XCOM 2 Panduan |, XCOM 2 Petua: Panduan kami untuk XCOM 2 dan Perang yang dipilih | Pcgamesn

XCOM 2 Petua: Panduan kami ke XCOM 2 dan Perang yang dipilih

Bonus dwi mogok dari skuad yang terikat menyebabkan pembekuan membakar senjata utama mereka, tanpa mengira sekatan, selagi kedua -duanya mempunyai peluru. Itu bermakna penembak tajam dapat membakar senapang sniper mereka walaupun mereka sudah menggunakannya.

Xcom 2 Panduan

Bina pangkalan terbaik, membentuk pelan penyelidikan yang berkesan dan membuka kunci watak tempur baru pada konsol dan PC.

Panduan oleh penyumbang Stace Harman
Dikemas kini pada 4 Dis 2020

Xcom Enemy Unknown seolah-olah di permukaan untuk menjadi permainan tentang mengetuai rag-tag band keras kerana mereka bertarung gelombang selepas gelombang menyerang makhluk asing, tetapi ia benar-benar, di bawah semua itu, permainan tentang menguruskan kegagalan. Ini mengenai memerangi pencerobohan tak terhingga dengan sumber -sumber terhingga, dan tentang membuat yang terbaik sebaik mungkin dalam peperangan di mana setiap kerugian adalah kekal dan mahal.

XCOM 2 menawarkan lebih banyak perkara yang sama – dan berita yang luar biasa, terutamanya kerana ia boleh didapati di konsol serta PC. Sekiranya ada, Firaxis telah mempercepatkan perjanjian itu dengan menjadikan semuanya lebih kurang memaafkan. Pertempuran berasaskan giliran yang ditemui oleh skuad anda sendiri kini dimeriahkan dengan pemasa, dan dimainkan di atas peta yang disebarkan secara prosedur, sementara cerita itu melihat musuh-musuh anda bertenaga dan berkembang, dengan unit-unit baru untuk mengejutkan anda di medan perang, dan cara baru Membawa rancangan anda yang dibuat dengan teliti untuk merosakkan.

Semua yang bermaksud bahawa kesenangan yang akan berlaku dalam menjadikan pasang surut tidak pernah menjadi lebih manis, sama ada anda limping ke arah kemenangan pertama anda dalam pertengkaran atau gobbling bersama -sama dengan asas yang ideal untuk menyelaraskan pengeluaran teknologi yang dipertingkatkan anda. Ini adalah permainan yang sukar, dengan kata lain, tetapi anda tidak mahu dengan cara lain. Dan ada banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk memiringkan kemungkinan anda.

Untuk membantu anda di sepanjang jalan, kami telah mengumpulkan panduan yang harus membuktikan cukup berguna, sama ada anda pendatang baru kepada siri atau veteran perang terdahulu.

Gunakan persekitaran untuk pertahanan dan kesalahan

Mengambil kedudukan perlindungan pertahanan adalah penting untuk bertahan hidup, tetapi dalam banyak kes, persekitaran juga boleh digunakan untuk kelebihan taktikal anda juga. Lihat untuk memusnahkan kereta, menara dan penjana kuasa yang mungkin digunakan oleh pasukan asing sebagai penutup mereka sendiri. Selepas kerosakan yang cukup telah ditangani, pilihan perlindungan berbahaya ini akan meletup – sama ada dengan serta -merta atau pada giliran asing yang akan datang – menangani kerosakan kepada mana -mana orang asing yang tidak melarikan diri dari tempat kejadian yang tidak menentu.

Tetap di atas kakitangan jurutera

Whiz Mekanikal Ally dan Resident anda, Ketua Jurutera Shen, sering akan memaklumkan kepada anda bahawa anda mempunyai kakitangan kejuruteraan yang tidak ditetapkan yang boleh digunakan dengan baik. Menugaskan jurutera ke kemudahan kakitangan, membina barang atau membersihkan serpihan di atas Avenger pastinya penting untuk memaksimumkan sumber kakitangan anda pada mulanya.

Sama penting. Sekiranya anda bernasib baik kerana tidak mempunyai sebarang askar di Pusat Peperangan Lanjutan, maka anda tidak perlu memberikan jurutera di sana untuk meningkatkan kadar penyembuhan, sebagai contoh. Jurutera ini mungkin boleh digunakan dengan baik di tempat lain, terutamanya pada peringkat awal permainan apabila anda mempunyai sumber kakitangan yang terhad. Pengurusan medan perang yang baik bermula dengan pengurusan asas yang baik.

