Vampire: The Masquerade – Bloodlines v Steam, Vampire: The Masquerade | White Wolf Wiki | Fandom

Vampire: penyamaran

Kebanyakan Vampire tinggal di bandar -bandar, yang dijalankan secara feudal oleh para putera; Kehidupan di bandar adalah salah satu manipulasi politik yang berterusan dan paranoia, sebagai orang kain untuk makanan, wilayah, dan kuasa. Tetapi sementara mereka mesti tinggal di hubungan rapat dengan sumber rezeki mereka, Vampire sebahagian besarnya takut akan pendedahan kepada dunia fana, dan sejak penyelidikan majoriti makhluk -makhluk ini telah hidup di bawah penyamaran – kempen yang dikuatkuasakan untuk menyembunyikan kewujudan supranatural mereka dari kemanusiaan dari kemanusiaan mereka dari kemanusiaan dari kemanusia.

Koleksi Activision® Activision® (?)

Vampire®: The Masquerade-Bloodlines™ — новый тип ролевых игр, который сочетает в себе ключевые элементы традиционных RPG с графической насыщенностью, непосредственностью и жестокими схватками боевиков от первого лица. Игра погружает игроков в темный и жестокий потайной мир современного Лос-Анджелеса, принадлежащий страшным порождениям тьмы — вампирам. Игрокам предстоит как развивать способности своего персонажа, взаимодействовать с другими персонажами и выполнять сюжетные задания, так и столкнуться в смертельной битве с другими вампирами с невероятным набором вампирских способностей и оружия. И mekan поена нолногогile valve source и онована поп п ых ых н £ н ых н ayaan п н п пых ых ыхых ых ых п п semula п ых пыхллллл muka.

Aparan с ные товованиint

  Tuan:

  • Полноаюю совеerlet c DirectX® 9.0C веокalisme c 64 mad веопамaiki и ааратныM 3D-уорение o
  • Проц “1,2 GRON ™ ™ ии 1,2 GRON PENTIUM III® ии лчшчш
  • 384 м з з (ромо menumpukan 512 м))
  • Microsoft® Windows® 98/ME/2000/XP*
  • 3,3 г с с содногогог peringkat длod ффов и г и и х х windowsйыхыхыхыхыхыхыхыхыхыхыхыхыхых ихй windowsых (
  • Полноаюю совеerlet c DirectX® 9.0 звуоваaiki карта 16-битнаая
  • Полноаюю сов permukaan
  • DirectX® 9.0c
  • В at ati ® radeon®
  • В о nvidia® geforce (TM)
  • Matrox® Parhelia (TM)

  Vampire: penyamaran

  Vampire: penyamaran adalah permainan permainan peranan meja (Tabletop RPG) yang dicipta oleh Mark Rein-Hagen dan dikeluarkan pada tahun 1991 oleh White Wolf Publishing sebagai yang pertama dari beberapa permainan sistem pencerita untuk dunia penetapan kegelapannya.

  Kandungan

  • 1 gambaran keseluruhan
   • 1.1 Vampire of the World of Darkness
   • 1.2 Persatuan Vampir
   • 2.1 tali leher dan penyesuaian
    • 2.1.1 tindakan langsung rpg
    • 2.1.2 permainan kad
    • 2.1.3 rancangan TV
    • 2.1.4 permainan video
    • 2.1.5 Chronicles Main Sebenar
    • 2.1.6 soundtracks

    Gambaran Keseluruhan []

    Vampire Ankh

    Vampire: The Masquerade adalah permainan dunia kegelapan pertama dan permainan sistem pencerita pertama yang diterbitkan oleh White Wolf. Pemergian utama dari lebih banyak kuasa dan heroik berorientasikan permainan era, VTM adalah permainan seram peribadi. Ia adalah ibu bapa dan yang paling popular dari seluruh dunia permainan kegelapan, dan merupakan genesis hampir semua idea utama orang yang dikaitkan dengan White Wolf.

    Di Vampire: The Masquerade, para pemain menganggap peranan Vampire, makhluk abadi yang dikutuk dengan kehausan yang tidak dapat dilepaskan untuk darah dan kelemahan untuk cahaya matahari – makhluk selama -lamanya terikat kepada binatang batin mereka (dorongan haiwan kelaparan, ketakutan dan kemarahan). Ini adalah permainan seram peribadi, kerana watak -watak terus terpaksa berjalan ke arah ketat moral antara keperluan mereka untuk bertahan dan cara yang mengerikan di mana mereka memastikannya.

    Vampire of the World of Darkness []

    Vampire adalah salah satu daripada tiga kaum supranatural utama di dunia kegelapan dan watak -watak asas Vampire: Masquerade dan permainan spinoffnya seperti Vampire: The Dark Ages and Kindred of the East. Artikel di atas menawarkan pandangan yang lebih dekat pada Vampire, dengan fisiologi mereka, politik mereka dan bahagian klan mereka.

