Senjata impak Genshin terbaik yang boleh anda dapatkan secara percuma | PCGamesn, Genshin | Senarai Tingkat Senjata Senjata Terbaik & Terkuat untuk 4.0 | Impak Genshin – Gamewith

Senarai Tingkat Senjata Genshin Impak Terbaik & Kuat Senjata Untuk 4.0

Contents

Senarai Tingkat Senjata Terbaik untuk Genshin Impact 4.0. Panduan ini merangkumi senarai peringkat senjata, senjata terbaik setiap jenis, kedudukan, petua senjata, pilihan senjata terbaik dan cara memilih senjata.!

Senjata impak Genshin terbaik yang boleh anda dapatkan secara percuma

Watak impak kelainan memegang senjata

Senjata Impak Genshin Percuma adalah senjata impak Genshin terbaik, betul? Benar, senjata lima bintang cenderung untuk mengatasi empat bintang, tetapi anda memerlukan primogem dan banyak nasib untuk mendapatkannya. Di samping itu, anda benar-benar tidak memerlukan senjata lima bintang untuk membina yang baik. Terdapat banyak bahan hilichurl-slaying yang hebat di luar sana.

Senjata mana yang boleh anda dapatkan secara percuma? Dan yang mana patut mendapat? Di sinilah panduan ini masuk: kami telah menyenaraikan Senjata impak Genshin percuma terbaik (jadi tidak diperlukan primogem) dan menjelaskan bagaimana mencari mereka.

Perlu diingat bahawa senjata impak kelainan adalah hebat apabila dilengkapi dengan watak yang betul, dan tidak berguna apabila dilengkapi dengan yang salah. Sekiranya statistik dan keupayaan pasif berfungsi dengan baik untuk sekurang -kurangnya satu watak impak Genshin, ia layak mendapat tempat dalam senarai ini. Akhirnya, kami tidak mengira senjata acara percuma, kerana mereka hanya tersedia buat sementara waktu. Ini termasuk Sealord Mewah, Keinginan Festering, Spindle Cinnabar, dan Dodoco Tales.

Watak kesan kelainan yang memegang pedang

Pedang impak Genshin percuma terbaik

Amenoma Kageuchi

Pedang Amenoma Kageuchi mempunyai statistik serangan sekunder yang mengagumkan sebanyak 55.1% pada tahap maksimum. Di samping itu, menghantar kemahiran unsur memberikan pemakai benih pengganti, yang menyusun sehingga tiga dan berlangsung selama 30 saat. Setelah menggunakan pecah unsur, benih dimakan dan akan menjana sehingga 12 tenaga setiap biji. Pedang ini luar biasa pada watak seperti Jean, yang skala kebolehannya dengan serangan dan mempunyai cooldown kemahiran elemen pendek. Anda boleh mendapatkan gambarajah kerajinan amenoma kageuchi dengan melengkapkan pencarian harta karun petani di Inazuma. Sebaik sahaja anda memilikinya, anda boleh membuat senjata di stesen tukang besi.

Menyengat besi

Senjata empat bintang lain yang hebat adalah menyengat besi. Ini adalah salah satu daripada beberapa pedang dengan statistik sekunder penguasaan unsur, dan ia meningkatkan semua kerosakan sehingga 12% (maksimum dua susunan) setelah menangani kerosakan elemen. Seperti banyak watak yang menangani kerosakan elemen biasa, mudah untuk mencari pemilik yang layak untuk Pedang Impak Genshin ini. Anda tidak memerlukan gambarajah untuk membuat senjata ini.

Prototaip Rancor

Selain Aquila Favonia lima bintang, Rancor Prototaip Empat Bintang adalah satu-satunya pedang yang memberikan kerosakan fizikal yang meningkat. Hit serangan normal dan dikenakan juga meningkatkan serangan dan statistik pertahanan pemakai. Malangnya, tidak ada watak yang memegang pedang semasa adalah perlawanan yang sempurna untuk senjata ini, melainkan jika anda sedang membina salah satu daripada mereka sebagai DPS fizikal (Jean, mungkin). Ketika datang untuk meningkatkan kemahiran sokongan Bennett walaupun, prototaip kuno melakukan pekerjaan yang lebih baik daripada menyengat besi terima kasih kepada serangan asas yang tinggi. Rancor prototaip boleh dibuat pada awal permainan dan anda juga mendapat satu prototaip Rancor sebagai ganjaran untuk mencapai kedudukan pengembaraan 10.

