Idea Bangunan Valheim dan Reka Bentuk Rumah | Bina Petua dan Trik | VG247, Top 5 Valheim Reka Bentuk Rumah Berkesan Terbaik Yang Awesome | Pemain membuat keputusan

Pemain membuat keputusan

Satu lagi binaan yang mencabar tetapi elegan ialah rumah gaya katedral yang besar ini. Seperti istana, reka bentuk jenis ini akan mengambil masa yang lama untuk membina tetapi menawarkan ruang yang paling berharga, pertahanan, dan asas jangka panjang. Ia mempunyai dinding yang tinggi, kukuh, tingkap besar, dan dua menara skala yang memberikan penampilan yang sempurna tentang persekitaran anda. Kawasan halaman menawarkan ruang untuk menanam taman atau mengisi landskap estetik pilihan anda. Ini adalah reka bentuk yang elegan yang boleh dibuat untuk kubu besar.

Idea Bangunan Valheim dan Reka Bentuk Rumah | Bina petua dan cara

Berikut adalah beberapa petua bangunan untuk membina rumah impian anda.

Panduan oleh Rebecca Jones Panduan Penulis
Dikemas kini pada 14 Mac, 2023

Pada permulaan Valheim Anda diturunkan (secara harfiah) di Viking Purgatory dengan tidak lebih daripada pakaian di belakang anda dan idea bagaimana membuat tukul. Walau bagaimanapun, di antara banyak sistem survival permainan adalah keupayaan untuk meneroka pelbagai Idea Membina, termasuk kemungkinan yang mendalam dan serba boleh untuk Reka bentuk rumah.

Valheim hits Xbox Game Pass.

 • Cara Memulakan Bangunan di Valheim
 • Membina tempat perlindungan pertama anda di Valheim
 • Bangunan perlu dipertimbangkan di Valheim: kestabilan, membina asap, dan banyak lagi
 • Menyediakan asas dan meletakkan asas bangunan di Valheim
 • Kestabilan struktur bangunan di Valheim
 • Pengudaraan bangunan di Valheim
 • Kerosakan bahan bangunan di Valheim
 • Bangunan batu di Valheim
 • Projek Bangunan Lanjutan di Valheim
 • Cara mematikan snapping semasa membina di valheim

Cara Memulakan Bangunan di Valheim

Untuk memulakan, membina di Valheim adalah terutamanya masalah melindungi diri anda dari unsur -unsur. Malam itu memang gelap dan penuh dengan ketakutan, dan ia juga sangat sejuk.

Mempunyai pangkalan untuk bekerja dari memberikan beberapa faedah. Valheim mempunyai sistem cuaca yang sangat berubah -ubah, jadi perlindungan dari unsur -unsur adalah tambah utama.

Di samping itu, menghabiskan masa di dalam rumah membuat anda merasa berehat, walaupun anda berada di sana kerajinan di meja kerja daripada tidur. Dan kerana meja kerja pertama anda harus diletakkan di dalam rumah untuk mengakses semua fungsinya, tidak ada alasan untuk tidak membina tempat perlindungan yang baik untuk memasukkannya.

Anda boleh mula mengumpulkan bahan asas untuk bangunan – batu dan kayu – sebaik sahaja anda mendarat di Valheim. Anda memulakan permainan mengetahui cara membuat tukul, kapak batu, dan api unggun – yang tidak banyak, tetapi ia adalah permulaan.

Walaupun begitu, ia mungkin membawa anda beberapa hari dalam permainan untuk mengumpulkan semua sumber yang anda perlukan untuk membuat perlindungan pertama anda, terutama jika anda bermain solo. Walaupun anda tidak dapat melakukan apa -apa lagi, pastikan anda meletakkan api unggun pada malam pertama untuk menangkis sejuk.

Sebaik sahaja anda telah membuat tukul dan telah mengumpulkan batu dan kayu yang cukup, anda sudah bersedia untuk memulakan binaan asas.

Pertama, anda perlu meletakkan meja kerja di kawasan yang ingin anda bina. Ya, anda memerlukan meja kerja untuk membina tempat perlindungan dan tempat perlindungan untuk memanfaatkan meja kerja. Itulah Access Access Awal untuk anda. Anda perlu berdiri di dalam jejari meja kerja (ditunjukkan oleh garis putus -putus di atas tanah) untuk memulakan pembinaan.

Dengan tukul yang dilengkapi, klik kanan untuk memajukan menu binaan. Ini sepatutnya menunjukkan kepada anda setiap bahagian bangunan yang boleh anda buat sekarang.

