Wo Long: Panduan Bos Dinasti Jatuh (Semua Bos), Wo Long Fallen Dinasti: 10 Pergaduhan Boss Hardest, Ranking | Den of geek

Wo Long Fallen Dinasti: 10 Pergaduhan Boss Hardest, Ranking

Apa yang sebenarnya sukar mengenai perjuangan ini bukanlah bos per se, tetapi mencari jalan untuk memukulnya secara konsisten. Pertarungan bos ini dapat merasa agak kacau dan seperti anda tidak memukul apa -apa kadang -kadang, tetapi selagi anda mensasarkan kakinya dan tetap dekat dengannya semasa fasa, ia tidak akan menimbulkan banyak cabaran.

Wo Long: Panduan Bos Dinasti Jatuh (semua bos)

Wo Long: Dinasti Jatuh Mengandungi 31 Pergaduhan Boss. Ini Wo Long: Panduan Bos Dinasti Jatuh Akan Memberi Anda Melalui Taktik Terbaik Untuk Mengalahkan Semua Bos dalam Permainan. Mereka disenaraikan dalam urutan tahap yang disyorkan.

Kelas binaan yang disyorkan adalah bumi atau api. Ini membina keseimbangan yang baik antara pesongan huru -hara dan pemutus jarak jauh. Mantra bumi yang memaksakan papak dan kebakaran membakar flamewave adalah pilihan yang hebat untuk slot dalam set ejaan anda kerana ia membolehkan anda untuk menenggelamkan dan menyerang musuh dari jarak yang selamat, sementara pada masa yang sama memberi diri anda lebih banyak masa untuk membesarkan serangan masuk. Dengan cara ini, anda boleh menipu AI Boss yang akan masuk ke dalam mantra untuk semangat yang besar dan kerosakan standard. Strategi utama untuk kebanyakan bos adalah untuk membuang sihir, kemudian berundur dan memesongkan serangan masuk mereka, termasuk pukulan kritikal mereka, untuk mengisi semula tolok roh anda, bilas dan ulangi. Ini akan memberi anda semangat yang besar dalam semangat positif ketika mereka mengalami kerosakan roh yang besar, berpotensi membiarkan mereka terbuka untuk serangan mogok maut. Serangan maut akan menjadi cara utama anda untuk menangani kerosakan sebenar dan merendahkan bar kesihatan bos.

Dalam Wo Long: Dinasti Jatuh Anda Mungkin Perlu Bermain Lebih Defensif Daripada Serangan. Oleh itu, serangan balik tidak selalu menjadi idea yang baik. Lebih kerap daripada tidak, anda akan terjebak dalam rantaian serangan musuh jika anda lakukan. Lebih baik untuk membuang mantra, berundur, dan tunggu set serangan seterusnya musuh dan bersiaplah untuk memesongkan untuk mengisi semula meter semangat anda. Sekiranya anda pergi untuk membina bumi yang dicadangkan, fokus pada terutamanya meratakan kebajikan bumi anda. Bukan sahaja ini secara tidak langsung mempengaruhi kuasa serangan fasa anda, tetapi ia juga mempengaruhi had berat peralatan, yang membolehkan anda melengkapkan potongan pakaian yang lebih baik dari masa ke masa, dan juga jumlah semangat yang anda peroleh ketika memesongkan serangan. Kemudian, melabur qi tulen anda dalam kebajikan logam, yang dari masa ke masa mengurangkan berapa banyak spirt yang dimakan setiap ejaan dan dalam kebajikan kayu, yang mempengaruhi hp keseluruhan anda dan berapa lama semangat positif anda berlangsung.

Semasa anda bermain melalui permainan, periksa Panduan Lokasi Kristal & Essences Dragon untuk meningkatkan bilangan periuk penyembuh naga yang boleh anda gunakan dan berapa banyak kesihatan dipulihkan setiap penggunaan. Bagi sesetengah pergaduhan bos, mempunyai semua periuk penyembuh naga yang boleh didapati boleh membuat perbezaan.

Di samping itu, jangan ragu untuk bergantung pada sistem tetulang jika anda berjuang. Pada kebanyakan bendera pertempuran dalam permainan, anda boleh memanggil sehingga dua sekutu untuk membantu anda semasa pertarungan misi atau bos keseluruhan. Ini kos anjing laut harimau, yang boleh ditemui boleh ditemui dalam permainan dan juga diberikan sebagai ganjaran untuk menyelesaikan misi tertentu. Sistem pengukuhan membolehkan anda menggunakan tolok roh anda untuk menggalakkan sekutu anda untuk melepaskan serangan mereka yang paling kuat terhadap musuh. Ini dapat memberi anda sedikit masa untuk memfokus semula dan kadang -kadang mudah mengalahkan bos. Sekiranya anda merasa terlalu mendasari, luangkan masa pengisaran qi tulen untuk menaikkan tahap. Misi sampingan yang mudah anda boleh bermain berulang -ulang untuk beberapa qi tulen yang cepat adalah penguasaan ejaan sihir. Sekiranya anda membenamkan kesan khas qi yang tulen pada beban anda, anda boleh mempercepatkan perkara lebih banyak lagi.

Boss #1 – Zhang Liang, Jeneral Manusia

Kesukaran: 4/10

Strategi: Zhang Liang, Ketua Bos Manusia Berjuang merangkumi dua fasa.

 • Fasa 1: dia akan cuba menghancurkan anda dengan jaringnya. Ini adalah peluang yang sempurna untuk berlatih : l1:menonjol dan : bulatan:Mempertahankan. Cuba memihak kepada yang terakhir sebagai pesongan pembelajaran akan membantu mengatasi pukulan kritikal (berkilau merah). Seperti yang lama tidak mempunyai mekanik stamina yang betul, menjadi agresif dengan : persegi:Serangan biasa. Menggunakan serangan biasa berulang kali memecahkan pertahanannya. Sekali -sekala, berehat sebentar dan biarkan dia menyerang anda untuk mengamalkan pesongan. Ketika berkilau merah muncul di tubuhnya, bersiaplah untuk mengatasi tamparan kritikalnya pada saat terakhir (tidak ketika anda melihat berkilau merah). Fasa pertama ini agak mudah, jadi gunakannya untuk mengamalkan pesongan. Sekiranya perlu, biarkan dia membunuh anda untuk terus berlatih.
 • Fasa 2: dia akan menjadi setan batu. Sekarang dia akan cuba menyerang anda dengan kedua -dua mace dan ekornya. Parry : l1:Serangan ekornya serta ketika dia memanggil batu dari tanah, tetapi cuba untuk membantah serangannya yang lain. Sekiranya anda berjaya membantah pukulan kritikalnya, anda akan dapat menangani kerosakan semangat besar-besaran, secara beransur-ansur meninggalkan bos terbuka untuk mogok maut (Lock-on menjadi merah). Akhirnya, anda akan dapat menggunakan : Segitiga:+ : persegi:untuk memanggil binatang ilahi. Tekan arahan apabila anda melihat mereka untuk menamatkan perjuangan.

