Bilakah Final Fantasy XIV S 7.0 Tarikh Siaran?, FFXIV 6.5 Tarikh Siaran dan Segala -galanya Dalam Kemas Kini Lampu Berkembang | Pcgamesn

FFXIV 6.5 tarikh pelepasan dan segala -galanya dalam kemas kini cahaya yang semakin meningkat

FFXIV 6.5 Tarikh pelepasan disahkan untuk kemas kini cahaya yang semakin meningkat, jadi inilah segala -galanya dalam surat langsung 79 termasuk Thaliak, Zeromus, dan KFC Collab.

Bilakah Final Fantasy XIV’s 7.0 Tarikh Siaran?

Sudah lama sejak itu Final Fantasy XIV’s Endwalker telah dibebaskan, memberi kita kesimpulan kepada Kisah Hylaelyn dan Zodiark. Bab baru dalam permainan telah bermula dengan beberapa wajah yang biasa dalam Patch 6.1, tetapi kisah ini juga semakin dekat dengan kesimpulannya dan membuat kita semua tertanya -tanya ketika FFXIV 7.0 pelepasan adalah.

Dengan patch 6.4, kita semakin dekat dengan klimaks untuk apa yang berlaku pada ketiga belas. Apa yang berlaku dalam patch 6.5 dan seterusnya akan membawa ke 7.0. Walaupun begitu, pengembangan seterusnya bukan sahaja sangat dinanti -nantikan kerana kita akan memahami dengan lebih baik tentang apa naratif seterusnya yang akan menghubungkan pengembangan kemudian. Ia juga kerana perubahan besar 7.0 akan dibawa ke permainan, termasuk perlumbaan yang boleh dimainkan baru dan beberapa kemas kini grafik.

Bila akan FFXIV 7.0 pelepasan?

Kami masih tidak mempunyai tarikh yang tepat untuk FFXIV 7.0 pelepasan, tetapi di Festival Fan Las Vegas, peminat mendapat tetingkap pelepasan untuk musim panas 2024. Pada masa penulisan, patch 6.45 akan jatuh. Ini bermaksud kita boleh mengharapkan patch 6.5 sekitar akhir bulan Ogos atau awal September. Masa antara patch besar adalah empat bulan, menjadikan ini meneka pepejal sejak patch 6.4 dibebaskan pada akhir Mei.

Biasanya, ekspansi dikeluarkan setiap dua tahun, tetapi dengan gangguan Covid, masuk akal untuk meletakkan 7.Pelepasan 0 pada tahun 2024. Dengan tarikh pelepasan ekspansi lain – Heavensward (2015), Stormblood (2017), Shadowbringers (2019), Endwalker (2021) – Tidak akan mengejutkan jika Square Enix menjadualkan pengembangan seterusnya untuk bulan Jun/Julai 2024.

Kemas kini 7/12/2023: Square Enix mengeluarkan jadual untuk acara Las Vegas Fan Fest, dengan keynote yang dijadualkan pada 28 Julai. Peminat berspekulasi bahawa treler penggoda selama 7.0 akan dibebaskan pada hari ini, yang bermaksud bahawa pemain mungkin mendapat maklumat mengenai 7.0 lebih awal dari yang diharapkan.

Kemas kini 7/28/2023: Square Enix Mengumumkan Tetingkap Siaran. Catatan ini telah dikemas kini untuk memasukkan tetingkap.

FFXIV 6.5 tarikh pelepasan dan segala -galanya dalam kemas kini cahaya yang semakin meningkat

FFXIV 6.5 Tarikh pelepasan disahkan untuk kemas kini cahaya yang semakin meningkat, jadi inilah segala -galanya dalam surat langsung 79 termasuk Thaliak, Zeromus, dan KFC Collab.

Diterbitkan: 24 Sep 2023

Kami kini mempunyai FFXIV 6.5 tarikh pelepasan Dan melihat segala yang dapat kita harapkan dari kemas kini cahaya yang semakin meningkat, dari surat terbaru dari pengeluar. FFXIV Live Letter 79 hanya berlangsung di pertunjukan permainan Tokyo, dan selalunya pengarah permainan Naoki Yoshida dan pengeluar komuniti Toshio Murouchi memegang pandangan mereka yang ringan, santai pada segala-galanya yang akan datang di Final Fantasy 14 Patch seterusnya seterusnya seterusnya. Kami mempunyai semua butiran di bawah, termasuk janji matematik dengan Thaliak, sekilas pada perjuangan Zeromus, Stormblood menyertai percubaan percuma, dan Collab FFXIV KFC yang sangat disukai.