Membina tempat perlindungan pertama anda di Valheim

Keprihatinan utama Valheim ketika memutuskan apakah ada tempat perlindungan atau tidak adalah sama ada ada bumbung. Bagaimanapun, ia sebenarnya memaafkan, bagaimanapun, apabila ia menyentuh sedikit kebimbangan seperti berapa banyak siang hari dapat dilihat melalui bumbung itu. Anda juga boleh membina gegelung tiga berdinding jika anda memilih, walaupun sudah tentu tidak menawarkan perlindungan sebanyak unsur-unsur.

Kerana masa adalah intipati, jangan risau jika rumah pertama anda di Valheim adalah set-up yang cukup asas yang tertutup dengan dinding dan bumbung (jangan lupa untuk menambah pintu). Buat masa ini, ia tidak perlu cantik. Yang bernasib baik, kerana ia boleh mengambil sedikit masa untuk mendapatkan genggaman dengan sistem bangunan Valheim.

Anda boleh membina secara langsung ke kotoran, tetapi anda juga mempunyai pilihan untuk menambahkan lantai ke binaan anda. Sesuatu yang perlu diingat semasa membuat keputusan ini adalah campfires hanya boleh diletakkan terus ke tanah (kerana meletakkan satu di lantai kayu jelas akan menjadi idea yang mengerikan). Oleh itu, jika anda berfikir untuk menetapkan diri anda dengan semua makhluk keselesaan di dalam rumah – yang pada ketika ini dalam permainan bermaksud meja kerja, katil, dan sumber haba – Ingatlah untuk meninggalkan jurang di lantai di mana lubang api boleh pergi.

Walau bagaimanapun, sedar bahawa perapian dalaman boleh menyebabkan masalah jika bangunan itu tidak berventilasi dengan betul (lihat bahagian “Pengudaraan”, di bawah).

Anda juga harus membuat stesen memasak secepat yang anda mampu. Ini membolehkan anda menjadikan daging mentah menjadi makanan yang boleh dimakan – atau arang batu, jika anda meninggalkannya terlalu lama. Batubara sebenarnya merupakan sumber kerajinan yang berguna, walaupun ia sedikit membazir rizab makanan berharga anda pada awal permainan.

Satu perkataan nasihat: stesen memasak perlu diletakkan terus berakhir api unggun untuk memasak daging.

Bangunan perlu dipertimbangkan di Valheim: kestabilan, membina asap, dan banyak lagi

Sebaik sahaja anda mendapat tempat berlindung dalam jangka pendek di Valheim, sudah tiba masanya untuk mula memikirkan tempat tinggal yang lebih tahan lama.

Malangnya tidak mencukupi untuk menyenaraikan gubuk dan memanggilnya selesai. Lambat laun, anda perlu menaik taraf perumahan anda.

Berikut adalah beberapa sistem yang anda ingin ingat semasa anda merancang untuk membina lebih tahan lama:

Menyediakan asas dan meletakkan asas bangunan di Valheim

Kawasan di Valheim secara semula jadi lasak, tidak seperti penduduk Vikingnya. Oleh kerana pangkalan yang stabil sangat meningkatkan umur panjang bangunan-dan sebaliknya, struktur yang tidak stabil akan cepat jatuh di telinga anda-ia patut mengambil masa untuk mengangkat tanah sebelum anda mula membina asas jangka panjang.

Sebaik sahaja anda mempunyai meja kerja, anda boleh membuat kru cangkul. Ini boleh digunakan untuk menurunkan paras tanah dengan jumlah yang kecil, walaupun idealnya anda masih mahu bermula di kawasan yang cukup rata. Pickaxes .

Anda juga boleh membina a Yayasan keluar dari tiang kayu. Ini membolehkan anda membina di atas aras tanah, serta memberikan bangunan ketahanan dan kestabilan yang lebih besar.

Tiang kayu dibuat dari Kayu teras. Ini tidak begitu biasa dengan sumber kayu permulaan, tetapi tersedia sebaik sahaja anda mempunyai kapak batu dan akses ke pokok pain.

Kutub boleh dibuat kepada panjang berubah, dan boleh diletakkan secara mendatar atau menegak untuk mewujudkan asas dan cangkang bangunan. Anda juga boleh meletakkan tiang tambahan, dinding, dan rasuk untuk mengukuhkan bahagian bangunan yang tidak stabil.

Kestabilan struktur bangunan di Valheim

Anda boleh menyemak kestabilan sekeping bangunan setelah meletakkannya. Dengan tukul yang dilengkapi, berlegar di atas sekeping yang ingin anda uji, tetapi jangan klik apa -apa. Potongan akan menyala dan menukar warna.

