Adakah AMD FreeSync berfungsi dengan kad grafik Nvidia?, Adakah FreeSync berfungsi dengan Nvidia? Semak jawapan di sini – Wizard Partition Minitool

Adakah FreeSync berfungsi dengan Nvidia? Periksa jawapan di sini

Langkah 5: Dayakan G-Sync.

Adakah AMD FreeSync berfungsi dengan kad grafik Nvidia?

Ruth telah bersama Overclockers UK selama lebih dari setahun dan telah menulis tentang segala-galanya dari panduan perkakasan yang mendalam hingga siaran permainan bulanan. Di luar catatan blog menulis, dia boleh didapati dibalut selimut dengan kucing hitamnya, yang dinyalakan dalam buku atau bermain permainan simulasi hidup seperti The Sims, Stardew Valley, dan Animal Crossing.
Baca lebih lanjut >>

E -mel LinkedIn Facebook Twitter

Ini adalah soalan lama – AMD atau Nvidia? Kedua-dua kad grafik AMD dan Nvidia dilengkapi dengan banyak ciri canggih, termasuk teknologi penyegerakan adaptatif pintar mereka-G-Sync dan FreeSync.

Walau bagaimanapun, bukannya terkoyak di antara kedua -duanya dan menimbang perbezaan prestasi, adakah anda tahu bahawa FreeSync serasi dengan kad grafik Nvidia? Syukurlah, sebagai pakar PC, kami telah mengumpulkan panduan ini yang memperincikan AMD FreeSync dan bagaimana anda boleh menggunakannya dengan GPU Nvidia anda, bersama dengan beberapa monitor serasi FreeSync kami.

Apa itu AMD FreeSync?

FreeSync adalah teknologi penyegerakan penyesuaian rasmi AMD yang membolehkan GPU atau APU anda mengawal kadar refresh monitor anda. Terima kasih kepada AMD FreeSync, anda boleh menikmati kadar bingkai halus dengan hampir tidak ada lag input, mengoyak skrin, atau paparan gagap. Kesemua gabungan menghasilkan prestasi permainan yang dioptimumkan, tanpa kehilangan prestasi yang tidak diingini atau visual yang lemah.

Untuk menggunakan teknologi AMD FreeSync, anda memerlukan Monitor Permainan FreeSync yang serasi.

Adakah AMD FreeSync berfungsi dengan GPU NVIDIA?

Walaupun G-Sync adalah teknologi penyegerakan penyesuaian terbina dalam Nvidia sendiri, anda boleh menggunakan FreeSync dengan kad grafik Nvidia anda.

Pada tahun 2019, Nvidia mendedahkan bahawa semua kad grafik mereka kini akan menampilkan sokongan untuk FreeSync, namun terdapat beberapa keperluan yang mesti anda temui. Ini termasuk:

 • PC anda mesti mempunyai semua pemacu nvidia terkini yang dipasang
 • Anda mesti menyambungkan GPU anda melalui DisplayPort hanya
 • FreeSync hanya serasi dengan kad siri GeForce 10 atau ke atas

Sebaik sahaja anda telah mengemas kini pemacu kad grafik anda ke yang terkini, anda perlu mendayakan FreeSync dan G-Sync pada monitor yang serasi anda.

AMD FreeSync Monitor Gaming yang Serasi:

Sekiranya monitor anda tidak serasi, bagaimanapun, kami telah memasukkan beberapa cadangan monitor yang serasi kami!

Samsung Odyssey G3 27 ” Monitor permainan:

 • 27 “
 • Paparan 1920 x 1080
 • Panel VA
 • Kadar Refresh 165Hz
 • AMD FreeSync serasi

Asus TUF VG279QL1A 27 ” Monitor permainan:

 • 27 “
 • Paparan 1920 x 1080
 • Panel IPS
 • Kadar Refresh 165Hz
 • AMD FreeSync serasi

LG 27GQ50F-B 27 ” Monitor permainan:

 • 27 “
 • Paparan 1920 x 1080
 • Panel VA
 • Kadar Refresh 165Hz
 • AMD FreeSync serasi

Sekiranya anda ingin membeli pelbagai monitor permainan yang serasi – klik butang di bawah.

AMD FreeSync FAQ – Semua soalan anda dijawab!

