7 Permainan Seperti Minecraft Online, 10 Permainan Teratas Seperti Permainan Percuma Minecraft Termasuk

10 permainan teratas seperti permainan percuma minecraft termasuk

Terraria juga merupakan versi 2D permainan minecraft. Ia dibangunkan oleh Game Studio Re-Logic. Tugas anda dalam permainan ini adalah untuk menggali bawah tanah untuk mencari alat dan wang, melawan pelbagai musuh untuk memastikan kelangsungan hidup anda, meneroka dunia yang menarik ini dan menggunakan sumber penting untuk membina apa sahaja yang anda mahukan.

7 permainan seperti Minecraft Online

Minecraft mungkin salah satu permainan paling popular yang pernah dibuat. Sekiranya anda mencari sesuatu yang baru atau alternatif kepada permainan, berikut adalah senarai permainan serupa seperti Minecraft Online yang boleh anda mainkan pada masa lapang anda.

Mencari permainan kotak pasir yang menyeronokkan dan kerajinan seperti Minecraft yang boleh dimainkan secara percuma dalam talian? Jangan lagi kita menyenaraikan tujuh permainan terbaik seperti Minecraft Online dalam siaran ini. Beberapa permainan ini sangat serupa dan ada yang sedikit berbeza. Tetapi saya percaya permainan gaya minecraft ini akan membawa anda pengalaman kreatif dan jam kerajinan dan membina keseronokan.

Minecraft mungkin salah satu permainan paling popular yang pernah dibuat, dengan mod permainannya yang menarik, kebolehcapaian yang tidak terhingga dan kebolehcapaian. Pemain boleh bergerak di dunia terbuka ini, mengumpulkan sumber dan mewujudkan apa sahaja yang mereka mahukan. Walaupun permainan ini hebat, ia juga mudah bosan dengan mod pemain tunggal dalam talian Minecraft. Sekiranya anda mencari sesuatu yang baru atau alternatif kepada permainan, berikut adalah senarai permainan serupa seperti Minecraft Online yang boleh anda mainkan pada masa lapang anda.

1. Blok Kraf 3D

Blok Craft 3D sangat serupa dengan Minecraft. Dalam permainan, anda bebas meneroka dunia piksel 3D dan cuba mencipta pulau anda dengan cara yang anda suka. Pertama, anda akan memulakan wilayah yang penuh dengan kiub. Anda mesti menggunakan kawalan untuk memusnahkan pelbagai objek dan membuat perkara baru. Bergerak dan melompat, padamkan objek, bina barang. Apabila anda selesai, dunia baru yang menakjubkan akan dilihat sebelum anda.

2. Kerajinan Dunia 2

Kerajinan Dunia 2 sedikit berbeza dari Minecraft. Sebelum anda memulakan permainan, anda boleh memilih antara empat dunia. Dalam permainan yang menyeronokkan ini, anda boleh menggunakan imaginasi anda untuk membentuk semula tanah dan membuat perkara yang anda suka, dari rumah dan pokok ke istana dan bandar. Permainan ini sangat bagus jika anda suka mencipta atau hanya ingin berehat pada masa lapang.

3. Pixel Farm

Pixel Farm adalah permainan gaya minecraft 3D yang menarik di mana anda dapat membina ladang maya anda sendiri. Ia cukup mudah untuk bermain permainan ini, anda menanam benih, dapatkan wang untuk mengembangkan ladang anda dan mengumpul duit syiling yang cukup untuk memenangi permainan. Anda boleh menggunakan imaginasi dan kreativiti anda untuk menguruskan ladang anda. Cuba dapatkan sebanyak mungkin wang untuk mengembangkan ladang anda.

4. Tambang Klon 3

Mine Clone 3 adalah permainan gaya minecraft yang lain. Anda perlu menyesuaikan beberapa ciri permainan seperti saiz peta, panjang hari dan jenis tanah (hutan, pantai atau gunung dan banyak lagi) sebelum anda memulakan permainan. Kumpulkan sumber penting untuk membina apa sahaja yang anda mahukan atau anda boleh memilih untuk berjuang dengan pelbagai raksasa yang menyeramkan dan cuba bertahan di dunia berbahaya ini.

5. Kertas minecraft

Jika anda tidak suka Mine Clone 3 kerana reka bentuk 3D, anda pasti boleh mencuba permainan ini. Kertas Minecraft adalah versi 2D Minecraft permainan. Anda boleh memilih pelbagai kulit dan mod permainan yang berbeza sebelum anda memulakan permainan. Seperti banyak permainan minecraft lain, anda perlu mengumpulkan sumber dan membuat perkara yang anda suka dalam mod penciptaan dan cuba bertahan selagi mungkin dalam mod survival. Ia benar -benar bebas untuk bermain dari penyemak imbas anda.

