5 pasukan terbaik untuk Yelan di Genshin Impact, pasukan terbaik untuk Yelan dalam Genshin Impact – dot eSports

Pasukan terbaik untuk Yelan dalam Genshin Impact

Yelan juga cukup fleksibel untuk digunakan dengan pasukan kebangsaan dengan Xiandling, Xingqiu, dan Bennett. Kombinasi hidro berganda memastikan kedua -dua aksara mempunyai zarah tenaga yang cukup untuk meledak unsur pada permintaan.

5 pasukan terbaik untuk Yelan dalam kesan Genshin

Banner Fasa I untuk Genshin Impact 4.0 telah dibebaskan, dan ramai pemain telah menghabiskan primogem mereka memanggil Yelan. Watak Hydro Bow baru adalah fleksibel ketika datang ke komposisi pasukan.

Yelan adalah watak bintang 5 terbaru dengan aplikasi hidro yang sangat baik dan sering dibandingkan dengan xingqiu 4-bintang. Sebagai DPS pecah, Yelan boleh muat dengan mana -mana pasukan yang menggunakan xingqiu dan boleh menggantikannya sebagai alternatif. Terdapat banyak pasukan untuk dipilih dan ia boleh menjadi sangat mengelirukan untuk membezakan pasukan mana yang terbaik untuknya.

Artikel berikut akan mempamerkan 5 pasukan teratas untuk Yelan di Genshin Impact.

Komposisi Pasukan 5 Teratas untuk Yelan di Genshin Impact

Berdasarkan beberapa Teori Teori Genshin dan pencipta kandungan, Yelan paling cemerlang dalam pasukan berikut:

5) Pasukan Permafreeze (Ayaka + Diona + Kazuha atau Venti)

Pasukan permafreeze terus menjadi sebahagian daripada meta dalam kesan Genshin. Adalah penting untuk mempunyai watak hidro luar lapangan yang baik seperti Yelan dalam komposisi pasukan ini untuk membolehkan Hydro memohon reaksi “beku” dengan Ayaka atau watak DPS lain.

Pemain yang tidak mempunyai Ayaka atau Kazuha boleh menggunakan mana-mana dps cryo lain sebagai alternatif, dan watak kawalan orang ramai yang lain, seperti Venti atau Sucrose.

4) Electro-charged (kokomi + fischl + kazuha)

Pasukan yang dikenakan elektro juga bagus untuk Yelan, yang boleh memohon status basah pada musuh dengan cepat. Pasangkannya dengan Kokomi, Fischl, dan Kazuha dan dapatkan pasukan seimbang yang sangat baik.

Tidak termasuk Yelan, semua watak lain dalam pasukan yang dikenakan elektro ini juga fleksibel. Pemain yang tidak mempunyai Kokomi, Fischl, atau Kazuha juga boleh menggunakan Barbara, Raiden, Venti, dan Sucrose sebagai alternatif.

Dua pasukan Yelan yang paling berjaya dengan sejauh ini adalah pengkosongan (hu tao+xq+xl+yelan) dan idk apa yang hendak disebutnya (Bennett+xl+xq+yelan). Tebak Dia Hamba Xiandling dan Xingqiu

3) Menguap (hu tao + xingqiu + xiangling)

Komposisi Pasukan Yelan memberi tumpuan kepada kerosakan yang sangat tinggi melalui reaksi menguap. Yelan mempunyai keperluan ER yang tinggi di Constellation Zero, jadi pasukan mempunyai Xingqiu untuk membantu dengan itu dan juga untuk aplikasi Hydro.

Walaupun pasukan akan memusnahkan mana -mana musuh di Overworld, ia akan berjuang dalam jurang lingkaran tanpa ada shielder atau penyembuh. Kemahiran Elemental Xingqiu dapat menyerap beberapa kerosakan dari musuh yang membantu. Walaupun begitu, masih sukar untuk membersihkan tiga bilik walaupun pemain mempunyai kemahiran mengelak dunia.

2) Yelan National (Xiangling + Xingqiu + Bennett)

Yelan juga cukup fleksibel untuk digunakan dengan pasukan kebangsaan dengan Xiandling, Xingqiu, dan Bennett. Kombinasi hidro berganda memastikan kedua -dua aksara mempunyai zarah tenaga yang cukup untuk meledak unsur pada permintaan.

