Cara Memasang Kad MicroSD dan gunakannya untuk memuat turun permainan di Deck Steam – GameSpot, Cara Menambah Penyimpanan Tambahan ke Dek Steam

Cara Menambah Penyimpanan Tambahan ke Deck Steam

Tekan Wap butang untuk membuka menu utama.

Cara memasang kad microSD dan menggunakannya untuk memuat turun permainan di Deck Steam

Anda sentiasa boleh mempunyai lebih banyak simpanan untuk bermain permainan tambahan di dek stim dengan bantuan luaran.

pada 17 Mei 2022 jam 3:08 PDT PDT

Pada masa ini tidak ada tawaran yang ada
Gamespot boleh mendapatkan komisen dari tawaran runcit.

Terdapat beberapa versi yang berbeza dari dek stim yang pemain boleh membeli sendiri. Perbezaan yang paling jelas antara versi ini adalah kapasiti penyimpanan mereka, yang seterusnya menaikkan harga setiap versi. Terdapat pilihan 64GB, 256GB, dan 512GB ketika datang ke penyimpanan. Dalam permainan moden, 64GB tidak akan cukup untuk memuat turun permainan AAA tunggal. Walaupun pilihan terakhir dapat menampung sehingga lima atau enam perlawanan, kadang -kadang pemain hanya menginginkan lebih banyak akses. Sekiranya pemain menginginkan lebih banyak permainan yang dimuat turun, mereka boleh membeli dan memasang kad microSD.

Kad microSD adalah peranti penyimpanan kecil yang digunakan terutamanya untuk menyimpan fail, seperti gambar, video, dan data lain. Walau bagaimanapun, pemain boleh memanfaatkan teknologi ini untuk mengembangkan storan dek stim mereka. Terdapat beberapa pilihan yang berpatutan untuk pemain, yang berbeza dalam kapasiti penyimpanan dan membaca/menulis masa. Model 512GB dari jenama bereputasi boleh dibeli di bawah $ 60, sebagai contoh.

Sebaik sahaja pemain telah menentukan kapasiti harga dan penyimpanan mana yang berfungsi untuk mereka, mereka kemudiannya boleh memasang kad ke dek stim mereka dan memformatnya untuk mengadakan permainan. .

Memasang Kad MicroSD

Dengan kad microSD di tangan, cari slot untuknya di bahagian bawah dek stim. Ini terdapat di sebelah kanan bahagian bawah peranti. Dek stim anda boleh dihidupkan atau dimatikan untuk proses ini. Pastikan untuk memegang kad dengan cara yang betul; Harus ada anak panah pada kad yang menunjukkan cara yang perlu dimasukkan ke dalam slot. . Anda akan mengetahui kad microSD dimasukkan sepenuhnya jika tidak melekat di bahagian bawah dek stim.

Sekiranya anda telah melakukan semuanya dengan betul, anda akan melihat ikon kecil muncul di bahagian atas dek stim. Jika anda memasukkan kad dengan dek stim, anda boleh menguatkan peranti dan lihat jika ikon berada di bahagian atas skrin pada bar tugas. Ikon kelihatan seperti sekeping mel dalam bentuk persegi. . Sekiranya anda tidak melihatnya, keluarkan kad microSD dan cuba memasukkannya lagi.

.”Di sini, anda dapat melihat pilihan yang mengatakan” Format SD Card, “yang mana yang anda mahu klik. Ini akan mencetuskan amaran yang hanya memastikan anda tahu bahawa dengan memformat kad SD ini, anda akan menghapuskan semua data sebelumnya. Sekiranya ini adalah kad SD baru, maka anda tidak perlu risau. Walau bagaimanapun, jika kad telah digunakan sebelum ini, pastikan bahawa sebarang data di atasnya disokong ke peranti lain. Klik “OK” untuk memformat kad.

