The Elder Tips – Valheim Boss Fight Guide – Polygon, How to mengalahkan bos kedua Valheim, penatua, dan mendapatkan kunci paya | VG247

Anda juga boleh menemui banyak sumber lain di Crypts Sunken, termasuk Rune Stone yang menunjukkan anda ke lokasi bos ketiga permainan.

Panduan Perjuangan Bos Valheim: Panduan Penatua

Austen Goslin (dia/dia) adalah editor hiburan. Dia menulis mengenai rancangan dan filem TV terkini, dan terutama menyukai semua perkara yang seram.

Sebaik sahaja anda telah menurunkan Eikthyr, Bos pertama, anda boleh menceburkan diri ke hutan hitam. . .

.

. Gangsa boleh mengambil masa yang agak lama untuk mendapatkan, jadi kami telah mengumpulkan beberapa cadangan mengenai tempat untuk menghabiskannya dengan sebaik -baiknya dan apa lagi yang anda perlukan untuk berkumpul untuk perjuangan.

Senjata: Gangsa, busur, anak panah, dan perisai

dengan beberapa peningkatan. Anda juga boleh menggunakan a Sebagai senjata utama anda dalam perjuangan ini, tetapi anda pasti mahu ia ditingkatkan sepenuhnya (tahap 4) jika anda mengambil laluan itu.

Senjata lain yang merupakan keperluan mutlak adalah busur kayu halus. . Bawa banyak anak panah biasa, tetapi keutamaan utama anda mestilah anak panah api . 100 anak panah api – tetapi 200 tidak akan menjadi idea yang buruk.

Pemain di Valheim dengan perisai troll dan senjata gangsa

. Anda boleh membawa a Perisai gangsa .

Sedikit lebih berguna ialah . Walaupun anda tidak akan menggunakannya sebagai senjata utama anda untuk menangani kerosakan kepada penatua, dia mempunyai langkah yang menimbulkan banyak akar berhampiran anda dan anda perlu membersihkannya dengan cepat. Serangan sekunder Atgeir adalah serangan menyapu yang luas yang akan menangani kerosakan pada semua akar sekaligus membuat kerja cepat mereka. Atgier tidak perlu untuk bertarung sama sekali – pedang atau kapak anda baik -baik saja – tetapi ia akan menjadikan perjuangan lebih mudah, dan ia adalah senjata yang bagus untuk dimiliki ketika anda bergerak maju dalam permainan.

Perisai

Armor untuk Penatua akan turun ke keutamaan peribadi.

Bagus kerana perjuangan ini melibatkan satu tan bergerak, dan Troll Hide tidak akan memberi anda sebarang penalti kelajuan pergerakan, yang sepatutnya membolehkan anda mengelak lebih banyak. Malangnya, jika anda terkena, ia tidak akan melindungi anda dan juga set bagus .

. Jika itu bukan gaya permainan anda, anda juga boleh menghabiskan masa membuat set perisai gangsa, yang akan membuat anda merasa lebih selamat.

Matlamat anda adalah untuk mempunyai dua daging yang dimasak dan satu buah buah beri atau sayur-sayuran.

daging yang dimasak, , strawberi, Tetapi ada pilihan yang lebih baik. Jika anda sedang mencari peningkatan makanan yang sedikit, bina kawah dan ganti strawberi anda dengan Jam Queen. Ini memberikan lebih banyak kesihatan dan stamina dan berpasangan dengan daging yang dimasak dan ekor leher yang dimasak.

Pemanggil yang lebih tua

The Elder terletak di Black Forest Biomes, di mana anda akan menemui mezbah memanggilnya. Itu mendedahkan salah satu lokasi penatua kepada anda.

Seorang pemain di Valheim berdiri berhampiran dengan memanggil Alter untuk Bos Elder

Sebaik sahaja anda menemui lokasi memanggilnya, meneroka hutan yang berdekatan dan pastikan bahawa tidak ada musuh yang bertelur, hanya untuk memastikan bahawa anda tidak mendapat sebarang pejuang tambahan semasa perjuangan. .

Sebaik sahaja kawasan itu jelas dan masa hari adalah betul, anda boleh memanggil orang tua. Untuk memanggilnya, anda perlu membakar tiga biji kuno di Brazier berhampiran mezbahnya. Sebaik sahaja anda melakukannya, dia akan tiba.

Petua bos yang lebih tua

Serangan Penatua

Penatua mempunyai tiga serangan unik untuk mengenali.

 1. Kaki stomp. Ini mempunyai angin yang perlahan dan menangani banyak kerosakan di kawasan kecil di sekitar orang tua.
 2. Cawangan menembak. Ini adalah serangan dua langkah. Pertama, penatua meletakkan tangannya ke hadapan (yang merupakan isyarat anda untuk bergerak dengan cepat), dan kemudian ia menembak cawangan pada anda. dan menangani kerosakan yang sangat tinggi.
 3. Saman akar. . Keupayaan ini tidak terlalu mengancam, tetapi jika anda cukup dekat untuk akarnya memukul anda, mereka masih akan melakukan banyak kerosakan. Setiap akar mempunyai bar kesihatan. Membunuh mereka biasanya merupakan pilihan terbaik, selagi anda dapat melakukannya dengan selamat.

Jaga jarak anda

. Serangannya melakukan banyak kerosakan, tetapi semakin jauh dari mereka, semakin mudah mereka mengelak.

Anak panah api api

Oleh kerana kebakaran sangat berkesan terhadap penatua, anak panah api membiarkan anda tetap jauh jauh ketika menangani banyak kerosakan.

