XCOM 2 Kelas: Petua Pakar untuk Membuat Skuad Ultimate | Pcgamesn, сооще acara Steam: роводво: Askar khusus membina v1.2

XCOM 2 membina kelas

Beberapa perkara lagi yang perlu diingat:

Kelas XCOM 2: Petua Pakar untuk Membuat Skuad Terbaik

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kelas XCOM 2 terbaik yang dibina? Kemenangan tidak mungkin tanpa tentera anda. Mereka adalah pertahanan pertama dan satu -satunya pertahanan, mensabotaj aktiviti Advent dalam serbuan gerila, melindungi orang awam daripada membalas dendam, dan memperoleh kecerdasan mengenai ancaman asing. Permainan ini dianggap sebagai anak poster untuk strategi berasaskan giliran untuk alasan, tetapi tidak semestinya berjalan di taman.

Setiap askar di XCOM 2 dapat mengkhususkan diri dalam salah satu daripada empat kelas (ditambah beberapa binaan maju dari perang pengembangan yang dipilih dan kelas psi-ops), dan sukar untuk menavigasi nuansa setiap kelas individu yang diberikan pilihan yang anda miliki. Setiap kelas baru mempunyai analog langsung dalam musuh yang tidak diketahui, tetapi boleh digunakan untuk peranan yang berbeza.

Bagi setiap empat kelas asas, terdapat kebolehan asas tentera anda diberikan sebaik sahaja mereka meninggalkan rookiedom di belakang dan menjadi skuad. Kemudian, dengan setiap pangkat tambahan, anda diberi pilihan antara dua kemahiran dari disiplin selari. Nasib baik untuk anda kami di sini untuk berkongsi dengan anda beberapa strategi terbaik dan tidak terbesar setiap kelas XCOM 2 membina.

Ranger membina

The Ranger berfungsi sebagai unit peninjauan utama, mampu bergerak secara bebas dalam penyembunyian ketika melibatkan musuh di jarak dekat menggunakan senjata api dan senjata huru -hara. Pasti kelas yang paling serba boleh dalam permainan, Rangers boleh menjadi hantu yang menghancurkan kematian dari bayang -bayang, atau ninja cepat yang mampu memotong gerombolan musuh ke bawah.

Berkaitan: Baca panduan DLC XCOM 2 Lengkap kami

Rangers boleh menyerang musuh bersebelahan dengan pedang mereka walaupun menggunakan kedua -dua tindakan untuk bergerak atau berlari, memperluas julat serangan mereka. Makhluk asing yang berbeza bertindak balas dengan cara yang berbeza untuk serangan huru -hara; Sectoids mengambil +3 kerosakan dari semua serangan pedang/huru -hara, sementara beberapa musuh seperti mutons counter ranger melee mogok, mengelakkan sepenuhnya kerosakan dan mencederakan askar anda sebaliknya.

Beberapa perkara lagi yang perlu diingat:

 • Oleh kerana keupayaan unik Rangers untuk mengulangi dan mengapit musuh walaupun selepas skuad terlibat, selalu ada kemungkinan yang kuat bahawa dia boleh ditangkap oleh rondaan perayauan. Unit dengan ‘Phantom’ memulakan misi dalam penyembunyian walaupun skuad tidak, jadi berhati -hati mereka tidak dapat ditangkap sendiri di belakang garis musuh.
 • Sekiranya musuh cuba menyerang renjer yang mempunyai ‘Bladestorm‘, Dan berada dalam jarak dekat, ia akan mengaktifkan sebelum serangan musuh. Lebih jauh lagi, ketika bala bantuan kedatangan jatuh di sebelah renjer, Bladestorm mengaktifkan sebelum mereka dapat bertindak balas. Ia juga akan mengaktifkan Viper berjaya menggunakan keupayaannya selepas menarik Ranger, dan membolehkan mereka membunuh Viper walaupun terbatas. Walau bagaimanapun, Ranger dengan Bladestorm yang panik akan menyerang sekutu juga ketika mereka masuk ke dalam jarak dekat, jadi ingatlah ketika hal -hal pergi ke selatan untuk mencegah api yang mesra.
 • Ranger adalah satu -satunya askar yang mampu mencapai atau melampaui peluang hit kritikal 100%. Kelas -kelas lain tidak boleh menggunakan senapang patah dan hanya mempunyai peluang kecil untuk mendapatkan kemahiran Shadowstrike dari Pusat Peperangan Lanjutan, memberikan Ranger 45% lebih banyak peluang untuk memukul kritikal.
 • Hampir semua misi dengan tugas dan matlamat evor dapat diselesaikan sepenuhnya oleh rangers menggunakan kemahiran menyembunyikan dan beberapa taktik yang mudah dan tersembunyi yang mudah.
 • Tidak dapat dilupakan boleh mengaktifkan selepas ‘lari dan pistol’, memberikan sejumlah 4 langkah dalam satu giliran.
 • Ranger mungkin kelihatan seperti pilihan yang baik untuk membawa skulljack kerana ia secara semula jadi sesuai dengan set kemahiran biasa Ranger, tetapi skor hack yang lebih rendah berbanding dengan pakar bermakna anda harus melihat Skulljacking bukan Skullmining.

