Diablo 4 Paragon Board System dan Paragon Glyphs Guide – Gamespot, Papan Paragon Diablo 4.

Isi kandungan

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

Diablo 4 Paragon Board System dan Paragon Glyphs Guide

Tahap untuk membuka kunci dan gunakan papan Paragon dan Glyph Paragon di Diablo 4.

Pada 9 Jun 2023 jam 9:02 pagi PDT

Pada masa ini tidak ada tawaran yang ada
Gamespot boleh mendapatkan komisen dari tawaran runcit.

Sistem Diablo 4 Paragon kemungkinan akan menyebabkan beberapa sakit kepala pada mulanya. Setelah meratakan sehingga tahap 50, anda akan mengetahui bahawa ada lebih lagi . Inilah panduan kami untuk membantu anda dengan papan Paragon dan Glyph Paragon di Diablo 4.

Cara Membuka Kunci dan Menggunakan Papan Paragon dan Paragon Glyphs di Diablo 4

Papan Diablo 4 Paragon dibuka secara automatik apabila anda mencapai tahap 50. Malah, kita boleh mempertimbangkan tahap 1 hingga 49 sebagai bahagian di mana anda datang dengan aspek teras binaan anda, seperti kemahiran dan pasif. Kemudian, pada tahap 50 dan seterusnya, semua keuntungan XP anda akan menuju ke Sistem Papan Paragon. Ini boleh diakses dengan membuka halaman watak anda, pergi ke panel kebolehan, dan beralih ke tab Paragon.

Sekarang, untuk bersikap adil, kali pertama anda melihat papan, ia dapat merasakan sedikit menakutkan. Oleh itu, kami akan meringkaskan apa yang boleh anda harapkan.

Sistem meratakan Paragon diwakili oleh bar dengan pips kecil, menandakan ambang di mana anda

Paragon XP dan Kesan Stat/Atribut

Seperti yang dilihat dalam imej di atas, bar mewakili keuntungan XP anda melewati tahap 50. Setiap segmen atau Pip Grants +1 Paragon Point, yang membolehkan anda memilih nod tertentu di papan. Kami akan bercakap lebih lanjut mengenai mekanik kemudian. Buat masa ini, mari kita bercakap tentang konsep yang sering diabaikan: statistik atau atribut.

Sebab mengapa mereka penting ialah sistem Paragon Diablo 4 mempunyai nod yang secara langsung meningkat atau memerlukan nilai atribut. Walau bagaimanapun, tidak semua kelas, atau bahkan membina, memanfaatkan semuanya. Inilah yang mereka mempengaruhi:

 • Kekuatan – Meningkatkan perisai.
 • Kecerdasan – Meningkatkan kerosakan kemahiran dan ketahanan terhadap semua elemen.
 • Kemahuan – Meningkatkan penjanaan sumber, penyembuhan yang diterima, dan menguasai.
 • Ketangkasan – Meningkatkan peluang Dodge dan perubahan hit kritikal.

Statistik umumnya dipengaruhi oleh item yang telah dilengkapi dengan yang seterusnya akan dirangsang oleh nod Paragon anda. Oleh itu, ahli sihir tidak dijangka menggunakan kekuatan, sedangkan nekromancer mungkin menginginkan sedikit kemahuan untuk membina mereka yang kuat dan kuat.

Sistem Diablo 4 Paragon agak rumit, dan umumnya terikat dengan atribut/statistik anda

Jenis papan paragon nod

Bagi sistem papan Diablo 4 Paragon, ingatlah bahawa setiap kelas mempunyai papan tersendiri dengan titik permulaan. Apabila anda menaikkan dan memilih lebih banyak nod, akhirnya anda akan membuka kunci papan tambahan juga. Berikut adalah jenis nod yang dilihat di papan:

Nod biasa (kelabu) – Beri +5 mata kepada atribut tertentu (i.e. Kekuatan, kecerdasan, kemahuan, atau ketangkasan).

Nod sihir (biru) – Sebahagian daripadanya akan menambah mata kepada atribut. Walau bagaimanapun, yang lain juga akan memberikan bonus kepada aspek lain, seperti perisai, pengurangan cooldown, rintangan, dan sebagainya.

