Calico Rabbit – Dreamlight Valley Wiki, Cara Memberi Makan Arnab – Panduan Lembah Dreamlight Disney – IGN

Cara memberi makan arnab

Asparagus
Basil
Lada loceng
Canola
Cili lada
Jagung
Timun
Terung
Bawang putih
Halia
Leek
Selada
Cendawan
Okra
Bawang
Oregano
Kentang
Labu
Beras
Bayam
Spring V-Egg-ETable
Soya
Tebu
Tomato
Vanila
Gandum
Zucchini

Arnab Calico

Calico Rabbit.png

Arnab Calico adalah teman rabun arnab yang jarang berlaku.

Ia boleh didapati di padang rumput yang aman pada hari Khamis dari pukul 8 pagi hingga 2 petang. Makanan kegemarannya adalah lobak merah, dan ia suka bijirin, rempah & herba dan sayur -sayuran seperti yang ditakrifkan pada tab ramuan Koleksi menu – i.e. Vanila disertakan dan rumpai laut tidak. Ia akan menolak makanan lain.

Ia dapat dikumpulkan sebagai teman dengan memberi makan makanan pilihan. Ia mesti diberi makan sekurang -kurangnya dua kali sebelum ia akan ditambah ke koleksi (bilangan maksimum kali ia mesti diberi makan secara rawak). Critters boleh diberi makan beberapa kali sehari, tetapi hanya pemakanan yang berjaya pertama yang akan menjatuhkan barang -barang dan dikira ke arah mengumpul mereka atau tugas mimpi untuk memberi makan kepada mereka. Setelah dikumpulkan, ia ditambahkan ke Koleksi Critter.

Ia boleh dilengkapi semasa di luar menggunakan Almari pakaian menu di dalam inventori, di bawah Sahabat kategori. Setelah dilengkapi, ia akan mengikuti pemain ketika mereka bergerak antara biomes dan bersiar -siar berdekatan. Sahabat juga boleh difoto dalam pose unik menggunakan mod foto, atau ditempatkan di rumah teman yang selesa.

Kaedah pemakanan

Mereka akan main -main menghadapi pemain, dan kemudian berpindah ke lokasi baru dalam biome. Ikuti mereka tiga kali sehingga mereka dapat didekati.

Adanya

Arnab Calico boleh didapati pada masa -masa berikut di padang rumput yang aman. Semua masa dan hari berdasarkan masa sistem tempatan pemain.

Ahad n/a
Isnin n/a
Selasa n/a
Rabu n/a
Khamis 8 pagi hingga 2 petang
Jumaat n/a
Sabtu n/a

Hasil

Dream Shard (1)
Memori shard
Beg motif

Asparagus
Basil
Lada loceng
Canola
Cili lada
Jagung
Timun
Terung
Bawang putih
Halia
Leek
Selada
Cendawan
Okra
Bawang
Oregano
Kentang
Labu
Beras
Bayam
Spring V-Egg-ETable
Soya
Tebu
Tomato
Vanila
Gandum
Zucchini

Dream Shard (1)
Memori shard
Benih selada (4)

Sejarah

  • 1.0: Ditambah
  • 1.5: Imej yang dikemas kini

Cara memberi makan arnab

Critters adalah haiwan kecil yang berkeliaran dengan bebas melalui lokasi dan alam yang berbeza di Disney Dreamlight Valley. Panduan Critter ini akan memperincikan semua yang anda perlu tahu tentang cara mendekati dan memberi makan arnab, serta makanan kegemaran mereka. Semasa memberi makan haiwan makanan kegemaran mereka, yang biasanya dijumpai dalam biome masing -masing, anda akan menyelesaikan tugas mencari makanan yang akan membuat anda mimpi.

CompanionsDisneydreamlightvalley.jpg

Di samping Buka kunci sahabat, yang mana haiwan peliharaan yang akan mengikuti anda semasa anda meneroka lokasi dan alam yang berbeza yang ditawarkan oleh Dreamlight Valley.