Memasang permainan

Proses ini boleh mengambil pelbagai masa bergantung kepada berapa banyak kapasiti penyimpanan yang dimiliki oleh kad. Setelah selesai, anda boleh mula memasang permainan ke atasnya. Sebelum anda berbuat demikian, anda ingin mengaktifkan kad microSD sebagai lokasi storan lalai stim anda. Walaupun, jika anda belum mengisi SSD yang dipasang pada dek stim anda, pastikannya sebagai lalai. Kemudian, apabila ia diisi, anda boleh beralih ke microSD.

Kami mengesyorkan menggunakan SSD dalaman untuk memuat turun permainan yang anda mahukan dimuat lebih cepat. Kad microSD tidak mempunyai masa baca/tulis secepat, jadi memerlukan masa yang lebih lama untuk memuatkan permainan. Dengan semua yang dilakukan, masuk ke perpustakaan stim anda, pilih tajuk yang belum dimuat turun, dan pilih untuk memuat turunnya.

Cara Menambah Penyimpanan Tambahan ke Deck Steam

Jeremy Laukkonen adalah penulis automotif dan teknologi untuk banyak penerbitan perdagangan utama. Apabila tidak meneliti dan menguji komputer, konsol permainan atau telefon pintar, dia tetap terkini pada sistem kompleks yang berkuasa yang menguasai kenderaan elektrik bateri .

Dikemas kini pada 9 Ogos 2023

Dalam artikel ini

Melompat ke bahagian

Apa yang perlu diketahui

  • Anda boleh mengembangkan penyimpanan dek stim dengan kad SD mikro, pemacu USB luaran, atau pemacu SSD yang lebih besar.
  • Untuk menambah kad SD: masukkan kad, kemudian tekan Wap butang>Tetapan >Sistem >Format >Mengesahkan.
  • Tetapkan kad SD sebagai lokasi muat turun lalai: Wap butang>Tetapan >Sistem >Penyimpanan >Kad SD mikro >X.

Artikel ini menerangkan cara menambah storan tambahan ke dek stim.

Cara Memperluas Penyimpanan Dek Steam

Dek Steam tersedia dalam tiga versi yang berbeza, masing -masing dengan jumlah simpanan onboard yang berbeza. Sekiranya anda memilih versi yang paling berpatutan, anda akan mendapati bahawa anda hanya boleh memasang beberapa permainan sebelum anda kehabisan bilik.

Apabila itu berlaku, anda boleh mengembangkan storan anda dengan cara ini:

  • Tambahkan kad SD: Proses mudah ini dapat meningkatkan storan anda dengan 1 TB atau lebih banyak lagi dengan kad SD mikro tunggal, atau anda boleh menukar beberapa kad SD mikro yang lebih kecil.
  • Sambungkan pemacu luaran: Anda boleh menyambungkan pemacu luaran melalui port USB-C, tetapi pemacu hanya boleh ditetapkan melalui mod desktop, dan anda perlu menetapkannya setiap kali anda menyambungkannya.
  • Gantikan SSD: Proses yang lebih rumit ini memerlukan membuka dek stim dan secara fizikal menggantikan peranti penyimpanan utama.

Cara Memperluas Penyimpanan Dek Steam dengan Kad SD Mikro

Cara paling mudah dan terbaik untuk mengembangkan storan dek stim anda adalah dengan memasukkan kad SD mikro. Sistem Operasi Dek Steam disediakan untuk memformat kad SD dan menggunakannya untuk penyimpanan permainan, jadi keseluruhan prosesnya cepat dan tidak menyakitkan.

Anda boleh menggunakan beberapa kad kecil dan menukarnya seperti yang diperlukan untuk membawa banyak permainan di mana sahaja anda pergi, tetapi kad SD mikro tersedia sehingga 1.5 TB jika anda mempunyai bilik dalam anggaran anda.

Berikut adalah cara mengembangkan storan dek stim anda dengan kad SD mikro:

Memasukkan kad SD mikro ke dalam dek stim

  1. Masukkan kad SD mikro ke dalam slot di pinggir bawah dek wap anda.

Butang stim pada dek stim

Tekan Wap butang untuk membuka menu utama.

Tetapan diserlahkan pada dek stim

Ketik Tetapan.

Sistem yang diserlahkan pada dek stim

Pilih Sistem.

