Minecraft 1.20: Tarikh pelepasan & semua yang kita tahu – whatifgaming, minecraft 1.20.30 Kemas kini Nota Patch Tambah Crawling | Shacknews

Minecraft 1.20.30 Kemas kini Nota Patch Tambah merangkak

Saya ingin meluangkan masa untuk bercakap tentang apa yang kita pelajari dari tahun -tahun sebelumnya. Kerana kami telah mengumumkan beberapa ciri yang kami tidak dapat menyampaikan. Dan penting untuk kita belajar dari itu dan kita mengambil tindakan dari itu.

Minecraft 1.20: Tarikh pelepasan & semua yang kita tahu

Inilah yang kita tahu mengenai Minecraft 1.20 kemas kini!

Terakhir Dikemaskini: 2022/12/29 pada 10:34 PM

Mojang telah memutuskan untuk melakukan perkara yang sedikit berbeza tahun ini. Selepas 1.19 dibahagikan kepada dua kemas kini: gua dan tebing dan kemas kini liar, Mojang memutuskan untuk bekerjasama dengan masyarakat untuk membangunkan 1.20 kemas kini. Walaupun tema itu telah diputuskan, Mojang tidak bertajuk, dan tidak juga mengumumkan semua ciri baru. Sebaliknya, mereka merancang untuk mendapatkan maklum balas komuniti sepanjang proses dan memastikan bahawa kemas kini ini lebih “minecraftier” berbanding sebelum ini.

Walau bagaimanapun, seperti biasa, ada tindak balas dari komuniti Minecraft atas penekanan pada penglibatan masyarakat. Sebagai contoh, halaman komuniti mereka sudah lama ketinggalan zaman, dan satu -satunya saluran yang berkesan untuk penglibatan komuniti nampaknya menjadi twitter.

Semasa acara langsung yang sama, Mojang menyebut permainan baru mereka, Minecraft Legends, yang menambah kepada Minecraft dan mungkin mempengaruhi 1.20 kemas kini.

Walau apa pun, mari kita menyelam dan meneroka semua yang kita pelajari mengenai Minecraft 1.20 Kemas kini dari Minecraft Live, Apa yang Boleh Kita Harapkan, dan Tarikh Siaran.

Minecraft 1.20 – Kemas kini yang belum diterbitkan

.20, direka untuk memberi inspirasi kepada ekspresi diri, perwakilan, dan bercerita melalui dunia minecraft anda!” – @minecraft.

Bagi mereka yang menyaksikan Minecraft Live pada hari Sabtu, 15 Oktober, acara itu sangat baik, dan satu tan maklumat baru dikeluarkan mengenai Minecraft Legends dan Dungeons Season 3. Walau bagaimanapun, acara itu tidak banyak mengumumkan mengenai kemas kini Minecraft seterusnya: Minecraft 1.20.

Sebaliknya, pengarah permainan Agnes Larsson mengumumkan bahawa Mojang akan bekerjasama dengan masyarakat untuk membangunkan kemas kini nostalgia dan relatable untuk semua pemain. Agnes membuka bahagian dengan yang berikut:

Saya ingin meluangkan masa untuk bercakap tentang apa yang kita pelajari dari tahun -tahun sebelumnya. Kerana kami telah mengumumkan beberapa ciri yang kami tidak dapat menyampaikan. Dan penting untuk kita belajar dari itu dan kita mengambil tindakan dari itu.

Di sini Agnes merujuk kepada Kemas Kini Gua dan tebing sebelumnya yang perlu dibahagikan kepada dua bahagian kerana sasaran yang tidak dijawab dan pengekodan kompleks.

.

Jadi pada tahun ini, kami fikir kami akan mempunyai masa untuk benar -benar berulang pada ciri -ciri, bersama -sama dengan komuniti tentu saja.

Kulit lalai

Minecraft 1.20 bahagian acara dimulakan dengan pengumuman kulit lalai baru. Kulit ini termasuk pelbagai nada kulit serta watak dengan lengan prostetik.

Ciri ini ditambah untuk memastikan lebih banyak ahli komuniti merasa diwakili dalam dunia vanila lalai. Di samping.

Ramai pemain tidak melihat titik menawarkan kulit lalai baru, kerana kulit mudah disesuaikan. Walaupun bermain di batuan dasar, memilih kulit yang berbeza di kedai tidak sukar.

Kulit telah dibebaskan, dan kini anda dapat menjumpainya di pelancar minecraft anda. Navigasi ke tab Skins di bahagian atas pelancar dan pilih yang sesuai dengan anda.

Pelancar Minecraft menunjukkan kulit minecraft lalai baru

Sila ambil perhatian bahawa perkara berikut tidak diumumkan semasa Minecraft Live dan berita yang agak tidak disahkan dari sumber yang bereputasi di Twitter.

Sekiranya anda mengikuti Minecraft 1.. . . . .

GUI kreatif baru

Antara muka pengguna kreatif baru

Gambar terkini menunjukkan bahawa pemaju Minecraft telah menyusun semula GUI mod kreatif. . Sebaliknya, anda boleh mencari tab seperti kerajinan dan blok semula jadi.

Penting untuk diperhatikan bahawa antara muka pengguna belum lengkap dan pemaju yang masih bermain -main dengan bagaimana blok harus dianjurkan dalam tab.

Mod penonton bedrock (tidak disahkan)

Mojang akhirnya menguji Mod Penonton untuk Minecraft Bedrock – dilihat pada pratonton awal dan minecraft sekarang April.

Mod akan membolehkan pemain batuan dasar melihat melalui blok dan bergerak bebas di seluruh dunia – bahkan melalui blok pepejal. Ini bukan ciri baru untuk Java, jadi kita dapat mengharapkannya menjadi ciri dalam 1.20 kemas kini.

Perisai adat bedrock

Semasa Ask Mojang Holiday Special, Jeb mengumumkan bahawa mereka adalah rancangan untuk kedua -dua perisai dan sepanduk tersuai untuk datang ke Minecraft Bedrock. Walau bagaimanapun, dia tidak membuat spekulasi apabila kita boleh mengharapkan untuk melihat kedua -dua item ini.

Yang mengatakan, kami sangat berharap bahawa kami akan melihat kedua -dua spanduk dan perisai di Bedrock Minecraft 1.20 kemas kini.

Kampung hutan (Tidak disahkan)

Dengan blok buluh baru, ada kemungkinan kita akan melihat kampung hutan datang ke Minecraft. Lagipun, kita tahu bahawa ada jenis kampung untuk hutan, namun tidak ada kampung yang bertelur secara semula jadi.

Sekarang, dengan blok baru yang diumumkan, kita mungkin melihat kampung -kampung yang dibina dari buluh. .