Grenadier membina

Keputusan pertama dan paling penting ketika datang ke Grenadiers adalah peranan yang anda mahukan. Sekiranya anda pergi ke laluan yang menyinggung, kami menasihatkan anda mengambil ‘Shredder‘Daripada’Padding letupan‘. Shredder adalah kemahiran proaktif yang membolehkan anda menentukan istilah yang anda menyerang, sementara padding letupan adalah kemahiran reaktif, melembutkan kerosakan apabila anda terpaksa mengambilnya. Ia masih boleh sangat berguna untuk tangki apabila digabungkan dengan stat Dodge yang tinggi, tetapi Shredder sangat berkesan untuk mengambil sasaran perisai dengan cepat. Menembak dengan Grenadier terlebih dahulu untuk mengetuk perisai sebelum membakar unit lain adalah cara yang baik untuk membunuh musuh berperisai, dan ia boleh dipasangkan dengan ‘target holo’ juga, mengetuk perisai dan memberikan bonus matlamat untuk tentera lain.

Semasa anda menentukan peranan mana yang akan dilakukan oleh grenadier anda, anda juga mesti memilih alat perdagangan mereka. Sekiranya anda pergi ke laluan senjata berat dan bukannya bahan peledak, anda mungkin memerlukan beberapa kemahiran membentuk medan seperti ‘perobohan’, yang merupakan alternatif yang baik untuk bom tangan untuk memusnahkan penutup. Ia lebih berisiko daripada ‘penindasan’ kemahiran tahap yang sama; Jika musuh yang penutupnya dimusnahkan tidak dapat dibunuh pada giliran yang sama, mereka hanya akan berpindah ke penutup yang berbeza dan api kembali. Di samping. Juga perlu diingat pengiraan ketepatan kemahiran ini menambah +10% untuk memukul peluang tetapi mengabaikan sebarang mod skop, jadi memukul mungkin menjadi masalah.

Lebih seperti ini: Baca panduan petua xcom 2

Oleh kerana grenadier secara semulajadi mempunyai matlamat yang rendah, anda perlu memastikan untuk memberi tumpuan kepada bonus dan mod matlamat jika anda bercadang untuk memukul apa -apa dengan senjata anda. ‘Hujan peluru’ dapat membantu mengimbangi matlamat secara semulajadi Grenadier Grenadier, dan ia menawarkan kaunter kepada musuh dengan pertahanan semula jadi yang tinggi (seperti penjaga pintu) yang sering menjadi sangat sukar untuk memukul. Ia juga berjalan lancar dengan Shredder – sebagai hit perisai yang dijamin biasanya dikhaskan untuk bom tangan sahaja – dan cukup berguna ketika berurusan dengan musuh yang mantap. Dan kerana banyak kebolehan grenadier mengambil dua atau tiga tembakan dan bukannya satu, pastikan untuk melengkapkan majalah yang diperluaskan atau mod tambah nilai laju untuk mengatasi:

 • Penindasan berkesan untuk menghentikan musuh berbahaya daripada menyerang skuad, dan pelbagai grenadiers dapat mengunci musuh dengan penalti matlamat -100 sejak tumpukan keupayaan dengan sendirinya. Di samping.
 • Ordnance berat Hebat jika anda menggunakan grenadier anda terutamanya untuk … baik, bom bom. Ia berfungsi dengan baik terhadap musuh yang suka melawan dari penutup, dan membolehkan anda bimbang tentang bahan peledak catuan. Ia juga memberi anda taktik yang baik untuk menghilangkan sasaran Dodge yang tinggi, yang terhadapnya kerosakan yang dijamin sering lebih penting daripada kebarangkalian hit mentah.
 • Sasaran holoBonus AIM AIM mencetuskan pada setiap pukulan dan digunakan tanpa mengira sama ada serangan itu hits atau terlepas, yang cukup berguna sebagai serangan pembukaan terhadap sasaran pertahanan tinggi seperti Archons. Ia boleh digabungkan dengan Shredder dan sama ada hujan batu atau pecah untuk salvo pembukaan yang benar.
 • Campuran yang tidak menentuBonus untuk setiap bom tangan adalah besar, dan apabila digabungkan dengan pelancar bom tangan maju sering membolehkan anda memukul pelbagai bungkusan musuh dengan bom tangan tunggal. Ia sangat menarik apabila digabungkan dengan bom khusus seperti flashbangs, kerana kerosakan rendah/tidak wujud mereka.
 • Salvo sangat berguna pada masa -masa, kerana ia membolehkan grenadiers membakar dua bom tangan dalam satu giliran, atau satu bom tangan dan kemudian bertindak. Ini adalah keupayaan yang lebih pertahanan, kerana ia memerlukan grenadier untuk tetap bergerak untuk memanfaatkan kemampuan, tetapi sinergi dengan baik dengan serangan hendap. Jika anda membuka dengan ini, ia menjamin musuh akan dibuka untuk susulan atau tembakan overwatch.
 • Pecah adalah kemahiran penting bagi grenadiers yang ingin dapat menurunkan sasaran tunggal. Apabila digabungkan dengan sasaran pencincang dan/atau holo, pecah juga menjamin hit kritikal (tetapi perlu diingat bahawa kerosakan potensi tambahan tidak ditunjukkan semasa pratonton).
 • Api tepuKesan kesan sangat sempit, mengehadkan penggunaan terhadap pelbagai sasaran kecuali mereka hampir berada dalam garis lurus dari grenadier. Di samping.

