.2:.2 nota yang dikeluarkan! |

Nota League of Legends Patch 8.2

. Ini tidak sepatutnya mengetuknya dari meta, tetapi ia akan menjadikannya kurang berharga. . Tanpa kerosakan asas itu, kita mungkin tidak akan melihatnya di dalam hutan lagi tidak lama lagi, sama ada.

Nerfs besar ke Vayne, Ezreal, Evelynn, dan banyak lagi dalam Patch 8.2 Esok

League of Legends Patch 8..

Matlamat senarai nerfs ini jelas -merendahkan semua juara paling banyak permainan sekaligus, dan tidak meninggalkan tahanan. Kecuali Zoe. .

Selain daripada beberapa pengecualian, bagaimanapun, patch ini nampaknya betul -betul keperluan permainan. Juara Masalah seperti Vayne, Ornn, Malzahar, Ezreal, Kha’zix, Evelynn, dan juga Pantheon akan ditebang dengan pasak atau dua. Dan mereka bukan satu -satunya nerfs dalam patch, mereka hanya yang paling penting. Sekiranya anda ingin melihat keseluruhan senarai nerfs, pastikan anda menyemak nota patch rasmi.

Nerfs Vayne tidak begitu penting -tetapi sekali lagi, dia tidak mengatasi ADC lain dengan semua yang banyak. .3 peratus setiap peringkat. Iklan yang disediakan dari jam akhir, terakhirnya, menurun sebanyak 10 kerosakan pada Rank One, 20 di Rank Two, dan 30 di Rank Tiga.

Tidak, nerfs ini tidak akan mengetuknya atau perisai relik yang sangat menjengkelkan dan membina meta, tetapi mereka sekurang -kurangnya akan mengambil kelebihan. . Kita boleh bermimpi.

Ezreal

Ezreal tidak asing dengan nerfs. Kali ini, kerosakan asas pada Q, Mystic Shot, sedang diturunkan pada tahap terdahulu untuk melemahkan keupayaannya untuk memenangi lorong. .

Memandangkan ADC hanya mempunyai kumpulan kesihatan beberapa ratus di peringkat awal, 20 kerosakan pada peniaga kerosakan utamanya akan ditambah dengan cepat. . . Tanpa kerosakan asas itu, kita mungkin tidak akan melihatnya di dalam hutan lagi tidak lama lagi, sama ada.

. . AP berskala pada panggilan kekosongannya jatuh dari 80 peratus hingga 65, dan cooldown pada pemahamannya yang paling tinggi, akan berjalan pada peringkat awal -20 saat di Rank One.

. .

Ornn

. Keupayaannya yang paling menyusahkan, Bellows Nafas -The Salah yang memberinya perisai besar dan berlaku rapuh -sedang menjadi nerfed, tetapi tidak cukup bagaimana anda mengharapkan. .

. Tanpa benar -benar menurunkan cooldown atau keberkesanan keupayaan, kita tidak dapat membayangkan ini akan membuat Ornn turun sama sekali, dan dia mungkin akan tetap menjadi pilihan yang popular.

. .

Evelynn

Apabila satu -satunya strategi yang anda boleh gunakan untuk menentang juara adalah lari dari juara itu, anda tahu ada masalah. Evelynn hanya terlalu berkesan, jadi dia mendapat kerosakan nerf.

E, Whiplash, kedua -duanya akan menangani kerosakan dan skala kurang dengan AP. NERF ini sedang digunakan untuk keadaan yang tidak berkuasa keupayaan serta keadaan yang diberi kuasa. Jadi ini hanyalah kerosakan yang sederhana dan rata. Adakah ia akan mengetuknya dari meta? Mungkin tidak, tetapi dia mungkin tidak akan menjadi pembunuh terkuat dalam permainan lagi.

Kha’zix

Daripada semua nerfs dalam senarai ini, Kha’zix’s adalah yang paling melampau -tetapi itu tidak semestinya perkara yang buruk. Kha tidak begitu kuat, terutamanya berbanding dengan orang -orang seperti Evelynn, Jarvan IV, dan Sejuani. “Nerf” beliau lebih banyak tweak, sebenarnya.

Skala iklan pada pasifnya turun sebanyak 20 peratus, tetapi skala iklan pada nya meningkat sebanyak 10 peratus. Q nya jelas lebih kerap tersedia daripada pasifnya, jadi jika pertandingan berpasukan besar yang membolehkan Kha’zix menari masuk dan keluar dari perjuangan sering, dia akan berakhir berurusan lebih banyak daripada sebelum nerf ini. Tetapi dia tidak akan berurusan dengan pecutan awal awalnya. Secara keseluruhannya, pemain Elo Kha’zix yang tinggi tidak akan melihat banyak perbezaan kerana ini adalah bagaimana anda sepatutnya bermain Kha pula.