Kestabilan ditunjukkan menggunakan sistem lampu isyarat. Potongan hijau kukuh dan selamat, sementara kepingan merah berada di ambang keruntuhan. Kepingan kuning dan oren cukup baik buat masa ini, tetapi memerlukan tetulang lebih lanjut sebelum mereka dapat menyokong lebih banyak kepingan.

Walaupun dengan asas yang terbaik, terdapat satu titik di mana anda tidak dapat membina dengan selamat lagi. Setiap bahagian bangunan nampaknya mempunyai had sokongan sekitar enam keping lain sebelum menjadi tidak stabil.

Pengudaraan bangunan di Valheim

Oleh kerana anda boleh membuat api unggun dari permulaan permainan, anda mungkin akan mempunyai beberapa jenis perapian pada dasarnya setiap bangunan yang anda bina. Faedahnya jelas: panas, ringan, tempat memasak. Walau bagaimanapun, anda harus sedar bahawa asap boleh menyebabkan masalah dari masa ke masa.

Dalam langkah yang sangat realistik walaupun untuk permainan survival, Valheim mempunyai asap dari kebakaran dalaman yang membina di dalam bilik kecuali ia mempunyai beberapa cara melarikan diri. Sekiranya terlalu banyak asap berkumpul, watak anda sebenarnya akan kehilangan kesihatan semasa berada di dalam bilik – yang, jelas, adalah bertentangan dengan apa yang anda lakukan semasa membina tempat perlindungan.

Tidak ada cara untuk membina cerobong di Valheim, jadi cara terbaik untuk mengalihkan rumah anda adalah meninggalkan jurang di bumbung di suatu tempat yang membolehkan asap melarikan diri. Walau bagaimanapun, jika jurang itu terus ke atas api maka ia akan terdedah kepada hujan dan cuaca lain yang boleh menyebabkannya keluar. Berdiri di bawah tempat yang terdedah juga boleh menyebabkan watak anda kehilangan manfaat pemulihan tenaga yang mereka terima ketika permainan mengiktiraf mereka berada di tempat perlindungan.

Untuk mengatasi masalah ini, pastikan ruang “cerobong” anda diletakkan dengan baik selain dari mana -mana kawasan aktif di dalam bangunan: ia tidak seharusnya langsung di atas api, meja kerja, atau mana -mana katil.

Kerosakan bahan bangunan di Valheim

Bahagian bangunan kayu yang tidak diliputi oleh jubin bumbung jerami akan merosot apabila mereka menjadi basah. (Satu -satunya pengecualian yang diketahui ini adalah dinding kepentingan kayu.) Oleh kerana hujan dan salji adalah ciri -ciri penting iklim di kebanyakan kawasan Valheim, kemungkinan ini adalah sesuatu yang anda harus berurusan dengan.

Perancangan awal sedikit juga jauh untuk mencegah kerosakan bangunan. Sekiranya anda meletakkan asas dan menggunakan tiang untuk memegang struktur, anda boleh membina bumbung bangunan pertama. Anda kemudian boleh menambah dinding kayu kemudian.

Terdapat juga dua keping berita baik yang berkaitan dengan kerosakan. Pertama, kerosakan sahaja tidak boleh menyebabkan sekeping bangunan kayu jatuh di bawah 50% kesihatan (dan kadar kerosakan harian akan agak lambat). Kedua, sementara bahagian -bahagian kayu yang terjejas akan kelihatan melengkung dan dibuang, ini tidak akan dapat mengurangkan utiliti struktur sebagai tempat perlindungan.

Anda boleh membaiki bahagian bangunan menggunakan tukul, melancarkan kerosakan yang dilakukan oleh kerosakan.

Bangunan batu di Valheim

Sudah tentu, kerja yang ideal untuk mengelakkan kerosakan bangunan adalah membina mereka dari batu daripada kayu. Di Valheim seperti dalam kehidupan, batu jauh lebih tahan terhadap unsur -unsur daripada kayu, dan mujurlah sama sekali tidak sukar dicari dari awal.

Untuk membina bangunan batu, bagaimanapun, memerlukan alat tambahan. The Stonecutter hanya tersedia sebaik sahaja anda mempunyai akses ke besi, dan memerlukan meja kerja berdekatan untuk meletakkan dan menggunakannya. Anda kemudian boleh membina semua bahagian bangunan asas yang sama (dinding, lantai, tiang, dll.) dari batu serta kayu.

Terdapat sedikit perdagangan: batu lebih berat daripada kayu, dan pada umumnya akan memerlukan asas batu untuk menyokongnya ketika membina di atas aras tanah. (Kepingan kayu dapat disokong oleh asas batu, tetapi tidak sebaliknya dalam kuantiti.) Juga, sementara kepingan bangunan batu lebih tahan lama daripada rakan -rakan kayu mereka, mereka tidak memberikan kestabilan tambahan.

