Zofia | Rainbow Six Wiki | Fandom, Rainbow Six Siege Zofia: Apa Yang Boleh Dikatakan Dan Cara Menggunakannya | Senapang patah kertas batu

Rainbow Six Siege Zofia: Apa yang Boleh Dia Lakukan Dan Cara Menggunakannya

Ketika ELA menerima tawaran berprestij untuk menyertai Rainbow pada tahun 2017, Zofia tidak melihat alasan untuk tinggal di belakang. Segala -galanya mengenai Grom sekarang nampaknya mengingatkannya tentang ayahnya. Dia menggunakan kenalannya untuk mencapai enam secara peribadi, yang bersetuju untuk bertemu dengannya di Geneva . Tiga bulan kemudian, Zofia menjadi ahli rasmi Rainbow. [2]

Zofia

Zofia Bosak dilahirkan di Wrocław, Poland. Dia adalah anak perempuan tertua Jan Bosak, bekas komander Unit Angkatan Khas Poland Grom. Dia juga kakak perempuan Elżbieta Bosak. Berkembang, bapanya menyukai Zofia, menyebabkan keretakan di antara mereka. Walaupun begitu, Zofia sangat melindungi kakaknya.

Zofia menghadiri sekolah ketenteraan ayahnya bersama kakaknya. Semasa menghadiri, dia ditekan untuk melaksanakan setiap peringkat – beban adik perempuannya tidak dapat mengatasi. Semasa lawatan sekolah ke Daerah Lake Masurian, Zofia menjadi mangsa gurauan yang mengganggu yang hampir membebankan hidupnya. Semasa dia bermain di tasik, tiga anak lelaki dari kelasnya bergilir -gilir cuba menenggelamkannya, hanya untuk ‘keseronokan’. Pengalaman ganas ini menandakannya dengan ketidakpercayaan yang mendalam terhadap orang lain. Minggu berikutnya, dia terpaksa duduk di samping penyerangnya di kelas. Untuk menangani kegelisahannya yang semakin meningkat, dia memutuskan untuk mendorong latihannya lebih jauh, dan memastikan dia dapat bergantung pada kemahirannya untuk perlindungan. Ayahnya bersetuju untuk menunjukkan teknik yang lebih kejamnya, memandangkan dia tidak akan mempersoalkan kaedahnya.

Keesokan harinya, dia membawa Zofia ke julat menembak di mana dia telah mengikat dua anjing liar ke jawatan sasaran. Dia memaklumkan kepadanya bahawa salah satu daripada dua anjing itu sakit dan dia terpaksa menamatkan penderitaannya. Dia kemudian mengambil poketnya dan memberinya dua minit untuk membuat keputusan. Ini dimaksudkan untuk mengajarnya kemahiran yang diperlukan untuk bertahan dalam bahaya, dan menahan situasi berbahaya. Latihan ketenteraan ayahnya yang ketat dan jam tangan poketnya akan menghantui dia selama bertahun -tahun. Walaupun ada saat-saat ketika dia ingin memberontak terhadapnya, dia juga mendapat keselesaan dalam bentuk pengesahan yang sederhana, hitam-putih-putih yang disediakan.

Ketika Zofia melanda usia undang -undang, dia mendaftar dalam tentera dan lulus ujian pemilihan Grom dengan skor tertinggi. Antara eksploitasi Zofia yang paling ketara adalah operasi penyelamatan di Guatemala, yang dinamakan Red Agatha . Badai tropika yang buruk membentuk sinkhole di tengah -tengah bandar, menelan seluruh kawasan kejiranan. Zofia dikerahkan untuk melindungi pasukan jurutera yang memeriksa perimeter. Semasa darat secara tiba -tiba, dia menundukkan seorang anak di belakangnya dan berlari ketika tanah hilang dari bawah kakinya. Kanak -kanak itu berpaut ke punggungnya dan dia mencengkeram kelebihannya dengan tangannya yang kosong selama setengah jam ketika dia menggantungkan jurang. Selepas dia dapat mencapai keselamatan, Zofia secara sendirian memindahkan beratus-ratus orang awam dari kawasan itu. Untuk memberi ganjaran keupayaan khasnya untuk menahan kesusahan, Zofia menerima pingat dan dinaikkan pangkat menjadi letnan kedua . Dia juga menghormati pegawai dan rakannya yang memerintah.