Pakar membina

Mengendalikan beberapa peralatan yang paling maju XCOM yang ditawarkan, pakar menggunakan drone robot di medan perang yang boleh dilengkapi untuk pertempuran atau tugas medan, dan mampu memberikan sokongan yang luar biasa kepada seluruh skuad. Di samping itu, keupayaan unik mereka untuk menggodam unit robotik membantu menangani Tincans yang terlalu mahal yang melanda permainan lewat.

Pakar itu sangat mahir sebagai peranan sokongan, dapat meningkatkan keupayaan skuad dan memberikan kebakaran yang menakjubkan. Sekiranya anda menggunakan Penilaian ancaman Pada pakar dengan kemahiran ‘penjaga’, ini biasanya akan memberi anda tiga atau lebih tembakan overwatch dalam satu giliran. Selain itu, memberikan penilaian ancaman askar yang lain sebelum mereka melepaskan tembakan sebagai sebahagian daripada serangan hendap overwatch akan mengakibatkan askar itu menembak lagi selepas skuad kehilangan penyembunyian. Itulah dua tembakan dari satu orang dalam serangan hendap overwatch! Beberapa nota lain:

 • Oleh kerana skor peretasan mereka secara semula jadi, pakar membuat calon yang baik untuk dibawa Skulljacks. Rangsangan hack tambahan dari Skullmining juga memberi manfaat kepada mereka.
 • Menggodam Menara Rangkaian Advent atau Objektif Misi hanya menggunakan satu titik tindakan dan tidak akan menamatkan giliran anda. Bagaimanapun menggodam musuh robot dengan ‘Protokol Haywire‘Adakah menamatkan gilirannya, seperti juga’ Protokol Pertempuran ‘dan’ Pelepasan Kapasitor ‘.
 • Protokol Pertempuran dan Pelepasan kapasitor kedua -dua perisai pintasan. Mereka tidak menggunakan bonus kerosakan kepada musuh robotik yang digodam dengan ‘protokol haywire’, sama ada.
 • Musuh robotik (seperti MEC) yang digodam dengan ‘Haywire Protocol’ tidak boleh bertindak pada giliran pertama yang digodam, tetapi mereka boleh bertindak pada giliran pertama selepas hacked berakhir. Walau bagaimanapun, Turret Advent boleh bertindak pada giliran pertama kedua -dua situasi. Perlu diingat musuh robotik yang digodam dengan ‘protokol haywire’ tidak perlu dimusnahkan untuk menyelesaikan misi yang memerlukan semua unit musuh dihapuskan, tetapi anda tidak menerima bangkai kapal mereka jika mereka masih dalam keadaan operasi.
 • Protokol Bantuan, Protokol Perubatan dan Protokol Mengimbas masing -masing hanya mengambil tindakan tunggal dan tidak akan menamatkan giliran anda. Walau bagaimanapun, Pemulihan Adakah menamatkan giliran.
 • Protokol bantuan tidak boleh digunakan dua kali pada sasaran yang sama.
 • Pernah berhati -hati akan mencetuskan selagi anda tidak menggunakan titik tindakan dengan tindakan selain bergerak; Ia akan mencetuskan daripada melangkau giliran anda, bergerak sekali, bergerak 3+ kali, membuka/menutup banyak pintu yang anda suka, atau bergerak dua kali selepas menggunakan tambah nilai percuma.