Boss #2 – Zhuyan

Kesukaran: 3/10

: bulatan:

Strategi: Zhuyan adalah syaitan seperti kera gergasi. Ini bukan perjuangan yang sangat sukar selagi anda tidak bermain secara agresif. Fokus pada memesongkan semua serangannya untuk menangani kerosakan semangat secara progresif. Satu -satunya bahagian yang anda perlukan untuk benar -benar berjaga -jaga adalah serangan tamparan kritikalnya yang mempunyai sedikit kelewatan. Ketika berkilau merah muncul di tubuhnya, dia akan menyerang serangan kritikalnya. Tekan untuk membelokkannya beberapa saat selepas berkilau merah muncul. Pesongan yang berjaya akan menyebabkan kerosakan semangat besar -besaran, mendekati anda untuk melakukan mogok maut. Bilas ulang sehingga dia mati. Bukan perjuangan yang sangat mencabar selagi anda menumpukan tenaga anda pada pesongan dan bukannya huru -hara.

Boss #3 – Fengxi

Kesukaran: 3/10

Strategi: Fengxi adalah syaitan Warthog gergasi. Walaupun dia bos, dia bos yang agak perlahan dan tidak berbahaya. Strategi di sini adalah untuk selalu memukulnya dari kedua -dua belah pihak. Jangan menargetkannya. Bersikap agresif dengan serangan anda, terutamanya apabila dia memberi tumpuan kepada Zhao. Serangan tamparan kritikalnya agak perlahan juga. Dia akan melompat di udara dan cuba menghisap anda dengan perutnya. Sekali lagi, cendawan hanya seketika sebelum dia mendarat. Selain daripada itu, gunakan strategi yang sama untuk keseluruhan perjuangan. Pertarungan yang cepat dan bersyukur.

Boss #4 – Zhang Bao, Ketua Bumi

Kesukaran: 2/10

Strategi: Zhang Bao, Jeneral Bumi adalah Warlock yang memegang mantra api dan mempunyai satu fasa. Perjuangan ini boleh menjadi sangat mudah selagi anda menggunakan strategi ini: Pertama, setiap ejaan api Zhang bao cast boleh dibelokkan, jadi gunakan ini untuk kelebihan anda. Anda juga boleh membuang ejaan air untuk mengatasi elemennya. Kemudian, sepanjang pertarungan, hanya : r1:+ : naik:atau : turun:untuk menggalakkan sekutu anda (kos dua bar roh). Sekiranya anda kehabisan bar roh, hanya fokus pada memesongkan mantra api sementara sekutu anda menjaga bos untuk mengisi semula. Untuk beberapa kerosakan tambahan, anda juga boleh memanggil binatang ilahi anda jika tolok itu penuh. Secara keseluruhan, perjuangan yang cepat dan mudah, yang tidak sepatutnya menimbulkan cabaran pada tahap ini.

Boss #5 – Zhuyan

Kesukaran: 3/10

Strategi: Gunakan strategi yang sama yang anda gunakan buat kali pertama: Bantal serangannya, termasuk dan terutama pukulan kritikalnya yang berputar dan menyerang serangan untuk menangani kerosakan semangat. Kemudian, apabila kunci bertukar menjadi merah, lakukan mogok maut untuk menangani kerosakan yang besar. Di samping itu, anda boleh menggalakkan Hong Jing untuk meningkatkan kerosakan tambahan. Sekiranya boleh, panggil binatang ilahi untuk melepaskan kemahirannya yang kuat ( : Segitiga:+ : bulatan:) atau kuasa anda dan Hong Jing naik ( : persegi:+ : x:).

Boss #6 – Zhang Jiao, Ketua Surga

Kesukaran: 4/10

Strategi: menggalakkan matahari untuk menyerang bos dan semasa dia berada di situ, anda boleh menangani beberapa pukulan dari belakang dan juga melemparkan beberapa mantra. Memandangkan elemen utama bos adalah kilat, air dan bumi adalah kaunter yang baik. Semasa anda menyerang beberapa serangan, anda akan sampai ke meter semangat anda, membolehkan anda terus menggalakkan matahari. Anda boleh membilas dan mengulangi strategi ini, kadang -kadang memesongkan bolt kilatnya dan serangan tamparan kritikal. Satu adalah peluru berpandu gergasi, satu di mana dia mengetuk tongkatnya di atas tanah dan yang ketiga di mana dia cuba menusuk anda dengan pegangannya. Terus memesongkan untuk menangani kerosakan roh besar-besaran dan jangan lupa untuk melakukan mogok maut apabila lock-on bertukar menjadi merah. Cukup bos yang boleh dilakukan selagi anda membiarkan Sun melakukan sebahagian besar pekerjaan dan bermain defensif untuk membelokkan langkahnya.

Boss #7 – Aoye

Kesukaran: 7.5/10

Strategi: Aoye adalah syaitan yang kelihatan besar. Anda mungkin mahu terlebih dahulu melakukan beberapa ujian berjalan untuk membiasakan diri dengan set langkahnya. Dia mempunyai yang luas dan tidak pernah mengikuti corak yang sama. Berikut adalah rundown ringkas untuk kebanyakan serangannya dan apa yang perlu dilakukan untuk setiap satu daripada mereka:

 1. Pukulan Kritikal: Ini boleh mengambil banyak bentuk, termasuk satu di mana dia melepaskan tentakelnya dari mulutnya. Ciri umum semua jenis pukulan kritikal adalah bahawa mereka sentiasa dikenakan dan ditangguhkan. Apabila dia melepaskannya, bentangkannya pada saat yang terakhir mungkin. Ini adalah kunci untuk menangani kerosakan semangat yang besar. Pukulan kritikal adalah salah satu langkah permulaan yang mungkin.
 2. Belly-flop: Dia akan melompat di udara dan cuba menyelam anda dengan perutnya. Cuba untuk membelok atau mengelak. Ini adalah satu lagi langkah permulaan yang mungkin.
 3. Tailspin: Dia berputar ekornya untuk menimbulkan kerosakan. Betakkannya.
 4. Lengan menyapu/menusuk: ketika dia menyapu tangannya, memesongkan mereka. Dia akan menyapu tangannya 4-5 kali berturut-turut. Oleh itu, fokus pada pemisahan untuk menangani kerosakan semangat. Apabila dia berhenti, membalas dengan serangan cepat 1-2. Satu variasi langkah ini bahawa dia menggunakan tangannya sebagai belati.
 5. Tusukan tanduk putih: dia menggunakan tanduk putihnya untuk beberapa tikaman cepat. Lebih baik menghindar ketika dia mula menggunakan tanduk. Serangan ini sangat cepat dan memerlukan pesongan optimum untuk mengelakkan kerosakan.
 6. Stomps Tentacle: Dia memanggil tentakel belakangnya dan terus menggunakannya untuk menikam anda. Seperti menusuk tanduk putih, cubalah untuk menjaga jarak anda.
 7. Ice Shards: Apabila dia menaikkan badannya semasa masih di tanah, dia akan melepaskan ais dari perutnya. Ini hanya berlaku pada separuh kedua pertarungan. Ais ais yang dia hantar pada anda boleh dikurangkan.
 8. Badai Icicle: Setiap kali anda berjaya membantah tamparan kritikal, dia akan memanggil ribut icicle yang boleh dibelokkan atau dielakkan.

