Murphy Bed | The Sims Wiki | Fandom, The Sims 4: Murphy Beds (Tiny Living Stuff) – Ultimate Sims Guides

The Sims 4: Murphy Beds (barangan hidup kecil)

Yang kedua, hanya katil Murphy di atasnya tanpa sofa. Anda tidak dapat menambah sofa lain di hadapan katil ini, jadi ia hanya ruang yang tidak berguna.

Selamat datang ke The Sims Wiki! Tidak suka iklan? Kemudian buat akaun! Pengguna dengan akaun hanya akan melihat iklan di halaman utama dan mempunyai lebih banyak pilihan daripada pengguna tanpa nama.

Tidak mempunyai akaun?

The Sims Wiki

  • Objek yang terdapat dalam mod beli
  • Objek dalam kehidupan universiti
  • Objek dalam barang hidup kecil
  • Objek yang membunuh sims

The Katil Murphy adalah jenis katil yang diperkenalkan di Sims 2: Kehidupan Pangsapuri, , dan The Sims 4: Barang Hidup Kecil. Tempat tidur melipat ke dinding untuk menjimatkan ruang. Walau bagaimanapun, tidak seperti katil Murphy kehidupan sebenar, ruang yang digunakan oleh katil yang dibuka masih dianggap digunakan ketika katil ditutup. Walaupun sims dapat berjalan melalui ruang itu, objek tidak boleh diletakkan di ruang itu tanpa menggunakan cheat moveObjects.

Kandungan

  • 1 The Sims 2: Kehidupan Pangsapuri
  • 2 The Sims 3: Kehidupan Universiti
  • 3 The Sims 4: Barang Hidup Tiny
  • 4 Kematian oleh Murphy Bed

The Sims 2: Life Apartment []

Murphy “Hide-Away” Bed
Murphy
Katil “menghilang” ini adalah penyelamat ruang untuk ruang tamu yang lebih kecil di rumah Sims anda. Dengan bingkai yang kukuh dan tilam berbulu, itu [sic] Sempurna untuk pangsapuri studio atau sebagai tempat tidur tambahan untuk pelawat semalaman.
Permainan Sims 2: Kehidupan Pangsapuri
Pembelian Mod Beli
§1600
Jenis objek (s) Keperluan
Saiz 2×4

Katil Murphy mula diperkenalkan di Sims 2: Kehidupan Pangsapuri sebagai Murphy “Hide-Away” Bed. Tempat tidur sangat berguna di pangsapuri, kerana ia dapat menjimatkan ruang apabila tidak digunakan. Walau bagaimanapun, jika sim berada dalam mood yang lemah atau mempunyai kemahiran badan yang rendah ketika membuka katil, sim akan dihancurkan dan dibunuh.

The Sims 3: University Life []

Tempat tidur Murphy yang besar
Mungkin anda memburu ruang bilik tidur. . Walau apa pun, katil Murphy adalah penyelesaian perabot untuk tidur di luar kotak!
Permainan Sims 3: Kehidupan Universiti
Pembelian Mod Beli
Harga dalam permainan §744
Jenis objek (s) Keperluan
Saiz 2×4

Katil Murphy kembali Sims 3: Kehidupan Universiti. Sims dihancurkan oleh katil murphy lebih kerap, tetapi kemalangan itu jarang berakhir dengan kematian. .

Ulasan Pakar Gamespot

10 September 2014

14 September 2012

The Sims 4: Tiny Living Stuff []

‘Sekarang anda melihatnya, sekarang anda tidak’ katil murphy
SIMS-4-TINY-LIVING-1578414558
. Kombo perabot bersaiz sederhana ini dilengkapi dengan loveseat dua tempat duduk yang dilampirkan ke petak penyimpanan yang besar.
Permainan The Sims 4: Barang Hidup Kecil
Pembelian Mod Beli
Harga dalam permainan §2,100
Jenis objek (s) Keperluan
Saiz 2×4

Katil Murphy diperkenalkan semula . Seperti dalam permainan sebelumnya, mereka direka untuk menjimatkan ruang di rumah kecil dan dilipat sebagai tempat tidur. Walau bagaimanapun tidak seperti permainan sebelumnya, katil Murphy masuk Sims 4 dikuasakan secara elektronik, bukannya katil Murphy mekanikal di The Sims 2 dan The Sims 3. Akibatnya, katil ini boleh pecah seperti barang elektronik lain, dan Sims perlu membaikinya untuk mengurangkan kemungkinan kematian. . Katil Murphy boleh ditingkatkan untuk tidak pernah pecah – bermaksud bahawa mereka tidak akan menyebabkan kematian yang tidak disengajakan.

