Zhongli terbaik membina, senjata, dan pasukan dalam kesan Genshin – Destructoid, Genshin Impact Zhongli Build.

Genshin Impak Zhongli Membina

Memerintahkan kuasa di mana -mana bumi untuk menguatkan ke dalam stele batu, berdiri 30 saat, berurusan dengan aoe geo dmg pada penciptaan.

Zhongli terbaik membina, senjata, dan pasukan dalam kesan Genshin

Zhongli adalah shielder polearm geo 5 bintang di Impak Genshin. Berikut adalah senjata, artifak, dan pasukan terbaik untuk menjadikan Zhongli anda membina sebagai pepejal seperti batu.

Gaya permainan

Zhongli paling kerap merupakan sokongan perisai. Skala perisainya dengan HP maksinya, jadi shielder Zhongli hanya menyusun sebanyak mungkin HP. Dalam pertempuran, gunakan pegangannya untuk menjana perisai, dan kemudian bertukar kepada ahli pasukan lain. Anda juga boleh menggunakan pecahnya jika anda mahu, tetapi kerosakannya pada umumnya tidak bernilai masa animasi. Ia boleh membantu bingkai yang tidak dapat dikalahkan walaupun, membantu anda mengelakkan kerosakan dari serangan tertentu.

Sekiranya anda mahu Zhongli melakukan kerosakan, anda boleh memberikannya sedikit binaan hibrid sebagai sokongan yang dilaburkan. Anda masih mahu HP untuk perisai yang kuat, tetapi menambah statistik krit. Kerosakan pecah Zhongli hanya disyorkan jika anda bersedia melabur banyak kepadanya.

Terdapat juga gaya permainan lain (seperti DPS fizikal Zhongli atau Bloom Zhongli) tetapi mereka cukup niche dan tidak akan dilindungi di sini.

Senjata

PlayStyle yang disyorkan untuk setiap senjata ditentukan dalam nota.

Kakitangan Homa – Senjata terbaik untuk kerosakan pecah zhongli. Polearm 5-bintang yang memberikan kedua-dua hp dan dmg. Ia juga menukarkan beberapa HP Zhongli ke ATK, yang menerjemahkan beberapa statistik pertahanan anda ke dalam kerosakan.

Favonius Lance – Disyorkan untuk Shielder Zhongli. Zhongli sendiri akan jarang memerlukan banyak isi semula tenaga seperti yang disediakan oleh Favonius, tetapi pasif senjata membolehkannya menjana tenaga untuk seluruh pasukan. Bina kadar kritikan jika menggunakan senjata ini.

Black Tassel – Disyorkan untuk Shielder Zhongli. Ia tidak mempunyai banyak utiliti seperti Favonius, tetapi statistik sekunder HP akan menjadikan perisai Zhongli paling kuat dalam Impak Genshin . Sebagai senjata bintang 3, sangat mudah diperoleh melalui hasrat.

Calamity Queller / Primordial Jade Winged-Spear / Vortex Vanquisher -Sekiranya anda mempunyai alat ganti senjata 5-bintang ini, mereka boleh digunakan pada kerosakan pecah zhongli. Saya tidak mengesyorkan secara khusus menarik mereka untuk Zhongli, tetapi ia mengakibatkan kerosakan yang baik jika anda tidak mempunyai kakitangan Homa.

“The Catch” / Deathmatch / Wavbreaker’s Fin -Pilihan 4-bintang untuk kerosakan pecah zhongli jika anda tidak mempunyai pilihan di atas. Dengan penghalusan, ini boleh merosakkan beberapa bintang 5 dalam senarai di atas.

Artifak

2PC HP COMBOS – Disyorkan untuk Shielder Zhongli. Menggabungkan set 2pc dengan bonus HP (seperti ketabahan Milelith dan cahaya Vourukasha) akan memaksimumkan kekuatan perisai Zhongli.

Ketabahan 4pc Milelith (4TOTM) – Disyorkan untuk Shielder Zhongli. Kesan 2pc memancarkan perisainya, dan kesan 4pc memberikan buff ATK 20% sebanyak Teamwide ketika tiang jednya memukul musuh.