Watak Impak Genshin Memegang Claymore

Claymores Genshin Impak Terbaik

Prototaip kuno

Terima kasih kepada serangan asasnya yang tinggi dan statistik serangan sekunder, prototaip percuma Archaic adalah senjata hebat untuk kebanyakan watak DPS utama berasaskan serangan. Serangan normal dan dikenakan mempunyai peluang 50% untuk menangani kerosakan serangan AOE tambahan, jadi pastikan untuk memberikannya kepada claymore-wielder aktif seperti Razor. Ia boleh dibuat pada awal permainan, tidak diperlukan gambarajah.

Starsilver salji

Starsilver salji salji mempunyai serangan asas yang tinggi serupa dengan prototaip kuno, tetapi ia dilengkapi dengan statistik kerosakan fizikal. Selain itu, pendaratan serangan normal dan dikenakan merosakkan kerosakan tambahan, yang lebih daripada dua kali ganda jika mangsa terjejas oleh cryo. Ini jelas menjadikan Starsilver cukup senjata khusus, tetapi pemilik Eula tanpa tanah liat lima bintang harus segera mendapatkannya. Anda boleh menjalinnya setelah memperoleh rajah dengan menyelesaikan teka -teki rahsia glasier Dragonspine.

Whiteblind

The Whiteblind adalah Claymore berasaskan pertahanan bebas terbaik di Genshin Impact. Selain peningkatan pertahanan melalui statistik sekundernya, anda akan mendapat serangan tambahan dan pertahanan pertahanan apabila mendarat normal dan menyerang serangan hits. Ia boleh dibuat dalam permainan awal, jadi Noelle anda tidak akan pernah tanpa senjata yang hebat.

Katsuragikiri Nagamasa

Katsuragikiri Nagamasa adalah tanah liat yang rumit, tetapi hebat di tangan kanan. Memukul musuh dengan kemahiran elemen anda sebahagian daripada tenaga anda, tetapi ia akan mengisi semula lebih cepat. Sebagai balasan, kemahiran watak anda menangani lebih banyak kerosakan. Selepas mendapatkan rajah dari dada mewah di Arsenal (setelah menyelesaikan Tatara Tales Inazuma Quest), anda bebas untuk membuat senjata ini di stesen tukang besi.

Watak kesan kelainan memegang polearm

Polearms impak genshin percuma terbaik

Tangkapan

Mari kita mulakan dengan tangkapan, kerana ia adalah polearm yang luar biasa untuk mendapatkan secara percuma. Ia memberikan peningkatan semula tenaga yang tinggi dan ia sangat meningkatkan kerosakan pecah unsur dan kadar kritikal unsur unsur. Ia berfungsi pada mana-mana watak polearm dengan serangan pecah yang kuat, tetapi penting bagi Raiden Shogun jika dia tidak mempunyai kilat bertembung lima bintang. Perkara terbaik mengenai tangkapan? Anda boleh menukarnya untuk pilihan ikan di Persatuan Memancing Inazuma.

Kitain Cross Spear

Spear Cross Kitain agak bertentangan dengan tangkapan: ia meningkatkan kemahiran elemen pemakai, tetapi dengan kos tenaga watak itu. Ia sangat bergantung pada binaan khusus anda, tetapi ia boleh menjadi hebat pada DPS kemahiran elemen yang cepat seperti Rosaria. Gambar rajah kerajinan untuk Spear Cross Kitain diperoleh dengan melengkapkan pencarian warisan Orobashi.

Prototaip Starglitter

Sekiranya anda sedang mencari polearm DPS yang hebat, Starglitter prototaip adalah apa yang anda perlukan. Ia menawarkan peningkatan semula tenaga dan juga rangsangan kerosakan serangan yang normal dan dikenakan setelah menggunakan kemahiran unsur. Ia hebat pada watak seperti Xiao atau, jika anda menggunakannya sebagai DPS aktif, Rosaria. Anda boleh menjalin polearm ini di stesen tukang besi tanpa perlu mencari gambarajah.

Tombak dragonspine

Lembing Dragonspine juga menakjubkan untuk DPS Cryo seperti Rosaria. Ia menawarkan bonus kerosakan fizikal dan peluang untuk mendarat serangan AOE tambahan. Kerosakannya sangat meningkat jika lawan anda terjejas oleh cryo. Dapatkan gambarajah kerajinan tombak dragonspine dalam (anda meneka) Dragonspine, setelah menyelesaikan pencarian fang.