Kami berharap bahawa semasa mereka berada di situ, mereka mungkin termasuk kampung -kampung lain dalam bioma baru seperti Paya Mangrove.

Perusuh Baru di Minecraft 1.

. Ini adalah sniffer (pemenang undi kumpulan) dan unta. Kami berharap dapat melihat perusuh baru melalui proses pembangunan Minecraft 1..

Sniffer

Sniffer

Memenangi 55.1% daripada undi komuniti, sniffer memenangi undi kumpulan tahun ini. Mob sangat popular, dan ahli komuniti telah mula membuat prototaip di blockbench.

Sniffer pernah hilang dan dianggap sebagai kumpulan yang sudah pupus (mungkin fosil yang kita lihat di Minecraft?). Terpulang kepada anda, pemain, untuk mencari telur mereka di kedalaman lautan dan menghidupkan semula spesies. Dada di reruntuhan bawah air berpeluang memegang telur sniffer yang boleh anda kumpulkan dan membantu menetas. Kami juga boleh menganggap bahawa pembiakan dinosaur ini akan menjadi lebih mudah apabila anda mempunyai dua sniffers.

Makhluk-makhluk kuno ini terkenal dengan kemahiran hortikultur mereka dan akan membantu anda mencari biji kuno yang lama yang dapat anda memelihara tumbuh-tumbuhan baru!

Kita tidak boleh menunggu untuk mengetahui lebih lanjut mengenai sniffer, seperti sejarahnya, bagaimana ia telah pupus, dan apa tumbuhan yang akan ditemui.

Minecraft 1.20.30 Kemas kini Nota Patch Tambah merangkak

Minecraft 1.20.30 Kemas kini Nota Patch Tambah merangkak

Mojang melaksanakan merangkak dan mengulang semula skrin kematian di Minecraft 1.20.30 kemas kini.

19 September, 2023 10:56 pagi

. Hari ini, studio mengeluarkan versi 1.20.30, yang menambah kualiti perubahan hidup dan ciri baru – merangkak. Mari kita lihat semua yang baru Minecraft’s 1.20.30 kemas kini.

Minecraft 1.20.30 Kemas kini Nota Patch

Pemain di atas jambatan kayu di dalam gua

Nota patch berikut dikongsi di laman web Minecraft.

Ciri -ciri baru

Mengemaskini pengalaman “Anda Meninggal”

Hari ini kami membuat beberapa perubahan pada skrin yang anda lihat ketika anda mati di Minecraft. Kamera kini zum keluar jadi lebih mudah untuk melihat mengapa anda meninggal, hotbar dapat dilihat pada setiap masa, dan anda boleh mengubah tetapan tertentu sebelum respawning.

Perubahan ini tersedia untuk semua orang, kecuali jika anda mempunyai tambahan yang digunakan. Juga, skrin mempunyai sokongan kod pemformatan teks terhad, jadi mungkin kelihatan sedikit berbeza. Untuk menggunakan skrin lama, pergi ke Tetapan -> Video, dan matikan skrin ‘New You Died “(Eksperimen)’.

Merangkak

 • Togol eksperimen merangkak telah dikeluarkan dan merangkak di bawah 1 jurang blok kini dilaksanakan sepenuhnya ke dalam permainan
 • Mengemas kini kadar interpolasi kamera apabila merangkak untuk memadankan edisi Java (MCPE-170841)
 • Memperbaiki beberapa senario di mana merangkak tidak betul dicetuskan pada pelayan (MCPE-171225)

Resipi membuka kunci

 • Buka kunci resipi tidak lagi menjadi ciri eksperimen, tetapi masih boleh dihidupkan dan dimatikan setiap dunia
 • Anda kini boleh mengaktifkan Resipi Membuka Kunci Pada Buat Skrin Dunia Baru (MCPE-172956)
 • Perintah untuk membuka kunci resipi telah dikemas kini.
 • Mesej ‘Resipi Unlocked’ tidak lagi dapat dilihat pada menu jeda (MCPE-171112)
 • Resipi panel kaca berwarna kini dibuka apabila mendapat pewarna (MCPE-171118)
 • Resipi pemberitahuan yang dibuka sekarang sesuai dengan teks dalam bahasa yang berbeza dan tidak lagi berdarah dari skrin (MCPE-171141)
 • Command Locete Auto-Complete telah ditambah untuk membuka kunci resipi. Berguna apabila anda ingin melihat apa resipi yang boleh anda buka kunci (MCPE-171086)
 • Perintah Input Perintah diubah sama seperti pada edisi Java (MCPE-171098)
  • . Peraturan Permainan hanya relevan apabila pembukaan resipi diaktifkan. Apabila ditetapkan kepada “benar” ia menghalang pemain daripada membuat resipi mereka belum dibuka. Ia dimatikan secara lalai dan hanya boleh diubah suai melalui perintah “/gamerule”.

  Carian Buku Resipi

  • Carian buku resipi telah dikemas kini semasa bermain dalam mod survival dengan perubahan berikut:
   • Carian hanya akan sepadan dengan permulaan perkataan dalam nama item.
   • Carian sekarang akan berfungsi dengan lebih baik bersama -sama dengan sistem pembukaan resipi – resipi yang belum dibuka akan muncul dalam hasil carian.

   Peratusan tidur gamerule

   • Menambah gamerule ‘pemain yang berada di tempat tidur’, yang membolehkan malam dilangkau apabila peratus pemain yang ditentukan masuk ke dunia sedang tidur (MCPE-114425)
    • Sifar atau nilai negatif hanya memerlukan satu pemain tidur untuk melangkau malam

    Vanilla Parity

    Blok pecah

    • Kami telah menyesuaikan masa pecah 188 blok untuk memadankan edisi Java dan reka bentuk kami yang dimaksudkan. Beberapa blok tidak dapat diubah lagi atas sebab -sebab teknikal dan obsidian tidak berubah kerana kami masih memutuskan apa yang sepatutnya berlaku. Membawa lebih banyak blok ke pariti memudahkan pasukan kami menyimpan kedua -dua versi terkini. .

