Reddit – menyelam apa -apa, Xcom 2: Perang Kajian Terpilih -A World Worth Saving | Ars Technica

XCOM 2: Perang Kajian Terpilih -A World Worth Saving

Ciri setiap kumpulan (dan watak, untuk perkara itu) menjadikan ini produk XCOM yang paling jelas terkini hingga kini. Itu mungkin kelihatan tidak perlu dalam permainan mengenai triage matematik dan analisis risiko, tetapi ia adalah jenis tambahan yang saya tidak pernah tahu yang saya perlukan dari siri ini. Drama setiap “97 peratus” ditembak terlepas dan setiap percubaan kawalan minda ditentang meningkat melebihi kekecewaan statistik biasa. Sekarang ini peribadi, Terima kasih kepada peserta yang dinamakan, disuarakan, dan berpakaian di kedua belah pihak.

Bilakah perang kandungan yang dipilih mula muncul?

Saya bermain Xcom2 kembali ketika pertama kali keluar, dan saya baru memulakan permainan baru setelah membeli perang pengembangan yang dipilih. Tetapi tidak ada yang berbeza. Membaca semua butiran menjadikannya kelihatan seperti mereka mengubah suai permainan, tetapi semuanya kelihatan sama dengan saya. Saya rasa saya sepatutnya mengalami beberapa perubahan baru ini, seperti mendapatkan kelas baru, atau melihat pemburu asing yang baru.

Mungkin saya tidak cukup jauh ke dalam permainan, kerana saya berada di bulan kedua dan baru saja menyelesaikan misi cerita hitam. Tetapi sekali lagi, rasanya saya sepatutnya melihat sesuatu.

Saya bermain di PC dan Steam biasanya bagus untuk memasang DLC ​​baru. Tetapi saya akan menyahpasang dan melakukan pemasangan yang segar. Apa yang harus saya cari untuk mengetahui bahawa saya telah dipasang dengan betul?

EDIT: Terima kasih semua! Saya sekarang bermain dan menikmati perang yang dipilih. Menggambarkan kemas kini akan menjadi seperti semua kemas kini firaxis yang lain dan hanya menetapkannya ke pilihan lalai.

Xcom 2: Perang yang dipilih ULASAN -A WORLD WORTH SAVING

Pendekatan tenggelam dapur untuk pengembangan membuat Xcom 2 Rasa seperti permainan yang baru.

Steven Strom – 6 Sep 2017 8:35 PM UTC

<em></p>
<p>Perang yang dipilih</em> setakat ini produk XCOM yang paling didorong oleh cerita.” /> </p>
<h4><span id=Komen pembaca

Butiran permainan

Pemaju: Firaxis
Penerbit: Firaxis
Platform: Windows (dikaji semula), Max, Linux, PS4, Xbox One
Tarikh Siaran: Aug. 29, 2017 (PC), Sept. 12, 2017 (PS4/XB1)
Penilaian ESRB: M untuk matang
Harga: $ 40
Pautan: Steam | Laman web rasmi

Xcom 2 kelihatan, bunyi, dan bermain seperti permainan strategi berasaskan giliran tentang mengalahkan pekerjaan asing. Percayalah, walaupun: Ini benar -benar permainan tentang memadamkan kebakaran. Dari masa ke masa, permainan semakin meningkat dengan tugas yang memaksa anda memilih dan memilih hanya segelintir misi berasaskan permadeath, untuk menghantar skuad. Tidak setiap misi boleh ditangani, tentu saja, dan anda hanya perlu hidup dengan alien tambahan, mengurangkan pendapatan bulanan, dan menceroboh konflik permainan dari kebakaran anda tidak boleh padamkan.

Begitulah permainan asas bermula. Sepanjang kempen, menjadi jelas bahawa Xcom 2 tidak mempunyai bahan api yang mencukupi untuk memastikan kebakaran terbakar. Satu skuad retak dengan pengalaman, lengan, dan perisai yang cukup akhirnya boleh meletakkan sebilangan alien untuk memalukan dalam permainan tanah berasaskan giliran. Lapisan strategi yang menyeluruh kemudian menjadi latihan tanpa henti sehingga anda bersedia untuk serangan akhir.

