10 Dek Dek Steam Terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023 | Beebom, Omnicase 2 adalah hab USB -C yang unik untuk dek stim dan PC – Gamespot

Omnicase 2 adalah hab USB-C yang unik untuk dek stim dan PC

.99)

10 Dek Dek Steam Terbaik yang Boleh Anda Beli

dok terbaik untuk dek stim

Deck Steam mungkin menjadi konsol permainan pegang tangan, tetapi ia juga dapat memberikan anda pengalaman seperti PC di telapak tangan anda. Anda sudah boleh mengakses mod desktop di dek stim melalui panduan yang kami diterbitkan baru -baru ini. Walau bagaimanapun, jika anda ingin meningkatkan fungsi konsol mudah alih anda, anda boleh menggunakan dok untuk menyambungkan dek stim anda ke TV dan juga menyambungkan pelbagai peranti seperti papan kekunci, tikus, dan banyak lagi. Walaupun Valve menjual stesen dok rasmi untuk dek stim, terdapat beberapa dok pihak ketiga yang juga terdapat di pasaran. Dalam panduan ini, kami akan membantu anda mengambil pengalaman ini ke peringkat seterusnya dengan dok terbaik yang tersedia untuk dek stim. Terus membaca untuk memilih stesen dok yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Dock Terbaik untuk Dek Steam (2023)

Bagi mereka yang tidak menyedari, Deck Steam pada dasarnya adalah PC permainan berdasarkan seni bina Zen 2+ rDNA AMD. . Anda boleh berpindah ke persekitaran desktop Linux untuk pengalaman yang lebih biasa. Tetapi menavigasi yang sama di pegang tangan boleh menjadi mimpi ngeri.

Syukurlah, Valve membolehkan anda menggunakan port USB-C di dek stim untuk menyambungkan stesen dok dan menggunakan periferal seperti monitor, tikus, dan papan kekunci dengan pegang tangan. Anda bukan sahaja boleh menggunakannya untuk kerja tetapi juga menyambungkan pengawal untuk bermain permainan di skrin yang lebih besar. Lebih -lebih lagi, perkara penting yang perlu anda ingat semasa memilih dok adalah kelajuan pengecasan. Deck Steam pada 45W, jadi dok sekurang -kurangnya menyokong 45W atau lebih cepat pengecasan.

Bahawa dikatakan, kami telah memasukkan 10 dok USB-C kegemaran kami untuk Deck Steam dalam panduan ini. Selanjutnya, kami juga telah menambah beberapa hub USB-C untuk pemain yang mahukan penyelesaian yang lebih mudah alih.

1. Stesen Docking Jsaux

 • Pelabuhan: Enam (1x USB-C PD, 1x Ethernet, 1x HDMI, 3x USB 3.0)
 • Output video:
 • Ethernet: Ya
 • Sehingga 100W

Dalam masa beberapa bulan selepas pembebasannya, JSAUX telah menjadi salah satu pembuat aksesori dek stim terkemuka. Pada masa ketika dok rasmi Valve masih dalam fasa pengeluaran, JSAUX mengeluarkan stesen dok sendiri untuk pemain.

. . Untuk menyediakan dek stim dengan kuasa, stesen dok boleh menyampaikan kuasa sehingga 100W (Deck Steam menyokong sehingga 45W cepat pengecasan), menjadikan Dock Multi-Purpose. Akhirnya, anda mempunyai tiga USB 3.0 port untuk menyambung periferal seperti papan kekunci dan tetikus.

Reka bentuk yang bijak, stesen dok jsaux licin dan kecil, membolehkan pengangkutan mudah. terus di stesen dok, memberikannya pendirian menegak semula jadi. . Secara keseluruhan, ini adalah dok Dek Steam pelbagai guna dan berfungsi dengan harga di bawah $ 50.

($ 44.

2.

 • Pelabuhan: .0)
 • Output video:
 • Ethernet: Tidak
 • Penghantaran Kuasa: Sehingga 65W

Stesen Docking Ivoler adalah dok Dek Steam yang anggun dan padat yang dilengkapi dengan lima pelabuhan. .0 port membolehkan pengguna memasukkan periferal pilihan mereka dan Sokong sehingga 65W Pengecasan Cepat untuk telefon bimbit dan peranti lain. Juga, anda mendapat port penghantaran kuasa USB-C yang membolehkan anda mengenakan konsol pada kelajuan penuh (45W). Selain itu, dok menyokong sehingga 4K @ 60Hz output, terima kasih kepada HDMI 2.0 port. Malangnya, stesen dok ivoler tidak dilengkapi dengan port Ethernet, jadi anda perlu terus menggunakan sambungan Wi-Fi di dek stim.

