Senarai Permainan Video Zombie | Zombiepedia | Fandom, muat turun permainan zombie terbaik untuk Android | Uptodown

Permainan Zombie

Dead Trigger 2, sekuel kepada pencetus mati yang asal, yang memenangi anugerah, ada di sini dengan penembak orang pertama yang baru. Lebih besar, lebih berdarah, dan lebih baik.

Senarai permainan video zombie

Ini adalah Senarai permainan video dengan zombi. Sebilangan besar permainan dengan undead adalah seram hidup atau pengembaraan tindakan.

Kandungan

Zombi seram moden []

Permainan ini mempunyai makhluk yang diilhamkan oleh zombi pemakan daging archetypal yang dilihat dalam filem-filem seram, filem B dan kesusasteraan, seperti dalam filem-filem George A. Romero. Rasional dan gambaran zombie tertentu berbeza dengan sumbernya.

Nama Tahun Platform Penerangan
Sendiri dalam Gelap (siri) 1992-sekarang Pelbagai Siri Seram Survival Menampilkan Zombi dan Makhluk Undead Lain
Buster Beast 1989 Arked Permainan senjata di mana pemain harus menembak jalan keluar dari bandar yang dipenuhi zombie.
Carnevil 1998 Arked Permainan Mengenai Taman Hiburan Undead Memandangkan Tajuk, “Pertunjukan Terbesar Dipandang!”
Bandar Orang Mati Dibatalkan Dibatalkan X
Lengan tempur (mod kuarantin) 2008 Pc Cuba bertahan 2:00 minit dan menjangkiti/membunuh manusia lain untuk menang atau kalah.
Killer Corpse 1994 PC, Sega CD, Sega CD 32X, 3DO, Sega Saturn Permainan video yang menampilkan sekumpulan pemburu/askar yang melarikan diri dari sebuah kampung yang penuh dengan zombi.
D2 2000 Sega Dreamcast Permainan (asalnya untuk Panasonic M2 yang tidak pernah dikeluarkan) dimainkan dari perspektif orang ke -3/1 dengan elemen RPG cahaya.
Kepala mati Fred 2007 PlayStation Portable Permainan berkisar di kepala Fred yang hilang semasa berjalan melalui permainan pemain dapat mengumpulkan pelbagai jenis kepala yang berbeza yang semuanya mempunyai kebolehan yang berbeza.
Pulau mati 2008 PC, Xbox 360 Permainan mengenai pelbagai kumpulan yang terselamat yang berjuang untuk bertahan dalam kiamat zombie di resort bercuti di mana senjata api jarang dan melekat bersama adalah kunci untuk bertahan hidup. Pemain dapat membuat dan mencari senjata unik untuk digunakan terhadap musuh undead mereka.
Dead Rising Series 2006- sekarang Xbox 360, PC, PS3 Permainan di mana pemain, jurugambar sehari -hari, sedang mencari sudu abad ini. Dia sebaliknya akhirnya terjebak di dalam pusat membeli -belah yang penuh dengan zombi. Pemain dapat menggunakan senjata yang tidak berguna seperti gergaji untuk senjata yang kurang berguna tetapi komedi, seperti lampu mainan. Pemain juga dapat membuat senjata kombo gila seperti kelawar berduri atau baldi gerudi.
Ruang mati 2008 PC, PS3, Xbox 360 Pemain adalah jurutera sistem dan terperangkap di kapal perlombongan dengan manusia undead yang bermutasi yang dipengaruhi oleh artifak agama yang terdapat di planet ini di bawah.
Siri Doom 1993-sekarang PC, Xbox, Xbox360 – Pemain memerangi senjata api, zombi dan raksasa lain di bulan-bulan Mars, Mars sendiri, dan Bumi.
Siri Evil Dead 2000-2005 Pelbagai Permainan-permainan ini (Evil Dead: Salam kepada Raja, Fistful of Boomstick, Regeneration) menampilkan Ash dari The Evil Dead Movies mengiris dan Dicing Up Zombies (Deadites) dengan gergaji yang dilampirkan-di-lengannya, ditambah dengan pelbagai senjata yang diarah senapang ganda-tongnya, a.k.a. Boomsticknya.
Perayaan daging 3d 1998 Sega Permainan pc memburu zombie
Siri House of the Dead 1996 Arcade, PC, Xbox, Nintendo Wii
Hunter: siri perhitungan 2002 Xbox, GameCube
