Bliss | Far Cry Wiki | Fandom, The Bliss – Far Cry 5 Panduan – IGN

. .

Kebahagiaan

Kebahagiaan adalah ubat yang digunakan dalam Jauh menangis 5 oleh projek di Gate Eden untuk menukar orang ke sebab mereka dan meningkatkan bilangan mereka. Bahan utama nampaknya menjadi sangkakala malaikat (brugmansia), tumbuhan dengan bunga putih yang mempunyai sifat halusinogenik.

Pembuatan dan pengedaran dadah diuruskan oleh benih iman dan seorang ahli genetik lain bernama Peter, yang pernah menjadi salah seorang ahli genetik yang paling terkenal di bidangnya, tetapi telah digulingkan dari persatuan perubatan atas percubaan maut pada kemerosotan pesakit.

Ubat ini digunakan untuk melatih dan meningkatkan kebolehan ahli kultus.

 • Mereka yang dianggap sebagai pekerja dihantar ke iman, di mana dia melampaui dadahnya. Ini menjadikan mereka “malaikat”. Mereka boleh diiktiraf oleh awan debu putih yang terapung di sekeliling kepala mereka. Malaikat -malaikat mengalami beberapa bentuk kerosakan pada sistem saraf mereka akibat overexposed terhadap dadah. Akibatnya, para malaikat menjadi kurang sensitif terhadap kesakitan dan keletihan serta menjadi drone yang agresif, tanpa akal.
 • Sementara itu, Jacob menggunakan dadah untuk meningkatkan kekuatan dan ketaatan serigala yang ditangkap dan memanggil mereka hakim. Jacob juga menggunakan dadah selaras dengan pengkondisian klasik untuk membentuk penukarnya menjadi pahlawan yang hebat dengan kemahiran dan kemahuan yang luar biasa. Pada nota sampingan, Jacob juga menggunakan variasi ini untuk mencuci otak dan keadaan timbalan untuk menyusup ke tempat persembunyian serigala serigala dan membunuh Eli dalam darah sejuk.

Menurut nota yang terdapat di Brewery Whistling Beaver, kebahagiaan digunakan dalam bentuk cecair dan serbuk. Versi serbuk hanya dihasilkan oleh ahli kimia iman sendiri di pintu gerbangnya, dan sementara versi ini lebih kuat daripada bentuk cecair, kebahagiaan cecair adalah apa yang membolehkan malaikat untuk ‘membangkitkan’ setelah mengalami kecederaan yang kelihatan maut.

Pendedahan berterusan terhadap kebahagiaan menyebabkan iris mangsa menjadi putih susu dengan murid yang sangat bersemangat. Ubat ini mempunyai sifat halusinogenik yang sangat kuat tetapi tidak kelihatan menyebabkan ketagihan atau ketergantungan.

Ulasan Pakar Gamespot

14 Februari 2019

17 November 2014

05 Disember 2012

[]

Dalam Far Cry New Dawn, . Permainan ini juga mendedahkan bahawa api dapat menangkis kesan kebahagiaan.

DZHJPZGUMAA6KVJ

Trivia []

 • .
 • Dalam filem pendek di dalam pintu Eden, ubat berwarna biru digunakan sama seperti kebahagiaan, yang, dalam permainan berwarna putih. Tidak jelas sama ada ini adalah ubat yang berbeza atau warnanya berubah semasa pembangunan.
 • Jika pemain masuk ke dalam tumbuhan ini, mereka akan mendapat kesan halusinasi, dengan zarah putih dan pelbagai warna di skrin.

Far Cry 52018-4-24-21-30-17

 • Berdasarkan papan tulis dan nota di beberapa lokasi penyelidikan kebahagiaan, serta kemunculan tumbuhan, kebahagiaan mungkin bertujuan untuk mewakili tumbuhan yang mengandungi alkanoid seperti scopolamine, hallucinogenic dengan kemampuan kawalan minda yang dikatakan yang dihasilkan oleh anggota keluarga malam, seperti Henbane. Buku Yusuf menggambarkan penggunaannya.

Scopolamin2

 • Tidak seperti kebahagiaan, scopolamine (juga dikenali sebagai “Hyoscine“) digunakan sebagai ubat yang digunakan untuk merawat penyakit gerakan, loya pasca operasi dan muntah (walaupun ia masih boleh mempunyai kesan sampingan halusinogenik dan bahkan dimatikan jika diambil dalam jumlah besar). Ia berada di senarai model WHO ubat -ubatan penting (hyoscine butylbromide, hyoscine hydrobromide). .”
 • Nama itu mungkin merujuk kepada ubat nama yang sama yang dipaparkan dalam episod kontroversial Kapten Planet dan Planeteers.
 • Bunga itu sendiri menyerupai mereka dalam genus Datura, terutamanya Datura stramonium, Datura Metel, dan Datura innoxia. . Tumbuhan Datura biasanya menanggung bunga berbentuk sangkakala, paling kerap putih, dan mempunyai buah benih berduri, walaupun bunga datura tidak tumbuh ke bawah ( Brugmansia Suaveolens mempunyai bunga yang sama yang tidak masuk akal, walaupun tumbuh-tumbuhan Brugmansia mempunyai buah benih yang lancar dan sering dipanggil ). Mereka juga dipanggil Jimson Rumpai, Sangkakala Iblis, bunga bulan.Penggunaan tumbuhan dalam keluarga Datura adalah beracun, kerana semua ahli keluarga Datura mengandungi alkaloid termasuk scopolamine, atropine, dan hyoscyamine. Datura adalah antikolinergik yang disukai, yang menyebabkan kecelakaan, amnesia, sedasi, dan halusinasi luaran yang jelas, serupa dengan apa yang dialami oleh timbalan dalam permainan.
 • Dalam poster pukulan lebar promosi untuk permainan, Faith ditunjukkan memegang bunga kebahagiaan di tangan kanannya, mungkin mewakili peranannya dalam kultus.
 • Mungkin disebabkan oleh pengawasan atau penggunaan semula aset, anda dapat mencari formula scopolamine dan nota pembangunan kebahagiaan lain yang dipaparkan di pinboard di bunker Belanda.
 • Jauh menangis 6

Kebahagiaan

.

Anda tidak mempunyai kawalan semasa misi ini – ia hanya cutscene yang panjang.

Setelah anda menyebabkan masalah yang mencukupi di rantau Sungai Henbane, anda akan dikelilingi oleh kebahagiaan dan lenyap.

Anda akan bangun dengan kepercayaan di dunia mimpi surgawi yang kabur.

Dia akan membawa anda kepada Joseph yang bercakap tentang dunia runtuh kerana urutan berubah menjadi firey merah neraka.

Anda akan bangun dengan sheriff dan tracey berdiri di atas anda cuba memberi anda jarum adrenalin dan menjelaskan anda akan menjadi mangsa dadah.

Anda akan lulus lagi dan bangun dengan kawalan penuh untuk kembali ke permainan.