Bermain secara agresif tetapi jangan overstretch diri anda

Perkara yang cukup asas, tetapi berkaitan dengan kedua -dua veteran dan pendatang baru yang kembali. Ramai misi di Xcom 2 mempunyai beberapa bentuk pemasa giliran, seperti yang menentukan tetingkap untuk menggodam titik data terbuka, atau mengekstrak aset awam yang berharga,. Ini meminjamkan tahap segera yang hilang dari Xcom: musuh tidak diketahui, dan selalunya bermakna ia perlu untuk maju melalui tahap ke arah sasaran hanya sedikit lebih cepat daripada terasa sangat selesa.

Pastikan, bagaimanapun, bahawa anda tetap waspada dan jangan overstretch skuad anda, terutamanya ketika berpindah ke kabus wilayah perang, jika tidak, anda dapat dengan cepat mencari diri anda di bawah pengepungan. Memaksimumkan kelebihan penyembunyian – tempoh singkat pada permulaan banyak misi di mana kehadiran anda tidak dapat dikesan oleh tentera musuh – dengan menubuhkan serangan hendap atau meletakkan skuad anda dengan berkesan. Pastikan juga menggunakan penggunaan pengimbas pertempuran dan kebolehan askar yang mengungkapkan alam sekitar, serta musuh tersembunyi. Seperti biasa dengan XCOM, diperingati adalah terlebih dahulu.

Lawati Pasar Hitam

Sebaik sahaja diturunkan, pasaran gelap adalah destinasi anda untuk menaikkan wang tunai cepat dengan menjual rampasan dan sumber yang tidak diingini – hanya berhati -hati untuk tidak meninggalkan diri anda jangka pendek jangka panjang. Barang-barang panas berubah secara teratur, jadi periksa kembali setiap sekarang dan kemudian melihat apa yang dijual untuk premium sebagai bulan dalam permainan yang dilancarkan oleh.

Pasar Hitam juga sangat berguna untuk memungut pelbagai faedah yang dapat mempercepat projek penyelidikan, yang sangat berguna apabila anda ingin mendapatkan akses kepada sesuatu yang Dr Tygan memberitahu anda akan mengambil minggu penyelidikan.

Menghentikan Projek Avatar

Sebaik sahaja anda masuk ke dalam kempen daging Xcom 2, tindakan anda di peta dunia ditentukan oleh bar kemajuan yang besar dan merah di bahagian atas skrin. Anda perlu mengganggu kemajuan asing ke arah projek avatar mereka dengan melengkapkan objektif cerita, atau memusnahkan kemudahan. Sekiranya anda tidak dan bar itu dipenuhi, ia akan berakhir.

Baiklah, sebenarnya, itu tidak benar. Sebaik sahaja bar kemajuan dimaksimumkan, anda diberi tambahan 20 hari untuk melambatkan projek avatar, kerana bar kemajuan digantikan dengan pemasa yang lebih mengancam. Sekiranya ini habis, anda telah kehilangan permainan, tetapi jika anda berjaya memukul kemudahan, pemasa akan berhenti dan semuanya kembali normal. Lain kali bar kemajuan diisi, perkara yang sama akan berlaku.

Ini bermakna bahawa ia adalah mungkin untuk mengambil kesempatan daripada pemasa ini, untuk memberi diri anda sedikit lebih banyak ruang pernafasan dalam kempen. Biarkan bar kemajuan mengisi dan bertahan ketika memukul kemudahan sehingga pemasa hampir selesai dan anda boleh mendapatkan minggu penyelidikan/masa pembinaan tambahan. Terutamanya berguna pada tetapan kesukaran yang lebih tinggi.

Cara mendekati pemburu asing dlc

Perkara yang perlu anda ketahui mengenai pemburu asing DLC ​​adalah bahawa ia pasti akan membawa kepada kempen anda menjadi lebih mudah dan lebih sukar untuk diselesaikan.

Sekiranya anda memulakan permainan baru dengan DLC ini diaktifkan, anda akan diberi pilihan untuk menyiasat renjer yang terhempas di peta dunia, cukup awal dalam kempen anda. Lakukan ini, dan anda akan menemui cache senjata unik yang anda ingin segera melengkapkan memihak kepada gear permulaan tentera anda. Barang ini hebat: kastor bolt tunggal yang kuat, sepasang paksi dan bom beku. Anda akan mahu menggunakan ini untuk selebihnya playthrough anda.