    Di Vampire: The Masquerade, “Kindred” adalah eufemisme yang paling biasa untuk vampire. Walau bagaimanapun, istilah ini kebanyakannya digunakan oleh Vampire yang berusaha mengekalkan kemanusiaan mereka. Sebaliknya, sabbat vampire lebih suka istilah ‘cainite’ untuk merujuk kepada diri mereka sendiri – kerana banyak daripada mereka percaya bahawa kutukan vampire berasal dari kain alkitabiah, setelah dia membunuh saudaranya, Abel. Istilah “kine” (i.e. “Lembu”) adalah kebalikan dari Kindred, dan merujuk kepada penduduk manusia.

    Persatuan Vampire []

    Kebanyakan Vampire tinggal di bandar -bandar, yang dijalankan secara feudal oleh para putera; Kehidupan di bandar adalah salah satu manipulasi politik yang berterusan dan paranoia, sebagai orang kain untuk makanan, wilayah, dan kuasa. Tetapi sementara mereka mesti tinggal di hubungan rapat dengan sumber rezeki mereka, Vampire sebahagian besarnya takut akan pendedahan kepada dunia fana, dan sejak penyelidikan majoriti makhluk -makhluk ini telah hidup di bawah penyamaran – kempen yang dikuatkuasakan untuk menyembunyikan kewujudan supranatural mereka dari kemanusiaan dari kemanusiaan mereka dari kemanusiaan dari kemanusia.

    Secara umum, masyarakat vampir terdiri daripada dua peringkat: mazhab dan puak. Watak dalam tetapan vampir adalah ahli salah satu puak atau garis darah kecil yang ditawarkan, dan biasanya tergolong dalam puak -puak yang berkaitan dengan ini atau yang mencerminkan pendirian ideologi umum watak -watak yang berlaku untuk berkongsi. Sebagai contoh, Brujah mungkin milik Camarilla, Sabbat, atau Anarki, tetapi sangat sedikit Tremere akan dijumpai di antara Sabbat dan lebih jarang di kalangan Anarki.

    Beberapa puak dan sebahagian besar garis darah kecil mengisytiharkan diri mereka bebas dari mana -mana sekte. Di samping itu, Laibon, yang dikenali sebagai Kindred Kerajaan Ebony oleh Vampire Barat, tidak begitu banyak sekte sebagai kumpulan kebudayaan yang terikat bersama -sama dengan ikatan rohani yang kuat ke tanah dan rakyat Afrika. Walaupun Kuei-jin, juga dikenali sebagai Kindred of the Timur, berkongsi persamaan cetek dengan Vampire Barat, tetapi mereka sebenarnya adalah pelbagai makhluk ghaib yang sama sekali berbeza, lebih berkaitan dengan Wraith yang bangkit.

    Sejarah Permainan []

    Vampiread

    Dicipta oleh Mark Rein · Hagen, Vampire: The Masquerade adalah yang pertama dari White Wolf Game Studio’s World of Darkness Live-Acti.

    Edisi yang disemak semula, kadang -kadang bergantian sebagai edisi ketiga oleh peminat, dikeluarkan pada tahun 1998 dan menjelaskan, “Penetapan Vampire adalah komposit penduduknya dan keputusasaan mereka”. Tajuk siri ini berasal dari “The Masquerade”, merujuk kepada percubaan Camarilla untuk menyembunyikan vampirisme dari manusia dan pemerintah dan media massa mereka.

    Vampirethemasquerade1elogo

    Pada tahun 1992, Vampire: The Masquerade memenangi Anugerah Asal untuk Peraturan Peranan Terbaik 1991. Barisan permainan dihentikan pada tahun 2004, dan diikuti dengan peraturan yang disemak semula dan tetapan baru di Vampire: The Requiem.

    Permainan ini meneruskan penerbitan terhad pada tahun 2011 dengan Vampire: Edisi Ulang Tahun ke -20 Masquerade. Edisi baru dengan perubahan sistem yang signifikan diumumkan pada tahun 2017 diikuti rapat oleh Alpha Playtest Terbuka. Berikutan ujian main sekunder, yang merupakan semakan semula kepada Gary, Indiana, Vampire: edisi ke -5 Masquerade atau V5 keluar pada bulan Ogos 2018.

    Vampirethemasquerade2elogo Vampiremasqueraderevisedlogo Vampiremasqueradev20logo Vampiremasqueradev5logo

    Ikatan dan penyesuaian []

    Tajuk permainan peranan lain yang ditetapkan dalam dunia kegelapan adalah:

    • Werewolf: kiamat
    • Mage: The Ascension
    • Wraith: Oblivion
    • Changeling: Bermimpi
    • Hunter: Perhitungan
    • Mummy: Kebangkitan
    • Kindred Timur
    • Iblis: jatuh

    Tindakan langsung rpg []

    Di bawah tajuk Teater Minda Minda: The Masquerade dan kemudian Undang-Undang Malam, White Wolf juga menyediakan permainan peranan aksi langsung dalam suasana yang sama seperti Vampire: The Masquerade.