Juga berbeza dengan permainan sebelumnya, katil Murphy di Sims 4 sertakan varian yang berubah menjadi sofa apabila dilipat, dan satu tanpa sofa.

Sims 2: Kehidupan Pangsapuri, Sekiranya sim dengan kurang daripada lima titik badan dan mood kurang daripada -70 membuka katil, ada kemungkinan 5% bahawa katil akan jatuh ke atas mereka dan menghancurkan mereka hingga mati. .

Dalam Sims 3: Kehidupan Universiti, Gagal membuka atau menutup katil murphy boleh mengakibatkan kematian trauma kekuatan tumpul sim. Kematian juga boleh disebabkan oleh mesin layan diri. Hantu sim yang mati akibat dihancurkan oleh katil murphy berwarna merah/merah jambu, dan bulu terbang di sekitar sim.

Dalam The Sims 4: Barang Hidup Kecil, Sims biasanya membuka katil Murphy melalui kawalan jauh. Walau bagaimanapun kadang -kadang ini gagal (kemungkinan kejadian ini meningkat dengan banyak katil Murphy yang patah) dan Sims kemudian akan cuba membuka katil secara manual – berbuat demikian boleh menyebabkan dihancurkan hingga mati. Sims juga boleh dihancurkan hingga mati ketika tidur di tempat tidur Murphy – sekali lagi, kemungkinan kejadian ini lebih tinggi apabila katil rosak. Hantu yang mati dengan cara ini mempunyai “Zs” yang terapung di dalam dada mereka dan mereka boleh memiliki Sims untuk tenaga (mengalirkan tenaga sasaran Sims dan mengisi meter tenaga hantu). Hantu ini juga boleh memberi amaran kepada sims lain mengenai katil. Walaupun Sims tidak akan mempercayainya.

The Sims 4: Murphy Beds (barangan hidup kecil)

Dengan penambahan The Sims 4: Barang Hidup Kecil akhirnya kami diberikan dalam permainan dan kini boleh menggunakannya sebagai pilihan penjimatan ruang yang hebat untuk rumah yang lebih kecil atau pangsapuri yang bergaya.

. .

Dalam panduan ini kita akan pergi ke pelbagai jenis katil Murphy, serta jenis kematian baru yang ditambah dengan katil (dan bagaimana untuk mencuba dan mengelakkan kematian ini).

Jenis katil murphy

Apabila anda masuk ke katalog Build, anda akan melihat 4 versi yang berbeza dari katil Murphy. Yang pertama, adalah katil murphy yang mempunyai sofa yang disambungkan yang akan dilipat ketika katil turun yang sangat berguna untuk bilik-bilik yang pelbagai fungsi.

Katil Murphy dengan sofa yang bersambung

Yang kedua, hanya katil Murphy di atasnya tanpa sofa. .

Katil Murphy tanpa sofa

Pilihan seterusnya untuk katil Murphy adalah katil dengan sofa dan rak buku yang disambungkan. Rak buku ini sebenarnya tidak tersekat di atas katil dan dapat dengan mudah dikeluarkan. Barang -barang ini hanya klip dengan katil murphy dengan baik dan boleh membuat unit pepejal yang bagus.

Katil Murphy dengan sofa dan rak buku yang disambungkan

. Ini semua boleh dikonfigurasikan dan boleh dihapuskan jika anda mahu.

Katil Murphy tanpa sofa tetapi rak buku di setiap sisi

Berurusan dengan negatif katil Murphy

Tempat tidur Murphy seolah -olah ia selalu merupakan idea yang hebat, tetapi mereka pasti berbahaya dan sering boleh pecah. Anda harus berjaga -jaga dan pastikan anda tidak pernah masuk ke katil murphy yang patah.