Besi dibuka dengan membina peleburan, yang telah kami tutupi dalam panduan kami untuk membuat penanam. Oleh itu, anda mendapat akses kepada bahan binaan batu dan alat pertanian pada dasarnya pada masa yang sama.

Sekiranya anda banyak bergerak, membina tempat perlindungan sementara dan meneroka dunia sehingga kini, membuka kunci bahan binaan batu dan pertanian adalah titik yang baik untuk berfikir tentang mewujudkan asas operasi yang lebih kekal.

Projek Bangunan Lanjutan di Valheim

Walaupun mungkin sepenuhnya utilitarian dengan membina Valheim anda, terdapat ruang yang mengejutkan untuk kreativiti dalam sistem bangunan permainan.

Ini dapat merangkumi struktur pelbagai peringkat, serta membina yang diilhamkan oleh seni bina Scandinavia zaman pertengahan dunia nyata.

Viking Longhouse adalah gaya yang sederhana namun praktikal, dan dapat memenuhi kebanyakan keperluan material anda di Valheim ketika datang ke tempat perlindungan. Tetapi anda juga boleh membina dinding perimeter dan membina penyelesaian pelbagai kediaman di dalam, seperti:

 • Rumah pusingan
 • Dewan mead
 • Istana Bailey atau Keep
 • Komune pertanian
 • Rumah gua yang dibina di tebing

Selagi ada meja kerja dalam jarak, benar -benar ada banyak kemungkinan.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa semua projek di atas menyebabkan a utama Jatuhkan FPS, serta mempertaruhkan komputer pencipta yang terlalu panas. Sekiranya anda sedang mencari projek yang lebih mudah diurus tetapi masih bercita -cita tinggi, Valheim Devs sendiri telah tweet video dari rumah pokok yang menakjubkan:

Untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki

Untuk inspirasi lanjut, saya sangat mengesyorkan Projek Pilgrimz, saluran YouTube yang didedikasikan untuk membina dalam permainan survival. Mereka telah memuat naik beberapa tutorial bangunan maju untuk Valheim, termasuk Viking Longhouses, Roundhouse, dan Mead Halls.

Untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki

Cara mematikan snapping semasa membina di valheim

Bangunan di Valheim dibuat sedikit kurang sukar terima kasih kerana mengetuk. Snapping dihidupkan secara lalai, dan bermaksud bahawa bahagian -bahagian bangunan yang diletakkan dekat antara satu sama lain akan bersambung secara automatik dalam apa yang dipertimbangkan oleh permainan.

Ini boleh menjadi sangat berguna apabila anda bermula, tetapi pada masa anda membina penyelesaian keseluruhan, anda mungkin telah mengembangkan sesuatu visi seni bina secara keseluruhan. Dalam keadaan ini, Snapping boleh menjadi agak menjengkelkan.

Anda tidak boleh melumpuhkan secara kekal, tetapi anda boleh menukarnya sementara dengan menahan kekunci ‘shift’ apabila anda meletakkan sekeping bangunan. Ini akan menyebabkan bahagian itu berjalan tepat di mana anda meletakkannya, bukan di mana permainan menganggap anda mahukannya.

Untuk lebih banyak jawapan kepada soalan berkaitan Valheim anda, lihat halaman Hub Panduan Penuh kami untuk permainan.

Anda tidak mendaftar masuk!

Buat ID Reedpop & Buka Ciri Komuniti dan banyak lagi!

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

 • Pengembaraan Tindakan Ikut
 • Penerbitan noda kopi Ikuti
 • Akses awal mengikuti
 • Iron Gate Studio Ikut
 • PC Ikut
 • RPG Ikut
 • STEAM Ikut
 • Survival & Crafting Ikuti
 • Valheim mengikuti
 • Xbox One Ikuti
 • Xbox Series X/s Ikut

Ikuti semua topik Lihat 6 lagi

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian VG247

Berita terbesar hari ini disiarkan ke peti masuk anda.

Rebecca adalah peminat veteran genre Sim Life, dan telah menjaringkan hampir 2,000 jam waktu bermain antara Sims 4 dan Penyeberangan Haiwan: New Horizons sahaja. Dia masih tidak pasti sama ada itu lencana kehormatan atau sumber rasa malu.

[Top 5] Valheim Reka Bentuk Rumah Cekap Terbaik Yang Hebat

Oleh: Bryl V.