    Permainan kad [ ]

    Vampire permainan kad perdagangan: Perjuangan Abadi (asalnya bernama Jyhad) berdasarkan Vampire: The Masquerade.

    Rancangan TV [ ]

    Kindred: yang dipeluk, siri televisyen berdasarkan Pontianak, dihasilkan oleh Mike Trozzo dan ejaan televisyen .

    Permainan video [ ]

    Semakin banyak permainan video berdasarkan milieu vampir telah dihasilkan dan dijual sejak tahun 2000, dengan lebih banyak tajuk yang diumumkan dan dikeluarkan sejak 2019:

    1. Vampire: The Masquerade – Penebusan (2000) dibangunkan oleh perisian nihilistik, dan diterbitkan oleh Activision .
    2. Vampire: The Masquerade – Bloodlines (2004) dibangunkan oleh Troika Games menggunakan enjin sumber Half-Life 2, dan juga diterbitkan oleh Activision.
    3. Vampire: The Masquerade – Las Vegas (2017), permainan mesin slot yang dibangunkan oleh Foxium untuk platform QuickFire.
    4. Vampire: The Masquerade – Coteries of New York (2019), dibangunkan dan diterbitkan oleh jarak lukisan.
    5. Vampire: The Masquerade – Shadows of New York (2020), dibangunkan dan diterbitkan oleh jarak lukisan. Pengembangan yang berdiri sendiri untuk Coteries of New York.
    6. Vampire: The Masquerade – Jalan Malam (2020), dibangunkan dan diterbitkan oleh pilihan permainan.
    7. Vampire: penyamaran – keluar untuk darah (2021), dibangunkan dan diterbitkan oleh pilihan permainan.
    8. Vampire: The Masquerade – Parlimen Pisau (2021), dibangunkan dan diterbitkan oleh pilihan permainan.
    9. Vampire: The Masquerade – Sins of the Sires (2022), dibangunkan dan diterbitkan dengan pilihan permainan.
    10. Vampire: The Masquerade – Heartless Lullaby (2022), Pemenang Jam Permainan Vampire 2021.
    11. Vampire: The Masquerade – Bloodhunt (2022), permainan Battle Royale yang dibangunkan dan diterbitkan oleh SharkMob.
    12. Vampire: The Masquerade – Swansong (2022), yang dibangunkan oleh Big Bad Wolf ( Majlis) dan diterbitkan oleh Nacon.
    • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 (diumumkan pada tahun 2019), dibangunkan menggunakan Unreal Engine 4 dan akan diterbitkan oleh Paradox Interactive.

    Permainan lain, Vampire Prelude: Kami Makan Darah dan Semua Rakan Kami Mati, telah dikeluarkan pada tahun 2017, tetapi penjualannya dihentikan pada tahun 2019.

    Chronicles Main Sebenar []

    Dunia Kegelapan menjalankan Chronicle Play Rasmi Rasmi Pertama, Vampire: The Masquerade: L.A. Pada waktu malam, dari 2018 hingga 2021. A Chronicle Kedua, Vampire: The Masquerade: New York By Night, mula menyiarkan di World of Darkness Twitch Channel pada bulan Julai 2022. Peristiwa kedua -duanya dianggap kanonik dengan metaplot edisi kelima, dan dihoskan oleh pencerita Jason Carl, pengurus pemasaran jenama White Wolf.

    Soundtracks []

    Album kompilasi, yang dipanggil Muzik dari Kelab Succubus, dibebaskan oleh cakera menari ferret untuk berfungsi sebagai soundtrack untuk permainan peranan vampire.

    Masquerade dan Requiem []

    Pada bulan Ogos 2004, permainan yang ditetapkan di dunia kegelapan digantikan oleh dunia kegelapan yang “baru”, dan vampire: penyamaran itu digantikan dengan vampire: requiem. Walaupun Requiem adalah permainan yang sama sekali baru, bukannya kesinambungan asal, ia menggunakan banyak elemen permainan asal, termasuk puak dan disiplin tertentu. Artikel di atas meringkaskan semakan tersebut dari larian asal Vampire: The Masquerade.

    Vampire: The Masquerade Books []

    Vampire: penyamaran Puak
    Banu Haqim (Assamites) · Brujah · Gangrel · Hecata (Cappadocians, Giovanni) · Lasombra · Malkavian · Kementerian (pengikut set)
    Vampire: penyamaran Sekte
    Utama

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *