Worthplaying | Evercade mengumumkan dua koleksi kartrij Duke Nukem baru, termasuk Duke Nukem 1 2 Remastered – Trailer, Duke Nukem Forever: Born Again

Duke Nukem Selamanya: Lahir Lagi

Terdapat beberapa perdebatan dalam talian mengenai sama ada watak Duke Nukem telah dikemukakan sebagai individu yang dimaksudkan untuk diambil serius atau sebaliknya karikatur dari apa yang dilihat oleh industri media dan hiburan pada masa itu. Bermain Duke Nukem Forever 2001, sukar untuk mempercayai bahawa sesiapa akan mengambil Meathead yang rata ini sebagai apa-apa selain satira, tetapi dunia berada di tempat yang berbeza 20 tahun yang lalu. Walaupun tidak ada yang menjadi alasan untuk cara Duke Nukem Forever 2001 mengendalikan humornya, penting untuk menjaga konteks permainan dalam fikiran jika anda memutuskan untuk memainkannya.

Permainan Duke Nukem Baru

PC Gamer, Worthplaying EIC, Globe-Trotting Couch Potato, Patriot, ’80s Heidbanger, Watcher Movie, Lover Music, Foodie and Man in Black-Squirrel!

Mengiklankan

Sebagai rakan sekutu Amazon, kami mendapat komisen daripada pembelian yang layak.

Evercade mengumumkan dua koleksi kartrij ‘Duke Nukem’ baru, termasuk Duke Nukem 1+2 Remastered – Trailer

oleh Rainier pada 31 Mei, 2023 @ 4:47 p.m. Pdt

Blaze Entertainment mengumumkan pembebasan yang akan datang dari dua baru Duke Nukem Koleksi, dilesenkan secara rasmi oleh Gearbox Entertainment, untuk sistem permainan berasaskan kartrij Evercade.

Koleksi akan menampilkan pilihan permainan klasik dari sejarah francais, termasuk Duke Nukem 3d, Tajuk orang ketiga 32-bit, dan klasik genggam. Sebagai tambahan kepada klasik, ia akan merangkumi Duke Nukem 1+2 Remastered, Permainan platform asal yang melancarkan francais, dibina semula dari bawah untuk Evercade.

Duke Nukem 1+2 Remastered akan menjadi bahagian ciri dari Koleksi Duke Nukem 1. Permainan asal telah ditingkatkan sepenuhnya kepada piawaian moden termasuk resolusi yang lebih baik dan sokongan skrin lebar, framerat 60fps yang lancar dan latar belakang menatal paralaks, dan HUD yang direka bentuk semula untuk pengalaman permainan yang lebih jelas dan ringkas mengenai platform ini. Blaze Entertainment membina semula permainan ini dari awal, dan mereka adalah permainan asli dan bukannya emulasi, yang bermaksud mereka dioptimumkan sepenuhnya Evercade sistem, dengan ciri tambahan seperti menyimpan dan beban negeri. Melihat mendalam ke dalam Duke Nukem 1+2 Remastered Permainan akan disiarkan oleh Evercade pada bulan Ogos 2023.

Ini akan menandakan kali pertama itu Duke Nukem dan Duke Nukem II (1993) – Platformer formatif asal yang memulakan francais yang dikasihi – telah tersedia untuk dimainkan di konsol permainan. Mereka telah direka untuk membangkitkan kegembiraan dari kedua -dua pemain yang berada di sana ketika gelaran ini mula -mula memulakan debutnya, serta pemain yang mengalami francais ikonik ini buat kali pertama. Kedua -dua permainan ini akan dimasukkan ke dalam kartrij Duke Nukem Collection 1 bersama pelabuhan asli permainan klasik, Duke Nukem 3d.

Pada tahun 1996, Duke Nukem 3d menangkap visi kreatif dari dua platformer asal sambil membuat lompatan ke gaya penembak orang pertama generasi akan datang. . Impaknya terhadap industri permainan masih dirasai sekarang, dan ia tetap menjadi kegemaran penggemar hingga ke hari ini.

