Ubisoft akan mengacaukan dengan Xim Cheaters di Rainbow Six Siege – The Verge, Destiny 2 Xim, Pengesanan Cronus mungkin akan menghentikan Aim membantu penyalahgunaan | Pcgamesn

Takdir 2 xim, pengesanan Cronus mungkin akan berhenti membantu membantu penyalahgunaan

Oleh itu, apabila raket tenis besar dibangunkan, yang mempunyai kelebihan yang jelas. Saya rasa itu menipu.

Ubisoft akan main -main dengan penipu xim di pelangi enam pengepungan

Pemaju permainan mula bangun untuk penipu spoofing tetikus dan papan kekunci pada konsol.

Oleh Tom Warren, editor kanan yang meliputi Microsoft, permainan PC, konsol, dan teknologi. Dia mengasaskan WinRumors, sebuah laman web yang didedikasikan untuk Microsoft News, sebelum menyertai The Verge pada tahun 2012.

20 Feb, 2023, 3:14 PM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Ubisoft akan mula mengacaukan Rainbow Six Siege Pemain yang menipu dengan menggunakan Xim atau peranti yang serupa dengan input pengawal spoof dengan menggunakan tetikus dan papan kekunci pada konsol. Dalam kemas kini ke Rainbow Six Siege, Pemain yang menipu dengan menggunakan peranti pihak ketiga seperti Xim akan segera melihat lebih banyak latensi input yang akan merosakkan tujuan mereka.

Peranti seperti Xim, Cronus Zen, dan Reasnow S1 sering digunakan dalam penembak kompetitif dalam talian untuk membolehkan pengguna tetikus dan keyboard mendapatkan manfaat AIM membantu dari pengawal bercampur dengan manfaat pergerakan dari tetikus dan papan kekunci. Mereka terus menjadi masalah Overwatch, Call of Duty, Destiny 2, Rainbow Six Siege, dan penembak dalam talian lain.

“Ini adalah masalah yang dimiliki oleh semua penembak konsol, terutama yang kompetitif,” kata Jan Stahlhacke, pasukan pengaturcaraan permainan memimpin untuk Rainbow Six Siege dalam mesej video kepada pemain. “Tidak semestinya penyelesaian yang boleh dipercayai untuk ini lagi, sebenarnya peranti yang mereka gunakan direka khusus untuk tidak dapat dikesan.”

Ubisoft telah membangunkan sistem yang dipanggil mouseTrap yang akan mengesan peranti ini pada konsol. Malah, Ubisoft mengatakan ia telah menjalankan sistem ini secara senyap-senyap di latar belakang selama beberapa musim sekarang, membantu ia membina sistem pengesanan dan memahami siapa yang menggunakan perkakasan pihak ketiga ini.

“Kami tahu betul -betul pemain mana yang spoofing dan ketika mereka menipu,” kata Stahlhacke. “Kami juga tahu bahawa pada pangkat tertinggi spoofers menjadi lebih biasa.”

Dalam kemas kini pertengahan musim, Ubisoft akan mula menggunakan latensi tambahan kepada pemain ini untuk mengacaukan matlamat dan pergerakan mereka. “Ia akan bermula dengan sangat tidak dapat dikesan, tetapi ia akan meningkatkan beberapa perlawanan dan ia pasti akan menjadi ketara,” jelas Stahlhacke.

Pemain yang menggunakan perkakasan khas ini perlu mencabut peranti untuk mengeluarkan latensi tambahan, dan selepas beberapa perlawanan ia akan dikurangkan secara automatik. Perkakasan jenis ini juga kadang -kadang digunakan oleh pemain kurang upaya, dan Ubisoft mengatakan ia sedar dan berminat untuk mengetahui lebih lanjut daripada sesiapa sahaja dalam komuniti yang mungkin terjejas oleh perubahan ini.

Peranti seperti Cronus Zen membolehkan anda menggunakan tetikus dan papan kekunci pada konsol dengan kelebihan pengawal. Imej: Cronus

Tetapi perkakasan seperti Xim, Cronus Zen, dan Reasnow S1 tidak dipasarkan sebagai peranti kebolehcapaian, semuanya tertumpu kepada memberi pemain kelebihan dalam permainan. Cronus mempunyai bahagian khusus di laman webnya untuk Rainbow Six Siege Itu tidak menyebutkan kebolehaksesan perkataan sekali. Sebaliknya, ciri-ciri pasaran seperti tambahan AIM membantu, anti-recoil, auto lean, skop auto, tambah nilai auto, dan mod penembakan lain yang membantu pemain menipu melalui skrip khusus.