Kunci untuk memenangi perjuangan ini adalah kesabaran dan masa pesongan yang sempurna, terutamanya dengan pukulan kritikal Ayoe. Lakukan beberapa ujian berjalan untuk mempelajari masa gerakannya dan bagaimana untuk memesongkan mereka secara optimum. Jangan bermain secara agresif, tetapi mengutamakan pesongan untuk meningkatkan kerosakan semangat anda dan mendarat 1-2 hits hanya apabila dia seketika mengambil rehat. Akhirnya Ayoe akan melakukan pukulan kritikal. Ketika dia berbuat demikian, bersiaplah untuk memesongkannya untuk kerosakan roh yang besar dan akhirnya mogok maut ketika penguncian bertukar menjadi merah. Sekiranya anda tidak dapat, ulangi strategi yang sama sehingga kunci bertukar menjadi merah. Sekiranya anda memerlukan gencatan senjata sementara, dorong Hong untuk melepaskan langkahnya. Perjuangan yang sukar, mungkin yang pertama dalam permainan.

Boss #8 – Suanyu

Kesukaran: 3.5/10

Strategi: Perjuangan bos ini lebih menjengkelkan daripada sukar kerana Suanyu mudah bercampur dengan persekitaran yang gelap dan, oleh itu, ia boleh menjadi agak rumit untuk melihat dan membelokkan serangannya. Umumnya, dia menggunakan serangan menghentam dan berputar dengan menembak sekali -sekala projektil bulu dan memanggil bolt kilat. Cuba buang sebanyak mungkin dan gunakan sekutu anda untuk mengalahkannya. Sebaik sahaja dia dibebankan, dia cukup pantas untuk menurunkan.

Boss #9 – Baishe

Kesukaran: 5.5/10

Strategi: Baishe adalah syaitan ular dengan tentakel besar di seluruh tubuhnya. Dia menggunakan ekornya untuk serangan berputar yang dia dapat berantai sehingga dua kali dan tentakelnya untuk serangan menusuk cepat. Di samping. Mengenai serangan pukulan kritikal, dia sama ada menggunakan tentakelnya untuk merebut anda atau menaikkan udara pertengahan untuk kemudian menjunam anda. Sekiranya dia melakukannya, anda akan mengekalkan kerosakan besar -besaran, jadi cuba memesongkannya jika boleh. Perjuangan ini tidak terlalu buruk, juga kerana dia boleh mengambil banyak kerosakan semangat apabila anda menentang pukulan kritikalnya, membolehkan anda melakukan mogok maut yang merosakkan tidak lama lagi.

Boss #10 – Zhang berdering

Kesukaran: 6.5/10

Strategi: Zhang Rang adalah perjuangan bos manusia. Di bilik yang sama adalah perusuh yang kelihatan seperti dia, dengan bar kesihatan mereka sendiri. Jangan menargetkan bos baru (yang tanpa bar kesihatan di atas kepalanya). Pertama, jelaskan bilik semua klon tetapi satu. Sekiranya anda menghilangkan semua klon dan hanya meninggalkan bos sebenar, dia akan memanggil klon baru selepas beberapa ketika, menjadikan perjuangan ini tidak perlu lebih mencabar daripada yang sudah ada. Oleh itu, apabila dua berbanding dua, tumpukan usaha anda pada yang sebenar. Pada ketika ini, anda tidak akan dikerjakan oleh begitu banyak klon. Menghapuskan klon pertama juga penting untuk menghilangkan buffs bos (satu klon = satu buff). Ini lebih daripada ujian survivabiliti. Luangkan masa anda mengalahkan perusuh kerana mereka berurusan dengan satu kerosakan ketika mereka menutup dan menjauhkan anda. Clones turun dengan mudah dengan mogok berat dan mereka mempunyai serangan tamparan kritikal yang sama seperti bos, serangan yang dikenakan. Bantingkan dan setiap serangan yang mungkin untuk kerosakan roh, termasuk bola dan laluan kilat.

Boss #11 – Lu Bu

Kesukaran: 8/10

Strategi: Lu bu adalah seorang askar besar yang menunggang kuda dan setakat ini bos paling sukar dalam permainan setakat ini. Untuk perjuangan bos ini, saya sangat mengesyorkan menetapkan mantra sihir berikut: menyerap daya hidup, semangat semangat, dan membakar flamewave. Lebih baik mempunyai semua 3 mantra ini untuk membuka kunci dan tahap kekuatan yang diperlukan untuk menggunakannya, tetapi jika anda tidak dapat, sekurang -kurangnya mengutamakan pembakaran flamewave jika mungkin. Membakar flamewave terutama yang menjadikan perjuangan ini sangat sukar ini lebih dapat diterima. Di samping itu, tetapkan Qinglong sebagai binatang ilahi anda. Menggunakan Qinglong : persegi:+ : Segitiga:Keupayaan membolehkan anda membuang kumpulan regenerasi kesihatan yang boleh membantu semasa memesongkan serangannya, terutama yang berkisarnya. Dan akhirnya, sangat digalakkan untuk memiliki semua 6 periuk naga yang boleh digunakan untuk digunakan.

 • Fasa 1: Semasa fasa 1, jangan cuba menyerangnya. Semasa fasa ini, anda mesti bermain defensif. Dia terlalu cepat dan anda hanya akan menjadi beg menumbuk. Fokus anda adalah dengan hanya mengetuk dia dari kudanya dan satu -satunya cara untuk melakukannya adalah untuk mengurangkan bar semangatnya. Oleh itu, untuk separuh pertama perjuangan ini, memberi tumpuan kepada memesongkan pukulan kritikalnya, serangan dan anak panah biasa. Serangan tamparan kritikal yang pertama adalah stomp kuda dan yang kedua adalah pertuduhan. Apabila anda berjaya membantah serangan tamparan kritikal, tanah hanya 1 : Segitiga:serangan berat untuk mengurangkan bar rohnya lebih jauh lagi. Apabila dia menjauhkan diri dari anda dan tiba -tiba brek, itu bermakna dia akan menembak anak panah pada anda. Tahan : l1:untuk membelokkan mereka. Secara kebetulan, perjuangan akan selalu bermula dengan anak panah.
 • Fasa 2: Perkara pertama yang mesti anda ketahui ialah ketika dia tidak menunggang kudanya lagi, kuda itu masih akan mengamuk di sekitar arena dan ia boleh menyakiti anda jika anda berdiri di jalannya. Perkara pertama yang akan dia lakukan ialah serangan pukulan kritikalnya. Ini agak mudah untuk memesongkan. Jangan membalas serangan setelah memesongkannya. Dia terlalu cepat dan jika anda melakukannya, dia akan berantai beberapa serangan yang perlu dibelokkan dengan masa yang sempurna. Sekarang anda boleh menggunakan dua strategi, bergantung pada seberapa cepat tolok roh anda kembali normal: strategi pertama melibatkan pemendapan dan menggunakan pembakaran flamewave (lebih keras), strategi kedua melibatkan memegang : l1:Untuk menangkis semua serangannya dan menjaga jarak anda untuk memulihkan semangat anda kembali normal (lebih mudah). Tidak kira strategi yang anda gunakan, tugas anda adalah untuk membelokkan semua serangan tamparan kritikal kerana ini adalah satu -satunya fay yang boleh dilaksanakan untuk menangani kerosakan yang konsisten. Ingatlah bahawa dia boleh mengikat serangan tamparan kritikal, jadi bersiaplah untuk membelokkan yang kedua atau bahkan yang ketiga jika itu berlaku. Ini biasanya berlaku selepas anda melepaskannya dari kudanya untuk kali kedua.