Di samping kartrij ini, Koleksi Duke Nukem 2 memberikan pengalaman yang lebih luas dari alam semesta yang diperluaskan dari francais. Dua gelaran 32-bit dari Turn of the Century dikeluarkan semula untuk kali pertama termasuk pengembaraan orang ketiga dari tahun 1998, Duke Nukem: Masa untuk Membunuh, dan sekuel 2000nya, Duke Nukem: Tanah Bayi. Permainan ini mengambil putaran baru di formula francais Duke Nukem dengan gaya bermain yang berbeza serta mod tunggal dan berbilang pemain. Koleksi ini disiapkan dengan kemasukan pegang tangan ke dalam siri ini dengan Duke Nukem Advance, Kisah penembak orang pertama individu dari francais Duke Nukem dan contoh hebat kemajuan teknikal dalam permainan pegang tangan.

Koleksi Duke Nukem akan disediakan untuk pra-pesanan pada bulan Ogos 2023 dan akan dijual dengan harga £ 17.99 | $ 19.99 | € 19.99 setiap satu. Setiap kartrij akan datang dalam kotak kartrij Evercade berjenama dengan nombor koleksi di tulang belakang, dan manual warna penuh yang memperincikan cara bermain, serta beberapa petunjuk dan fakta mengenai permainan.

“Kami gembira dapat bekerjasama dengan Gearbox untuk membawa permainan Duke Nukem klasik ini ke Evercade,” kata Andrew Byatt, Pengarah Urusan Evercade. “Duke Nukem adalah francais yang telah dikasihi oleh pemain selama beberapa dekad, dan kami teruja untuk dapat menawarkan peminat peluang untuk mengalami permainan ini dengan cara yang baru di Sistem Evercade kami.”

“Kami melompat pada peluang untuk membawa versi moden permainan asal Duke Nukem yang menangani semula kepada komuniti kami,” kata ketua pegawai perniagaan Gearbox Entertainment, Sean Haran. “Koleksi ini memberikan cara untuk pemain untuk berjalan kaki ke lorong ingatan atau tempat permulaan yang sempurna bagi mereka yang ingin mengalami dunia Duke Nukem buat kali pertama.”

Dengan dua koleksi baru ini, Evercade meneruskan misi untuk membawa permainan klasik kembali ke kehidupan di platform moden. Kedua -dua koleksi ini menawarkan gabungan genre permainan klasik yang akan merayu kepada peminat dan pemain baru ke dunia Duke. Oleh itu, bersiaplah untuk mengambil gerombolan asing, doktor jahat dan lebih banyak lagi sebagai Duke Nukem, dan mengalami sejarah francais seperti tidak pernah dengan koleksi kartrij Evercade baru yang menarik ini.

Sistem Permainan Genggam Expade Expade disediakan di seluruh dunia dan termasuk koleksi kartrij IREM Arcade 1 dan 18 permainan capcom terbina dalam. Sistem Konsol Evercade vs Home kini tersedia di seluruh dunia dari Amazon dan peruncit tempatan yang lain.

Peranti Evercade bermain permainan melalui emulasi pada kartrij yang lebih baik. Pada masa ini terdapat 37 koleksi yang tersedia dan 12 lagi antara sekarang dan Februari 2024.

Evercade memancarkan pelbagai sistem (termasuk konsol 8, 16, 32-bit, pegang tangan, komputer rumah dan permainan arked amiga), dan juga menyoroti permainan retro moden yang dicipta oleh pemaju indie, dengan sokongan selama lima dekad permainan. Kartrij Evercade mempunyai tiga skema warna yang berbeza untuk menyerlahkan kandungan mereka. Kotak berwarna merah mempunyai koleksi konsol rumah dari pelbagai sistem dalam lima dekad permainan. Ungu menunjukkan koleksi permainan arked dan biru adalah untuk koleksi komputer rumah.

