Patch 4.1 – Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (FFXIV) Wiki, Patch 4.1 – Final Fantasy XIV Online Wiki – FFXIV / FF14 Wiki Komuniti Dalam Talian

Patch 4.1

Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: . Pemberi Quest: . Buka kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan usaha senario utama “. “

Patch 4.1

Patch 4.1, Legenda kembali, adalah kemas kini versi utama pertama untuk Final Fantasy XIV: Stormblood dan membawa banyak penambahan dan penambahbaikan ke alam. Ciri -ciri termasuk penjara bawah tanah baru bandar Skalla, serbuan Perikatan Baru, Royal City of Rabanastre, Percubaan Baru, Nota [| ]

Patch 4.1 mengandungi kandungan yang hanya boleh diakses dengan mendaftarkan pek pengembangan untuk Final Fantasy XIV ke akaun perkhidmatan anda. Untuk membezakan antara pelarasan yang tidak terjejas oleh pendaftaran ekspansi ini, notasi berikut akan digunakan sepanjang nota patch:

 • [2.x] penambahan dan pelarasan ini hanya memerlukan pembelian Final Fantasy XIV: A Realm Reborn.
 • [3.x] penambahan dan pelarasan ini memerlukan pembelian dan pendaftaran Final Fantasy XIV: Heavensward.
 • [4.x] penambahan dan pelarasan ini memerlukan pembelian dan pendaftaran Final Fantasy XIV: Stormblood.
 • [2.x] [3.x] [4.x] Penambahan dan pelarasan ini mengandungi unsur -unsur yang mungkin memerlukan pembelian dan pendaftaran pek pengembangan yang dinyatakan di atas.

Kandungan yang boleh dimainkan [| ]

Pencarian [| ]

 • Pencarian senario utama baru telah ditambah.
  • Dramatis personae
  • Guildleves [| ]
  • [3.x] exp yang dianugerahkan setelah menyelesaikan tahap 50-58 leves tradecraft telah meningkat.

  Patch 4.1

  PatchTitLecard-4-1.jpg

  Kandungan Stormblood

  Patch 4.1: The Legend Returns adalah kemas kini kandungan utama pertama yang diperkenalkan untuk stormblood.

  Ciri, penambahan, dan perubahan yang ketara

  Kandungan baru

  • Kisah Utama: The Legend Returns (11 pencarian)
  • Cerita Sampingan: Pengembaraan Hildibrand lebih lanjut (1 Quest)
  • Raid Alliance: Kota Diraja Rabanasstre, bahagian pertama kembali ke siri Ivalice Story and Raid
  • Dungeon: Bandar Skalla yang tenggelam
  • Ujian: Balada Minstrel: Domain Shinryu
  • Raid Ultimate: Gegelung Bahamut (Ultimate) yang tidak berkesudahan (4.11)
  • Mod Baru PvP: Sayap Rival (4.15)
  • Pencarian dan Reputasi Suku Beast: Kojin

  Perubahan dan Penambahan Sistem

  Pelbagai

  • Perumahan – plot shirogane tersedia untuk pembelian
  • Prestasi – mod baru yang membolehkan bard memainkan muzik (4.15)
  • Senarai Rakan sekarang menyokong rakan-rakan silang dunia (dalam pusat data yang sama)
  • Sistem Ganjaran Veteran Diubahsuai. Sijil pencapaian ditambah.
  • Binatang mata wang dan barang inventori usaha ditukar menjadi nota janji yang boleh ditukar ke dalam menu mata wang baru.
  • Pemain kini boleh berenang di semua kawasan kediaman.

  Nota: Tidak semua kandungan yang disenaraikan di sini akan dilancarkan pada hari yang sama. Artikel ini mengenai 4.Musim 1x secara keseluruhan.

  Ringkasan Cerita Utama (Spoiler)

  Bahagian utama artikel ini tidak lengkap. Anda boleh membantu Wiki XIV Fantasy Final dengan mengembangkannya .

  Lore

  Pembebasan Ala Mhigo menandakan berakhirnya era kezaliman. Pada puncak kebebasan yang baru, rakyatnya terpaksa memutuskan bagaimana mereka akan menyambut masa depan mereka dan mendamaikan masa lalu mereka. Jalan apa yang akan berlaku untuk Lyse dan usahanya untuk membina semula negara? Apa pilihan yang dilanda Fordola dari dalam sel penjara? Dan ke mana Rauba akan kembali, sekarang bahawa impian untuk tanah airnya akhirnya menjadi kenyataan?

  The Mad King’s Trove

  Berikutan pembebasan Ala Mhigo, Lyse Hext dan Rintangan berjuang untuk menangani satu isu utama: Kepimpinan. Tidak ada calon yang jelas untuk memimpin Ala Mhigo yang baru dibebaskan. Semua orang perlu mengatakan dalam perkara itu, dan walaupun telah kembali ke jangkauan Rhalgr untuk seketika, Lyse diperlukan di bandar. The Warrior of Light adalah setengah termasuk untuk bergabung dengannya, jika hanya untuk menawarkan sokongan moral, sehingga Arenvald menggantung janji pengembaraan baru di hadapannya.

  Pada hari -hari sebelum kejatuhannya, Raja Theodoric terkenal kerana telah menimbun kekayaan peribadi kerabatnya yang dilaksanakan, tetapi tidak satu duit syiling yang pernah ditemui. Tidak perlu dikatakan, Arenvald telah memutuskan bahawa dia, Alphinaud, dan Pahlawan Cahaya harus menjadi orang yang mengungkap Mad King’s Trove. Setelah melakukan siasatan sepintas lalu, tiga mengandaikan bahawa ia mungkin berada di dalam sisa -sisa tenggelam kota kuno Skalla di bahagian bawah Loch Seld Seld. Mendapatkan semula ia tidak akan menjadi tugas yang mudah, bagaimanapun, kerana mereka juga percaya Theodoric mempunyai kinsmennya yang dikutuk dan dibuang ke kedalaman bukan sahaja untuk menghukum mereka kerana jenayah mereka yang dibayangkan, tetapi untuk mereka berkhidmat sebagai penjaga atas khazanahnya.

  Semasa menjelajahi kedalaman Loch Seld, mereka menemui petikan yang membawa terus di bawah asas istana. Penemuan sedemikian memerlukan siasatan lanjut, dan ketika mereka dipisahkan secara ringkas semasa pencarian mereka, para pengembara berjaya mengatasi para penghuni Skalla yang sangat besar dan mencari harta karun Mad King.

  Arenvald tidak memulakan usaha ini untuk emas atau kemuliaan, tetapi kerana dia tahu apa yang boleh dilakukan oleh kemiskinan dan kelaparan kepada seseorang. Dengan emas Theodoric, dia berharap dapat melepaskan negaranya yang memalukan hidup seperti yang dia ada. Apabila dia kembali, dia meminta Lyse untuk menggunakannya untuk mengurangkan penderitaan Ala Mhigo yang miskin, dan dengan bantuan Alphinaud, dia akan berbuat demikian.

  Potret Raja Mad Theodoric, pulih dari trove di bandar Skalla yang tenggelam.

  Darah tukang daging

  Passion dan Rage telah membawa orang Ala Mhigan ke kaki mereka dan membawa mereka ke kemenangan. Tetapi sekarang perang sudah berakhir, semua kemarahan yang tidak dijangkiti disalurkan ke dalam membalas dendam. Perusuh dibentuk untuk menargetkan mereka yang telah bekerjasama dengan Garleans -pada mulanya mengganggu dan menghina, sehingga seseorang menggunakan keganasan.

  Fordola Rem Lupis, bekas komander Crania Lupi, merupakan sasaran lain bagi mereka yang ingin menghukum kolaborator atas nama keadilan. Walaupun dia dan tenteranya telah bercita -cita untuk menjadi warganegara kekaisaran, mereka dilahirkan ala Mhigan, dan kepada rakyat mereka, mereka adalah pengkhianat yang paling buruk. Ketika penyebaran perkataan penangkapannya, gerombolan marah berkumpul untuk menuntut pelaksanaannya segera. Walau bagaimanapun, pada masa kritikal ini, Lyse takut bahawa menghantar Fordola dan tahanan lain yang terkenal kepada talam hanya akan menggalakkan rakyat membersihkan masyarakat mereka dari mana -mana dan semua yang dipercayai dicemari. Rauba Aldynn kemudian menangani orang ramai dan memberitahu mereka bahawa sekarang adalah masa mereka mesti menentukan cara bangsa yang mereka bina untuk diri mereka sendiri, dan untuk generasi yang belum lahir. Adakah anak -anak anak -anak mereka mengingati mereka sebagai orang yang berpegang teguh pada prinsip mereka, atau orang yang membuangnya ketika cuba? Nasib baik, kata -katanya berkhidmat untuk memadamkan kemarahannya, jika hanya untuk seketika. Walaupun pergolakan ini, ada banyak sebab untuk menjadi harapan untuk masa depan negara. Bukan sahaja yang paling miskin di antara mereka mendapat manfaat daripada harta yang terdapat di runtuhan Skalla, tetapi Nanamo ul Namo, dengan sokongan Lord Lolorito, menyampaikan cadangan kepada kerajaan sementara bahawa mereka bekerjasama untuk membangunkan semula saltery dalam usaha bersama yang akan memperkayakan ala mhigo dan uv’dah.

  The Resonatorium, di mana Krile Baldesion diadakan untuk sementara waktu, adalah kemudahan penyelidikan di mana saintis cuba untuk menguji subjek ujian dengan rekreasi buatan Echo, berkata subjek disebut sebagai “resonan.”

  Rumah untuk semua

  Lyse bertekad untuk membina sebuah negara di mana semua orang, tanpa mengira kaum atau asal, boleh hidup berdampingan dengan damai, dan untuk itu, dia menganjurkan sidang kemuncak di mana para pemimpin pelarian dan kampung, serta wakil -wakil dari suku -suku binatang itu, akan berkumpul untuk memutuskan masa depan Ala Mhigo. Sebagai isyarat penghormatan, jemputan dilanjutkan kepada Qalyana, yang telah memanggil Sri Lakshmi, dengan harapan bahawa mereka akan menolak. Namun, mengejutkan semua, kontinjen datang ke Ala Mhigo, dan sebagainya dibenarkan untuk mengambil bahagian.

  Juga, di tengah -tengah mesyuarat, ibu brood Qalyana entah bagaimana dipanggil satu lagi penjelmaan Sri Lakshmi, menjunam bilik takhta menjadi huru -hara. Terlambat semua menyedari bahawa pengawal yang diamanahkan dengan menjaga kawasan yang bebas dari kristal telah terpesona. Sebagai satu -satunya pahlawan yang diberkati dengan perlindungan echo, pahlawan cahaya dan arenvald menduduki primal sementara sahabat mereka mempertahankan utusan melawat dari Qalyana dan pengawal terpesona.

  Cuba kerana mereka mungkin, bagaimanapun, keperluan untuk melindungi sekutu mereka dari pengaruh primal yang menyebabkan mereka tidak berkuasa untuk merampas inisiatif dari musuh mereka, iaitu, Fordola tiba untuk kemungkinan besar. Ketiga -tiga yang terlibat Sri Lakshmi bersama -sama, dan akhirnya berjaya membuangnya ke Aether. Pertempuran itu berakhir, tetapi tukang daging masih berdiri di hadapan Scion, bebas dari belenggu, senjata di tangan..yang kemudiannya dibuang ke tanah sebelum kembali ke selnya sendiri.