Boss #12 – Sun Ce dan Sun Jian

Kesukaran: 5/10

Strategi: perjuangan akan bermula menentang Sun CE. Gunakan persekitaran untuk kelebihan anda: bilik agak besar, jadi anda dapat menjaga jarak anda. Bantal sebanyak mungkin dan membalas dengan 1-2 serangan biasa. Apabila Bar Spirit Sun Ce habis, lakukan mogok maut. Julat serangannya agak terhad, tetapi dia menyerang dengan pantas. Sekali Sun Ce’s Bar adalah 3/4 kosong, Sun Jian akan menyertai perjuangan dan seketika anda perlu melawan mereka berdua. Selesaikan Sun Ce Off (memikatnya dari Jian jika perlu) dan kemudian fokus pada Jian, yang mempunyai set langkah yang sama. Anda boleh melambatkannya dengan mengenakan papak dan menggunakan Zhuque untuk kerosakan kebakaran yang besar. Cabaran berduri, tetapi tidak ada yang dibandingkan dengan Lu Bu.

Boss #13 – Taotie

Kesukaran: 4/10

Strategi: Taotie adalah kekejian besar dengan wajah seorang lelaki dan batang domba. Untuk mempersiapkan perjuangan bos ini, mengutamakan mana -mana binatang dan mantra ilahi air dan elemen utamanya adalah api. Perjuangan bos ini mempunyai tiga fasa. Dia mungkin kelihatan menakutkan, tetapi sebenarnya dia tidak.

 • Fasa 1: Fasa 1 bermula dengan tiga projektil kristal ditembak terus ke arena. Ini boleh dibelokkan. Selepas, bertujuan untuk memusnahkan rasuah kristal di salah satu kakinya. Ketika dia mengepakkan kakinya, benca mereka atau mengelak. Sentiasa menargetkan kakinya dan ketika tolok rohnya habis, melakukan mogok maut di matanya.
 • Fasa 2: Setelah menikam matanya, teruskan keruntuhan di kristal di kakinya sehingga dia turun lagi. Ketika dia melakukannya, gunakan platform rasuah kristal di sekeliling tubuhnya untuk sampai ke punggungnya dan melakukan yang lain.
 • Fasa 3: Semasa fasa 3, tinggal dekat dengannya dan bersedia untuk memesongkan perutnya. Apabila dia melepaskan atau menggulung di arena, dengan cepat mengelak. Apabila anda telah hancur tolok rohnya, naik kepala dan melakukan mogok maut di mulut untuk menamatkan pertarungan.

Apa yang sebenarnya sukar mengenai perjuangan ini bukanlah bos per se, tetapi mencari jalan untuk memukulnya secara konsisten. Pertarungan bos ini dapat merasa agak kacau dan seperti anda tidak memukul apa -apa kadang -kadang, tetapi selagi anda mensasarkan kakinya dan tetap dekat dengannya semasa fasa, ia tidak akan menimbulkan banyak cabaran.

Boss #14 – Sun Jian

Kesukaran: 3/10

Strategi: Sun Jian adalah syaitan yang kelihatan besar. Dia terutamanya menggunakan ekor dan cakarnya dalam set langkahnya. Perjuangan ini tidak sepatutnya membuktikan terlalu menuntut. Ia tiga menentang One dan Sun Jian hanya mempunyai satu fasa. Untuk keseluruhan perjuangan, gunakan tolok roh anda untuk menggalakkan sekutu anda dan untuk membuang papak untuk kerosakan yang besar. Di samping itu, anda ingin mempunyai Tengshe sebagai binatang ilahi utama anda untuk menimbulkan siri debuffs pada bos. Dengan memaksakan papak, Tengshe, dan dua sekutu anda, bos ini akan turun dengan cepat.

Boss #15 – Dong Zhuo

Kesukaran: 4.5/10

Strategi: Dong Zhuo adalah seorang askar yang memakai tombak besar. Dia kebanyakannya menyerang serangan yang sangat cepat dan berbahaya. Memesongkannya memerlukan masa yang sempurna, tetapi anda boleh menggunakan slab mengenakan jika ada jika anda tidak merasa selamat. Dia juga boleh menembak belati peluru dan mempunyai serangan tamparan kritikal yang sangat cepat, termasuk satu di mana dia menghidupkan tombaknya, yang mana dia bersiap sedia untuk stomp yang besar, dan satu di mana dia memotong tanah dengan tombaknya. Bawa dua bala bantuan untuk perjuangan ini untuk mengeluarkannya dari belakang anda. Dia boleh menangani banyak kerosakan dan cepat, tetapi secara keseluruhannya adalah perjuangan yang sangat baik pada ketika ini dalam permainan jika anda mengikuti strategi ini.

Boss #16 – Zhao Yun

Kesukaran: 4.5/10

Strategi: Dia boleh menyerang lunges keras dan cepat dengan tombaknya, jadi lebih baik untuk menjaga jarak anda dan membuang papak untuk mengganggu corak serangannya. Bantal apabila mungkin untuk memulihkan semangat anda mengukur sedikit dan menggunakannya untuk membuang papak untuk menimbulkan kerosakan semangat yang lebih banyak. Apabila dia melompat di udara dan menuduh, dia akan membanting tombaknya ke tasik atau berputar badannya untuk menembusi anda masing -masing. Meletakkan kedua -dua serangan tamparan kritikal ini untuk meningkatkan besarnya dalam output kerosakan semangat.

Boss #17 – Cao Cao

Kesukaran: 4/10

Strategi: hanya ada dua langkah yang anda perlukan untuk melihat: serangan tamparan kritikalnya di mana dia melompat di udara untuk cuba membanting anda dan ketika dia memanggilnya Phoenix Divine Beast. Berdiri kembali ketika dia melepaskan yang terakhir atau gelombang kejutannya akan merosakkan anda. Selain daripada itu, simpan jarak anda dan membuang papak untuk memilikinya untuk mendapatkannya untuk beberapa kerosakan semangat tambahan. Bantal apabila mungkin dan dengan cara ini dia harus turun dengan cepat.