Walaupun Xingqiu dan Xiangling akan mencetuskan tindak balas yang menguap, Yelan boleh tinggal di lapangan untuk mengaktifkan bakat pasifnya untuk menangani kerosakan tambahan terhadap serangan normalnya dan pecah unsur.

1) Menguap variasi (Yoimiya + Yunjin + Bennett)

Variasi pasukan yang menguap ini sangat kuat dengan watak -watak berikut:

 • Yoimiya (dps utama)
 • Yunjin (penampan ATK biasa)
 • Bennett (penyembuh dan penampan)

Tanpa kawalan orang ramai atau peniaga kerosakan AOE, pasukan ini boleh berjuang sedikit dengan pelbagai musuh, tetapi jumlah kerosakan yang tinggi dapat dilakukan oleh pasukan. Pasukan ini berkesan terhadap raksasa sasaran tunggal dan mesra jurang lingkaran.

Pasukan terbaik untuk Yelan dalam Genshin Impact

Yelan berdiri dengan tangannya di atas kepalanya dan bersandar di sebelah logo impak Genshin

Hanya beberapa pilihan Impak Genshin Watak boleh berfungsi dengan baik dalam pelbagai peranan dan watak hidro busur lima bintang Yelan adalah salah satu watak seperti itu. Yelan adalah seorang rekrut yang sangat dinamik untuk mana -mana senarai pengembara watak -watak yang boleh dimainkan, tetapi dia akan melakukan yang terbaik apabila anda strategi dengan teliti mengenai jenis pasukan yang anda letakkan.

 • Pasukan Yelan terbaik di Genshin Impact
 • Lima Komposisi Pasukan Yelan Terbaik di Genshin Impact
  • 1) Yelan, Raiden Shogun, Sangonomiya Kokomi, dan Nahida
  • 2) Yelan, Hu Tao, Xingqiu, dan Zhongli
  • 3) Yelan, Nahida, Xingqiu, dan Kuki Shinobu
  • 4) Yelan, Raiden Shogun, Zhongli, dan Nahida
  • 5) Yelan, Raiden Shogun, Xiangling, dan Bennett

  Pasukan Yelan terbaik di Impak Genshin

  Sejak Yelan sangat serba boleh, terdapat banyak komposisi pasukan yang luar biasa yang boleh anda buat untuknya. Fleksibiliti dan kekuasaannya yang besar menjadikannya salah satu Genshin watak terkuat.

  Walaupun Yelan dapat melakukan dengan sopan. Dia juga merupakan watak sokongan yang cukup kukuh tetapi berfungsi dengan baik ketika dia bermain sebagai peniaga kerosakan sekunder dengan sedikit peranan sokongan yang mendasari.

  Dengan ini, garis besar untuk membuat Pasukan Yelan terbaik mungkin adalah seperti berikut.

  • Watak pertama dalam pasukan ini harus menjadi peniaga kerosakan utama yang bermain dengan baik dengan elemen hidro dan skillet umum Yelan.
  • Ahli pasukan kedua mestilah Yelan. Dia mudah salah satu Genshin peniaga kerosakan sekunder yang paling kuat dan dengan mudah bersinar dalam peranan ini.
  • Watak ketiga mestilah semacam sokongan aset. Peranan ini dapat diisi oleh Yelan, tetapi pada umumnya ia merupakan idea yang lebih baik untuk berfungsi sebagai peniaga kerosakan sekunder.
  • Ahli pasukan akhir boleh apa -apa jenis watak tetapi harus dipilih berdasarkan apa yang paling diperlukan oleh pasukan. Ini mungkin penyembuh, shielder, atau peniaga kerosakan lain bergantung kepada komposisi pasukan yang pemain memilih.

