Tidak ada dek stim gen yang benar selama beberapa tahun injap berkata | Gamingonlinux, Valve berkata apabila dek stim gen yang akan datang akan dibebaskan

Valve mengatakan apabila dek wap gen seterusnya yang kuat akan dibebaskan

. Google mendapat linux (kernel) dan menunjukkan ia bagus, tetapi orang sebelum Android memberitahu Linux adalah kernel yang sangat lemah/buruk. . Tetapi kernel linux berubah? Tidak! . . Akibatnya, sesetengah orang akan berhenti meletakkan kde, linux tidak baik, terutamanya untuk permainan.

Tidak ada dek stim gen yang benar untuk injap ‘beberapa tahun’

Seperti yang dijangkakan, Valve berkata mereka tidak benar-benar mengharapkan untuk melihat dek stim gen yang akan datang selama beberapa tahun lagi. .

Bercakap dengan Valve’s Lawrence Yang dan Jurutera Pierre-Loup Griffais, nampaknya ia telah meniup fikiran mereka. Sesuatu yang mengejutkan walaupun, walaupun kepada saya, adalah Yang menyebut bagaimana mereka menyedari bahawa “orang yang telah membeli dek stim, 42% daripadanya akhirnya menghabiskan sebahagian besar masa permainan stim mereka di dek stim – lebih suka melalui peranti mereka yang lain “.

.

Satu titik melekat adalah lebih banyak permainan yang tidak berfungsi dengan baik, dan sementara dek stim mengagumkan, semuanya bergantung kepada pemaju yang sebenarnya mengoptimumkan perkakasan, seperti yang dikatakan Griffais “ia bergantung kepada bagaimana pemaju mendekatinya” dan itu “Sekiranya tajuk-tajuk gen-gen mewah dapat skala ke dek dan menjadi pengalaman yang hebat, ia juga membolehkan prestasi yang lebih lancar pada pelbagai PC yang lebih luas, dan meningkatkan pengalaman untuk keseluruhan playerbase”. Yang juga menyebutkan bagaimana mereka “melihat beberapa tajuk yang dikeluarkan baru -baru ini berfungsi dengan baik di dek stim, kerana pemaju menargetkan dan menguji pada peranti.”.

Seperti biasa, masalahnya ada dalam jumlah. Sekiranya dek stim terus dijual dengan baik, pemaju tidak akan dapat mengabaikannya. Saya telah melihat banyak permainan yang cemerlang, walaupun menghairankan begitu, apabila mereka jelas mempunyai banyak pengoptimuman yang dilakukan pada mereka. Kemudian saya juga melihat yang bertentangan dengan diri saya, dengan permainan yang anda fikir juga akan berfungsi dengan baik tidak semestinya (selalunya permainan AAA yang lebih besar yang kelihatannya menargetkan konsol …).

Ketika datang ke Deck Steam yang benar 2, kami jelas menunggu, seperti Yang berkata “Dek Gen Next-Gen yang benar dengan benjolan yang signifikan dalam kuasa kuda tidak akan selama beberapa tahun”.

Injap tidak semestinya memerlukan banyak untuk membuat dek stim 2 berjaya – atau adakah mereka?

Perlu beberapa permainan lagi untuk Deck Steam? Lihat Gambaran Keseluruhan Bundle Heroines Baru.

Mengenai Pengarang – Liam Dawe

Saya pemilik gamingonlinux. Setelah menemui Linux kembali pada zaman Mandrake pada tahun 2003, saya sentiasa kembali untuk memeriksa kemajuan Linux sehingga Ubuntu muncul di tempat kejadian dan ia membantu saya untuk benar -benar menyukainya. Anda boleh menghubungi saya dengan mudah dengan menghantar e -mel gamingonlinux secara langsung. Cari saya di mastodon.
Lihat lebih banyak lagi dari saya

  • Terraria Dev Re-Logic menyumbangkan $ 100k kepada Godot Engine dan FNA, ditambah dengan pembiayaan yang berterusan
  • GOG Mempunyai Jualan Festival Indie Besar di
  • Deck Steam OS 3.5 Sekarang dalam pratonton dengan tetapan warna HDR, VRR dan paparan warna

Memang benar, dek stim telah membuatkan saya menikmati permainan lagi. Masih ada perkara yang lebih baik saya bermain di PC besar saya, tetapi secara keseluruhan dengan begitu banyak permainan yang benar -benar dimainkan semasa bersantai di tempat tidur atau sofa sangat sukar untuk ditewaskan. Saya mula membersihkan permainan strategi saya, akhirnya dapat menikmati masa dengan mereka dan bukannya melawan keletihan duduk di hadapan skrin besar.
. Ya, akan ada permainan yang akan menjadi sangat mengerikan di SD. Anda tidak boleh memenangi mereka semua. Saya akan mengambil anggun, berjalan dengan baik, dikonfigurasi dengan baik dari set kotak 2 – 5 ribu permainan ke atas gelaran besar seterusnya setiap hari. Mereka penting, tetapi tidak penting.

