LOL patch 12.7: Zeri Nerfs dijelaskan, Zeri telah diubah 12 kali dalam hanya sembilan liga tompok – dot eSports

Zeri telah digemari atau nerfed 12 kali dalam hanya 9 patch sejak pembebasannya Januari

Berikut adalah perubahan Zeri:

LOL patch 12.7: Zeri Nerfs dijelaskan

Sejak pembebasannya, Zeri telah menjadi penerima nerfs dan penyesuaian yang berterusan.

Dia telah dilepaskan pada masa lalu oleh rusuhan untuk membuat pemain memilih mogok kritikal yang membina dia.

Walaupun nerfs, Zeri masih terlalu kuat dalam Pro Play dan Nerfs di Lol Patch 12.7 akan memudahkan musuh -musuhnya untuk menangkapnya dan membuatnya di cek.

Juara baru pertama League of Legends untuk 2022, Zeri, The Spark of Zaun, melangkah ke Rift pada 20 Januari dengan pembebasan Patch 12.2. Dia diperkenalkan sebagai juara dengan kit bertemakan elektrik, yang boleh mengalahkan musuh-musuhnya dengan denyutan elektrik, dan dash dan peti besi di atas banyak kawasan Summoners ‘. Pada pandangan pertama, ia menjadi jelas bahawa kit dalam permainan Zeri akan menjanjikan gaya bermain yang tinggi, menjadikannya membawa hiper.

Walau bagaimanapun, sejak pembebasannya, masyarakat telah terkoyak antara sama ada ia suka atau tidak. Laman media sosial telah merakam maklum balas positif dan negatif mengenai juara baru dan permainan rusuhan ini, juga telah sentiasa menyesuaikan kitnya untuk menjadikan permainan lebih baik. Dia sentiasa nerfed untuk menjadikannya juara seimbang baik dalam permainan pro dan dalam barisan solo.

Di lol patch 12.3, patch pertama selepas pembebasannya, Riot menyedari bahawa dia adalah lawan yang hebat dan memberikan Zeri beberapa pelarasan yang sangat diperlukan. Pasukan Trinity Buildnya dipukul yang memaksa pemain untuk memilih barang -barang mogok kritikal dan mengimbangi pertindihan, Riot mengubah kemalangan kilatnya ke rantaian kilat ke atas kerusakan kilat dan kritikal menyerang musuh -musuh.

Mengikuti ini, di Lol Patch 12.4, Riot terpaksa menangani Bruiser membina pemain yang memilih ketika bermain Zeri. Dalam patch ini, hampir setiap bahagian kitnya telah diubah.

Sebagai kelegaan lega, Zeri tidak muncul dalam nota patch di LOL Patch 12.5 dan 12.6. Tetapi, sekarang lagi dengan Lol Patch 12.7, Zeri telah berakhir di blok pencincang lagi.

Pada 6 April, mengusik Nerfs baru, pereka juara utama Riot Games Ogos “Ogos“Browning menulis di Twitter,”Zeri Carry masih sangat * Nota Pemeriksaan * Kuat dalam Pro Play. Nerfs memukul semua binaan tetapi harus menyakiti Bruiser lebih daripada kritikan. Kami Membuat Stack Ult Lebih Lambat Dan Lebih Konsisten, Tidak Lagi 2x-5x Stacks Ketika Memukul Pasukan Berkelompok, Tetapi Anda Mendapat Double Stacks On Crit!

Apakah zeri nerfs di lol patch 12.7?

Ringkasnya, kerosakan serangan asas Zeri (AD), pertumbuhan AD, dan perisai telah dikurangkan. Sebaliknya, pertumbuhan kesihatannya meningkat. Di samping itu, kebakarannya Q – pecah telah mengalami perubahan yang ketara. Sementara itu, kerosakan asas laser W – W – Ultrashock juga telah menurun tetapi nisbah kuasa dan keupayaannya (AP) telah meningkat. Perubahan lain adalah bahawa cooldowns E – Spark Surge dan R – Lightning Crash telah meningkat untuk permainan awal dan mereka akan berkurangan dengan pangkat kemudian dalam permainan.

Zeri dalam Liga Legends

Riot Games menulis, “Zeri, Zeri, anda sudah terlalu tidak adil. Walaupun nerfs dalam patch sebelumnya, Zeri telah mengejutkan dan terus menguasai Pro Play. Dengan pusingan nerfs ini, kami berhasrat untuk membawa bruiser membina lebih banyak selaras dengan membina kritikannya, serta membuat susunannya dan hits lebih diramalkan. Ini harus memberi musuh lebih banyak masa untuk menangkap Zeri sebelum dia memulakan lingkaran di sekelilingnya.

Berikut adalah perubahan Zeri:

 • Pertumbuhan AD 2 ⇒ 1.5
 • Kerosakan Serangan 53-87 (Tahap 1-18) ⇒ 50-75.5 (Tahap 1-18)
 • Perisai asas 22 ⇒ 20
 • Pertumbuhan Kesihatan 90 ⇒ 95
 • Kesihatan di Tahap 18 2030 ⇒ 2115
 • Jumlah Kerosakan Fizikal: 10/15/20/25/30 (+110 peratus Jumlah AD) telah ditukar kepada 7/9/11/13/15 (+110/112.5/115/117.Jumlah AD 5/120 peratus)
 • [Dikemaskini] Q-Burst Fire kini hanya menggunakan kesan di-hit sekali setiap pelakon
 • [Dikemaskini] Zeri kini hanya boleh mendapatkan satu timbunan kemalangan R – Kilat dan satu contoh E – Spark Surge Cooldown Reduction per Q – Burst Fire Cast (tidak termasuk serangan kritikal)
 • [Baru] serangan kritikal pada Q – pecah api geran Zeri tambahan r – Lightning Crash stack dan contoh tambahan E – Spark Surge’s Cooldown Reduction (paling banyak dua procs per cast: satu untuk Q apabila memukul juara dan satu lagi jika ia crits jika ia crit pada juara)