Pike Crescent

Akhirnya, ada Pike Crescent, yang menawarkan bonus serangan yang normal dan dikenakan setelah mengambil orb atau zarah unsur. Ini bonus kerosakan fizikal lebih rendah daripada tombak dragonspine, tetapi anda tidak memerlukan lawan yang terkena cryo. Dengan kata lain, gunakannya di mana -mana wielder polearm dps utama dalam pasukan anda. Anda boleh membuat senjata ini dengan segera.

Watak impak kelainan memegang busur

Busur impak keldai percuma terbaik

Prototaip Crescent

Bulan sabit prototaip bukanlah busur percuma terbaik dalam kesan Genshin, tetapi boleh menjadi baik jika digunakan oleh watak DPS yang kuat. Ia menawarkan peningkatan serangan yang baik yang mendapat bonus tambahan jika anda mendarat serangan serangan ke atas bintik -bintik musuh. Gunakannya pada watak yang mendapat keuntungan dari kuasa serangan tambahan, seperti Fischl dan Ganyu. Anda boleh membuat sabit prototaip tanpa perlu mencari gambarajah.

Bow Compound

Tunduk kompaun sedikit seperti sabit prototaip, dalam erti kata bahawa ia juga tersedia untuk membuat kerajinan pada awal permainan dan juga meningkatkan kuasa serangan. Perbezaannya adalah bahawa busur kompaun meningkatkan kerosakan fizikal dan bukannya serangan, dan sebarang serangan biasa atau dikenakan akan mencetuskan kemampuan senjata. Oleh itu, busur kompaun lebih sesuai untuk DPS utama yang hanya perlu terus mendarat tembakan cepat.

Hamayumi Bow

Hamayumi Bow mempunyai peningkatan serangan yang luar biasa. Ia juga menguatkan kerosakan serangan yang normal dan dikenakan, kesan yang meningkat dua kali apabila tenaga pemakai mencapai 100%. Seperti Hamayumi yang terbaik apabila digunakan oleh watak DPS utama yang mengabaikan serangan pecah mereka, agak sukar untuk mencari perlawanan yang betul. Kombo dengan Yoimiya atau Fischl boleh menjadi sangat kuat jika anda bersedia membuat pengorbanan itu. Anda boleh mendapatkan gambarajah kerajinan dengan membuka dada Conch Misteri Takashi di Inazuma.

Favonius Warbow

Seterusnya: The Favonius Warbow. Ya, ini adalah busur yang biasanya hanya tersedia di Banner Wish. Walau bagaimanapun, jika anda melengkapkan ‘tembakan panjang’, yang merupakan sebahagian daripada pencarian Mondstadt Archon, anda akan mendapat satu secara percuma. Walaupun anda tidak boleh mendapatkan busur tambahan sebagai bahan penghalusan tanpa melakukan keinginan yang menarik, ia bernilai mendapatkan satu warbow Favonius untuk pertumbuhan semula tenaga yang sangat meningkat.

Watak kesan kelainan yang memegang pemangkin

Pemangkin kesan keldai percuma terbaik

Prototaip Amber

Prototaip Amber adalah pemangkin yang sempurna untuk penyembuh kami Barbara dan Kokomi. Selain meningkatkan HP mereka, senjata ini meningkatkan cas semula tenaga mereka setelah menggunakan pecah dan ia memberikan regenerasi HP tambahan kepada sekutu mereka. Anda boleh membuat ambar prototaip di stesen tukang besi.

Mappa Mare

Sebaliknya, Mappa Mare sangat bagus untuk peniaga kerosakan unsur. Ia meningkatkan penguasaan unsur dan memberikan bonus kerosakan elemen tambahan setelah mencetuskan reaksi unsur. Ini pilihan yang baik untuk watak DPS seperti Klee dan Yanfei. Anda boleh membuat pemangkin ini dengan segera, tidak diperlukan rajah.

Frostbearer

Pemangkin percuma ini bagus untuk watak -watak DPS utama yang bergantung pada serangan normal dan dikenakan: The Frostbearer. Pendaratan serangan sedemikian mempunyai peluang untuk menjatuhkan icicle, menangani kerosakan AOE tambahan. Kerosakan serangan meningkat jika mangsa terjejas oleh cryo. Itu membawa kita kepada isu kecil: tidak ada pengguna pemangkin cryo dalam permainan. Walau bagaimanapun, rakan sepasukan lain boleh membuang Cryo pada musuh, jadi kesan frostbearer penuh masih boleh diaktifkan. Oleh itu, ia adalah senjata yang sangat kuat dalam pasukan cair dengan Yanfei atau pasukan Freeze dengan Mona. Jika anda ingin menerima rajah kerajinan frostbearer, anda perlu menaik taraf pokok frostbearing Dragonspine ke tahap 10.