Ditambah: Juga perlu diperhatikan bahawa niche akhir tinggi itu dapat diisi oleh vendor lain yang melangkah masuk.

Terakhir diedit oleh Pecisk pada 10 Mac 2023 jam 1:06 petang UTC

Saya suka dek stim, dan walaupun tidak sepenuhnya berkaitan dengan ini, ‘meh’ terbesar saya sekarang ialah beberapa permainan yang disahkan stim, ketika dimainkan di luar talian, jangan buka kunci pencapaian ketika sambungan wi-fi kembali. Saya tahu adalah perkara yang bodoh, dan secara keseluruhan saya tidak peduli dengan pencapaian, tetapi ada kalanya saya meletakkan usaha untuk mendapatkannya, jadi saya lebih suka melihatnya dibuka: D

Dengan mempunyai peranti ‘sasaran’ di PC, nampaknya kita boleh mendapat manfaat daripada pengoptimuman yang lebih baik secara keseluruhan, dan itu sangat baik untuk permainan video purata (dan planet), jadi saya gembira injap menunggu ‘tahun’ untuk melihat gen yang benar seterusnya , syarikat melihat potensi yang ada sekarang, dll.

.

Terakhir diedit oleh Arehandoro pada 10 Mac 2023 jam 1:13 petang UTC

Memetik: Arehandoro Sekarang, ‘Tidak Benar Next-Gen’ bermakna bahawa dalam beberapa bulan mereka dapat melepaskan dek dengan hayat bateri yang lebih baik, dengan OLED, atau SSD.

Saya berfikir perkara yang sama apabila saya melihat penggunaan bijak perkataan ‘benar’ dalam respons. Atau mungkin mungkin responden hanya dengan berhati-hati meninggalkan pintu terbuka, jadi tidak ada yang dapat mengadu harus injap memutuskan untuk melepaskan versi yang dikemas kini.

Sekarang ini tidak masuk akal untuk melepaskan yang lain kerana perkakasan tidak cukup berkembang untuk berbaloi. Saya mengharapkan SD2 sekurang -kurangnya dua kali lebih kuat dengan hayat bateri yang sama, atau lebih baik. Skrin OLED dan sebagainya bagus tetapi tidak layak untuk mengembangkan peranti baru di sekelilingnya. Mungkin akan ada peningkatan OLED yang tersedia pada satu ketika?

Saya benci bahawa saya mengatakan ini tetapi.. Saya baru -baru ini jatuh kembali bermain permainan di komputer desktop saya. Saya mempunyai dek, baik yang tidak, tetapi saya cenderung untuk mendapati ia lebih cepat untuk menetapkan perkara di desktop saya.

Ada satu perkara yang saya suka tentang dek stim, untuk setiap penambahbaikan yang dibuat untuk permainan, ia juga diterjemahkan ke desktop linux.

Jadi, sama ada anda menggunakan dek atau tidak, anda masih mendapat manfaat daripada proton/wain, mesa, vk3d dan sebagainya!

Saya selalu memberitahu, Linux telah hebat. Orang ramai cedera Linux kerana khabar angin dan menyerang segala -galanya dengan nama Linux. Melihat Android, yang mengandungi hanya sebahagian daripada pengedaran Linux yang paling banyak: mungkin hanya kernel. . Mereka memberitahu perkara yang sama mengenai kernel. Android mendapat pengangkatan. Apa yang mengatakan orang yang sama? Linux adalah mesh, kecuali kernel, kerana Android mempunyai kernel Linux. . Orang memilih maklumat, yang bagus untuknya. . Saya hanya mempunyai masalah kecil dengan tingkap (atau komputer? atau saya sendiri?), jadi mereka betul. . Orang ini mesti betul!”. MS dan Kementerian Pendidikan di banyak negara mencipta agama di sekelilingnya. Mereka tidak suka mengajar orang banyak, kerana pasaran memerlukan setiausaha dan penjaga buku. Pakar IT di beberapa ijazah pendidikan belajar bagaimana menjadi baik sebagai setiausaha dan pembukuan, kerana program IT hanya mempunyai cara melakukan sesuatu dalam excel/word/powerpoint dan perkara asas mengenai tingkap. Malah, pakar IT, tanpa sekolah menengah bersedia untuk menjadi bawahan dan setiausaha. Mereka mungkin berjalan di dalam bangunan, di mana mereka bekerja dan mengajar ms capheper, di mana hendak mengklik untuk mencapai kesan atau klik untuknya.
Juga, tanpa sekolah menengah, orang tidak tahu apa -apa tentang Linux dan bahkan selepas sekolah menengah (universiti) mereka walaupun Linux adalah konsol, kerana guru mengatakan bahawa (kes saya) dan melarang berlari x, kerana Linux baik pada pelayan dan pelayan di sana tidak perlu menjalankan kde/gnome. . Dalam kes ini, orang membuat kultus, kerana mereka tidak mempunyai pengetahuan. Windows tidak berfungsi? Log masuk lagi! Masih tidak berfungsi? Shutdown Computer dan lancarkan lagi! ? Memasang semula tingkap, dengan kehilangan semua data. Ini adalah cara orang selepas beberapa tahap pendidikan IT lakukan untuk setiap masalah dengan komputer. Ini berdasarkan dogma, kerana mereka tidak mempunyai pengetahuan dan tidak mencari di mana masalahnya menghapuskannya, jadi ia adalah jenis kultus. Orang tanpa pengetahuan mengamalkan penyelesaian ini. Dan orang -orang ini, tanpa pengetahuan, cuba mencipta beberapa penjelasan mengenai fakta di sekelilingnya. Mereka menggunakan apa yang mereka fikirkan tentang dunia dari pelbagai pengetahuan, seperti ekonomi. Mengapa Linux kurang popular? ! Dan, jika mereka membaca penjelasan ini, mereka mempercayainya.

. Google mendapat linux (kernel) dan menunjukkan ia bagus, tetapi orang sebelum Android memberitahu Linux adalah kernel yang sangat lemah/buruk. Orang berhenti memberitahu kernel linux teruk. Tetapi kernel linux berubah? Tidak! Sudah tentu, mereka maju dan menjadi lebih baik dan lebih baik, tetapi ini masih merupakan kod yang sama, sebahagian besarnya. . .

Saya fikir tahap pendidikan IT yang buruk direka terutamanya untuk memaksa orang menggunakan Windows/Excel/Word/PowerPoint, kerana mereka menakutkan komputer (mereka tidak tahu banyak tentangnya, jadi mereka mempunyai masalah dan menakutkan), jadi mereka tidak melakukan sebarang perubahan, terutamanya OS. Juga, banyak pakar keselamatan diberitahu, orang tidak boleh memasang perisian tambahan ke komputer, kerana ia boleh mengandungi perisian hasad (yang sebahagiannya betul), jadi orang tidak akan memasang Linux. Untuk mengelakkan menyatakan mereka tidak mempunyai pengetahuan mengenai komputer (mereka kesalahan), mereka akan menyerang mana -mana orang yang tidak dikenali, yang cuba membantu mereka.

Saya harus mengatakan, ini adalah berita paling mengejutkan yang saya lihat dalam beberapa ketika, tetapi itu adalah perkara yang baik!

Mudah -mudahan mereka tidak akan membuat penyegaran semula kitaran pertengahan dengan skrin OLED sebelum saya dapat mendapatkan dek stim untuk diri saya sendiri, walaupun – perkara -perkara yang menyakitkan mata saya, dan saya juga tidak mahu membuang wang pada paparan yang dijamin mati , kerana itu bertentangan dengan etos menjaga perkakasan dalam perkhidmatan selama mungkin dengan mengoptimumkan dengan baik untuknya.

Petikan (Selalunya permainan AAA yang lebih besar ini kelihatannya menargetkan konsol …)

Pelabuhan PC masih kadang -kadang berlaku untuk jenis pemaju ini, jadi ini tidak mengejutkan saya.

Saya tergolong dalam 58% yang masih bermain kebanyakannya di desktop, tetapi saya tidak berpisah dengan dek saya. Ia telah menjadi peranti untuk permainan di sofa atau di atas katil dan memenuhi jurang untuk saya di sana (saya tidak memiliki konsol “betul” dan tidak menginginkannya). . Ya, itu mungkin akan berubah dalam beberapa tahun akan datang apabila generasi GPU yang lebih baru menjadi lebih meluas, tetapi saya mengharapkan dek itu akan berjalan paling banyak jika tidak semua permainan yang saya mainkan selama bertahun -tahun yang akan datang.

Memetik: Kimyrielle Saya tergolong dalam 58% yang masih bermain kebanyakannya di desktop, tetapi saya tidak berpisah dengan dek saya. Ia telah menjadi peranti untuk permainan di sofa atau di atas katil dan memenuhi jurang untuk saya di sana (saya tidak memiliki konsol “betul” dan tidak menginginkannya). Saya masih terkejut berapa banyak permainan baru -baru ini yang dapat berjalan dengan baik (termasuk warisan Hogwarts). .

Konsol oof. Saya gembira saya dapat menjauhkan diri dari mereka!