Cara memberi makan arnab makanan kegemaran mereka

Rabbitcarrot.jpg

  • Lokasi dijumpai: Meadow yang aman
  • Makanan kegemaran: Wortel

Arnab jauh lebih bersemangat dan akan terus melarikan diri dari anda ketika pada mulanya mendekati. Walau bagaimanapun, jangan biarkan antik mereka menghalang anda; dan sebaliknya, Mengejar mereka. Seperti kata pepatah, kali ketiga adalah pesona, seperti di Percubaan Ketiga, mereka akhirnya akan menetap dan membolehkan anda berinteraksi dengan mereka.

Goofystallpeacefulmeadow.jpg

Sekiranya anda ingin menyelesaikan “Memberi makan arnab makanan kegemaran mereka“Tugas, anda akan mahu memberi mereka wortel. Wortel boleh dibeli dari gerai Goofy di padang rumput yang aman atau hanya ditanam dari biji yang anda terima dari menghilangkan duri malam di seluruh plaza dan kawasan sekitar lain.

Mencari lebih banyak panduan Lembah Dreamlight Disney? Mengapa tidak diperiksa.

  • Hub Koleksi
  • Panduan Critters: Cara Memberi Makan Haiwan Dan Semua Makanan Kegemaran
  • Panduan panduan Quest

Cara Menangkap Bunnies Di Disney Dreamlight Valley

Dari 8 April hingga 29 April, 2023, acara Disney Dreamlight Valley Easter Eggstravaganza akan berlangsung, dan dengan itu datang beberapa ganjaran yang menyeronokkan! Sebelum anda dapat mendapatkan hadiah -hadiah ini, anda perlu menyelesaikan pelbagai pencarian setiap hari dan mingguan untuk mengumpulkan telur Paskah, yang boleh anda gunakan untuk membuat barang bermusim. Salah satu misi mingguan yang akan anda masukkan adalah “Bunnies on the Run”, meminta anda mencari arnab di sekitar plaza. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut, teruskan membaca untuk mengetahui cara menangkap kelinci di plaza di Disney Dreamlight Valley.

Menangkap kelinci di Disney Dreamlight Valley – Panduan Acara Easter Eggstravaganza

Apabila anda bercakap dengan Wall-e mengenai misi mingguan, anda pada mulanya akan menangkap kelinci di sekitar plaza. Walaupun pencarian masa depan mungkin meminta anda untuk memeriksa lokasi yang berbeza, kami akan memberi tumpuan di sini buat masa ini.

Sebaik sahaja anda menerima misi ini, anda akan melihat kelinci berlari dan melompat di sekitar plaza, yang boleh anda lari dan berinteraksi dengan. Pastikan untuk tinggal di kawasan ini, atau anda mungkin boleh mencari arnab biasa di padang rumput yang aman. Hanya kelinci plaza yang dikira untuk usaha ini!

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk melihat lima kelinci yang anda perlukan untuk kelinci di jalan, cuba ambil dan menyimpan beberapa perabot untuk menjadikan plaza menjadi kawasan terbuka. Ini dapat membantu anda mencari arnab lebih mudah, terutamanya jika plaza anda biasanya mempunyai banyak struktur atau barang perabot kecil. Walaupun arnab sering berlari ke laluan terbuka, sementara mengeluarkan beberapa perabot dapat memudahkan carian.

Selepas menangkap semua lima kelinci, kembali ke Wall-E untuk menyelesaikan misi mingguan, memberi anda telur musim liar, telur telur dan telur v-telur v-telur untuk acara Easter Eggstravaganza!

Disney Dreamlight Valley tersedia untuk dimainkan di PC, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X | S, dan platform PlayStation melalui laman web rasmi. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai permainan ini, lihat katalog lengkap kami Panduan Dreamlight Valley dengan mengklik tag di bawah!

Mengenai Pengarang

Madison Benson

Madison adalah seorang penulis kakitangan di Prima Games yang telah memainkan permainan video selama lebih dari dua puluh tahun dan menulis tentang mereka selama lebih dari dua tahun. Cintanya untuk permainan video bermula dengan permainan strategi berasaskan giliran seperti Heroes of Might and Magic dan sejak itu telah diperluaskan ke Sims, MMORPGS, dan tindakan RPG.