Cincin Hakushin

Akhirnya, ada cincin Hakushin, yang meningkatkan isi semula tenaga. Pasifnya agak luar biasa: selepas mencetuskan reaksi elemen elektro, ahli parti berdekatan yang terlibat dalam reaksi akan menerima bonus unsur untuk jenis elemen mereka sendiri. Oleh kerana tidak ada pengguna pemangkin elektro pada saat menulis, anda memerlukan rakan sepasukan seperti Fischl untuk menjaga itu. Setelah itu selesai, berikan cincin Hakushin ke Mona, Yanfei, atau Sucrose. Anda boleh mendapatkan gambarajah kerajinan senjata ini dengan menyelesaikan ritual pembersihan suci suci di Inazuma.

Dan itu menyimpulkan senarai kami dengan senjata impak Genshin yang terbaik. Sekiranya anda lebih suka mendapatkan senjata dari Wishes selepas semua, lihatlah panduan kami mengenai sepanduk semasa dan akan datang.

Marloes Valentina Stella Salah satu penyumbang Pakar Pakar kami, Marloes telah dilindungi jika anda perlu membimbing permainan seperti Minecraft, Baldur’s Gate III, Genshin Impact, atau antara kami. Anda mungkin sudah melihat kata -kata Marloes di GamesRadar+ dan Game Rant.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Genshin Impak Senjata Terbaik

Genshin | Senjata Tahap Senjata Best & Strongest Weape untuk 4.0 | Impak Genshin - Gamewith

Senarai Tingkat Senjata Senjata Terbaik & Terkuat untuk 4.0

Terakhir Dikemaskini: 2023/8/14 23:05

 • Watak untuk versi 4.0 kemas kini
 • Zhongli: Binaan & Senjata Terbaik
 • Childe (Tartaglia): Binaan & Senjata Terbaik
 • Freminet: Membina & Senjata
 • Kandungan yang akan datang
 • 4.1 Kod Penebusan & Primogem Percuma
 • 4.1 Kemas kini Kandungan & Tarikh Siaran

Senarai Tingkat Senjata Terbaik untuk Genshin Impact 4.0. Panduan ini merangkumi senarai peringkat senjata, senjata terbaik setiap jenis, kedudukan, petua senjata, pilihan senjata terbaik dan cara memilih senjata.!

Isi kandungan

 • Senjata Senjata & Sejarah Tingkat
 • Senarai Tahap Pedang
 • Senarai Tier Bow
 • Senarai Tahap Pemangkin
 • Senarai Tahap Claymore
 • Senarai Tier Poliarm
 • Kriteria ranking
 • Petua Senjata
Panduan Berkaitan
WatakSenarai peringkat watak Senarai Tahap SenjataSenarai Tahap Senjata

Senjata terkini – Kedudukan & Bina

4.0 Kemas kini senjata terkenal

Senjata terhad 5 bintang baru
Sihir hebat pertamaSihir hebat pertama
Senjata pas pertempuran baru
Wolf-FangWolf-Fang Tongkat bercakapTongkat bercakap Balada fjordsBalada fjords Jade korbanJade korban
Scion matahari yang menyalaScion matahari yang menyala
Senjata Fontaine Cecair
Akhir yang mendalamAkhir yang mendalam Shadow TidalShadow Tidal Ganjaran yang sahGanjaran yang sah Kesucian mengalirKesucian mengalir
Lagu kesunyianLagu kesunyian
Senjata ganjaran memancing
Fleuve Cendre FerrymanFleuve Cendre Ferryman

