Disney Dreamlight Valley Golden Potato Quest: Cara Menyelesaikan & Kod Untuk Buka Kunci – Dexerto, Cara Mencari Kentang Emas di Disney Dreamlight Valley – Dot Esports

Cara Mencari Kentang Emas di Disney Dreamlight Valley

Untuk menuntut kod kentang emas di Disney Dreamlight Valley, anda perlu mengikuti beberapa langkah.

Disney Dreamlight Valley Golden Potato Quest: Cara Menyelesaikan & Kod Untuk Membuka Kunci

Kod Kentang Emas Disney Dreamlight Valley

Disney / Gameloft

Kod boleh ditebus pertama Disney Dreamlight Valleys dikelilingi oleh misteri dengan banyak pemain yang tertanya -tanya apa yang dilakukan oleh kentang emas, jika ada usaha kentang emas, dan bagaimana mereka dapat memegang sendiri. Kami ada semua jawapan di sini.

Disney Dreamlight Valley mempunyai bahagian kod sejak ia keluar pada bulan September 2022, dan pada masa ini, hanya satu yang telah dibebaskan, walaupun sangat halus. Kod Kentang Emas tersembunyi dalam imej promosi yang dikongsi bersama dengan perselisihan permainan sehingga beberapa pemain bermata helang melihatnya dan berkongsi dengan dunia.

Artikel berterusan selepas iklan

Sejak itu, beribu -ribu pemain telah menebus kentang emas mereka. Tetapi apa makanan misteri ini digunakan untuk, bagaimana anda dapat memegang sendiri, dan bagaimana anda menyelesaikan usaha kentang emas di Disney Dreamlight Valley? Kami mempunyai semua jawapan supaya anda tidak terlepas telur Paskah pertama permainan yang selesa ini.

Artikel berterusan selepas iklan

Kandungan

 • Apakah kod kentang emas?
 • Cara menuntut Kod Kentang Emas di Disney Dreamlight Valley

Cara Menyelesaikan Pencarian Kentang Emas: Petunjuk yang kita ada setakat ini

Disney Dreamlight Valley Gold Potato Quest

Kentang keemasan berubah menjadi ramuan emas yang berkilauan, tetapi apa itu?

Dalam tweet, seorang pemain mendapati apa yang kelihatannya merupakan beberapa langkah pertama untuk membuka kunci misteri di belakang Golden Potato. Mereka menunjukkan peminat lain bagaimana anda perlu mengikuti langkah -langkah ini untuk mendapatkan lebih jauh di Golden Potato Quest di Dreamlight Valley:

Artikel berterusan selepas iklan

 1. Buka kunci kentang emas dengan memasukkan kod: Gpot-oato-ldfs-ennm
 2. Kepala ke gua di pantai dazzle dan berjalan ke bahagian teka -teki tanaman.
 3. Di atas meja adalah peranti misteri, berinteraksi dengan ini dan letakkan kentang keemasan ke dalam slot.
 4. Kemudian, anda akan menerima lobak merah emas.
 5. Seterusnya, peranti pelik yang sama akan Di atas meja di Gua Elsa. Ulangi proses di sini.
 6. Ambil Ketam Emas.
 7. Pergi ke Bahagian atas tangga di istana utama, dengan alam di dalam, dan berinteraksi dengan peranti.
 8. Kumpulkan Duri Malam Emas.
 9. Masukkan Rumah Merlin dan cari peranti yang sama.
 10. Ambil Ramuan Emas Berkilauan.

Pada masa ini, ini adalah satu -satunya langkah yang ditemui untuk Kentang Emas, jadi buat masa ini, misteri itu kekal di ramuan emas berkilauan. Keterangannya berbunyi, “mempunyai kuasa matahari untuk membawa kehangatan kepada sesuatu yang menjadi sejuk,” mungkin mencadangkan ini ada kaitan dengan cuaca atau beku. Namun, hanya masa yang akan memberitahu.

Apabila maklumat lanjut ditemui, kami akan mengemas kini artikel ini, jadi pastikan untuk menyemak semula teka -teki lengkap.

Artikel berterusan selepas iklan

Berkaitan:

11 kulit CSGO paling mahal pada tahun 2023: Pisau, AK-47, AWP & Lagi

Artikel berterusan selepas iklan

?

Kod yang anda perlukan untuk membuka kunci kentang emas adalah: Gpot-oato-ldfs-ennm

.

