahi dengan cara ini – mungkin dia bukan orang seperti itu.

   Semua yang berlaku selepas mengalir seperti aliran air, membosankan dan tidak berubah. Dia akan sibuk dengan kerja reka bentuk, untuk sementara waktu menjadi terharu, dengan kekurangan pengakuan seni yang menyebabkan dia merasa lelah. Ibunya akan menubuhkan keluarga baru di Fontaine, meninggalkan rumah dan harta benda lain kepadanya, anaknya. Dia tidak dapat berbuat apa -apa mengenai perkara -perkara ini, dan mereka juga merasa tidak biasa dan tidak layak disebutkan.

   Ini berterusan sehingga hari versi pertama Istana Alcazarzaray telah dimusnahkan oleh The Withering, dan dia duduk di atas bangkai bangunan itu, merenungkan sepanjang malam melalui. Tiba -tiba, dia akan bertekad untuk bertaruh dengan berani untuk mengejar mimpi di hadapannya, datang apa yang mungkin. Oleh itu, dia pulang ke rumah dan dengan cepat memukul jabatan -jabatan yang relevan untuk meletakkan perkara dengan teratur. Secara kebetulan, hari itu adalah satu lancar untuk urus niaga, dan Kaveh hanya menghabiskan setengah hari memindahkan pemilikan rumahnya, datang untuk memiliki sejumlah mora bahawa dia kemudiannya akan mengarahkan ke dalam projek itu.

   Setelah menyelesaikan pelbagai perkara remeh, Kaveh akan kembali ke rumah lama yang dia tinggal selama bertahun -tahun untuk kali terakhir. Dia akan menggunakan Flatbread untuk meletakkan istana Alcazarzaray yang dipermudahkan di atas pinggannya, drizzled dengan sos dan yogurt, menjadikan dirinya snek yang indah dalam proses.

   Hidangan ini tidak sukar, dan dia telah diajar untuk membuatnya oleh bapanya pada masa mudanya. Dia tidak membuat hidangan itu sejak berlalu ayahnya, dan itu hanya dorongan yang membimbingnya untuk mencubanya pada hari itu. Ini bukan hidangan kegemarannya, betul -betul, tetapi kepahitan tiba -tiba mencuri tenggorokannya ketika dia membuat menghancurkan istana rata dan mula makan.

   Di dalam roti roti yang hancur meletakkan penglihatan berkilauan.

   Kaveh menatapnya, tidak dapat mempercayai matanya. Ia telah tiba beberapa tahun terlambat, tetapi di sini ia masih terletak di hadapannya, seperti cantik seperti beberapa langit yang hebat-dan bersyukur, ia jauh lebih dekat dengannya daripada cita-cita beliau.

   Kad nama [ ]

   Kaveh: Mahkamah berkumpul
   Item Kaveh: Mahkamah Domed Dapatkan:
   Ganjaran untuk mencapai tahap persahabatan 10 dengan Kaveh Penerangan:
   “Ketika konseptualisasi seni bina, tidak ada yang salah dengan membayangkan bahawa struktur yang kita bina akan mengatasi langit dan mengatasi bintang -bintang.”

   Konstelasi []

   Paradisaea
   Paradisaea Makna:
   Burung-paradise

   Pencarian dan Acara []

   Archon Quests

   • Bab III
    • Act V: Akasha Pulses, Kalpa Flame Rises
     • Roti bakar untuk kemenangan

     Kaveh

     Claymore

     Claymore

     Bahan Menaiktaraf Kaveh

     Primordial Greenbloom

     Nagadus Emerald Sliver

     Kaveh Senjata Terbaik

     Favonius Greatsword

     Greatsword pengorbanan

     Greatsword pengorbanan

     Bunga yang dihantar

     Lagu Pines Broken

     Lagu Pines Broken

     Kaveh Artefacts Terbaik

     Kenangan Deepwood

     Kerang lautan

     Bunga syurga hilang

     Bunga syurga hilang

     Pengajar

     Impian berlapis

     Statistik terbaik Kaveh

     Pasir: Penguasaan semula tenaga / penguasaan unsur
     Piala: Penguasaan Elemental
     CIRSLET: Penguasaan Elemental
     Substats: Recharge Tenaga> Penguasaan Elemental> Kadar Crit

     Pasukan Kaveh Terbaik

     NilouHidroXingqiuHidroKavehDendroBaizhuDendro

     NilouHidroKokomiHidroKavehDendroNahidaDendro

     Kaveh Talents

     Persediaan Skematik

     Serangan biasa

     Persediaan Skematik

     Serangan biasa

     Menggunakan Mehrak untuk melakukan sehingga 4 serangan berturut -turut.

     Serangan yang dikenakan

     Stamina longkang dari masa ke masa untuk melakukan slash berterusan.
     Pada akhir urutan, melakukan slash yang lebih kuat.

     Serangan menjunam

     Terjun dari udara untuk menyerang tanah, merosakkan lawan di sepanjang jalan dan berurusan dengan dmg atas kesan.