Boss #18 – Xiahou Dun

Kesukaran: 5/10

Strategi: Xiahou dun adalah setan bersayap besar yang menggunakan suis gergasi. Selain itu, seluruh badannya terbakar, yang bermaksud bahawa dia juga boleh menangani kerosakan elemen. Pastikan anda mempunyai satu tetulang tambahan untuk perjuangan ini kerana ia boleh pergi jauh. Kebanyakan serangannya, termasuk pukulan kritikalnya, diputar. Perjuangan ini dapat membuktikan agak huru -hara: dia bergerak dan terbang dengan cepat dan tubuhnya mudah bercampur dengan penanda merah pukulan kritikal, menjadikannya sukar untuk mengukir masa pesongan. Untuk keseluruhan perjuangan, jaga jarak anda untuk memberi diri anda sedikit lebih banyak masa untuk bersiap sedia untuk membelok ketika dia terbang ke arah anda. Apabila dia melakukannya, anda boleh membuang Slab dalam trajektorinya untuk menangani beberapa kerosakan semangat dan pada masa yang sama melambatkannya sedikit jika anda tidak merasa seperti anda akan memesongkan. Apabila dia membakar bola api, ini juga boleh dibelokkan. Di samping itu, cuba untuk menempah beberapa tolok semangat anda untuk menggalakkan bantuan sekutu anda. Pertarungan yang agak rumit, tetapi jika anda mengikuti strategi yang digariskan, tidak terlalu buruk.

Boss #19 – Zhang Liao

Kesukaran: 5/10

Strategi: Zhang Liao adalah askar besar yang menguasai elemen kilat. Dia mempunyai langkah yang sama yang ditetapkan oleh Xiahou Dun, yang bermaksud bahawa dia menyerang dan menyerang serangan. Seperti biasa, pastikan jarak anda dan tuang memaksakan papak apabila anda boleh melambatkan bos dan menangani kerosakan semangat. Rizab Selebihnya tolok anda untuk menggalakkan sekutu anda dan membelokkan seberapa banyak yang anda boleh, termasuk dan terutama serangan tamparan kritikal untuk beberapa kerosakan semangat yang besar.

Boss #20 – Liu Bei

Kesukaran: 4.5/10

Strategi: dia menyerang keras dan cepat, tetapi ada tipu muslihat untuk berulang kali mencetuskannya. Begini caranya: jaga dia jauh dan ketika dia mendapat cast yang rapat membakar flamewave untuk menenggelamkannya di dalam api dan menangani kerosakan yang mengalir. Sekiranya anda boleh, tanah 1-2 serangan cepat, maka ulangi dan biarkan Roh anda mengukur sedikit. Ulangi strategi yang sama untuk keseluruhan perjuangan. Anda juga boleh membuang papak yang mengenakan ketika dia terkejut di tanah untuk kerosakan tambahan. Satu lagi perkara yang sangat penting adalah untuk menangani serangan berat ketika dia memaksa dirinya: seperti yang dilakukannya, dia tidak akan menyerang anda meninggalkan dirinya terbuka untuk serangan berat. Dengan strategi ini, dia tidak akan mendapat banyak peluang.

Boss #21 – Leishi

Kesukaran: 3.5/10

Strategi: Pertama, hubungi dua bala bantuan. Kemudian, teruskan ke arena untuk melawan Leishi, tuhan guntur. Dia sangat besar, tetapi agak perlahan. Gunakan strategi berikut: Bantal serangan tamparan kritikal awalnya, kemudian naik ke arahnya dan lepaskan sama ada membakar flamewave atau memaksakan papak untuk mencetuskan peluang mogok maut. Anda harus menangani banyak kerosakan. Untuk sedikit bar kesihatannya, dorong satu atau kedua -dua sekutu anda dan ketika mereka melawannya, pergi ke arahnya untuk membuang ejaan lagi. Satu -satunya perkara sebenar yang perlu anda bimbang dan memesongkan adalah bola kilatnya. Pertarungan yang mudah secara keseluruhan, walaupun saiz bos yang menacing.

Boss #22 – Lu Bu

Kesukaran: 6.5/10

Strategi: Lu bu adalah centaur yang membakar api gergasi. Bawa pengukuhan sekutu tambahan untuk membuat ini kerana ia dapat membuat semua perbezaan. Yang baik adalah Han Dang kerana bos menggunakan banyak serangan api jarak jauh. Di samping. Mengenai perjuangan itu sendiri, selalu memesongkan bola api dan perubahan kapaknya untuk membina meter semangat anda dan dapat menggalakkan sekutu anda secara konsisten. Seperti biasa, cast memaksakan papak untuk beberapa kerosakan semangat tambahan dan bersiap sedia untuk membelokkan serangan pukulan kritikalnya ketika dia melompat sangat tinggi di udara, membuang bola api besar pada anda, dan memotong tanah dengan kapaknya. Jaga jarak anda dan biarkan sekutu melakukan sebahagian besar kerja untuk memainkannya dengan selamat, dan anda akan dapat bertarung bos ini di dalam karung.

Boss #23 – Hong Jing

Kesukaran: 6/10

Strategi: dia adalah kastor ejaan dan dia menggunakan mantra yang paling kuat untuk semua elemen. Secara kebetulan, ini juga kelemahan utamanya. Malah, semasa dia membuang, dia tidak bergerak dan terbuka untuk merosakkan. Jadi, setiap kali anda melihat dia akan membuang mantra, mendekatinya dan sama ada melakukan yang sama atau mendarat serangan berat. Untuk pertarungan yang lain, teruskan jarak anda dan cuba memesongkan semua mantera yang dia hantar pada anda. Ingatlah bahawa ketika dia memanggil bolt kilat dari langit dan menempatkan papak ais di atas tanah yang anda mesti mengelak. Semua yang lain boleh dibelokkan. Dengan strategi ini, sementara ia adalah perjuangan yang mencabar, anda akan menjadikannya lebih baik.

Boss #24 – Yan Liang dan Wen Chou

Kesukaran: 5/10

Strategi: Benarkan sekutu anda untuk mengambil Yan Liang semasa anda mengambil berdiri, Wen Chou. Mereka tidak begitu sukar kerana mereka melihat dan akan turun dengan mudah. Gunakan tolok semangat anda untuk mengenakan papak untuk menangani kerosakan semangat tambahan dan hanya memberi tumpuan kepada serangan yang memesongkan. Sebaik sahaja Wen Chou turun, bantu rakan sekutu anda dengan Yan Liang. Yan Liang mempunyai langkah yang sangat serupa yang ditetapkan oleh Chenggui, jadi memaksakan papak di sini benar -benar dapat membantu. Selepas beberapa ketika, Wen Chou akan kembali hidup.