Untuk permainan yang pertempuran dan penjelajahan berat, sisi lain untuk permainan orang akan menikmati adalah penciptaan struktur. Dengan mekanik membina permainan menjadi kesepakatan jenis snap-on, membuat dan bergabung bersama-sama bahan binaan adalah mudah, tetapi membuat sesuatu yang baik akan bergantung pada pemahaman anda tentang reka bentuk dan bagaimana integriti struktur berjalan. Tidak seperti beberapa permainan, Valheim mengambil kira beberapa perkara remeh seperti bagaimana perkara itu dibina, seperti rasuk sokongan, dan berapa tinggi anda dibenarkan untuk membina sebelum graviti runtuhnya.

Dengan itu, ini tidak boleh menghalang anda daripada membina struktur yang menakjubkan seperti istana, monumen besar, dan sebagainya, dan untuk senarai ini, kami akan memberi tumpuan kepada yang paling penting dari semua struktur, rumah anda. Senarai ini akan menampilkan beberapa contoh yang baik yang boleh anda ambil untuk menjadikan rumah impian anda atau sesuatu templat untuk reka bentuk rumah.

Seperti semua senarai Valheim, ini ditulis pada masa versi terbaru permainan (Hearth and Home Update, Versi 0.207.20). Untuk senarai ini, binaannya berkisar dari rumah-rumah sederhana hingga berskala besar, dwi-tujuan membina. Saya juga telah mengelakkan video kompilasi kerana saya ingin berkongsi perhatian di rumah satu demi satu.

5. Rumah Hut Tiny (Firespark81)

Kami mulakan dengan asas -asas kali ini dan kami pergi ke rumah pemula untuk entri pertama dan permulaan yang sangat baik untuk mendapatkan kreatif di Valheim.

Walaupun sesiapa sahaja boleh membina sebuah rumah segi empat tepat untuk membuat tempat perlindungan sementara atau kekal, sebagai rumah pemula yang lengkap, rumah bulat ini kelihatan menjadi kompromi yang lebih baik dalam kemudahan bangunan dan kebolehgunaan sehingga anda memutuskan untuk pergi lebih besar. Walaupun dengan konsep yang lebih besar, rumah ini sesuai dengan keperluan anda untuk apa yang ada, dan merupakan jenis minimalis yang baik untuk mereka yang melakukan lebih banyak pertempuran di luar daripada tinggal di rumah. Setelah mengatakannya, walaupun anda melakukan banyak hadiah, anda masih akan mempunyai inventori yang baik untuk barang -barang utama yang dapat dicapai setelah anda keluar dari tempat tidur anda.

Apa yang hebat mengenai reka bentuk ini?

Yang hebat untuk membina ini adalah seperti berikut:

 • Reka bentuk padat
 • Kebanyakannya membina kayu biasa
 • Pemula, bahan, dan mesra masa
 • Boleh digunakan untuk keseluruhan permainan

4. Membina rumah viking moden (Yujimbo)

Sekiranya anda ingin menjadikan rumah segi empat tepat yang terbaik mungkin, maka rumah Viking moden ini adalah templat membina yang sempurna untuk mengembangkan jenis rumah biasa ini.

Rumah ini adalah mengenai asas. Pangkalan berbentuk segi empat tepat yang mudah untuk memulakan struktur anda, beberapa kayu teras untuk rasuk sokongan yang lebih kukuh berbanding dengan rasuk kayu dan tiang biasa, dan banyak elaun di bawah untuk membuat ladang daging yang mampan melalui babi yang dijinakkan. Untuk tempat sebenar anda, tangga luar akan membawa anda ke lantai yang betul, di mana segala -galanya ditempatkan, dari bangku -bangku kerajinan, perapian di pusat makanan memasak, dan ruang umum untuk meletakkan apa sahaja yang anda inginkan. Walaupun di luar adalah hebat dan tampan, bahagian dalam tidak betul gaya kedua gaya yang boleh menjadi apa sahaja yang anda mahukan. Sekali lagi, kerana ruang kepala cukup fleksibel untuk berkembang ke atas, anda boleh berfungsi lebih dari bentuk di dalam, sementara masih menjadi bentuk cantik di luar. Beberapa penambahan bagus seperti pagar dan jalan berturap juga memberikan rumah ini getaran besar yang menjadikannya contoh yang baik dari rumah segi empat tepat.

Apa yang hebat mengenai reka bentuk ini?

Yang hebat untuk membina ini adalah seperti berikut:

 • Bentuk segi empat tepat yang mudah dibina
 • Reka bentuk kayu kebanyakannya cekap untuk dikumpulkan

3. Membina Rumah Abad Pertengahan (Versaugh)

Rumah yang mempunyai kemegahan yang lebih banyak, reka bentuk rumah maju ini masih mudah tetapi dengan beberapa lapisan pintar dan penggunaan kayu gelap, memberikan rasa kompleks viking yang menakjubkan yang dapat dicapai oleh pemain solo.