     Kebijaksanaan Artistik

     Kemahiran Elemental

     Kebijaksanaan Artistik

     Menggunakan keupayaan pemetaan Mehrak untuk tujuan ofensif, memulakan imbasan radial yang menangani AOE Dendro DMG. Ia juga akan mengimbas semua teras dendro di AOE dan menyebabkan mereka segera pecah.

     Kubah dicat

     Kubah dicat

     Benar -benar melepaskan tenaga Mehrak dan mewujudkan ruang yang diimbas padu, berurusan dengan AOE Dendro DMG kepada semua lawan di dalamnya, menyebabkan semua teras Dendro dalam AOE untuk segera meletup, dan memberikan Kaveh keupayaan pertempuran yang dipertingkatkan untuk tempoh tertentu:

     • Meningkatkan serangan normal, dikenakan, dan menjunam Kaveh, dan menukarkan serangannya DMG ke Dendro DMG yang tidak dapat diatasi.
     • Semua teras Dendro yang dibuat oleh semua ahli parti anda sendiri melalui reaksi Bloom akan menangani DMG tambahan apabila mereka pecah.
     • Meningkatkan ketahanan Kaveh terhadap gangguan.

     Kesan ini akan dibatalkan setelah Kaveh meninggalkan medan.

     Kaveh

     Kad

     Kaveh adalah dimainkan Dendro watak dalam Impak Genshin.

     Arkitek di belakang istana Alcazarzaray, Kaveh adalah pelajar Kshahrewar Darshan dari Sumeru Akademiya dan lulus dengan penghormatan, memperoleh moniker “Light of Kshahrewar.”Setelah menjadi tidak solven selepas pembinaan istana Alcazarzaray, dia terpaksa tinggal bersama Alhaitham, yang dia mempunyai hubungan rumit dengan. Walaupun façade yang terkenal dia mengekalkan kepada orang luar, Kaveh sering dibebani dengan rasa bersalah atas kematian bapanya, malu dengan kemiskinannya, dan bergelut dengan merealisasikan cita -cita beliau.

     Kandungan

     • 1 maklumat permainan
      • 1.1 Ascensions dan statistik
      • 1.2 bakat
       • 1.2.1 peningkatan bakat
       • 2.1 hasrat acara

       Maklumat permainan

       Ascensions dan statistik

       Togol bahan Ascension

       20,000

       40,000

       80,000

       100,000

       120,000

       1. ↑ tidak termasuk nilai ATK senjata.
       2. ↑ aksara mendapat statistik khas bermula dengan 2 ✦.

       Jumlah kos (0✦ → 6 ✦)

       420,000 Mora

       Ulasan Pakar Gamespot

       13 Oktober 2020

       Bakat

       Ikon Nama Jenis
       Persediaan Skematik Serangan biasa
       Serangan biasa
       Menggunakan Mehrak untuk melakukan sehingga 4 serangan berturut -turut.

       Serangan yang dikenakan
       Stamina longkang dari masa ke masa untuk melakukan slash berterusan.
       .

       Serangan menjunam
       Terjun dari udara untuk menyerang tanah, merosakkan lawan di sepanjang jalan dan berurusan dengan dmg atas kesan.

       Tolok
       Unit
       Cooldown dalaman Ketenangan
       Kerosakan
       Dorongan
       Jenis
       Tumpul
       Tag Jenis
       Serangan biasa 1-hit 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 107.738 3
       Serangan biasa 2-hit 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 98.524 3
       1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 123.542 3
       Serangan Normal 4-Hit 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 148.118 Udara, 200, 600
       Serangan serangan yang dikenakan 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 60 3
       Serangan akhir serangan yang dikenakan 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 120 6
       Perlanggaran serangan menjunam 0u Tiada ICD 35
       Terjun rendah 1U Tiada ICD 150 4
       Terjun tinggi 1U Tiada ICD 200 7
       1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
       76.19 82.39 88.59 97.45 103.65 110.73 120.48 130.22 139.97 150.6 161.23
       2-hit dmg (%) 69.64 75.31 80.97 89.07 94.74 101.22 110.13 119.03 127. 137.66 147.37
       3-hit dmg (%) 84.26 91.12 97.98 107.78 114.63 122.47 133.25 144.03 154.81 166.56 178.32
       4-hit DMG (%) 102.69 111.05 .41 131.35 139.7 149.26 162.39 175.53 188.66 202.99 217.32
       DMG Cyclic Attack yang dikenakan (%) 53.15 57.47 61.8 67.98 72.31 77.25 84.05 90.85 97.64 105.06 112.48
       DMG akhir serangan yang dikenakan (%) 96.15 103.97 111.8 122.98 130.81 139.75 152.05 164.35 176.64 190.06 203.48
       Kos stamina serangan yang dikenakan 40/s
       Tempoh maksimum 5s
       Terjun dmg (%) 74.59 80.66 86.73 95.4 101.47 108.41 117.95 127.49 137.03 147.44 .85
       DMG terjun rendah (%) 149.14 161.28 173.42 190.77 202.91 216.78 235.86 254.93 274.01 294.82 315.63
       DMG terjun tinggi (%) 186.29 201.45 216.62 238.28 253.44 270.77 294.6 318.42 342.25 368.25 394.24

       Tudung ke atas pratonton untuk dilihat dengan kualiti yang lebih tinggi.