W – Ultrashock Laser

Kerosakan Magic: 40/75/110/145/180 (+100 peratus jumlah AD) (+60 peratus AP) telah ditukar menjadi 10/45/80/115/150 (+120 peratus jumlah AD) (+70 peratus AP)

Cooldown: 23 saat berubah menjadi 28/26.5/25/23.5/22 saat

R – Kemalangan Kilat

Cooldown: 100/90/80 saat berubah menjadi 120/95/70 saat

Riot Games mengumumkan bahawa pemain League of Legends harus mengharapkan untuk melihat perubahan meta dengan LOL Patch 12.7, terutamanya dengan Invitational Mid-Season (MSI) di kaki langit. Oleh kerana meta agak bosan dengan juara yang sama dan memilih membuat pusingan dalam barisan solo dan liga legenda eSports, Riot mahu menggegarkan meta. Perubahan Zeri ini sangat pedas dan akan memberi kesan kepada Pro pada 2022 MSI pasti.

Zeri telah digemari atau nerfed 12 kali dalam hanya 9 patch sejak pembebasannya Januari

Dash-berat iklan membawa zeri telah digemari atau nerfed 12 kali kekalahan hanya sembilan sahaja League of Legends Kemas kini sejak ketibaan Rift Summonernya pada bulan Januari tahun ini kerana Riot Games berjuang untuk menyesuaikannya ke dalam musim 12 meta.

Percikan Zaun akan mendapat perubahan kedua belas dalam Liga Patch 12.14.

Sejak pelepasan Januari, Zeri hanya benar -benar mengelakkan perubahan -buffs dan nerfs, fikiran anda -hanya dalam empat patch. Dibawa iklan telah menyimpan kit dan angka keupayaannya sepenuhnya dalam kebijaksanaan di belakang kemas kini hanya sekali dalam keadaannya Liga Sejarah: 12.8 dan 12.9 tidak membawa perubahan untuk juara.

Sepanjang masa yang teruknya di atas keretakan, percikan kadar kemenangan Zaun telah mengayunkan setinggi 59 peratus (di lobi Elo tinggi) dan merosot serendah 39 peratus.

Kemampuan Q “Burst Fire” telah diubah enam kali. Jam dash “Spark Surge” beliau sebagai yang kedua paling tweaked dengan tujuh penggemar dan nerfs, sementara “kemalangan kilat” muktamadnya teratas dengan sembilan. Serangan Asas Zeri (enam) dan “Ultrashock Laser” (lima) telah melihat beberapa tweak juga.

Zeri mencatatkan senarai perubahan besar di Liga Patch 12.7. Q, w, e, dan muktamadnya semua nerfed dan dia mengalami statistik asas meniup ke lagu kurang perisai, kerosakan serangan, pertumbuhan iklan, dan kesihatan.

Bulan kemudian, di Liga Patch 12.11 Pada awal bulan Jun, ADC Zapster mempunyai keempat -empat kebolehannya melanda lagi, kali ini bersama serangan asasnya, dalam timbunan Nerfs.

Dalam kemas kini musim 12 yang akan datang, 27 Julai, ‘klik kanan’ Zaunite akan diubah lagi; Kini musuh eksekutif di bawah 60-150 (+18 peratus) kesihatan. Ultimate Zeri juga terkena kerosakan melalui kerosakan yang terkandung.

Setiap Zeri Perubahan & Betulkan Sejak Dilepaskan

 • 12.2 ⁠- Dikeluarkan.
  • R hotfix.
  • Statistik, W, E, R Hotfix.
  • Serangan Asas, Q, E Hotfix.
  • R hotfix.

  Dia telah menjadi hotfix yang luar biasa sejak dibebaskan.

  Walaupun Riot Devs telah agak tenang pada perjuangan Zeri mereka yang sedang berlangsung dan kitnya yang tidak mustahil, beberapa pereka telah memanggilnya “menakutkan” dan mengakui ia mudah untuk “melampaui” perubahan pada perubahan.

  The Liga Pasukan juga bertekad untuk memastikan dia dekat dengan meta yang berterusan dan pro bermain meta sehingga mereka tidak mempunyai watak lain “semua atau tidak ada” dalam senarai moden permainan. Ini termasuk Ryze, Azir, Kalista, dan banyak lagi, yang semuanya sama -sama menguasai prosiding pada keretakan atau reput dengan kadar kemenangan pada 40 -an.

  Atas sebab ini, dot eSports menjangkakan lebih banyak tweak Zeri tahun ini.

  Walaupun Zeri masih jauh, jauh dari Ryze yang tidak percaya Liga Tukar Senarai ⁠ (The Rune Mage telah dikerjakan semula lima kali ⁠) Dia akhirnya boleh menutup jurang.

  Editor pengurusan Aussie untuk dot eSports. Saya mula menulis di Sukan di Fairfax Media di Mudgee dan Newcastle, sebelum jatuh cinta dengan eSports dan permainan, dari League of Legends ke Crusader Kings, Lego: Star Wars, dan Trine. Mendapat tip untuk kami? E -mel: [dilindungi e -mel].