     Permainan

     • Wandering Trader Now Trades Cherry Saplings (MCPE-171521)
     • Penduduk kampung kini dihalang daripada mendapatkan profesion ketika tidur (MCPE-81790)
     • Memperbaiki masalah di mana mula berenang sambil memukul butang menyelinap boleh menyebabkan butang menyelinap diturunkan sehingga berenang berakhir (MCPE-130070)
     • Ramuan tidak lagi dibuang ke belakang ketika melihat ke atas (MCPE-138995)
     • Pembentukan ais dan salji kini dikawal dengan tanda rawak
     • Model ikon pintu pagar di UI dan bingkai item kini sepadan dengan blok pagar pagar (MCPE-44296)
     • Outpost Pillager kini boleh menjana di bioma Cherry Grove (MCPE-173323)
     • Memperbaiki pepijat yang menyebabkan bar Raid Boss secara automatik berkurang hingga sifar apabila sebuah kampung dikalahkan (MCPE-161438)
     • Witches kini membuang ramuan penyembuhan dan penjanaan semula di Raiders semasa serbuan kampung

     Blok

     • Memperbaiki pepijat yang menyebabkan pemain tidak dapat merangkak di bawah papak ketika berdiri di atas salji (MCPE-170994)
     • Salji teratas kini bersesuaian dengan edisi Java dan setiap lapisan mempunyai ketinggian yang berbeza (MCPE-60024)
     • Model ikon pintu pagar di UI dan bingkai item kini sepadan dengan blok pagar pagar (MCPE-44296)

     Audio

     • Anvils kini memancarkan bunyi yang betul apabila patah, melangkah, jatuh ke, dll. (MCPE-33286)
     • Kerangka dan tenggelam sekarang bermain bunyi ketika menembak anak panah dan trid, masing-masing (MCPE-50609)
     • Peta kosong sekarang memancarkan bunyi yang sesuai apabila pemain menariknya
     • Portal Nether kini memancarkan bunyi pecah kaca apabila bingkai obsidian mereka rosak (MCPE-94722)
     • Tris kesetiaan kembali kepada pemain sekarang memainkan suara mereka di kedudukan pemain (MCPE-43831)
     • Blok Dripleaf Besar kini memainkan bunyi yang betul apabila kecondongan mereka ditetapkan semula (MCPE-123488)
     • Conduits kini memainkan bunyi peniruan mereka apabila dinyahaktifkan (MCPE-128117)
     • Blok Anchor Respawn sekarang betul memainkan bunyi ambien mereka (MCPE-136484)
     • Babi kini memancarkan bunyi apabila berubah menjadi piglins zombi (mcpe-169557)
     • Menggunakan gunting untuk mengukir labu kini menghasilkan bunyi ukiran seperti dalam edisi java
     • Suara kini dimainkan secara konsisten apabila item dijatuhkan ke dalam lava (MCPE-96015)
     • Suara tidak lagi dimainkan kadang-kadang apabila item Netherite jatuh ke dalam lava (MCPE-95872)
     • Golem Snow kini memainkan bunyi ketika mereka membuang bola salji (MCPE-119083)
     • Entiti Pemain Sekarang Memainkan Bunyi yang Sesuai Semasa Memasuki/Keluar Air (MCPE-132511)

     Perubahan perdagangan eksperimen

     • Kemas kini ini merangkumi perubahan eksperimen kepada Pedagang Wandering dan Pustakawan Pustakawan. Anda mesti menghidupkan eksperimen ini dalam menu Eksperimen jika anda ingin menguji dagangan baru.
     • Kami mencuba perubahan ini untuk mengimbangi sistem perdagangan penduduk kampung dan menjadikannya lebih adil dan menyeronokkan untuk semua orang. Walau bagaimanapun, perubahan ini belum muktamad, dan mereka akan kekal sebagai ciri eksperimen semasa kami terus bekerja pada mereka. Kami masih memerlukan maklum balas anda untuk membantu kami memperbaiki dan membuat keputusan, jadi sila terus memberitahu kami apa yang anda fikirkan tentang perdagangan baru, apa yang anda suka dan tidak suka, dan cadangan apa yang anda ada di aka.MS/VillagerTradingFeedback.

     Pustakawan

     • Sebelum perubahan ini, pemain boleh mendapatkan pesona kampung dari mana -mana pustakawan. Seorang pustakawan pemula boleh menjual pesona terbaik dalam permainan! Bagi sesetengah pemain, ini terasa terlalu rawak dan membuat perdagangan merasa terkalahkan jika dibandingkan dengan menggunakan meja yang mempesona atau mencari buku terpesona dalam struktur.
     • Dengan peraturan baru, pustakawan dari bioma yang berbeza menjual pesona yang berbeza. Pustakawan Master dijamin mempunyai pesona khas yang berbeza di setiap bioma kampung.
     • Pemain mesti berusaha untuk mendapatkan perdagangan terbaik dan bukannya bergantung pada peluang rawak. Kami harap ini menjadikan Perdagangan Pustakawan lebih menarik dan mahir, sementara juga mendedahkan beberapa petunjuk mengenai sejarah mereka setiap jenis kampung melalui pesona yang dijual di sana.
     • Pustakawan dari biomes yang berbeza kini menjual buku terpesona yang berbeza
     • Pustakawan tuan dengan XP penuh dijamin menjual pesona khas, yang berbeza di setiap bioma kampung
     • Ini bermakna pemain mesti melawat semua tujuh bioma kampung untuk mendapatkan set penuh penduduk kampung
     • Terdapat dua bioma desa rahsia di mana kampung tidak menjana
      • Seorang pemain mesti membina kampung -kampung ini untuk mengakses perdagangan mereka!

      Pedagang mengembara

      • . Kami telah menurunkan harga mereka, menambah lebih banyak perdagangan, dan meningkatkan jumlah yang ada. Pedagang yang mengembara juga akan membeli barangan berguna dari pemain, jadi mungkin untuk membantu mereka dalam perjalanan mereka dengan memberi mereka bekalan walaupun anda tidak merasa seperti membeli apa -apa.
      • Oleh kerana ini adalah percubaan, kami sangat menghargai maklum balas anda sebagai kerja berterusan dan membantu kami menentukan arah masa depan untuk perdagangan penduduk kampung!
      • Pedagang mengembara sekarang mempunyai harga yang lebih rendah dan mempunyai jumlah yang lebih tinggi setiap item dalam stok
      • Pedagang mengembara kini menjual log
      • Pedagang mengembara kini boleh membeli banyak barang, bukan hanya menjual

      Pembetulan dan perubahan

      Pengagihan bijih berlian

      • Meningkatkan jumlah bijih berlian yang terdapat di bahagian paling dalam dunia. Matlamat kami adalah untuk menjadikannya lebih bermanfaat untuk saya berlian di lapisan DeepSlate

      Prestasi dan kestabilan

      • Memperbaiki kemalangan ketika memasuki dunia dengan bahagian yang disimpan yang rosak (MCPE-164634)
      • Memperbaiki kemalangan yang boleh berlaku apabila permainan hilang tumpuan semasa memasuki dunia
      • Ditangani Kesalahan ‘Keluar Dari Penyimpanan’ dan Rasuah Tekstur di Xbox di Dunia Besar (MCPE-163050)
      • Memperbaiki Amaran Ruang Cakera Rendah di Xbox
      • Memperbaiki masalah dengan permainan rangkaian tempatan yang tidak menyambung dalam keadaan tertentu di Nintendo Switch
      • Pelayan tetap menjadi tidak bertindak balas apabila pemain dikelilingi oleh ghast yang tersangkut dalam lajur lava (MCPE-119093)
      • Meletakkan satu item timbunan item ke dalam timbunan penuh item yang sama tidak lagi menyebabkan permainan terhempas
      • Permainan ini tidak lagi terhempas kerana kehabisan sumber rendering semasa memasuki dunia melalui portal akhir kembali ke Overworld (MCPE-139021)
      • Dunia tetap dimuat turun dari alam tidak memuatkan pek dengan betul