Namun, sebaik sahaja anda mempunyai tangan anda pada gear ini, anda akan diminta untuk memulakan misi baru, menjejaki rakan lama dari XCOM: musuh tidak diketahui. Dari sudut ini dan seterusnya, anda boleh mengharapkan tiga bos asing muncul di mana -mana semasa kempen anda. Membunuh mereka membolehkan anda menaik taraf senjata unik anda dan membuka kunci set perisai yang kuat, tetapi oh kebaikan saya, saya, ini adalah beberapa unit yang sukar untuk bertarung.

Bukan sahaja mereka boleh muncul, dari mana -mana, sementara anda sudah berjuang sekumpulan makhluk asing, tetapi mereka juga akan bertindak balas terhadap setiap tindakan yang anda buat. Ini penting untuk difahami. Selepas setiap pergerakan individu yang anda buat, mereka akan bertindak balas dengan tindakan mereka sendiri. Sungguh penting bahawa anda memanfaatkan bom beku yang baik untuk membeli sendiri masa tambahan dan menggunakan sebarang tindakan percuma (seperti membuang kapak) yang anda ada di pelupusan anda.

Bos -bos ini akan menjadi beberapa pergaduhan paling sukar yang anda alami semasa kempen anda, tetapi jika anda membuatnya melalui mereka, anda akan dilengkapi dengan baik untuk apa sahaja yang akan datang.

Terima kasih kepada Chris Bratt untuk pelaporan tambahan mengenai panduan ini.

Dari Assassin’s Creed ke Zoo Tycoon, kami mengalu -alukan semua pemain

Eurogamer mengalu -alukan video dari semua jenis, jadi log masuk dan sertai komuniti kami!

XCOM 2 Petua: Panduan kami ke XCOM 2 dan Perang yang dipilih

Mencari beberapa petua XCOM 2 atau panduan untuk XCOM 2: Perang yang dipilih? Kami telah mendapat anda dilindungi! Salah satu sebab francais XCOM begitu baik adalah kedalaman taktikalnya. Selain daripada nilai pengeluaran yang tinggi, permainan strategi berasaskan giliran mengikat bersama pelbagai kebolehan dan mekanik yang hebat untuk mewujudkan sistem yang saling berkait dengan kebaikan yang sangat digilap. Ia juga merupakan permainan yang mungkin kelihatan mudah selepas anda mendapat gantungnya, tetapi terdapat banyak taktik dan strategi lanjutan yang tidak dilindungi oleh tutorial.

Itu hanya permainan asas juga. Perang pengembangan yang dipilih menambah pelbagai perubahan permainan. Terdapat beberapa sistem yang benar -benar unik untuk menjejaki, di samping kelas watak baru, gear, alat, senjata, dan musuh.

Perang yang dipilih memperluaskan permainan asas dalam setiap cara, dan dengan kandungan baru datang taktik baru, dan dengan taktik baru, datang kita. Di bawah, anda akan menemui petua untuk permainan asas, serta panduan khusus untuk perang pengembangan yang dipilih. Tidak pasti cara terbaik menggunakan suar meniru? Tidak dapat menentukan faedah mana yang harus anda ambil? Bosan kehilangan semua ahli skuad kegemaran anda? Teruskan membaca.

Petua Skuad XCOM 2

Beacon Mimic sangat berguna untuk memikat pasukan musuh, kerana mereka memaksa setiap orang asing di sekitar untuk menyerang mereka sebelum koperasi sebenar anda. Walau bagaimanapun, satu ciri rahsia adalah bahawa anda boleh membuang suar berhampiran halangan untuk mempunyai unjuran mengambil perlindungan untuk mengelakkan api musuh, dengan ketara memanjangkan hayat suar.

Bradford berdiri di hadapan geoscape

The Phantom Perk membolehkan Rangers memulakan misi yang tersembunyi walaupun seluruh skuad tidak, yang menjadikan dunia perbezaan di alam Intel. Gunakan Ranger tersembunyi anda sebagai pengakap untuk menjangkakan rondaan asing, kemudian menyerang mereka dengan menembak mereka di belakang.

Kebanyakan tahap mempunyai persekitaran yang sangat destructible, yang membolehkan pelbagai pilihan taktikal. Anda boleh memusnahkan bumbung untuk memindahkan zon pendaratan, turun dinding untuk menafikan penutup musuh, dan rumah -rumah level untuk mewujudkan jalan yang lebih cepat ke objektif anda. Anda juga dapat menangani kerosakan langsung dengan interaksi alam sekitar, seperti meniup lantai di bawah musuh. Ini menyebabkan kerosakan jatuh serta luka letupan, dan berfungsi dengan baik terhadap menara. Ingatlah: makhluk asing boleh menggunakan taktik yang sama terhadap anda.