Sharpshooter membina

Sama seperti bunyi, Sharpshooters melibatkan sasaran musuh dengan ketepatan yang tepat dari jarak yang melampau. Mereka juga dilatih dalam penembakan pistol untuk pertemuan rapat sekali -sekala. Ruji dari mana -mana skuad, penembak tepat yang baik dapat menamatkan musuh yang kuat atau mengeluarkan makhluk asing sebelum mereka cukup dekat untuk menyakiti tentera anda.

Anehnya, Sharpshooters juga boleh cemerlang di jarak dekat ketika mengikuti Gunslinger pokok, yang merangkumi kebolehan yang membantu skuad membersihkan seluruh blok musuh di satu giliran. QuickDraw tidak mempunyai cooldown, dan Faceoff Memberi pukulan pistol pada setiap musuh yang kelihatan dan tidak mempunyai had atas jumlah tembakan yang dapat dibuatnya, dan ini adalah cara terbaik untuk menggunakan peluru khas kerana jumlah sasaran yang ada. Tangan kilat adalah tindakan percuma/pistol yang ditembak terhadap apa -apa dalam julat, berfungsi dengan baik untuk kedua -dua pokok pengkhususan; Untuk Sniper, ‘Tangan kilat’ membolehkan penembak tajam melemahkan atau menamatkan musuh berdekatan sebelum menembak mereka, atau bahkan menembak sasaran lain sama sekali.

Berkaitan: Permainan sniper terbaik di PC

Memberi jenis peluru khas ‘Gunslingers’ dengan sangat baik menambah kegunaan mereka, dengan ‘faceoff’ bertindak sebagai kemahiran kawalan orang ramai yang berkesan, mengehadkan tindakan musuh dan – dalam hal pusingan naga yang membakar mereka – menghentikan serangan huru -hara musuh sama sekali. Menggunakan ‘tangan kilat’, menembak secara normal dengan ‘quickdraw’ dan menamatkan giliran dengan ‘faceoff’, membolehkan penembak tajam berpotensi membersihkan seluruh skrin musuh sahaja.

Tidak kira apa pokok yang anda pilih, dalam kebanyakan kes seseorang harus memilih Tangan mantap bukan Matlamat. ‘Tangan mantap’ tidak mengambil kira gerakan giliran ini, menjadikannya berguna untuk semua penembak tepat. Dan tidak seperti ‘Aim’, yang hanya mempengaruhi pukulan pertama giliran, ‘tangan mantap’ mempengaruhi semua tembakan, dan ia tidak memerlukan penembak tepat untuk tidak membuat serangan terakhir. Selain itu, perlu diingat:

 • DeadeyePenalti matlamat adalah 25%, bukan langsung -25, yang bermaksud ia berbeza setiap sasaran. Oleh itu, kemahiran kuat ini tidak boleh dipercayai sehingga penurunan dapat dikompensasi. Seperti ‘Deadeye’, Kebakaran kipas Skala dengan baik dengan peralatan yang dinaik taraf, kerana ia berpotensi menangani sehingga tiga kerosakan normal kepada musuh. Tidak seperti ‘Deadeye’, bagaimanapun, ‘Fan Fire’ adalah kemahiran pistol dan hanya memerlukan satu titik tindakan, yang membolehkannya untuk kombo dengan Kematian dari atas dan QuickDraw dan menjadikannya lebih berdaya maju untuk kedua -dua senjata api penuh dan set campuran. ‘Fan Fire’ juga boleh mendapat manfaat daripada peluru khas, seperti ‘Faceoff’.
 • Membunuh Zon mengaktifkan sekali setiap pergerakan, yang bermaksud ia mengaktifkan sekali jika musuh meluncur, tetapi dua kali jika musuh bergerak dua kali, atau bergerak dan menyerang. Serangan huru -hara, bagaimanapun, dikira sebagai sebahagian daripada pergerakan dan hanya mencetuskan satu pukulan. ‘Kill Zone’ juga tidak memerlukan Jam tangan panjang Untuk mengambil tembakan reaksi terhadap musuh di barisan penglihatan Skuadmat, memberi anda dua kemahiran untuk harga satu.
 • Bersiri Mengembalikan tindakan penembak tajam ketika mereka membunuh dengan senapang sniper mereka, menjadikannya sangat berguna apabila penembak tepat mempunyai banyak musuh di HP yang rendah. Walaupun ia membolehkan anda membawa mereka semua, apabila menggunakan kemahiran, seseorang harus ingat bahawa setiap pembunuhan yang dibuat oleh penembak tepat mengakibatkan pengalaman terbuang dari membunuh musuh.
 • Jam tangan panjang membolehkan anda mengaktifkan pod musuh semasa giliran musuh, ketika penembak tajam tidak disembunyikan tetapi ranger hantu dapat melihat musuh.
 • Kerana hakikat bahawa senapang sniper memerlukan kedua -dua tindakan untuk api, tambah nilai akan menjadi beban berat pada penembak tepat, sering membuat mereka harus melangkau seluruh pertempuran. Mod senjata seperti klip yang diperluas dan pemuat automatik tidak ternilai untuk penembak tepat. Begitu juga, ‘Kill Zone’ hanya diaktifkan selagi senapang sniper mempunyai peluru, menjadikannya lebih berkesan bersempena dengan mod majalah yang diperluaskan. Begitu juga, Squadsight Mengurangkan ketepatannya dengan jarak dan senapang sniper kurang tepat pada jarak dekat, jadi pertimbangkan untuk menggunakan mod senjata skop.
 • Kematian dari atas mengaktifkan hanya pada pembunuhan, dan kemudian hanya jika dibuat dari ketinggian yang lebih tinggi. Di samping.