  Dengan bahaya yang berlalu, Lyse dan utusan itu menyambung semula mesyuarat mereka, dan akhirnya membuat keputusan untuk membentuk kerajaan yang dipilih. Ini akan menandakan berakhirnya masa Jeneral Aldynn di Ala Mhigo telah Nanamo tidak kemudiannya menolaknya sebagai pemimpin api abadi dan melepaskan dia dari tempat duduknya di sindiket dalam perbuatan kebaikan yang meninggalkan anak sayang Ala Mhigo bebas untuk pulang ke rumah untuk pulang ke rumah untuk pulang ke rumah untuk pulang ke rumah untuk pulang ke rumah untuk pulang ke rumah untuk pulang ke rumah untuk pulang ke rumah untuk pulang ke rumah untuk pulang ke rumah untuk pulang ke rumah untuk pulang baik.

  Oleh itu, Lyse mengisytiharkan waktunya sebagai komander perlawanan, dan dia akan menjemput Rauba untuk mengambil tempatnya. Dengan projek Nanamo untuk menempatkan semula pelarian Mhigan Ala juga meneruskan Apace, semua bersetuju bahawa Benih Harapan telah akhirnya mula mempercepatkan di tanah yang dilanda perang. [1]

  Rujukan

  1. ↑ Encyclopaedia Eorzea: Volume II, Page 59-60

  Final Final Fantasy XIV Patch 4.1 nota Dihantar

  FFXIV Patch 4.1 Nota

  Final Fantasy XIV Patch 4.1 akan dilancarkan pada 10 Oktober, dan Square Enix telah mengeluarkan awal FFXIV Patch 4.1 nota di laman web mereka. Walaupun tidak menjadi satu set lengkap nota patch, mereka memberi kami satu tan maklumat baru. Contohnya, sementara mereka tidak memberikan semua butiran kerana takut memusnahkan pemain, mereka memberi kemas kini mengenai pencarian senario utama baru yang akan dimasukkan.

  Lihat Final Fantasy XIV Patch 4.1 nota di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pencarian:

  Pencarian senario utama baru telah ditambah.

  Pengembaraan Arenvald

  Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: Rhalgr’s Reach (X: 14.6 Y: 9.4) Pemberi Quest: Lyse Buka Kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan pencarian senario utama “Stormblood.”

  Kegelapan di bawah

  Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: Rhalgr’s Reach (X: 12.1 y: 12.4) Pemberi Quest: Alphinaud Membuka Kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan Quest Skenario Utama “Pengembaraan Arenvald.”

  Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: . Pemberi Quest: . Buka kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan usaha senario utama “The Darkness di bawah.”

  Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: . Pemberi Quest: . Buka kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan usaha senario utama “. “

  Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: . Pemberi Quest: . Buka kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan usaha senario utama “. “

  Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: . Pemberi Quest: . Buka kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan usaha senario utama “. “

  Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: . Pemberi Quest: . Buka kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan usaha senario utama “. “

  Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: . Pemberi Quest: . Buka kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan usaha senario utama “. “

  Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: . Pemberi Quest: . Buka kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan usaha senario utama “. “

  Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: . Pemberi Quest: . Buka kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan usaha senario utama “. “

  Tahap: Murid Perang atau Tahap Magic 70 Lokasi: . Pemberi Quest: . Buka kunci Keadaan: Pemain mesti terlebih dahulu melengkapkan usaha senario utama “. “

  Untuk tambahan FFXIV Patch 4.1 Nota Anda ingin menyemak laman web rasmi Square Enix.

  Tyler Treese adalah Editor-in-Chief Superherohype. Seorang wartawan hiburan yang berpengalaman, karyanya dapat dilihat di Sherdog, Fanbyte, Rock Paper Shotgun, dan banyak lagi. Ketika tidak menonton filem terkini, Treese menikmati seni mempertahankan diri campuran dan bermain dengan Shiba Inu, Kota.