  Yelan memegang busurnya di sisinya dan melihat ke kanan ketika dikelilingi oleh elemen hidro

  Lima Komposisi Pasukan Yelan Terbaik di Impak Genshin

  Umumnya, Pasukan terbaik untuk Yelan untuk dihidupkan adalah salah satu yang tertumpu pada sama ada Hyperbloom atau Menguap reaksi elemen. Ini bermakna beberapa watak terbaik yang dia boleh dalam satu pasukan adalah:

  • Watak polearm elektro lima bintang Raiden Shogun
  • Watak pemangkin hidro lima bintang sangitiya kokomi
  • Karakter Pemangkin Dendro Lima Bintang Nahida
  • Watak polearm pyro bertaraf lima bintang hu tao
  • Watak polearm geo lima bintang zhongli
  • Karakter Pedang Elektro Empat Bintang Kuki Shinobu
  • Karakter Pedang Hidro Empat Xingqiu
  • Watak pedang pyro empat bintang Bennett
  • Karakter polearm pyro empat bintang xiangling

  Sudah tentu ada watak -watak lain yang dapat berfungsi dengan baik dengan Yelan tetapi yang ini adalah yang terbaik untuk melengkapkan kemahirannya yang unik. Dengan watak -watak yang unik ini, berikut adalah lima daripada Komposisi pasukan terbaik untuk Yelan yang anda boleh buat.

  Yelan memegang lasso hidro di sebelah mati terapung

  1) Yelan, Raiden Shogun, Sangonomiya Kokomi, dan Nahida

  Ini adalah pasukan yang sangat mahal yang terdiri daripada empat watak lima bintang yang unik, tetapi kuasa komposisi ini dicontohkan bersama-sama adalah bernilai kos. Dari semua Genshin pasukan yang boleh anda buat, ini adalah kegemaran peribadi saya dan merupakan pasukan yang saya aktif mengambil dunia Teyvat dengan.

  Gabungan unsur -unsur dalam pasukan ini menghasilkan barisan yang terutamanya berpusat di sekitar reaksi elemen hyperbloom. Keempat -empat aksara ini boleh berfungsi dalam apa jua peranan yang mereka perlukan.

  Yelan akan berfungsi sebagai peniaga atau sokongan kerosakan sekunder, Raiden Shogun boleh bermain sebagai sokongan, peniaga kerosakan sekunder, atau peniaga kerosakan utama, Kokomi sepatutnya berfungsi sebagai sokongan dan penyembuh, dan Nahida boleh menjadi peniaga kerosakan utama, sokongan, atau Peniaga kerosakan sekunder. Saya akan mengesyorkan menggunakan Raiden Shogun sebagai DPS anda, Yelan sebagai peniaga kerosakan sekunder anda, Nahida sebagai unit sokongan, dan Kokomi sebagai penyembuh dan sokongan.

  Kerana pasukan ini mempunyai dua watak hidro, pemain akan mendapat resonans elemen hidro. Ini bermakna mereka akan ditimpa oleh elemen pyro selama 40 peratus kurang masa dan juga meningkatkan titik kesihatan maksimum sebanyak 25 peratus. Skala Skillset keseluruhan Yelan berdasarkan berapa banyak kesihatan yang dia ada, jadi memastikan bahawa dia mempunyai banyak penting untuk kejayaannya di medan perang.

  Yelan meluncur ke kanan dengan tangannya menunjuk pek dan lasso hidro di tangannya

  Tetapi “kawalan giliran” Yelan kemahiran pasif pertama juga memberi kesihatan lebih banyak kepada berapa banyak elemen unik yang ada di dalam pasukan.

  • Sekiranya satu jenis elemen hadir, maka titik kesihatan maksimum meningkat sebanyak enam peratus.
  • Sekiranya dua jenis elemen hadir, maka titik kesihatan maksimum meningkat sebanyak 12 peratus.
  • Sekiranya tiga jenis elemen hadir, maka titik kesihatan maksimum meningkat sebanyak 18 peratus.
  • Sekiranya empat jenis elemen hadir, maka titik kesihatan maksimum meningkat sebanyak 30 peratus.

  Kerana kemahiran ini, Double Hydro sebenarnya adalah cara terbaik untuk memaksimumkan potensi Yelan. Menggabungkan bonus hidro berganda dengan tiga bonus elemen unik memberikan peningkatan kesihatan sebanyak 43 peratus.

  2) Yelan, Hu Tao, Xingqiu, dan Zhongli

  Sekiranya anda mencari pasukan yang memberi tumpuan kepada reaksi unsur yang berbeza, barisan yang kuat ini mungkin untuk anda. Kemahiran dari empat aksara ini menggabungkan kerja yang sangat baik untuk menguap reaksi unsur.