Dijangkiti 2005 PlayStation Portable Pemain menganggap peranan polis New York dan mesti menyelamatkan orang awam dari undead, menembak-em-up.
Membunuh lantai 2005-sekarang Pc Mod Permainan Multiplayer Survival (Pengubahsuaian)/Jumlah Penukaran Tanah Mati: Jalan ke Hijau Fiddler 2005 PC, Xbox Permainan yang berpangkalan di Romero yang pernah dikeluarkan, dengan cerita selari dengan filem dengan nama yang sama. [1]
Kiri4dead 2008-sekarang PC, Xbox 360 Permainan survival berasaskan zombie yang berbilang pemain oleh Valve
Little Red Riding Hood’s Zombie BBQ 2008 Nintendo DS
Drift nekrotik 2004 Pc Nekrotik Drift adalah pengembaraan teks seram yang hidup yang mengikuti kisah pekerja kedai permainan Jarret Duffy ketika semua neraka longgar di pusatnya, yang dibangunkan oleh siri Oneechanbara 2000 PlayStation 2 Permainan hack dan slash yang melibatkan protagonis wanita memotong swathes melalui tentera undead pada zaman moden Jepun.
Siri Evil Resident 1996-sekarang Pelbagai Ciri-ciri zombi makan daging yang dicipta dengan cara sintetik, i.e. Virus mutagenik yang dicipta oleh Perbadanan Umbrella Evil. Walau bagaimanapun, Resident Evil 4 mempunyai jenis zombie parasit dan beberapa raksasa lain daripada virus yang dicipta zombi.
Pemilikan 2010 PlayStation 3, Xbox 360 Permainan di mana anda adalah zombie yang ingin membalas dendam kepada manusia yang membuat anda undead. Mungkin dibatalkan.
“Rebel_without_a_pulse” “Stubbs zombie dalam” Pemberontak Tanpa Pulse ” 2005 Mac OS X, PC, Xbox, Xbox 360 Permainan orang ketiga dimainkan sebagai zombie, bersama dengan tentera zombi yang ditukar.
Krisis survival z 2004 Pc Permainan Peranan Komputer (CRPG)
Zombi Remaja: Pencerobohan Otak Alien 2008 Nintendo DS
Sentuh mati 2007 Nintendo DS On-Rail, penembak orang pertama yang mencabar pemain untuk membasmi beratus-ratus gelombang zombi di penjara, rawa, dan pangkalan tentera.
Menaip Orang Mati 1999 PC, Sega Dreamcast Mati berputar / bandar mati 2005-sekarang Web MMORPG berasaskan pelayar di mana pemain boleh menyertai sama ada yang terselamat atau zombi, dalam pertempuran untuk mengawal bandar yang dikuarantakan.
The Witcher 2007 Pc
Perang Dunia Z 2013 Aplikasi Kisah yang dipanggil Perang Dunia Z. Nama wira Doug Perry dapat menyelamatkan mangsa di tengah -tengah kekacauan. Doug dapat bertahan Z di Denver Kyoto dan Paris. Doug dapat menyelamatkan Yvette Rob dan Emil di bandar. Ini hanya memisahkan diri
Zombi 1990 C64, ZX Spectrum, Amstrad CPC, Commodore Plus/4, Amiga, Atari St Seperti Dead Rising, Zombi mempunyai tema zombi-in-shopping-mall yang diilhamkan oleh filem Dawn of the Dead.
Zombie Apocalypse 2009 Xbox Live Arcade, PlayStation Network Shoot’em yang boleh dimuat turun dibuat oleh perisian nihilistik dan diterbitkan oleh Konami
Zombi memakan jiran saya 1993 Pembunuhan Zombie 2010 Panik Zombie! Sumber 2005 Pc Mod Half-Life 2 Multiplayer, di mana pemain dibahagikan kepada dua pasukan, mangsa dan zombi. Ketika mangsa terbunuh, mereka menjadi zombi. Panik Zombie! adalah mod untuk separuh hayat oleh pemaju yang sama.
Wabak zombie 2007 Pc Pengubahsuaian mogok di mana manusia mesti membunuh zombi untuk mengalahkan jangkitan. Sekiranya zombi membunuh manusia terakhir, mereka akan mengambil alih dunia.
Revenge Zombie 1999 Arcade/Sega Dreamcast Pukul ‘Em Up di mana pemain memilih salah satu daripada tiga aksara untuk memukul zombi
Zombie Wranglers 2009 Xbox Live Arcade Permainan Tindakan Boleh Dimuat turun, Dibangunkan oleh Frozen CodeBase dan diterbitkan oleh Sierra Online
Zombie Zombie 1984 Spektrum ZX 4 Permainan Tindakan dengan Plot Tinjauan B-Movie.