Senarai Tahap Pedang

SS Tier
DPS Sokongan
Mistsplitter dikaitkan semulaPrimordial Jade Cutter Kebebasan berseruPedang pengorbanan
S peringkat
DPS Sokongan
Haran Geppaku FutsuCahaya insisi foliarPedang hitamWolf-Fang Keinginan yang memusnahkanKunci Khaj-NisutCahaya insisi foliarPrimordial Jade CutterWolf-FangXiphos
Peringkat
DPS Sokongan
Amenoma KageuchiAquila FavoniaBlackcliff LongswordAkhir yang mendalamFleuve Cendre FerrymanPedang pengorbananBilah langitSummit Shaper Amenoma KageuchiAquila FavoniaPedang FavoniusAkhir yang mendalamFleuve Cendre FerrymanMenyengat besiSapwood BladeBilah langitSummit ShaperFlash lorongToukabou Shigure
B Tier
DPS Sokongan
Cinnabar SpindleKeinginan yang memusnahkanHarbinger DawnMenyengat besiKagotsurube IsshinSingaPrototaip RancorRoyal Longsword Cinnabar SpindlePedang besi gelapHarbinger DawnKagotsurube IsshinSingaRoyal Longsword
C Tier
DPS Sokongan
Keluli sejukBilah filletPedang DescensionSeruling Keluli sejukPedang SkyriderPedang DescensionSerulingPengembara

Penjelasan pedang peringkat SS

Senjata Perincian watak yang disyorkan
Kebebasan berseru
Kebebasan berseru
– Rangsangan Penguasaan Elemental Hebat dari Sub-Stat.
– Menyediakan Buff kepada pasukan walaupun di luar padang menjadikannya senjata yang luar biasa untuk watak sokongan. Watak yang disyorkan:
KazuhaKaeyaXingqiuKuki ShinobuAyatoDendro TravellerNilouLaylaJeanAlhaithamKiraraDendro Traveller
Mistsplitter dikaitkan semula
Mistsplitter dikaitkan semula
– ATK asas tinggi yang dipasangkan dengan sub-stat dmg crit yang baik menjadikan Mistsplitter mengulangi senjata yang luar biasa untuk watak DPS.
– Sangat meningkatkan dmg elemental. Watak yang disyorkan:
AyakaKeqingAyatoBennettKazuhaNilou
Primordial Jade Cutter
Primordial Jade Cutter
– Senjata fleksibel yang mempunyai sub-stat kadar krit.
– Kesan juga sangat fleksibel dan boleh digunakan oleh sesiapa sahaja.
– Terutama hebat jika watak boleh skala dari ATK dan HP. Watak yang disyorkan:
KeqingBennettXingqiuAyakaKazuhaAyatoNilouLaylaAlhaithamKiraraPengembara Geo
Pedang pengorbanan
Pedang pengorbanan
– Senjata yang menakjubkan untuk sokongan yang membolehkan anda menggunakan kemahiran elemen dua kali dan mengisi tenaga lebih cepat.
– Stat asas yang agak tinggi untuk senjata bintang 4 yang membolehkan anda tidak kehilangan kerosakan juga.
– Hebat untuk pelbagai watak sokongan dengan Long Elemental Skill Cooldown. Watak yang disyorkan:
XingqiuQiqiBennettKazuhaKuki ShinobuPengembara ElektroDendro TravellerNilouLayla

Senarai Tier Bow

SS Tier
DPS Sokongan
Aqua SimulacraSkyward Harp Aqua SimulacraElegy untuk akhirBusur pengorbanan
S peringkat
DPS Sokongan
AmosPemburuBintang kutubSihir hebat pertamaNadi guntur Favonius WarbowBintang kutubTanpa tali
Peringkat
DPS Sokongan
Blackcliff WarbowHamayumiIbis PiercerRajaPrototaip CrescentKaratBusur pengorbananScion matahari yang menyalaLagu kesunyianTanpa tali Alley HunterPudar TwilightMouunLagu kesunyianWindblume Ode
B Tier
DPS Sokongan
Bow CompoundAkhir garisPudar TwilightMitternachts WaltzMouunBusur dirajaSlingshotPemburu viridescentWindblume Ode Akhir garisBusur dirajaPemburu viridescent
C Tier
DPS Sokongan
RasulPemangsaRaven busurBow RecurveSharpshooter Raven busurBow Recurve