TLDR, tidak ada masalah! Kami telah menyusun semua jawapan kepada soalan FreeSync yang terbakar dalam satu Soalan Lazim.

Apa itu AMD FreeSync?

AMD FreeSync adalah teknologi penyegerakan penyesuaian percuma untuk digunakan. Dengan menyambungkan GPU atau APU anda terus ke monitor anda, ia membolehkan kad grafik anda mengawal kadar penyegaran. Ini mengakibatkan kadar bingkai halus, sifar skrin mengoyak, dan banyak lagi.

Adakah saya memerlukan monitor serasi AMD FreeSync?

Untuk menggunakan AMD FreeSync sepenuhnya, kami mengesyorkan anda membeli monitor permainan serasi FreeSync. Ini akan membolehkan anda benar -benar mengoptimumkan pengalaman permainan anda dengan visual yang menakjubkan.

Adalah FreeSync serasi dengan GPU NVIDIA?

Untuk memastikannya pendek dan sederhana – ya! Sehingga 2019, anda boleh menggunakan AMD FreeSync dengan GPU NVIDIA anda.

Adakah anda berfikir untuk membeli monitor freeSync? Model apa yang anda pertimbangkan atau mungkin anda baru -baru ini membeli satu dan mempunyai beberapa petua untuk dikongsi. Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

E -mel LinkedIn Facebook Twitter

Adakah FreeSync berfungsi dengan Nvidia? Periksa jawapan di sini

Adakah FreeSync berfungsi dengan Nvidia? Sekiranya anda tertanya -tanya bahawa seperti banyak pemain lain, baca siaran ini dari Minitool sekarang. Ini akan memberitahu anda jawapan kepada soalan: Adakah AMD FreeSync berfungsi dengan Nvidia.

Apa itu FreeSync

FreeSync adalah pelaksanaan proprietari AMD dari Standard Penyesuaian DisplayPort. Ia berfungsi di atas HDMI dan DisplayPort juga. Berbeza dengan salah faham yang popular, ia bukan sumber terbuka atau standard terbuka. Ini bermaksud bahawa ia adalah percuma untuk pengeluar monitor untuk dilaksanakan.

Oleh itu, FreeSync boleh didapati secara meluas di hampir semua monitor bajet. FreeSync boleh digunakan sebagai alternatif G-Sync, yang juga mampu menyelesaikan masalah yang merobek, gagap, dan input lag.

Selain itu, FreeSync merangkumi ciri-ciri penting seperti LFC (pampasan rendah) dan protokol atas sokongan HDMI.

XResolver: Kedua -dua Xbox Resolver dan PSN Resolver (What + How)

XResolver: Kedua -dua Xbox Resolver dan PSN Resolver (What + How)

Apa itu Xresolver? Nah, jawatan ini akan memberitahu anda maklumat asas, ciri, penggunaan, dan alternatifnya. Selain itu, anda boleh mendapatkan maklumat tambahan.

Bacaan lanjut:

G-Sync adalah teknologi penyegerakan adaptif proprietari Nvidia. Ia menyesuaikan kadar bingkai GPU ke kadar penyegaran monitor. Dengan cara ini, ia menghapuskan skrin yang merobek dan gagap, serta lag input.

Sebenarnya, sesiapa yang mempunyai PC yang dipasang GPU NVIDIA ingin memadankannya dengan monitor NVIDIA G-Sync untuk mendapatkan prestasi yang optimum. Walau bagaimanapun, mereka akan ragu -ragu selepas memeriksa harga monitor seperti itu.

Sebagai tambahan kepada harga yang tinggi, G-Sync mempunyai batasan berikut.

 • Ia hanya berfungsi dengan GPU NVIDIA.
 • Untuk menjadikan G-Sync berfungsi, memantau pengeluar mesti membeli modul G-Sync dari Nvidia dan memasangnya di monitor mereka. Oleh itu, mereka perlu membayar kos pelesenan.
 • Tidak semua monitor mempunyai sokongan g-sync.

Adakah FreeSync berfungsi dengan Nvidia

Jawapan ringkas ialah “Ya, ia tidak”. Anda boleh menggunakan FreeSync dengan Kad Nvidia. Pada awal, 2019, Nvidia mengumumkan sokongan FreeSync untuk Kad Grafik GeForce. Ini bermaksud bahawa AMD dan Nvidia mula bekerjasama dari segi keserasian, menjadikannya lebih mudah daripada sebelumnya untuk mencampur dan memadankan.