Sepanjang pengalamannya, Zofia memalsukan keluarga kedua di luar negara. Mempunyai lebih banyak kesan di lapangan, dia belajar mempercayai rakan skuadnya dengan hidupnya, menimbang semula pelajaran kejam dari kejadian di Lakeland. Jauh dari latihan kejam ayahnya, Zofia melepaskan dindingnya, mengembangkan hubungan rapat untuk kali pertama. Dia bertemu dengan suami sekarang semasa operasi penyangak di Mali, di mana mereka berdua salah satu sama lain untuk bermusuhan.

Dicabar oleh rakan skuadnya di lapangan, dia menemui pakar sebenar yang dia mahu menjadi. Di puncak kerjayanya, dia terbang kembali ke Poland untuk majlis perkahwinannya. Walaupun dia bermaksud acara itu untuk menjadi peribadi, bapanya menjadikannya perayaan yang ketara, menyatukan semula kumpulan ahli politik yang mengambil kuasa selepas pembunuhan Presiden Poland. Zofia terkejut melihat dua bekas suspek di kalangan orang ramai, memeluk bapanya. Dia meninggalkan pesta awal, merendahkan penyakit. Semasa menyiasat apa yang dilihatnya, Zofia mendapati dia hamil. Mengambil cuti bersalin awal, di rumah keluarga, Zofia menyimpan kehamilannya tersembunyi dari ayahnya. Dia membunuh diri pada bulan -bulan berikutnya, walaupun keadaan yang mengelilingi kematiannya mencurigakan.

Kelahiran anak perempuannya Jana mempunyai kesan yang mendalam terhadap Zofia, menyalakan keperluannya untuk kepompong dengan keluarganya – tetapi Ela mengabaikan semua percubaannya untuk mendamaikan. Zofia kembali ke Grom tidak lama selepas mendengar ELA akan lulus pemilihan. Kecuali percubaannya untuk menyambung semula dengan kakaknya, Zofia menjaga jaraknya dengan orang lain. Skuadronnya melihat perubahan ini dan bertanya -tanya apakah obsesinya baru -baru ini dengan jam tangan poket ayahnya adalah sisa kesedihan atau sesuatu yang lebih.

Ketika ELA menerima tawaran berprestij untuk menyertai Rainbow pada tahun 2017, Zofia tidak melihat alasan untuk tinggal di belakang. Segala -galanya mengenai Grom sekarang nampaknya mengingatkannya tentang ayahnya. Dia menggunakan kenalannya untuk mencapai enam secara peribadi, yang bersetuju untuk bertemu dengannya di Geneva . Tiga bulan kemudian, Zofia menjadi ahli rasmi Rainbow. [2]

Pada akhir 2020, Zofia diletakkan di Team Mira untuk enam undangan yang akan datang. Pada awal 2021, Team Mira berhadapan dengan Team Ash dalam perlawanan pertama dari enam undangan. Walaupun usaha Team Ash, mereka tidak dapat meredakan bom dalam masa yang diperuntukkan, memenangi perlawanan untuk Team Mira.

Pada awal tahun 2022, selepas Nighthaven membantah dari Rainbow, organisasi itu disusun semula ke beberapa pasukan khusus. Zofia direkrut ke Ghosteyes, yang diketuai oleh Taina “Caveira” Pereira, yang khusus dalam penyusupan, pengawasan, kecerdasan, dan penghapusan. Pada akhir 2022, Zofia mengambil bahagian dalam operasi terhadap pengeluar senjata Sunset R & D bersama Caveira, Sam “Zero” Fisher, Ana “Solis” Diaz, Max “Mozzie” Goose, dan Erik “Maverick” Thorn “.

Pada awal 2023, Zofia mengambil bahagian dalam operasi bersama antara Redhammer dan Ghosteyes untuk memulihkan senjata Nighthaven yang dicuri dari kumpulan yang tidak diketahui. Walau bagaimanapun, ini dengan cepat ditemui sebagai perangkap yang ditetapkan oleh bekas pengendali pelangi Deimos, yang berusaha menghilangkan semua anggota pelangi. Bom telah diletupkan di dalam kompaun, mencederakan Zofia dan rakan sepasukannya.