Penjelasan mengenai busur peringkat SS

Senjata Perincian watak yang disyorkan
Aqua Simulacra
Aqua Simulacra
– Stat DMG Crit Dmg yang menakjubkan menjadikannya luar biasa untuk membina watak.
– Meningkatkan HP dan DMG watak.
– Walaupun ATK asas yang rendah, DMG meningkatkan kesannya telah membolehkan watak anda menangani DMG yang kuat. Watak yang disyorkan:
YelanGanyuChildeYoimiyaTighnariCollei
Elegy untuk akhir
Elegy untuk akhir
– Sangat meningkatkan cas semula tenaga watak yang membolehkan uptime tinggi pecah unsur.
– Memberi tambahan ATK dan EM Buff kepada pasukan menjadikannya senjata sokongan yang luar biasa. Watak yang disyorkan:
VentiFischlKujou SaraYelanColleiFaruzan
Busur pengorbanan
Busur pengorbanan
– Senjata yang menakjubkan untuk sokongan yang membolehkan anda menggunakan kemahiran elemen dua kali dan mengisi tenaga lebih cepat.
– Stat asas yang agak tinggi untuk senjata bintang 4 yang membolehkan anda tidak kehilangan kerosakan juga.
– Hebat untuk pelbagai watak sokongan dengan Long Elemental Skill Cooldown. Watak yang disyorkan:
DionaYelanVentiKujou SaraAloyGorouColleiFaruzan
Skyward Harp
Skyward Harp
– Memberi kadar kritikan dan DMG menjadikannya hebat untuk membina watak DPS
– Salah satu ATK asas tertinggi untuk busur yang membolehkan DPS anda menghasilkan kerosakan yang kuat. Watak yang disyorkan:
ChildeVentiFischlGanyuAmberYoimiyaKujou SaraAloyYelanTighnariFaruzan

Senarai Tahap Pemangkin

SS Tier
DPS Sokongan
Hilang doa kepada angin suciThe widsith Seribu Impian TerapungSerpihan korbanKisah -kisah Slayers Naga yang mendebarkan
S peringkat
DPS Sokongan
Seribu Impian TerapungKaguraIngatan habukAtlas SkywardMutiara SolarTulaytullah KaguraJade korbanAtlas SkywardMutiara SolarThe widsithWandering Evenstar
Peringkat
DPS Sokongan
Blackcliff AgateDodoco TalesKesucian mengalirFrostbearerMappa MareRoyal GrimoireSerpihan korbanJade korbanWandering EvenstarWain dan lagu Kesucian mengalirBuah pemenuhanCincin HakushinJadefallHilang doa kepada angin suciMappa MarePrototaip Amber
B Tier
DPS Sokongan
Moonglow abadiMata persepsiCincin HakushinJadefallMata Oathsworn Blackcliff AgateMoonglow abadiPanduan sihirMata OathswornRoyal GrimoireTwin NephriteWain dan lagu
C Tier
DPS Sokongan
Emerald OrbFavonius CodexPanduan sihirTwin Nephrite Emerald OrbCerita dunia lain

Penjelasan pemangkin peringkat SS

Senjata Perincian watak yang disyorkan
Seribu Impian Terapung
Seribu Impian Terapung
– Sub-stat penguasaan elemen yang luar biasa hebat untuk watak berasaskan tindak balas.
– Dapat memberikan buff penguasaan elemental atau elemental dmg buff untuk pasukan. Watak yang disyorkan:
NahidaSukrosaYae MikoLisaBarbara
Hilang doa kepada angin suci
Hilang doa kepada angin suci
– Senjata yang menakjubkan untuk DPS Elemental terutamanya jika mereka tinggal di lapangan untuk masa yang lama.
– Kadar kritikan sub statistik dan ATK asas yang tinggi menjadikannya lebih mudah untuk membina aksara DPS. Watak yang disyorkan:
KleeNingguangMonaYanfeiLisaYae MikoShikanoin HeizouMengembara
Serpihan korban
Serpihan korban
– Sub-stat penguasaan elemen tinggi yang berfungsi hebat untuk watak berasaskan tindak balas.
– Keupayaan juga sangat kuat kerana ia membolehkan anda menggunakan kemahiran unsur dua kali ganda kerosakan dan tenaga yang dihasilkan. Watak yang disyorkan:
SukrosaKleeMonaKokomiShikanoin HeizouNahidaBarbaraBaizhu
The widsith
The widsith
– Sub-stat dmg tinggi tinggi untuk membina watak.
– Keupayaan sangat kuat, walaupun ia rawak. Watak yang disyorkan:
MonaKleeNingguangYanfeiYae MikoShikanoin HeizouNahidaMengembara
Kisah -kisah Slayers Naga yang mendebarkan
Kisah -kisah Slayers Naga yang mendebarkan
– Mudah untuk R5 kerana ia adalah senjata bintang 3.
– Kesannya membolehkan anda meningkatkan ATK DPS utama menjadikan ini senjata sokongan yang luar biasa. Watak yang disyorkan:
BarbaraSukrosaBaizhuKokomiMonaYanfei

