Wow Factor: Jadi Blizzard mundur di Wow Classic’s Dungeon Finder | Secara besar -besaran dikuasai, Wow Wrath Classic S kekurangan Dungeon Finder akan pergi dan juga anda mengharapkan | Gamesradar

Wow Wrath Classic S Kekurangan Dungeon Finder akan pergi serta yang anda harapkan

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Wow Factor: Jadi Blizzard mundur di Wow Classic’s Dungeon Finder

Hanya otak galaksi mutlak

Jadi pada bulan April tahun lepas, saya menulis artikel keseluruhan mengenai bagaimana World of Warcraft’s Pasukan Pembangunan mengambil salah nyata ketika merancang untuk menghindari pencari penjara bawah tanah sepenuhnya Wow klasik. Sebilangan orang marah dengan pilihan itu, sesetengah orang gembira kerana pintu gerbang akan hidup, dan sesetengah orang (saya, sekurang -kurangnya) hanya ketawa pada keputusan yang mengerikan yang akan menjadi kesilapan yang tidak dijangka dibuat pada dasarnya tidak ada alasan.

Dan sekarang, untuk kejutan saya yang tidak particular, keputusan itu dibalikkan dengan sangat senyap. Yang sebenarnya lebih menyeronokkan sekarang.

Sekarang, orang -orang yang marah yang menikmati komuniti berpagar yang bagus sehingga kini masih dalam tangan tentang ciri ini ditambah, dan jangan salah saya, saya akan mempunyai lebih daripada beberapa perkara untuk mengatakan tentang itu. Tetapi saya fikir yang pertama dan paling penting bahawa penting untuk membingkai ini sebagai apa sebenarnya, dan itu adalah wajah yang raksasa yang meletakkan kebohongan itu kepada banyak tuntutan pembangunan sebelumnya.

Jangan salahkan, ketika Blizzard pertama kali mengumumkannya Kemarahan Lich King Classic akan menjadi perkara, orang yang bertanggungjawab tidak dapat mengatakan dengan kuat bahawa tidak akan ada pencari penjara bawah tanah. Ia masih di halaman percikan, tarikh tambahan yang tidak tepat dan semua. Tidak disebutkan untuk menahannya sehingga patch yang sesuai, yang masih bisu tetapi sekurang -kurangnya akan meminimumkan jumlah telur semasa di wajah. Tidak, ia dipakai seperti lencana kebanggaan, idea bahawa Blizzard akan sekali lagi akan kembali ke #nochanges dan akan menolak untuk menambah ciri murka yang popular ini kerana minoriti vokal menuntut ia tidak pernah ditambah.

Suka, ingat Brian Birmingham dengan bangga pergi ke Twitter berkata kepada orang “Tidak, kami tidak pernah menambahkannya, maaf anda marah mengenainya tetapi kami betul”? Kita semua ingat apabila ini berlaku, betul?

Sekiranya sebenarnya ada rancangan untuk akhirnya menambah pencari penjara bawah tanah, tidak ada yang diperlukan. Ini bukan rancangannya. Ia menjadi pelan hanya sekarang, paling baik sebagai sesuatu yang dipegang oleh pasukan sebagai alat “pecah dalam keadaan kecemasan” dan paling teruk sebagai sesuatu yang secara literal akan tergesa -gesa dengan tergesa -gesa. Pemikiran peribadi saya adalah bahawa ini benar -benar hasil dari seseorang yang berfikir, “Jika kita membuangnya di sini, maka kita boleh mengeluarkannya secara runcit, bukan hanya menjadikannya kebanyakannya sia -sia.”

Tetapi anda juga tahu ia adalah idea yang tidak baik kerana ia tidak akan menyelesaikan masalah sebenar.