      Permainan

      • Input tetikus yang lebih baik untuk menjadi lebih responsif apabila digunakan pada Xbox (MCPE-163671)
      • Meter nafas kini mengisi semula ketika berenang dengan kepala di atas air (MCPE-170969)
      • Kamera orang ketiga tidak lagi akan klip melalui kawasan ketika berhampiran air atau lava
      • Pemain kini dipaksa keluar dari menyelinap/merangkak semasa menunggang (MCPE-170870)
      • Pemain tidak lagi dipaksa menyelinap atau merangkak semasa animasi riptide
      • Memasuki mod penerbangan dalam mod kreatif sekarang akan membatalkan Elytra Gliding dengan betul (MCPE-171797)
      • Projektil kini tenggelam ke salji atas seperti perusuh
      • Kamera orang ketiga kini melalui kaca, panel kaca, dan bar besi (MCPE-85429)
      • Pemain tidak lagi akan memasuki portal akhir ketika tidur di tempat tidur di bawah portal (MCPE-165062)
      • Diskaun untuk menyembuhkan penduduk zombie tidak lagi meningkat apabila penduduk yang sama dihidupkan semula dan sembuh beberapa kali
      • Pemain kini boleh bertukar terbang ketika merangkak atau menyelinap dalam mod kreatif
      • Crouch-jumping sambil mensasarkan ke hadapan dan menahan butang binaan tidak lagi akan terus membina blok ke atas di mana pemain mensasarkan

      Perusuh

      • Kuda liar, keldai, dan keldai kini boleh tergoda menggunakan epal emas/lobak merah atau epal terpesona. Llamas akan tergoda oleh pemain yang memegang bale hay (mcpe-140814)
      • Penduduk Zombie kini menunjukkan profesion yang betul apabila dijangkiti (MCPE-80924)
      • Penduduk kampung yang dibunuh oleh pemain tidak lagi menjatuhkan barang yang dipegang di tangan mereka
      • Unta kini memainkan bunyi melangkah yang sama ketika berjalan di atas pasir merah, pasir yang mencurigakan, dan blok serbuk konkrit seperti yang mereka lakukan ketika berjalan di atas pasir biasa (MCPE-163497)
      • Mobs boleh memegang dan mengambil spanduk illager hanya di tangan utama mereka sekarang (MCPE-151745)
      • Dolphins, unta, dan sniffers kini boleh dilampirkan belon
      • Perusuh berikut akan menetapkan sasaran mereka terbakar jika orang ramai terbakar ketika menyerang: lemas, sekam, zombie, dan penduduk zombi (MCPE-77746)
      • Memperbaiki masalah dengan burung kakak tua yang menghadap kedudukan yang berbeza daripada pemain ketika pemain berada dalam bot

      Blok

      • Blok jatuh sekarang akan pecah ketika jatuh ke atas kapal
      • Campfires dalam runtuhan jejak tidak lagi dinyalakan secara lalai (MCPE-170033)
      • Kelopak merah jambu kini boleh disenyawakan oleh dispenser (MCPE-171560)
      • Kotak shulker ditambang tanpa pickaxe tidak lagi mengambil masa yang lama untuk saya
      • Kristal Amethyst Sensor Sculk yang dikalibrasi kini menyala bersama seluruh blok semasa fasa aktifnya (MCPE-168813) (MCPE-169953)
      • Tanda-tanda tergantung dengan arahan sekarang mempunyai kotak hit yang betul (MCPE-163456)

       Item

       • Rebus yang mencurigakan tidak lagi muncul dalam inventori kreatif (perubahan yang tidak diingini baru -baru ini menyebabkan ia muncul di sana)
       • Peta yang dipegang tetap tidak berpusat ketika bermain di skrin nisbah aspek sempit
       • Keadaan elytra yang betul diberikan dalam bingkai item (MCPE-19700)
       • Stonecutter tidak lagi jatuh sebagai item apabila menggunakan alat yang salah (MCPE-33950)
       • Pickaxe kini boleh cepat lombong piston dan piston melekit (MCPE-62797)
       • Menguasai dan tidak berkuasa Redstone Repeater atau Comparator tidak lagi mengganggu aliran air (MCPE-157055)
       • Crossbow kehilangan ketahanan ketika menembak, tidak apabila ditarik (MCPE-46490)

       Getaran Sculk

       • Sensor sculk dan shrieker sculk tidak lagi berisiko kehilangan getaran apabila menerima mereka di sekitar had jarak simulasi
       • Getaran tidak lagi dihasilkan ketika menghentikan penggunaan item semasa menyelinap (MCPE-171254)
       • Wardens kini mengesan barang yang memukul tanah (MCPE-160889)
       • Sensor Sculk kini menghantar isyarat kepada shrieker sculk ketika mengesan item yang memukul tanah (mcpe-161165)
       • Membuang mata Ender kini memancarkan getaran
       • Minecarts kini secara konsisten memancarkan getaran semasa bergerak di atas landasan kereta api semasa kosong
       • Mengumpul ikan, axolotls, dan tadpoles dengan baldi kini memancarkan getaran
       • Perisai kulit mati di kaul sekarang mengeluarkan getaran
       • Tipping Arrows in Cauldrons kini memancarkan getaran
       • Menggunakan pewarna untuk menukar warna air cauldrons sekarang memancarkan getaran
       • Pelakon bukan pemain kini memancarkan acara getaran ketika melengkapkan perisai di slot luar mereka
       • Mengumpul ikan, axolotl, dan tadpoles dengan baldi kini memancarkan getaran di kedudukan yang betul
       • Memohon nametag kini memancarkan getaran
       • Ayam bertelur sekarang memancarkan getaran
       • Penyu dan katak bertelur sekarang memancarkan getaran
       • Menggunakan makanan tulang sekarang memancarkan getaran
       • Sensor Sculk dan Shriekers Sculk tidak lagi diaktifkan berulang kali apabila peluru terjejas di dalamnya (MCPE-172704)
       • Rak buku yang dipahat kini memancarkan getaran apabila buku dimasukkan ke dalamnya menggunakan hoppers (MCPE-168887)
       • Memadamkan api sekarang memancarkan getaran
       • Pemasangan atau melepaskan kenderaan kini memancarkan getaran
       • Arnab memakan tanaman lobak merah sekarang memancarkan getaran
       • Meletakkan sepanduk kini memancarkan getaran
       • Meletakkan anak pokok buluh kini memancarkan getaran
       • Meletakkan kepala kumpulan kini memancarkan getaran
       • Meletakkan pad lily kini memancarkan getaran
       • Menempatkan Frogspawn kini memancarkan getaran
       • Meletakkan atau menambah acar laut sekarang memancarkan getaran
       • Menambah telur penyu ke tempat yang sudah diletakkan kini memancarkan getaran kekerapan yang sama seperti meletakkan blok
       • Memusnahkan telur penyu sekarang selalu memancarkan getaran kekerapan yang sama seperti memusnahkan blok, tanpa mengira berapa telur penyu yang tersisa
       • Telur penyu retak sekarang memancarkan getaran

