Fallout Pre -War (permainan video) – Tropes TV, Perang Besar | Fallout Wiki | Fandom

Perang Besar

The Perang Besar adalah perang termonuklear global yang berlangsung pada hari Sabtu, 23 Oktober 2077, yang disebabkan oleh Perang Sino-Amerika. Ini mengakibatkan kemusnahan semua negara yang berpartisipasi dan di luar negara, gangguan global terhadap iklim dan berbilion -bilion korban akibat letupan nuklear, pendedahan kepada radiasi dan keruntuhan struktur sosial dan kerajaan yang berikutnya, semuanya dalam jangka masa hanya dua jam. [1] [bukan permainan 1] Amerika Syarikat dan seluruh dunia berubah menjadi padang gurun. Malah 200 tahun kemudian, akibat Perang Besar masih dapat dirasakan disebabkan oleh sinaran, penyakit, raksasa, pembunuhan, bunuh diri dan kelaparan.

Permainan video / Fallout Pra-Perang

Fallout Pra-Perang belum dibebaskan Hati besi iv Mod permainan ditetapkan di Gugur alam semesta sebelum Holocaust nuklear yang mewujudkan padang gurun Gugur permainan berlangsung di.

Mod, walaupun berlaku pada masa akan datang, adalah sejarah alternatif. Perbezaan utama yang mempengaruhi permainan adalah microchips tidak pernah dicipta, Kesatuan Soviet tidak pernah jatuh, dan pembentukan Republik Arab Bersatu. Ini bukan untuk mengatakan tidak ada lebih banyak perbezaan. China tidak pernah menjadi kapitalis, Komanwel Eropah bermula lebih berpusat, Kesatuan Afrika Timur Bersatu dan jatuh. Begitu banyak, dan semua mendorong dunia untuk ini.

Lihat juga Old World Blues, yang juga ditetapkan di Gugur Universe, walaupun Perang Besar.

Mod permainan ini menyediakan contoh:

 • Pengembangan Adaptasi: Mod menggunakan tidbits kecil pra-perang hanya disebut secara ringkas di Gugur kanon untuk mewujudkan alam semesta yang lengkap dengan watak -watak baru, negara dan pokok fokus.
 • Selepas akhir: Akhirnya telah datang! . Selamat datang ke Timur Tengah.
 • Antikristus: tepat, itu Islam Antikristus. Dia tidak mempunyai kuasa sihir, dan akan melakukan apa yang dia diramalkan untuk menggunakan karisma dan material.
 • Kultus kargo: Nombor jika ini telah muncul di tali pinggang liar �African, � merawat soviet dan cina detritus serta peralatan PBB yang sisa sebagai barang suci atau tangan-saya-turun dari tuhan-tuhan.
 • Keterlaluan kesinambungan:
  • Jeneral Constantine Chase adalah salah satu komander terkemuka Amerika. Bergantung pada bagaimana kebuntuan terhadap China memainkannya, dia boleh menguasai sama ada yang bertanggungjawab ke atas pasukan pendudukan atau menjadi presiden yang melepaskan diri kita di atas nama.
  • Sekiranya AS kalah kepada China tanpa kiamat nuklear, Robert Edwin House boleh mengambil kuasa di Las Vegas dan melepaskan diri sebagai Republik Techno-Corporate California.
  • Eropah barat. Dahulu negara demokratik terbesar di Eropah, Komanwel Eropah telah jatuh. Itali telah melanggar dua, dan pergi. Perancis telah rosak, bersama dengan Iberia Selatan dan Jerman. Paris, Madrid, Lisbon, Rom, dan Milan semuanya telah dikurangkan menjadi abu, dan lebih banyak bandar adalah miskin radioaktif. (Peta tersedia di sini.)
  • Afrika Sub-Sahara digelar “tali pinggang liar Afrika.”Ini adalah satu-satunya yang bebas untuk semua pemerintahan diktator, panglima perang dan rejim saingan bertarung satu sama lain kerana tamadun runtuh. Sementara itu, pelbagai suku Afrika dan sisa -sisa PBB berjuang untuk berdiri di atasnya.
  • Bukan sahaja orang tua Greta Thunberg yang diasingkan, masih wujud dalam suasana, tetapi berfungsi sebagai pemimpin Iceland. Begitu juga, Kim Yo-jong yang semakin tua memerintah Korea United di bawah Utara, yang masih menegakkan Juche dengan baik ke abad ke-21.
  • Walaupun tanpa perang nuklear, sekiranya Amerika kalah kepada orang Cina, ia tersirat bahawa Enclave masih muncul sebagai kuasa dominan di belakang Rump USA.