Boss #25 – Liu Bei

Kesukaran: 7/10

Strategi: Liu Bei adalah syaitan manusia yang sangat cepat. Dia mempunyai serangan dwi dwi cepat yang dapat menangani satu tan kerosakan jika undeflected. Secara kebetulan, ini juga merupakan salah satu kelemahan utamanya, yang bermaksud bahawa jika anda berjaya membelokkan sebahagian besar serangannya, dia juga dapat mengekalkan banyak kerosakan semangat. Lakukan yang terbaik untuk membelokkan seberapa banyak yang anda boleh dan berundur untuk menyembuhkan dan mengambil nafas jika diperlukan. Sekiranya anda melakukannya, pastikan anda menggalakkan dua sekutu anda. Sekiranya anda ingin memainkannya dengan selamat, saya akan mengesyorkan menjaga jarak dari dia untuk keseluruhan perjuangan dan biarkan kedua -dua sekutu melakukan kebanyakan pekerjaan. Hanya mendekatinya ketika dia tidak berputar dengan pedang dwi dan untuk membuang papak atau membakar Flamewave. Oleh itu, strategi yang baik adalah untuk membiarkan dia melawan sekutu anda selama beberapa saat, masuk, membuang slab, berundur dan memesongkan jika perlu. Semasa anda berundur, pastikan terdapat jurang yang cukup luas antara anda dan bos kerana semua ekornya dan serangan pedang dwi mempunyai jangkauan yang sangat luas. Sekiranya Tengshe Divine Beast berdaya maju, memanggilnya untuk menangani sejumlah debuff. Serangan pukulan kritikalnya juga agak mudah untuk memesongkan: memotong bilah darah betul ketika berada di udara. Sekali lagi, dengan dua sekutu yang membantu anda dan menggunakan strategi ini, perjuangan ini tidak terlalu buruk.

Boss #26 – Zhang Liao

Kesukaran: 8.5/10

Strategi: Sebaik sahaja perjuangan bermula, dia akan memanggil binatang ilahi kilatnya yang mengikat pedangnya dengan elemen kilat. Kemudian, dia boleh melakukan serangan tamparan kritikal udara, yang agak lambat, sehingga mudah dipilih. Sebaik sahaja anda telah membelokkannya, jangan menentang serangan biasa atau berat. Sebaliknya, membuang mantra yang meluas seperti memaksakan papak atau membakar Flamewave untuk beberapa kerosakan roh, kemudian berundur. Sekiranya anda tidak, anda akan terperangkap dalam keadaan cepatnya, yang boleh menjadi sukar untuk memesongkan dengan masa yang sempurna. Pukulan kritikal kedua menyerangnya dengan cepat, agak sukar untuk dipilih. Cuba jangan terperangkap dalam hujan bolt kilat ketika dia memanggil mereka dari langit kerana ini dapat menangani kerosakan besar -besaran. Kunci untuk memenangi perjuangan ini mengambil kesempatan daripada kekerapan yang mana dia menggunakan serangan tamparan kritikal udara, lebih mudah kedua. Kemudian, simpan jarak anda untuk sepanjang perjuangan dan biarkan dia datang kepada anda, penyembuhan jika perlu. Anda juga boleh membelokkan serangan kilatnya jika anda mampu, tetapi lebih selamat untuk menjaga jarak anda.

Boss #27 – Yuan Shao

Kesukaran: 3.5/10

Strategi: Yuan Shao adalah pertarungan bos peringkat pertengahan. Dia adalah syaitan ekor ais. Dia boleh membuang shards ais dan projektil yang besar dan menggunakan ekornya untuk serangan pukulan kritikalnya. Oleh kerana dia cukup bergerak, anda boleh menggunakannya untuk kelebihan anda sendiri. Dapatkan dekat dengannya dan membuang mantra paling kuat untuk kerosakan semangat yang besar. Apabila dia hendak membuang ais, berundur dan memesongkan mereka untuk memulihkan beberapa tolok semangat anda. Selain daripada itu, terus dekat dengannya untuk membuang sihir dan dia harus turun dengan cepat. Bos yang sangat mudah walaupun menjadi endgame.

Boss #28 – Yu Ji / Perwujudan Qi Demonik

Kesukaran: 7.5/10

Strategi: Yu ji adalah pertarungan bos dua fasa. Serangan utamanya adalah pelakon Magic dari semua fasa unsur.

 • Fasa 1: Semasa fasa 1, yu ji akan berada dalam bentuk manusia. Dalam bentuk ini, dia agak lemah dan tidak bergerak. Terutamanya aspek yang terakhir, anda boleh mengeksploitasi untuk menangani kerosakan yang konsisten. Semua manteranya boleh terganggu apabila dia bersiap sedia untuk membuangnya. Ketika dia, naik ke arahnya dan meluangkan ejaan terbaik anda sebagai balasan. Ini akan memecahkan sihirnya dan menenggelamkannya pada masa yang sama, meninggalkannya terbuka untuk serangan berat. Apabila anda dapat melakukan mogok maut kepadanya, dia akan mengalami banyak kerosakan. Satu-satunya serangan sebenar yang perlu anda perhatikan adalah ketika dia memanggil pedang dan menggunakan senjatanya dalam gerakan berputar-putar. Pukulan kritikalnya adalah serangan putaran dan slam tangan, baik perlahan dan mudah dipilih.
 • Fasa 2: Semasa fasa 2, dia akan berada dalam bentuk naga. Dalam bentuk ini, dia bertentangan sepenuhnya dengan bentuk manusia. Dia seekor binatang dan bergerak tanpa gangguan. Oleh itu, jangan ikuti dia, hanya berdiri kembali untuk perjuangan keseluruhan dan melakukan yang terbaik untuk membelokkan serangannya. Sebilangan serangannya adalah: slash ekor kilat, putaran badan berbisa, 6 slash pedang berturut -turut, kolam berbisa dipanggil dari tanah. Strategi di sini adalah untuk menunggu dia untuk membuang serangan pukulan kritikalnya, yang semuanya perlahan dan mudah untuk memesongkan. Satu pukulan kritikal adalah slam ekor, yang kedua adalah serangan slithering yang perlahan, yang ketiga adalah bola api besar, yang keempat adalah pemotongan tanah ekor. Anda juga boleh mencuba pemutus mengenakan papak ketika dia terbang ke sekitar untuk memilikinya jika boleh, tetapi jangan terlalu bergantung pada masa ini. Apabila tolok rohnya habis, anda akan dapat melakukan mogok maut yang menangani potongan besar kerosakan. Juga, jika ada, Summon Tenshen Divine Beast ke Debuff dia.