Petua Psi-Ops

Kelas ekstra kokurikulum XCOM 2, PSI-OP disediakan apabila anda telah membunuh sektoid, memecahkan tengkoraknya terbuka, dibuang ke atas kemudahan psi-makmal yang mahal dan kemudian meletakkan seorang askar melalui proses latihan yang melelahkan. Tetapi kerana anda telah pergi ke semua usaha itu, firaxis telah diberi pampasan dengan membuat psi-op yang penuh semangat dikuasai berbanding dengan rakan-rakannya.

Kemampuan dibuka melalui latihan di psi-lab, bukan dengan memperoleh XP. Mereka muncul dalam kelompok rawak, tidak terbatas oleh pangkat.

Beberapa musuh Xcom 2 adalah robot. Robot tidak mempunyai otak yang mungkin anda berpusing ke tujuan anda sendiri. Oleh itu, mereka tahan terhadap kebanyakan kemajuan psionik anda, dan yang terbaik ditinggalkan kepada orang lain di skuad. Mungkin grenadier yang anda dilengkapi dengan gear-shredding gear?

Sekiranya anda cukup bernasib baik untuk mendapat akses kepadanya, Fuse adalah cara berjimat untuk menangani masalah musuh. Tanpa psi-op, skuad boleh terlalu rendah pada bom tangan sebagai pertempuran pertempuran-yang membawa kepada akibat maut jika gelombang pendatang tentera tiba tanpa diduga. Lebih baik untuk menghalang bom tangan dari mayat muton, atau roket yang diikat ke belakang mech, dan simpan bom anda untuk kemudian.

Walaupun dalam sup mantra yang sangat kuat, Penguasaan adalah keupayaan abjad A-grade. Psi-op memilih satu musuh di medan perang dan mengubahnya menjadi sekutu, mengawal langkah dan serangannya selama tempoh pertarungan. Tidak seperti peretasan turret, tidak ada kemungkinan mangsa terjaga dari kegelapan mereka. Gunakannya sebagai Pengakap dan Scourge, mengambil risiko yang tidak pernah anda lakukan dengan tentera anda sendiri.

Akhirnya, setiap psi-op adalah hasil latihan yang sengit. Tidak ada had bilangan kebolehan yang dapat mereka pelajari, jika anda bersedia meluangkan masa untuk mempelajarinya. Pada masa anda mendapat Magus dengan mantra yang mengasyikkan, mereka mewakili pelaburan yang besar oleh pasukan tentera anti-Alien utama di dunia. Jadi demi Pusat, pastikan mereka keluar dari masalah yang tidak perlu.

Templar membina

Kelas yang berfokus pada huru-hara ini adalah Perang dari versi Ranger yang dipilih, dapat dengan cepat menenun melalui medan perang dan musuh-musuh dengan bilah psi.

Templar adalah peniaga kerosakan dalam alam semula jadi, mampu menangani kebanyakan ancaman di jarak dekat dengan kebolehan unik mereka.