4PC Noblesse Oblige (4no) – Disyorkan untuk kerosakan pecah zhongli. Buffs Zhongli’s Burst Kerosakan dan Memberi Teamwide 20% ATK Buff ketika dia pecah.

Gabungan lain – Ia baik -baik saja untuk mencampur dan memadankan set 2pc dengan bonus set berguna. HP, GEO DMG, Tenaga Recharge, dan ATK adalah semua statistik berguna untuk kerosakan pecah zhongli. Untuk shielder Zhongli, anda hanya boleh menyusun artifak anda dengan HP dan melengkapkan apa sahaja yang mempunyai bonus yang paling tinggi dan lulus sama sekali.

Statistik Artifak

Pasir Piala Circlet
Hp Hp
GEO DMG
Hp

Keperluan Pengisian Tenaga Zhongli boleh agak tinggi jika dia tidak dipasangkan dengan unit geo yang lain. Sekiranya memainkan kerosakan pecah zhongli, saya cadangkan mempunyai sekurang -kurangnya satu unit geo lain di pihak anda untuk menghasilkan zarah dan mengaktifkan resonans geo. Dalam pasukan geo berganda, Zhongli memerlukan kira-kira 130-140% isi semula tenaga.

Shielder Zhongli tidak perlu pecah sama sekali, jadi dia boleh mengabaikan isi semula tenaga sama sekali. Tumpukan hanya HP sebanyak yang anda boleh. Pertimbangkan circlet kadar kritikan jika menggunakan Favonius Lance.

Anda boleh Gunakan pasir atk untuk kerosakan pecah zhongli, tetapi kerosakan meningkat ke atas hp agak kecil. Oleh kerana HP juga memancarkan keupayaan pelindungnya, saya cadangkan menggunakan pasir HP apabila mungkin.

Pasukan

Flex shielder

Zhongli sebagai shielder boleh dimasukkan ke dalam hampir mana -mana pasukan. Perisinya mengurangkan musuh res kepada semua elemen dan geran rintangan gangguan-hebat untuk banyak unit DPS di lapangan yang mungkin akan terhuyung-huyung semasa kombo mereka. Ini termasuk pasukan seperti:

 • Yoimiya – Xingqiu/Yelan – Bennett/Yun Jin – Zhongli
 • Hu Tao – Xingqiu – Yelan – Zhongli
 • Xiao – Faruzan – Bennett – Zhongli
 • Lyney – Bennett – Kazuha – Zhongli
 • Alhaitham – Nahida – Fischl – Zhongli
 • Cyno – Xingqiu/Yelan – Dendro Traveller/Nahida – Zhongli

Ini bukan senarai lengkap. Anda boleh menambah Zhongli ke mana -mana pasukan yang tidak aktif terhalang dengan mempunyai rakan sepasukan GEO. Kerana perisainya begitu kuat, anda juga boleh melepaskan penyembuh juga. Berhati-hati dengan mekanik hp-draining seperti kakisan.

Geo berganda

Kerosakan pecah zhongli harus digunakan dengan sekurang -kurangnya satu unit geo lain. Albedo khususnya mempunyai sinergi yang hebat, kerana dia dapat dengan pasti dapat menghasilkan zarah geo dan melakukan kerosakan yang baik. Zhongli dan Albedo membentuk pasangan geo berganda yang hebat yang boleh diletakkan secara fleksibel ke dalam banyak pasukan. Contohnya termasuk:

 • Yoimiya – Bennett/Yun Jin/Kazuha – Albedo – Zhongli
 • Hu Tao – Xingqiu/Yelan – Albedo – Zhongli
 • Xiao – Faruzan – Albedo – Zhongli
 • Lyney – Bennett – Albedo – Zhongli
 • Noelle/Itto – Gorou – Albedo – Zhongli

Microwave

Microwave adalah istilah tidak rasmi masyarakat untuk interaksi unik antara Zhongli dan watak -watak lain ‘Geo Constructs. Denyutan kerosakan yang berasal dari tiang Jade Zhongli boleh menyebarkan dari pembinaan geo lain. Biasanya terdapat batas tiga geo membina di lapangan, tetapi pecah Geo Traveller dapat memintas batas itu dan membuat empat pembinaan yang tidak dikira ke arah jumlah itu.