Anda boleh memesan tentera anda untuk mengikuti jalan tertentu untuk mendapatkan tempat dengan memegang kawalan dan klik kiri, yang meletakkan titik jalan bagi mereka untuk mengikuti. Ini amat berguna untuk mengelakkan arka overwatch semasa penglibatan dan bidang musuh penglihatan/pecah melalui tingkap apabila disembunyikan.

Askar yang ditinggalkan biasanya boleh diselamatkan. Apabila pengendali XCOM tidak diekstrak atas apa -apa sebab, mereka ditangkap oleh pasukan Advent dan ditahan. Terdapat peluang bahawa mereka tidak akan dibunuh dan kadang -kadang boleh diselamatkan, yang mengambil bentuk misi penyelamatan VIP.

Sekiranya anda melengkapkan misi sebelum pemasa pada item yang dijatuhkan tamat, anda akan mengambilnya secara automatik. Itu juga berfungsi dalam acara malang di mana seorang askar mati dan anda perlu menuntut semula gear mereka.

Bonus kerja berpasukan dari rakan sekerja terikat lebih berguna daripada hanya memberikan tembakan tambahan untuk menyelesaikan musuh. Ia membolehkan satu ahli melontarkan dan mengintai, tetapi masih memasuki Overwatch, Hunker Down, atau melakukan apa -apa lagi sekiranya mereka menemui rondaan musuh.

Bonus dwi mogok dari skuad yang terikat menyebabkan pembekuan membakar senjata utama mereka, tanpa mengira sekatan, selagi kedua -duanya mempunyai peluru. Itu bermakna penembak tajam dapat membakar senapang sniper mereka walaupun mereka sudah menggunakannya.

Xcom 2 Petua musuh

Sekiranya Viper telah meraih salah satu koperasi anda dengan memegang tercekik dan anda tidak yakin dengan kemampuan anda untuk menembak sebelum gilirannya berakhir, anda boleh membuang bom tangan. Letupan yang ditujukan dengan teliti dapat memukul Vipers tanpa merosakkan askar anda, membolehkan anda merosakkan atau membunuh reptilia dan membebaskan askar anda tanpa cedera dengan satu tindakan.

Musuh biasanya memanggil bala bantuan sebaik sahaja objektif utama selesai, dan pemasa seringkali sekecil satu giliran. Gunakannya untuk menjangka penggunaan musuh dan penempatan zon evor, jika anda berpeluang.

Semua kesan status psionik dapat dinetralkan dengan membunuh musuh dari mana mereka berasal atau memukul mereka dengan flashbang. Ini termasuk ‘kawalan minda’ Sectoid, ‘Daze’ pilihan, dan semua kebolehan imam yang menyinggung perasaan. Anehnya, ia juga bekerja dengan Specters ” Shadowbound ‘, walaupun mereka bukan unit psionik.

Xcom 2 Panduan asas

Semasa membina bilik boleh mengambil masa beberapa hari, menaik tarafnya adalah seketika.

Bonus Adjacency kurang ketara daripada mereka berada di XCOM sebelumnya, tetapi mereka masih penting; bilik bangunan berhampiran bengkel membolehkan mereka dikendalikan dengan bot gremlin kecil, membebaskan jurutera berharga untuk tugas lain. Faktor kecekapan terbesar kali ini, bagaimanapun, adalah lokasi mereka; Selain teras kuasa yang mesti dipulihkan kepada perintah kerja, meletakkan penjana kuasa di tingkat bawah memberikan mereka bonus kepada penjanaan kuasa.

Kurang dari tip maju dan lebih banyak strategi penting, Sekolah Taktik Gerila dan Pusat Peperangan Lanjutan mesti dibina secepat mungkin. GTS membolehkan anda meletakkan lebih banyak unit, mengukur lebih cepat, dan dapatkan lebih banyak item setiap misi, di antara banyak faedah berguna yang lain. AWC membolehkan tentera anda memperoleh satu keupayaan tambahan di luar kelas mereka, dan semasa anda dapat melatih semula tentera Tahap Tinggi untuk membuka kunci mereka, membina pusat awal meminimumkan jumlah masa tentera akan menjadi tugas melatih semula kemahiran mereka.