Semua perkara pergi, semua perkara pergi

Wow klasik Sekarang ini menghadapi beberapa masalah. Yang pertama adalah bahawa ia tidak benar -benar mempunyai tempat yang jelas untuk pergi selepas ini, yang saya sebutkan beberapa kali; Cataclysm tidak kelihatan seperti destinasi seterusnya yang berdaya maju, tetapi sebenarnya membangunkan lebih banyak kandungan juga adalah apa yang tidak dikehendaki oleh pemaju. Yang kedua ialah ternyata ini tidak lagi menjadi pemacu besar bagi orang, dan sebahagian besarnya adalah … hakikat bahawa komuniti ini mempunyai Dibangunkan ke ruang pintu elitis.

Seperti yang telah saya katakan sebelum ini, ini tidak bermakna bahawa setiap orang yang bermain permainan sekarang mahu menjadi gatekeeping; ia hanya bermaksud ini adalah majoriti. Ia memilih sendiri. Ini adalah yang telah dihidangkan, dan pemaju telah memperkuat lagi pada setiap masa. Kisah -kisah seram seperti ditendang keluar dari kumpulan untuk meratakan penjara bawah tanah kerana tidak mempunyai gear bis sunwell pada pelancaran pengembangan mungkin tidak sepenuhnya universal, tetapi mereka cukup biasa sehingga kita semua mendengarnya.

Oh, pasti ada orang yang merasa bersenang -senang di margin yang sama sekali tidak melanggan falsafah ini. Tiada kumpulan pemain adalah monolit. Tetapi masalah dengan cuba mengukir ruang apabila pereka dan majoriti pemain menentang anda adalah bahawa anda akan memukul sekatan jalan dan sempadan, tempat di mana anda tidak mempunyai tempat untuk pergi. Dan apabila anda memukul titik itu, beberapa ahli enclave anda akan pergi … dan itu akan menjadi jumlah yang lebih besar dari masa ke masa.

Tetapi ada masalah ketiga juga, dan itu diberitahu dalam nombor pemain yang mengecut. Blizzard telah lama bekerja dari buku playbook untuk bagaimana untuk meningkatkan pendapatannya dengan jumlah pemain yang sentiasa menghancurkan dengan asasnya mengenakan lebih banyak untuk produk yang sama. Ia jelas telah bekerja selama bertahun -tahun sekarang kerana studio telah berusaha untuk menyimpan Wow menguntungkan walaupun ia kehilangan pemain, dan jangan lupa bahawa itu adalah keseluruhan motivasi di belakang seluruh suis dari pelanggan ke Maus. Tetapi ternyata bukan sahaja Wow klasik Tidak benar -benar mahu bermain bola dengan model perniagaan itu, ia juga aktif bermusuhan dengan pemain baru di tempat pertama.

Semuanya

Masuk akal bahawa pemaju akan memasukkan pencari penjara bawah tanah kerana insentif struktur yang menjadikannya idea yang baik di tempat pertama masih ada sekarang. Masalahnya ialah tidak ada banyak rayuan untuk menarik pemain baru yang tidak berpuas hati dengan permainan.

Dalam artikel kami sebelum ini, saya berpendapat bahawa Blizzard perlu bekerja lebih masa untuk menarik balik pemain yang mencatatkan sebaik sahaja mereka diberitahu tidak akan ada pencari penjara bawah tanah. Itu tidak berubah. Pemain yang tidak akan bermain selepas itu tidak mungkin tiba. Mereka yang bermain pula untuk mendapatkan sesuatu dari sistem mereka seperti mengingati Death Knight starter Rush sudah mendapatnya, jadi mereka tidak akan kembali sama ada.

Itu bukan untuk mengatakan bahawa isu -isu struktur ini tidak ada dan memerlukan penyelesaian; Masalahnya ialah ini tidak menyelesaikan masalah tersebut. Wow klasik sangat jelas ditubuhkan sendiri, berkali -kali, sebagai permainan di mana Blizzard mengatakan secara senyap -senyap dan kuat bahawa ini bukan untuk anda darn kasual. Tidak peduli betapa tidak bermakna istilah itu, maksudnya ialah kita tahu siapa yang kita mahukan dalam permainan kita, dan bukan anda. Anda ingat permainan semakin sukar? Di sini, marilah kita secara senyap -senyap menghantar peraturan pelayan baru untuk memenuhi ingatan akal palsu itu. Anda tidak menyukai sesuatu yang anda ingin percaya merosakkan permainan kerana tiba -tiba orang tidak perlu memenuhi keperluan anda kerana mereka memerlukan tangki dan mereka telah mencari satu selama setengah jam dan anda hadir? Ia hilang!