       Alam

       • Memperbaiki masalah yang menghalang beberapa dunia daripada dimuat turun dari alam di PlayStation 4
       • Memperbaiki pepijat di mana berulang kali menekan ‘ESC’ dalam tetapan Realms boleh mengeluarkan UI atau menghidupkan skrin hitam (Realms-11388)

       • Memperbaiki masalah di mana narasi skrin akan membaca item folder buku resipi sebagai item pertama dalam folder
       • Narasi Skrin sekarang memberitahu pengguna dengan segera selepas mereka menukar slider dan bertukar
       • Narasi skrin sekarang akan membaca mesej terputus dalam menu permainan apabila dibuka tanpa sambungan internet
       • Narator skrin kini akan membacakan teks arahan serta butang mengesahkan di menu Kawasan Selamat

       Kawalan sentuhan

       • Memperbaiki masalah di mana input menyelinap semasa terbang tidak berfungsi dengan betul dengan blok yang boleh diinterakkan (MCPE-167043)
       • Fungsi lama menekan slot output kerajinan pada input sentuhan telah dikembalikan dengan cepat mencipta satu contoh item dalam slot output (MCPE-169728)
       • Kadar kerajinan item apabila lama menekan slot output kerajinan telah diperlahankan hingga 4 item sesaat dan masa yang diperlukan untuk jangka panjang sebelum memulakan fungsi kerajinan pesat telah dikurangkan hingga 700 ms

       Antaramuka pengguna

       • Nametags tidak lagi tidak kelihatan semasa menyelinap dengan pemain yang masih kelihatan (MCPE-168789)
       • Pilih menyekat periuk yang dihiasi kini akan menghasilkan petunjuk hover yang betul dalam inventori (MCPE-171800)
       • Memindahkan butang “Segerakkan Dunia Lama” ke skrin Tetapan/Penyimpanan
       • Pilihan penglihatan joystick yang berubah ke menu lungsur turun
       • Pilihan menyelinap ke menu dropdown
       • Tambah makluman untuk pemain iOS yang telah kehabisan ruang cakera
       • Memperbaiki UI Flickering pada Nintendo Switch
       • Ikon Lapis Lazuli di Jadual Pesona kini sesuai dengan skrin meja smithing
       • Menambah tiga mesej ralat pemotongan mesra pengguna yang baru dan meningkatkan dua orang lain
       • IOS SAHAJA: Memperbaiki pepijat dalam pengeditan teks multiline di mana beberapa teks kadang-kadang dipadamkan apabila menaip selepas meletakkan semula karet dengan bar ruang (MCPE-166152)
       • Teks butang diubah dari “Urus” ke “Batalkan” dalam Pilihan> Langganan
       • Isu lapisan tetap menyebabkan kesan vignette bawah tanah untuk menarik di atas hotbar (MCPE-159217)
       • Menambah butang pada skrin kematian baru untuk membolehkan pemain pergi ke menu permainan untuk menukar tetapan, meninggalkan dunia, dan banyak lagi
       • Penyetempatan tetap sambungan ‘Lost Connection’ hilang dari pemain atau pelayan lain (MCPE-173028)
       • Teks kotak teks tetap kadang-kadang tidak mengemas kini dengan betul semasa memegang ruang belakang pada peranti Android (MCPE-169840)
       • Memperbaiki sokongan ‘Gameplay Keyboard’ pada iOS dan Android
       • Memperbaiki masalah di mana nama dengan tanda kurung di dalamnya tidak memaparkan menu inventori/kerajinan dalam tajuk mereka (MCPE-161134)
       • Beralih antara halaman buku dan quill dengan gamepad kini menghasilkan bunyi (mcpe-162253)
       • Menambah butang untuk mengosongkan bar carian dengan satu klik
       • Menekan pulangan pada papan kekunci maya tidak lagi memadam teks selepas kursor pada Xbox (MCPE-172835)
       • Latar Belakang Sekarang Gelap Semasa Ui Meja Smithing dibuka dan Pocket UI diaktifkan
       • Ikon ZL/ZR Tetap untuk Joy-Con dan Switch Pro Controller di Android
       • Karet boleh diposisikan semula dalam medan teks oleh paip atau klik tetikus (MCPE-131572)
       • “Jeda menu” telah dinamakan semula menjadi “menu permainan” di antara muka pengguna
       • Isu pelapisan tetap menyebabkan kesan vignette bawah tanah menarik di atas semua elemen HUD yang lain (MCPE-159217)

       Audio

       • Bunyi peralatan kini dimainkan semasa beralih antara kepingan perisai yang sama, yang mungkin mempunyai pesona yang berbeza dan/atau trim yang digunakan (MCPE-171527)
       • Trek dan trek muzik Tales kini bermain dalam menu permainan (MCPE-171489)
       • Shields kini memainkan bunyi ketika dilengkapi di slot luar (MCPE-168039)

       Grafik

       • Menambah Togol Sync Vertikal ke Menu Video (MCPE-98861)
       • Menambah togol eksperimen baru ke menu video untuk pemain pada Windows yang mengurangkan latensi input; membolehkan tetapan ini akan meningkatkan penggunaan bateri
       • Memperbaiki masalah di mana rendering blok tidak mengemas kini kecuali pemain melompat (mcpe-173706)
       • Blok daun ceri kini akan menghasilkan kesan zarah pada jarak yang agak besar berdasarkan prestasi sistem
       • Blok telus yang dilihat melalui portal akhir tidak lagi dapat dilihat atau berkedip (MCPE-162061)
       • MEMENUHI MAKLUMAT KESALAHAN PORTAL BOLEH MEMENUHI WARNA DAN TRANSPARGENSI SELESAI Wajah Lain
       • Skrin tetap pudar ketika tidur di atas katil untuk tidak lagi menjadi legap sepenuhnya (MCPE-171461)
       • Nama logik rendering tag kini berdasarkan kedudukan kamera dan bukannya kedudukan pemain
       • Kabut bawah air di Cherry Groves kini menggunakan peralihan yang meningkatkan penglihatan selepas beberapa ketika (MCPE-171822)

       Pasaran

       • Pemain kini akan mempunyai cara untuk menghantar mesej sehala ke pencipta pasaran yang menawarkan maklum balas mengenai barang yang dibeli. Maklum balas ini dapat digunakan untuk meningkatkan kandungan dan perubahan masa depan

       Perkakasan mudah alih yang disokong minimum

       Apabila minecraft tumbuh, begitu juga sistem operasi dan perkakasan yang menyokongnya. . Sekiranya anda berada dalam versi iOS yang paling terkini, anda tidak perlu risau. Sila ikuti panduan Apple mengenai cara mengemas kini peranti anda. Anda juga boleh merujuk kepada senarai peranti mereka yang kini serasi dengan iOS 13/iPados13.