  Perang Besar

  FO4 Serangan Nuklear di Boston

  Letupan nuklear berhampiran Boston, Massachusetts

  Gambaran Keseluruhan

  Lokasi

  Tarikh

  Hasil

  • Gangguan Masyarakat Global, termasuk kejatuhan negara -negara negara yang ada
  • Kerosakan teruk terhadap alam sekitar dan mempercepatkan pemanasan global
  Amerika Syarikat China
  Presiden terakhir Amerika Syarikat Pengerusi Cheng
  Kuasa

  Angkatan Bersenjata Amerika Syarikat Tentera Pembebasan Rakyat
  Sebelumnya:

  Pengambilan Amerika Syarikat Kanada

  ” . Perang. Perang tidak pernah berubah. ” – Ron Perlman

  The Perang Besar adalah perang termonuklear global yang berlangsung pada hari Sabtu, 23 Oktober 2077, yang disebabkan oleh Perang Sino-Amerika. Ini mengakibatkan kemusnahan semua negara yang berpartisipasi dan di luar negara, gangguan global terhadap iklim dan berbilion -bilion korban akibat letupan nuklear, pendedahan kepada radiasi dan keruntuhan struktur sosial dan kerajaan yang berikutnya, semuanya dalam jangka masa hanya dua jam. [1] [bukan permainan 1] Amerika Syarikat dan seluruh dunia berubah menjadi padang gurun. Malah 200 tahun kemudian, akibat Perang Besar masih dapat dirasakan disebabkan oleh sinaran, penyakit, raksasa, pembunuhan, bunuh diri dan kelaparan.

  Kandungan

  Prelude []

  “Akhir dunia berlaku seperti yang telah kita ramalkan. Terlalu banyak manusia, tidak cukup ruang atau sumber untuk pergi. Butirannya adalah remeh dan sia -sia, sebab -sebabnya, seperti biasa, semata -mata manusia. ” – Pengenalan

  Holocaust nuklear adalah hasil langsung dari konflik selama sedekad yang menyebabkan kedua-dua Amerika Syarikat dan China letih. Menjelang 2077, gabungan pergeseran, kehilangan laluan bekalan, dan serangan yang dijalankan oleh Amerika Syarikat di seluruh unit kiri Cina di Alaska terkandas dan dipotong dari bala bantuan. Pembebasan Anchorage yang diterajui oleh unit perisai kuasa T-51 yang musim sejuk di bawah arahan Jeneral Constantine Chase menandakan berakhirnya Pertempuran Anchorage, selepas satu dekad perang. [2] [3] [bukan permainan 2]

  Kempen di tanah besar China, yang bermula pada tahun 2074 [bukan permainan 3] dan termasuk penyebaran di Shantou, [4] telah diperbaharui dengan mendapat tanah di Alaska dan penggunaan unit T-51. Walau bagaimanapun, apabila tentera Amerika mendorong lebih jauh ke tanah besar, rintangan Cina meningkat. [Bukan permainan 3] Menjelang Oktober, keadaan beralih dari kekerapan menjadi kebuntuan. [5] Walaupun satu dekad perang, tidak ada akhir yang dilihat. Berbilion dolar dan beribu -ribu korban dibelanjakan dengan sia. [6] Dalam usaha terdesak untuk meningkatkan serangan dan memecahkan kebuntuan, pangkalan di seluruh Amerika Syarikat dimeteraikan dan pasukan telah ditempatkan semula. [7]