       Persediaan Skema Pratonton Normal

       Pratonton Caj Persediaan Skema

       Pratonton Persediaan Skema

       • Apabila kemahiran ini mencecah sekurang -kurangnya satu musuh, ia menjana 2Zarah elemen.
       • DMG ditangani oleh teras dendro yang pecah sebelum ini kerana kemahiran ini dikira dengan cara yang sama seperti yang akan berlaku jika teras dendro telah pecah secara normal, i.e., Ia menghormati penguasaan elemen dan bonus reaksi % (dari e.g., Bonus set 4 keping bunga syurga lostartifact set) watak, musuh atau persekitaran yang mencetuskan reaksi mekar yang mencipta teras dendro, yang tidak semestinya Kaveh sendiri.

       Kesan konstelasi

       • Tahap Konstelasi 1, Salutasi Sublime: “Dalam 3s selepas menggunakan kepintaran artistik, Kaveh’s Dendro Res dan bonus penyembuhan masuk masing -masing akan meningkat sebanyak 50% dan 25%.”
       • Tahap Konstelasi 5, Khazanah Bonkhanak: Meningkatkan Tahap Bakat ini dengan 3, sehingga maksimum 15.
       Unit Cooldown dalaman Ketenangan
       Kerosakan
       Dorongan
       Jenis
       Tumpul
       Tag Jenis
       Kemahiran DMG 1 Tiada ICD 75 Udara, 0, 600
       1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
       Kemahiran dmg (%) 204 219.3 234.6 255 270.3 285.6 306 326.4 346.8 367.2 387.6 408 433.5
       CD 6s

       Tudung ke atas pratonton untuk dilihat dengan kualiti yang lebih tinggi.

       Pratonton Kebijaksanaan Artistik

       • DMG ditangani oleh teras dendro yang pecah sebelum ini kerana kemahiran ini dikira dengan cara yang sama seperti yang akan berlaku jika teras dendro telah pecah secara normal, i. e. Ia menghormati penguasaan elemen dan bonus reaksi % (dari e. g. Bonus set 4 keping bunga syurga lostartifact set) watak, musuh atau persekitaran yang mencetuskan reaksi mekar yang mencipta teras dendro, yang tidak semestinya Kaveh sendiri.

       Kesan pasif

       • Pasif Talent 2, konsepsi yang ingin tahu seorang pengrajin: “Semasa kubah dicat, selepas serangan normal, didakwa, atau terjun Kaveh melanda lawan, penguasaan unsurnya akan meningkat sebanyak 25. Kesan ini boleh dicetuskan sekali setiap 0.1s. Max 4 Stacks. Kesan ini akan dibatalkan apabila kesan kubah dicat berakhir.”

       Kesan konstelasi

       • Tahap Konstelasi 2, Grace of Royal Roads: “SPD serangan normal Kaveh meningkat sebanyak 15% semasa kubah dicat.”
       • Tahap Konstelasi 3, Profferings of Dur Untash: Meningkatkan tahap bakat ini dengan 3, sehingga maksimum 15.
       • Tahap Konstelasi 6, Impian Pairidaeza: “Apabila serangan Kaveh normal, dikenakan, atau menjunam melanda lawan semasa kubah dicat, mereka akan melepaskan cahaya Pairidaeza atas kedudukan lawan, berurusan dengan 61.8% daripada ATK Kaveh sebagai AOE DENDRO DMG dan menyebabkan semua teras dendro di dalam AoE itu pecah. Kesan ini boleh dicetuskan sekali setiap 3s.”
       Tolok
       Unit
       Cooldown dalaman Ketenangan
       Kerosakan
       Dorongan
       Jenis
       Tumpul
       Tag Jenis
       Kemahiran DMG 2U Tiada ICD 100 3
       Serangan biasa ditukar 1-hit 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 107.738 3
       Serangan biasa ditukar 2-hit 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 98.524 3
       Serangan biasa ditukar 3-hit 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 123.542 3
       Serangan biasa ditukar 4-hit 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 148.118 Udara, 200, 600
       Cyclic Attack yang ditukar 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 60 3
       Slash akhir serangan yang ditukar 1U Serangan biasa 2.5s/3 hits 120
       Perlanggaran serangan terjun 0u Tiada ICD 35 2
       Tukar rendah terjun 1U Tiada ICD 150 4
       Tukar tinggi terjun 1U Tiada ICD 200 7
       1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
       Kemahiran dmg (%) 160 172 184 200 212 224 240 256 272 288 304 320 340
       Tempoh 12s
       Dendro Core Burst DMG Bonus (%) 27.49 29.55 31.61 34.36 36.42 38.48 .23 43.98 46.73 49.48 52.23 54.98 58.41
       CD 20 -an
       Kos tenaga 80