Boss #29 – Boy yang ditutup mata

Kesukaran: 9/10

Strategi: Budak Minyak Tutup Tutup Minda adalah bos manusia yang mengeja, yang paling sukar dalam permainan. Ini juga bos terakhir cerita. Untuk perjuangan bos ini, sangat digalakkan untuk mengumpulkan semua kemungkinan Essences dan Kristal Dragon Naga yang mungkin untuk penggunaan dan keberkesanan periuk naga maksimum. Budak Minyak Tutup Minyak Minyak Cepat dan Menangani Satu Ton Kerosakan, Terutama Dengan Serangan Pukulan Kritikalnya. Dia menguasai semua fasa dengan kesempurnaan mutlak dan dapat mempesonakan senjatanya dengan apa -apa pada bila -bila masa. Berikut adalah rundown cepat dari semua serangan yang mungkin dia gunakan:

 1. Slash Pedang yang meluas (ini adalah serangan kegemarannya)
 2. Pedang menusuk terbang
 3. Pedang terbang semasa dia meleleh di sekitar arena
 4. Kolam racun
 5. Slabs batu
 6. Bola api gergasi
 7. Bolt dan Kolam Kilat
 8. Shards Ice

Mengenai serangan pukulan kritikalnya, dia menyerupai bola api besar, memisahkan dirinya menjadi dua lagi klon, yang masing -masing dapat menangani kerosakan, menuduh sehingga melontarkan dan memiliki anda. Kadang -kadang, dia berantai beberapa serangan tamparan kritikal, jadi jangan membalas hanya untuk selamat. Semua ini dapat dengan mudah membunuh anda, jadi lakukan yang terbaik untuk memesongkan mereka. Secara kebetulan, memesongkan pukulan kritikal berturut -turutnya adalah kunci untuk memenangi perjuangan ini. Sekiranya perlu, lakukan beberapa percubaan untuk mempelajari corak serangannya dan dapatkan masa pesongan pukulan kritikalnya. Strategi di sini adalah kesabaran: jangan cuba mengatasi serangan normalnya. Dia terlalu cepat dan mudah mengikat mereka untuk terus merosakkan anda. Sebaliknya, pelajari masa yang betul untuk memesongkan serangan tamparan kritikalnya dan gunakan ini untuk kelebihan anda untuk kemudian dapat melakukan serangan maut. Sekali lagi, dapat membelokkan pukulan kritikal berturut -turut adalah kunci untuk menang di sini. Menjaga jarak anda juga dapat membantu sedikit meningkatkan masa pesongan.

Boss #30 – Xiahou Yuan dan Xiahou Dun

Kesukaran: 5/10

Strategi: Untuk menang di sini, pastikan jarak anda berulang kali memikat kedua -dua xiahou dengan mantra anda yang paling kuat dan hanya memberi tumpuan kepada anak panah yang memesongkan dan serangan pukulan kritikal. Tidak banyak lagi.

Boss #31 – Yuan Shao

Kesukaran: 4/10

Strategi: ini adalah pertandingan ulang terhadap Yuan Shao. Dia boleh membuang shards ais dan projektil yang besar dan menggunakan ekornya untuk serangan pukulan kritikalnya. Oleh kerana dia cukup bergerak, anda boleh menggunakannya untuk kelebihan anda sendiri. Dapatkan dekat dengannya dan membuang mantra paling kuat untuk kerosakan semangat yang besar. Apabila dia hendak membuang ais, berundur dan memesongkan mereka untuk memulihkan beberapa tolok semangat anda. Selain daripada itu, terus dekat dengannya untuk membuang sihir dan dia harus turun dengan cepat.

Ini semua bos di Wo Long: Dinasti Jatuh.

Wo panjang 100% panduan penyelesaian:

 • Walkthrough – Semua misi & bendera pertempuran
 • Semua lokasi yang boleh ditagih
 • Shitieshou
 • Tablet
 • Naga Vein Crystals & Essences (peningkatan kesihatan)
 • Golden Cicada Shells
 • Mantra sihir
 • Panduan Boss (semua bos)
 • Semua binatang ilahi
 • Panduan Trophy & Roadmap

Wo Long Fallen Dinasti: 10 Pergaduhan Boss Hardest, Ranking

Dari makhluk kuno hingga dudes yang sangat besar, ini adalah 10 pergaduhan bos paling sukar di Wo Long: Dinasti Jatuh.

Oleh Matthew Byrd | 6 Mac, 2023 |

 • Kongsi di Facebook (dibuka dalam tab baru)
 • Kongsi di Twitter (dibuka dalam tab baru)
 • Kongsi di LinkedIn (dibuka dalam tab baru)
 • Kongsi di e -mel (dibuka dalam tab baru)

| Komen Kira: 0

Wo pergaduhan bos yang paling sukar

Sementara ada yang memanggil Wo Long: Dinasti Jatuh Permainan Soulsike yang lebih mudah (atau lebih mudah diakses), walaupun veteran genre akan mengalami kesukaran untuk mengatasi beberapa cabaran paling sukar tajuk. Seperti tradisi seperti jiwa, Wo panjangCabaran terbesar boleh didapati dalam pergaduhan 20+ bosnya.

Lebih daripada banyak tajuk jiwa lain dalam ingatan baru -baru ini, Wo panjang memaksa anda untuk benar -benar menguasai dan menghafal corak serangan dari pelbagai bosnya. Walaupun slip sedikit dalam masa boleh menyebabkan anda terlepas parry dan kehilangan perjuangan. Sementara semua Wo panjangBos sia. Ini adalah Wo panjang bos yang akan membuatkan anda bersumpah pengawal anda dipecahkan walaupun anda belum memecahkannya sendiri.

Yan Liang dan Wen Chou

10. Yan Liang dan Wen Chou

Walaupun bukan perjuangan paling sukar terhadap dua bos yang anda dapati dalam permainan seperti jiwa, pertempuran pelbagai sasaran ini dapat menjadi sangat menjengkelkan, sangat cepat.

Jika anda tidak masuk ke dalam perjuangan ini dengan bala bantuan (yang sangat disyorkan), anda akan dengan cepat menyedari ada alasan yang baik mengapa permainan memberitahu anda untuk tidak melibatkan beberapa musuh sekaligus. Sangat sukar untuk menembusi serangan berganti bos ini sambil memakainya cukup untuk mendarat serangan kritikal yang diperlukan. Syukurlah, ini bukan perjuangan yang sangat panjang, dan anda boleh menjadikannya lebih mudah pada diri anda dengan membawa beberapa kawan bersama. Walaupun masih, perjuangan ini dengan mudah boleh mengecewakan.

Iklan – Kandungan terus di bawah

Liu Bei

9. Liu Bei

Ini hampir pasti lebih banyak pilihan peribadi daripada pemilihan konsensus masyarakat, tetapi saya mendapati perjuangan ini menjadi salah satu mimpi buruk yang benar Wo panjang.

Liu Bei bukan sahaja menyerang lebih cepat daripada kebanyakan bos lain, tetapi keupayaannya untuk terbang melintasi arena dan dengan cepat turun apabila anda mencipta beberapa masa yang janggal yang boleh menjadi sukar untuk difikirkan. Apa yang benar -benar membuat perjuangan ini menjengkelkan, bagaimanapun, adalah serangan kilat Liu Bei yang tersebar di lantai sementara anda masih berusaha untuk menembusi pukulan huru -hara yang mematikan bos. Ini hanya pertarungan keseluruhan yang rumit.

Xiahou Dun

8. Xiahou Dun

Kebanyakan pergaduhan melawan malaikat setan dengan scythes yang menyala besar -besaran cenderung sukar, tetapi perkara yang membuat perjuangan ini begitu menjengkelkan adalah jumlah “barang” yang mengisi arena.