Perang petua yang dipilih

DLC terbesar XCOM 2 memperluaskan permainan asas dalam setiap cara, dan dengan kandungan baru datang taktik baru, dan dengan taktik baru, datang panduan baru untuk memandu anda melalui asas -asas. Oleh kerana pengembangan secara radikal mengubah bagaimana permainan dapat membayar, pada kedua -dua lapisan taktikal dan strategi, kami telah mengumpulkan seksyen khusus untuk perang dari nasihat khusus yang dipilih. Nikmati!

XCOM 2: Panduan Tentera Perang Dipilih

Putar tentera anda untuk mengelakkan keletihan pertempuran. Jangan berhujah, buatlah.

Cangkuk bergelut pemangkin adalah keupayaan khas yang tidak membebankan apa -apa; Mereka boleh berpindah menggunakan cangkuk bergelut dan masih menyimpan tindakan mereka.

  • Cangkuk bergelut yang dibina di armour ‘labah -labah’ dan ‘wraith’ juga berfungsi dengan cara yang sama.

Keupayaan Mod Shadow Reaper menyimpan Reaper yang tersembunyi, tetapi meningkatkan peluang pengesanan dengan setiap senjata tambahan. Semasa mereka bermula dengan peluang sifar pengesanan, membunuh sasaran pada pukulan pertama menyimpan peluang pengesanan pada 0%.

  • Hanya mencederakan sasaran meningkatkan jejari pengesanan Reaper dari satu jubin hingga separuh skrin.

Templar tidak pernah terlepas serangan huru -hara, dan memberikan keupayaan templar keupayaan ranger ranger melalui pusat latihan membolehkan mereka membersihkan gelombang keseluruhan yang hilang dengan sendirinya.

Askar yang diberikan kepada tindakan rahsia bersama -sama akan melihat pengukuhan ikatan mereka, seperti koperasi dalam misi taktikal biasa. Tindakan rahsia adalah cara terbaik untuk meningkatkan perpaduan antara dua anggota skuad rendah yang terlalu berbahaya untuk pergi ke lapangan.

Bonus kerja berpasukan dari rakan sekerja terikat lebih berguna daripada hanya memberikan tembakan tambahan untuk menyelesaikan musuh. Ia membolehkan satu ahli melontarkan dan mengintai, tetapi masih memasuki Overwatch, Hunker Down, atau melakukan apa -apa lagi sekiranya mereka menemui rondaan musuh.

Bonus dwi mogok dari skuad yang terikat menyebabkan pembekuan membakar senjata utama mereka, tanpa mengira sekatan, selagi kedua -duanya mempunyai peluru. Itu bermakna penembak tajam dapat menyerang musuh dengan senapang sniper mereka walaupun mereka sudah menggunakan senapang yang berpaling.

AP diperolehi oleh askar yang melakukan manuver taktikal semasa pertempuran, seperti menembak sasaran dari kedudukan yang tinggi, mendarat tembakan mengapit, menyerang musuh dari penutup, atau membunuh musuh dengan bantuan skuad. Semakin tinggi kecerdasan tempur askar, semakin tinggi peluang mereka untuk mendapatkan AP untuk manuver tersebut.

Perang petua asas yang dipilih

Pusat Warfare Advanced (AWS) dari Vanilla Xcom 2 telah digantikan dengan Infirmary dan Pusat Latihan. Bina Infirmary terlebih dahulu.

  • Peningkatan modul hipervital di Infirmary adalah cara yang kurang berguna daripada bunyi; ia menggunakan satu teras elerium dengan serta -merta (dan sementara) memulihkan askar ke status pertempuran penuh, tetapi itu hanya berlangsung untuk satu misi sebelum kesannya menyelesaikan lagi. Lebih buruk lagi, setiap askar hanya boleh menggunakan modul hypervital sekali dalam keseluruhan permainan.

Bekalan adalah cara yang lebih biasa dalam pengembangan, jadi jangan ragu untuk menjadi lebih mencabar bagaimana anda membelanjakannya.

Cincin rintangan harus dibina dengan cepat, kerana ia membolehkan anda melaksanakan lebih banyak pesanan rintangan yang memberi anda banyak bonus pasif setiap bulan.

Perang Panduan Musuh Terpilih

Sekiranya seorang yang dipilih menjadi salah seorang daripada lelaki anda, anda boleh membunuh atau mengusirnya sebelum menghidupkan semula askar itu, bukannya bergegas ke bantuan mereka. Pertahanan terbaik adalah kesalahan yang baik.