Katil -katil ini hebat kerana mereka dapat menjimatkan ruang tetapi beberapa malam ketika sim anda sedang tidur, mereka akan dimasukkan ke dalam katil murphy dan akan bangun dengan moodlet yang tidak selesa dan tidak akan bersedia untuk tidur sebentar.

Sekiranya anda tidak menjaga katil murphy anda, anda sebenarnya boleh mati kerana menggunakannya. Anda sim akan mati kerana terkena ketika cuba menarik tidur dari dinding dan penuai suram akan datang untuk mereka.

Katil -katil ini juga memecahkan satu tan jika anda tidak menaik tarafnya, jadi mari kita bincangkan perkara itu.

Menaik taraf katil Murphy

Oleh kerana sangat mudah bagi katil Murphy untuk memecahkan dan benar -benar membunuh sims anda, penting untuk mencuba dan menaik taraf mereka untuk mengurangkan kemungkinan sim anda mempunyai pengalaman negatif dengan katil mereka.

.

Bed Murphy mempunyai dua pilihan untuk dinaik taraf yang tidak tersedia untuk katil lain yang akan menjadikannya sehingga katil akan pecah atau bahkan dapat membuat mereka tidak dapat dipecahkan.

Peningkatan pertama adalah Spring dimuatkan, yang dibuka apabila sim anda mencapai tahap 3 kemahiran gandum. . Peningkatan ini akan mengurangkan seberapa kerap katil anda akan pecah, tetapi masih ada peluang untuk memecahkan sehingga berhati -hati!

Apa yang anda mahukan adalah Pendawaian musim bunga yang diperkuat . Ini akan menelan belanja 3 bahagian peningkatan biasa serta 3 bahagian peningkatan elektronik. Peningkatan ini akan membuat katil tidak dapat dipecahkan! Ini adalah satu -satunya cara untuk menghalang kematian katil Murphy sepenuhnya.

Di sini di Ultimate Sims Guides Kami benar -benar suka jenis kematian yang berbeza yang ditambahkan ke dalam permainan, dan jenis kematian hidup kecil yang baru tidak mengecewakan. Kematian berlaku ketika sim anda cuba mendapatkan katil murphy mereka dari dinding dan gagal, dan mereka melantun selama beberapa saat.

Sim yang dibunuh oleh katil murphy

Ada kemungkinan sim anda akan bertahan dan hanya akan mendapat moodlet yang tidak selesa, tetapi itu tidak menyenangkan, kami mahu kematian Sim! Sekiranya sim anda mati, anda akan melihat mereka berbaring di atas lantai sehingga penuai suram kelihatan membawanya pergi.

Murphy Bed Ghost

Apabila sim anda mati dari katil murphy mereka akan menjadi jenis hantu khas. Hantu ini akan mempunyai beberapa Z yang datang dari dada mereka yang menandakan bahawa mereka meninggal dunia dari katil murphy.

Ini adalah beberapa hantu yang paling menjengkelkan kerana mereka menghisap tenaga hantu yang akan mencuri tenaga dari sims anda dan merosakkan percubaan mereka ketika tidur.

Hantu Bed Murphy akan pergi ke sim, dan mencuri tenaga mereka sambil ketawa dan sim yang terjejas akan jatuh ke lantai dan lulus untuk seketika.

Oleh kerana mereka meninggal dunia dari katil murphy, mereka juga sangat . Lucu, tetapi menjengkelkan.

Menjadikan dua sim, sim lelaki meletakkan katil murphy sementara sim wanita minum kopi

Pemikiran terakhir

The Murphy Bed adalah item yang hebat untuk permainan selagi anda tidak membiarkannya membunuh sim anda! Mereka benar -benar cantik dan selimut bersatu sangat comel dan boleh kelihatan hebat di hampir setiap rumah kecil. Bagaimana perasaan anda tentang katil murphy? Beritahu saya dalam komen.

Dihantar pada 22 Januari 2020