Ditemui di Disney Dreamlight Valley Discord selepas kod itu tersembunyi dalam imej promosi Halloween, Kod Kentang Emas adalah “Telur Paskah Pertama” dalam permainan. Memasukkan kod akan memberi pemain kentang emas, walaupun penggunaan terakhirnya tetap menjadi misteri.

Cara menuntut Kod Kentang Emas di Disney Dreamlight Valley

Kod kentang emas

Pastikan untuk meletakkan kod dengan teliti kerana ia sensitif kes.

Untuk menuntut kod kentang emas di Disney Dreamlight Valley, anda perlu mengikuti beberapa langkah.

 1. Muatkan Permainan Anda.
 2. Menuju ke tetapan.
 3. Pergi ke bahagian Bantuan.
 4. Salin dan tampal kod ke dalam kotak kod penebusan: Gpot-oato-ldfs-ennm
 5. .
 6. Kentang Emas akan menanti anda.

Beberapa saat selepas kod itu pada mulanya ditemui kod itu berhenti bekerja dengan pemain yang melaporkan kod mereka tidak berjaya. Walau bagaimanapun, kini telah dipulihkan dan akan berfungsi untuk pemain yang belum menuntut kentang emas misteri mereka.

Artikel berterusan selepas iklan

Itu semua yang kita tahu mengenai kod kentang emas dan juga cara menebusnya. Semasa cuba mencari tahu apa itu, lihatlah beberapa panduan Lembah Dreamlight kami yang lain:

Cara Mencari Kentang Emas di Disney Dreamlight Valley

Walaupun Gameloft memperkenalkan mana -mana Major Disney Dreamlight Valley Ciri -ciri yang terkandung dalam kemas kini baru melalui nota patch dan pengumuman, pemaju juga menyukai rahsia mereka. .

Sama ada anda hanya ingin menyiasat aset misteri ini untuk diri sendiri atau bersedia menggunakannya dalam usaha rahsia yang tiba ketika kebanggaan lembah yang dilancarkan pada 5 April, menambah sayur -sayuran ini ke inventori anda agak mudah tetapi mungkin rumit sejak gameloft diam -diam mengubah bagaimana ia sebenarnya diperoleh.

Bagaimana anda mendapatkan kentang keemasan Disney Dreamlight Valley?

Pemain telah dapat memperoleh kentang emas untuk beberapa waktu, tetapi keupayaan untuk menggunakannya hanya dimainkan kebanggaan berpusat pada kemas kini lembah. Oleh sebab itu, ramai yang tidak menemui misteri kentang yang lebih besar sehingga kemas kini dikeluarkan.

Nama rasmi aset ini adalah kentang emas misteri dan ia datang dengan penafian bahawa pemain tidak boleh memakannya. Nasib baik, pemain tidak boleh memakannya walaupun mereka mencuba, kerana tiada pilihan muncul apabila pemain memilih item ini.

Sekiranya anda menyelidiki misteri kentang, anda mungkin sangat keliru tentang cara membuka kunci kentang emas. .

Pemain mengambil selfie dengan peti besi di Scrooge McDuck

Untuk membuka kunci kentang emas berikutan kemas kini kandungan utama kelima, yang merupakan kemas kini yang mengingati yang tiba pada 7 Jun, anda perlu menuju ke kedai Scrooge McDuck. Kepala ke Vault duduk terus di tengah kedai dan anda akan menemui kentang emas yang duduk di atas tanah betul -betul di hadapannya.

Sebelum kemas kini yang mengingati, pemain dapat menggunakan Lembah Dreamlight kod untuk menghantar kentang keemasan ke peti mel mereka.

Kod itu tidak lagi berfungsi, tetapi ia adalah:

 • Gpot-oato-ldfs-ennm

Selepas memasuki kod, pemain diberi ganjaran dengan objek misteri yang merupakan kentang emas. Tidak jelas mengapa Gameloft memilih untuk mengubah bagaimana pemain membuka kunci item ini, tetapi ia berfungsi sama tanpa mengira dan terikat dengan teka -teki kentang yang lebih besar.

Oleh kerana Gameloft mengubah bagaimana item ini diperolehi, mungkin beberapa pemain mungkin mengalami pepijat ketika cuba mendapatkannya. Sekiranya anda berjuang untuk mencarinya, anda mungkin ingin memeriksa sama ada apa yang anda alami adalah bug yang diketengahkan di papan trello rasmi Gameloft atau hubungi pasukan untuk mendapatkan bantuan selanjutnya di sana.