 • REND serangan memberi Templar Momentum keupayaan, membolehkan mereka melakukan langkah tambahan, membolehkan anda melontar ke arah musuh, melee mereka, dan mereka bergerak lagi.
 • Kerana Templar mendapat Fokus Mengenai ‘Rend’ membunuh, pemain harus membiarkan mereka menangani pembunuhan pada sasaran yang lebih lemah untuk meningkatkan ‘tumpuan’ mereka.
 • Templar dengan kemahiran rantaian-melee reaper dari pusat latihan dapat memperoleh beberapa titik tindakan yang dikembalikan ketika membunuh musuh dengan Gelombang arka Kawasan Kemahiran Kesan.
 • REND adalah hit yang dijamin, tetapi masih boleh dikeluarkan sebahagiannya oleh vipers dan dan lancer stun dan menyebabkan kurang daripada kerosakan penuh. Ia juga tidak menghalang kaunter Muton, yang boleh meninggalkan Templar anda terkejut dan terbuka untuk pelaksanaan segera.
 • The Autopistol boleh melakukan headshot dan tidak perlu dimuat semula.
 • The Parry Keupayaan menafikan semua kerosakan dari serangan tembakan atau huru -hara, tetapi ia tidak menghalang kawasan kerosakan atau kemahiran kesan.
 • Pusat latihan Kubu kemahiran membuat templar kebal terhadap hampir semua kerosakan alam sekitar, memberi mereka lebih banyak mobiliti dan membolehkan mereka untuk membunuh walaupun musuh yang mungkin meletupkan kematian, seperti mazhab atau pembersih Advent.
 • The Bladestorm Sinaran Kemahiran Pusat Latihan Kaunter Melee dengan baik dengan Parry, Membenarkan Templar dengan mudah menghantar kumpulan musuh huru -hara. Serangan huru -hara Templar selalu terkena, kecuali sasarannya adalah hantu dengan ‘refleks kilat’ (dalam hal ini, anda diskrukan). Walau bagaimanapun, sementara kerosakan yang ditangani masih terjejas oleh fokus, Bladestorm pada Templar tidak akan mengaktifkan gelombang arka atau menjana fokus pada pembunuhan.
 • Keupayaan penutup penutup tiang boleh digunakan sebagai tindakan pertama tanpa mengakhiri giliran, dan bertahan untuk beberapa giliran sama dengan tahap fokus Templar apabila diaktifkan.
 • Strike stun boleh digunakan untuk mengetuk musuh di luar penutup atau tempat yang tinggi, menyebabkan kerosakan jatuh.
 • The Saluran Kemahiran adalah skuad, yang bermaksud dibunuh oleh ahli skuad lain dapat menghasilkan fokus. Ini memberikan peluang 20% ​​musuh menjatuhkan tenaga psionik ketika mati (musuh psionik mempunyai peluang 50%).
 • The Ribut ionik Mengabaikan perisai, dan menangani kerosakan berganda terhadap musuh psionik. Ia juga menjana fokus dengan membunuh, jadi ia dapat mengembalikan semua tumpuan yang dibelanjakan jika ia membunuh musuh yang cukup.
 • Tidak seperti ‘stasis’, unit yang terperangkap oleh Kekosongan saluran boleh diserang. Stun bertahan untuk beberapa giliran sama dengan tahap fokus Templar apabila diaktifkan.
 • Duplikat ‘hantu’ mempunyai kebolehan yang sama seperti templar, kecuali autopistol. Pergerakan dan Hunker Down Jangan biaya fokus untuk digunakan, dan tidak juga kebolehan refleksif seperti Bladestorm, Destrect, dan Reflect. The Ghost Templar tidak berkongsi cooldowns dengan templar, dan peningkatan sementara dan debuffs disalin apabila hantu dijana.

Pembangun Skirmisher

Perang kelas yang dipilih ini adalah mengenai kerosakan, dapat menembak pistolnya dua kali pada setiap masa.

Skirmishers lebih sesuai untuk memukul dan menjalankan taktik, dapat menangani banyak kerosakan sebelum bergerak dengan cepat lagi.

 • Whiplash adalah tindakan percuma, dan menangani kerosakan berganda terhadap unit robot.
 • Semua Ripjack Serangan dan kebolehan hanya menelan belanja dan tidak menamatkan giliran jika digunakan sebagai tindakan pertama. Perhitungan Membenarkan Skirmishers untuk menyerang menyerang musuh dengan ‘Ripjack’, tetapi masih hanya memerlukan satu tindakan.
 • Seperti Perisai Perisai, Skirmishers Grapple tidak memerlukan tindakan dan boleh digunakan untuk melarikan diri dari bahaya enviromental seperti api atau gas.
 • Hukuman Berfungsi sama seperti keupayaan ‘Bladestorm’ Ranger, yang membolehkan Skirmisher secara automatik menyerang mana -mana musuh yang memasuki julat huru -hara.
 • Kemahiran Overwatch Buffed-Up Battlelord tidak mencetuskan pergerakan atau tambah nilai.
 • Membuka serangan hendap dengan Keadilan atau Murka menghentikan musuh yang disasarkan dari bergerak ketika penyembunyian rosak.

Reaper membina

Apabila penembak curi/pengakap khas yang diperkenalkan dalam perang yang dipilih, Reapers membolehkan pemain mengamati kedudukan musuh dan mengeluarkannya tanpa melanggar penyembunyian.

Mereka sangat sesuai untuk misi sabotaj atau penyusupan, kerana mereka hanya dapat dikesan dari jarak dekat dan boleh tetap tersembunyi walaupun menembak di musuh.