  Keadaan ini menjadi lebih teruk oleh hakikat bahawa oligarki yang memerintah Amerika Syarikat berundur ke lokasi terpencil di seluruh dunia, menjangkakan serangan nuklear terakhir dari China pada bila-bila masa. Rig minyak di luar pantai California dituntut oleh presiden dan ahli utama junta, sebuah kumpulan yang kemudiannya menjadi asas di kawasan itu. [Bukan permainan 4] Amerika Syarikat tidak mempunyai pemimpin, meneruskan hanya disebabkan oleh inersia. Pada tahun 2065, Robert House tiba di kesimpulan bahawa perang nuklear tidak dapat dielakkan pada tahun 2080 atau lebih awal. [8]

  Ulasan Pakar Gamespot

  25 November 2018

  Peristiwa []

  Perang kedua -duanya bermula dan berakhir pada hari Sabtu, 23 Oktober 2077. Objek tenggelam yang tidak diketahui dilihat pada 00:03 EST dari pantai California oleh Armada Amerika Syarikat Pasifik. Pada 03:37 EST, skuadron pengebom ketinggian tinggi dilihat dari Selat Bering dan dipercayai orang Cina. [9] Sekurang -kurangnya satu kapal selam stealth Cina, Yangtze, Pindah dekat dengan Pantai Timur Amerika, melancarkan semua peledak, kecuali satu, kerana kerosakan. [10] [11]

  Enam jam kemudian, pada pukul 09:13 EST, sistem pengesanan nuklear operasi bersepadu mengesan empat pelancaran peluru berpandu pertama dan Amerika Syarikat pergi ke Defcon 2. . Pada 09:26 EST, presiden mengarahkan mogok balas mengikut senario MX-CN91. [9] Bom nuklear melanda Pennsylvania dan New York pada 09:42 EST, diikuti oleh Pantai Barat sebaik sahaja. [12] Bom terus jatuh dan lima minit kemudian, pada 09:47 EST, Washington D.C. terkena dan kebanyakan kemudahan Amerika pergi ke luar talian. [9] [13] [14] [15] Pertukaran nuklear berterusan selama dua jam. [1] Kedua -dua China dan Amerika Syarikat mengalami kerugian bencana. [16] [bukan permainan 1]

  . [17] Ini sebenarnya jauh lebih teruk untuk bumi, kerana peledak hasil yang lebih rendah mendepositkan lebih banyak tanah dan serpihan ke atmosfera yang lebih rendah, mengakibatkan kejatuhan yang lebih pekat yang akhirnya menyelubungi planet ini. [Bukan permainan 5] Seluruh dunia diselimuti dengan pelbagai serangan nuklear, dan dunia dan keseluruhan ekosistemnya tidak dapat ditarik balik selama berabad-abad yang akan datang.

  Persekitaran []

  F76 The Mire 6

  Hasil Perang Besar memusnahkan, kerana mereka digabungkan dengan senjata biologi dan kimia yang menyaksikan penggunaan yang meluas semasa Perang Sino-Amerika. [18] Perubahan iklim menyebabkan perubahan ekosistem yang meluas. Iklim baru bermaksud bahawa banyak tumbuhan tidak dapat lagi tumbuh atau ditanam, dari sayur -sayuran biasa hingga tanaman khusus, seperti tumbuhan koka atau popi candu. [19] Oleh kerana keperluan, varian tanaman yang dimutuhkan oleh radiasi telah diterima pakai oleh mangsa yang terselamat, termasuk kubis dan jagung yang bermutasi. Kultivar ini berkembang pesat dalam cuaca panas di barat daya, dengan mutasi yang sama membesarkan di seluruh iklim yang lebih sejuk di utara Benua. [20] [21]