  Hu Tao akan menjadi peniaga kerosakan utama di dalam pasukan ini dan akan menghabiskan masa yang paling banyak di medan perang yang merosakkan kerosakan pyro yang sengit terhadap musuh. Yelan akan mengisi jurang antara Cooldowns Hu Tao dan dengan mudah memohon hidro untuk memastikan bahawa reaksi elemen menguap yang kuat diaktifkan.

  Yelan memegang tangannya dan melihat ke hadapan dengan beberapa musuh yang dia hapus di latar belakang

  Xingqiu juga berfungsi sebagai peniaga kerosakan sekunder yang membantu memohon hidro dan mengisi jurang antara kemahiran Hu Tao. Mempunyai dia dalam pasukan juga memastikan bahawa Yelan menyimpan bonus kesihatan resonans hidro elemen yang kuat.

  Akhir sekali, Zhongli menyertai jadual untuk menyediakan perisai yang paling sukar di Genshin dan pastikan pasukan tetap selamat. Skillset dan perisai Geo yang kuat sangat berguna untuk Hu Tao kerana skillset pemotongan kesihatannya yang unik.

  3) Yelan, Nahida, Xingqiu, dan Kuki Shinobu

  Pasukan ini adalah satu lagi barisan pepejal untuk menghasilkan reaksi elemen hyperbloom. Nahida berfungsi sebagai peniaga kerosakan utama yang memohon dendro untuk musuh untuk Yelan dan Xingqiu kedua -duanya untuk memohon hidro. Sekali lagi, Yelan mengekalkan resonans elemen hidro yang kuat berkat penambahan watak hidro sekunder dalam barisan ini.

  Ahli terakhir pasukan ini, iaitu Kuki Shinobu, kemudian masuk untuk memohon Elektro Elektro, yang akan berjaya mengaktifkan Hyperbloom. Kuki Shinobu juga mempunyai kemahiran penyembuhan yang kukuh yang akan memastikan pasukan tetap sihat dan selamat semasa pertempuran.

  4) Yelan, Raiden Shogun, Zhongli, dan Nahida

  Raiden Shogun dan Nahida adalah dua daripada Genshin watak terbaik dan boleh dikatakan kedua -dua yang terbaik, itulah sebabnya mereka menyertai Yelan sekali lagi dalam barisan ini. Pasukan ini adalah pilihan lain yang dibina di sekitar reaksi elemen hiperbloom.

  Dalam barisan ini, Nahida berfungsi sebagai peniaga kerosakan utama, sementara Yelan akan mengisi jurang antara cooldownsnya dan juga boleh memberi sokongan di mana diperlukan. Raiden Shogun berfungsi dengan cara yang sama seperti Yelan dan mungkin berfungsi sama ada peniaga kerosakan sekunder atau sokongan bergantung pada tempat pemain memerlukannya.

  Yelan bersandar di atas meja dengan tangannya dilipat bersama

  Umumnya, adalah idea terbaik untuk membina kedua -dua Yelan dan Raiden Shogun dengan cara yang membolehkan mereka dengan mudah bertukar antara menjadi peniaga dan sokongan kerosakan sekunder. Ini membolehkan mereka menjadi sangat serba boleh dan akan melayani seluruh pasukan dengan baik. Ahli pasukan terakhir ialah Zhongli, yang memenuhi peranannya sebagai sokongan yang kuat dan menyediakan perisai yang sangat sukar untuk memastikan rakan sepasukannya tetap selamat.

  Pasukan ini tidak memberikan bonus resonans elemen hidro berganda, tetapi ia memberikan bonus titik kesihatan maksimum 30 peratus kerana kehadiran empat elemen unik. Terdapat juga potensi untuk mewujudkan reaksi unsur yang berbeza dengan barisan ini kerana ia mempunyai empat elemen, yang bermaksud bahawa ia mempunyai beberapa bonus yang berbeza untuk membuat kekurangan hidro elemen resonans buff.