Kami akan bermula dengan yang besar di atas. FFXIV 6.5 Tarikh Siaran adalah Selasa 3 Oktober 2023. Kami melihat dengan baik pada patch FFXIV yang akan datang, kemas kini besar terakhir sebelum FFXIV Dawntrail melepaskan tarikh berlayar ke pandangan pada tahun 2024, dengan ihsan treler tiga setengah minit untuk MMORPG yang memaparkan seperti Zero, Ryne, Lyna, dan Krile, yang diiringi oleh kebanyakan dua belas, segelintir pelindung, dan tentu saja pemeriksa lelaki Hildibrand Manderville.

Thumbnail YouTube

“Beberapa orang seolah -olah telah menjangkakan pembebasan pada ke -10,” kata Yoshida, “kami tahu ia sedikit berbanding biasa.”6.51 akan dilancarkan pada akhir Oktober, tetapi dia menyatakan bahawa, sementara ‘x.X5 ‘patch biasanya mendarat sedikit lebih cepat, 6.55 akan sedikit kemudian “kerana cerita dibahagikan” dan akan tiba pada Januari 2024. Ini akan menampilkan beberapa rantaian pencarian yang ketara termasuk untuk Tataru, Hildibrand, dan Perikatan Tribal, jadi anda akan mempunyai banyak tahun depan.

Yoshida mengatakan bahawa usaha perikatan tribal tambahan tidak berdaya maju dalam shadowbringers untuk kos dan kekangan masa, tetapi begitu banyak pemain memintanya untuk endwalker bahawa mereka telah membuat usaha khusus untuk membawanya kembali. “Ini akan datang dalam 6.55, jadi walaupun anda belum menyelesaikan semua suku akhir akhir, anda masih mempunyai banyak masa.”

“Kami tidak perlu menyembunyikan percubaan seterusnya, jadi di sini,” kata Yoshida, memberi kami pandangan dalam permainan Fraktur Abyssal, di mana kami akan menentang bos terakhir Final Fantasy 4, Zeromus. Nampaknya kami akan berada di platform persegi (tanpa pagar pelindung, jadi tonton kedudukan anda), dengan Zeromus berdiri di sepanjang luar arena.

FFXIV Patch 6.5 Tumbuh Cahaya - Lyna dan Ryne berdiri di atas platform dalam kekosongan yang penuh bintang

“Mungkin ada debuff yang tidak pernah anda lihat dalam beberapa ketika,” Yoshida menggoda, “jangan gugup dan bergerak terlalu cepat – mungkin ada sesuatu yang cuba mengetuk anda kembali.”Dia mencadangkan bahawa ini bukan pertarungan yang akan terasa terlalu seperti teka -teki, sebaliknya menjadi ujian refleks dan pelaksanaan anda.

Kami juga melihat Raid Alliance 24-Player baru, Thaleia. “Sesiapa sahaja yang mengikuti cerita itu mungkin tertanya-tanya bagaimana kita akan mengisi satu siri 24 pemain terakhir,” kata Yoshida, “biasanya kita mempunyai empat bos …” Dia berjalan melalui pemandangan bandar yang cantik dan menentang Thaliak, di mana Kami mendapat penggoda yang agak menarik yang pasti akan menghantar duri ke duri beberapa pemain.

“Oleh kerana Thaliak adalah seorang sarjana, anda mungkin perlu menggunakan otak anda dalam perjuangan ini,” kata Yoshida. “Kami tidak pergi sejauh sinus, kosinus, atau tangen, tetapi beberapa segitiga mungkin jatuh. Sebaik sahaja anda keluar dari sekolah menengah, anda tidak pernah berurusan dengan nombor perdana lagi – tetapi saya pasti setiap pahlawan cahaya sudah biasa dengan mereka, “dia bercanda. Sebagai bekas matematik utama, saya tidak dapat menafikan bahawa pertarungan yang tidak terkenal dan cabaran pengiraannya adalah salah satu kegemaran saya, tetapi saya pasti ramai yang kurang teruja dengan berita ini!