Kecuali oh, tunggu, ternyata anda tidak boleh sebenarnya membina permainan kerja dengan pemain baru yang datang dengan cara itu. Ia hampir tidak produktif, dan nampaknya kehabisan stim. Tetapi itu betul, kita hanya boleh membalikkan sepenuhnya kursus dan sekarang semua orang yang kita tidak mahu sekitar akan datang berduyun -duyun, betul? Semua orang yang menikmati Kemarahan Raja Lich akan pasti Abaikan kami mengatakan bahawa kami tidak mahu kebanyakan mereka di sekitar kerana siapa yang tidak mahu bermain permainan lama seperti bagaimana mereka mengingatnya dengan komuniti yang lebih buruk lagi?

Malangnya, ya, kami mempunyai resit. Era pembangunan ketiga untuk Wow, Super gembar -gembur tentang ke mana ini berlaku.

Perang tidak pernah berubah, tetapi World of Warcraft tidak, dengan hampir dua dekad sejarah dan jejak besar dalam industri MMORPG. Sertai Eliot Lefebvre setiap minggu untuk ansuran baru WOW Factor ketika dia meneliti MMO yang besar, bagaimana ia berinteraksi dengan dunia permainan dalam talian yang lebih besar, dan apa yang baru di dunia Azeroth dan Draenor.

Wow Wrath Classic’s Kekurangan Dungeon Finder akan pergi seperti yang anda harapkan

The Lich King dari Wow menunjukkan pedang ke skrin

Peminat World of Warcraft telah mencuba Wrath Classic tanpa alat Finder Dungeon Random, dan mereka menginginkannya kembali.

Salah satu titik bercakap besar Wow Classic’s Wrath of the Lich King mendedahkan awal tahun ini adalah bahawa alat pencari penjara tidak akan tiba dengan pelayan semula. Beberapa peminat melihat nilai bersosial lebih banyak untuk membentuk kumpulan, walaupun ramai yang menyaksikan penyingkiran ciri-ciri kualiti hidup sebagai mengganggu. Peminat kini telah memberikan Wrath Classic pergi dan kebanyakannya tetap tidak terkawal.

Twitter tidak melihat kekurangan peminat World of Warcraft yang memanggil pulangan pencari penjara bawah tanah, walaupun terdapat sedikit lagi perbincangan mengenai Reddit. Satu jawatan penggemar bahawa mereka ditolak masuk ke dalam kumpulan kerana mereka tidak mempunyai beberapa gear peringkat atas-walaupun Wrath Classic baru sahaja dibebaskan. Sekiranya alat pencari penjara bawah tanah rawak tersedia, mereka mungkin telah dimasukkan ke dalam kumpulan dengan rawak lain yang ingin menyelesaikan aktiviti yang sama.

Melihat komen, sesetengah pemain melaporkan melalui sesuatu yang serupa, sementara yang lain mencadangkan beralih kepada pencarian pengalaman yang lebih menyeronokkan dengan mengorbankan bergegas ke tahap dan bersiap sedia.

Sekiranya anda telah keluar dari gelung, Blizzard pada mulanya menjelaskan bahawa Wrath Classic tidak mempunyai alat pencari penjara kerana ia “tidak sesuai untuk komuniti kami.”Sebaliknya, pasukan ingin mendorong ke arah aspek sosial genre MMO dengan menggalakkan pemain untuk berinteraksi antara satu sama lain. Walaupun Wrath Classic memaparkan alat ‘Mencari Kumpulan’ yang dirombak, namun, ia kelihatan seperti memilih untuk hanya Quest.

Pemain World of Warcraft sangat mencipta semula Wrath of the Lich King di Unreal Engine 5, Misses pelancaran klasik Wrath sebenar.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.