  5) Yelan, Raiden Shogun, Xiangling, dan Bennett

  Sejauh komposisi pasukan Yelan, ini adalah salah satu pilihan yang paling mahal tetapi masih kuat. Kedua-dua Xiandling dan Bennett adalah watak empat bintang yang paling banyak Genshin pemain mungkin sudah diperoleh.

  Yelan dan Raiden Shogun adalah kedua-dua bintang eksklusif, tetapi pemain boleh bekerja untuk mendapatkan mereka berdua untuk barisan ini dan menggunakan pengganti jika diperlukan. Komposisi pasukan ini dibina di sekitar kedua -dua reaksi elemen yang dibebankan dan menguap.

  Yelan berehat sambil bersandar di atas pokok dan melihat ke kanan

  Raiden Shogun berfungsi sebagai peniaga kerosakan utama pada pasukan ini sementara Yelan sekali lagi berfungsi sebagai peniaga kerosakan sekunder yang mengisi jurang. Yelan’s Hydro sangat penting dalam barisan ini kerana dia berperanan dalam reaksi unsur menguap.

  Xiandling juga merupakan unit yang merugikan kerosakan sekunder tetapi sebaliknya berfungsi untuk memohon pyro untuk reaksi unsur yang terlalu banyak yang akan diaktifkan dalam kombinasi dengan Electro Raiden Shogun. Ahli terakhir pasukan yang berkuasa ini ialah Bennett, watak dinamik yang dapat digunakan secara efisien Pyro dan memberi sokongan penyembuhan yang berguna. Bennett’s Elemental Burst juga akan memberikan peningkatan serangan yang sangat berguna untuk seluruh pihak.

  Penulis Kakitangan di Dot Esports terutamanya meliputi Minecraft, Genshin Impact, MC Championship (MCC), Disney Dreamlight Valley, Games Gaming, dan Streaming. Dia telah menulis dan bermain sepanjang hayatnya dan kini menghabiskan waktunya menggabungkan kedua -duanya. Kacee lulus dari San Diego State University pada tahun 2021 dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Bahasa Inggeris dan Sijil Pengeditan dan Penerbitan Kreatif. Dia kemudian menyertai dot eSports sebagai penulis lepas pada tahun 2022 sebelum beralih kepada penulis kakitangan pada tahun 2023. Di masa lapangnya, dia suka membeli lebih banyak buku daripada dia boleh membaca, bermain bersendirian atau dengan rakan -rakan, minum terlalu banyak teh, berjuang untuk bersaing dengan semua streamer yang dia suka menonton, menghadiri konsert, fangirling melalui filem dan televisyen, mendengar untuk muzik, dan menghabiskan masa bersama keluarganya, kawan, dan haiwan peliharaan, yang merupakan bahagian paling penting di dunia.

  Pasukan Yelan Terbaik dalam Impak Genshin

  Salah satu watak bintang 5 terbaik dalam semua permainan akhirnya mendapat semula, jadi inilah pasukan Yelen yang terbaik di Genshin Impact

  Salah satu watak bintang 5 terbaik dalam semua Impak Genshin akhirnya mendapat semula. Yelan kembali ke spanduk watak terhad untuk 4.0, dan jika anda telah memutuskan untuk menariknya, maka anda telah membuat pilihan yang hebat! Kekuatannya dan kerosakan yang tinggi sebagai sokongan kerosakan luar lapangan membuka banyak peluang pasukan. Dia mempunyai keperluan cas semula tenaga yang tinggi dan keperluannya untuk sering pecah, tetapi selagi anda dapat menangani keperluan tersebut, dia boleh muat dalam hampir mana -mana pasukan dalam permainan dan akan menjadikannya lebih baik. Walaupun dia sangat serba boleh, tapi mari kita lihat beberapa pasukan Yelan terbaik dalam kesan Genshin.

  Pasukan Yelan terbaik untuk mencuba Impak Genshin

  Anda akan mahu bermain Yelan dengan cara yang sangat serupa dengan Xingqiu. Malah dia sama seperti versi yang jauh lebih unggul daripadanya, tetapi mereka juga membuat duo yang sangat baik juga. Anda ingin menyediakan sokongan anda terlebih dahulu dan kemudian bertukar menjadi Yelan. Gunakan kemahirannya dan cuba mendapatkan tenaga yang cukup untuk pecah dengannya. Sebaik sahaja pecahnya, bertukar menjadi peniaga kerosakan utama anda. Nikmati kerana mereka menambah torrent kerosakan Yelan terhadap serangan mereka sendiri dan memohon banyak hidro.