 • Penyembunyian bayanganPeluang mendedahkan peluang bermula pada 0%, meningkat kepada 50%, 80%, dan 100%pada tembakan berikutnya. Mendedahkan peluang diset semula jika masuk semula ‘penyembunyian bayangan’ melalui Bayangan atau Gangguan bakat.
 • The Pembunuh senyap kemahiran membuat pukulan pertama tidak dapat dikesan jika membunuh sasaran. Oleh kerana perubahan peluang penyembunyian Reaper berlaku setelah tembakan dipecat, kemahiran itu membolehkan Reaper tetap tersembunyi selama -lamanya selama ia membunuh semua sasarannya dengan satu pukulan.
 • Menembak Claymore Hanya memerlukan satu tindakan, dan tidak memecahkan penyembunyian. Claymores boleh diletupkan oleh apa -apa jenis kerosakan, jadi membuang bom tangan di atas seseorang boleh menjadi cara yang baik untuk menangani kerosakan tambahan atau memulakan serangan hendap.
 • Unit dipukul dengan Homing Mine akan selalu dipukul apabila ditembak, tanpa mengira peratusan.
 • Tambang homing tidak menggantikan tanah liat, tetapi mereka berkongsi caj yang sama.
 • Menggunakan Permulaan jauh kemahiran pada objek besar seperti bas menghasilkan letupan yang sangat luas yang lebih kuat daripada kebanyakan bahan letupan lain (berjaga -jaga untuk orang awam atau persahabatan).
 • The Soul Harvest kemahiran membantu mengimbangi peluang kritikal +0 semula jadi Reaper.
 • Buang boleh digabungkan dengan Majalah yang dilanjutkan dan Pengulang unggul untuk keberkesanan maksimum. Kemahiran mendedahkan penuai sebelum tembakan dipecat, jadi menafikan sebarang bonus dari bakat ‘pembunuh senyap’ atau ‘jarum’.
 • Reapers tidak dapat membawa peralatan secara lalai, tetapi Rigging taktikal bakat dari pusat latihan membolehkan mereka membawa satu item.
 • Keupayaan ‘Shredder’ pusat latihan boleh digunakan bersempena dengan kemahiran ‘jarum’, memintas dan menumpahkan perisai pada masa yang sama.
 • Terima kasih kepada bentuk tersembunyi yang unik, sangat mudah menggunakan Reaper Solo untuk menangani sebarang misi yang memerlukan anda masuk, berinteraksi dengan objektif, dan keluar. Contoh yang baik ini adalah misi yang memerlukan anda mensabotaj kemudahan asing.

Mudah -mudahan perkara di atas memberi anda beberapa idea baru tentang cara memasang skuad anda di Xcom 2, sama ada anda bermain Perang yang dipilih atau permainan vanila. Jangan lupa untuk menyemak mod XCOM 2 yang sangat baik ini untuk membasmi perkara lebih jauh.

Kata -kata tambahan oleh Jeremy Peel.

Marcello Perricone Pakar strategi Itali yang baik ini mempunyai obsesi yang tidak sihat dengan semua perkara xcom. Juga menikmati perang, stellaris dan penulisan yang dilepaskan.

XCOM 2 membina kelas

Panduan ini adalah mengenai memaksimumkan kecekapan kemahiran dan watak yang dibina dengan barang -barang apropiate untuk memecahkan Havok di medan perang.

6

10

1

1

1

Э foto.

Uncle Fester
V игр
Rimworld

20,235 униканых посетелей
1,596 Dispes

OGED

Skirmisher Builds (WOTC)

Di sini anda akan menemui beberapa askar yang telah bekerja untuk saya dengan cara yang indah. Setiap binaan akan mempunyai pengagihan kemahiran, peralatan dan sedikit penjelasan tentang bagaimana ia berfungsi.

Nota: Panduan ini dikemas kini ke versi terkini permainan dan merangkumi semua kandungan DLC dan perang yang dipilih.

Kelas ini boleh pergi sama ada AOE atau fokus dalam sasaran tunggal dengan kesan mematikan. Pelancar bom tangan menambah julat dan ratius ke semua bom tangan, bukan hanya yang menyinggung perasaan. Di sini pergi dua binaan.

Perang Nota Terpilih: Dengan pengembangan baru, anda boleh membeli kemahiran dari pokok -pokok lain, jadi dapatkan paddings letupan dalam kedua -dua binaan, bergantung pada kecerdasan tempur anda, anda harus cuba mendapatkan sesuatu dari kolam rawak.

Pelancar Blaster atau Shredstorm
Flashbang atau bom tangan plasma + bom asid (slot bom tangan)
Pelancaran Grenade: The Grenadier menggunakan pelancar bom tangan untuk membakar bom tangan daripada membuangnya.
Shredder: Cannon anda menyerang perisai.

Penindasan: Kebakaran yang membakar sasaran, memberikan kebakaran reaksi terhadapnya jika ia bergerak, dan mengenakan penalti sebanyak -50 kepada matlamat sasaran.