Saya setuju walaupun, Deck Steam sangat bagus untuk permainan mudah alih atau bermain di lokasi yang tidak terhad! Ia harus menjalankan permainan selama bertahun -tahun seperti yang anda katakan (dengan mengandaikan anda tidak mendapat kegagalan perkakasan) hanya kerana permainan PC membenarkan penyesuaian grafik menyesuaikan dan sebagainya, jadi apa -apa yang tidak dapat dijalankan mungkin boleh ditapis untuk dijalankan pada satu ketika (dengan Kualiti Kualiti Visual).

Yang terbesar ditambah dengan konsol? . Ini untuk saya selalu menjadi tambah utama permainan pc lebih konsol.

. Anda tidak perlu.
Itu adalah sesuatu yang penuh dengan raksasa desktop yang ditiup dan speced untuk beberapa ratus dan ribuan akan lakukan untuk anda.

Ia benar -benar baik untuk beberapa tahun yang akan datang sementara teknologi kemajuan dan kami mendapat perkara seperti
https: // www.Youtube.com/watch?v = ygxtngeax3e pergi

Semasa anda berada di sini, sila pertimbangkan Menyokong Gamingonlinux pada:

Tahap ganjaran: Patreon. Derma biasa: PayPal.

. Kami juga tidak mempunyai banyak iklan, tidak ada penjejakan dan kami menghormati privasi anda. Cukup baik, kandungan segar. Tanpa sokongan berterusan anda, kami tidak dapat meneruskan!

Awak boleh cari lebih banyak cara di halaman khusus ini bila -bila masa. Sekiranya anda sudah, terima kasih!

Valve mengatakan apabila dek wap gen seterusnya yang kuat akan dibebaskan

Valve merancang untuk melepaskan versi Dek Steam yang dinaik taraf, dan konsol mudah alih generasi akan datang ini dijangka ‘kuat’.

Buka galeri

Galeri Lihat – 2

Diterbitkan pada 9 Mac 2023 4:05 pagi CST
Dikemaskini 6 Apr, 2023 7:08 AM CDT
2 minit & 3 saat Baca Masa

Seorang pegawai dari Valve telah mendedahkan butir-butir mengenai dek stim gen yang akan datang, yang dijangka datang dengan “benjolan yang ketara dalam kuasa kuda.

Valve mengatakan apabila dek stim gen seterusnya yang kuat akan melepaskan 85

Buka galeri

2

Lihat galeri – 2 gambar

Perinciannya datang dari pereka injap Lawrence Yang yang bercakap dengan Senapang patah kertas batu Baru. Yang menjelaskan bahawa Valve akan menunggu “beberapa tahun” sebelum melepaskan versi dinaikkan dek stim semasa kerana syarikat itu percaya bahawa dek stim masih berpotensi menjadi sasaran kukuh bagi pengguna dalam generasi konsol ini.

.

Selain itu, senarai tajuk yang ada di dek Steam tidak boleh dibuang kerana ia mengandungi tajuk AAA seperti Cyberpunk 2077, Elden Ring, Detroit: Menjadi Manusia dan Lebih. Sokongan untuk tajuk yang disebutkan di atas adalah salah satu sebab utama injap tidak akan tergesa -gesa keluar dek stim baru. . Walau bagaimanapun, terdapat beberapa permainan yang Dek Steam sedang berjuang untuk dijalankan. Menurut laporan, tajuk seperti Wild Hearts dan Returnal adalah contoh dek stim yang mula menunjukkan umurnya.

Menurut jurutera Valve Pierre-Loup Griffais, yang juga bercakap dengan senapang patah kertas batu, pemaju yang mencipta tajuk yang turun dari PC high-end sepanjang jalan ke perkakasan yang menggerakkan dek stim akan “Dayakan prestasi yang lebih lancar pada pelbagai PC yang lebih luas, dan meningkatkan pengalaman untuk keseluruhan playerbase.

Dalam berita lain, sekumpulan pegawai terpaksa mengeluarkan arahan merosakkan diri ke roket baru yang dilancarkan pada hari Isnin. Perintah merosakkan diri dihantar sejurus selepas H3 baru Jepun ditarik dari pelancarannya yang buruk. Menurut pegawai, pegawai Jaxa tidak mempunyai pilihan lain tetapi untuk mengeluarkan perintah merosakkan kerana tidak mungkin misi mencapai kejayaan.

Roket H3 berukuran antara 187 – 207 kaki tinggi, bergantung pada fairing muatan yang dilengkapi dan direka untuk membawa 4 tan ke ketinggian 310 batu dalam orbit sinkron matahari, atau “6.5 tan atau lebih “ke orbit pemindahan geostasionari. Sekiranya anda berminat membaca lebih lanjut mengenai kisah ini, lihat pautan di bawah.

  • Baca lebih lanjut: Roket gagal sejurus selepas pelancaran menyebabkan pegawai meletupkannya di udara