  Double Hydro Vape

  Double Hydro Vape Comp

  Hutao – Yelan – Xingqiu – Kazuha

  Pasukan ini memberi tumpuan kepada memuatkan kerosakan hidro di luar lapangan dengan Yelan dan Xingqiu untuk menubuhkan peniaga kerosakan Pryo untuk menangani kerosakan maksimum. Anda akan mempunyai satu tan hidro dari pecahan Yelan dan Xingqiu untuk kemudiannya dengan kerosakan pyro anda seperti Hutao. Yoimiya juga merupakan pilihan yang sangat baik untuk menukar pasukan ini. Kazuha dengan set Venerer Viridescent akan menghancurkan rintangan dan dapat berputar dan mengumpulkan musuh. Dia membawa satu ton utiliti ke comp. Dia boleh bertukar untuk seseorang seperti sukrosa yang dapat mengisi peranan yang sama. Malah Lynette bintang Anemo 4 baru yang anda dapatkan secara percuma pada masa ini dapat memenuhi peranan ini dengan baik. Sekiranya anda mendapat banyak mengetuk, anda boleh memilih seorang shielder seperti Zhongli atau Layla.

  Yelan Hyperbloom

  Yelan Hyperbloom Comp

  Yelan – Nahida – Kuki Shinobu – Alhaitham

  Hyperbloom masih merupakan salah satu reaksi terkuat di Genshin Pada masa ini dan Yelan adalah salah satu penambahan terbaik untuk pasukan ini. Dia adalah peningkatan langsung ke Xingqiu dalam kompos ini dan melakukan peranan yang sama sebagai aplikator hidro luar lapangan yang menangani satu tan kerosakan juga.

  Sediakan dengan Nahida, gunakan kemahiran Kuki untuk penyembuhan dan aplikasi elektro, kemudian gunakan kemahiran Yelan untuk memohon beberapa hidro dan kemudian mengaktifkan pecahnya. Bertukar ke Alhaitham dan menonton nombor terbang, kerana akan ada kerosakan dendro, hidro, dan elektro di mana sahaja. Ia adalah binaan sasaran tunggal yang sangat kuat yang masih sangat baik untuk kumpulan musuh yang lebih kecil. Nahida boleh ditukar untuk Kirara untuk menambah perisai ke pasukan. Alhaitham boleh ditukar untuk Tighnari juga, yang sangat berdaya maju jika menggunakan Kirara.

  Ini adalah beberapa pasukan terbaik untuk digunakan dengan Yelan di Impak Genshin. Sekiranya anda menariknya dalam spanduk semasa, pasti memberikan comps ini jika anda mempunyai watak. Dan untuk lebih lanjut, lihat pilihan kami untuk membina Yelan terbaik Impak Genshin.

  Mengenai Pengarang

  Alex Berry

  Alex Berry adalah penyumbang bebas di The Escapist. Alex telah menulis mengenai permainan selama kurang dari setahun tetapi benar -benar menikmatinya. Setelah bekerja dalam pemasaran sebagai peranan utamanya, dia bukan orang asing untuk menulis secara kreatif. Liputannya berkisar dari lucu mengambil permainan terkini kepada sekumpulan kandungan panduan. Alex adalah bicu semua perdagangan ketika datang ke permainan, bermain hampir setiap tajuk baru yang menunjukkan janji. Dari RPG ke penembak, sepanjang perjalanan ke permainan sukan, dia memainkan semuanya, walaupun dia mempunyai tempat yang lembut untuk RPG berasaskan giliran setelah memulakan perjalanan permainannya dengan salinan Pokémon Red pada Game Boy yang asal. Alex mempunyai ijazah sarjana dalam perniagaan dan terpesona oleh ekonomi permainan dalam talian, sering menghabiskan banyak masa mencari cara untuk memaksimumkan kekayaan dalam permainan ini (tetapi dia harus benar -benar melakukan itu dalam kehidupan sebenar).