       Untuk Android, sehingga Februari 2024, peranti memerlukan lebih daripada 1 GB RAM, jalankan OS 8 (Oreo) atau ke atas, dan mempunyai OpenGL ES 3.0 untuk menjalankan minecraft.

       Kemas kini teknikal

       Pek Templat Tambahan Dikemas kini

       Templat tambahan yang dikemas kini untuk 1.20.30 dengan sumber, tingkah laku, dan dokumentasi baru tersedia untuk dimuat turun di aka.MS/McAddonpacks

       • Permainan ini tidak lagi terhempas apabila ia cuba meletakkan ciri tersuai yang tidak sah
       • Nama entiti bermula dengan nombor sekarang akan mengakibatkan ralat kandungan
       • Memperbaiki masalah dengan meluncur dengan Elytra dan beralih ke penerbangan kreatif (MCPE-171797)
       • Memindahkan beberapa jsons entiti yang salah letak ke kawasan yang betul
       • Dikemaskini Aux-Value ke Jadual Blok Negeri dalam Dokumentasi untuk Mengira Peningkatan Data Sejak Penubuhan
       • Menambah bool-sound pelayan-autoritatif ke pelayan.sifat
       • Mendedahkan peraturan penempatan ciri berikut dari belakang togol eksperimen biome data yang didorong. Ini membolehkan pencipta melampirkan ciri tersuai mereka ke biome, dan untuk menentukan peraturan yang mana ciri -ciri tersebut diletakkan
        • Minecraft: aggregat_feature
        • MINECRAFT: CAVE_CARVER_FEATURE
        • MINECRAFT: fosil_feature
        • MINECRAFT: MULTIFACE_FEATURE
        • MINECRAFT: nether_cave_carver_feature
        • Minecraft: Ore_feature
        • MINECRAFT: PARTIKAL_EXPOSED_BLOB_FEATURE
        • minecraft: scatter_feature
        • Minecraft: carian_feature
        • Minecraft: Sequence_Feature
        • minecraft: single_block_feature
        • MINECRAFT: SNAP_TO_SURFACE_FEATURE
        • MINECRAFT: Surface_Relative_Threshold_Feature
        • Minecraft: Tree_feature
        • Minecraft: Vegetation_patch_feature
        • MINECRAFT: WEIGHED_RANDOM_FEATURE

        Pelayan khusus

        • NOTIS UNTUK OPERATOR SERAGARA YANG DIPERLUKAN LINUX: Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa) kini menjadi versi Ubuntu yang disokong minimum
        • Memperbaiki kebocoran memori pelayan Dedicated Bedrock semasa memuatkan ketulan (BDS-17527)
        • Memperbaiki masalah dengan pelanggan yang gagal mencuba sambungan ke pelayan yang berdedikasi dalam beberapa situasi

        Perintah

         • Nota: Eksperimen Kamera masih mengandungi beberapa contoh fail preset JSON untuk rujukan
         • Perintah masih akan berfungsi dengan “stained_glass”, tetapi “stained_glass” tidak akan dicadangkan dalam arahan arahan, sebaliknya nama -nama baru akan
         • Perintah masih akan berfungsi dengan “stained_glass_pane”, tetapi “stained_glass_pane” tidak akan dicadangkan dalam arahan arahan, sebaliknya nama -nama baru akan
         • Perintah masih akan berfungsi dengan “concrete_powder”, tetapi “concrete_powder” tidak akan dicadangkan dalam command prompt, sebaliknya nama -nama baru akan
          Blok yang mempunyai alias sebelum diratakan kini boleh dirujuk dengan betul dalam arahan

         Bunyi

         • Definisi Bunyi Sekarang terima kedua -dua nilai terapung dan integer untuk min_distance dan max_distance – sila tetapkan sound_definitions.parameter json “format_version” sama dengan atau lebih besar daripada 1.20.20 untuk menggunakan fungsi ini (MCPE-154378)

         Item

         • .20.20 dan lebih tinggi
         • Dikeluarkan komponen item “minecraft: hand_equipped” daripada eksperimen dalam format json 1.20.20 dan lebih tinggi
         • Komponen “Minecraft: Creative_category” yang tidak ditetapkan dalam Format JSON 1.20.20 dan lebih tinggi
         • Kumpulan kreatif dan penglihatan arahan kini boleh ditetapkan dalam medan “Keterangan” dalam Format JSON 1..20 dan lebih tinggi
         • Dinamakan semula komponen item “Minecraft: Foil” kepada “Minecraft: Glint” dan mengeluarkannya dari Eksperimen dalam Format JSON 1.20.20 dan lebih tinggi
         • Dikeluarkan komponen item “minecraft: use_duration” dari eksperimen dalam format json 1..20 dan lebih tinggi
         • Dikeluarkan komponen item “minecraft: stacked_by_data” dari eksperimen dalam format json 1.20.20 dan lebih tinggi
         • “Minecraft: entity_placer” kini akan menjadi ralat kandungan apabila blok tidak sah dinamakan dalam senarai “use_on” dan “dispense_on”
         • Dikeluarkan komponen item “minecraft: use_animation” daripada eksperimen dalam format json 1.20.20 dan lebih tinggi
         • Dikeluarkan komponen item “Minecraft: Allow_Off_Hand” dari eksperimen dalam format json 1.20.20 dan lebih tinggi
         • Dikeluarkan komponen item “Minecraft: should_despawn” daripada eksperimen dalam format json 1.20.20 dan lebih tinggi
         • Dikeluarkan komponen item “minecraft: cair_clipped” daripada eksperimen dalam format json 1.20.20 dan lebih tinggi
         • Dikeluarkan komponen item “Minecraft: Damage” dari eksperimen dalam format json 1.20.20 dan lebih tinggi
         • Dikeluarkan komponen item “Minecraft: Digger” dari Eksperimen dalam Format JSON 1.20.20 dan lebih tinggi
         • Parameter “on_dig” yang ditutup daripada komponen item “Minecraft: Digger” dalam Format 1.20.20 dan lebih tinggi
         • Dikeluarkan komponen item “Minecraft: Enchable” dari Eksperimen dalam Format JSON 1.20.
         • Tepah “Minecraft: Mining_Speed” dalam Format JSON 1.20.30 dan lebih tinggi. Gunakan “minecraft: penggali” sebaliknya untuk mencapai fungsi yang sama
         • Dikeluarkan komponen item “Minecraft: Makanan” dari Eksperimen dalam Format JSON 1.20.30 dan lebih tinggi
         • Komponen item “minecraft: interaksi_button” untuk membolehkan dan menetapkan teks pada butang interaksi dalam format json 1..30 dan ke atas
         • Memperbaiki masalah di mana kesilapan kandungan untuk item pada versi format terkini akan muncul untuk item lain