Duke Nukem Selamanya: Lahir Lagi

Duke Nukem Selamanya: Lahir Lagi

Pada satu ketika, Duke Nukem adalah tiang mutlak industri permainan video. Semasa membincangkan penembak orang pertama yang berorientasikan dewasa pada tahun 1990-an, tiga pemain besar adalah Doom, Wolfenstein, dan Duke Nukem. Dibangunkan dan diterbitkan pada tahun 1991 oleh Apogee Software, Duke Nukem yang asal adalah pengalaman yang jauh berbeza dari rakan -rakannya yang lebih kontemporari. Perjalanan Duke bermula sebagai pixelated sampingan menembak-shoot-em-ups sebelum menetap pada perspektif orang pertama yang lebih ikonik yang dia kenal hari ini. Duke Nukem 3D adalah pertunjukan pertamanya ke dalam orang pertama, dan selepas sambutan kritikal yang sangat baik, francais Duke Nukem tidak pernah menoleh ke belakang. Duke menikmati kejayaan yang agak mantap sepanjang tahun 1990-an, menjatuhkan satu-liners dan meletupkan jalannya melalui tangkapan Alien Scum. Populariti permainan Duke Nukem pada hari-hari awal mereka menyusun lelaki otot yang menendang pantat sebagai ikon permainan.

Iaitu, sehingga perkembangan buruk Duke Nukem yang terkenal selama -lamanya. Pertama diumumkan pada tahun 1997, Duke Nukem Selamanya melalui definisi buku teks “Neraka Pembangunan.”Ia mengambil masa 14 tahun dari pengumuman awalnya yang akan dikeluarkan pada tahun 2011 oleh perisian gearbox, dan ketika akhirnya dibebaskan, ia mendarat dengan” meh.”Grafik Middling, Permainan Luar Biasa, Kisah Yang Tidak Berkenaan, dan Humor Antiquated membawa Duke Nukem yang lama ditunggu-tunggu selama-lamanya ke lututnya. Kami tidak akan pernah mendapat gitar, letupan, quips, dan babes yang dijanjikan dalam treler awal yang dikeluarkan pada tahun 1997, dengan permainan yang hilang selama-lamanya ke Annals of Time dan mesin pembangunan permainan video yang sentiasa berkerumun.

Atau jadi kami berfikir.

Pada bulan Disember 2022, orang -orang di Mighty Foot Productions mengeluarkan pemulihan tahun 2001 Duke Nukem Forever, yang dikenali sebagai “Duke Nukem Restoration First Slice.”Buruh cinta yang kuat ini memberi peluang kepada pemain untuk mengalami realiti alternatif – satu di mana Duke Nukem Forever dibebaskan mengikut jadual dan mengambil dunia dengan ribut, bukannya menjatuhkan 14 tahun kemudian dan diturunkan ke nota kaki yang tidak penting. Bahagian pertama Duke Nukem Forever (9 tahap keseluruhan) kini tersedia, secara percuma, secara keseluruhannya, kepada sesiapa sahaja yang ingin mencubanya. Saya memutuskan untuk memuat turun media dan masa yang hilang ini kembali ke tahun 2001 untuk melihat apakah Duke Nukem selama-lamanya akan menjadi seperti bumi yang menghancurkan seperti yang diramalkan pada mulanya, atau jika Fest Snooze 2011 akan menjadi nasib Ultimate Duke sepanjang masa.

Apabila memulakan Duke Nukem selama -lamanya, saya terkena kesedaran tiba -tiba dan hampir segera; Ini adalah salah satu perkara paling awal tahun 2000 yang pernah saya lihat. Gitar yang dimampatkan dan bit-hancur dibina di telinga anda manakala logo Trefoil Duke Nukem meletup sebelum gitar mengalir ke dalam rock yang paling gnarly yang pernah anda dengar. Menu utama muncul, dan ia adalah bahagian dalam setengah daripada cermin mata hitam ikon Duke, dipaparkan menggunakan sistem SOS SUBSESnya. Semuanya sangat awal 2000 -an X-treme! dan saya benar -benar tidak dapat mencukupi.

