Yang terakhir dari kami Bahagian I – PCGamingWiki PCGW – Bugs, Pembetulan, Kemalangan, Mod, Panduan dan Penambahbaikan untuk Setiap Permainan PC, The Last of Us Bahagian 1 – PC Steam | Gamestop

Yang terakhir dari kami Bahagian 1 – Steam PC

** PC yang serasi, kad grafik, dan peranti paparan 4K diperlukan.

Yang terakhir dari kita Bahagian I

Yang terakhir dari kita Bahagian I adalah pembuatan semula permainan PlayStation 3 dari tahun 2013. Permainan asal dibangunkan oleh Naughty Dog dan diterbitkan oleh PlayStation PC. Ini adalah permainan pertama di Terakhir buat kami siri yang akan dikeluarkan di PC dan permainan kedua yang dibangunkan oleh Naughty Dog yang akan dikeluarkan di PC, berikutan Uncharted: Legacy of Thieves Collection. . [1]

Versi PlayStation 5 dikeluarkan pada 2 September, 2022, dan port PC dikeluarkan pada 28 Mac, 2023. .

Beberapa patch telah dikeluarkan selepas pelancaran yang bertujuan untuk menangani isu-isu: Selain meningkatkan prestasi keseluruhan dan penetapan pepijat, patch telah meningkatkan kestabilan semasa proses penyusunan shader, menetapkan beberapa kemalangan, mengurangkan masa penyusunan shader, masa pemuatan yang dipendekkan, dan bertambah baik pengalaman keseluruhan pengguna untuk dek stim. [6] [7] [5] [8]

Maklumat umum

Adanya

Perbezaan versi

Yang terakhir dari kami Bahagian 1 Termasuk permainan asas dan Kiri di belakang Bab Prequel. [9]

mengandungi segala -galanya dari Yang terakhir dari kami Bahagian 1. Segala-galanya yang disertakan adalah semua kunci awal yang juga boleh dikunci melalui kemajuan dalam permainan: Peningkatan kemahiran laju kerajinan, Peningkatan kemahiran kelajuan penyembuhan, , Peningkatan Kapasiti Klip Rifle Meningkatkan, Pengubah Permainan Arrows Explosive, Penapis Punk-Mode di Foto-Mode, Mod SpeedRun dan enam kulit senjata (Pistol 9mm emas hitam, Pistol 9mm perak filigree, Senapang taktikal getah, , Busur putih Artik dan Karbon Black Bow).

Pra-pembelian memberi akses kepada Suplemen bonus dan Bahagian senjata bonus yang juga dapat diperoleh melalui kemajuan dalam permainan. Bonusses ini boleh dimatikan ketika memulakan permainan baru. [10]

Bonus Platform. [11] [12]

Pengewangan

Jenis Nota
Permainan ini memerlukan pembelian pendahuluan untuk mengakses.

Microtransactions

Jenis Nota
Peningkatan Deluxe Digital mengandungi akses awal ke pelbagai kulit untuk senjata.

Permainan PC terakhir AS

Mengalami watak -watak bercerita emosi dan tidak dapat dilupakan di The Last of Us ™, pemenang lebih daripada 200 Game of the Year Awards. Dalam tamadun yang rosak, di mana mangsa yang dijangkiti dan mengeras berleluasa, Joel, seorang protagonis yang lelah, disewa untuk menyeludup Ellie yang berusia 14 tahun dari zon kuarantin tentera. Walau bagaimanapun, apa yang bermula sebagai pekerjaan kecil tidak lama lagi berubah menjadi perjalanan lintas negara yang brutal. .

Dibina untuk PC The Last of Us Part I Release PC membawa banyak ciri PC untuk membawa Joel dan Ellie’s Tegang dan Perjalanan yang tidak dapat dilupakan ke Hidup. Versi terakhir kami Bahagian I dioptimumkan untuk PC dengan peningkatan kualiti hidup PC-centric. Bahagian saya akan menampilkan AMD FSR 2.2 Sokongan*, NVIDIA DLSS Sokongan Resolusi Super*, VSYNC dan pilihan cap kadar bingkai, dan pelbagai ciri yang direka khusus untuk PC, termasuk kualiti tekstur laras, bayang -bayang, refleksi, oklusi ambien, dan banyak lagi.