Parries adalah hati Wo panjangPertempuran, dan parries yang sempurna dalam permainan ini memerlukan masa yang sempurna. Ternyata agak sukar untuk mengamati dengan sempurna apabila serangan musuh hampir selalu dikaburkan oleh beberapa jenis kesan zarah. Anda pasti dapat mempelajari perjuangan ini setelah beberapa percubaan, tetapi ia adalah pertempuran yang sangat mengecewakan.

Yu ji/perwujudan qi setan

7. Yu ji/perwujudan qi setan

Bos terakhir dalam permainan Soulslike jarang bos paling sukar dalam permainan seperti jiwa, tetapi Wu panjang dolar tradisi itu agak dengan memaparkan beberapa pergaduhan akhir permainan yang mengecewakan. Ini termasuk pertempuran terakhir terhadap Yu Ji.

Bahagian yu ji perjuangan ini adalah palsu yang rumit untuk pertempuran sebenar terhadap makhluk seperti naga setan yang dikenali sebagai perwujudan qi setan. Sudah tentu sukar untuk tepat masa parries untuk serangan penyapu qi setan, tetapi perkara -perkara yang membuat pertempuran ini benar. Sebaik sahaja anda mengetahui apabila kebolehan AoE itu dilemparkan dan bagaimana mereka menyebar, walaupun, anda harus berada di rumah separuh jalan.

Iklan – Kandungan terus di bawah

Zhang Liao

6. Zhang Liao

Untuk sebahagian besar, Zhang Liao adalah salah satu bos seperti jiwa yang meniru gaya pertempuran asas pemain. Iaitu dia cenderung bergantung pada pergerakan cepat, evasion, dan serangan huru -hara yang agresif. Apa yang menjadikan bos ini begitu mencabar, bagaimanapun, adalah serangan kilatnya yang sangat dahsyat.

Salah satu kebolehan utama Zhang Liao melihatnya mengenakan bayaran kepada anda, menyerang anda dengan senjata kilatnya, dan kemudian melepaskan bolt kilat di kawasan yang anda berdiri di. Anda tahu ia akan datang, tetapi ia Hebatnya Sukar untuk menembusi kedua -dua serangan huru -hara dan bolt kilat pada waktunya. Saya akhirnya makan banyak kerosakan semasa perjuangan ini, dan ini benar -benar salah satu pertempuran di mana anda perlu belajar hidup dengan kulit gigi anda jika anda akan menang.

Aoye

5. Aoye

Ini hampir pasti satu lagi pilihan peribadi, tetapi perjuangan menentang Aoye adalah salah satu “dinding” saya yang paling tidak dijangka dalam mana -mana permainan Soulslike baru -baru ini.

Aoye tidak kelihatan lebih mengagumkan daripada beberapa makhluk yang lebih besar yang anda hadapi Wo panjangTahap, tetapi anda akan mendapati bahawa ia adalah salah satu bos yang lebih rumit dalam permainan. Aoye boleh melepaskan serangan yang kuat dari setiap sudut, dan masa hampir semua serangannya hanya terasa sedikit dengan cara yang dapat mengganggu masa anda dengan mudah. Anda benar -benar harus bergantung pada beberapa kebolehan cheesier anda untuk menangani jenis kerosakan bos ini ‘tingkap kecil permintaan kerentanan.

Budak lelaki yang ditutup mata

4. Budak lelaki yang ditutup mata

Sekiranya mendedahkan bos terakhir sebenar di Wo panjang Tidak mengejutkan anda, perjuangan melawan musuh yang tidak dijangka ini pasti akan membuang anda untuk gelung.

Bos ini melemparkan segala -galanya pada anda. Kebakaran, ais, dan serangan racunnya cukup sukar untuk menavigasi tetapi ia adalah serangan huru -hara besar -besaran yang pada dasarnya berganda sebagai kebolehan AoE yang benar -benar akan mula menggagalkan anda. Ini benar -benar adalah salah satu ujian utama pergaduhan kemahiran yang tidak terasa sepenuhnya pecah (oleh itu penempatannya dalam senarai ini) tetapi akan mendorong anda ke had anda.

Iklan – Kandungan terus di bawah

Zhang Liang

3. Zhang Liang

Banyak yang dikatakan mengenai perjuangan menentang Zhang Liang dan sama ada atau tidak terlalu sial. Walaupun saya berfikir bahawa banyak perjuangan ini datang untuk memikirkan mekanik permainan, saya tidak dapat menafikan bahawa ia adalah salah satu bos pertama yang paling sukar bertarung dalam sejarah Soulslike baru -baru ini.

Ada juga yang mengatakan bahawa mereka menyangka Zhang Liang adalah salah satu bos seperti jiwa yang anda tidak sepatutnya dapat mengalahkan, dan saya faham mengapa. Permainan ini jujur ​​tidak melakukan tugas yang baik untuk mengajar anda beberapa mekanik teras yang disebutkan di atas dengan cara yang anda perlukan untuk menggunakannya di sini. Ini bermakna bahawa anda akan menghabiskan banyak masa menguasai parries apabila anda hanya cuba memikirkan apa yang kelihatan asas atau terasa seperti. Anda mungkin perlu menanam sedikit semangat untuk bos ini dan menggunakan apa -apa cara awal yang ada di tempat anda untuk bertahan dalam kedua -duanya (!) fasa. Perjuangan ini benar -benar akan mempersiapkan anda untuk apa yang akan datang, walaupun tidak selalunya dengan cara terbaik yang mungkin.

Zhang berbunyi

2. Zhang berbunyi

Walaupun “bos yang memanggil klon diri mereka” adalah trofi jiwa yang cukup biasa, Zhang Rang harus menjadi salah satu contoh yang paling sukar dari konsep perjuangan bos asas yang saya lihat dalam permainan Soulslike dalam beberapa waktu.

Zhang Rang tidak hanya memanggil satu atau dua klon dirinya; Dia menimbulkan tentera kecil pendua yang dapat dan akan menjadikan hidup anda sebagai mimpi ngeri. Jumlah barangan yang berlaku di sempadan perjuangan ini dengan tidak masuk akal. Walaupun anda tidak menavigasi salah satu daripada banyak serangan unsur yang datang dari setiap sudut, anda perlu mengambil kira serangan asas dan kritikal yang selalu kelihatan dari satu arah yang anda tidak melihat.

Kecuali anda diberkati dengan jumlah kerosakan AOE yang luar biasa, tidak ada cara sebenar untuk keju perjuangan ini. Anda hanya perlu menari dan merendahkan klon ini sehingga anda boleh memberi tumpuan kepada bos sebenar. Walaupun begitu, dia akan memanggil lebih klon ketika kesihatannya cukup habis. Ia adalah pengisar sebenar.

Lu bu

1. Lu bu

Walaupun kedua -dua pergaduhan melawan Lu Bu rumit, tempat ini dikhaskan untuk pertarungan bos lu pertama yang menyebabkan banyak Wo panjang pemain untuk berhenti permainan dan tidak pernah melihat ke belakang.