Format yang diserlahkan pada dek stim

Tatal ke bawah, dan pilih Format.

Sahkan yang diserlahkan pada dek stim

Pilih Mengesahkan.

Dek stim menguji kad SD

Dek stim akan terlebih dahulu Kad SD anda.

Sekiranya kad SD tidak lulus ujian, keluarkannya, masukkannya semula, dan cuba lagi. Anda juga boleh mencuba memulakan semula dek stim anda. Sekiranya anda mengalami kegagalan berulang, cubalah kad SD yang berbeza.

Dek Steam memformat kad SD

Dek stim kemudian format Kad SD anda.

Sekiranya kad anda perlahan, proses ini akan mengambil sedikit masa.

Anak panah bawah di menu kiri dalam tetapan dek stim

Bar pemformatan akan diganti dengan butang format jika prosesnya berjaya, dan anda tidak akan menerima pemberitahuan. Kad anda diformat dan bersedia untuk digunakan pada ketika ini. Tatal ke bawah menu kiri dan teruskan ke langkah seterusnya jika anda ingin menetapkannya sebagai lokasi muat turun lalai anda untuk permainan baru.

Penyimpanan diserlahkan pada dek stim

Pilih Penyimpanan.

Kad microSD diserlahkan pada dek stim

Pilih Kad microSD, dan tekan X.

Bolehkah anda menggunakan pemacu USB luaran dengan dek stim?

Anda boleh menggunakan pemacu USB luaran atau pemacu kilat dengan dek stim anda, tetapi prosesnya rumit dan anda perlu memasuki mod desktop setiap kali anda menyambung semula pemacu. Anda juga tidak boleh mengecas dek stim anda apabila pemacu USB luaran disambungkan melainkan jika anda menggunakan hab atau dok yang berkuasa, dan bateri akan mengalir lebih cepat kerana keperluan kuasa pemacu.

Dek stim dengan pemacu SSD USB

Satu-satunya keadaan di mana menggunakan pemacu USB luaran akan masuk akal jika anda mempunyai dek stim anda yang dipasang ke dok USB-C dan jarang mengeluarkannya.

Sekiranya anda benar -benar ingin menggunakan pemacu USB luaran dengan dek stim anda, anda perlu beralih ke mod desktop dan kemudian gunakan terminal Linux untuk memasang dan memformat pemacu.

Untuk pemacu untuk bekerja dengan mod permainan SteamOS, anda perlu memformat pemacu sebagai NTFS. Pemacu kemudian akan berfungsi dengan dek stim anda sehingga anda memutuskannya. Setiap kali anda menyambungkan pemacu, anda perlu kembali ke mod desktop, memasang pemacu menggunakan terminal Linux, dan kemudian kembali ke mod permainan untuk menggunakan pemacu.

Bolehkah anda menaik taraf stim stim SSD?

Jika anda membeli dek stim yang tidak mempunyai simpanan yang mencukupi untuk anda, mungkin untuk menggantikan SSD yang ada dengan yang baru. Proses ini akan membatalkan jaminan anda, tetapi tidak lebih sukar daripada menaik taraf SSD di kebanyakan komputer riba.

Walaupun ada kemungkinan untuk meletakkan SSD baru di dek stim anda, itu tidak bermakna anda boleh memasukkan mana -mana pemacu yang anda mahukan. Ia perlu 2230 m.2 SSD. Pemacu lain sama ada tidak serasi atau tidak sesuai.

Adalah mungkin untuk mod dek stim anda untuk menerima m yang lebih besar.2 2242 Drive, tetapi Valve memberi amaran bahawa melaksanakan mod itu akan memberi kesan buruk terhadap keupayaan dek stim untuk menumpahkan haba. Mereka.2 2242 pemacu juga menarik lebih banyak kuasa dan berjalan lebih panas daripada m.2 2230 pemacu, yang boleh menyebabkan terlalu panas dan memendekkan jangka hayat dek stim anda.

Berikut adalah cara untuk menaik taraf SSD Deck Steam anda:

  1. Keluarkan lapan skru dari belakang dek stim.