Perang yang dipilih, Permainan pertama dan mungkin pengembangan penuh terakhir, menangani masalah itu dengan pepatah yang mudah: lebih banyak lagi. Lebih banyak peta, lebih banyak musuh, lebih banyak kebolehan, lebih banyak bangunan, lebih banyak untuk menguruskan antara misi, lebih banyak cerita dan watak, lebih banyak bos. Pendek kata, lebih banyak kebakaran yang tumbuh menjadi infernos yang mengamuk di pertengahan ke perlawanan.

Beberapa yang dipilih

Titul yang dipilih yang kini mengetuk zon diskret di seluruh bumi adalah paling lambang dari pepatah ini. Ketiga -tiga bertindak seperti miniatur Shadow of Mordor Sistem Nemesis, berulang kali menyerang anda dalam misi yang tidak berbahaya dan merujuk pertempuran masa lalu. Setiap satu daripada tiga yang dipilih-Warlock, The Hunter, dan Assassin-Comes dengan set asas kebolehan serta nama, kekuatan, dan kelemahan yang dihasilkan secara automatik. Dari masa ke masa, mereka juga akan mengembangkan kekuatan baru jika skuad Xcom tidak cukup cepat untuk menghidu dan menghidu mereka.

Untuk membantu snuffing itu adalah penambahan terbesar lain dalam pengembangan ini: Faksi Rintangan. Dalam vanila Xcom 2, Rintangan manusia adalah sekitar tetapi sebahagian besarnya tidak kelihatan: pengangkut yang tidak bernama dan tidak berwajah rangsangan cepat antara misi. Anda boleh mengimbas Overworld Blips untuk sumber daya rintangan yang tertinggal dan mengembangkan wilayah yang boleh dilakukan dengan menghubungi wakil -wakilnya yang tidak kelihatan (yang pada dasarnya berjumlah mengimbas blips yang berbeza).

Dalam Perang yang dipilih, Walau bagaimanapun, pembangkang bumi dibahagikan kepada tiga puak yang unik, yang masing -masing sesuai dengan wilayah yang dipilih. Sebaliknya, setiap cabal dilengkapi dengan sifat tersendiri di dalam dan di luar medan perang.

Ciri setiap kumpulan (dan watak, untuk perkara itu) menjadikan ini produk XCOM yang paling jelas terkini hingga kini. Itu mungkin kelihatan tidak perlu dalam permainan mengenai triage matematik dan analisis risiko, tetapi ia adalah jenis tambahan yang saya tidak pernah tahu yang saya perlukan dari siri ini. Drama setiap “97 peratus” ditembak terlepas dan setiap percubaan kawalan minda ditentang meningkat melebihi kekecewaan statistik biasa. Sekarang ini peribadi, Terima kasih kepada peserta yang dinamakan, disuarakan, dan berpakaian di kedua belah pihak.

Keganasan hibrid manusia di on-on-on-alien/manusia

Antara perlawanan, Reapers adalah pasukan stealth yang tidak dapat dimakan asing yang tidak dapat dilihat ketika seluruh skuad XCOM lakukan. Ini menjadikan mereka pengakap yang sangat baik. Pemangsa yang dulu menjadi tentera tanah asing tetapi sejak itu telah menghancurkan kawalan minda yang menjadikannya begitu tidak menyenangkan. Di tapak, hibrid manusia-alien menulis semula kedudukan medan perang dengan cangkuk bergelut yang menarik diri dan musuh di sekitar.

Kedua -dua kumpulan pertama ini dimasukkan melalui misi cerita baru yang mencolok yang juga memperkenalkan yang dipilih, “hilang” (semacam bahaya alam sekitar dalam bentuk gerombolan zombie), dan meletup, memancarkan pasukan asing yang dipanggil pembersih. Sama seperti permainan asas, Perang yang dipilih melemparkan a banyak pada anda sangat cepat. Memandangkan itu, pada ketika ini, saya sudah berurusan dengan sektoid yang mengawal minda biasa dan vipers racun-racun, bahagian strategi berasaskan giliran permainan awal dapat tenggelam pemain yang tidak bersedia atau malang dengan cepat.

Sebagai bekas pejuang kebebasan beralih, pertempuran itu pastinya merupakan puak rintangan yang paling menarik.