FFXIV Patch 6.5 Tumbuh Cahaya - Kumpulan berjalan melalui Raid Alliance Baru, Mitos Alam: Thaleia

Percubaan Unreal yang seterusnya adalah Reaktor Singularity, di mana kita akan menghadapi sekali lagi menentang bos terakhir cerita Heavensward utama, Thordan. Yoshida bertanya kepada penonton, “Berapa banyak daripada anda yang telah melakukannya pada masa itu?”Walaupun kita telah melihat kedatangan perjuangan Thordan yang lebih keras dengan Reprise Ultimate Dragonsong, versi ini harus meniru kesukaran pertemuan asal seperti ketika Heavensward pertama kali dilancarkan.

Seperti yang kita lihat pada varian baru dan kriteria penjara, Pulau Aloalo, Yoshida menjanjikan, “Kami mendengar maklum balas anda tentang menginginkan ganjaran yang lebih baik untuk versi ganas, jadi kami mencuba sedikit lagi kali ini. Tolong beri kami maklum balas di sini supaya kami dapat memperbaiki dan mengubahnya untuk penjara bawah tanah dalam 7.0 – Ya, mereka akan berada di 7.0 juga!”

Pemain Percubaan Percuma FFXIV mungkin yang paling banyak diingini dengan patch ini, kerana ia menandakan penambahan keseluruhan pengembangan Stormblood ke versi percubaan percuma permainan. Walaupun langit yang memenangi anugerah selalu menjadi tindakan yang sukar untuk diikuti secara naratif, Stormblood benar.

FFXIV Patch 6.5 Tumbuh Cahaya - Dua Lalafell melihat kejutan pada makhluk mitos

Sokongan tugas pusingan akhir untuk Dungeons Stormblood Post-Launch juga ditetapkan untuk dilancarkan dalam 6.5, menandakan momen yang agak istimewa. Anda kini dapat bermain melalui setiap penjara bawah tanah di Questline Utama Lengkap sehingga dan termasuk Patch 6.5 Menggunakan pilihan sokongan tugas NPC, memberi anda cara untuk bermain sendiri tanpa beratur dan membawa bersama sahabat utama untuk meningkatkan naratif lebih jauh lagi.

Kami mengambil tempat yang singkat ke Pulau Sanctuary, dengan Muroichi membuat rujukan khusus kepada Morbols-makhluk-makhluk seperti tumbuhan, yang namanya namanya sebagai dirinya sendiri-yang akan muncul dalam Patch 6.5. Terdapat juga bunga dalaman, tangga untuk taman anda, dan beberapa struktur bertemakan garlemald yang agak memaksimumkan. Yoshida juga merujuk kolaborasi FFXIV Fall Guys yang akan datang ke Piring Emas: “Ia akan dibungkus dengan gimik seperti FFXIV!”

Beralih kepada kemas kini selanjutnya, Yoshida tersenyum. “Saya telah menyedari selama bertahun -tahun bahawa MMO mengemas kini yang menangani penyimpanan item dengan cara apa pun biasanya sangat dialu -alukan,” katanya, merujuk kepada penambahan ‘item pilihan’ (yang dibeli untuk wang sebenar dari kedai online FFXIV, mogstation ) ke armoire. Ini mungkin akan menjadi perubahan yang sangat dialu -alukan bagi ramai, kerana ia akan membebaskan ruang di dalam pakaian glamor anda yang tidak terhad.

FFXIV Patch 6.5 Tumbuh Cahaya - Naoki Yoshida memegang imej pakaian kappa baru

Bercakap tentang kosmetik, Yoshida tidak terlepas peluang untuk menahan beberapa halaman A4 yang dicetak untuk memamerkan beberapa RAID Perikatan dan Ganjaran PvP. Ia tidak akan terasa seperti surat hidup yang betul tanpa mereka, namun dia juga ketawa, “Mengapa kita juga mencetaknya di TGS?”

