Zelda untuk PC: 6 Cara Memainkan Zelda di PC (2023), 2 Cara Mudah untuk Memainkan Zelda: Nafas Wild di PC

2 Cara Mudah untuk Memainkan Zelda: Nafas Wild di PC

Yuzu Emulator dengan mudah boleh mengendalikan hampir setiap permainan yang tersedia untuk Switch, dan anda boleh menggunakannya pada Windows, Linux, dan Android.

Zelda untuk PC: 6 Cara Bermain Zelda di PC (2023)

Legenda Zelda adalah permainan yang popular. Permainan ini begitu popular sehingga seorang Nongamer tahu mengenainya. Anda akan melihat banyak rakan anda bercakap mengenai permainan Zelda untuk PC di laman rangkaian sosial, forum permainan, dll.

Keseluruhan siri permainan Zelda terdiri daripada 22 tajuk yang berbeza, termasuk 19 tajuk kanon dan tiga remake. Permainan pertama siri ini dilancarkan pada tahun 1986, sebelum ada di antara kita yang dilahirkan.

Walaupun permainan ini adalah hit besar, pemaju tidak pernah mengambil berat tentang melancarkan permainan untuk platform PC. Malah tajuk terbaru Zelda hanya tersedia untuk Konsol Permainan Nintendo. Jadi, adakah cara untuk Main Zelda di PC?

Apakah legenda Zelda?

Apakah legenda Zelda?

Zelda adalah permainan pengembaraan tindakan dengan beberapa elemen RPG. Anda mengawal watak bernama Link, yang matlamatnya adalah untuk menyelamatkan dunia dari pelbagai musuh.

Walaupun permainan adalah mudah, beberapa kelainan dan giliran dapat membuat anda terpaku berjam -jam. Permainan ini memerlukan anda meneroka dunia dan menyelesaikan teka -teki. Juga, titik jualan utama adalah urutan tindakan yang muncul dari mana -mana.

Adakah legenda Zelda tersedia untuk PC?

Tidak, The Legend of Zelda Game Series tidak pernah tersedia untuk Platform PC. The Legend of Zelda Series pada mulanya dibangunkan untuk perkakasan Nintendo.

Walau bagaimanapun, beberapa penyelesaian membolehkan anda memainkan siri permainan popular di PC anda dengan bantuan emulator. Ia juga penting untuk diperhatikan bahawa terdapat 19 tajuk yang dikeluarkan selama bertahun -tahun, dan masing -masing mempunyai keperluan sistemnya.

Jadi, walaupun anda menemui emulator untuk Zelda, prestasi permainan ini akan bergantung kepada konfigurasi perkakasan PC anda. Anda memerlukan komputer pertengahan hingga mewah untuk menjalankan penyertaan yang paling terkini.

Zelda untuk PC – Cara Menjalankan?

Walaupun tidak ada cara rasmi untuk memuat turun & memasang Zelda untuk PC, ada cara untuk menjalankannya. Ada kemungkinan untuk mencontohi Nintendo Switch On PC Dan jalankan tajuk Legends of Zelda di PC anda.

Ia juga agak mudah untuk mencontohi Nintendo Switch pada PC kerana banyak pilihan tersedia. Anda boleh menggunakan emulator yang dibangunkan oleh pemaju pihak ketiga untuk mencontohi Nintendo Switch pada PC dan kemudian menjalankan Zelda di PC.

6 Emulator Zelda Terbaik untuk PC

Anda memerlukan dua perkara untuk bermain Zelda di PC – emulator dan fail ROM. Emulator adalah sekeping perisian yang akan menjalankan mana -mana siri permainan Zelda di PC anda.

Yang seterusnya adalah Legenda Zelda Rom, yang anda mahu lari. Tidak menyalahi undang -undang untuk memuat turun ROM jika anda belum membeli permainan. Memuat turun ROM permainan dari laman pihak ketiga adalah serupa dengan mencetak filem.