Ubisoft pasti bukan yang pertama cuba mengharamkan penggunaan peranti ini. Permainan Epic mula mengeluarkan larangan tetap kepada pemain menggunakan Cronus Zen dan Cronus Max tahun lepas. Ubisoft tidak akan pergi ke laluan larangan, lebih suka mengacaukan pemain ini sebaliknya seperti bagaimana Call of Duty: Warzone Berlaku dengan penipu.

Masalah Ubisoft, Epic Games, dan pemaju dan penerbit lain yang akan dihadapi ialah ia adalah permainan kucing dan tetikus terhadap pemaju perkakasan pihak ketiga ini. Ia direka untuk tidak dapat dikesan dengan alasan, dan pembuat peranti ini telah mencipta perniagaan yang sihat yang mereka tidak akan pergi dari.

Fortnite penipu dengan cepat menemui cara untuk bekerja di sekitar sistem pengesanan permainan epik tahun lepas, dan kami pasti dapat melihat yang sama di Rainbow Six Siege. Tiada siapa yang mempunyai penyelesaian yang sempurna untuk masalah ini, tetapi Ubisoft sedang mencuba. “Kami berhasrat untuk terus memantau data, mengemas kini sistem pengesanan kami, dan terus menyesuaikan penalti,” kata Stahlhacke. “Kami komited untuk terus berusaha untuk memperbaiki keadilan Pengepungan.”

Takdir 2 xim, pengesanan Cronus mungkin akan berhenti membantu membantu penyalahgunaan

DESTINY 2 XIM dan CRONUS keupayaan pengesanan mungkin akan datang dalam permainan FPS kerana Bungie berfungsi untuk menghentikan pemain tetikus dan papan kekunci yang menyalahgunakan pengawal AIM membantu.

Destiny 2 xim, pengesanan Cronus mungkin akan menghentikan Aim membantu penyalahgunaan: penjaga bersedia untuk bertarung dalam peperangan

Diterbitkan: 5 Apr, 2023

Destiny 2 Xim, Cronus Zen, dan Pengesanan Reasnow S1 mungkin datang ke permainan FPS yang popular, menurut komen pemaju Bungie yang baru -baru ini dikongsi oleh The Verge. Destiny 2 pemain menggunakan alat ini untuk meningkatkan permainan mereka akhirnya boleh beralih ke perisian latihan AIM pengisaran untuk meningkatkan headshots tersebut. Alat ini telah lama memberikan kelebihan yang tidak adil dalam permainan FPS, seperti membolehkan pengawal AIM membantu pengguna tetikus dan papan kekunci dan memudahkan mereka untuk tanah tembakan.

Komen pemaju Bungie, yang dikatakan oleh The Verge dibuat pada bulan Februari, mencadangkan pasukan secara aktif mencari cara untuk mengesan alat -alat Xim, Cronus, dan Reasnow S1 yang membolehkan pemain tetikus dan papan kekunci untuk memanfaatkan Aim. Ini amat ketara dalam aktiviti PvP seperti Destiny 2 Iron Banner dan Ujian Osiris, kerana ia dapat membolehkan pemain dengan tujuan yang lemah untuk menurunkan pemain unggul yang telah mengasah kraf mereka dengan teliti sepanjang tahun.

Mengenai penggunaan tol seperti Xim, Cronus Zen, dan Reasnow S1 dalam permainan multiplayer yang popular, ahli pasukan Bungie mencatatkan pasukan sedang mencari penyelesaian. “Ini adalah sesuatu yang kami sedang menyiasat,” kata Bungie kepada The Verge pada bulan Februari, tetapi syarikat itu belum lagi mengumumkan sistem pengesanannya sendiri untuk Destiny 2, “kata The Verge.

Bungie mengambil penipuan dengan sangat serius, seperti yang dibuktikan oleh beberapa tindakan undang -undang terhadap pembuat cheat utama, termasuk saman baru -baru ini terhadap Aimjunkies yang mengakibatkan anugerah $ 4 juta untuk studio pembangunan permainan. Permainan ini juga menggunakan BattleEye untuk menghalang penipu, seperti permainan seperti Fortnite: Battle Royale, Rainbow Six Siege, dan Escape dari Tarkov.

Destiny 2 xim, pengesanan Cronus mungkin akan menghentikan AIM membantu penyalahgunaan: penjaga di Crucible

Salah satu cara fungsi peranti ini adalah dengan membenarkan pemain menukar output peranti kawalan mereka, yang bermaksud bahawa ia membaca tetikus dan papan kekunci sebagai pengawal dan oleh itu menambah pengubah AIM Controller membantu pengubahsuaian yang umumnya wujud untuk membantu pemain pengawal secara aktif bersaing dengan pemain tetikus dan keyboard. Kawalan pengawal biasanya kurang tepat.