.”Ketika Duke duduk dengan tuan rumah pertunjukan ceramah Johnny O’Lenoman, letupan didengar di suatu tempat di seluruh bangunan. Panik yang ditetapkan, dan orang ramai dengan tegas menjerit “Duke akan menyelamatkan kami!”Duke membuat jalan di belakang pentas untuk melihat apa yang dikatakan oleh semua kekecohan, dan dia bertemu dengan seram Lovecraftian – seorang lelaki di baju Hawaii yang hodoh ke arah Duke, tentakel darah merah besar yang keluar dari lubang wajahnya. Duke menendang monstrositi yang dijangkiti hingga mati sebelum mengambil burung gurun emas dari salah satu pembantu rumahnya, dan dari sana dia terus menendang pantat dan quip satu-liners sebagai hanya Duke Nukem boleh.

Permainan fps retro biasa adalah depan dan pusat dengan membina asal Duke Nukem selama -lamanya. Musuh AI praktikal otak dan bergegas watak pada setiap peluang, bergerak secara sporadis dan tidak logik. Walaupun AI yang sederhana, kesukaran boleh menjadi benar -benar kejam – Walaupun pada tetapan yang lebih mudah – sebagai pegawai SWAT musuh mempunyai ketepatan ketepatan dan senjata laser rasuk. Banyak musuh akan meletup keluar dari dinding dan melancarkan sudut untuk menghancurkan bar kesihatan rapuh anda tanpa amaran, menyebabkan permainan berakhir. Autosave tidak dapat dijumpai, dan setiap kematian bermaksud kembali ke permulaan bab ini, jadi berhenti sejenak untuk menyelamatkan sering adalah penting. Objektif sering tidak ditakrifkan dengan jelas atau diserlahkan, mengakibatkan banyak backtracking tanpa harapan semasa spamming butang penggunaan pada segala macam objek yang berpotensi menarik, hanya memohon untuk beralih ke flip atau pintu untuk dibuka. Walaupun ini boleh mengecewakan, ia jauh lebih banyak daripada reka bentuk permainan umum pada masa itu dan bukannya bukti permainan itu sendiri.

Dan, saya terkejut, permainan itu sendiri sangat baik. Saya terkejut dengan betapa terperinci Duke Nukem Forever 2001 adalah. Kembali pada awal tahun 2000 -an, enjin fizik yang realistik adalah kemarahan. Permainan anda tidak bernilai sial jika objek tidak terbang selepas letupan atau berselerak ketika anda mengurus kereta anda melalui barikade. Walau bagaimanapun, masalah ini adalah bahawa banyak masa fizik akhirnya menjadi sedikit mati. Salah satu perlawanan pertama yang benar -benar menjatuhkan fizik – dan seterusnya genre penembak orang pertama secara keseluruhan – adalah karya Valve Half -Life 2, yang dikeluarkan pada tahun 2004. Itu menjadikan keberkesanan dan kelancaran enjin Fizik Duke Nukem Forever 2001 semakin mengejutkan. Hampir setiap objek yang anda lihat adalah interaktif, dengan kebanyakan mereka dapat dijemput dan dilemparkan. Setiap objek mempunyai kesihatan yang dikaitkan dengannya dan boleh dimusnahkan. . Gelas kaca memecah mengikut tempat anda menembak mereka. Musuh akan menjadi dismembered relatif terhadap penempatan tembakan, kadang -kadang bergelut di tanah yang cedera ketika mereka berdarah (semuanya diambil alih oleh tuan rumah asing yang tidak diketahui, jadi ia tidak begitu kejam kerana kedengarannya.) Tahap terperinci adalah menakjubkan untuk permainan yang berumur 20 tahun, dan saya terkejut dengan persamaan antara enjin Half-Life 2 dan yang digunakan di Duke Nukem Forever 2001, walaupun tiga tahun pendahulunya dan belum selesai.