Pembersih Advent mempunyai peluang untuk meletupkan kematian, kerana tangki flamethrower mereka mungkin pecah oleh kerosakan yang masuk. Radius letupan sedikit lebih kecil daripada bom tangan frag standard dan merosakkan rakan dan musuh, jadi gunakannya untuk kelebihan anda dan jaga jarak anda. Tiada serangan huru -hara!

  • Kematian yang berapi -api ini juga dapat menarik yang hilang, seperti letupan lain dalam permainan.

Kemampuan Shadowbound Advent Specters berkelakuan sama dengan kawalan minda, tetapi anda boleh memusnahkan salinan bayangan tanpa menangani kerosakan kepada Trooper yang tidak sedarkan diri. Malah, anda juga boleh menghidupkan semula askar sementara salinan bayangan wujud di lapangan, dengan kesan buruk sifar.

Imam Advent boleh melindungi diri mereka dengan stasis ketika hendak mati, memesongkan apa -apa dan semua kerosakan masuk untuk giliran. Cuba mempunyai sekurang -kurangnya satu unit dengan tindakan percuma setelah menyampaikan tamparan “membunuh”, sekiranya stasis.

  • Imam tertakluk kepada peraturan yang sama dari mana -mana psionik lain dalam permainan, jadi membunuh mereka sering merupakan cara terbaik untuk membebaskan tentera anda dari kesan negatif atau menghilangkan sebarang peningkatan kepada tentera.
  • Anehnya, perkara yang sama berlaku untuk penonton, walaupun mereka bukan unit psionik. Membunuh mereka memusnahkan salinan bayangan yang ditanggung keupayaan bayangan mereka dan menghidupkan semula askar XCOM yang tidak sedarkan diri.
  • Imam dan penonton cenderung untuk menyerang dan berlari, menjaga skuad anda dalam kegelisahan semasa bersembunyi. Memburu mereka dengan tentera mobiliti yang tinggi seperti rangers atau menembak mereka dengan penembak tepat secepat mungkin.

XCOM 2 Petua & Trik Hilang

Jadilah agresif – tidak seperti peraturan penglibatan standard dalam permainan, semakin dekat dengan yang hilang sering membawa lebih banyak bonus daripada risiko. Terus sejuk dan memaksimumkan peluang hit anda untuk memilihnya secara metodis, paling lemah dahulu.

Elakkan menggunakan bahan peledak, kerana bunyi bising menarik minat yang hilang. Swarm cenderung kelihatan dekat dengan sumber bunyi, jadi anda boleh menyebabkan letupan di atas tentera Advent untuk mencuba dan menenggelamkannya di pejalan kaki.

The Lost adalah bermusuhan dengan manusia dan alien sama, jadi gunakannya untuk kelebihan anda ketika melawan pasukan Advent.

  • Sekiranya Askar anda tidak disembunyikan, The Lost mempunyai peluang 70% untuk menyerang tentera Xcom berbanding 30% menyerang sasaran asing.
  • Hilang sering menargetkan musuh terdekat, jadi simpan makhluk asing antara anda dan kawanan.
  • The Lost selalu mengambil giliran mereka selepas fasa aktiviti asing, sehingga mereka dapat digunakan untuk mencetuskan overwatch musuh dan kemalangan keseluruhan ke dalam strategi Advent, yang membolehkan anda lebih banyak ruang pernafasan ketika berurusan dengan semua orang yang terlibat.

Walaupun bahan peledak dapat menarik yang hilang, seringkali tidak bernilai bertarung tanpa mereka. Air pasang datang lambat laun, dan bahan peledak boleh menjadi perbezaan antara kehidupan atau kematian skuad anda.

Lebih seperti ini: Permainan Strategi Terbaik di PC

Ikuti petua ini, dan anda akan berada dalam perjalanan untuk menguasai salah satu permainan taktik terbaik sepanjang masa bersama. Jangan lupa untuk menyemak panduan DLC XCOM 2 kami yang lengkap, serta panduan kami untuk kelas XCOM 2. Hanya jangan salahkan kami apabila anda menjadi grenadier kegemaran anda akan mati dengan muton yang mengamuk.

Marcello Perricone Pakar strategi Itali yang baik ini mempunyai obsesi yang tidak sihat dengan semua perkara xcom. Juga menikmati perang, stellaris dan penulisan yang dilepaskan.