Permainan video dengan peranan zombie kecil []

Permainan berikut mempunyai zombi, tetapi mereka bukan bahagian tengah plot.

 • Lelaki Tentera 2 – Ciri -ciri Zombi di Misson SinglePlayer, serta pilihan Zombie Respawn pilihan dalam multiplayer
 • Darah – mempunyai musuh zombie
 • Borderlands-mempunyai pek tambahan. [[Wikipedia: Nafas Api | 21: 42, 20 Mac 2010 (UTC) 71.1.236.236Breath of Fire]] – Parti pemain bertemu dengan sebuah bandar yang penuh dengan zombi dan mesti menghilangkan wabak untuk terus maju. Nama bandar ini adalah Romero, merujuk kepada pembuat filem zombie legenda, George A. Romero. Di samping itu, semua sekuel permainan telah menampilkan sekurang-kurangnya satu musuh seperti zombie.
 • Call of Duty: Dunia berperang – Permainan ini mempunyai mod khas yang dipanggil Nazi Zombies yang boleh dikunci apabila pemain melengkapkan kempen pemain tunggal. Di dalamnya, sehingga empat pemain mesti cuba mempertahankan diri dari gelombang tak terbatas tentera Nazi. Terdapat empat peta “Zombi Nazi”: Nacht der Untoten (Malam Undead), Zombie Verrukt (Crazy Zombie), Shi No Numa (Swamp of Death) dan Der Riese (Giant). [2] .
 • City of Villains – Permainan ini mempunyai ciri -ciri yang boleh dimainkan yang dipanggil Necromancy Mastermind, yang membolehkan pemain memanggil beberapa minions zombie undead untuk bertarung bagi pihaknya. Ini adalah kuasa serangan utamanya sepanjang permainan. Pemain juga boleh menyesuaikan pemanggil mereka untuk kelihatan seperti zombie, lengkap dengan daging yang membusuk dan luka di kawasan yang kelihatan.
 • Castlevania Siri – Setiap permainan dalam siri Castlevania telah memasukkan zombi. Ada yang musuh-musuh yang sangat mudah dikalahkan, sementara yang lain telah dipaparkan sebagai bos (Beelzebub) atau sebagai komponen kepada bos (Legion, Granfalloon).
 • The Carmageddon Siri, terutamanya Carmageddon 2 (1998), mempunyai pengambilalihan zombie sebuah bandar besar di mana pemain mesti memandu, membunuh zombi di sepanjang jalan. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa ini hanya di Diablo – Mempunyai musuh zombie
 • Memusnahkan semua manusia! Big Willy dilepaskan – Salah satu Crypto Senjata Baru yang diterima dalam permainan adalah pistol zombie yang menjadikan orang menjadi zombi yang akan menyerang orang lain dan menjadikannya zombi.
 • Bumi (1995) – Bandar Threed pada mulanya diduduki oleh zombi dan makhluk undead lain. Zombi ini mampu bersuara dan mengumpulkan madu dari lalat untuk Master Belch.
 • The Elder Scrolls IV: Oblivion Zombi boleh didapati di beberapa penjara bawah tanah
 • Jumaat ke -13 Permainan yang memberi tumpuan kepada zombi sebagai musuh yang menghantui tasik kristal ‘terkutuk’, yang diketuai oleh Jason Voorhees .
 • Patrol Ghoul – Sekuel zombi makan jiran saya
 • mod untuk Separuh hayat Permainan yang menampilkan zombi tradisional:
  • Brainbread – Multiplayer Separuh hayat Mod Koperasi Mempunyai Pemain Melawan Zombi dan Menjadi Zombi Sendiri.
  • Panik Zombie – Mod multiplayer, di mana mangsa cuba mengatasi yang dijangkiti. Kedua -dua zombi dan manusia adalah pemain yang dikawal. Mod ini juga telah dibuat semula dan dikemas kini menggunakan Valve Corporation mereka kelaparan, Mod pemain tunggal untuk Malam Kehidupan Mati. Zombi juga lebih pintar daripada biasa, mampu terbang helikopter dan menggunakan senjata mesin yang dipasang.
  • Master Zombie – Di dalam ini Half-Life 2 Pengubahsuaian Satu pasukan pemain manusia mesti melengkapkan objek sambil mempertahankan pangkalan mereka terhadap gerombolan zombie yang dikawal oleh “tuan zombie”

  Revenants []

  Revenants didasarkan pada cerita rakyat; Permainan ini mungkin mempunyai tema ghaib atau fantasi. Tidak seperti zombi kanibal yang menyerang massa seram moden, Revenants bangkit dari kematian untuk tujuan individu.