         Tambahan dan enjin skrip

         • Membuat pengawal tanpa tekstur kini akan mengakibatkan ralat kandungan dan diabaikan
         • Menambah sokongan untuk pilihan “Allow_Random_Seed” dalam templat dunia yang ditunjukkan
         • Memperbaiki pepijat yang menghalang dunia tertentu dengan tambahan daripada dimuat turun dari alam di beberapa platform konsol

          Perusuh

          • Bidang “Cooldown” untuk deskriptor sasaran sekarang berfungsi dengan betul “Minecraft: Tingkah Laku.Dekat Paling_PRIORITIZED_ATTACKABLE_TARGET “Matlamat
          • .Komponen Melee_Attack “untuk menentukan sama ada MOB harus menetapkan sasarannya terbakar ketika menyerang jika kumpulan menyerang terbakar (MCPE-77746)

          API skrip

          • Menukar bekas compoundblockvolume untuk menggunakan koordinat relatif ke asal dalaman
          • Menormalkan penggunaan compoundblockvolume dan bukan pemilihan di seluruh editor API

          Molang

          • Dinamakan semula block_property dan has_block_property ke block_state dan has_block_state
           • .20.20 atau lebih tinggi

           Ciri -ciri teknikal eksperimen

           API

           • Tambah papan skor.papan skor addscore dan bertambah baik.setscore untuk mengembalikan skor yang dikemas kini
           • Menggunakan scoreboardobjective.Pembuangan Parti kini diselaraskan dengan betul dengan pelanggan (MCPE-172920)
           • Scripteventcommandmessageafterevent
            • Membuat pemula, sourceblock, dan jenis pilihan sumber
            • Pengesahan slot yang dilaksanakan untuk setEquipment, yang kini mengembalikan boolean yang menunjukkan sama ada item itu boleh dilengkapi ke slot yang ditentukan
            • EntityEquipmentInventoryComponent kini terhad kepada pemain sahaja. Walau bagaimanapun, kami berharap dapat memperkenalkan semula komponen ini untuk perusuh dalam kemas kini masa depan
             • Bergerak getday () hingga 1..0
             • Bergerak gettimeofday () hingga 1.4.0
             • Dipindahkan SetTimeOfday (Timeofday: Nombor | TimeOfday) hingga 1.4.0
             • Bergerak getabsolutetime () hingga 1.4.0
             • ..0
             • Menambah sekatan panjang kepada setlore – sehingga 20 baris dengan sehingga 50 aksara setiap baris
             • Fungsi bergerak setlore ke 1.4.0
             • .4.0
             • Sistem Kelas yang dipindahkan ke 1.4.
             • Pindah kelas scripteventcommandmessageafterevent ke 1.4.0
             • Pindah SpawnParticle (Kesan Nama: String, Lokasi: Vektor3, Molangvariables?: Molangvariablemap) hingga 1.5.0
             • Dipindahkan setColorrgb (variablename: String, warna: rgb) hingga 1..0
             • Dipindahkan setColorrgba (Variablename: String, Warna: RGBA) hingga 1.5.0
             • Dipindahkan setfloat (variablename: rentetan, nombor: nombor) hingga 1.5.0
             • Dipindahkan setspeedandDirection (variablename: rentetan, kelajuan: nombor, arah: vektor3) hingga 1..
             • Dipindahkan setvector3 (variablename: rentetan, vektor: vektor3) hingga 1.5.
             • Bergerak RGB ke 1.5.0
             • .5.0
             • Pindah TriggerEvent (EventName: String) hingga 1.5.0
             • Tambah getCanPlaceon () dan getCandestroy ()
             • Menambah had maksimum atas 255 hingga jumlah harta – akan dibuang jika melebihi
             • Fungsi Ditambah GetProperty (Pengenalpastian: String): Boolean | Nombor | String | tidak ditentukan – mendapat harta entiti
             • Fungsi Tambah SetProperty (Pengenalpastian: String, Nilai: Boolean | Nombor | String): Void – Menetapkan harta entiti semasa tanda seterusnya
             • Tambah Fungsi ResetProperty (Pengenalpastian: String): Boolean | Nombor | tali; – Menetapkan semula harta entiti ke nilai lalai semasa kutu seterusnya dan mengembalikan nilai lalai
             • Namakan semula acara/harta yang dikeluarkan untuk membuangEvent
             • Dinamakan semula medan yang dikeluarkan ke dikeluarkan: dikeluarkan
             • Tambah jenis medan: rentetan
             • Ditambah medan yang dikeluarkan: Entiti
             • setObjectiveatDisPlaysLot jenis pulangan sekarang ditetapkan dengan betul ke scoreboardObjective atau tidak ditentukan
             • GetEntity Return jenis sekarang ditetapkan dengan betul ke entiti atau tidak ditentukan
             • Dinamakan semula blockbreakafterevent kepada pemainbreakblockafterevent
              • Tambah itemStackAfterbreak ReadOnly?: ItemStack (tidak ditentukan jika tangan kosong)
              • Tambah itemStackBeforebreak ReadOnly?: ItemStack (tidak ditentukan jika tangan kosong)
              • melanggan fungsi sekarang memerlukan pilihan?: BlockeventOptions
              • Batalkan: Boolean, membatalkan acara dari berlaku
              • ItemStack?
              • Pemain ReadOnly: Pemain, pemain memecahkan blok
              • melanggan fungsi sekarang memerlukan pilihan?: BlockeventOptions
              • Batalkan: Boolean, membatalkan acara dari berlaku
              • Wajah Readonly: Arah, Wajah Blok sedang diletakkan
              • Facelocation ReadOnly: Vector3, lokasi di muka blok diletakkan
              • Pemain ReadOnly: Pemain, pemain meletakkan blok
              • Tambah pemainbreakblock
              • Tambah PlayerPlaceBlock
              • Blocktypes?: String [], nama blok yang akan ditapis
              • permutasi?: Blockpermutation [], permutasi blok tertentu yang akan ditapis terhadap
              • Entiti Bidang Baru: Entiti
              • Menambah entiti kelasFterAfterEventsignal
              • Menambah harta benda yang dibaca: EntityInitializationCause_