FreeSync dengan kad nvidia dipanggil inisiatif serasi g-sync atau nvidia freesync.

Lima puluh monitor serasi G-Sync rasmi telah diuji dan diperakui oleh NVIDIA pada Oktober 2019. Malah, anda tidak terhad kepada model -model ini. Sebarang paparan penyegerakan freeSync atau penyesuaian yang menghubungkan melalui DisplayPort boleh digunakan dengan GPU NVIDIA baru -baru ini.

FreeSync dengan kad Nvidia mempunyai batasan di bawah.

 1. Hanya GeForce 10 dan 20 Series Graphics Support Nvidia Frresync.
 2. Anda hanya perlu menyambungkan GPU ke monitor melalui port paparan dan bukannya menggunakan port HDMI atau DVI.
 3. Anda dikehendaki memasang 417.71 versi pemandu nvidia atau kemudian.

FreeSync bukan sahaja dapat bekerja dengan GPU Nvidia, tetapi juga berfungsi dengan AMD GPU.

60+ permainan PS4 dengan peningkatan PS5 (tersedia sekarang & akan datang)

60+ permainan PS4 dengan peningkatan PS5 (tersedia sekarang & akan datang)

Berapa banyak permainan PS4 dengan peningkatan PS5 yang ada? Cara Meningkatkan Permainan PS4 ke PS5? Semak jawapan dalam siaran ini sekarang.

Cara Menggunakan FreeSync dengan Kad Nvidia

Langkah-langkah di bawah menunjukkan kepada anda cara menyambungkan monitor FreeSync serasi G-Sync ke GPU NVIDIA.

Langkah 1: Sambungkan monitor FreeSync ke port paparan.

Langkah 2: Kemas kini Windows anda ke versi terkini.

 1. Buka Tetapan dengan menekan Tetingkaps dan I
 2. Ketik Kemas kini & Keselamatan.
 3. Klik pada Menyemak kemas kini
 4. Setelah menerima mesej kemas kini yang belum selesai, muat turun dan pasang kemas kini.
 5. Mulakan semula komputer anda setelah proses pemasangan berakhir.

Langkah 3: Kemas kini pemacu Nvidia dengan berpindah ke laman web rasminya dan memuat turun pemacu terkini model GPU anda. Selepas muat turun berakhir, mulakan semula PC anda.

Langkah 4: Dayakan FreeSync melalui tetapannya sendiri.

Langkah 5: Dayakan G-Sync.

 1. Klik kanan di ruang kosong di desktop anda dan pilih Panel Kawalan Nvidia dari menu pop timbul.
 2. Pilih Tukar resolusi di bawah Paparan
 3. Pilih monitor FreeSync dan ubah suai resolusi ke pilihan tertinggi.
 4. Pilih Sediakan G-Sync dari panel kiri.
 5. Periksa kotak di sebelah Dayakan G-Sync, G-Sync Serasi
 6. Akhirnya, klik Memohon.

Adakah FreeSync berfungsi dengan kad Nvidia? Anda boleh mencari jawapan dalam siaran. Kemudian ikuti langkah -langkah yang diberikan untuk menggunakan FreeSync dengan Kad Nvidia.

Pengurus Partition Terbaik untuk Windows

Wizard Partition Minitool adalah pengurus partition pelbagai fungsi untuk Windows PCS. Ia membolehkan anda melakukan operasi pengurusan cakera asas seperti membuat/memformat/memanjangkan/memadam partition. Di samping itu, ia juga termasuk fungsi yang dipaparkan seperti penanda aras cakera, penganalisis ruang, dan pemulihan data.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Reddit

Mengenai Pengarang

Setelah menulis artikel mengenai teknologi komputer untuk masa yang lama, saya agak berpengalaman terutama mengenai aspek pengoptimuman komputer, peningkatan PC, serta penjelasan istilah teknologi. Kebiasaan Melihat Melalui Forum Teknikal Membuat Saya Pengumpul Masalah Komputer Hebat. Dan kemudian, banyak artikel yang berkaitan dengan isu -isu ini dikeluarkan, yang memberi manfaat kepada banyak pengguna. Profesional, berkesan, dan inovatif selalu mengejar pekerja penyuntingan.