  Radtoad

  Haiwan juga terjejas teruk. Gabungan kejatuhan radioaktif dan pelbagai mutagen tempatan, terutamanya virus evolusi paksa di New California, membawa kepada mutasi genetik yang meluas. Menjelang 2080, spesies baru dicipta hampir semalaman, menggantikan haiwan yang telah pupus atau dikompet. Satu spesies bermutasi yang muncul dari periuk genotip ini adalah brahmin, varian lembu yang bermutasi. [Bukan permainan 6] Setelah mutasi stabil, Brahmin ternyata sesuai untuk keadaan yang keras di padang gurun, yang memerlukan sedikit air dan kawasan ragut yang agak kecil, sambil memberikan banyak balasan, termasuk susu, daging, kulit, tulang, tulang, tulang, tulang, tulang, tulang, tulang, tulang, tulang, tulang, tulang, tulang, tulang, tulang , pengangkutan, dan sebagainya. Oleh itu, ia dengan cepat menjadi haiwan ternakan yang paling meluas di New California, dan tulang belakang banyak ekonomi padang pasir. [22] [bukan permainan 7]

  Manusia []

  FO76 Sofie Yates

  Kesan terhadap kemanusiaan dan tamadun sangat teruk dan traumatik. Survivors mula menyerang bekalan, berjuang satu sama lain untuk sumber, hingga ijazah orang membentuk suku kaum. Penyakit dan penyakit menjadi meluas, disebabkan oleh radiasi. Bunuh diri adalah biasa selepas Perang Besar, bahkan beberapa dekad kemudian. [23] Walaupun unit tindak balas kecemasan dan unsur -unsur Pengawal Kebangsaan digerakkan pada petang 22 Oktober, [24] keupayaan mereka untuk memberi bantuan kepada mangsa dan pelarian sangat terhalang oleh kekurangan sebarang perintah dan kawalan berpusat, akibat elektromagnetik denyutan yang melumpuhkan kebanyakan peralatan komunikasi. [25] Walaupun usaha oleh tentera untuk meningkatkan usaha bantuan, [26] kejutan serangan nuklear mengakibatkan semangat mereka runtuh dan banyak yang meninggalkan jawatan mereka. [27] Pada masa penyakit radiasi mula ditetapkan di kalangan mangsa serangan, keadaan telah menjadi sia -sia [28] kerana mereka tidak lagi menerima apa -apa bekalan untuk membantu mangsa. [29] Wiski dan ubat penahan sakit adalah satu -satunya penjagaan yang tersedia untuk kebanyakan pesakit. [30]

  Mereka yang tinggal di luar bandar -bandar utama atau berjaya melepaskan mereka dalam jendela sempit masa yang diberikan oleh siren menghadapi peluang yang lebih baik untuk bertahan hidup. Walau bagaimanapun, satu pengecualian Las Vegas telah melepaskan mogok nuklear langsung, terima kasih kepada Robert House, yang melumpuhkan atau memusnahkan 68 daripada 77 orang peledak yang menuju ke bandar. [31] Walaupun menderita kehilangan akses kepada air, makanan dan penjagaan perubatan secara tiba -tiba, yang terselamat ini terus menemui komuniti baru di seluruh kawasan tanah yang baru dilahirkan, menjadi bapa pendiri tamadun baru yang bergelut untuk bangkit dari abu. .

  Carol

  Beberapa mangsa yang kurang bernasib baik di permukaan berubah menjadi kejam, akibat pendedahan mereka kepada kejatuhan radioaktif dan/atau radiasi haba dari letupan, dengan penampilan mereka yang mengerikan yang membawa kepada sejenis prasangka kaum di kalangan mangsa manusia yang lain. [32]

  Beberapa orang saudara dapat mencapai keselamatan di peti besi bawah tanah yang dibina oleh perbadanan vault-tec atas perintah kerajaan persekutuan, [1] dengan penderitaan yang paling kerap berdagang di permukaan untuk penderitaan dalam kurungan, disebabkan oleh percubaan sosial yang telah berlaku dimulakan oleh enclave. [33] Ada yang enggan masuk ke peti besi yang ditugaskan, mempercayai bahawa semuanya hanya satu lagi gerudi, tidak menyedari kebenaran keadaan mereka sehingga terlambat. .