Ketika datang ke reka bentuk, Ivoler pergi untuk reka bentuk mudah alih dan ringan, memastikan pengguna dapat membawa dok di mana sahaja mereka mahu tanpa perlu risau tentang ruang. Selain itu, dok itu berganda sebagai pendirian belakang untuk dek stim, yang membolehkan pengguna untuk menopangnya dengan mudah. Ini adalah salah satu tawaran termurah dalam senarai ini.

Beli di Amazon ($ 29.99)

3.

Steam-Deck-Official-Docking-Station

 • Pelabuhan: Tujuh (1x USB-C, 3x USB 3.1, 1x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, 1x Ethernet)
 • Output video: Hingga 4K @ 60Hz atau 1440 @ 120Hz
 • Ethernet: Ya
 • Penghantaran Kuasa:

Stesen Docking Deck Steam rasmi dari Valve mengambil masa yang manis yang datang ke pasaran. Walaupun selepas kemasukannya lewat, ini adalah salah satu dok terbaik yang boleh anda beli untuk konsol pegang tangan anda. Ia datang dengan penuh dengan semua pelabuhan penting yang diperlukan untuk meningkatkan fungsi dek stim anda dan menyambungkannya ke TV atau monitor.

Stesen Docking Rasmi termasuk 1x HDMI 2.0 dan 1x paparan-port 1.4 port, sokongan . Pelabuhan menyokong output video sehingga 4k @ 60hz atau 1440p @ 120hz. Selanjutnya, ia dilengkapi dengan tiga USB 3.1 port Gen2 dan menyokong pengecasan passthough sebanyak 45w. Dock rasmi juga mempunyai port Ethernet gigabit, yang membolehkan pemain sambungan internet lebih cepat.

Bagi reka bentuk, Valve pergi untuk reka bentuk minimalis dan padat, yang membolehkan membawanya ke dalam ransel purata. Selain itu, seperti yang anda lihat di atas, stesen dok membolehkan anda menaikkan dek stim, membiarkannya berdiri secara menegak tanpa sokongan.

n Wap ($ 89.99)

. Anker 575 USB-C Station

 • Pelabuhan: Tiga belas (3x USB-A, 3x USB-C, 2x HDMI 2..5 mm aux, dan input 1x dc)
 • Output video: Hingga 4K @ 60Hz melalui HDMI atau DisplayPort
 • Ethernet: Ya
 • Penghantaran Kuasa: Sehingga 85W

Anker adalah jenama yang terkenal dengan penyelesaian pengecasan telefon pintarnya. . Stesen dok ini adalah penyelesaian all-in-one untuk orang yang paling menginginkan dek stim mereka. Anker 575 mempunyai tiga belas pelabuhan yang berlainan, termasuk slot pengembangan kad microSD/ SD, pelabuhan Ethernet, audio In/ Out Jack, Pelbagai USB-C dan USB-A, dan banyak lagi.

Stesen Docking Anker 575 juga mempunyai Dua port HDMI dan satu displayport, Membenarkan output sehingga 4k @ 60hz. Anda boleh memilih untuk menyambungkan 3 monitor melalui port ini untuk mengalirkan media pada 1080p @ 60hz. Selain itu, Anker 575 secara serentak boleh mengenakan dek stim melalui port pengecasan 85w dan peranti lain melalui port pd pd 18w usb-c.

. Namun, jika anda sanggup membuat ruang tambahan dalam bagasi anda dan mencari penyelesaian all-in-one untuk dek stim anda, Anker 575 adalah pilihan yang betul, walaupun yang agak mahal.

($ 249.99)

5. .2 Dek Dek Steam

JSAUX-M.2-Docking-Station

 • Enam (1x USB-C PD, 2x USB 3.0, 1x HDMI, 1x Ethernet)
 • Output video: Hingga 4K @ 60hz
 • Ethernet: Ya
 • Penghantaran Kuasa:

Walaupun dok Dek Steam Jsaux di bahagian atas senarai kami tidak kekurangan dalam apa cara sekalipun, syarikat itu menganggapnya sebagai idea yang baik untuk menolak sempadan dan memperluaskan fungsinya. Dok ini praktikal semuanya yang ditawarkan oleh stesen dok asal oleh JSAUX tetapi menambah m.2 slot SSD ke dok. Keluarkan plat atas dok dan pasang m.2 SSD untuk mengembangkan storan dek stim mereka. .