Terraria juga merupakan versi 2D permainan minecraft. Ia dibangunkan oleh Game Studio Re-Logic. Tugas anda dalam permainan ini adalah untuk menggali bawah tanah untuk mencari alat dan wang, melawan pelbagai musuh untuk memastikan kelangsungan hidup anda, meneroka dunia yang menarik ini dan menggunakan sumber penting untuk membina apa sahaja yang anda mahukan.

Roblox adalah platform permainan dalam talian yang terkenal di mana pemain boleh membayangkan, membuat dan bermain bersama rakan atau pemain lain di seluruh dunia. Selain bermain permainan yang dibangunkan oleh orang lain, anda juga boleh membuat permainan anda sendiri.

Terdapat lebih banyak permainan Minecraft yang terdapat di web, dan anda boleh memainkan permainan dalam talian percuma ini secara langsung dari penyemak imbas anda di sini:

10 permainan teratas seperti Minecraft [Permainan Percuma Termasuk]

10 permainan teratas seperti Minecraft [Permainan Percuma Termasuk]

Hai semua, adakah anda peminat minecraft dan mencari permainan seperti minecraft? Kami telah mengumpulkan senarai 10 permainan teratas yang serupa dengan Minecraft, beberapa di antaranya Benar -benar percuma. Semua permainan dalam senarai adalah permainan kotak pasir, anda boleh membina rumah anda atau bangunan lain, peralatan kraf, dan boleh melakukan perkara pengembaraan seperti meneroka alam sekitar, dan berjuang dengan haiwan dan musuh lain. Dan kerana ini mempunyai grafik, animasi, dan fizik yang sangat baik, anda boleh mendapatkan pengalaman permainan yang baik, oleh itu, permainan yang memenangi hati anda disertakan di sini. Sama ada anda seorang peminat permainan atau pemula, kami pasti dapat mencari permainan baru dan menarik seperti Minecraft dalam senarai ini.

Isi kandungan

 • Apakah 10 permainan yang paling serupa seperti Minecraft?
 • Roblox [percuma]
 • Terraria
 • Eco
 • Craft Dragon [PERCUMA]
 • Stardew Valley
 • Trove [percuma]
 • Terasologi
 • Createverse [percuma]
 • Dunia Lego
 • Dungeons Minecraft

Apakah 10 permainan yang paling serupa seperti Minecraft?

Roblox [percuma]

Tiada teks alt yang disediakan untuk gambar ini

Dalam definisi Roblox, ia boleh ditakrifkan sebagai platform atau pembuat permainan video dan bukannya permainan. Anda boleh membuat permainan yang berbeza dalam persekitaran seperti persekitaran minecraft menggunakan ini. Juga, anda boleh bermain banyak permainan yang berbeza yang dibuat oleh pemain lain di Roblox.

Ini adalah platform dalam talian dan permainan yang dimainkan oleh lebih daripada 100 juta pemain setiap bulan, oleh itu anda boleh bermain permainan seperti Minecraft dengan pemain global atau dengan rakan anda. Aspek komuniti platform juga membolehkan pemain berinteraksi antara satu sama lain untuk mewujudkan persekitaran kreatif yang positif dan menyokong. Saya fikir anda pasti ingin bermain permainan anda sendiri bersama rakan anda dengan pengalaman Minecraft. Kemudian cuba roblox sekarang.

Terraria

Tiada teks alt yang disediakan untuk gambar ini

Terraria adalah pengalaman unik yang anda dapat. Dengan kata lain, ini adalah permainan 2D yang dapat melakukan segala -galanya di Minecraft. Saya tahu sukar untuk anda bayangkan. Sebagai contoh, anda boleh mengumpul sumber dan bahan, membina bangunan, alat kraf, dan pertempuran dengan raksasa seperti dalam permainan Minecraft. Di samping itu, terdapat pelbagai senjata, perisai, dan barang -barang lain untuk mencari dan membuat kerajinan di sana. Anda boleh membina dan meneroka dunia yang dibuat sepenuhnya dari blok dalam permainan ini.