Pantheon dan Teemo

Pantheon dan Teemo tidak langsung nerfed, tetapi perubahan kepada permainan itu sendiri akan memukul mereka dengan sangat keras patch ini. . .

Perubahan ini sangat penting, dan juga sangat membimbangkan. Bagi orang-orang seperti Pantheon, Teemo, Malzahar, dan Cassiopeia bahawa kebolehan spam dan klik kerana kerosakan utama mereka memerlukan perubahan ini untuk memaksa mereka dari gelombang minion, memberikan masa lawan mereka untuk bernafas. . Ini mungkin menjadi masalah, terutama bagi orang -orang yang lebih buruk.

Set nerfs yang mengagumkan ini tiba di permainan esok di 6AM ET di pelayan Amerika Utara.

Esports dan Wartawan Permainan untuk Dot Esports, dipaparkan di Lolesports.com, poligon, ign, dan ginx.TV.

.Lol

Ini adalah blog League of Legends yang menganjurkan Terkini League of Legends News and Strategy Guides.

 • Rumah
 • Jadual pengeposan
 • Senarai Tahap Solo Solo
 • Juara terkuat
 • Pilihan larangan
 • Kolam Juara
 • Laporan FOTM
 • Senarai Tahap FOTM
 • Humor
 • Panduan Mekanik
 • Kamus meme/istilah
 • Nota patch
 • Senarai Tiga Tahap
 • 10 senarai teratas
 • Pasukan pasukan teratas
 • Sekolah latihan
 • Kertas dinding
 • Pilihan pelik
 • Dasar Privasi
 • .

 • .
 • Hall of Fame Patron
 • .

Patch rasmi 8.2 nota yang dikeluarkan!

Nota patch terkini boleh didapati memaparkan perubahan besar kepada beberapa juara ditambah dengan nerfs pada beberapa penguasa dalam permainan yang mencipta isu -isu yang paling, gempa susulan dan kleptomancy. !

Ringkasan

: Ekko, Jinx, Nunu, Sona,

Tweak : Pantheon

Untuk nota patch yang lebih lama dan halaman ringkasan nota patch baru, lihat halaman ini: http: // www.nerfplz.com/2018/01/patch-notes-history-historical-nerfs.html

Patch 8.2 nota

Oleh Aether, Gentleman Gustaf, Luqizilla

Selamat datang ke 8.2, yang mana kita membuat perubahan sistemik yang cukup besar. Untuk sejarah LOL, Minions telah bergegas untuk mempertahankan sekutu mereka terhadap mana -mana juara yang memukul mereka dengan serangan asas, tetapi orang -orang minions yang sama hanya menyaksikan sebagai Pantheon Chucked Spears atau Cassiopeia Sank Twin Fang selepas Twin Fang ke dalam anda. . . Ini adalah perubahan yang cukup besar, jadi kami mengetengahkannya di sini, tetapi senarai penuh boleh didapati di bawah.

Dengan itu dikatakan, terdapat beberapa junglers yang mengganas rift baru. Ada yang pergi untuk penanda, dan nama -nama itu mungkin tidak akan mengejutkan anda.

Paul “Aether” Perscheid Mattias “Gentleman Gustaf” Lehman Lucas “Luqizilla” Moutinho

Juara

Ekko

.

Ekko cukup dekat dengan dapat hutan dengan berkesan, dan benjolan kecil ini akan membantu dia kembali ke jalan itu tanpa menolak solonya keluar dari garis.

Statistik asas

Kelajuan serangan bonus pada tahap 1 0% ⇒ 10%

Evelynn

Pecah Evelynn terlalu tinggi.

E – Whiplash

.5% per 100 kuasa keupayaan) ⇒ Kesihatan maksimum sasaran 3% (+1.

Diberi kuasa kesihatan maksimum 6% sasaran (+3.5% per 100 kuasa keupayaan) ⇒ Kesihatan maksimum sasaran 4% (+2.5% per 100 kuasa keupayaan)

Ezreal

Q Kerosakan menurun pada pangkat awal.

. Akibatnya, pancang kuasa Ezreal (terutamanya Trinity Force/Muramana) muncul lebih awal dan mengawal permainan lebih lama. Ia tidak masuk akal baginya untuk mempunyai fasa lorong yang selamat (walaupun membuli beberapa lorong) sementara juga mempunyai kuasa midgame terbaik dalam kelas, jadi kami menyesuaikan kekuatan permainan awalnya.