Senarai Tahap Claymore

SS Tier
DPS Sokongan
Beacon of the Reed SeaSerigala
S peringkat
DPS Sokongan
Blackcliff SlasherRedhorn StonethresherTulang belakang ular Makhaira AquamarineGreatsword pengorbananTulang belakang ularLagu Pines BrokenSerigala
Peringkat
DPS Sokongan
AkuoumaruBilah lithicLewangan laut mewahMakhaira AquamarinePrototaip kunoRoyal GreatswordKebanggaan langitLagu Pines BrokenTongkat bercakapYang tidak dapat dilupakanShadow Tidal AkuoumaruBeacon of the Reed SeaFavonius GreatswordPerhiasan HutanKatsuragikiri NagamasaBilah lithicBunga yang dihantarKebanggaan langitTongkat bercakapShadow Tidal
B Tier
DPS Sokongan
Kelab PerbahasanKatsuragikiri NagamasaBunga yang dihantarGreatsword pengorbananStarsilver saljiWhiteblind
C Tier
DPS Sokongan
Greatsword yang berdarahFerrous ShadowRainslasherSkyrider GreatswordLoceng ituWhite Iron Greatsword

Penjelasan Claymores SS Tahap

Senjata Perincian watak yang disyorkan
Beacon of the Reed Sea
Beacon of the Reed Sea
– Kadar kritikan tinggi dan serangan asas menjadikannya senjata hebat untuk DPS.
– Kesannya dapat dicetuskan oleh kebanyakan aksara walaupun sukar untuk memaksimumkan. Watak yang disyorkan:
DehyaDilucEulaIttoBeidouPisau cukurNoelleXinyanChongyun
Serigala
Batu nisan serigala
– Sangat meningkatkan ATK dari Weilder.
– Ia juga boleh meningkatkan ATK seluruh pasukan. Watak yang disyorkan:
DilucPisau cukurBeidouChongyunXinyanNoelleEulaSayuDoriDehyaKaveh

Senarai Tier Poliarm

SS Tier
DPS Sokongan
Primordial Jade Winged-SpearKakitangan Homa Melanda kilatKakitangan Homa
S peringkat
DPS Sokongan
Balada fjordsDeathmatchMelanda kilatTulang belakang langitKakitangan Sands Scarlet Balada fjordsTulang belakang langitKakitangan Sands ScarletTangkapan
Peringkat
DPS Sokongan
Blackcliff PoleCalamity QuellerNagaKitain Cross SpearLithic SpearMissive WindspearGanjaran yang sahTangkapanVortex VanquisherWavebreakerTassel putih Calamity QuellerDeathmatchNagaFavonius LanceKitain Cross SpearLithic SpearMoonpiercerPrototaip StarglitterGanjaran yang sahVortex VanquisherWavebreaker
B Tier
DPS Sokongan
Pike CrescentPrototaip StarglitterLembung Diraja Missive WindspearLembung Diraja
C Tier
DPS Sokongan
Black TasselTombak dragonspineHalberd Black Tassel

Penjelasan polearms peringkat SS

Senjata Perincian watak yang disyorkan
Melanda kilat
Melanda kilat
– Senjata yang luar biasa untuk watak lapar tenaga kerana anda dapat meningkatkan isi semula tenaga anda dengan selamat tanpa bimbang untuk ATK menjadi rendah. Watak yang disyorkan:
Raiden ShogunZhongliXiandlingRosariaShenheYun JinMika
Primordial Jade Winged-Spear
Primordial Jade Winged-Spear
– Kadar dan Kesan Krit.
– ATK asas yang menakjubkan membolehkan anda berurusan dengan banyak dmg. Watak yang disyorkan:
XiaoZhongliHu TaoXiandlingRosariaRaiden ShogunYun JinShenheCynoCandace
Kakitangan Homa
Kakitangan Homa
– Salah satu polearm terbaik dalam permainan.
– CRIT DMG dan ATK asas yang menakjubkan menjadikannya hebat untuk membina.
– Meningkatkan HP anda dan meningkatkan lagi jika HP anda rendah. Watak yang disyorkan:
Hu TaoZhongliXiaoXiandlingRaiden ShogunCandaceMika

Kriteria ranking

Bagaimana kedudukannya ditentukan

Kedudukan berdasarkan
1 Asas atk & sub-stat
2 Kemahiran atau ciri pasif
3 Fleksibiliti senjata ketika datang untuk membina

1. Asas atk & sub-stat

Setiap jenis senjata memberikan jumlah ATK yang ditetapkan dan dilengkapi dengan sub-stat mereka sendiri. Ini memainkan peranan besar mengenai jenis binaan yang boleh dimuatkan dan betapa kuatnya senjata itu.