Terraria pertama kali dikeluarkan untuk Windows Computers pada tahun 2011 dan hari ini ia boleh dimainkan di Android, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, dan iOS.OSWindows XP, Vista, 7, 8/8.1, 10PemprosesKelajuan: 2.0 GHzIngatan2.5 GBGrafikMemori video 128MB, mampu model shader 2.0+RangkaianPenyimpananKeperluan PC Minimum SpaceTerraria 50 GB – 10gamel seperti

Eco

Tiada teks alt yang disediakan untuk gambar ini

Betul untuk mengatakan bahawa permainan simulasi berbilang pemain Eco adalah gabungan permainan bangunan dan gaya permainan tamadun. Semasa anda membina, kerajinan, dan lain -lain perkara minecraft di dunia eko, anda juga boleh melakukan pembangunan dunia seperti bangunan koloni, kilang bangunan, dan pertanian. Bagi pemain yang mencari cabaran, permainan ini hebat. Permainan ini menggalakkan bekerjasama dengan pemain lain untuk mencapai matlamat menjaga alam sekitar. Saya pasti anda akan mengalami permainan minecraft yang berbeza di Eco. Dan anda boleh mencuba ini di komputer Windows dan Mac.OSWindows 10 64-bit atau lebih baruPemprosesAMD Ryzen 5 1500x 3.5 GHz Quad-Core atau Intel i5-6500 3.2 GHz quad-core atau serupaIngatan8 GB RAMGrafikAMD Radeon R9 290 atau Nvidia GTX 970 atau serupa (minimum: 4 GB VRAM)Rangkaian Sambungan Internet Jalur LebarPenyimpanan10 keperluan PC minimum GBECO – 10gamelike

Craft Dragon [PERCUMA]

Tiada teks alt yang disediakan untuk gambar ini

Dragon Craft adalah permainan mudah alih seperti Minecraft. Ia mengandungi semua ciri permainan bangunan seperti pembinaan dan kerajinan dengan grafik yang sangat indah. Sebagai permainan mudah alih, ia mengandungi grafik berkualiti tinggi. Dengan keupayaan untuk berkumpul, menaikkan, dan bertempur dengan naga yang kuat, permainan ini pasti akan mencuba sesiapa sahaja yang suka pengembaraan fantasi yang baik. Anda boleh memainkannya di peranti Android dan iOS anda.

Stardew Valley

Tiada teks alt yang disediakan untuk gambar ini

Stardew Valley adalah permainan 2D yang menawarkan pengalaman Minecraft yang berbeza seperti Terraria. Saya yakin bahawa jika anda mencuba permainan ini sekali, anda akan merasa sukar untuk menyingkirkan dunia Stardew Valley. Bangunan pembinaan dan kerajinan alat boleh dilakukan seperti dalam permainan minecraft dan anda juga boleh mendapatkan pengalaman petani yang baik. Kerana di sini anda harus memainkan peranan seorang petani. Anda boleh menanam tanaman, menguruskan haiwan, memancing, menjual barang anda, meneroka dunia, dan bertemu dengan orang yang berbeza. Juga, anda juga boleh bermain permainan ini dengan rakan anda di Windows, Nintendo Switch, Android, PlayStation 4, MacOS

Trove [percuma]

Tiada teks alt yang disediakan untuk gambar ini

Trove adalah permainan dalam talian multiplayer secara besar -besaran yang menggabungkan bangunan, penerokaan, dan elemen RPG. Anda boleh meneroka pelbagai dunia dengan pelbagai kelas, mengambil harta karun dan mendirikan bangunan semasa anda pergi. Di samping itu, anda boleh bergabung dengan rakan -rakan untuk mengambil penjara bawah tanah dan bos yang sukar atau mengambil bahagian dalam aktiviti kejiranan dan pertandingan untuk mempamerkan bakat anda. Trove menyediakan pemain dengan banyak peluang untuk merancang pengalaman permainan khas mereka sendiri. Anda boleh bermain di PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows, dan peranti Mac.OSPek Perkhidmatan 32-bit Vista 2PemprosesIntel Core i5-2xxx @ 2.0GHz / AMD Phenom II x4 @ 2.6GHzIngatan1 GB RAMGrafik Intel HD Graphics 3000 atau lebih baikRangkaian Sambungan Internet Jalur LebarPenyimpananKeperluan PC minimum SpaceTrove 1 GB – 10gamelike

Terasologi

Tiada teks alt yang disediakan untuk gambar ini

Terasology adalah permainan membina voxel yang dibangunkan oleh Trion Worlds dan dikeluarkan pada 9 Julai 2015. Permainan ini boleh dipanggil klon permainan Minecraft kerana ia sangat serupa dengan Minecraft Terasologi. Reka bentuknya adalah setanding dengan Minecraft, tetapi grafiknya lebih canggih. Ini adalah permainan berbilang pemain sehingga anda dapat membina dunia anda sendiri dengan rakan anda