Ulasan Pakar Gamespot

Rainbow Six Siege Zofia: Apa yang Boleh Dia Lakukan Dan Cara Menggunakannya

Sama seperti Capitão, Zofia membawa beberapa fleksibiliti kepada pengendali penyerang di Rainbow Six Tom Clancy. Pelancar bom tangannya boleh meniup sesuatu atau musuh yang tidak disengajakan. Dia juga merupakan salah satu daripada beberapa pengendali yang bermain di belakangnya, bergantung pada siapa yang dipadankannya dengan pasukan pertahanan. Panduan ini akan mengatasinya, serta senjata dan alat yang menjadikan bom tangannya lebih kuat.

Panduan Pengendali Zofia

Keupayaan Zofia berpotensi membungkus pukulan letupan, tetapi lebih banyak lagi untuk operasi ini daripada memenuhi mata. Dia penyerang modular yang lain, ia boleh mengambil sedikit masa untuk pemain baru menggunakannya. Anda boleh melihat Hub Panduan Rainbow Six Siege kami untuk beberapa panduan mengenai cara menggunakan semua pengendali dengan lebih berkesan ketika bermain menentang orang lain.

Statistik Zofia

Perisai: 2
Kelajuan: 2

Loadouts Senjata Zofia

Senjata utama yang tersedia untuk Zofia adalah pistol mesin ringan LMG-E dan senapang serangan M762. Ini adalah senjata yang sangat berbeza dan unik, dengan LMG-E menjadi senjata penindasan yang baik, sementara M762 lebih tepat untuk ketepatan. Sidearm tunggalnya adalah RG15, pistol 9mm yang disesuaikan dengan penglihatan refleks yang unik. Ia tidak mendapat kerosakan yang besar, tetapi pengurusan mundur berada di atas par.

Alat Zofia

Dengan kedua -dua caj pelanggaran dan tanah liat, terdapat kelebihan yang pasti untuk zofia ketika melanggar bilik tertentu. Oleh itu, mungkin lebih dinasihatkan untuk pergi dengan caj pelanggaran kecuali anda sangat paranoid untuk mengejar pembela.

Kemahiran Zofia

Zofia’s Got the KS79 Lifeline – Pelancar Bomel Bomel Double yang boleh beralih antara kedua -dua gegaran dan kesan bom tangan. Impak bom tangan bekerja hampir sama dengan Ash dan dia mempunyai dua di ruang. Bom tangan gegaran yang disorientate Sesiapa yang ditangkap dalam letupan, boleh melantun dinding atau meletup berdekatan dengan musuh, dan dia mempunyai empat di pelancar. Menggunakan caj pelanggaran, dengan cepat diikuti oleh Grenades Impak adalah strategi pelanggaran yang berdaya maju dan cepat.

Di samping itu, Zofia mempunyai keupayaan unik untuk memulihkan dirinya satu kali ketika cedera. Dia hanya akan mempunyai satu titik hit ketika dia melakukan ini berbanding dengan orang lain yang lain, tetapi ia boleh menjadi baik dalam secubit. Ini tidak boleh digunakan jika ditangkap dalam perangkap Frost atau disoal siasat oleh Caveira.

Sekiranya saya memilih Zofia?

Dia sedikit berbeza dengan abu dalam erti kata dan boleh menjadi lebih kreatif, tetapi senapangnya membiarkannya turun. Interaksi menariknya dengan ELA dengan peranti gegaran bermaksud apa -apa yang digunakan pada satu sama lain separuh terakhir tempoh normal mereka, jadi sukar untuk bersenam sama ada dia harus dipenuhi dengan kakaknya.

Tetapi apa sebenarnya yang dilakukan ELA dan mengapa penting bahawa gegaran mempengaruhi kedua -duanya kurang? Untuk mengetahui, pergi ke Rainbow Utama kami Sixd Six: Panduan Operator Pengepungan yang mempunyai pautan ke setiap pengendali individu, serta gambaran keseluruhan mengenai yang lebih berguna secara universal dan pemula mana yang harus mempertimbangkan pembelajaran.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

  • Pengembaraan Tindakan Ikut
  • Ciri Ikut
  • Panduan mengikuti
  • Penembak Ikut
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Ikut
  • Ubisoft Montreal Ikuti

Ikuti semua topik Lihat 1 Lagi

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

Ketika Dave adalah penulis panduan untuk rock, kertas, senapang patah, itu adalah keistimewaannya untuk memahami cara bermain permainan tertentu dengan baik, sehingga pemain baru dapat memahami hal -hal yang lebih kompleks tentang mereka.