Pengubahsuaian membolehkan keutamaan pemain PC antara tetikus dan papan kekunci dan pengawal dan menawarkan keadilan keseluruhan dalam silang bermain di mana pemain pengawal mungkin tidak dapat bersaing dengan pemain tetikus dan papan kekunci berjaya. Faedah lain termasuk skrip yang membolehkan senjata mengawal mundur dan membolehkan mod api cepat. Pemain konsol kadang -kadang menggunakan alat seperti ini untuk membolehkan kawalan tetikus dan papan kekunci pada permainan konsol yang tidak menyokongnya.

Walau bagaimanapun, peranti ini pada umumnya lebih sukar untuk mengesan daripada menipu perisian. Perisian Anti-Panduan dapat dengan cepat mengesan perubahan dan anomali dalam kod permainan, sedangkan secara sejarahnya tidak mengiktiraf penyesuaian seperti Xim dan Cronus Zen kerana pengubahsuaian berlaku di luar persekitaran permainan itu sendiri.

Thumbnail YouTube

Walaupun ada hujah terhad bahawa peranti ini wujud untuk tujuan kebolehaksesan, realitinya adalah bahawa majoriti pemain yang menggunakan produk ini tidak menggunakannya atas alasan tersebut.

Walaupun tidak ada petunjuk yang jelas bahawa Bungie akan menangani penggunaan alat pihak ketiga tersebut atau, jika ya, apabila itu akan berlaku, studio pembangunan bekerja keras untuk menghalang pemain daripada mempunyai kelebihan strategik dalam permainan. Ramai pemain menganggap Xim dan alat yang berkaitan dengan penipuan secara terang.

Whitney Meers Pada tahun 2009, Whitney menenggelamkan kerjaya undang -undangnya untuk menjadi wartawan permainan video, yang memberi tumpuan kepada Destiny dan Destiny 2, terutamanya, bersama permainan seperti Valheim dan Tamadun 6. Ciri -ciri kerja beliau di Newsweek, USA Today/untuk kemenangan, TheGamer, HuffPost, dan banyak lagi.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Destiny 2 sedang merosakkan Cronus dan Xim menipu

Salah satu isu PVP terbesar permainan ini ditangani.

Takdir 2

Apa yang perlu anda ketahui

  • Destiny 2 pemaju Bungie telah mengumumkan hasratnya untuk memecahkan pemain menggunakan peranti pihak ketiga seperti Xim dan Cronus untuk menipu dalam permainan.
  • XIMS boleh digunakan untuk menggunakan tetikus dan papan kekunci dengan pengawal AIM membantu menentang pemain pengawal pada konsol, manakala Cronus ‘boleh digunakan untuk melaksanakan skrip yang mengubah permainan yang mengurangkan mundur, meningkatkan AIM membantu, dan banyak lagi.
  • Bungie mengatakan bahawa menggunakan peranti pihak ketiga untuk tujuan kebolehaksesan (perkakasan seperti pengawal kebolehaksesan Xbox atau projek Sony Leonardo, sebagai contoh) adalah baik, tetapi pemain didapati menggunakan peranti seperti Xims dan Cronus ‘untuk mendapatkan kelebihan akan diberi amaran atau bahkan Dilarang.
  • Studio ini menilai semua permainan untuk pelanggaran, termasuk kandungan PVP dan PVE.

Bungie, pemaju dan penerbit Perkhidmatan Live Live Hooter Shooter Destiny 2, telah mengumumkan hasratnya untuk memecahkan pemain menggunakan peranti pihak ketiga seperti aksesori Xim dan Cronus untuk mendapatkan kelebihan yang tidak adil dalam permainan.

Peranti Xim adalah periferal yang membolehkan pengguna mereka memasang tetikus dan papan kekunci ke dalam sistem Xbox atau PlayStation mereka dan menipu konsol memikirkan bahawa pengawal disambungkan sebaliknya. Dengan XIM, ada kemungkinan untuk menggunakan tetikus dan papan kekunci semasa membuat keputusan terhadap pemain pengawal di PvP, melangkaui sistem pembuatan jodoh berasaskan input. Melakukan ini juga memberi anda manfaat yang tidak adil dari Aim Controller membantu sejak permainan yang anda mainkan tidak dapat memberitahu bahawa anda tidak menggunakan gamepad.