Pertempuran huru -hara

Sekiranya anda perlu dekat, ambil pedang atau kapak anda, tekan penatua beberapa kali, dan kemudian keluar untuk keselamatan. Jangan cuba mendapatkan terlalu banyak hits, atau anda mungkin akan menangkap salah satu serangannya.

Selepas beberapa minit menyerang, mengelak, dan terbakar, anda akan menurunkan penatua dan mendapat akses kepada ganjarannya. Penatua menjatuhkan trofi tua dan kunci paya, yang akan membolehkan anda membuka crypts tenggelam dalam bioma paya permainan – di mana anda akan menemui besi untuk maju ke bahagian seterusnya permainan.

 • 11 petua untuk menjalani kehidupan akhirat terbaik anda di Valheim
 • Jemput rakan, sertai permainan, bermain multiplayer
 • Cara menandakan peta
 • Cara Membaiki Senjata, Perisai, dan Alat
 • Cara menyembuhkan
 • Panduan Memasak Valheim
 • Dari spawn ke eikthyr walkthrough
 • Dari Rawa dan Senjata Besi ke Bonemass Walkthrough
 • Dari gunung dan perak ke arah sederhana
 • Setiap bos, mengikut urutan
 • Petua perjuangan Bonemass Boss
 • Petua perjuangan bos sederhana
 • Petua perjuangan bos yagluth
 • Cara membuka kunci dan membuat pickaxe
 • Cara membuka kunci dan membuat pickaxe
 • Portal dan teleport untuk perjalanan pantas
 • Menanam benih dan pertanian
 • Cara Meningkatkan Kapasiti Pembawa Inventori
 • Cara menjinakkan lox
 • Di mana untuk mencari Haldor the Saudagar
 • Cara mencari teras yang melayari di bilik pengebumian
 • Cara mencari paya
 • Tempat mencari perak
 • Panduan logam hitam
 • Pertanian rami dan barli
 • Gabungan makanan terbaik
 • Mead dan wain terbaik
 • Makanan lewat permainan terbaik

Cara mengalahkan bos kedua Valheim, penatua, dan dapatkan kunci paya

Mengalahkan ValheimBos Kedua, , adalah langkah penting yang sedang berjalan melalui Paya .

Walaupun persamaannya yang kuat dengan pokok, penatua jauh dari mesra. .

 • Cara Mendapatkan Kunci Swamp dan Buka Kunci Crypts Sunken di Valheim

Cara memanggil dan mengalahkan penatua di Valheim

Penatua adalah yang kedua dari lima bos Valheim. .

Untuk memanggil orang tua, pergi ke . Anda perlu membakar tiga – diperoleh dari memerangi greydwarfs dari pelbagai kelas – untuk mendapatkan penatua muncul. Permainan ini mencirikan ini sebagai pembakaran ritualistik anak -anak tua. hanya jadi anda tahu.

Sama seperti Eikthyr, Penatua mempunyai tiga serangan: huru -hara, berkisar, dan kawasan kesan. . Akhirnya, ia boleh menjejaskan anda untuk menangani kerosakan huru -hara.

Sebagai raksasa pokok, penatua sangat terdedah kepada kerosakan kebakaran. Oleh itu, sangat bermanfaat untuk meletakkan beberapa api api di kawasan itu sebelum memanggilnya.

Senjata berkisar adalah rakan anda ketika melawan penatua, terutama jika anda pemain solo. Pada masa anda sampai ke tahap ini dalam permainan, anda sepatutnya dapat mencipta bahagian ketiga dari empat busur Valheim – yang berkuasa Huntsman Bow. Sudah semestinya mempertimbangkan untuk membuatnya jika anda belum memilikinya sebelum anda mengambil orang tua.

Cara Mendapatkan Kunci Swamp dan Buka Kunci Crypts Sunken di Valheim

Berjaya mengalahkan penatua menyebabkannya menjatuhkannya trofi Kunci Paya item.

Walaupun anda boleh mengakses kawasan paya tanpa kunci ini, ia memberi anda akses ke Crypts tenggelam. .

Anda juga boleh menemui banyak sumber lain di Crypts Sunken, termasuk Rune Stone yang menunjukkan anda ke lokasi bos ketiga permainan.

Melawan Surtlings sebagai Sumber Alternatif Surtling Cores di Valheim

.

Rawa adalah satu -satunya kawasan permainan di mana anda akan bertemu . Membunuh musuh -musuh yang berapi ini menyebabkan mereka menjatuhkan beberapa sumber – arang dan .

Walaupun surtlings boleh menjadi sukar untuk bertarung di darat kerana serangan bola api mereka, memikat mereka ke dalam air agak mudah dilakukan dan menjadikan mereka lebih terdedah.

Dan untuk lebih lanjut mengenai kegunaan teras surtling – dan bagaimana untuk memegangnya sebelum anda sampai ke rawa jika anda lebih suka – lihat panduan kami untuk mengubah tembaga menjadi gangsa dan membina penanam di Valheim.

Dan apabila anda sudah bersedia untuk beralih ke bos ketiga permainan, pastikan anda menyemak panduan kami tentang cara mengalahkan Bonemass.

Anda tidak mendaftar masuk!

Buat ID Reedpop & Buka Ciri Komuniti dan banyak lagi!

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

 • Penerbitan noda kopi Ikuti
 • Akses awal mengikuti
 • PC Ikut
 • RPG Ikut
 • STEAM Ikut
 • Survival & Crafting Ikuti
 • Xbox One Ikuti

Ikuti semua topik Lihat 6 lagi

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian VG247

.

. Dia masih tidak pasti sama ada itu lencana kehormatan atau sumber rasa malu.