  Masa Acara []

  Permulaan Fallout 4 (2015) menetapkan jangka masa yang tepat Perang Besar: Permainan bermula di Boston sebelum perang pada waktu pagi, hanya beberapa saat sebelum bom jatuh, menunjukkan bahawa Perang Besar berlaku pada 9:47 pagi waktu Timur. New York dan Pennsylvania terkena pukul 9:42 pagi, [34] dengan Boston dan Washington, D.C. dipukul pada pukul 9:47 pagi, lima minit selepas. [35] [36] Kali ini pertama kali dibentangkan dalam Fallout 3 (2008), di mana semua jam terjebak pada 9:47, dan rakaman Carrie Delaney dari perjalanan Sabtu awal Dawn ke Little Lamplight [37] (jam yang sama juga digunakan semula di Fallout: New Vegas tambahan Hati yang jujur, Dalam serpihan tiga Marys, dengan jam yang sama, walaupun berada di zon waktu 2 jam di belakang pantai timur). A Ghoul, Carol, yang mengingati kelangsungan hidupnya kepada pemain, mendakwa bahawa Pantai Barat telah dilanda sebelum D.C., dan jumlah masa berlalu di antara kedua. [12]

  Tempoh masa telah dikekalkan secara konsisten dalam permainan berikutnya (e.. terminal di istana jalan berliku di Fallout 76 menyatakan sekumpulan juruteknik melihat “lampu terang di kaki langit, dan awan api di langit” pada waktu pagi 23 Oktober) [38] dengan satu pengecualian: naratif pembukaan di Fallout: New Vegas Old World Blues (2011) menyatakan bom jatuh pada waktu malam (“Pada malam 23 Oktober, 2077, para saintis menerima jawapan yang meletakkan semua soalan mereka untuk berehat”). Walau bagaimanapun, menjelang 9:47 pagi Timur, Dawn telah melepasi Amerika Syarikat yang bersebelahan. [Bukan permainan 10] Ini adalah satu-satunya pengecualian, seperti dalam Fallout: New Vegas (2010) MR. Rumah mengatakan bahawa cip platinum akan disampaikan pada petang 23 Oktober, “tetapi pada masa itu, dunia telah berakhir.”

  Disebalik tabir [ ]

  • Dalam temu bual pada tahun 2022, ketika ditanya siapa yang memulakan Perang Besar, Leonard Boyarsky menyatakan bahawa dia menganggapnya tidak semestinya penting siapa yang memulakannya. Tim Cain mengatakan bahawa sementara China melancarkan peluru berpandu pertama, U.S. telah melakukan penyelidikan bioteknologi haram dan terus melakukannya setelah terdedah, yang dapat dilihat sebagai permulaan kepada perang besar.
  • Dalam jawatan di pelayan Discord Modiphius, Jesse Heinig berkata perkara berikut mengenai Perang Besar: “Secara peribadi saya fikir siapa yang memulakan perang adalah jenis soalan yang kurang menarik daripada ‘kegagalan dasar dan agenda yang mewujudkan keadaan yang mendorong ke perang nuklear global’. Seperti, saya rasa (dan saya mengesyaki Tim merasakan sama) bahawa saya kurang berminat dengan siapa yang melepaskan peluru berpandu pertama, daripada apa jenis jingoisme, revanchism, imperialisme, dan ketaksuban mencipta iklim di mana orang yang berkuasa merasakan memusnahkan itu Tamadun adalah tindakan terbaik mereka berbanding semua alternatif lain.[Bukan permainan 12]
  • Perlindungan PC. Gugur Pengenalan, narator menyatakan bahawa “ribut Perang Dunia telah datang lagi.”
  • Dalam skrip terbengkalai yang dibatalkan Gugur filem, tidak juga China, India, atau Korea Utara melancarkan Bom Pertama. Sebenarnya pencipta Vault-Tec Vaults, yang melancarkan Bom Pertama untuk memenuhi nubuatannya sendiri Armageddon Nuklear. [Bukan kanon 1]