Berikut adalah beberapa yang terbaik Legenda Emulator Zelda untuk PC. Mari kita periksa.

1. Yuzu

Yuzu

Yuzu adalah sumber terbuka Emulator Nintendo Switch untuk PC yang berasal dari pencipta Citra. Emulator Nintendo Switch ditulis dalam c++.

Jika anda menggunakan Yuzu, anda akan mempunyai pilihan untuk memilih antara API OpenGL dan Vulkan Graphics API. Dengan memilih antara keduanya, anda dapat meningkatkan prestasi emulator.

Yuzu Emulator dengan mudah boleh mengendalikan hampir setiap permainan yang tersedia untuk Switch, dan anda boleh menggunakannya pada Windows, Linux, dan Android.

Walau bagaimanapun, permainan lambakan adalah rumit; Untuk itu, disarankan untuk menyemak halaman Soalan Lazim dari Emulator Yuzu.

2. Emulator Dolphin

Emulator Dolphin

Emulator Dolphin tidak begitu popular seperti Yuzu, tetapi ia masih merupakan salah satu emulator terbaik untuk meniru konsol permainan video Nintendo. Pada masa ini, ia boleh mencontohi dua konsol baru -baru ini dari Nintendo: Wii dan GameCube.

Dengan meniru dua konsol permainan video Nintendo ini di PC anda, anda boleh menikmati permainan dalam HD penuh dengan beberapa penambahbaikan. Walaupun Emulator Dolphin tidak dapat menjalankan semua tajuk Zelda, ia boleh menjalankan yang paling popular.

Kelemahan emulator lumba -lumba adalah bahawa prestasi emulator tidak begitu stabil; Sekali -sekala, kemalangan, dan pepijat boleh memaksa anda untuk memulakan semula permainan.

3. Retroarch

Retroarch

Retroarch mungkin yang paling kuat The Legends of Zelda Emulator untuk PC. Ini adalah salah satu emulator Zelda percuma terbaik yang boleh anda gunakan dan mempunyai banyak ciri.

Retroarch adalah penyelesaian utama bagi mereka yang tidak mahu memasang pelbagai emulator untuk menjalankan tajuk Zelda tertentu.

Emulator Retroarch berfungsi pada semua OS desktop, termasuk Windows, MacOS, dan Linux. Mengenai keserasian permainan, ia dapat dengan mudah menjalankan semua permainan konsol di PC anda, dengan syarat emulator dikonfigurasi dengan betul.

4. Nestopia

Nestopia

Nestopia adalah emulator Sistem Nintendo Entertainment (NES) yang hebat dan berfungsi sepenuhnya untuk PC yang dapat mengendalikan permainan klasik dengan mudah.

Walaupun antara muka Nestopia mungkin kelihatan sekolah lama, ia dapat dengan mudah mengendalikan legenda Zelda dan Zelda II: The Adventure of Link.

Satu -satunya perkara yang mungkin mengecewakan pengguna ialah perkembangan Nestopia dihentikan pada tahun 2008. Selepas itu, pemaju lain bekerja di atasnya dan menamakan semula NES Emulator Nestopia UE.

5. Ryujinx

Ryujinx

Ryujinx adalah sumber ringan, eksperimen, dan terbuka Emulator Nintendo Switch. Matlamat utama emulator adalah untuk memberikan ketepatan dan prestasi yang sangat baik.

Antara muka pengguna sangat bersih, dan ia menerima kemas kini secara berkala. Anda tidak akan mempercayainya, tetapi Ryujinx telah diuji lebih dari 4,050 jubin, di mana hampir 6400+ tajuk dianggap dimainkan.

Masing -masing dapat menjalankan sebahagian besar tajuk Zelda yang terkenal di PC anda. Jadi, jika anda mencari cara untuk bermain Zelda di PC, Ryujinx boleh menjadi pilihan terbaik anda.