.. Bagi penampilan dan saiz, ia sama dengan stesen dok JSAUX standard – tetapi sedikit lebih besar, dan kini mempunyai corak terukir di bahagian atas.

Mereka.2 slot SSD dilindungi oleh tudung, dan anda masih boleh menaikkan dek stim di kandang itu sendiri. Anda harus mendapatkan stesen dok jsaux ini untuk dek stim jika anda merancang untuk mengembangkan penyimpanan di konsol.

Beli di Amazon ($ 109.

6. Stesen Docking Mokin untuk Deck Steam

Mokin-USB-C-Docking-Station

 • Pelabuhan: .
 • Ethernet: Ya
 • Penghantaran Kuasa: Sehingga 100W

Alternatif yang berpatutan untuk stesen dok Dek Steam Rasmi adalah stesen dok Mokin. Tujuh pelabuhan penting, termasuk HDMI 2… . Di samping itu, anda mendapat port Ethernet yang menyokong sehingga kelajuan 1Gbps untuk sambungan internet yang stabil.

Terdapat tiga USB 3.1 port di bahagian belakang (diselaraskan secara menegak untuk mengambil ruang yang kurang) yang membolehkan anda memasangkan beberapa periferal pada masa yang sama. .

Reka bentuk yang bijak, dok itu padat dan mempunyai lapisan pelindung untuk mengelakkan dek stim dari menggaru. Stesen dok mempunyai reka bentuk gesper yang sesuai dan termasuk pad anti-slip di bahagian bawah untuk selamat memegang konsol mudah alih di tempatnya.

Beli di Amazon ($ 48.99)

. Stesen Docking Newq untuk Deck Steam

Newq-Steam-Deck-Dock

. . Ia klip ke bahagian belakang dek stim anda, menjimatkan ruang meja. .

Dock Deck Steam ini mempunyai port HDMI yang menyokong sehingga 4k @ 60Hz output, dua USB 3.. Di samping itu, Newq Dock menyokong sehingga 100W pengecasan. Malangnya, kerana saiznya yang kecil, syarikat itu terpaksa mengecualikan kabel Ethernet dan port USB tambahan. Oleh itu, jika pengguna ingin memasukkan pengawal tambahan atau gunakan sambungan internet langsung, mereka harus mencari tempat lain. Kami mengesyorkan dok Dek Steam ini untuk reka bentuk ultra-mudah alih dan inovatifnya.

Beli di Amazon ($ 29.99)

8. Walnew USB-C Hub

Walnew-Steam-Deck

. Lagipun, Deck Steam mempunyai sokongan untuk hab USB-C. . Walaupun Hub Walnew tidak datang dengan port Ethernet, ia termasuk tiga USB 3.0 port, satu pembaca kad SD/ microSD, dan port USB-C yang menyokong sehingga 100W pengecasan. Untuk output video, Hub Walnew diserahkan dengan port HDMI yang membolehkan anda menstrim kandungan sama ada 1080p atau 4k @ 30hz.

Reka bentuk yang bijak, hab walnew kecil dan ringan, membolehkan pengguna memasukkannya ke dalam poket atau beg perjalanan mereka. Walaupun output video yang lebih rendah dan port Ethernet yang hilang boleh menjadi perjanjian untuk beberapa, ini adalah pilihan yang baik bagi mereka yang mahukan dok mudah alih untuk dek stim yang tidak memecahkan bank. Di bawah $ 25, ini adalah dok Dek Steam termurah dalam senarai kami.

Beli di Amazon ($ 23.99)

9.

Belkin-Steam-Deck

 • Tujuh (1x USB-C PD, 2x USB 3.0, 1x HDMI 1.4, SD/Micro SD 3..Jack audio 5mm)
 • Output video:
 • Ethernet: Tidak (lampiran tersedia)
 • Sehingga 100W

. Perumahan tujuh pelabuhan yang berbeza, anda mendapat dua USB 3.0 port, satu slot kad SD/microSD, HDMI 1.4 port yang mampu mengeluarkan video sehingga 4k @ 30Hz, dan port penghantaran kuasa USB-C dengan 85W Pengecasan Cepat sokongan.

Hab Belkin juga dilengkapi dengan 3.. . .

Reka bentuk stesen dok Belkin 7-in-1 adalah padat dan lebih baik untuk mereka yang banyak melakukan perjalanan. .