Dia menunjukkan pakaian kappa yang lama ditunggu-tunggu selepas Final Fantasy 6 dan diminta khas oleh pencipta Final Fantasy Hironobu Sakaguchi. Terdapat juga peri yang bertengger di belakang anda, sebuah gunung UFO yang memegang anda dalam rasuk traktornya, dan sebuah motosikal yang besar, yang mana watak Lalafell Yoshida harus berdiri di atas tempat duduk. “Kaki tidak dapat dicapai,” jelasnya, “setiap perlumbaan lain duduk di atasnya.”

Untuk menutup, kita belajar sedikit tentang kolaborasi KFC FFXIV, yang sedihnya hanya terhad kepada Jepun. Bermula sehari selepas patch 6.5 Pelancaran, ia akan memberi anda games makan ayam emote yang saya sangat berharap kita akan dapat pergi ke sini akhirnya. Pasangan itu juga mengulas mengenai pengumuman RPG Tabletop FFXIV. London Fanfest ditetapkan untuk hujung minggu 21-22 Oktober, di mana kita boleh mengharapkan beberapa butiran baru mengenai pengembangan DawnTrail yang akan datang.

FFXIV 6.5 Tarikh Siaran dan Segala -galanya dalam Surat Langsung 79 - Inspektor Gentleman Hildibrand Manderville keluar dari belakang versi pixellated dirinya, tersenyum secara meluas

FFXIV Patch 6.5 ‘Tumbuh Cahaya’ – 3 Oktober 2023

Berikut adalah semua yang terdapat di FFXIV Patch 6.5, berjudul Greated Light – Semua siaran tersenarai kandungan dengan pelancaran patch kecuali dinyatakan sebaliknya:

Pencarian

 • Pencarian senario utama baru
  • Tumbuh bahagian cahaya satu [6.5]
  • Tumbuh Cahaya Bahagian Dua [6.55]
  • Memerlukan penyempurnaan pencarian suku Arkasodara, Omicron, dan Loporrit.

  FFXIV Patch 6.5 Tumbuh Cahaya - Krile Baldesion memeriksa surat dalam sampul surat yang hiasan

  Pertempuran

  • Dungeon Baru – The Lunar Subterrane
  • Percubaan baru – patah abyssal (dan melampau)
  • RAID Perikatan Baru – Mitos Bahagian Tiga Bahagian: Thaleia
  • Percubaan Unreal Baru – Reaktor Singularity (Unreal)
  • Varian baru dan kriteria penjara – Pulau Aloalo [6.51]
  • Sokongan tugas untuk Dungeons Stormblood
   • Kota skalla yang tenggelam
   • Pembakaran
   • Ghimlyt gelap

   FFXIV Patch 6.5 Tumbuh Cahaya - Nophica, Dewi dengan rambut merah yang mengalir dengan pakaian hijau

   Pelarasan pekerjaan

   • Pelarasan dibuat dalam 6.5 Untuk mengimbangi output kerosakan antara pekerjaan dalam setiap peranan
   • Meningkat kepada potensi tindakan pekerjaan tertentu

   Kemas kini Sanctuary Island

   • Tempat perlindungan baru dan penglihatan
   • Kawasan perhimpunan baru di hutan liar
   • Tanaman baru, kraftangan Isleworks, haiwan, struktur, dan banyak lagi
   • Nikmat felicitous

   FFXIV Patch 6.5 Tumbuh Cahaya - Naoki Yoshida memegang imej struktur Garlemald baru di Pulau Sanctuary

   Acara Khas

   • Kolaborasi Guys Fall [6.5x]
    • Tidak lama lagi ke Manderville Gold Saucer
    • Bermula Rabu 4 Oktober 2023
    • Beli Makanan Combo di peruncit yang berpartisipasi di seluruh Jepun untuk menerima pelekat KFC X FFXIV dan permainan makan ayam dalam permainan

    Kemas kini PvP

    • Kesan untuk tindakan tertentu, haiwan peliharaan, dll. diselaraskan untuk menunjukkan sama ada mereka digunakan oleh sekutu atau musuh [6.51]