Apabila anda melihat reka bentuk, anda mungkin percaya ia sukar untuk menarik sesuatu seperti itu, tetapi pada hakikatnya, ia hanya banyak sumber bangunan yang bersatu untuk membentuk sesuatu yang lebih besar dari segi kedalaman visual. Diberikan terdapat beberapa kesukaran dengan bahan -bahan untuk mendapatkan tepat rumah ini dicipta seperti batu, kayu, dan kayu gelap (lebih banyak lagi yang kemudian), tetapi untuk sebahagian besar, inilah yang sepatutnya menjadi rumah permainan pertengahan/akhir yang sepatutnya Roamy, mempunyai lebih daripada 1 tingkat untuk meletakkan apa sahaja yang anda inginkan, dan perimeter yang cukup baik untuk dapat menanggungnya dengan membina bit tambahan seperti taman.

Kesukaran membina seperti ini hanyalah sumber. Batu dan kayu cukup mudah diperoleh, tetapi jika anda mahu kayu gelap khusus, yang memerlukan anda mengambil pertumbuhan, yang merupakan gumpalan hitam yang memuntahkan cecair yang merosakkan dan melambatkan anda, meletakkan anda di tempat yang buruk dan mungkin membunuh awak. Anda mesti membawanya dari jauh sebanyak mungkin dan mengulanginya beberapa kali untuk mendapatkan hasil yang diperlukan untuk menyelesaikan beberapa perkara yang ditunjukkan dalam video. Secara keseluruhan, ini adalah membina bagi mereka yang menginginkan lebih daripada rumah segi empat tepat asas sementara juga agak mudah dibuat.

Apa yang hebat mengenai reka bentuk ini?

Yang hebat untuk membina ini adalah seperti berikut:

 • Susun atur rumah mudah
 • Penggunaan bahan binaan yang hebat
 • Mempunyai kedalaman ketika bekerjasama dengan asas tambahan yang dibina seperti taman luar

2. Dock House Build (Vetlive)

Mengambil fokus kami ke rumah-rumah besar, ini berfungsi sebagai platform yang baik bagi mereka yang ingin membina rumah tepi pantai yang beregu sebagai dok anda untuk longship siap sedia anda.

Sekiranya anda merancang untuk membuat rumah di pinggir pulau, ini adalah salah satu idea terbaik untuk menyalin atau membina sebagai saiz rumah yang membolehkan penampilan besar apabila anda pergi dan kembali dari perjalanan penjelajahan yang panjang ke mana sahaja anda Tetapkan belayar ke. Kapal kapal diketepikan, rumah itu sendiri adalah kompleks yang besar yang membolehkan lantai pertama yang besar, sesuai untuk menambah tambahan seperti bengkel, ruang makan, dan ruang umum untuk berjalan di sekitar ketika anda mengangkut barang -barang ke dan dari kapal. Bercakap di sekitar, dek membawa beberapa kawasan berjalan tambahan untuk anda untuk memeriksa pemandangan indah perairan anda, sesuai untuk aktiviti seperti memancing dan pengembangan penyimpanan umum melalui dada luaran. Tempat tidur anda akan berada di atas, yang sedikit lebih sederhana, tetapi akan banyak untuk anda berehat dan jika anda ingin memeriksa matahari terbenam sebelum anda tidur, teres akan memberi anda pandangan yang lebih baik daripadanya.

Apa yang hebat mengenai reka bentuk ini?

Yang hebat untuk membina ini adalah seperti berikut:

 • Luas di dalam
 • Semua reka bentuk kayu menjadikan sumber mudah diperoleh
 • Balkoni membolehkan anda menikmati pemandangan tepi pantai yang baik

1. Rumah Pokok Paya (Vetlive)

.

Terlalu mudah untuk membuat rumah di atas tanah, tetapi di atas tanah? Itu akan menjaringkan anda beberapa titik gaya yang serius untuk rumah. Walaupun pokok -pokok boleh dicincang dan dimusnahkan dalam permainan, terdapat satu tan pokok besar yang tidak boleh dicincang, dan ketika itu dulu menjadi benda dengan biome Mistlands yang tandus, pilihan Valheim untuk mengolah semula biome telah memadamkan pokok -pokok yang tinggi Itu boleh memungkinkan, oleh itu satu -satunya pilihan anda untuk mempunyai rumah pokok yang cukup kukuh untuk dibina adalah biome paya kerana pokok -pokok di sana tidak dapat dipotong dengan paksi atau rosak oleh musuh.