Beli di Amazon .99)

10. Anker 543 USB-C

10 Dek Dek Steam Terbaik yang Boleh Anda Beli

 • Pelabuhan: Enam (2x USB 3.0, 2x USB-C, 1x HDMI, 1x Ethernet)
 • Output video: 4K @ 30Hz
 • Ethernet:
 • Penghantaran Kuasa:

Walaupun kami telah memasukkan stesen dok Beefy 575 dari Anker dalam senarai ini, tidak semua orang ingin membelanjakan wang atau keperluan yang banyak pelabuhan. .

Hab Anker 543 USB-C dilengkapi dengan enam pelabuhan penting, termasuk dua USB 3.0 port, port HDMI dengan , . Kemuncak dok ini, bagaimanapun, harus menjadi faktor bentuk kecil dan padat untuk tujuan perjalanan. Jadi, jika anda mahukan penyelesaian semua-dalam-satu tanpa perlu risau tentang membeli lampiran sokongan tambahan, ini adalah pilihan yang sempurna.

.99)

Soalan yang sering ditanya

Bolehkah kita menyambungkan dek stim ke monitor tanpa dok?

. dan pasangkannya ke port USB-C dari dek stim. Tetapi perlu diingat bahawa sejak Deck Steam hanya mempunyai satu port USB-C, konsol tidak akan mempunyai pilihan yang mungkin untuk mengenakan bayaran sendiri jika disambungkan melalui USB-C ke kabel HDMI.

?

Deck Steam mempunyai sokongan Bluetooth terbina dalam. Selagi pengguna menghubungkan papan kekunci bluetooth dan tetikus ke konsol pegang tangan, maka ia harus berfungsi tanpa sebarang masalah. Walau bagaimanapun, anda memerlukan dok untuk menyambungkan tetikus berwayar melalui tetikus tanpa wayar atau papan kekunci berwayar.

. Walaupun dek stim adalah binatang dengan sendirinya apabila digunakan dalam mod pegang tangan, potensi sebenar konsol dapat direalisasikan dengan stesen dok. Juga, semasa anda dapat belajar cara klik kanan di dek stim atau cara menggunakan papan kekunci pada skrin, dapat melampirkan papan kekunci fizikal dan tetikus datang dengan sangat berguna. ? .

Omnicase 2 adalah hab USB-C yang unik untuk dek stim dan PC

Omnicase 2 telah menghancurkan gol Kickstarternya.

Pada 31 Mei 2023 jam 12:36 PDT PDT

Hab USB berguna ketika anda melancong, tetapi Omnicase 2 baru JSAUX bertujuan untuk menjadi lebih daripada sekadar stesen yang boleh anda pasangkan kabel ke dalam. Peranti all-in-one ini mempunyai reka bentuk yang sejuk dan dilengkapi dengan sehingga 12 port. .

Pada model Pro, satu pihak mempunyai USB-C 3.0, USB-A 3.0, dan USB-A 2.0 pelabuhan, sisi lain mempunyai HDMI dan 3.Input Jack 5mm, dan bahagian ketiga mempunyai ruang untuk kabel DisplayPort dan Ethernet. Membundarkan pemilihan antara muka adalah dua lagi slot di mana anda boleh memasukkan kad SD dan kad microSD.

. Ogos 2023 adalah tarikh penghantaran yang diharapkan untuk penyokong.

Selebihnya kes mengandungi ruang berguna untuk menyimpan alat anda. Luncurkannya, dan anda mempunyai ruang untuk kad SD anda, pin eject untuk telefon pintar anda, dan penyambung USB. Versi standard omnicase akan menelan belanja $ 100 pada pelancaran, dan versi Pro akan dijual dengan harga $ 140.

JSAUX juga melepaskan komputer riba dan stim yang direka khas. Setiap pendirian mempunyai asas untuk omnicase 2, dan terdapat berkas pada kickstarter yang disertakan dengan keseluruhan koleksi. Pada asasnya, Omnicase 2 dipasangkan dengan fungsi Dek Steam sebagai stesen dok (dengan lebih banyak port).

 • Final Fantasy 7 Preorders Rebirth Datang dengan Kes Steelbook di Best Buy
 • Papan kekunci permainan yang diilhamkan oleh Nintendo 8bitdo kini boleh didapati di Amazon
 • +
 • Preorders manual Pilot Armored 6 dikhususkan di Amazon
 • Marvel’s Spider-Man 2 Khas-Edisi PS5 dan DualSense Controller Masih Ada