    Kemas kini konflik kristal

    • Pelarasan minimap dan UI
     • Tetapan baru untuk memaparkan pasukan gabungan secara kekal di sebelah kiri minimap dan/atau HUD
     • Barisan baru di lapangan menunjukkan ‘titik kemunculan semula’ – sejauh mana pasukan yang kalah mesti maju untuk menghidupkan pasang surut
     • Tetapan baru untuk memaparkan pemasa undur sepuluh saat sebelum permulaan lebih masa
     • Tolok Kemajuan yang dipertingkatkan, termasuk penunjuk pasukan yang memenangi, titik kemunculan semula, kemajuan yang lebih jelas, dan tolok ukur lebih masa untuk menunjukkan berapa lama pasukan yang kalah dapat menjauhkan diri dari kristal taktikal sebelum perlawanan berakhir

     FFXIV Patch 6.5 Tumbuh Cahaya - Naoki Yoshida memamerkan gunung motosikal baru, Lalafell berdiri di tempat duduknya

     Pelbagai kemas kini

     • Penghantaran tersuai baru: Margrat
     • Fungsi pengurangan aetherial berturut -turut berturut -turut untuk koleksi
     • Petunjuk titik hijau pada ikan yang baru dilog masuk dalam panduan ikan
     • Keupayaan untuk menyimpan barang pilihan di armoire (PCGN Nota: ‘Item Pilihan’ merujuk kepada barangan yang dibeli dari mogstation dalam talian)
     • Pilihan untuk menyusun destinasi teleport dengan pengembangan (boleh didayakan dari menu Tetapan Teleport)
     • Ganjaran baru untuk mendapatkan semua percubaan di 6.X Patch Series
     • Sekatan Tahap Item untuk Rolet Tugas: Raid Perikatan Berdasarkan Tahap
     • Ganjaran Exp dan Allagan Tomestone untuk setiap serbuan Alliance diselaraskan mengikut kesukaran dan masa yang diperlukan untuk siap
     • Percubaan percuma berkembang untuk memasukkan pengembangan ribut

     Permainan Peranan Tablet FFXIV

     • Ambil Kehidupan Mengembangkan melalui Dadu dan Dialog dalam RPG Tabletop Final Fantasy 14 ini
     • Tarikh Siaran Set Starter: Sabtu 25 Mei 2024

     FFXIV Patch 6.5 Tumbuh Cahaya - Naoki Yoshida memaparkan dongeng baru yang duduk di belakang anda

     Kemas kini infrastruktur pelayan

     • Bagi kepentingan memperluaskan pilihan infrastruktur pelayan int masa depannya, penggunaan pusat data awan sedang dipertimbangkan
     • Pusat Data Awan Amerika Utara akan dilaksanakan sementara untuk tujuan ujian tekanan awam, yang akan diadakan semasa 6.Siri Patch 5x
      • Skrin Pemilihan Pusat Data akan memaparkan DC Cloud sebagai pilihan apabila 6.Pelepasan 5, dan ia akan dapat diakses sebaik sahaja ujian bermula

      Sekiranya anda ingin menonton arkib penuh untuk Live Letter 79, anda boleh melakukannya di bawah – perhatikan bahawa ia berlaku dalam bahasa Jepun, walaupun slaid termasuk terjemahan bahasa Inggeris. Anda juga boleh melawat FFXIV 6.5 tapak khas untuk kemas kini dan tangkapan skrin selanjutnya. Terima kasih seperti biasa ke ‘Miuna’ dan ‘Iluna Minori’ yang indah dari Discord FFXIV Rasmi (Jemput Link dibuka di Window Baru) untuk terjemahan hidup mereka yang tidak kenal lelah.

      Thumbnail YouTube

      Walaupun kami menanti ketibaan kemas kini seterusnya, anda boleh membaca wawancara kami dengan pereka FFXIV Battle Systems Hikaru Tamaki mengenai konflik kristal, di mana kami bercakap tentang mengapa mod itu begitu popular dan masa depannya kelihatan seperti masa depannya. Kami juga mendapat semua yang anda perlukan untuk mendapatkan tempat perlindungan Pulau FFXIV anda dalam bentuk tip di hadapan pelancaran cahaya yang semakin meningkat.

      Ken Allsop Ken mahu memainkan segala -galanya, tetapi tidak dapat dielakkan berakhir di Diablo 4, Dreamlight Valley, FFXIV, atau Terraria lagi. Dia suka RPG, jiwa, dan roguelikes, dan tidak akan berhenti bercakap tentang pemburu raksasa dan seperti naga.

      Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.