Apa yang anda lakukan dengan kentang keemasan di ?

Seperti selebihnya kentang misteri yang dapat diperoleh oleh pemain, kentang keemasan juga boleh menjadi ramuan setelah pemain mengikuti beberapa langkah. Untuk mendapatkan ramuan, pemain perlu menavigasi di sekitar lembah sambil mengubah kentang emas.

Terdapat empat pemain transfigurasi yang perlu dilakukan, iaitu:

 • Lobak emas
 • Ketam Emas
 • Golden Night Thorn

Bagaimana mendapatkan lobak emas ke dalam

Dengan kentang keemasan dalam inventori anda, pergi ke gua mistik di pantai dazzle.

Pemain yang berdiri di hadapan gua mistik

Sebaik sahaja anda berada di dalam gua, turun melepasi patung -patung yang memegang permata ke tingkat seterusnya ke mana anda sebelum ini menanam tanaman untuk lulus. Belok kiri dan anda akan melihat berlian misteri yang menampilkan “. “Penanda apabila anda melihatnya.

Pemain melihat simbol berlian di gua mistik

Berinteraksi dengan berlian ini dan pindahkan kentang keemasan ke dalamnya. Melaksanakan tindakan ini kemudian akan menghasilkan lobak merah emas. Ambil lobak merah dan pergi ke Gua Elsa di Hutan Valor Biome.

Pemain melihat lobak emas

Cara Mendapatkan Ketam Emas Disney Dreamlight Valley

Di dalam Gua Elsa, anda akan menemui berlian lain di meja makan berais panjang yang duduk di tengah -tengah bilik pertama. Letakkan lobak emas ke dalamnya dan ia akan berubah menjadi ketam emas.

Pemain melihat simbol berlian di elsa

Disney Dreamlight Valley

. Pergi ke Istana Dream dan pergi ke tingkat teratas.

. Hidupkan ketam emas anda dan anda akan menerima Golden Night Thorn.

Bagaimana mendapatkan ramuan emas berkilauan di Disney Dreamlight Valley

Langkah penukaran terakhir dalam prosesnya adalah mengubah duri malam keemasan menjadi ramuan emas yang berkilauan. Apa ramuan ini dapat digunakan untuk tidak diketahui, tetapi pemain dapat menambahkannya ke koleksi ramuan kentang lain mereka buat masa ini.

Pemain melihat berlian di merlin

Ramuan Emas Berkilauan boleh diperolehi dari rumah Merlin, yang akan berada di mana sahaja anda meletakkannya di lembah. Menuju ke rumahnya dan ke meja. Jadual ini mempunyai satu lagi penandaan berlian tetapi juga disertai dengan buku. Pindahkan duri malam keemasan anda di sini dan anda akan diberi ganjaran dengan ramuan emas yang berkilauan.

Apakah ramuan emas yang berkilauan digunakan untuk Disney Dreamlight Valley?

. Pemain kemudian boleh mengambil Rainbow Rotion dan menggunakannya untuk membuat Rainbow Fox Companion.

Penulis Kakitangan di Dot Esports terutamanya meliputi Minecraft, Genshin Impact, MC Championship (MCC), Disney Dreamlight Valley, Games Gaming, dan Streaming. Dia telah menulis dan bermain sepanjang hayatnya dan kini menghabiskan waktunya menggabungkan kedua -duanya. Kacee lulus dari San Diego State University pada tahun 2021 dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Bahasa Inggeris dan Sijil Pengeditan dan Penerbitan Kreatif. Dia kemudian menyertai dot eSports sebagai penulis lepas pada tahun 2022 sebelum beralih kepada penulis kakitangan pada tahun 2023. Di masa lapangnya, dia suka membeli lebih banyak buku daripada dia boleh membaca, bermain bersendirian atau dengan rakan -rakan, minum terlalu banyak teh, berjuang untuk bersaing dengan semua streamer yang dia suka menonton, menghadiri konsert, fangirling melalui filem dan televisyen, mendengar untuk muzik, dan menghabiskan masa bersama keluarganya, kawan, dan haiwan peliharaan, yang merupakan bahagian paling penting di dunia.