Nod yang jarang berlaku (kuning) – Nod yang jarang berlaku menyediakan dua jenis bonus ke aspek yang disebutkan di atas. Terdapat juga bonus yang anda akan terima jika anda memenuhi syarat. Salah satu contoh ialah nod utama Necromancer, yang mempunyai manfaat berikut:

 • +Kerosakan 10%.
 • +Kehidupan maksimum 4%.
 • +10% lebih banyak kerosakan jika anda mempunyai 160 kemahuan.

Nod legenda (oren) – Nod legenda membina definisi kerana boons yang agak spesifik. Contohnya, seseorang mungkin meningkatkan kerosakan anda setiap musuh yang dikawal oleh orang. Anda akan melihat nod legenda pertama anda setelah anda membuka kunci papan baru melalui pintu lampiran papan (lebih lanjut di bawah ini).

Soket Glyph (merah) – Glyph Sockets adalah nod khas yang membolehkan anda meletakkan Paragon Glyphs (lebih banyak lagi pada seketika).

Pintu lampiran papan (perak dan biru) – Di hujung papan, anda akan melihat pintu lampiran papan. Ini juga merupakan nod khas kerana ia menambah +5 ke semua atribut. Lebih -lebih lagi, ia membuka kunci lagi papan yang boleh anda tweak.

Pintu lampiran lembaga memberi anda rangsangan kepada semua atribut, sementara juga membuka kunci papan lain yang boleh anda gunakan

Memilih Papan Paragon dan Nod Legenda

Seperti yang disebutkan di atas, anda akan dapat memilih papan Paragon Diablo 4 baru setelah anda membuka kunci pintu lampiran papan. .

Necromancer

 • Nod Legenda – Setiap jenis papan Paragon mempunyai nod legenda sendiri. Ini adalah penentuan membina, dengan cara, kerana anda akan mendapat penggemar yang luar biasa untuk pengkhususan khusus untuk membina anda. Contohnya, contoh yang ditunjukkan di bawah ini mempunyai penggemar untuk kebolehan kerosakan bayangan nekromancer.
 • Nod yang jarang berlaku – Papan baru juga mempunyai nod yang jarang berlaku yang boleh anda capai dan membuka kunci.
 • Putar – Anda boleh memutar papan untuk membuat nod tertentu lebih dekat ke pintu gerbang sebelumnya, atau untuk merancang laluan buka kunci anda lebih awal dari masa ke masa.

Paragon Glyphs dan meratakan melalui Dungeons Nightmare

Diablo 4 Paragon Glyphs adalah titisan rawak setelah anda membuka kunci sistem. Anda tidak akan membawa mereka semua dalam jangka masa yang singkat, jadi sedikit penjelajahan dan penjarahan adalah teratur. Fikirkan Paragon Glyphs seperti yang sama dengan nod yang disebutkan di atas, kecuali mereka cukup khusus kelas dan mereka mempengaruhi nod aktif lain dalam jejari mereka. Contoh yang baik dapat dilihat dalam imej di bawah, yang menunjukkan glyph abyssal nekromancer. Ia mempunyai kesan berikut:

Lengkap Dungeons Mimpi Buruk Lengkap supaya anda dapat meningkatkan Glyph Paragon anda

 • Saiz jejari: 3
 • Bonus: Paragon Nodes dalam Range Gain +Bonus 15% untuk Pengubahsuaian Pengurangan Bukan Fisik dan Kerosakan.
 • .

Kerana jejari setiap penempatan glyph agak terhad, anda dapat meningkatkan kesannya dengan meratakan glyph. Ini dilakukan dengan cara Dungeons mimpi ngeri, yang boleh didapati di World Tier 3. Setelah membersihkan penjara bawah tanah mimpi buruk, anda boleh berinteraksi dengan batu glyphstone yang terbangun di arena bos. Ini akan membolehkan anda menambah XP ke glyph yang dipilih, akhirnya meningkatkan pangkatnya.

Diablo 4 mempunyai banyak kelas, mekanik, dan aktiviti. Untuk lebih lanjut mengenai permainan, anda boleh melawat kami D4 Panduan Hub.

Papan Paragon

Papan Paragon Ketika Dikunci adalah cara yang kuat untuk terus maju watak anda setelah mencapai tahap 50. Anda meletakkan mata dalam nod biasa untuk meningkatkan atribut asas watak anda, yang penting untuk glyphs kemudian. . Glyphs adalah peningkatan yang sangat kuat dan hanya boleh dimasukkan ke dalam soket glyph di papan Paragon. Akhirnya, sistem memaksa anda untuk membuat keputusan yang bermakna yang dapat memberi kesan kepada binaan anda. ! Mari kita lihat apa yang kita tahu setakat ini.