Melalui pengalaman Joel dan Ellie, pemain PC dapat sepenuhnya melibatkan diri dalam persekitaran yang indah namun menghantui dengan terperinci yang menakjubkan dengan resolusi 4K yang benar **. Dari jalan-jalan yang keras dan menindas Boston QZ ke rumah-rumah Bill’s yang terlalu banyak dan ditinggalkan untuk lebih banyak lagi, memulakan perjalanan yang indah di seluruh Amerika Syarikat dengan sokongan monitor ultra untuk kedua-dua 21: 9 Ultrawide dan 32: 9 nisbah aspek super ultrawide.

Mengalami semua lokasi ini, dengan senyap -senyap menyelinap melalui rumah dan bandar yang terbengkalai (dan memilih laci dan kabinet mereka bersih mencari bekalan) atau terlibat dalam tegang, tindakan yang menawan dengan sokongan audio 3D untuk mendengar lebih baik daun, retak kaca, atau Kaki musuh yang cuba menyerang anda ***.

AMD Fidelity FX Super Resolution 2 Meningkatkan framerates anda dan berjuang untuk bertahan hidup sebagai Joel dan Ellie dengan teknologi upscaling temporal peringkat seterusnya dari AMD. FSR 2 menggunakan algoritma canggih untuk meningkatkan framerat anda dan menyampaikan pengalaman permainan resolusi tinggi yang berkualiti tinggi di bahagian terakhir kami bahagian I di pelbagai kad grafik yang serasi. Sokongan periferal The Last of Us Part I di PC mempunyai sokongan dualSense melalui sambungan berwayar supaya pemain dapat merasakan kesan pertempuran, gemuruh tangki yang bergulir, dan lebih banyak lagi melalui maklum balas haptik dan pencetus dinamik. Dengan sokongan untuk pengawal DualShock 4, pelbagai gamepad lain, dan papan kekunci dan tetikus, pemain boleh menyesuaikan playstyle mereka untuk memenuhi keutamaan mereka. Siaran PC merangkumi beberapa pilihan penyesuaian kawalan baru termasuk pengikat semula kawalan penuh, pengikatan primer dan sekunder untuk kawalan papan kekunci dan tetikus, mod penyesuaian yang membolehkan pemain menggabungkan input papan kekunci dan pengawal, dan banyak lagi. Pelancaran PC Bahagian I juga akan merangkumi ciri kebolehcapaian yang terakhir dari kami Bahagian I sehingga pemain dapat menyesuaikan pengalaman sesuai dengan keperluan dan keutamaan mereka.

.

** PC yang serasi, kad grafik, dan peranti paparan 4K diperlukan.

*** Audio 3D memerlukan fon kepala stereo atau penceramah yang serasi. MINIMUM:

 • OS: Windows 10 (versi 1909 atau lebih baru)
 • Pemproses: AMD Ryzen 5 1500X, Intel Core i7-4770K
 • Memori: RAM 16 GB
 • Grafik: AMD Radeon RX 470 (4 GB), AMD Radeon RX 6500 XT (4 GB), NVIDIA GEFORCE GTX 970 (4 GB), NVIDIA GEFORCE 1050 Ti (4 GB)
 • Penyimpanan: 100 GB ruang yang ada
 • Nota tambahan: SSD disyorkan

Disyorkan:

 • Memerlukan sistem pemproses dan operasi 64-bit
 • OS: Windows 10 (versi 1909 atau lebih baru)
 • Pemproses: AMD Ryzen 5 3600X, Intel Core i7-8700
 • Memori: RAM 16 GB
 • Grafik: AMD Radeon RX 5700 XT (8 GB), AMD Radeon RX 6600 XT (8 GB), NVIDIA GEFORCE RTX 2070 Super (8 GB), NVIDIA GEFORCE RTX 3060 (8 GB)
 • Penyimpanan: 100 GB ruang yang ada
 • Nota tambahan: SSD disyorkan