Sementara itu, Cronus Hardware, pada dasarnya bertindak sebagai pengawal pengawal yang membolehkan pemain konsol dan PC menipu dengan menjalankan skrip yang mengubah permainan. Dengan Cronus, anda dapat mengurangkan mundur dalam permainan anda, meningkatkan Aim Bantuan, dan banyak lagi, memberikan anda kelebihan yang ketara.

Xim dan Cronus menipu telah menjadi masalah besar dalam pelbagai permainan penembak untuk masa yang lama sekarang, tetapi beberapa pemaju akhirnya mula mengambil tindakan. Contohnya, Activision mengambil pendirian terhadap penipuan Xim dalam Call of Duty dengan Ricochet Anti-Cheat. Sekarang, dalam catatan blog pemaju baru, Bungie telah bersumpah untuk mengeluarkan amaran, sekatan, dan larangan kepada Destiny 2 Penjaga yang ditangkap menggunakan peranti pihak ketiga untuk menipu.

“Bungie merangkumi penggunaan bantuan kebolehaksesan luaran yang membolehkan pengalaman pereka permainan yang dimaksudkan tetapi akan mengambil tindakan, termasuk larangan, pada orang yang menyalahgunakan alat ini khusus Untuk mendapatkan kelebihan berbanding pemain lain, “dasar baru studio dibaca. Di samping itu, pemaju menyatakan bahawa mereka akan menilai semua Destiny 2 permainan untuk pelanggaran, termasuk PvP dan PVE.

Terutama, pemaju telah menunjukkan bahawa perkakasan aksesibiliti selamat digunakan, jadi anda tidak perlu risau jika anda menggunakan sesuatu seperti pengawal kebolehaksesan Xbox atau projek Sony Leonardo untuk PS5. Bungie juga kemudian menjelaskan bahawa semua Xbox, PlayStation, dan pengawal SCUF rasmi baik -baik saja “selagi tidak ada bukti muktamad yang menunjukkan penyalahgunaan mekanik permainan sedang bermain.”

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Bungie telah berjuang secara agresif terhadap penipuan dan penggodaman di Destiny 2. Pada tahun 2021, Riot Games dan Bungie bekerjasama untuk menuntut pencipta perisian menipu, dan awal tahun ini, studio itu memenangi $ 4.Tuntutan undang -undang 4m terhadap pemaju cheat Aimjunkies.

Windows Central mengambil

Senang melihat Bungie akhirnya menangani masalah penipuan Xim/Cronus, kerana sudah menjadi masalah besar untuk beberapa waktu sekarang. Dengan studio baru -baru ini meningkatkan destiny 2 yang kompetitif dan ujian kandungan Osiris Pvp, masuk akal bahawa ia ingin memastikan medan bermain yang adil dan tahap untuk semua orang di Crucible.

Saya juga gembira kerana Bungie cuba memastikan bahawa orang menggunakan peranti pihak ketiga untuk kebolehcapa periferal seperti xim atau cronus. Semoga Bungie dapat memisahkan penipu dengan tepat dari pemain biasa.

Takdir 2: Cahaya, Pengembangan terbaru permainan, kini tersedia untuk $ 50 pada Xbox Series X | S, Xbox One Consoles, Windows PCS, dan PlayStation Systems. Di dalamnya, anda akan mengambil perjuangan ke Kaisar Calus, mendapatkan akses ke subclass Strand dan kebolehan unik mereka, dan banyak lagi.

Takdir 2: Cahaya

Pengembangan cahaya membawa pemain ke kota Neomuna yang direndam neon di Neptun.

Dapatkan buletin Windows Central

Semua berita terkini, ulasan, dan panduan untuk Windows dan Xbox Diehards.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Brendan Lowry

Brendan Lowry adalah penulis Windows Central dan lulusan Oakland University dengan semangat yang terbakar untuk permainan video, yang mana dia menjadi peminat yang gemar sejak kecil. Anda akan mendapati dia melakukan ulasan, editorial, dan liputan umum pada semua Xbox dan PC. Ikuti dia di Twitter.

Fikirkan perkara ini.

Oleh itu, apabila raket tenis besar dibangunkan, yang mempunyai kelebihan yang jelas. Saya rasa itu menipu.

Oleh itu, ketika bola bowling fingertip dibangunkan, yang mempunyai kelebihan yang jelas. Saya rasa itu menipu.

Oleh itu, apabila batang kelab golf serat karbon dibangunkan, yang mempunyai kelebihan yang jelas. Saya rasa itu menipu.

Menggunakan logik ini, saya rasa pengawal gyro, papan kekunci permainan dengan tongkat ibu jari dan peranti azeron juga menipu. Leacleable.

Sekiranya seseorang membina mousetrap yang lebih baik, jangan wain, kemas kini rig anda.