Ke binaan sekarang, ia menggunakan reka bentuk bulat yang serupa dengan membina pondok tetapi dengan saiznya sedikit lebih lanjutan dan sebahagian dinding dibuka ke jambatan ke rumah bulat lain yang, untuk pemain solo boleh digunakan sebagai rumah lain atau kawasan berasingan yang dapat menempatkan fungsi lain seperti penyimpanan. Di antara rumah bulat ini adalah jambatan yang mempunyai bumbung di atasnya untuk mengelakkan kerosakan dari hujan yang berterusan dan berfungsi sebagai jalan untuk pergi dari satu kawasan ke kawasan yang lain tanpa perlu turun melalui tangga di pintu masuk utama. Reka bentuk pekeliling berbeza-beza di mana sesetengahnya lebih dibangkitkan daripada yang lain, sementara yang lain mempunyai reka bentuk bumbung yang lebih rumit, dan oleh itu binaan ini adalah sejumlah reka bentuk yang banyak membuat sebatian rumah/kawasan yang tinggi yang sangat unik untuk mana-mana tanah berasaskan tanah rumah.

Apa yang hebat mengenai reka bentuk ini?

Yang hebat untuk membina ini adalah seperti berikut:

 • Membina unik
 • Boleh dikaitkan dengan rumah lain

Kesimpulan

Tidak ada cara yang betul atau salah untuk membina rumah, dan Valheim tidak betul , dan rasa peribadi. Ini hanya segelintir pilihan reka bentuk yang terbuka kepada anda, tetapi anggaplah ini sebagai beberapa yang terbaik dari kelas mereka yang dapat ditunjukkan pada video dengan satu -satunya faktor yang membatasi sebagai imaginasi pencipta. Ia juga perlu diperhatikan bahawa Valheim tidak keluar dari akses awal, yang bermaksud bahawa terdapat lebih banyak tempat untuk membina sebuah rumah, dan lebih banyak idea yang hanya menunggu untuk berlaku, membuat tempat tinggal yang lebih menakjubkan hanya menunggu untuk dibina. Sama ada besar atau kecil, anda akan sentiasa mempunyai pilihan untuk menukar rumah anda dengan sewajarnya menjadikan rumah manis itu hanya sedikit cozier.

Anda juga mungkin berminat:

 • Makanan terbaik Valheim (dan bagaimana untuk mendapatkannya)
 • Valheim Best Shield (dan bagaimana untuk mendapatkannya)
 • Ulasan Valheim – adakah ia baik atau buruk?

15 Idea & Reka Bentuk Rumah Valheim Terbaik

Tertanya -tanya apa tempat perlindungan yang harus anda buat di Valheim? Lihat idea dan reka bentuk yang luar biasa ini!

Tangkapan Tangkapan melalui Coffee Stain Studios Rasmi YouTube

Vaheim mungkin permainan survival Viking, tetapi ia juga dikenali sebagai salah satu permainan bangunan terbaik, yang membolehkan pemain membiarkan kreativiti mereka mengalir dan membuat beberapa rumah yang luar biasa dan reka bentuk asas dari bawah. Kami telah dilindungi jika anda mencari inspirasi untuk menjadikan rumah anda sendiri. Lihatlah beberapa idea dan reka bentuk rumah terbaik yang dikongsi oleh pemain dalam talian lain di Reddit untuk Valheim.

Reka Bentuk Rumah Terbaik dan Idea Rumah di Valheim

Rumah ladang

Rumah Ladang adalah membina yang cekap dan mudah dengan banyak ruang untuk semua yang diperlukan oleh pemain. Dengan tumpuan utama dalam pertanian, rumah ini mempunyai tanah besar yang dipagar untuk melindunginya dari bahaya luar, plot yang baik untuk tanaman berkembang, dan ruang untuk pengembangan. Rumah itu sendiri mungkin tidak terlalu besar, tetapi ia masih memegang ruang perlindungan yang bagus dengan keperluan kerajinan dalam jangkauan.

Kredit kepada: Echo-I409

Istana Cina

Istana bergaya Cina ini adalah keindahan untuk dilihat, dengan dinding batu yang tinggi dan kukuh melapisi halaman pelbagai bangunan dan kawasan kerajinan. Dengan bangunan di sudut luar dinding, anda akan mempunyai banyak ruang di sekitar halaman untuk kebakaran, peralatan peleburan, dan pertahanan tambahan. Di samping itu, musuh akan mempunyai masa yang lebih mencabar.

Rumah Menara

. Perkara yang hebat tentang menara adalah bahawa anda tidak memerlukan banyak ruang tanah kerana kebanyakan bangunan akan menegak. Anda boleh membina menara setinggi yang anda suka, membolehkan anda mendapatkan tanah tinggi, melihat persekitaran anda dengan lebih jelas, dan mungkin mengambil musuh dari atas. Bahagian paling penting dalam membina menara adalah memastikan bahagian bawah selamat.