2. Kemahiran atau ciri pasif

Semua senjata mempunyai kemahiran pasif yang memberikan penggemar yang unik walaupun ini datang kedua ke atk asas dan sub-stat senjata, pasif masih memainkan peranan dalam keberkesanan watak dalam pertempuran.

3. Fleksibiliti senjata

Terdapat beberapa senjata yang dikunci keras ke dalam binaan tertentu, sementara sesetengah dapat menyesuaikan diri dengan pelbagai yang berbeza. Mempunyai senjata serba boleh memberi manfaat kepada pasukan dan memudahkan untuk beralih antara binaan untuk watak.

Ringkasan Tiers

Asas untuk peringkat
SS Tier – Menakjubkan untuk pelbagai aksara dan memberikan kerosakan atau sokongan yang ketara.
S peringkat – Berfungsi dengan pelbagai aksara dan memberikan kerosakan atau sokongan keturunan.
Peringkat – Fleksibel tetapi agak lemah berbanding pesaingnya
Atau:
– Tidak fleksibel tetapi memberikan sokongan dan kerosakan yang ketara.
Atau:
– Tongkat statistik hebat untuk pelbagai aksara.
B Tier – Senjata lemah tetapi boleh berfungsi pada watak -watak dengan membina khusus sebagai tongkat statistik.
C Tier – Tidak berfungsi dengan banyak watak dan tidak memberi faedah.

Petua Senjata

Barbara

Pastikan untuk memeriksa kesan senjata

Beberapa senjata dibuat sesuai dengan watak atau elemen tertentu. Periksa keterangan senjata untuk melihat watak mana yang mereka lebih baik.

Dapatkan senjata yang kuat melalui harapan

Anda boleh mendapatkan sebahagian besar senjata yang kuat melalui kehendak. Sekiranya anda menghadapi masalah dengan stik watak anda, mendapatkan senjata yang kuat mungkin dapat membantu. Perhatikan bahawa anda juga boleh mendapatkan senjata 4 ★ dengan mendapat pangkat 30 dalam pas pertempuran anda!

Menapis senjata pendua

Sekiranya anda menerima beregu dari keinginan, jangan kecewa, anda boleh menggunakan pendua untuk meningkatkan statistik asas dan kesan senjata dengan menyempurnakan senjata.

Tingkatkan & Meningkatkan Senjata untuk Statistik yang Lebih Kukuh

Pastikan untuk meningkatkan senjata pilihan anda ke tahap maksimum. Ini akan meningkatkan statistik asas mereka yang akan menjadikan watak anda sangat kuat. Senjata bintang 3 yang dipertingkatkan dapat lebih kuat daripada senjata bintang 4.

Gunakan senjata 1- 2 bintang untuk meningkatkan senjata anda

1-2 senjata bintang biasanya mempunyai statistik yang tidak berguna. Walau bagaimanapun, mereka boleh digunakan sebagai makanan untuk menaik taraf senjata anda yang lebih kuat.

Memerlukan idea untuk membina?

Lihat Forum Builds & Senjata Genshin Impact kami untuk mencari binaan yang disiarkan oleh rakan -rakan anda! Mempunyai binaan yang baik yang ingin anda kongsi? Hantarkan di sana untuk melihat orang lain!

Panduan Senjata & Artifak

Senjata terkini

Panduan Berkaitan Senjata & Artifak

membinaDibina terbaik oleh watak
Panduan Senjata
Senarai SenjataSenarai Senjata Tingkat SenjataSenarai Tahap Senjata
kelasJenis Kelas & Senjata Bahan Ascension SenjataSenarai Bahan Ascension Senjata
Senarai Jenis Senjata
Pedang Claymore Pemangkin
Polearm Tunduk
Panduan senjata lain
Senjata 4 bintang untuk disimpan Senjata 3 bintang untuk disimpan
Panduan Artifak
Senarai ArtifakSenarai Artifak Artifak membinaSet artifak terbaik
Pertanian ArtifakPanduan Pertanian Artifak Alat penarafan artifakAlat penarafan artifak