  • Kegelapan Abadi: Requiem Sanity menampilkan empat jenis zombi yang berbeza, semuanya berkaitan dengan tuhan -tuhan kuno dan ghaib, dan semua kekuatan dan penjajaran yang berbeza -beza kepada tuhan -tuhan yang berbeza.
  • Revenant, di mana protagonis adalah jiwa yang bangkit dari neraka, yang ditugaskan untuk mencari anak perempuan raja tempatan.
  • Siren – Musuh utama permainan, shibito, Adakah orang yang terjejas oleh ritual agama tempatan hilang. Shibito pada peringkat awal muncul dan berkelakuan seperti zombi seperti.
  • Legacy of Kain: Defiance Ciri -ciri makhluk yang dibangkitkan yang bangkit dari tanah atau keluar dari dinding dengan sementara mendiami cengkerang mayat untuk melarikan diri dari dunia spektrum dan memasuki dunia yang hidup. Makhluk -makhluk ini tidak dilihat di alam spektrum dan hanya dibentangkan dalam bab Raziel.
  • Zombie Nation – Dalam permainan ini, yang dikeluarkan untuk Sistem Hiburan Nintendo pada tahun 1990, sebuah meteor misteri yang dipanggil ‘Darc Seed’ terhempas ke bumi dan mengubah penduduk Amerika Syarikat menjadi zombi.
  • Lambang Kebakaran: Batu Suci Sekiranya Revenants muncul sebagai salah satu jenis raksasa yang lebih biasa yang diperjuangkan dalam bab -bab kemudian.
  • The Witcher

  Zombi Voodoo []

  • Pelbagai Dungeons & Dragons Permainan berasaskan ciri zombi dalam peranan periferal; sebagai contoh, Baldur’s Gate II Ciri -ciri seorang lelaki yang kembali dari kematian sebagai zombie untuk membalas dendam kepada ahli keluarganya untuk pengebumian yang dahsyat, dan Planescape: siksaan Ciri -ciri bandar yang dihuni oleh undead.
  • Penyangak Ciri -ciri Zombi sebagai satu jenis raksasa musuh.
  • Hantu N ‘Goblin – Permainan ini mempunyai banyak zombi yang luar biasa.
  • Pencuri: Projek Gelap mengandungi pelbagai jenis makhluk undead. Zombi muncul sepanjang permainan.
  • Medievil Dan pembuatannya memperkenalkan watak pemain undead, Sir Dan seorang Ksatria Klasik tetapi Undead.
  • Warcraft III – mempunyai puak undead yang dikenali sebagai yang ditinggalkan .
  • Legenda Zelda Siri Ciri -ciri Zombie Seperti Makhluk Dipanggil Rebus. Beberapa permainan (seperti Ocarina of Time juga mempunyai mumi yang dipanggil Gibdos.
  • World of Warcraft Ciri -ciri zombi troll dalam keadaan seperti Kuil Sunken.

  Zombi lain []

  • Kejahatan: Projek Nemesis – Permainan strategi masa nyata di mana pemain mesti mengalahkan bentuk zombi yang semakin bermutasi.
  • Sendiri dalam kegelapan – Permainan ini pada mulanya dipercayai menanam genre permainan “seram survival” pada tahun 1992, kebanyakan musuh yang ditemui dalam permainan ini adalah zombi atau makhluk mutan lain dengan ciri -ciri yang berkaitan.
  • SNATCHER Mengenai wabak zombie. Dikeluarkan hanya di Jepun untuk FM Towns Marty, MSX2, PC-98, dan merupakan Wikipedia Berlesen terakhir: Permainan Enjin PC yang akan dikeluarkan pada tahun 1999.
  • Hakim Dredd: Dredd vs. Kematian Mempunyai zombi (dilabel sebagai “undead”) di kalangan penjahatnya, yang paling terkenal di pusat membeli -belah pedang la atau vampire: penyamaran – garis darah – Pemain akan menemui zombi di pelbagai mata dalam permainan. Zombi dalam permainan ini digambarkan sebagai lumbering, makhluk undead yang lemah dengan kelaparan untuk otak.
  • Dalam siri mitos, unit sejajar “gelap” biasanya semacam zombie atau jiwa yang terperangkap, sementara beberapa yang berharga adalah roh jahat atau cavemen sejenis.
  • Siri Permainan Video Evil Dead, di mana pemain mesti melawan Deadites, Demon dan Demon yang dimiliki oleh Corpses.
  • “Dead Space” mempunyai zombie seperti angka yang dipanggil necromorphs. Mereka dibunuh oleh “pemecatan strategik.”
  • Zombie Jombie Permainan kad iOS berdasarkan zombi haiwan dan manusia. Peranan zombi adalah untuk menyelamatkan dunia dari manusia hidup jahat. Mereka boleh makan otak untuk mendapatkan tenaga dan kekuatan.
  • Trilogi Tentera Zombie: mempunyai banyak musuh, yang semuanya adalah zombi Nazi. Zombi ini dicipta melalui ghaib dan diketuai oleh kedua -dua ghaib umum dan Adolf Hitler sendiri. Mereka mempunyai kuasa untuk bangkit dari kematian dan memanggil mereka mengikut kehendak. Hitler mengeluarkan lebih banyak tentera undead melalui mayat tentera yang telah jatuh dalam pertempuran. Mereka tidak terkalahkan dan akan mati dari peluru ke otak.