Paragon nodes

Papan disusun dengan 6 jenis nod yang berbeza yang digabungkan untuk membuat grid besar untuk anda menavigasi.

Nod biasa

Nod ini adalah “urat” papan paragon. Mereka menyambungkan semua nod lain dan selalu memberikan +5 ke atribut (kekuatan, kecerdasan, kemahuan, atau ketangkasan).

Memilih laluan yang betul membolehkan anda membuka kunci bonus tambahan dari nod dan glyph yang jarang berlaku, kerana mereka memerlukan jumlah minimum atribut tertentu untuk dicapai.

Nod ini dapat memberikan jumlah atribut yang lebih besar berbanding dengan nod biasa atau memberikan bonus affix kuasa. Selalu ada 5 nod sihir yang mengelilingi nod yang jarang berlaku sepanjang masa.

Semasa meratakan, mereka adalah peningkatan yang baik untuk kekuatan watak anda. Pastikan bonus yang mereka berikan berfungsi dengan binaan anda sebelum memilihnya untuk tidak membuang mata. Nod sihir yang berhampiran soket glyph sangat berharga sama ada meningkatkan kuasa glyph atau ketika glyph yang diletakkan meningkatkan kekuatan nod sihir dalam jejarinya.

Nod jarang

Nod ini mempunyai kesan yang signifikan terhadap binaan watak anda. Mereka sangat kuat semasa meratakan. . Untuk berbuat demikian, watak anda mesti memenuhi keperluan atribut minimum yang dinyatakan pada nod. Keperluan ini terdiri daripada satu atau dua atribut. Apabila anda melampirkan beberapa papan paragon, ambang untuk bonus tersebut meningkat, menjadikannya lebih sukar untuk dibuka.

Contoh kuasa rohani nod jarang memerlukan kecerdasan dan kemahuan. Node Base memberikan kerosakan kemahiran teras 14% dan kerosakan kemahiran asas 35%. Apabila kedua -dua keperluan dipenuhi, nilai kemahiran teras berganda hingga 28% dan garis bertukar menjadi hijau untuk menunjukkan bahawa bonus dibuka.

Diablo 4 Paragon Board: Cara Mendapatkan Paragon Point, Buka Kunci dan Tetapkan semula Papan Paragon, dan banyak lagi

Diablo 4 Lilth kelihatan dalam kemarahan

Bagaimana Paragon berfungsi di Diablo 4? Sebaik sahaja watak mencecah tahap 50 di Diablo 4, anda akan segera mendapat akses ke papan Paragon mereka. Sistem meratakan sekunder ini terletak di sebelah pokok kemahiran di skrin pengurusan watak anda, dan membolehkan anda menumpukan usaha perlawanan akhir anda untuk membina secara besar-besaran binaan khusus dalam kelas keseluruhan watak.

Terdapat sembilan papan Paragon setiap kelas – papan permulaan yang biasa untuk semua binaan dan lapan yang sangat khusus – semuanya memaparkan berpuluh -puluh nod yang memancarkan statistik tertentu atau atribut dengan cara yang menyokong binaan yang disasarkan. Banyak untuk mendapatkan kepala anda pada mulanya, jadi pada halaman ini kami akan menangani beberapa soalan yang sering ditanya mengenai Papan Paragon di Diablo 4.

Cara mendapatkan mata paragon di Diablo 4

Sebaik sahaja watak mencecah tahap 50, anda akan melihat perubahan pada bar tahap aksara yang duduk di UI, tepat di atas hotbar. Bar kini berwarna biru dan terbahagi kepada empat segmen, dengan pip bulat pada setiap selang waktu. Bar penuh masih memaparkan kemajuan anda ke tahap seterusnya, tetapi pips menunjukkan sejauh mana anda mendapat titik Paragon seterusnya.

Setiap kali anda mendapat 25% dari jalan melalui tahap, anda akan menerima titik Paragon untuk menghabiskan kunci nod pada papan paragon watak anda. Ini berlaku sepanjang jalan sehingga ke tahap tahap pada tahap 100, yang bermaksud bahawa anda akan mendapat 200 mata paragon untuk dibelanjakan pada papan paragon watak anda. Anda juga boleh memperoleh 20 mata Paragon lagi dengan menyelesaikan aktiviti terkenal Tahap 5, menjadikan jumlahnya sehingga 220.