Secara grafik, Duke Nukem Forever menyampaikan dengan cara hanya permainan berusia 20 tahun. Ini sangat hodoh oleh piawaian hari ini: Setiap watak dan objek adalah kekacauan poligon tajam dan animasi yang ditangkap awal, awal. Persekitarannya hanyalah blok dan sudut, dengan tekstur berlumpur dan seni bina bangunan yang dipersoalkan. Namun, kelihatan sedikit di bawah permukaan, mendedahkan reka bentuk tahap yang sangat terperinci dan atmosfera.

Permainan terbesar untuk dibebaskan pada tahun 2001 ialah Tony Hawk’s Pro Skater 3, Grand Theft Auto III, Super Smash Bros. Huru -hara, dan halo: pertempuran berkembang. Beberapa permainan ini pasti kelihatan lebih baik daripada yang lain, tetapi tidak ada yang kelihatan hebat dengan standard hari ini. Tetapi jika anda meletakkan diri anda ke dalam kasut pemain video 2001, Duke Nukem Forever kelihatan cukup hebat. Terdapat banyak perkara yang berlaku di skrin sekaligus – bilik besar yang penuh dengan halangan yang berinteraksi antara satu sama lain, kesan hujan, peralatan ketenteraan merempuh bangunan atau melancarkan peluru berpandu, kesan darah, pantulan, dan kesan pencahayaan yang baik. Di samping itu, terdapat cermin kerja di mana-mana (yang lebih sukar daripada bunyi), yang membolehkan pemain bukan sahaja melihat Duke dalam semua kemuliaan steroidnya tetapi juga berinteraksi dengan cermin untuk mendengar Duke Quip tentang betapa kacaknya dia.

Melihat Las Vegas yang berputar, rendahnya sangat menawan, dan walaupun kualiti berusia 20 tahun, jelas dan dapat dilihat di mana anda berada dan apa yang anda lakukan atau melihat. Ia kelihatan seperti apa itu; Penembak dua dekad. Pada tahun 2001 piawaian, bagaimanapun, sangat mengagumkan.

Sekarang mari kita atasi gajah di dalam bilik – Duke Nukem sendiri. Kembali pada tahun 1990 -an dan awal tahun 2000 -an, permainan video dilihat sebahagian besar hobi kanak -kanak, dan bukan sesuatu yang orang dewasa harus “membuang masa mereka”. Oleh kerana itu, bersama -sama dengan pemahaman keseluruhan tentang apa yang membentuk humor dua dekad yang lalu, permainan yang dibuat untuk orang dewasa cenderung untuk mengayunkan pendulum terlalu jauh dalam arah “tegang”. .

Melepasi pergerakan ini adalah raja sendiri. Duke Nukem mewakili apa yang humor pada tahun 2001. Dia seorang ultra-patri-ketagihan yang bodoh yang bodoh dengan keganasan, seks, dan menjadi “badass.”Duke Nukem Forever 2001 dipenuhi dengan humor yang merosot – poster satir yang mengejek filem -filem popular pada masa itu menghiasi dinding, Duke mempunyai keupayaan untuk membuang air kecil di tandas dan di mayat musuh sambil menjijikkan satu -liner yang menjijikkan (seperti” ah “. Bola saya berasa lebih ringan “), bogel wanita yang tidak bersuara yang melibatkan kemasukan yang membingungkan untuk menembak bra dari wanita yang dijangkiti yang bekerja di kasino Duke, dan lebih banyak orang yang boleh dikira daripada anda boleh mengira.

. Melihatnya dengan kepekaan moden, mudah untuk tersinggung dengan kesilapan Duke Nukem. Apabila permainan ini ditetapkan untuk dibebaskan, bagaimanapun, hanya satu tahun sebelum filem Jackass mengambil dunia dengan ribut. Pada tahun 2001, ini adalah komedi teratas.