6. Emulator CEMU

Emulator CEMU

Emulator CEMU adalah emulator terbaru dalam senarai percuma dan sumber terbuka. Ia adalah emulator Wii U yang dikeluarkan pada akhir tahun 2015 untuk Sistem Operasi Windows Microsoft.

Walaupun emulator CEMU pada mulanya dimaksudkan untuk Windows, beberapa eksperimennya membina fail lari walaupun pada Linux dan MacOS. Oleh kerana itu adalah emulator Wii U baru, anda boleh mengharapkan prestasi yang lebih baik daripada mana -mana emulator lain dalam senarai.

Emulator cukup kuat dari segi prestasi grafik dan boleh dikonfigurasikan untuk menggunakan GPU khusus anda. Jika kita membincangkan keserasiannya dengan Zelda, emulator CEMU dengan mudah dapat mengendalikan beberapa tajuk popular dari siri permainan Zelda.

Jadi, ini adalah beberapa cara terbaik untuk Muat turun dan pasang Zelda di PC. Sekiranya anda belum memainkan legenda Zelda yang popular, ini adalah masa terbaik untuk mencuba permainan. Zelda untuk PC tidak akan mengecewakan anda, pasti. Sekiranya anda terjebak di suatu tempat dalam artikel dan tidak tahu mana Legends of Zelda Emulator untuk dipasang di PC anda, beritahu kami dalam komen.

2 Cara Mudah untuk Memainkan Zelda: Nafas Wild di PC

Ikuti cadangan kami untuk mendapatkan pengalaman permainan terbaik

Pakar Windows & Software

Milan bersemangat tentang teknologi sejak zaman kanak-kanaknya, dan ini mendorongnya untuk menarik minat semua teknologi yang berkaitan dengan PC. Dia peminat PC dan dia. Baca lebih lanjut

Dikemas kini pada 20 Jun, 2023

 • Permainan boleh dimainkan di setiap platform jika mereka memenuhi keserasian yang diperlukan dengan jenis perkakasan yang anda gunakan.
 • Sekiranya anda seorang peminat pc tetapi anda ingin memainkan legenda baru Zelda: Nafas Wild di PC, anda perlu membeli permainan dan kemudian menggunakan emulator untuk menjalankannya.
 • Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai emulator tertentu? Kami telah meliputi kebanyakan emulator permainan sehingga menuju ke sana dan melihat.
 • Untuk semua perkara permainan, termasuk ulasan, pembetulan, dan panduan, lihat portal permainan kami.

Main Zelda PC

Pemain Benar Menggunakan Pelayar Permainan Terbaik: Opera GX Opera GX adalah versi khas pelayar opera terkenal yang dibina khusus untuk memenuhi keperluan pemain permainan. Dikemas dengan ciri -ciri yang unik, Opera GX akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya permainan dan melayari setiap hari:

 • CPU, RAM dan Limiter Rangkaian dengan Pembunuh Tab Panas
 • Bersepadu dengan Twitch, Discord, Instagram, Twitter dan Messengers secara langsung
 • Kawalan bunyi terbina dalam dan muzik tersuai
 • Tema Warna Custom oleh Razer Chroma dan memaksa halaman gelap
 • VPN percuma dan penyekat iklan
 • Muat turun Opera GX

Industri permainan sentiasa berkembang dari permainan arked mudah pertama yang mempunyai seni bina mudah dan grafik pixelated.

Dengan kemajuan terkini dalam teknologi komputer, permainan telah mencapai tahap yang anda tidak akan percaya mungkin sedekad yang lalu.

Tetapi sayangnya, penerbit mengunci permainan ke platform mereka sendiri, dan ini sebab emulator ada.

Emulator permainan berfungsi dengan mewujudkan persekitaran maya di PC anda yang meniru struktur platform yang mana permainan dibuat, dan membolehkan anda memainkannya tanpa konsol.

Bagaimana saya menjalankan zelda pada pc windows?