              Memindahkan API berikut dari beta ke stabil:

              • Bergerak arah ke 1.4.0.
              • Dipindahkan EntityDamageSource ke 1.4.0.
              • Dipindahkan entitydieafterevent ke 1.4.0.
              • Memindahkan EntityEventOptions ke 1.4.0.
              • Dipindahkan EntityHitBlockAfterevent ke 1.4.0.
              • Dipindahkan EntityHitentititessevent ke 1…
              • Dipindahkan EntityHurtafterevent ke 1.4.0.
              • Dipindahkan EntityHealthChangeDafterevent ke 1.4..
              • Dimensi yang dipindahkan..4.0
              • Dimensi yang dipindahkan.Kaedah getEntitiesFromray hingga 1.4.0
              • .GetBlockFromViewDirection Kaedah hingga 1.4.0
              • ..4.0
              • Bergerak blockraycasthit ke 1.4.0
              • Dipindahkan BlockrayCastOptions ke 1..
              • Dipindahkan entityraycasthit ke 1.4.0
              • Dipindahkan EntityRayCastOptions ke 1.4.0
              • Dipindahkan tekananplatePushEvent hingga 1..0.
              • Dipindahkan tekananplatepopevent ke 1.4.0.
              • Bergerak tripwiretripevent ke 1.4.0.
              • Bergerak sasaranblockhitevent ke 1.4.0.
               • Dibuat jenis harta yang boleh diakses walaupun entiti tidak sah
               • Sumber Sumber Acara Item yang Diubah Dari entiti Jenis ke Pemain
               • setCamera (): Untuk menetapkan kamera ke pratetap yang ditentukan
               • pudar (): Untuk memulakan pudar kamera
               • jelas (): untuk membersihkan tetapan semasa pada kamera
               • .getObjective, getObjectiveatDisplayslot, dan ClearObjectiveatDisplaysLot untuk kembali ‘| tidak ditentukan ‘
               • Dipindahkan getpawnpoint ke 1.4.0
               • Dipindahkan setspawnpoint ke 1.4.0
               • Pindah GetDefaultSpawnLocation ke 1..0
               • Dipindahkan setdefaultspawnLocation ke 1.4.0
               • Blok
               • Bekas
               • Entiti
               • Pemain
               • Simulatedplayer
               • Dikeluarkan Projectilehit
               • Tambah ProjectileHitBlock
               • Menambah ProjectileHitEntity
               • Ditambah Fungsi Buang – Mengeluarkan entiti. Ini tidak boleh dipanggil pemain tetapi boleh digunakan pada pemain simulasi dalam gametest
               • Menambah fungsi setfloat
               • Jenis pulangan yang ditukar setcolorrbg, setcolorrgba, setspeedanddirection, dan setvector3 untuk tidak sah
               • Menukar harta molangvariablemap pada spawnparticle menjadi pilihan: spawnparticle (effectname: string, lokasi: vector3, molangvariables?: Molangvariablemap): tidak sah

               • Blok tersuai kini hanya akan menghantar kuasa Redstone jika mereka adalah unit kiub dan semua bahan adalah legap (MCPE-168998)
               • Dikemas kini issolid, isliquid, dan isair menjadi sifat bukan kaedah

               Item

               • Isu tetap di mana item dengan komponen “Minecraft: Wearable” akan menduplikasi apabila dilengkapi dengan menggunakan item tersebut (MCPE-159736)
               • Item dengan komponen “Minecraft: Wearable” dalam slot bukan senjata tidak lagi boleh disusun (MCPE-159736)
               • Mengeluarkan komponen “minecraft: mengabaikan_permission”
               • Dikeluarkan komponen “minecraft: mirrored_art”
               • Memindahkan medan “Perlindungan” dari komponen “Minecraft: Armor” kepada komponen “Minecraft: Wearable” dalam Format JSON 1..20 dan lebih tinggi
               • .20.20 dan lebih tinggi
               • Dikeluarkan pilihan slot yang tidak berfungsi dan berlebihan dari komponen “minecraft: dpgubah”, iaitu. Mainhand, Hotbar, Inventory, Enderchest, dan Equippable
               • .senjata.
               • Melengkapkan barang -barang yang boleh dipakai adat mencetuskan bunyi pelengkap generik
               • Item tersuai dengan komponen “minecraft: wearable” kini boleh dilengkapi dengan mengklik dan menyeret inventori atau mengklik shifting
               • Mengeluarkan komponen “Minecraft: Animates_in_toolbar”
               • Dikeluarkan komponen “Minecraft: Explodable”
               • Teks hover kerosakan tambahan kini muncul pada semua item komponen yang mempunyai pesona ketajaman yang digunakan
               • Komponen “Minecraft: Shooter” kini menyokong pesona caj cepat dengan “minecraft: enchantable” ketika “caj_on_draw” adalah benar
               • Menambah sokongan untuk pesona kecekapan untuk item yang didorong data menggunakan komponen “Minecraft: Digger”
               • Keluarkan pilihan slot entiti yang tidak berfungsi dari komponen “minecraft: dpgosi”, iaitu. pelana, perisai entiti, dan dada
               • Item tersuai dengan komponen “Minecraft: Wearable” Komponen Auto-Equip apabila diturunkan dari dispenser, pariti yang sepadan dengan barang perisai vanila
               • Memperbaiki masalah di mana item dengan format versi 1.20.20 dan ke atas menggunakan medan ‘menu_category’ di dunia dengan toggle ‘Ciri -ciri Pencipta Holiday’ yang didayakan tidak akan dimuat
               • Komponen “minecraft: memerlukan_interact”
               • Isu tetap dengan ralat kandungan yang berlaku dengan ciri -ciri pencipta percutian bertukar dihidupkan apabila menggunakan versi objek JSON “max_stack_size”, “can_destroy_in_creative”, “hover_text_color”

               .20.. Bookmark Halaman Topik Minecraft kami untuk semua yang perlu anda ketahui!

               Donovan adalah seorang wartawan muda dari Maryland, yang suka permainan. Memori permainan tertuanya bermain pajama sam di desktop ibunya pada hujung minggu. . Setelah Interning untuk ShackNews di seluruh kolej, Donovan lulus dari Bowie State University pada tahun 2020 dengan major dalam kewartawanan siaran dan menyertai pasukan sepenuh masa. Dia adalah nerd menjerit besar dan fanatik filem yang akan bercakap dengan anda mengenai filem dan permainan sepanjang hari. Anda boleh mengikutinya di twitter @donimals_