Kredit kepada: Storwal

Viking Fort

Istana Gunung ini akan menjadi salah satu yang paling kompleks membina untuk dicipta semula, tetapi ia akan bernilai masa anda untuk ruang, pertahanan, dan estetika tulen. Istana ini duduk di atas batu yang dibangkitkan dan separuh di sisi gunung dan dikelilingi oleh dinding batu tinggi, yang bermaksud musuh tidak akan dapat berkeliaran di dalam dengan mudah. Anda akan mempunyai banyak ruang untuk bilik tidur, kerajinan, penyimpanan, dan juga beberapa hiasan, dengan banyak bilik, halaman luar, dan menara. Membina seperti ini mengambil masa, tetapi jika anda meletakkan kerja, anda boleh mempunyai kerajaan untuk diri sendiri, seperti reka bentuk epik ini.

Rumah hijau

Adakah anda mencari binaan bertema yang selesa dan selesa? Reka bentuk rumah hijau ini dipenuhi dengan ruang, periuk, dan plot untuk menanam tumbuh -tumbuhan dan tanaman. Rumah ini mempunyai banyak tingkap kaca dan ruang terbuka untuk meniru rupa rumah hijau dan membawa alam semula jadi ke dalam. Ia dipenuhi dengan pintu besi dan dinding batu untuk memberikan perlindungan dan menjadikannya seperti taman peribadi. Bukan sahaja ini merupakan binaan yang sangat baik untuk estetika, tetapi ia pasti akan memberi anda makan.

Kredit kepada: Joop_jones

Rumah Dok Paya

Sekiranya anda mahukan reka bentuk gaya yang lebih gelap, anda boleh mengambil inspirasi dari rumah dok paya yang sangat baik ini. Rumah ini terletak di dalam biome gelap, suram rawa, dan gayanya dengan sempurna mereplikasi kegelapan itu, dengan hiasan gaya gothic, lampu hijau berkabus, dan bahan kayu dan batu gelap. Rumah Gothic yang besar memberikan banyak ruang untuk semua yang anda mungkin perlukan, dan bahagian yang terbaik, ia mempunyai dok besar dengan ruang untuk beberapa kapal.

Kredit kepada: Cptnshiner

Longhouse

Di halaman resort tepi pantai datang pondok memancing kecil yang selesa ini. Reka bentuk yang mudah dibina ini menawarkan lokasi yang sangat baik untuk memberi tumpuan kepada memancing, dan jika anda memutuskan untuk membinanya keluar dari air sedikit, ia memberikan jumlah keselamatan yang baik dari perusuh yang masuk. Walaupun ia tidak menawarkan banyak ruang di dalam rumah, anda masih boleh memenuhi beberapa keperluan atau menambahkannya ke binaan lain, sama seperti pondok memancing di dok anda.

Kredit kepada: Karturous

Katedral

Satu lagi binaan yang mencabar tetapi elegan ialah rumah gaya katedral yang besar ini. Seperti istana, reka bentuk jenis ini akan mengambil masa yang lama untuk membina tetapi menawarkan ruang yang paling berharga, pertahanan, dan asas jangka panjang. Ia mempunyai dinding yang tinggi, kukuh, tingkap besar, dan dua menara skala yang memberikan penampilan yang sempurna tentang persekitaran anda. Kawasan halaman menawarkan ruang untuk menanam taman atau mengisi landskap estetik pilihan anda. Ini adalah reka bentuk yang elegan yang boleh dibuat untuk kubu besar.

Kredit kepada: Adictheim

Ini hanya beberapa reka bentuk rumah terbaik untuk membantu anda mendapatkan inspirasi untuk membina anda. Cubalah mereka sendiri dan letakkan kelainan anda sendiri semasa anda membina. Beritahu kami kegemaran anda dalam komen di bawah!

Mencari lebih banyak Panduan Permainan Pro Valheim? Lihat panduan kami di semua kod cheat, arahan, & senarai item Valheim Cheat!

Ikuti kami di Twitter dan Facebook untuk mendapatkan kemas kini pada permainan kegemaran anda!

Mengenai Pengarang

Abby Smith adalah fanatik permainan super nerd dan video dan membesar bermain permainan di pelbagai platform. Dia suka menghabiskan masa lapang Netflix, membaca semua genre novel, dan bermain semua permainan video baru yang terbaik. Beliau kini menjadi penulis yang menyumbang untuk Panduan Permainan Pro, dan sebagai alumni dari Full Sail University, juga menikmati penulisan kreatif seperti cerita pendek, skrip, dan komik di sisi.