1. Cuba penyemak imbas untuk permainan

Ia tidak mengatakan bahawa ia bermanfaat untuk mencuba bermain Legend of Zelda pada penyemak imbas yang berdedikasi seperti Opera GX.

Tinggal peribadi dengan Opera GX, dan rasa seolah -olah mereka bermain pada masa yang sama. Mereka yang suka permainan sedar bahawa menjadi pemain permainan memerlukan lebih daripada sekadar bermain permainan; Ia juga melibatkan melihat siaran langsung di laman web seperti Twitch dan bercakap dengan rakan anda untuk koordinasi yang lebih baik menggunakan program seperti Discord.

Opera GX mengambil kira ini dan menambah sambungan Twitch dan Discord Native ke penyemak imbas, sesuatu yang standard Opera tidak mempunyai.

Opera GX

Legend of Zelda berjalan lancar di Opera GX, seperti mana -mana permainan lain yang anda mahu mainkan di penyemak imbas anda.

2. Muat turun dan pasang emulator CEMU

The Legend of Zelda Windows Emulator

Emulator CEMU adalah perisian hebat yang membolehkan anda bermain permainan Nintendo Switch dan Wii U di komputer Windows anda.

Bergantung pada kerumitan permainan yang ingin anda mainkan, CEMU akan memerlukan PC anda mempunyai sekurang -kurangnya 4GB RAM, OpenGL minimum 4.1 keserasian, dan pemproses dan kad video yang kuat .

Emulator CEMU hanya menyokong pemproses 64bit, dan salah satu ciri terbaik yang dimilikinya ialah hakikat bahawa ia dapat menjalankan permainan dalam kualiti 4K jika sistem anda dapat menguruskannya.

Perisian ini sesuai dengan NVIDIA dan AMD GPU, tetapi ia tidak menyokong Intel GPU.

Ketika datang ke input pengawal, CEMU mempunyai pelbagai pilihan yang disediakan: DRC, Pro dan Pengawal Klasik, Wiimotes dengan sokongan asli, papan kekunci, dan pengawal USB .

Sekarang, menjalankan permainan di CEMU semudah mengklik Fail, memilih Beban dan memilih .fail permainan rpx pilihan anda.

Bermain Nafas Wild di PC Anda kelihatan hebat terima kasih kepada resolusi besar, tetapi anda boleh membuatnya kelihatan lebih baik dengan menggunakan pek FX Clarity yang baru dikeluarkan dari CEMU.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pek ini dan cubalah, klik di sini.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai CEMU dengan melawat halaman Soalan Lazim Rasmi. Sekiranya anda ingin memuat turun emulator CEMU, pergi ke laman web rasmi mereka untuk siaran terkini.

Baca lebih lanjut mengenai topik ini

 • Cara Menunjukkan Saiz Folder Pada Windows 11?
 • Betulkan: Tidak ada internet dalam mod selamat Windows 11 dengan rangkaian
 • Bing Chat tidak akan menyimpan perbualan jika maklumat itu peribadi
 • Betulkan: Sistem mempunyai pemacu yang dikunci untuk spesifikasi pengeluar
 • Cara Menggunakan CoCreator yang berkuasa AI di Microsoft Paint

Sebilangan pemain lebih suka menggunakan konsol permainan kerana mereka dibuat secara khusus untuk bermain permainan dengan kualiti grafik terbaik yang mungkin, dan kerana ia membolehkan penggunaan pengawal.

Pemain lain lebih suka fleksibiliti dan kemudahan penggunaan komputer. Sekiranya PC anda cukup kuat, anda juga boleh bermain permainan pada grafik berkualiti terbaik, dan gunakan mana -mana pengawal permainan.

Bagi sesetengah orang, lebih mudah untuk mengawal watak permainan dengan menggunakan tetikus dan papan kekunci, tetapi semua ini datang ke keutamaan peribadi.

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk menjalankan legenda Zelda: Nafas Wild di PC, tinggalkan kami komen di bawah.