Terdapat beberapa perdebatan dalam talian mengenai sama ada watak Duke Nukem telah dikemukakan sebagai individu yang dimaksudkan untuk diambil serius atau sebaliknya karikatur dari apa yang dilihat oleh industri media dan hiburan pada masa itu. Bermain Duke Nukem Forever 2001, sukar untuk mempercayai bahawa sesiapa akan mengambil Meathead yang rata ini sebagai apa-apa selain satira, tetapi dunia berada di tempat yang berbeza 20 tahun yang lalu. Walaupun tidak ada yang menjadi alasan untuk cara Duke Nukem Forever 2001 mengendalikan humornya, penting untuk menjaga konteks permainan dalam fikiran jika anda memutuskan untuk memainkannya.

Saya fikir bahawa orang -orang di Mighty Foot Productions melakukan sesuatu yang sangat istimewa dalam memulihkan pengalaman Duke Nukem yang asal. Pemeliharaan Media Hilang adalah aspek yang sangat penting dalam penciptaan seni yang sering diabaikan, dan hakikat bahawa kita kini mempunyai permulaan permainan ini yang tersedia untuk kami secara percuma adalah pencapaian yang luar biasa. Apabila dibandingkan dengan kebakaran sampah iaitu Duke Nukem selama-lamanya, Duke Nukem Forever 2001 mempunyai semangat di belakang enjinnya dan tradisi yang terasa seperti surat cinta kepada francais sehingga ke titik itu kerana ia menembak dengan baik ( walaupun usianya) benar -benar masih menyeronokkan dan menarik untuk dimainkan hari ini. Duke Nukem bukan untuk semua orang, dan jenama Brash Bravado pastinya telah pergi ke jalan -jalan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi ia menarik untuk melangkah masuk ke dalam kasut tempurnya dan melihat apa yang mungkin ada perkara yang sedikit berbeza 20 tahun yang lalu.

Salam kepada raja, sayang.

Permainan Duke Nukem baru dalam pembangunan di perisian gearbox

Ketua Pegawai Eksekutif Perisian Gearbox Randy Pitchford mengesahkan Gearbox memiliki Duke Nukem dan permainan baru sedang dalam pembangunan untuk francais.

Diterbitkan pada 16 Sep 2021 2:50 PM CDT
Dikemaskini 10 Jun 2022 5:41 PM CDT
1 minit & 14 saat Baca Masa

Kemas kini: Gearbox juga membuat filem Duke Nukem, dan mungkin Randy Pitchford bercakap mengenai filem ini dan bukan permainan baru.

Perisian Gearbox sedang membangunkan permainan baru dalam francais Duke Nukem kegemaran penggemar.

Permainan Duke Nukem Baru dalam Pembangunan di Gearbox Software 14

Dalam mesyuarat Pelabur Kumpulan Embracer baru -baru ini, Ketua Pegawai Eksekutif Gearbox Software Randy Pitchford mengesahkan bahawa Gearbox mempunyai “projek hebat dalam pembangunan” dalam francaisnya, termasuk Duke Nukem.

“Kami juga telah memperoleh Duke Nukem dan Homelands, dan mempunyai beberapa projek hebat dalam pembangunan untuk semua harta intelektual ini yang Gearbox mempunyai kawalan. Kami mempunyai harta intelektual baru dalam pembangunan, “ .

Kumpulan Embracer membeli alam 3D, Pemaju asal Duke Nukem 3D sekolah lama, kembali pada bulan Ogos. Walau bagaimanapun, Gearbox telah memiliki hak Duke Nukem sejak 2010. Ada Pertikaian undang -undang mengenai Duke Nukem kerana melanggar kontrak, Walau bagaimanapun, isu -isu ini nampaknya diselesaikan sekarang bahawa kedua -dua alam 3D (dahulunya apogee) dan kotak gear berada di bawah bumbung yang sama di Embracer.

Gearbox baru -baru ini membuka studio Montreal baru untuk membantu membina inisiatif permainan barunya, dan kini berada di lebih daripada 600 pekerja di seluruh Frisco, Texas dan Quebec, Kanada. Gearbox mempunyai 250 kedudukan dibuka di studio Montreal yang baru dan menjangka mempunyai lebih daripada 870 pekerja ketika studio baru sedang berayun.

Pitchford berkata mengenai H adalah pertumbuhan pasukan.