Dalam terrazologi, setiap dunia berbeza kerana cara unik permainan untuk mewujudkan landskap dan persekitaran yang berbeza, bergantung pada tahap kreatif anda. Teratologi merangkumi pelbagai makhluk dan sumber yang berbeza, yang menjadikan pengalaman meneroka dan mengembara dalam permainan lebih menarik dan menarik. Anda juga boleh memainkannya di PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows, dan Sistem Operasi MAC.

Createverse [percuma]

Tiada teks alt yang disediakan untuk gambar ini

Creativerse adalah permainan berbilang pemain dalam talian yang lebih menyeronokkan daripada Minecraft. Seperti biasa, permainan ini membolehkan anda menemui bioma yang berbeza, membina struktur dan mengumpulkan sumber yang berbeza. Perkara yang istimewa ialah di sini anda boleh membina watak anda sendiri. Anda boleh menyesuaikan pakaian watak dan penampilan anda seperti yang anda mahukan.

Di samping itu, Creativerse mempunyai sistem tempur yang membolehkan anda mempertahankan diri daripada raksasa yang bermusuhan dan musuh bos dan watak anda boleh terbang di sekitar peta permainan, kerana anda adalah peminat minecraft yang baik, pasti, anda harus mengalami permainan kreatif ini, anda boleh menjalankan Ia di peranti Microsoft Windows dan MacOS.

Dunia Lego

Tiada teks alt yang disediakan untuk gambar ini

Dengan pengalaman baru, Lego World adalah permainan yang serupa dengan Minecraft dan anda mempunyai alasan yang baik untuk memainkannya. Terdapat mod pemain tunggal dan multiplayer dan persekitaran permainan direka mengikut tema LEGO yang terkenal.

Lego Worlds Gameplay lebih banyak memberi tumpuan kepada penjelajahan. Anda boleh mencari tempat yang berbeza, makhluk yang berbeza, dan bahan -bahan dengan rakan anda. Oleh itu, semua perkara ini diperbuat daripada blok lego sehingga anda dapat memperoleh pengalaman yang pelik. Di samping itu, terdapat pelbagai kenderaan seperti motosikal, roket, kren, dan lain -lain, dan anda boleh melakukan banyak aktiviti yang menyeronokkan menggunakannya. Lego Worlds adalah permainan yang sesuai untuk semua kumpulan umur dan jika anda mencari permainan seperti Minecraft maka ini adalah permainan yang harus anda cuba.

Dungeons Minecraft

Tiada teks alt yang disediakan untuk gambar ini

Minecraft Dungeons adalah permainan dunia terbuka yang penuh dengan tindakan dan pengembaraan berdasarkan kisah yang dicipta di Minecraft Universe. Anda mengambil peranan seorang wira bernama Archie yang meneroka rumah yang berbeza, dia diasingkan dari kampungnya dan oleh itu harus mencari tempat perlindungan, sementara itu, dia mendapati kuasa ajaib dan melalui itu, cerita itu bergerak ke hadapan.

Semasa anda naik dalam permainan, anda perlu berjuang melawan pelbagai musuh yang sengit. Untuk itu, anda perlu membuat senjata dan menaik tarafnya dan untuk ini, ada sistem kerajinan yang baik. Anda boleh merampas kotak di persekitaran untuk mencari perkara yang diperlukan untuk menaik taraf senjata. Permainan ini boleh dimainkan sendiri atau dengan sehingga empat rakan anda, yang membolehkan permainan koperasi dan kerja berpasukan. Ini boleh dimainkan di Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X dan Series S, Xbox Cloud Gaming, Microsoft Windows

Lihat lebih banyak artikel: https: // www.10gamelike.com/top-10-permainan seperti-minecraft/

#minecraft #minecraftbuilds #minecraftchallenge #MINECRAFTTOUTORIAL #MINECRAFTGAMEPLAY #MINECRAFTGAMER #10gamelike #Gameslike

#permainan video #ps #gamer #PlayStation #games #xbox #game #nintendo #permainan video #twitch #Xbox One #Gamers #memes #pc #pcgaming #nintendoswitch #Roblox #terraria #ECO #Echogame #Dragoncraft #Stardewvalley #stardewvalleygame #Trove #terasologi #Creativerse #lego #legoworld