  Nota []

  1. ↑ Cite ralat: tag tidak sah; Tiada teks disediakan untuk ref yang dinamakan tali leher
  2. ↑ “GameTrailers GTTV”. Gametrailers (2008-10-25). Diperoleh pada 2008-10-25.

  Lihat juga [ ]

  Pautan luaran []

  • Undeadgames.com laman web yang didedikasikan semata -mata untuk permainan zombie.
  • FinalInfection.com crossplatform zombie mmo.

  Permainan Zombie

  1. Tumbuhan vs Ikon Percuma Zombi

  Tumbuhan vs. Zombies Free adalah permainan pertahanan menara di mana anda mesti mempertahankan taman anda dari gerombolan yang tidak berkesudahan, zombi yang menghisap otak,. Bagaimana? Baik.

  2. Tanaman vs Zombies 2 Ikon

  2. Tumbuhan vs Zombi 2

  Tumbuhan vs. Zombies 2 adalah sekuel permainan ‘Pertahanan Menara’ yang popular dari Popcap. Misi anda adalah untuk mempertahankan lokasi anda (rumah) terhadap.

  3. Ikon Penangkap Zombie

  3. Penangkap zombie

  Zombie Catchers adalah permainan yang ditetapkan di dunia pasca apokaliptik di mana zombi telah mengambil alih bumi. Nasib baik untuk umat manusia, a.J. dan tunas, dua intergalactic.

  4. Ikon Sasaran Mati

  4. Sasaran mati

  Sasaran mati menduduki anda di tengah -tengah Perang Dunia Hipotetikal III, di mana anda adalah satu -satunya yang selamat dari serangan zombie. Kamu perlu.

  5. Ikon Lifeafter (Global)

  5. Lifeafter (Global)

  Kehidupan After adalah permainan survival tindakan 3D. Pemain mengawal salah satu yang terselamat terakhir yang ditinggalkan selepas kiamat zombie telah merosakkan masyarakat moden. Sekarang.

  6. The Walking Dead: Ikon Musim Satu

  6. The Walking Dead: Musim Satu

  The Walking Dead: Musim Satu adalah musim pertama pengembaraan grafik berdasarkan komik dengan nama yang sama, di mana anda harus.

  7. Ikon Tsunami Zombie

  7. Zombie Tsunami

  Zombie Tsunami adalah pelari yang tidak berkesudahan yang berjaya membawa sesuatu yang baru kepada genre. Daripada mengawal hanya satu orang, anda akan membimbing a.

  8. Hari terakhir di ikon Bumi

  8. Hari Terakhir di Bumi

  Hari Terakhir di Bumi adalah MMORPG orang ketiga yang mencabar anda untuk mengawal salah satu daripada beberapa orang yang selamat dari kiamat zombie yang besar. Pada mulanya.

  9. Ikon Dead Trigger 2

  9. Pencetus mati 2

  Dead Trigger 2, sekuel kepada pencetus mati yang asal, yang memenangi anugerah, ada di sini dengan penembak orang pertama yang baru. Lebih besar, lebih berdarah, dan lebih baik.

  10. Ke Ikon Mati 2

  10. Ke dalam mati 2

  Ke The Dead 2 adalah permainan tindakan orang pertama di mana anda bermain sebagai survivor dalam wahyu zombie. Tidak seperti ansuran pertama ini.