Q – Pukulan mistik

Jinx

Kerosakan serangan asas menurun pada peringkat awal. Pasif tidak lagi susunan, tetapi uncaps menyerang kelajuan sementara jinx teruja. Kelajuan serangan minigun tidak lagi berskala dengan tahap tetapi skala lebih keras dengan pangkat.

Kami mahu menonjolkan sifat wildcard Jinx dengan menundukkan keselamatan permainan awalnya tetapi meningkatkan keupayaannya untuk bola salji. Itu bermaksud menaikkan keupayaannya untuk mengambil menara atau memenangi duels ketika dia mengambil awal membunuh, dan memberinya pertandingan berpasukan yang unik ketika dia bergolek dalam Teamfight.

Statistik asas

Kerosakan Serangan Asas 66 ⇒ 61
Pertumbuhan kerosakan serangan stat 2.41 ⇒ 2.7

Pasif – Dapatkan Teruja!

Dikemas kini Terlalu Teruja
Kelajuan serangan lebih dari 9000 Jinx boleh melebihi topi semasa dia teruja

Q – Switcheroo!

Kelajuan serangan minigun yang dikemas kini 30/40/50/60/70% ⇒ 30/55/80/105/130%
Minigun jinxed tidak lagi memperoleh kelajuan serangan berdasarkan tahap jinx
Serangan pertama Jinx New Jinx setelah beralih ke Minigun keluar dalam .4 saat bertukar

Kha’zix

Penskalaan pasif menurun. Q skaling meningkat.

Kha’zix sepatutnya bersinar apabila dia dapat mengasingkan sasaran dan berantai kebolehannya pada mereka. Pada masa ini, kerosakan pada pasifnya agak terlalu tinggi, membolehkannya memenangi pergaduhan yang tidak disengajakan yang mungkin tidak sepatutnya. Akibatnya, kami mengalihkan kuasa dari pasifnya dan ke dalam Q.

Pasif – ancaman yang tidak kelihatan

Nisbah 0.4 kerosakan serangan bonus ⇒ 0.Kerosakan serangan bonus 2

Q – Rasakan ketakutan mereka

Nisbah 1.1 kerosakan serangan bonus ⇒ 1.Kerosakan serangan bonus 2

Malzahar

Q Scaling menurun. R cooldown meningkat.

Malzahar’s Burst Combo agak terlalu konsisten sehingga kami mengurangkan kekerapan dan kerosakan keseluruhannya.

Q – Panggilan Kekosongan

Nisbah 0.8 Keupayaan Kuasa ⇒ 0.

R – genggaman

Cooldown 120/100/80 saat ⇒ 140/110/80 saat

Nunu

Nunu kini juga melakukan kerosakan sihir bonus pada serangan asas. .

Nunu tidak begitu baik sekarang.

Baru tangan ini diberi makan sekarang juga memberi 3/5/7/9/11 (+5 per 100 kuasa keupayaan) kerosakan sihir pada serangan asas

Jari Magic Baru kini juga meningkatkan kuasa keupayaan sebanyak 40% (peningkatan maksimum: 40/60/80/100/120) pada kedua -dua sasaran.

Ornn

. R cooldown meningkat.

Kaunter biasa untuk juara yang berdiri diam (atau dalam kes Ornn, bergerak perlahan) ketika mereka menimbulkan kerosakan yang berterusan adalah untuk menggantikan mereka. Tidak dapat dihalang semasa W – Nafas Bellow . Cooldown muktamadnya juga tidak meninggalkan pasukan musuh dengan tingkap yang baik untuk menjadi agresif, jadi kami menyesuaikannya.

ORNN yang tidak dapat dihalang tidak lagi tidak dapat dihalang semasa keupayaan ini

R – Panggilan Tuhan Forge

Cooldown 130/100/70 saat ⇒ 140/120/100 saat

Pantheon

.

Minion Aggro Op tidak lagi blok atau dimakan oleh serangan pengepungan minion

Q Mana Kos menurun.

Nerfs kami ke sona sebagai tindak balas kepada runes roverhaul terlalu jauh sehingga kami memulihkan kuasa keupayaannya untuk mencubit di lorong.

Kos 60/65/70/75/80 Mana ⇒ 50/55/60/65/70 Mana

Vayne

Kelajuan serangan setiap peringkat menurun. Kerosakan serangan bonus r menurun.

Vayne terlalu kuat sekarang. Kerja kaki armada memberikannya lebih mudah ke permainan lewat, dan ketika dia sampai di sana, dia hanya berguling dalam statistik. Daripada memukul fasa laningnya (dan meletakkan sebahagian besar tekanan ke atas kapal bot lawannya), kami mengurangkan kekuasaannya dalam permainan lewat.