Cara mendapatkan dan menggunakan Glyph Paragon di Diablo 4

Paragon Glyphs diperolehi sebagai titisan rawak dari penjara bawah tanah dan aktiviti endgame lain apabila watak anda mencapai tahap 50. Mereka datang dalam dua jarang: Glyph Magic, yang merupakan set permulaan anda sebaik sahaja anda melanda LVL50, dan Glyphs jarang yang anda kumpulkan sebagai titisan.

Tidak kira jarang, glyphs semua bermula pada tahap 1, tetapi boleh dinaik taraf sehingga tahap 21 dengan melabur mata pengalaman yang anda peroleh dari penjara bawah tanah mimpi buruk.

Apabila melengkapkan Glyph Paragon anda ke nod di papan, bonus tambahan boleh dikunci bergantung kepada berapa banyak nod yang dibuka dengan atribut yang ditentukan berada dalam radius. Radius setiap Glyph Paragon adalah seperti berikut:

 • Magic Glyph (Tahap 1-3): 2 jejari nod
 • Magic Glyph (Tahap 4+) atau Glyph Rare (Tahap 1-3): 3 jejari nod
 • Glyph yang jarang berlaku (tahap 4+): 4 jejari nod

Tidak seperti kemahiran lain di papan Paragon anda, yang akan membebankan anda kepada respec (lihat di bawah), Paragon Glyphs boleh dihidupkan tanpa penalti jika anda mencari yang lain yang anda lebih suka menggunakan.

Cara Mendapatkan Lebih Banyak Papan Paragon

Untuk membuka lebih banyak papan Paragon di luar papan starter untuk setiap kelas, anda mesti membeli nod yang cukup untuk mencapai pintu lampiran papan. Melabur titik dalam nod itu membolehkan anda membuka kunci papan paragon lain yang berkaitan dengan kelas watak anda.

Cara menetapkan semula papan paragon

Anda boleh menetapkan semula Papan Paragon di Diablo 4, tetapi pada masa ini ia adalah tugas yang sukar. Tidak ada pilihan “Reset Semua”, meninggalkan anda tanpa pilihan tetapi untuk membatalkan papan anda nod-demi-node sehingga anda dapat membatalkan pilihan Paragon Paragon anda sama sekali.

Untuk maklumat lanjut mengenai Papan Paragon Respeccing, lihat gambaran keseluruhan Diablo 4 Respec kami.

Daripada tergesa -gesa untuk membuka kunci semua lapan papan paragon khusus untuk watak anda, lebih baik memberi tumpuan kepada beberapa yang benar -benar menyokong binaan yang anda sedang kerjakan. Memandangkan mata Paragon adalah sumber terhingga bagi setiap watak, lebih masuk akal untuk memilih empat hingga enam papan dan selektif tentang membuka kunci nod terbaik untuk membina anda di dalamnya semua, dan bukannya melabur dalam membuka kunci setiap lembaga.

. . Urus tetapan kuki

Pastikan anda menyemak panduan kami untuk Diablo 4 World Tiers Jika anda ingin menanam mata Paragon lebih cepat – kesukaran yang lebih tinggi sama dengan ganjaran yang lebih baik, selepas semua! Atau jika anda ingin mengetahui lebih banyak sistem yang membuka kunci semasa anda maju melalui permainan, anda mungkin menyukai panduan kami tentang cara mendapatkan gunung di Diablo 4. .

. Senapang patah kertas rock akan terus menulis tentang isu -isu ini, serta meliputi permainan Blizzard Activision sebagai sebahagian daripada komitmen kami untuk menampung subjek yang menarik kepada pembaca kami. Berita terkini selalu dapat dijumpai di bawah tag Activision Blizzard kami.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

 • Pemandangan Burung / Isometrik Ikuti
 • Blizzard Entertainment ikut
 • Diablo IV Ikuti
 • Hack & Slash Ikut
 • Koperasi multiplayer mengikuti
 • PC Ikut
 • PS4 Ikuti
 • PS5 Ikuti
 • RPG Ikut
 • Pemain tunggal ikut
 • Xbox One Ikuti
 • Xbox Series X/s Ikut

Ikuti semua topik Lihat 8 lagi

!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

Rebecca kini menghilangkan permainan pelbagai platform pada VG247, tetapi khabar angin mengatakan bahawa jika anda menyanyikan “podcast indiescovery” tiga kali di hadapan monitor PC anda, dia akan muncul semula di bahagian komen RPS.