Ordnance Berat: Bom tangan di slot bom tangan anda hanya mendapat penggunaan bonus.
Campuran yang tidak menentu: bom tangan anda berurusan +2 kerosakan.

Salvo: Melancarkan atau membuang bom tangan, atau menggunakan senjata berat dengan tindakan pertama anda, tidak akan menamatkan giliran anda.

Kebakaran tepu: Kebakaran sebuah kerucut berbentuk peluru peluru di setiap musuh di suatu kawasan. Di samping itu, penutup musuh -musuh itu boleh rosak atau dimusnahkan.

Beberapa kemahiran adalah penjelasan diri, tetapi idea itu adalah maksimum AoE dan perisai yang dicincang. Bom asid tidak memusnahkan penutup dan harus dilancarkan dengan teliti sejak blok penutup letupan, tetapi 4 perisai perisai adalah cantik, khususnya jika anda dapat menggabungkannya dengan bom tangan lain, HW atau Cannon Attack, anda dapat menghancurkan semua perisai penjaga pintu dengan hanya satu askar.

Majalah yang Diperluas + Penglihatan Laser +
Round Venom atau Bluescreen + Flashbang + Bom Pembakaran atau EMP (slot bom tangan)
Pelancaran Grenade: The Grenadier menggunakan pelancar bom tangan untuk membakar bom tangan daripada membuangnya.
Shredder: Cannon anda menyerang perisai.

Penindasan: Kebakaran yang membakar sasaran, memberikan kebakaran reaksi terhadapnya jika ia bergerak, dan mengenakan penalti sebanyak -50 kepada matlamat sasaran.

Penargetan Holo: Sebarang tembakan meriam yang diarahkan, memukul atau terlepas, akan menandakan sasaran, meningkatkan matlamat skuad anda dengan +15 terhadap sasaran ini.
Berlaku untuk serangan standard dan kebolehan sasaran tunggal, termasuk penindasan.

Pukulan Rantai: Ambil Pukulan dengan Penalti Aim -15. Sekiranya anda memukul sasaran, anda mengambil pukulan lain pada sasaran secara automatik.

Hujan peluru: melepaskan peluru peluru yang dijamin memukul sasaran anda, tetapi menggunakan banyak peluru.

Pecah: tembakan pecah menangani kerosakan kritikal dan memastikan sasaran mengambil kerosakan +3 tambahan dari semua serangan di masa depan.

Pembentukan ini memaksimumkan meriam, setiap pukulan yang anda ambil akan memohon penargetan holo dan kesan peluru, PC akan mengatasi penalti tujuan pukulan rantai dan mag yang diperluas akan menyelamatkan anda dari banyak penambahbaikan senjata dan peluru yang tidak mencukupi untuk banyak kemahiran.

Rangers betul -betul menghadapi bahaya, kelas ini adalah tentang pergerakan, jadi mari bermula dengan dua binaan

Penglihatan laser + mag berkembang +
Tambang Jarak + Pusingan AP (Medan Pembiasan di WOTC)
Slash: Serang mana -mana musuh dalam pelbagai pergerakan dengan pedang anda.
Phantom: Apabila skuad diturunkan, askar ini tetap tersembunyi.
Shadowstrike: Apabila disembunyikan, keuntungan +25 Bonus AIM dan +25 Bonus Kritikal Hit Peluang.
Gun n Run: Ambil tindakan setelah berlari.
Implacable: Sekiranya anda menjaringkan satu atau lebih pembunuhan pada giliran anda, anda diberikan satu langkah bonus.

Tidak dapat disentuh: Sekiranya anda menjaringkan pembunuhan semasa giliran anda, serangan seterusnya terhadap anda semasa giliran musuh akan terlepas.

Api cepat: api dua kali berturut -turut di musuh. Setiap pukulan menderita penalti matlamat -15.

Anda mungkin tertanya -tanya “Mengapa tidak menyembunyikan?”, Ia mungkin sangat berguna, tetapi anda boleh menggunakannya sekali sahaja, dengan pistol n run Anda boleh melontarkan, sayap dan menembak musuh, ingat latihan Ranger GTS yang memberikan kerosakan +3 (1 dalam WOTC) ketika mengapit.
Senapang patah dengan pusingan AP berkesan dalam pelbagai musuh, dan penglihatan laser menambah peluang yang sangat baik untuk mengkritik. Tambang Kedekatan adalah satu -satunya letupan yang tidak memecahkan penyembunyian apabila digunakan, dengan cara ini anda boleh merancang untuk serangan hendap yang sangat menarik.

Perang Nota Terpilih: Dapatkan menyembunyikan melalui titik tindakan, juga menukar pusingan AP untuk medan pembiasan untuk memaksimumkan mekanik penyembunyian