Ini bermakna bahawa pilar Zhongli, kemahiran Geo Traveller dan pecah, dan kemahiran Albedo dapat wujud bersama dan menghasilkan denyutan kerosakan. Mengelilingi musuh dengan pembinaan ini dan menonton sebagai “gelombang mikro” anda memasak makanan anda untuk anda. Sekiranya anda ingin memaksimumkan kerosakan gelombang mikro anda, anda mungkin ingin membina lebih banyak ATK dengan mengorbankan kekuatan perisai anda.

Freelancer – Christine telah bermain sejak dia mula mencuri budak permainan saudaranya sebagai seorang kanak -kanak. Dia datang jauh sejak itu dan telah mencipta kandungan untuk kesan Genshin sejak tahun 2021.

Genshin Impak Zhongli Membina

Zhongli

Polearm

Polearm

Bahan menaik taraf Zhongli

Tusk of Monoceros Caeli

Prithiva Topaz Sliver

Zhongli Senjata Terbaik

Black Tassel

Favonius Lance

Kakitangan Homa

Tulang belakang langit

Melanda kilat

Zhongli Artefacts Terbaik

Ketabahan Milelith

Ketabahan Milelith

Petra Archaic

Kenangan Deepwood

Pengajar

Noblesse mewajibkan

Zhongli statistik terbaik

Substats: Hp%> hp> cas semula tenaga

Pasukan Zhongli terbaik

PyroXingqiuHidroYelanHidroZhongliGeo

XiaoAnemoFaruzanAnemoAlbedoGeoZhongliGeo

YoimiyaPyroYelanHidroBennettPyroZhongliGeo

Zhongli Talents

Hujan batu

Serangan biasa

Hujan batu

Serangan biasa

Melakukan sehingga 6 serangan lembing berturut -turut.

Serangan yang dikenakan

Menggunakan sejumlah stamina untuk melangkah ke hadapan, menyebabkan tombak batu jatuh di sepanjang jalannya.

Serangan menjunam

Terjun dari udara untuk menyerang tanah di bawah, merosakkan musuh di sepanjang jalan dan berurusan dengan dmg atas kesan.

Dominus Lapidis

Kemahiran Elemental

Dominus Lapidis

Tekan

Memerintahkan kuasa di mana -mana bumi untuk menguatkan ke dalam stele batu, berdiri 30 saat, berurusan dengan aoe geo dmg pada penciptaan.

Tahan

Punca Tenaga Geo yang berdekatan untuk meletup, menyebabkan kesan berikut:

 • Sekiranya bilangan maksimum mereka belum dicapai, mencipta stele batu.
 • Mewujudkan perisai jed. Skala penyerapan DMG perisai berdasarkan max hp Zhongli. Mempunyai penyerapan DMG 150% terhadap semua DMG unsur dan fizikal.
 • Tawaran AOE GEO DMG.
 • Sekiranya terdapat sasaran berdekatan dengan elemen geo, ia akan mengalirkan sejumlah besar elemen geo dari maksimum 2 sasaran tersebut. Kesan ini tidak menyebabkan dmg.

Batu Stele:

Apabila dicipta, tawaran aoe geo dmg. Di samping. Penciptaan stele dan resonans menjana 0.5 zarah elemen.
Stele batu dianggap sebagai geo pembinaan yang boleh kedua -duanya boleh naik dan digunakan untuk menyekat serangan.
Hanya satu stele yang dicipta oleh Zhongli sendiri pada mulanya boleh wujud pada satu -satu masa.

Jade Shield

Mempunyai penyerapan DMG 150% terhadap semua DMG unsur dan fizikal.
Watak yang dilindungi oleh Jade Shield akan mengurangkan RES elemental dan penentang fizikal dalam AOE kecil sebanyak 20%. Kesan ini tidak dapat disusun.

Planet menimpa

Elemental Burst

Planet menimpa

Membawa meteor jatuh ke bumi, berurusan dengan geo besar kepada lawan yang ditangkap dalam AOE dan menggunakan status petrifikasi kepada mereka.

Petrifikasi

Penentang yang terjejas oleh status petrifikasi tidak dapat bergerak.